Nova vest
Rukomet

Subota, 28.01.2012.

18:45

Vuković: "Pobeđuje veće srce"

Selektor Srbije Veselin Vuković izjavio je da će se naš tim u finalu prvenstva Evrope suprotstaviti Danskoj timskim duhom i požrtvovanošću.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Finale je specifično i u njemu ne pobeđuje uvek bolji, već onaj sa većim srcem", rekao je Vuković na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Vuković je naglasio da će se u nedelju "pisati rukometna istorija" i da je to najveći motiv koji će našim igračima uliti snagu za "borbu do poslednjeg daha".

"Ovakvim utakmicama se piše istorija. Istina je da smo potpuno potrošeni, fizički iscrpljeni, "izranjavani", ali ćemo pred fenomenalnim navijačima naći snagu da napravimo odlučujući korak ka zlatu", rekao je Vuković.

On je poručio da će naša reprezentacija sve učiniti da ostvari snove i plasira se direktno na Olimpijske igre.

"Ovo je naša velika šansa da se direktno plasiramo na Igre. Istina, igramo protiv Danaca i bio bi pravi podvig da takav tim pobedimo i drugi put za 15 dana. Radi se o timu koji se diže iz utakmice u utakmicu. Jedina je nepoznanica kako će reagivati na prepunu Arenu", rekao je Vuković.

On je naglasio da će protiv Danaca biti teško igrati jer se u tim vratio "lucidni Bo Spelemberg".

"Pokušaćemo da ih iznenadimo na terenu i uz podrsku prepune Arene nadam se pobedi", rekao je Vuković.

Finale šampionata Evrope izmedju Srbije i Danske igra se u nedelju od 17 časova u Beogradskoj areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve