Nova vest
Rukomet

Petak, 27.01.2012.

23:30

Goluža: "Zaslužena pobeda Srbije"

Selektor rukometaša Hrvatske rekao je posle poraza od Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva da je protivnik zasluženo pobedio.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Domaćin je zasluženo pobedio. Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, oko 22. minuta imali smo loptu za tri gola prednosti i promašili smo. Tu da smo poveli tri gola razlike, ko zna šta bi bilo", rekao je Goluža novinarima u Beogradskoj areni.

On je istakao da je srpski golman Darko Stanić bio "neverovatan u drugom poluvremenu".

"Bio je dogovor da u prvih 10 minuta drugog poluvremena udjemo maksimalno, ali smo razbranili (Darka) Stanića i u važnoj igri previše grešaka napravili, što je protivnik kaznio", ocenio je Goluža.

Selektor Hrvatske je istakao da atmosfera "nije bila ništa specijalna" i da je igrao pred glasnijom publikom.

"Srbija je igrala kako sam znao da će igrati, po dva minuta u napadu. Mi smo prebrzo šutirali i to je bio kraj. Žao mi je što nismo dali maksimum i krvavih kolena izašli napolje", zaključio je Goluža.

Odbrambeni rukometaš Hrvatske Jakov Gojun kazao je da mu je poraz "jako teško pao".

"Teško mi je, pogodio me je poraz. Prvo poluvreme smo dobro stajali na terenu i kontrolisali meč, ali u drugom nismo ispoštovali dogovor i Srbija je napravila nedostižnu prednost. Mislim da smo zaslužili treće mesto", kazao je Gojun.

Mediji: "Mi smo krivi za poraz"

"Igra reprezentacije Hrvatske u drugom poluvremenu potpuno se raspala", prve su reakcije u elektronskim medijima na poraz Hrvata od Srbije u polufinalnom susretu rukometnog prvenstva Evrope u Beogradu (26:22).

To se, uz konstataciju da su hrvatski rukometaši previše iskusni da bi im se to moglo desiti, moglo čuti i u prenosima i izveštavanjima sa meča u ispunjenoj Beogradskoj areni.

Naglašava se kako je "publika zdušno navijala za svoje timove", uz napomenu da nije bilo neprimerenih skandiranja ili transparenata.

Na račun suđjenja ili nije bilo komentara ili je rečeno da su krajem prvog poluvremena arbitri doneli neke sporne odluke u korist domaćina, ali da to generalno "nije uticalo na rezultat".

Ukratko, barem za sada, nema nikakvih optuživanja da su sudije "skrojile" rezultat, niti da su dva nacionalna tima igrala u nekoj neprimerenoj atmosferi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve