Nova vest
Rukomet

Petak, 27.01.2012.

21:30

Vilbek: "Nije bitno ko je rival"

Selektoru Danske Ulriku Vilbeku nije bitno ko će biti protivnik u finalu Evropskog prvenstva, jer njegov tim u svakom slučaju neće imati podršku publike.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Nije mi bitno protiv koga ćemo da igramo u finalu, jer ćemo biti kao na gostujućem terenu i imaćemo publiku protiv nas. Daćemo sve od sebe da se pripremimo za finalni meč", rekao je Vilbek posle pobede nad Španijom od 28:27 u polufinalu prvenstva Evrope.

On je dodao da je zadovoljan što je njegova selekcija uspela po drugi put za redom da stigne u finale.

"Izgubili smo neke utakmice u prvom delu šampionata, ali smo kasnije igrali bolje, posebno protiv Španije koja igra agresivniju odbranu. Imali smo pet golova prednosti, protivnik je uspeo da se vrati, ali je stalno zaostajao za nama i mislim da je to odlučilo utakmicu", rekao je Vilbek.

Selektor Sspanije Valero Rivera čestitao je reprezentaciji Danske, koja, kako je rekao, igra odlično na EP.

"Imali smo dobar početak, u drugom poluvremenu su promenili odbranu, poveli sa pet golova razlike i nismo uspeli da se skroz vratimo u meč. Ovo je bio težak poraz za nas, ali moramo da se što pre opravimo jer u nedelju nas čeka utakmica za treće mesto“, rekao je Rivera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve