Nova vest
Rukomet

Petak, 27.01.2012.

20:15

Rukometaši Srbije u finalu EP!

Rukometaši Srbije ostvarili su istorijski uspeh pošto su se plasirali u finale Evropskog prvenstva u našoj zemlji i time obezbedili medalju našem timu!

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Srbija je u polufinalu pobedila velikog rivala Hrvatsku sa 26:22, posle fenomenalne igre u drugom poluvremenu.

Odbrana je igrala loše u prvom delu, ali je u nastavku proradio Darko Stanić i sa nekoliko izuzetnih odbrana omogućio sjajnom napadu da razbije nekadašnjeg prvaka sveta i olimpijskog šampiona.

Srbija će u finalu, u nedelju od 17.00h. igrati protiv selekcije Danske koja je savladala Španiju.

Nošeni sa 14.000 navijača u “Beogradskoj areni“ naši rukometaši su gospodarili parketom u drugom poluvremenu i potpuno nadigrali Hrvate.

U napadu je briljirao Momir Ilić sa 8 golova i nekoliko sjajnih asistencija u trenutku kada se rezultat lomio. Šest golova postigao je Marko Vujin, dok je Ivan Nikčević sva četiri postigao u prvom poluvremenu iz četiri pokušaja i održavao naš tim u igri. Darko Stanić je u prvom poluvremenu imao samo nekoliko odbrana, a meč je završio sa 12, te je proglašen za najkorisnijeg igrača meča.

Najbolji u Hrvatskoj bio je Marko Kopljar sa sedam golova iz 11 šuteva, dok je četiri postigao Igor Vori. Marko Alilović je zaustavio deset udaraca naših rukometaša.

I poluvreme - 13:14

Očekivalo se da ovaj meč bude duel snažnih odbrana i malog broja golova. Međutim, odbrane i golmani su zakazali u prvih pola sata, rivali su pogodili prvih sedam šuteva, a viđena su i četiri sedmerca.

Hrvati su odlično čuvali bekove Srbije, što je koristio Nikčević i sa četiri gola nosio napad našeg tima. Sa druge strane, Stanić nije zaustavio ni jedan šut rivala ka svom golu (0/5), pa je vladao rezultatski egal (5:5).

Tek u desetom minutu Srbija stiže do prvog vođstva (6:5), ali iskusni Hrvati brzo prave preokret. Usledila je rezultatska klackalica, ali sedam minuta pre kraja rival koristi pad u igri Srbije i prvi put stiže do +2 (11:9).

Međutim, posle tajmauta Goluže, njegovi igrači prave dve greške, pa se Srbija vraća zahvaljujući penalu i kontri. Ipak, “kockasti“ lako stvaraju prostor u napadu pa dobijaju prvo poluvreme sa 14:13.

II poluvreme - 13:8

Sve se promenilo u drugom poluvremenu. Tim je zaigrao u svom prepoznatljivom maniru sa ovog EP. Darko Stanić je počeo da brani i sa tri intervencije podigrao samopouzdanje saigračima. Čutura se rastrčao u napadu te golom i asistencijama pomogao Srbiji da preokrene na 15:14.

Ubrzo je u ritam ušao u Marko Vujin i sa nekoliko golova prvi put Srbiji doneo dva gola prednosi, a nakon tajmauta rivala i svađe ne klupi Hrvata, "Orlovi" su poveli 19:16. Ivano Balić je pokušao da zaustavi nalet Srbije golom, ali su Stanić i ovaj put Ilić izdominirali i nastavili seriju Srbije.

Ključan trenutak dogodio se sedam minuta pre kraja kada je Momir Ilić fenomenalnim golom doneo Srbiji nedostižnih pet golova razlike (25:20).

Hrvati su se posle taj-mauta trznuli i smanjili na 25:22, ali su se naši igrači brzo probudili iz sna, te golom Vujina i novom odbranom Stanića dva minuta pre kraja potvrdili finale.

Srbija - Hrvatska 26:22 (13:14)
Sedmerci: Srbija 4 (4), Hrvatska 2 (2), Isključenja: Srbija 6, Hrvatska 4 minuta.

Srbija: Marjanac, Šešum, Vujin 6, Nikčević 4, Manojlović 1, Toskic 3, Stanić, Ilić 8, Marković, Prodanović 1, Stojković, Beljanski, Vučković, Čutura, Stanković 3, Nenadić.

Hrvatska: Balić 2, Duvnjak, Lacković 3, Kopljar 7, Vori 4, Gojun, Losert, Horvat 1, Vuković, Batinović, Bićanić, Buntić 1, Alilović, Čupić 3, Musa, Ninčević 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

384 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve