Nova vest
Rukomet

Petak, 27.01.2012.

19:24

EP: Danska prvi finalista

Rukometaši Danske prvi su finalisti prvenstva Evrope u rukometu. Oni su sa 25:24 savladali do tog momenta neporažene Špance.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Najefikasniji u ekipi Danske bio je Rasmus Lauge sa šest pogodaka, iako je na terenu proveo samo 23 i po minuta. Mikel Hansen i Rene Toft su postigli po četiri pogotka.

U selekciji Španije bez promašaja su bili Hulen Agvinagalde sa pet i Makeda sa četiri pogotka. Španija će u nedelju igrati za treće mesto, dok će Danska igrati sa boljim iz duela Srbija - Hrvatska (20.15h).

Španci su bolje počeli utakmicu i posle 15 minuta vodili 7:3. Ipak, Danci su uspeli da izjednače do kraja prvog poluvremena i u poslednjem minutu tog dela igre dodju do prvog vodjstva posle početne prednosti od 1:0.

U drugo poluvreme Danci su ušli sa dva gola prednosti, serijom 6:2 na početku drugog dela došli su do pet golova razlike.

Do kraja meča Španci su uspeli jednom da izjednače golom Kristijana Ugaldea za 19:19, ali su Skandinavci ipak priveli meč kraju u svoju
korist odličnom igrom Mikela Hansena koji je postigao tri od četiri poslednja pogotka Danaca.

U nedelju su na programu mečevi za treće mesto i finale (17.00h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve