Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 26.01.2012.

13:11

EP: Srbija – Hrvatska (20.15h)

Srpski rukometaši u petak od 20.15 u "Beogradskoj areni" igraju protiv Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Selektor naše reprezentacije Veselin Vuković rekao je da je Hrvatska najbolji mogući protivnik za naš tim u polufinalu šampionata ’Starog kontinenta’.

"Koga god da smo dobili, bila bi teška borba jer imamo najmanje iskustva u takvim mečevima. Hrvatska je najbolji izbor za nas zbog posebnih odnosa i motiva koji postoje sa obe strane", rekao je Vuković.

Selektor je priznao da se pomalo boji da ekipa ne sagori od prevelike želje u polufinalu.

"Hrvatska je izuzetna ekipa, ali mi smo u dosadašnjem delu prvenstva pokazali da možemo da igramo sa bilo kim. Videćemo čiji će kvalitet prevladati", istakao je Vuković.

Vuković je dodao da se većina utakmica na ovom Evropskom prvenstvu igra na mali broj golova i da veliki značaj imaju čuvari mreže. Prema njegovom mišljenju, utakmicu sa Hrvatskom može da odluči jedna sudijska odluka ili promašaj nekog od igrača.

"Najviše se pribojavam kontri i polukontri hrvatske ekipe. Drago mi je što su balkanske ekipe došle u završnicu, to je dokaz da se na ovim prostorima igra dobar rukomet. Nema tajni između nas, to su sve vrhunski šuteri. Očekuje nas teška utakmica i nadigravanja do samog kraja“, rekao je golman Srbije Darko Stanić.

Na pitanje šta misli o hrvatskom igraču i jednom od najboljih rukometaša današnjice Ivanu Baliću, Stanić je rekao:

"Mi golmani jesmo osobenjaci, ali mislim da ne mogu da se merim sa Balićem".

Marko Vujin smatra da je Balić, iako ne igra mnogo na ovom Evropskom prvenstvu, najbolji rukometaš Hrvatske.

"On je igrač koji je u stanju da sa nekoliko fantastičnih poteza odluči utakmicu. I dalje smatram da je on najbolji i Hrvatska je zasluženo u polufinalu pošto su izbacili Francuze. Sada igraju mnogo bolje nego ne Svetskom prvenstvu u Švedskoj prošle godine. U mečevima sa Hrvatskom ima mnogo naboja, ali koncentrisaćemo se samo na teren", rekao je Vujin i dodao da ekipa ne sme da se osvrće na dosadašnje rezultate, već da se okrene najvažnijem meču, polufinalu šampionata.

U prvom polufinalu Evropskom prvenstva igraju Španija i Danska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve