Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 22.08.2002.

15:14

Zoran Kurtes novi selektor reprezentacije Jugoslavije

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

Za novog selektora jugoslovenske rukometne reprezentacije danas je izabran trener beogradskog Partizana Zoran Kurtes, saopstio je Rukometni savez Jugoslavije.

Tu odluku donela je Komisija za muski rukomet Upravnog odbora RSJ, u cijem su sastavu predsednik UO Dragan Rankovic, clan iz Crne Gore Sasa Jovetic i predstavnik iz Srbije Momcilo Mandic.

Potraga za novim selektorom pocela je pocetkom jula, kada je Zoran Zivkovic podneo ostavku na tu funkciju.

Komisija je odluku obrazlozila time da su bivsi selektori Branislav Pokrajac i Zivkovic, kao i svi istaknuti reprezentativci, koji sada nastupaju za nacionalnu selekciju, dali podrsku Kurtesu.

"On je olicenje kontinuiteta rada u reprezentaciji, jer je ucestvovao u osvajanju bronzanih medalja na Svetskom prvenstvu u Egiptu i Francuskoj, zajedno sa Pokrajecm i Zivkovicem", navodi se u obrazlozenju.

"Komisija smatra da je on, u ovom trenutku, najbolje moguce resenje, jer je u prilici da skupi sve nase najbolje igrace, a sto je najvazniji preduslov da se ostvari dobar plasman na SP u Portugaliji".

Dodaje se da je Komisija sa sigurnoscu utvrdila, za sta ima i pisanu potvrdu Evropske rukometne federacije (EHF), da Veselin Vujovic, koji je bio drugi kandidat za selektora, nije u mogucnosti da vodi tim na zvanicnim utakmicama, jer ga je EHF suspendovala. Vujovic je suspendovan do 1. januara 2004. godine, zbog ucesca u tuci na mecu izmedju Siudad Reala, ciji je bio trener, i Flenzburga u finalu evrospkog Kupa kupova. Na sednici UO krajem jula na dnevnom redu je bilo pitanje novog selektora, ali tada odluka nije doneta, jer je Veselin Vujović je imao podrsku clanova Upravnog odbora RSJ iz Crne Gore, dok su Kurtesa podržavali predstavnici iz Srbije.

Komisija je danas izrazila zaljenje sto nije bila u mogucnosti da Vujovica promovise za selektora ili koselektora u tandemu sa Kurtesom. Kurtesu je predlozeno da za svog najblizeg saradnika odredi Peru Milosevica, dosadasnjeg trenera Rukometnog kluba Lovcen, kao i osvajaca bronzane medalje na upravo zavrsenom EP za juniore u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve