Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.06.2023.

21:40

Nadalov doktor: Rafa nije srećan

Anhel Ruiz-Kotoro, doktor Rafaela Nadala, otkrio je kako se oseća španski teniser posle operacije mišića levog kuka.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadalov doktor: Rafa nije srećan
Foto: Profimedia/Philippe Millereau / KMSP

Inicijalne prognoze su da će bivši broj jedan morati da se oporavlja punih pet meseci, a operisan je u petak uoči svog 37. rođendana.

"Teško je reći da će posle pet meseci moći da igra sto odsto. U tih pet meseci je sve, možda bismo sve mogli da prolongiramo za još mesec kako bi se popravilo opšte stanje. Oko Dejvis kupa krajem novembra će se znati mnogo više", rekao je Ruiz-Kotoro.

Teniser iz Manakora je već započeo proces oporavka.

"Rafa nije srećan. Vreme je da prihvati situaciju, ali to ga stavlja u novi položaj. Polako je počeo sa procesom oporavka. To je normalno kada znate šta je po sredi, sledi period prilagođavanja i nastavak svega. Znali smo da ima bazičan problem, jer taj mišić nije isti kao tetiva. Svaki put kada bi se naprezao, posle većih napora nije bio dovoljno jak".

Objasnio je i zašto je urađen operativni zahvat.

"Standardne metode lečenja nisu dale željeni rezultat. Sreli smo se, konsultovali i odlučili da operišemo uz pomoć doktora Marka Filipona, koji je specijalista za operacije kuka i moj veliki prijatelj. Ako budemo poštovali vreme, mislim da će se oporaviti. Žurba u ovom slučaju nije dobar drug. Pričamo o pet meseci jer je to optimalan period, ali nemamo čvrst raspored. Sezona će tad biti završena. Ciljevi su važni kako bi igrač imao stimulans. Ne bih da pričam o prognozama uspeha, ali mislim da imamo velike šanse. Ostatak tetive je zdrav i zaceljuje. Potrebno je vreme za regeneraciju", rekao je Nadalov doktor koji dodaje da će on za desetak dana moći da radi na biciklu i da pliva u bazenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve