Nova vest
Tenis

Petak, 02.06.2023.

21:30

Đoković "preživeo" Španca, vetar i publiku VIDEO

Nije bilo lako Novaku Đokoviću da se plasira u osminu finala Rolan Garosa.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Mučio se sa samim sobom, Alehandrom Davidovičem Fokinom, ali i navijačima.

Čas su mu aplaudirali, čas zviždali. Mada je ovo drugo ipak bila češća pojava.

Slavio je Novak posle tri seta (7:6, 7:6, 6:2), s tim da su prva dva trajala gotovo tri sata.

Često Novak u prvoj nedelji ima ovakav jedan meč, nezgodan – i kada ga "preživi", sve postaje lakše.

Lako neće biti ni Olgi Danilović, koja se u subotu uveče sastaje sa sedmom igračicom sveta, Ons Žaber.

Utiske nam prenosi reporter B92.net, Milan Tomić.

"Dobro veče ljudi, javljam se ispred kompleksa Rolan Garosa. Planirao sam ovaj video da snimim u podrumu "Filip Šatrije" stadiona, odnosno, pored medijskog centra gde je postavljen onaj panel za novinare za portale i za televizije. Pošto je praktično u celom kompleksu samo tu dozvoljeno novinarima da snimaju. Kao što znate, dozvoljeno je samo fotografisanje, ali ne i snimanje i pravljanje video materijala. Bila je gužva, tamo neki španski novinari su radili odjave za meč Đoković-Fokina. Kao što je poznato, Novak je uspeo da se plasira u osminu finala, nastavio tradiciju dobrih partija ovde na Rolan Garosu. Samo je dva puta u karijeri zaustavljen pre osmine finala".

"Nije bio ovaj meč protiv Fokine nimalo lak. Slavio je posle tri seta, međutim, samo prva dva seta su trajala dva i po sata, možda čak i tri, završena su posli taj-brejkova. Bilo je zaista gusto, sporo je Novak startovao, nije ličio na sebe, nije bio agresivan, previše pasivan bio Fokina. Bio je taj koji je rizikovao, zbog toga naravno i više grešio. Nakon dužih razmena koje nisu se završavale ili vinerom Fokine ili njegovom nekom greškom, koji je ponosno slao loptice daleko u aut. Na konferenciji za novinare Novak je sam priznao da se nije osećao baš najsvežije i nije imao energiju tokom tog prvog seta ovog susreta. U drugom setu je takođerbilo problematično, praktično je bilo u taj-brejku 5:5 rezultat kada je Novak i njegovom dijagonalom uspeo da slomi otpor Španca, a ubrzo i slavi. Treći set je počeo znatno sigurnije, bilo je razmene brejkova, međutim konsolidovao se i na kraju slavio sa 7:6, 7:6, 6:2".

"Konferencija za medije je bila takođe interesantna. Srpski novinari su mu priredili, dakle, priredili smo mu jedno iznenađenje. Na tu ideju smo došli zapravo juče. Sećate se na prošloj konferenciji za novinare Novak je pričao o tome zašto se žalio članovima svog tima na susretu protiv Martona Fučovića. Zamerio im je što nisu razumeli njegove poruke, šta mu je potrebno u tom trenutku. On je tražio urme, oni su mu doneli krušku i to je kod njega izazvalo nezadovoljstvo. Juče je koleginica jedna jela baš u medijskom centru urme, nudila ih je tu okolo da bi joj jedan kolega odgovorio da bi možda Novak hteo malo urme. I eto tako dogovorili smo se da kupimo urme, banane i vodu, to što Novak jede i pije tokom svojih mečeva. Tu je bio i magnet zbog onog magneta koji nosi na grudima kao Ironman, tako da smo to dali Novaku i eto, čak su dozvolili da se fotografiše. To inače fotografisanje je zabranjeno u tim pres salama".

"Novak Đoković će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Hubert Hurkač i Variljas. Taj duel je na programu u nedelju, danas je najveće iznenađenje napravio Lorenco Sonego koji je izbacio Andreja Rubljova. Otprilike toliko odavde iz Pariza, samo još da kažem da Olga Danilović svoj meč protiv Onse Žaber igra sutra, dakle u subotu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve