Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.06.2022.

17:45

Rud: Iskusio sam kako je sa Nadalom u finalu – nije lako

Norveški teniser Kasper Rud poražen je u finalu Rolan Garosa (6:3, 6:3, 6:0) protiv Rafaela Nadala čiju je akademiju pohađao.

Izvor:

Autor:

Rud: Iskusio sam kako je sa Nadalom u finalu – nije lako
Foto: Profimedia

Rud će na osnovu ovog uspeha od naredne nedelje biti šesti igrač sveta, a po završetku meča se zahvalio Špancu i poželeo mu uspešan nastavak karijere.

"Ovo je prvi put da sam ovde. Prva stvar je najvažnija, da čestitam Rafi. Ovo ti je 14. titula ovde, 22. Grend slem. Ti si veliki šampion. Iskusio sam kako je igrati protiv tebe u finalu, nije lako. Zahvaljujem se tebi Rafa, tvojoj porodici, timu i akademiji koji ste me prihvatili širom otvorenih ruku. Nadam se da ćeš nastaviti još neko vreme", izjavio je Rud po okončanju finala nakon čega se zahvalio svom timu

Rud je oduševljen svime što je doživeo na Otvorenom prvenstvu Francuske.

"Sjajno iskustvo za mene. Da igram svaki put pred više od 10.000 ljudi. Da vidimo pune tribine, to je velika inspiracija. Bili ste divni prema meni, veliko hvala. To mi daje motivaciju da se vratim. Nadam se da do sledeće godine naučim malo francuskog", zaključio je Rud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve