Nova vest
Tenis

Subota, 04.06.2022.

17:10

Nadal: Mnogo više bih voleo da izgubim u finalu VIDEO

Rafael Nadal je pred finalni meč Rolan Garosa otkrio da postoji jedna stvar koju bi želeo više od pobede.

Izvor: LN

Autor: LN

Nadal: Mnogo više bih voleo da izgubim u finalu VIDEO
EPA/FELIPE TRUEBA

Nadal se u nedelju sastaje sa Kasperom Rudom u pokušaju da osvoji 14. titulu na Rolan Garosu, ukupno 22. na grend slemovima.

Nakon što je eliminisao Zvereva u polufinalu dobio je jedno zanimljivo pitanje od španskog novinara.

"Ako bi došao magični duh i ponudio ti novo, zdravo stopalo, ali da moraš da izgubiš u finalu – šta bi uradio?".

S obzirom da se sa stopalom bori praktično celu karijeru, Rafin odgovor nije bio previše začuđujući.

"Mnogo više bih voleo da izgubim u finalu, bez sumnje. Nisam se predomislio. Novo stopalo bi mi pomoglo da u svakodnevnom životu budem srećniji. Pobede su sjajne i zbog njih osetite adrenalin u trenutku, ali život posle toga ide dalje", rekao je Nadal i nastavio:

"Život je mnogo bitniji od bilo koje titule i, posle karijere kakvu sam ja imao – a davao sam sve od sebe kako bih ostvario uspehe bez obzira na fizičko stanje u kojem sam se nalazio – moram da znam da imam još života pred sobom i voleo bih da igram sport sa prijateljima u budućnosti, a trenutno ne znam da li će to biti moguće".


Nadal je u tenisu osvojio sve što je mogao i sa 35 godina može da se pohvali da je jedan od trojice najvećih igrača ikada viđenih, uz Đokovića i Federera.

"Bez ikakve sumnje, svoju sreću stavljam ispred bilo koje titule, a novo stopalo zbog kojeg ne bih imao bolove koje imam... Živeti bez svakodnevnih bolova bi mi sigurno promenilo život", podvukao je "Bik sa Majorke".

Rafa će, pišu španski mediji, zbog oporavka stopala propustiti sezonu na travi i Vimbldon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve