Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.06.2022.

10:10

Švjontek razočarana: Nekima je ženski tenis privlačniji

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek razočarana je i iznenađenja komentarima direktorke Rolan Garosa Ameli Morezmo.

Izvor: B92

Autor:B92

Švjontek razočarana: Nekima je ženski tenis privlačniji
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Morezmo je na kritike što nema ženskih mečeva u večernjim terminima na RG rekla da ženski dueli nisu privlačni kao muški.

Bivša prva teniserka sveta se našla na udaru kritika jer je samo jedan od deset večernjih termina na ovogodišnjem turniru bio meč u ženskoj konkurenciji, duel između francuske veteranke Aliz Korne i 13. nositeljke Jelene Ostapenko.

A 21-godišnja Poljakinja, glavna favoritkinja za titulu u Parizu, svih pet svojih mečeva je igrala u dnevnom terminu.

"Mislim da ženski tenis ima mnogo prednosti. Malo sam razočarana i iznenađena jer je ona takođe u WTA. S moje tačke gledišta, za svakog igrača je pogodnije da igra u normalno vreme, ali želim i ja da se zabavim i da pokažem najbolji tenis u svakom meču",
rekla je Švjontek.

Ovogodišnji Rolan Garos je doneo brojna iznenađenja u ženskoj konkurenciji, pa je tako Švjontek bila jedina igračica iz Top 10 u osmini finala turnira.

"Mislim da je lični stav svake osobe da li muški ili ženski tenis nudi više ili da li ih podjednako vole. A neki će reći da je ženski nekonstantan i nepredvivljiv. Ali s druge strane, neki će reći da je to mnogo zanimljivije i da privlači više ljudi. Tako da je sve do ugla gledanja različitih osoba",
dodala je Poljakinja.

Švjontek će u četvrtak igrati protiv Ruskinje Darije Kasatkine u polufinalu turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve