Nova vest
Tenis

Sreda, 01.06.2022.

01:27

Rafa na ivici suza VIDEO

Rafael Nadal je po osmi put na Rolan Garosu pobedio Novaka Đokovića.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rafa na ivici suza VIDEO
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Posle četiri sata i 16 minuta igre, Španac je slavio sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4).

U razgovoru sa Marion Bartoli na terenu po završetku meča, rekao je da je vrlo srećan.

"Dobro veče, previše emocija za mene. Neverovatan je bio meč, stvarno, hvala vam svima na podršci. Za mene je ovo bilo jako važno, publika je bila neverovatna, ne samo večeras, već tokom cele moje karijere", rekao je Nadal na francuskom.

Potom je prešao na engleski i izneo prve utiske o meču sa svetskim brojem jedan.

"Jako težak i uzbudljiv meč. Novak je jedan od najboljih tenisera u istoriji, igrati protiv njega uvek je izazov. Danas je to bio još jedan sjajan meč, pobediti Novaka, ima samo jedan način za to, da se igra najbolji tenis od prvog poena do poslednjeg. Magično veče za mene, jako sam srećan zbog toga", poručio je.

Tokom celog meča imao je ogromnu podršku sa tribina. Nije hteo da im obeća da će dolaziti i narednih godina, ali je rekao nešto što je sprolutno sigurno.

"Naravno, bez sumnje, nema mesta kao što je ovo. Najvažniji teren u mojoj karijeri, kao što sam i rekao, osećam ljubav svih ovde u Parizu. To mi sve znači. Vidimo se za dva dana", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve