Nova vest
Tenis

Utorak, 31.05.2022.

22:26

Alkaras: Moram da naučim lekciju

Karlos Alkaras je takmičenje na prvom Rolan Garosu u karijeri završio u četvrtfinalu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Alkaras: Moram da naučim lekciju
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Izazov Aleksandera Zvereva bio je prejak za njega, Nemac je posle tri sata i 20 minuta igre slavio sa 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

Alkaras je posle meča priznao da ima još dosta toga da nauči kada su u pitanju grend slemovi, ali i da odlazi uzdignute glave.

"Rekao bih da sam meč završio igrajući bolje. Napuštam teren, ovaj turnir visoko podignute glave. Borio sam se do poslednje lopte. Do poslednjeg sekunda meča i ponosan sam na to", kaže Alkaras.

Nije mu išlo kako je želeo.

"Moram da naučim današnju lekciju. Bio je to težak, tesan meč. Rekao bih da nisam počeo dobro, na ovom nivou, u četvrtfinalu grend slema, igrate protiv najboljih igrača sveta, tako da morate da počnete bolje. Prihvatam lekciju. Moram da napredujem na narednom grend slemu, na sledećim mečevima. Nisam daleko od polufinala ili toga da osvojim grend slem. Imam nivo, samopouzdanje da dobijem grend slem ili da prođem makar u polufinale sledeći put", dodao je Španac.

I pored poraza, kaže da je ovo turnir sa kog će poneti mnogo pozitivnog.

"Uživao sam mnogo, iako sam izgubio. Igrati pred toliko publike, na ovakvim turnirima, sjajnim terenima, to je sjajno za mene. Treniram za ove stvari. Borim se sa najboljkima, za plasman u finale grend slema, za mene je to fantastično. Zato treniram i igram tenis, nastavljam da sanjam, da imam šabse da budem na najboljim turnirima na svetu", zaključio je Alkaras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve