Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.05.2022.

19:10

Zverev se mučio protiv 131. na svetu, pa prošao

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Izvor:

Autor:

Zverev se mučio protiv 131. na svetu, pa prošao
Foto: Profimedia

Zverev je bio bolji od 131. igrača sveta Bernabea Sapatu Miraljesa sa 3:0 po setovima (7:6, 7:5, 6:3). Iako protivniku nije prepustio set, bilo je teže nego očekivano, a meč je trajao skoro tri sata.

Nemac je dobio prvi taj-brejk sa 13:11, što dovoljno govori o tome koliko Miraljesu odgovara šljaka. Velike povratke je pravio Španac u ovom setu, najpre nakon što je bio u zaostatku 4:1, a potom i u taj-brejku gde je Zverev imao 5:3. Potom je spasao dve set lopte, imao tri svoje, ali je naposletku poklekao.

Da ga to neće obeshrabriti pokazao je u drugom setu koji je otvorio brejkom i poveo sa 2:0, ali se Zverev vratio u veoma turbulentnom setu. Miraljes je imao dve brejk lopte pri rezultatu 5:5, obe propustio, a zatim i ispustio servis gem čime je Zverev poveo sa 2:0 u setovima.

Na prvi pogled se čini da je poslednji set bio i najmanje zanimljiv, ali upravo smo u njemu videli četiri brejka u prvih pet gemova, a svoje šanse je na kraju iskoristio Nemac i prošao dalje.

U narednoj rundi ga očekuje bolji iz duela Karen Hačanov - Karlos Alkaras. Očekuje se da to ponovo bude španski teniser, a malo će radosti Zverev naći u tome nakon što ga je Alkaras nedavno počistio u finalu turnira u Madridu (koji se takođe igra na šljaci) za samo sat vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve