Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.05.2022.

18:20

Novak: Imamo zahteve, ali nisu uvek prihvaćeni

Na Grend slem turnirima termini mečeva često umeju da budu mnogo važni.

Izvor: MT

Autor: MT

Novak: Imamo zahteve, ali nisu uvek prihvaćeni
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

O tome je na konferenciji za medije bio upitan i Novak Đoković, nakon trijumfa nad Dijegom Švarcmanom u osmini finala Rolan Garosa.

"Kao vrhunski igrači mi imamo svoje zahteve, ali oni nisu uvek prihvaćeni. Direktor turnira zajedno sa televizijama koje prenose mečeve na kraju odlučuju. Zavisi od toga da li televizije žele meč tokom noći ili u toku dana. Morate da se prilagodite tome. Očigledno zavisi i od toka protiv koga igrate, ponekad je bolje igrati noću, ponekad je bolje tokom dana. Ne postoji standardizovana formula koja funkcioniše uvek. Iako sam sam istorijski igrao veoma dobro i pobeđivao sam mnogo puta na različitim grend slemovima, pogotovo u Australiji", rekao je Đoković i dodao:

"Bilo mi je u redu što sam igrao tokom dana. Iskreno, danas bih radije igrao tokom dana nego od 21.00. Uslovi su drugačiji danas. Bilo je hladnije, sporije. Tokom noći je još sporije sa još manjim odskokom lopte, što bi verovatno išlo u korist mom protivniku."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve