Nova vest
Tenis

Sreda, 25.05.2022.

12:29

Sjaj, ali i nemoć – kraj za Olgu na Rolan Garosu

Srpska teniserka Olga Danilović porazom od Švajcarkinje Jil Tajhman završila je učešće na Rolan Garosu.

Izvor: LN

Autor: LN

Sjaj, ali i nemoć – kraj za Olgu na Rolan Garosu
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Danilovićeva je u drugom kolu izgubila rezultatom 6:4, 6:1, ostvarivši najbolji rezultat u karijeri na RG plasmanom u drugu rundu.

Ona je prethodno prošla kvalifikacije savladavši Masarovu, Valtret i Tomovu, da bi nakon toga u prvom kolu eliminisala Galfi.

Ipak, 24. teniserka sveta Tajhman je bila preveliki zalogaj za Srpkinju. Tajhman se u trećem kolu sastaje sa boljom iz okršaja Azarenka – Petković.

Olga je sjajno počela meč. Udarala je lopticu veoma hrabro, a dobro je i servirala, na šta mnogo bolje rangirana protivnica nije imala odgovor.

Srpska teniserka je prvi pad doživela u šestom gemu prvog seta, kada je "prokockala" jednu gem loptu velikom greškom, da bi zatim pretrpela prvi brejk.

Uspela je Olga da napravi ribrejk, pa ponovo izgubi servis, a onda napravi još jedan brejk...

Ipak, Tajhman je ulazila u teren na riternu, konstantno pritiskala protivnicu, a greške u ključnim momentima gomilale su se za Srpkinju.

U drugom setu Olga je ostala bez "goriva", a Tajhman je bila vidno spremnija i iskusnija.

Trudila se Danilovićeva i dalje, ali je Švajcarkinja bila izuzetna u defanzivi, što je našu predstavnicu teralo ja udarac više, a samim tim i greške.

Na kraju je Tajhman napravila i šesti brejk u nizu i rutinski završila posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve