Nova vest
Tenis

Utorak, 24.05.2022.

09:50

Henman: Novak je bio silno motivisan

Novak Đoković je od meča prvog kola na Rolan Garosu pokazao da je izuzetno motivisan da odbrani titulu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Henman: Novak je bio silno motivisan
Foto: Profimedia

To je primenio i analitičar Eurosporta, bivši višestruki vimbldonski polufinalista, Tim Henman.

Novak je prosto protutnjao terenom u prvom kolu na "Šatrijeu" protiv Jošihita Nišioke, pobedio sa 6:3, 6:1, 6:0 i tako stigao u drugu rundu.

Nekoliko puta je Novak kriknuo i podigao pesnicu u vis, u jednom momentu to se publici nije svidelo, ali je Henman primetio značajnu stvar.

"Njegova igra abila je jedna stvar, to udaranje loptice, stalnost na servisu, ali mene je iznenadio njegov stav, bio je toliko 'napumpan'. Bilo je mnogo tog dizanja pesnice, uzvikivanja, za meč prvog kola i za nekog ko je osvojio 20 slemova, pitam se je li to odgovor na sve ono što mu se dešavalo u Australiji, gde nije dobio priliku da brani titulu? Ovo je njegova prilika da dođe do trofeja broj 21 i toliko je motivisan", kaže Henman.

Đoković je zaista delovao zastrašujuće za Nišioku od početka meča.

"Videli ste od prvog poena koliko je bio motivisan, koliko je bio vatren, spreman da uradi posao i to je i učinio. Ide u pravom smeru. Možda je malo potcenjen, ali ta pobeda u Rimu i dolazak ovde sa njom, to je prava najava. Neki vrhunski igrači su imali dobar start i Novak je svestan toga, ali videli ste sve aspekte njegove igre, kretnju, dodir, bilo je to zaista jedno kompletno izdanje. Počistio je Nišioku", zaključio je Britanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve