Novak: Ne želite to da znate

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Rolan Garosu, nakon čega je čestitao rivalu, Rafaelu Nadalu.

Izvor: Z.K.

Sreda, 01.06.2022.

01:38

Novak: Ne želite to da znate
Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Najbolji teniser sveta poražen je posle 256 minuta igre od Rafaela Nadala, 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4).

Po završetku susreta, Đoković je čestitao protivniku i velikom rivalu.

"Čestitke Nadalu, bio je bolji u važnim momentima. Počeo je stvarno dobro. Nisam počeo tako dobro, imao sam dva brejka zaostatka, ali sam vraćao momentum polako, uspeo sam da osvojim drugi set i pomislim, u redu. Međutim, odigrao je opet dva-tri dobra gema u trećem, bio je u stanju da sve digne na drugi nivo", kaže Novak.

Novak je svestan da je imao priliku da odvede meč u peti set.
"Imao sam svoje šanse, u četvrtom sam servirao za set, imao set lopte... Mogao sam da uđem u peti set i onda bi mogao bilo ko da pobedi. Ali, opet, on je pokazao zašto je veliki šampion načinom na koji je završio meč i time što je ostao mentalno jak. Čestitam njemu i njegovom timu na tome", dodao je Novak.

Novak i Rafa su meč završili daleko posle 1 ujutru, nakon što su počeli nešto posle 21.00 prethodnog dana.

"Mnogi razmišljaju drugačije o noćnoj sesiji. Ja, iskreno, mislim da mečevi počinju prekasno. Televizija odlučuje o tome. To je svet u kojem živimo. Oni koji prenose mečeve daju novac i oni odlučuju", iskren je Novak.

Novinari su primetili da se Novak tokom drugog seta smejao i pričao sam sa sobom, pa su ga novinari pitali šta mu je tada prolazilo kroz glavu.

"Ne želite da znate", rekao je prvi reket planete uz smeh. "Mnogo različitih emocija u ovakvom meču. Imate uspone i padove i u igri, ali i emotivno".

Još jednom je iskreno je pričao o tome kako je odigrao.

"Dao sam sve od sebe. Znam da sam mogao i bolje. Ponosan sam na to što sam se borio do poslednjeg poena. Kao što sam rekao, izgubio sam od boljeg igrača danas, nisam koristio šanse i to je to. Borili smo se preko četiri sata i moram da prihvatim ovaj poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: