Đoković otkrio da li želi da se vrati u Australiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na konferenciji za medije osvrnuo se na vesti koje stižu iz Australije.

Izvor: MT

Petak, 27.05.2022.

19:45

Đoković otkrio da li želi da se vrati u Australiju
Foto: Profimedia

Njega su strani novinari upitali da li je čuo da su izbeglice, iz ozloglašenog hotela-pritvora, puštene na slobodu.

"Ako je to tačno, srećan sam, zato što je sve to za njih bilo jako teško, posebno za one koji su tamo bili devet godina. Ja sam ostao tri nedelje, ne mogu ni da zamislim kako je provesti devet godina. Nisu uradili ništa pogrešno. Ne razumem zašto, ali ako sam uspeo bar malo da osvetlim situaciju, srećan sam, zato što sam im dao šansu u drugoj zemlji. Ne znam da li su neki od njih ostali u Australiji ili ne, ali znam da je Ali (momak sa kojim je pričao prim. aut) otišao u Ameriku. Video sam to, te fotografije. Bio sam srećan, on je srećan, zato što će živeti slobodno. Potcenjujemo slobodu. Dok stvarno to ne doživiš, nemaš pojma kakav je to osećaj kada ti oduzmu slobodu", rekao je Đoković.

Novak ima želju da se vrati u Melburn sledeće godine i napadne novu, 10. titulu.

"Što se tiče Vlade, da, čuo sam vesti, ali ne znam ništa o mojoj vizi, da li će mi biti vraćena, da li će mi dozvoliti da se vrati u Australiju. Želeo bih. Želeo bih da odem i igram Australijan open. Ako dobijem šansu da se vrati u Australiju i na mesto gde sam ostvario najveće uspehe na Grend slemu u karijeri. Voleo bih da se vratim", istakao je Novak.

Đoković je u trećem kolu savladao Aljaža Bedena, a u osmini finala ga čeka Dijego Švarcman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: