Đere: Mogu da iznenadim Medvedeva

Srpski teniser Laslo Đere priznao je da mu je Rolan Garos omiljeni Grend slem turnir.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

16:15

Đere: Mogu da iznenadim Medvedeva
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Njega je startovao na odličan način, pobedom u tri seta nad Ričardasom Berankisom.

"Sjajan je osećaj vratiti se, ovo mi je omiljeni slem. Drago mi je što sam pobedio u tri seta. Našao sam rešenja u važnim trenucima, iako nisam konstantno igrao kako umem. Ričardas je težak protivnik, ali bio sam spreman", rekao je Đere.

Đere je imao u proteklom periodu problema sa povredom, koja još nije zalečena u potpunosti.

"I dalje je tu povreda. Malo mi predstavlja problem na terenu, ali nije toliko strašno, mogu da igram. "

Naredni rival mu je drugi igrač sveta, Danil Medvedev.

"Igrali smo jednom na šljaci u Budimpešti, ali otad se dosta toga promenilo. Znam kako igram, biću taktički spreman, a nadam se i fizički. On je favorit naravno, ali mislim da mogu da ga iznenadim", kazao je Đere i dodao:

"Gledao sam ga u poslednjih godinu-dve. Dobro servira, moram da vratim što više lopti i da ja serviram dobro. Jak je s osnovne linije, ali meni je ovo omiljena podloga, njemu najneomiljenija. Detaljnije ću spremiti taktiku s timom."


Đere je zadovoljan sezonom na zemljanoj podlozi.

"Dosta uspešna sezona na šljaci u Evropi za mene, dobro igram počev od Marakeša. Mečeve koje je trebalo da dobijem sam lakše dobijao, a ranije bih nepotrebno ulazio u treće setove. Bolje zadržavam fokus, kao danas što sam završio bez komplikacija", zaključio je Đere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: