Đoković pred Rolan Garos: Verujem u sebe

Novak Đoković, srpski teniser, govorio je na konferenciji za medije pred početak ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa.

Izvor: SN

Petak, 20.05.2022.

17:00

Đoković pred Rolan Garos: Verujem u sebe
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novak Đoković ove godine brani titulu na Rolan Garosu i nimalo neće imati lagan posao da to uradi.

Rolan Garos počinje 22. maja, završava se 5. juna i uz Đokovića i Nadal važi za velikog favorita:

"Ako pričamo o šljaci i Rolan Garosu, Rafael Nadal uvek mora da bude vaš glavni favorit. Alkaras je fenomenalan, a tu sam i ja u konkurenciji za titulu na Rolan Garosu. Svestan sam da svi žele da ga osvoje, ali verujem u sebe. Osvajao sam ga ranije i znam šta je potrebno da to uradim ponovo", rekao je Novak Đoković.

O uslovima igre na šljaci rekao je:

"Šljaka je veoma zahtevna podloga, moraš mnogo da se trudiš kako fizički tako i mentalno i emocionalno i svi to znaju. Uvek mi je bilo potrebno nekoliko turnira da bih se prilagodio igranu na šljaci i potrebni nivo sam dostigao u Rimu. Trenirao sam protiv desnorukih igrača, a igraću protiv levorukih i tako da je to otežavajuće", rekao je najbolji teniser sveta.

Žo Vilfred Conga igraće svoj poslednji turnir:

"Želim mu najlepše moguće zbogom. Siguran sam da će dobiti mnogo podrške. Biće emotivno i za njega i za publiku. Bio je jedan od najenergičnijih i najharizmatičnijih igrača. Izuzetno moćni udarci. Dobro ga poznajem, oduvek smo se slagali lepo. Doneo je mnogo pozitivne pažnje“
, zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: