Nova vest
Tenis

Petak, 20.05.2022.

10:00

Lajović za B92.net objasnio šta pravi razliku u vrhunskom tenisu

Srpski teniser Dušan Lajović govorio je za B92.net pred Rolan Garos, koji kreće u nedelju.

Izvor: Milan Tomić

Autor: Milan Tomić

Lajović za B92.net objasnio šta pravi razliku u vrhunskom tenisu
Starsport/Serbia Open

Trenutno 66. igrač sveta pokušaće da odigra što bolje na turniru, na kojem je najbolji rezultat napravio 2014. godine, kada je stigao do osmine finala.

Lajović je podigao formu, a dobre partije naročito je pružao na Mastersu u Madridu, gde je vezao četiri trijumfa.

"Pripreme idu dobro, trenirao sam u Španiji par dana pred polazak u Pariz. Što se tiče očekivanja, dosta faktora je tu uključeno. Ono što očekujem jeste da igram na način na koji sam igrao u poslednjih nekoliko nedelja", rekao je Lajović za B92.net i dodao:

"Zadovoljan sam trenutnom formom. Mislim da je poboljšanje došlo u poslednjem trenutku pred Rolan Garos i nadam se da će se to preneti i na ostatak sezone."

Pored Rolan Garosa, Lajović je do četvrte runde stigao i na Australijan openu prošle godine. Kaže da mu podloga i nije toliko bitna.

"Mislim da mi je šljaka malo prirodnija, ali takođe sam imao dobre rezultate na brzim podlogama. Ono što meni najviše odgovara je brza lopta, tako da mi je podloga sekundarna", ističe Lajović.

Često deluje da nijanse prave razliku između Top 10 i Top 100 igrača. Lajović je objasnio koji je to ključni segment koji razlikuje ove tenisere.

"Mislim da ima više faktora, iako ponekad deluju kao sitnice. Najveća je razlika igra na brejk loptama. Kod njih je na mnogo višem nivou tokom sezone i to je ono što ih odvaja od ostalih", otkrio je Lajović, koji je pre tri godine bio 23. teniser sveta.

Duci je otkrio i planove.

"Kratkoročni plan mi je da se vratim i u vidu ranga i igre, tamo gde sam bio kada sam igrao najbolje. Dugoročni je onda da ’probijem’ sledeći stepen nakon toga", kaže Lajović.

Lajović je na kraju razgovora govorio i o glavnim pretendentima za trofej u Parizu.

"Mislim da je Novak favorit broj jedan s obzirom na to da je našao formu. Rafa, takođe, ukoliko bude bio fizički spreman. Karlos je odmah tu iza njih. Rekao bih tu iza jedino što mu nedostaje iskustva koja njih dvojica imaju. U svakom slučaju će biti zanimljivo pratiti njegov razvoj na Grend slem turnirima", zaključio je Lajović za B92.net.

Lajović takmičenje startuje protiv Argentinca Sebastijana Baeza, 38. igrača sveta, a ukoliko slavi, potencijalni rival u drugom kolu biće mu ni manje ni više nego Aleksander Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve