Petak, 03.06.2022.

09:30

Može li Zverev da zaustavi Nadala?

Ulazimo u finiš Rolan Garosa, a u petak su na programu polufinala u muškoj konkurenciji.

Izvor: B92

Može li Zverev da zaustavi Nadala? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Nikol Dz Femija

pre 1 godinu

Pitanje se ne postavlja može li nego on jednostavno mora da pobedi i ode u finale. Teško će imati još neku priliku da dobije sve, kao Ana Ivanović koja je iskorstila,a to znači pehar pobednika i prvo mesto, plus lova pride.

Nema sada Novaka. Nema sada Medvedeva. Nema sada Cicipasa. Nema sada Alkaraza.

Ako sada ne uzme Garos kada će onda nego sada protiv Nadala što je pravi vrh. Pa on je onaj slavljeni olimpijski tokijski zlatni šampion.Znači, Jablane kreni !

miša

pre 1 godinu

može ni u snovima. Nadal je pobedom nad Đokovićem osvojio titulu. On ne dopušta da poluteniseri grade karijere nad njim. To je nažalost Novakova stvar ...
(Janko, 03. jun 2022 09:38)

To je Novakova stvar stvarno to mislis pošto do skoro je Novak imao GS koliko i Nadal imao bi i vise da nije deportovan sa AO bolji ie u medjusobnim duelima, po meni Nadal nikad nece biti veci od Djokovica samo je na sljaci bolji i to je jedina činjenica!

Ti si iskopao ceo grad jama

pre 1 godinu

Kad igra Novak..? Jel uspeo da ubedi organizatore da igra u večernjem terminu..?
(Ko drugome jamu kopa..., 3. jun 2022 14:03) # Link komentara

Kao da je Novak birao termin a ne organizacija , TV prava koja su odavno kupljena, prime time je večernji meč oduvek.

A inače časno je izgubio , protivnik je bio bolji

Zak

pre 1 godinu

Rafi gledaju kroz prste na doping kontrolama...javna tajna...inače bi sada bio na 150. Našli novu hemiju na koju niko ne radi test.
(Kblo, 03. jun 2022 13:59)

Kako ti saznaš te tajne? Od koga si obavešten? Komšija?
Te nebuloze se inače lupetaju samo u Srbiji, i NIGDE U CELIM SVETU!

Katastrofa

pre 1 godinu

Naravno da ima, vec je dugo na turu, zvanicno je 3 na svetu, igra dobro ovaj turnir, ako bude imao koncentraciju i bude ostao hladne glave moguce je da pobedi Nadala. Svakako mala prednost Nadalu, ipak je to najveci sljakas ikada koji na ovom turniru ima skor 110:3 u svoju korist. Nece biti lako nijednom od njih, bar ja tako prizeljkujem, polufinale je GS i trebalo bi da bude zanimljiv mec.

da,moje ime

pre 1 godinu

navijam za zvereva, ali ne verujem da ce ponoviti onako dobru partiju kao protiv alkarasa. mnogo je dobro igrao i pritom servirao skoro savrseno. sanse dajem nadalu 70-30. ukoliko slucajnio bude igrao kao prosli mec, u sta ne verujem, onda sanse mogu biti 50-50. iako nisam fan nadala, odajem mu priznanje za fokusiranost i borbenost. nece taj ispustiti sansu da osvoji RG makar ga kostalo zivota. bez obzira sto ga zapadni svet gura kao GOAT-a, realno, i zasluzio je da bude. djokovic je previse kalkulise u nekim situacijama u kojima nema mesta kalkulaciji. tako je i usao u mec sa nadalom. u svakom slucaju, navijam za dobar tenis u 5 setova!

nemo

pre 1 godinu

Nema šanse Nadal ne gubi GS titule protiv igrača koji nisu Novak ili Rodzer, dok recimo đoković je 5 finala izgubio od Mareja, Vavrinke i Medvedeva zajedno. To je nešto što će ga koštati gs rekorda, da li neko stvarno misli da će Novak uspeti da uzme 23-4 titule? Nadal posle ovog turnira ide na 22 a ko ce ga znati kako je krenuo ne bi se iznenadio i da uzme i preostale dve do kraja godine. Razlika između njega i Novaka je što Novak nema taj borbeni mentalitet, inat da ali nije to isto. U četvrt finalu se uplašio meča, mnogo loše i stegnuto je igrao sve osim drugog seta. To mu je bio i meč za odluku o GS rekordu, da je to uzeo Rafa bi ostao na 21. a on bi mogao da ga stigne ne Wim I ako izgubi od zvereva. Ovako ja mislim da je završio što se tiče GS titula, možda uzme još jedan Wim I to je to. To kažem zato što Australiju više neće ni videti kao teniser dok US Open ove godine neće ni igrati zbog vakcine, a sledeće ko će ga znati ali do tada ovi mlađi će preuzeti primat.

stipumetebra

pre 1 godinu

Nadal osvaja RG. U svemu ovome najviše mu je Nole pomogao. I još nešto, Nadal neće otići u penziju pre Novaka. Godinama smo slušali priče o kolenima, sad o stopalima, za neko vreme možda kukovi itd. Ako treba igaće samo par turnira na šljaci ali igraće. Nole je ispao po malo naivan i ostaje samo žal a moglo je drugačije.

PAR

pre 1 godinu

Čitam komentare tipa, "Nole nije igrao dobro protiv Nadala, a zašto to će se kad tad saznati" ili "ovakvi likovi polude samo protiv Novaka, a svi znamo zasto". Zato nam je tako kako jeste, lakše je za sve okriviti neku teoriju zavere. Jeste, Zverev neće da zapinje protiv Nadala, "svi znamo zašto" - žrtvovaće valjda priliku za GS finale jer je to agenda zapada da Nole ne bude najbolji. Zbog iste te agende valjda i Nole pustio pre par dana svog naljućeg rivala da ga pobedi. Da li Nole ima dobar i fer tretman? Nema. Da li je to nezasluženo? U velikoj meri da, mada je nekim stvarima kumovao i svojim fiks idejama. Ali verovati da su drugi teniseri spremni da žrtvuju svoje uspehe tako što "puste Rafu", to je već dijagnoza.

Ilija

pre 1 godinu

Zverev je veliki talent i izrastao je u sjajnog igraca. Top 5 po kvalitetu. Medjutim on je upravo ostvario prvu top 10 pobjedu na GS turniru i ne vjerujem da je to slucajno tako. Nadal je imao puna 2 dana za odmor i ako moze trcati tesko ce ga Sasa dobiti, namuciti moze ali dobiti tesko. Nadal je prosao stotine ovakvih bitaka i ne propusta sanse ako s druge strane nisu Novak ili Federer u ranije vrijeme. Ali definitivno je da Zverev ima oruzja kojima moze naskoditi Nadalu i ne bi bilo svjetsko cudo da ga dobije ako odigea na gornjoj granici mogucnosti.. sad ima li on to u sebi to tek treba potvrditi.. Mastersi su jedna stvar, GS nesto sasvim drugo a dobiti Rafu na RG vjerujem da jedino moze Novak, ali samo ponekad i kad je na vrhuncu igre sto prekjucer nikako nije bio slucaj..nije on igrao lose ali za Nadala u Parizu nedovoljno dobro i to je bio razlog poraza u mecu gdje je objektivno bio blagi favorit.. samo razlika u pristupu mecu je napravila tu razliku, jedan je vise cekao ne bi li se ovaj drugi umorio nego sto je trebalo dok se drugi oslonio iskljucivo na svoj plan igre, jak ulazak u setove i agresivno cim se pruzi sansa.. i odigrao na maksimumu..jednog sampiona kalibra Nadala takvom alibi igrom ne mozes dobiti.. barem ne na RG

Kole

pre 1 godinu

Svi ce da navijaju za najveceg mucenika tenisa. Sveci mu nisu rwvni kakve on muke podnosi.. ja kad ga vidim na teren kako se vuce meni tesko

Grebić

pre 1 godinu

Ne može Nole koji je viši od Nadala a lakši 10kg da se nada pobedi protiv čoveka koji koristi ko zna šta pa tako vaskrsne pred svaki Roland Garos. Dok je Nole jeo meso imao je mišićnu masu sa kojom je bio i jači i izdržljiviji od Nadala. Setite se čuvene 2011. Godine. Nole pocepa majicu sve mišić do mišića. Izbacio gluten i to je bio pravi potez. Ali izbacivanje mesa iz ishrane je greška jer možeš ti da zobaš pahuljice i mahunarke do sutra... mMso je najveći izvor proteina.
Nole je tvrdoglav i sluša ženu. 2 ključne greške koje ga mogu koštati GOAT trke.

ghost_of_kiyev

pre 1 godinu

Novakov pad je počeo neodlaskom na AO i to samo zbog hvalisanja na Instagramu da je dobio medicinsko izuzeće. Da je ćutao, niko ga ništa ne bi pitao.

alejandro

pre 1 godinu

Lično bih voleo da Cferef dobije Nadala. No teško će to da se desi. Jednostavno Nadal kad dođe u ovu situaciju nepobediv je. I sama Rafina spoznaja da bi prolaskom Cferefa u finalu imao jednog Čilića ili Ruda diže mu samopouzdanje do neslućenih visina. "Glavnu" prepreku do finala u liku i delu Novaka Đokovića ostavio je iza sebe. E sad može "povreda" da mu se desi. Ali povreda mu je samo alibi za njemu znane "kombinacije"!

jova

pre 1 godinu

Da li ima šanse? Da. Da li će uspjeti? Vidjećemo.
Zverov problem je glava, i glava, i glava... Čovjek dobije Novaka, a izgubi od Bublika (koji tek posebna cigla u glavi). Po tom pitanju, fenomen.
Protiv Alkaraza je igrao strašno... Ali ponovo mu je došla žuta minuta krajem trećeg seta i to je odmah Alkaraz iskoristio i ode set... Protiv Nadala takve žute minute mogu da mu traju tek poen ili dva, inače će ga pojesti Nadal.
Treba da tjera Nadala da se kreće, da ga umori, ne "gađa" mu bekend i da ne servira mnogo duplih servis grešaka... Jednostavno rečeno, treba da bude blizu perfekcije, ako želi da pobijedi.
Mada kakav je Zverev, tačno me ne bi čudilo da pobijedi Nadala, a izgubi u finalu jer je to takav fenomen od igrača i glave.

Trash

pre 1 godinu

Zverev itekako može da zaustavi Nadala. Ali neće jer je nestabilan u glavi. Publika će biti protiv njega. A on sa tim ne ume da se nosi.

Ленс Армстронг са рекетом

pre 1 godinu

Зверев има велике шансе уколико Надал Рафа заборави да понесе на меч чаробни шприц, обзиром да нема шансе да се то деси јер је Рафа навио аларм-подсетник на мобу да га подсети за то - Зверев нема никакве шансе.

Tako je to

pre 1 godinu

Bilo bi tužno da Rafa izgubi na svoj rođendan, ali nije nemoguće.
Protiv Novaka je dao sve od sebe, sada je psihički ispražnjen i on je čovek.
Generalni utisak je, da prisustvujemo odlasku sa scene dva velika igrača i u buduće čemo gledati sve više njihovih poraza, a sve manje pobeda i međusobnih susreta.

banconi

pre 1 godinu

Zverev je najoscilatorniji igrač kojeg sam video otkad pratim tenis, sa početka 90-ih i finala Beker-Štih. Toliko fantastičnih poteza, toliko dobrih pobeda, fenomenalan servis, fenomenalna igra sa linije, sposobnost da prebacuje reli 300 puta, dobar na sviim podlogama, ali isto tako nevorovatni iznenađujući padovi, gubici od autsajdera, propadi kada se najmanje nadaš itd. Da li je Nadal nepobediv? Pa nije, ovogodišnja igra mu je slabija od prošlogodišnje, Novak nije doručkovao u onom meču pa nije pobedio, ali je Nadal strah za svoje protivnike na RG, pa tako nemamo pojma šta će da bude. Da li može? Da. Da li će? Nemamo pojma.

orao s visine

pre 1 godinu

Ma ne ni slučajno ..Zverev da zaustavi velikog Nadala.
Vi se to šalite !
Nadal bez ikakve sumlje osvaja Pariz
konkvistador ostaje konkvistador
Sretan rodjendan Rafa ,danas torta a u nedelju i veliki pehar !
IDEMO RAFAEL

Sinan

pre 1 godinu

Na žalost, Nadal osvaja RG 100%. Uložio bih sve što imam na njega. On ovakve šanse ne propušta. Samo ga je Nole mogao zaustavito ali,na žalost, nije.

D

pre 1 godinu

Nema sanse, jos kad krene sva publika da navija za Nadala ovaj ce da prsne i to je to. Iskreno pravo cudo treba da se dogodi da Nadal ne uzme i ovaj RG.

Zoran

pre 1 godinu

Kada Zverev igra njegov najjaci tenis, bukvalno niko ne moze da ga dobije.
On ima sve. Odlicno kretanje; odlican forhend, bekhend, a serva mu je razarajuca. Mnogo je on tezi Rafi no vecito uplaseni Novak. Zverev je mentalno daleko ispred Novaka, koga su, na zalost, ubedili da je jak psihicki, a momak je pokazao nebrojeno puta da to nije.
Novaku cestitke na svemu postignutom, ali definitivno nije bolji teniser od Rafe i Rodje. Splet okolnosti je ucinio da on ima toliko titula. Rafa koji je cesto igrao povredjen ili je bio na odsustvu. Rodja koji je 5 god. stariji, te Marej koji je rano izgubio kukove i DelPotro sa silnim operacijama rucnog zgloba.
Zverev je bolji i od onog mladog nadolezeceg Spanca.

Nole1

pre 1 godinu

To nije bitno. Ono sto je bitno jeste da Nole jos uvijek ima dobre karte u rukama, tacnije ima Nole par keceva i jos jedan par keceva. Znaci sledece godine 4 gren slema uzima u cugu, osim ako mu ne dozvole da igra. Zivi bili pa svedocili.

Ciko

pre 1 godinu

Da je moglo zaustavio bi ga Novak. Nadal osvaja 22 titulu. Nije iskljuceno ako nastavi ovako da igra da uzme i Wimbldon jer ce Novak rano ispasti zbog razocarenja sa RG

srbin

pre 1 godinu

Zverev je ukupno gledano najkompletniji teniser na turu, niko ni blizu nema takvu kombinaciju fizike i tenisa ali takticki i mentalno zaostaje za najboljima... Mozda dolaskom Serhija Brugere (jos jednog spanca koji je osvajao RG, a spanci su ocigledno najveci takticari u sportu generalno), malo napreduje na takrickom planu. Ako se kockice poklope a znale su se u par navrata poklopiti, on je prakticno nepobediv. Gledao sam uzivo trening mec izmedju Zvereva i Tima na sljaci, u vreme kada je Tim bio u naponu forme, Zverev ga je ocistio 6:1 kao da igra sa detetom. To je bilo neverovatno, vineri iz forhenda iz bekenda, servu mu ne vidis bukvalno..... Da bi par dana posle toga na samom turniru izpao vrlo brzo...

Scania V8

pre 1 godinu

Nadal osvaja RG lagano, WM uzima jer Novak kao sto rece jedan ispada zbog razocarenja....I posle mu ostaje da kompletira sva 4 slema sa US Open I imace 24 ukupno. I onda lepo ozvanici kraj karijere kao GOAT.

Pele 2.0

pre 1 godinu

Kako god da se završi i ko god da osvoji RG, od ponedeljka će Đoković biti No.3.

Posle Wimbldona će biti No.6...

Sa njegovim načinom igre i u njegovim godinama to je normalno, prirodno i očekivano.

Ivan

pre 1 godinu

Nadal će biti teniser sa najviše osvojenih GS turnira i to je tako svidelo se nama ili ne. Nole ima rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. E sada šta je veće dostignuće to ne znam.

Japi

pre 1 godinu

dajte bre ljudi malo da pricamo istinu...
Novak nije igrao...zato je Nadal pobedio. To su svi mogli da vide ko je hteo da vidi. Zasto Nole nije igrao to cemo mozda nekad saznati kad sve ovo prodje...
Ako Zverev bude igrao kao protiv Alkaraza unistice Nadala.

Sinke

pre 1 godinu

Godine cine svoje,necu da ulazim u to da li Nadal nesto nedozvoljeno koristi ili ne....Zverev definitivno ima sansu,ali ce glava biti kljuc.

Janko

pre 1 godinu

Ne može ni u snovima. Nadal je pobedom nad Đokovićem osvojio titulu. On ne dopušta da poluteniseri grade karijere nad njim. To je nažalost Novakova stvar ...

Stanje stvari

pre 1 godinu

Videćemo koliko može Zverev ali nešto drugo pada u oči.Čini mi se,da nikad nije bila ovolika razlika u kvalitetu jedne polovine žreba u odnosu na drugu.Ne bih da vređam ali ovo je neverovatno,Čilić i Rud u polufinalu.Čilić na šljaci?Zato u principu,koliko god nam teško bilo,treba skinuti kapu velikom Rafi niko mu ništa nije poklonio za sve se sam izborio.Vraćam se na Zvereva,znamo da može da pobedi svakoga ali me ne bi čudilo da pobedi Rafu i pukne u finalu,takva je to glava.

Rafa klub, Vojvodina

pre 1 godinu

U sustini najbitnije je da Nolo ne osvaja Slemove, ako Rafa osvoji to je samo bonus. Ne palite se nolomani,nije bitniji Nolo nego da Rafa ima najvise na kraju. A Nolou zelimo 500 nedelja na br 1, 50 mastersa i ostale rekorde.

Goran

pre 1 godinu

Ne moze,i sa polomljenim stopalom Nadal osvaja RG...veliki sam navijac naseg zlatnog decka...ali ...Zverev nema sansi...prilika za naseg Noleta je Vimbldon...videcemo ...ali ma koliko ja ne voleo ni RF...ni Nadala...svi oni su velikani...neverovatni...kao i nas Nole...tri kralja...najveci sportisti ikada...

Saša

pre 1 godinu

Može, i treba da ga zaustavi... Svaka čast za sve što je do sada Rafael Nadal postigao, ali titula, koju je osvojio na ovogodišnjem prvom slemu u godini, u Australiji, nema težinu(po meni), jer je Novaku volšebnim potezima vlasti u Australiji onemogućeno takmičenje. Svedoci smo svi, cela planeta, da samo mesec - dva od ove nedemokratske i sramne odluke, nijedna zemlja ni ne pomišlja da uskrati pravo sportistima da se takmiče, iako pandemija virusa covid-19 još uvek zvanično nije gotova.

Bane²

pre 1 godinu

Nadala u ovom trenutku moze da zaustavi jedan na jedan minimalno 10 top igraca.. e sad dopingovanog Nadala ne moze da zaustave ni svih tih 10 igraca zajedno!

Rafa30

pre 1 godinu

Sašina šansa leži u činjenici ,da je autsajder.
To se vidjelo i u meču s Alcarazom.
Kad cijeli svijet očekuje pobjedu Nadala danas ,on će odigrati opušteno ,a to je najopasnije za Rafu.
Zverev ima igru za svakoga,bombe iz servisa ,bombe iz bekenda i forhenda i kao što rekoh ,kada je opušten,može pobijediti svakoga pa i Rafu na Chatrieru.
On ima problema sa psihom onda kad je veliki favorit.
Dal će Zverev uspjeti ?
Mislim i nadam se da neće,ali će sigurno odvesti meč u 4.ili čak možda u 5 set.
Moja prognoza .
Prolazak Rafe u finale nakon 3 i pol sata igre i onda torta na teren,jer Rafi je danas rođendan.

Janko

pre 1 godinu

Ne može ni u snovima. Nadal je pobedom nad Đokovićem osvojio titulu. On ne dopušta da poluteniseri grade karijere nad njim. To je nažalost Novakova stvar ...

Stanje stvari

pre 1 godinu

Videćemo koliko može Zverev ali nešto drugo pada u oči.Čini mi se,da nikad nije bila ovolika razlika u kvalitetu jedne polovine žreba u odnosu na drugu.Ne bih da vređam ali ovo je neverovatno,Čilić i Rud u polufinalu.Čilić na šljaci?Zato u principu,koliko god nam teško bilo,treba skinuti kapu velikom Rafi niko mu ništa nije poklonio za sve se sam izborio.Vraćam se na Zvereva,znamo da može da pobedi svakoga ali me ne bi čudilo da pobedi Rafu i pukne u finalu,takva je to glava.

Bane²

pre 1 godinu

Nadala u ovom trenutku moze da zaustavi jedan na jedan minimalno 10 top igraca.. e sad dopingovanog Nadala ne moze da zaustave ni svih tih 10 igraca zajedno!

Japi

pre 1 godinu

dajte bre ljudi malo da pricamo istinu...
Novak nije igrao...zato je Nadal pobedio. To su svi mogli da vide ko je hteo da vidi. Zasto Nole nije igrao to cemo mozda nekad saznati kad sve ovo prodje...
Ako Zverev bude igrao kao protiv Alkaraza unistice Nadala.

Saša

pre 1 godinu

Može, i treba da ga zaustavi... Svaka čast za sve što je do sada Rafael Nadal postigao, ali titula, koju je osvojio na ovogodišnjem prvom slemu u godini, u Australiji, nema težinu(po meni), jer je Novaku volšebnim potezima vlasti u Australiji onemogućeno takmičenje. Svedoci smo svi, cela planeta, da samo mesec - dva od ove nedemokratske i sramne odluke, nijedna zemlja ni ne pomišlja da uskrati pravo sportistima da se takmiče, iako pandemija virusa covid-19 još uvek zvanično nije gotova.

D

pre 1 godinu

Nema sanse, jos kad krene sva publika da navija za Nadala ovaj ce da prsne i to je to. Iskreno pravo cudo treba da se dogodi da Nadal ne uzme i ovaj RG.

Sinan

pre 1 godinu

Na žalost, Nadal osvaja RG 100%. Uložio bih sve što imam na njega. On ovakve šanse ne propušta. Samo ga je Nole mogao zaustavito ali,na žalost, nije.

Goran

pre 1 godinu

Ne moze,i sa polomljenim stopalom Nadal osvaja RG...veliki sam navijac naseg zlatnog decka...ali ...Zverev nema sansi...prilika za naseg Noleta je Vimbldon...videcemo ...ali ma koliko ja ne voleo ni RF...ni Nadala...svi oni su velikani...neverovatni...kao i nas Nole...tri kralja...najveci sportisti ikada...

Ciko

pre 1 godinu

Da je moglo zaustavio bi ga Novak. Nadal osvaja 22 titulu. Nije iskljuceno ako nastavi ovako da igra da uzme i Wimbldon jer ce Novak rano ispasti zbog razocarenja sa RG

banconi

pre 1 godinu

Zverev je najoscilatorniji igrač kojeg sam video otkad pratim tenis, sa početka 90-ih i finala Beker-Štih. Toliko fantastičnih poteza, toliko dobrih pobeda, fenomenalan servis, fenomenalna igra sa linije, sposobnost da prebacuje reli 300 puta, dobar na sviim podlogama, ali isto tako nevorovatni iznenađujući padovi, gubici od autsajdera, propadi kada se najmanje nadaš itd. Da li je Nadal nepobediv? Pa nije, ovogodišnja igra mu je slabija od prošlogodišnje, Novak nije doručkovao u onom meču pa nije pobedio, ali je Nadal strah za svoje protivnike na RG, pa tako nemamo pojma šta će da bude. Da li može? Da. Da li će? Nemamo pojma.

Rafa30

pre 1 godinu

Sašina šansa leži u činjenici ,da je autsajder.
To se vidjelo i u meču s Alcarazom.
Kad cijeli svijet očekuje pobjedu Nadala danas ,on će odigrati opušteno ,a to je najopasnije za Rafu.
Zverev ima igru za svakoga,bombe iz servisa ,bombe iz bekenda i forhenda i kao što rekoh ,kada je opušten,može pobijediti svakoga pa i Rafu na Chatrieru.
On ima problema sa psihom onda kad je veliki favorit.
Dal će Zverev uspjeti ?
Mislim i nadam se da neće,ali će sigurno odvesti meč u 4.ili čak možda u 5 set.
Moja prognoza .
Prolazak Rafe u finale nakon 3 i pol sata igre i onda torta na teren,jer Rafi je danas rođendan.

Sinke

pre 1 godinu

Godine cine svoje,necu da ulazim u to da li Nadal nesto nedozvoljeno koristi ili ne....Zverev definitivno ima sansu,ali ce glava biti kljuc.

srbin

pre 1 godinu

Zverev je ukupno gledano najkompletniji teniser na turu, niko ni blizu nema takvu kombinaciju fizike i tenisa ali takticki i mentalno zaostaje za najboljima... Mozda dolaskom Serhija Brugere (jos jednog spanca koji je osvajao RG, a spanci su ocigledno najveci takticari u sportu generalno), malo napreduje na takrickom planu. Ako se kockice poklope a znale su se u par navrata poklopiti, on je prakticno nepobediv. Gledao sam uzivo trening mec izmedju Zvereva i Tima na sljaci, u vreme kada je Tim bio u naponu forme, Zverev ga je ocistio 6:1 kao da igra sa detetom. To je bilo neverovatno, vineri iz forhenda iz bekenda, servu mu ne vidis bukvalno..... Da bi par dana posle toga na samom turniru izpao vrlo brzo...

stipumetebra

pre 1 godinu

Nadal osvaja RG. U svemu ovome najviše mu je Nole pomogao. I još nešto, Nadal neće otići u penziju pre Novaka. Godinama smo slušali priče o kolenima, sad o stopalima, za neko vreme možda kukovi itd. Ako treba igaće samo par turnira na šljaci ali igraće. Nole je ispao po malo naivan i ostaje samo žal a moglo je drugačije.

Ivan

pre 1 godinu

Nadal će biti teniser sa najviše osvojenih GS turnira i to je tako svidelo se nama ili ne. Nole ima rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. E sada šta je veće dostignuće to ne znam.

Trash

pre 1 godinu

Zverev itekako može da zaustavi Nadala. Ali neće jer je nestabilan u glavi. Publika će biti protiv njega. A on sa tim ne ume da se nosi.

nemo

pre 1 godinu

Nema šanse Nadal ne gubi GS titule protiv igrača koji nisu Novak ili Rodzer, dok recimo đoković je 5 finala izgubio od Mareja, Vavrinke i Medvedeva zajedno. To je nešto što će ga koštati gs rekorda, da li neko stvarno misli da će Novak uspeti da uzme 23-4 titule? Nadal posle ovog turnira ide na 22 a ko ce ga znati kako je krenuo ne bi se iznenadio i da uzme i preostale dve do kraja godine. Razlika između njega i Novaka je što Novak nema taj borbeni mentalitet, inat da ali nije to isto. U četvrt finalu se uplašio meča, mnogo loše i stegnuto je igrao sve osim drugog seta. To mu je bio i meč za odluku o GS rekordu, da je to uzeo Rafa bi ostao na 21. a on bi mogao da ga stigne ne Wim I ako izgubi od zvereva. Ovako ja mislim da je završio što se tiče GS titula, možda uzme još jedan Wim I to je to. To kažem zato što Australiju više neće ni videti kao teniser dok US Open ove godine neće ni igrati zbog vakcine, a sledeće ko će ga znati ali do tada ovi mlađi će preuzeti primat.

Scania V8

pre 1 godinu

Nadal osvaja RG lagano, WM uzima jer Novak kao sto rece jedan ispada zbog razocarenja....I posle mu ostaje da kompletira sva 4 slema sa US Open I imace 24 ukupno. I onda lepo ozvanici kraj karijere kao GOAT.

ghost_of_kiyev

pre 1 godinu

Novakov pad je počeo neodlaskom na AO i to samo zbog hvalisanja na Instagramu da je dobio medicinsko izuzeće. Da je ćutao, niko ga ništa ne bi pitao.

orao s visine

pre 1 godinu

Ma ne ni slučajno ..Zverev da zaustavi velikog Nadala.
Vi se to šalite !
Nadal bez ikakve sumlje osvaja Pariz
konkvistador ostaje konkvistador
Sretan rodjendan Rafa ,danas torta a u nedelju i veliki pehar !
IDEMO RAFAEL

Ленс Армстронг са рекетом

pre 1 godinu

Зверев има велике шансе уколико Надал Рафа заборави да понесе на меч чаробни шприц, обзиром да нема шансе да се то деси јер је Рафа навио аларм-подсетник на мобу да га подсети за то - Зверев нема никакве шансе.

jova

pre 1 godinu

Da li ima šanse? Da. Da li će uspjeti? Vidjećemo.
Zverov problem je glava, i glava, i glava... Čovjek dobije Novaka, a izgubi od Bublika (koji tek posebna cigla u glavi). Po tom pitanju, fenomen.
Protiv Alkaraza je igrao strašno... Ali ponovo mu je došla žuta minuta krajem trećeg seta i to je odmah Alkaraz iskoristio i ode set... Protiv Nadala takve žute minute mogu da mu traju tek poen ili dva, inače će ga pojesti Nadal.
Treba da tjera Nadala da se kreće, da ga umori, ne "gađa" mu bekend i da ne servira mnogo duplih servis grešaka... Jednostavno rečeno, treba da bude blizu perfekcije, ako želi da pobijedi.
Mada kakav je Zverev, tačno me ne bi čudilo da pobijedi Nadala, a izgubi u finalu jer je to takav fenomen od igrača i glave.

Rafa klub, Vojvodina

pre 1 godinu

U sustini najbitnije je da Nolo ne osvaja Slemove, ako Rafa osvoji to je samo bonus. Ne palite se nolomani,nije bitniji Nolo nego da Rafa ima najvise na kraju. A Nolou zelimo 500 nedelja na br 1, 50 mastersa i ostale rekorde.

Nole1

pre 1 godinu

To nije bitno. Ono sto je bitno jeste da Nole jos uvijek ima dobre karte u rukama, tacnije ima Nole par keceva i jos jedan par keceva. Znaci sledece godine 4 gren slema uzima u cugu, osim ako mu ne dozvole da igra. Zivi bili pa svedocili.

Zoran

pre 1 godinu

Kada Zverev igra njegov najjaci tenis, bukvalno niko ne moze da ga dobije.
On ima sve. Odlicno kretanje; odlican forhend, bekhend, a serva mu je razarajuca. Mnogo je on tezi Rafi no vecito uplaseni Novak. Zverev je mentalno daleko ispred Novaka, koga su, na zalost, ubedili da je jak psihicki, a momak je pokazao nebrojeno puta da to nije.
Novaku cestitke na svemu postignutom, ali definitivno nije bolji teniser od Rafe i Rodje. Splet okolnosti je ucinio da on ima toliko titula. Rafa koji je cesto igrao povredjen ili je bio na odsustvu. Rodja koji je 5 god. stariji, te Marej koji je rano izgubio kukove i DelPotro sa silnim operacijama rucnog zgloba.
Zverev je bolji i od onog mladog nadolezeceg Spanca.

Ilija

pre 1 godinu

Zverev je veliki talent i izrastao je u sjajnog igraca. Top 5 po kvalitetu. Medjutim on je upravo ostvario prvu top 10 pobjedu na GS turniru i ne vjerujem da je to slucajno tako. Nadal je imao puna 2 dana za odmor i ako moze trcati tesko ce ga Sasa dobiti, namuciti moze ali dobiti tesko. Nadal je prosao stotine ovakvih bitaka i ne propusta sanse ako s druge strane nisu Novak ili Federer u ranije vrijeme. Ali definitivno je da Zverev ima oruzja kojima moze naskoditi Nadalu i ne bi bilo svjetsko cudo da ga dobije ako odigea na gornjoj granici mogucnosti.. sad ima li on to u sebi to tek treba potvrditi.. Mastersi su jedna stvar, GS nesto sasvim drugo a dobiti Rafu na RG vjerujem da jedino moze Novak, ali samo ponekad i kad je na vrhuncu igre sto prekjucer nikako nije bio slucaj..nije on igrao lose ali za Nadala u Parizu nedovoljno dobro i to je bio razlog poraza u mecu gdje je objektivno bio blagi favorit.. samo razlika u pristupu mecu je napravila tu razliku, jedan je vise cekao ne bi li se ovaj drugi umorio nego sto je trebalo dok se drugi oslonio iskljucivo na svoj plan igre, jak ulazak u setove i agresivno cim se pruzi sansa.. i odigrao na maksimumu..jednog sampiona kalibra Nadala takvom alibi igrom ne mozes dobiti.. barem ne na RG

alejandro

pre 1 godinu

Lično bih voleo da Cferef dobije Nadala. No teško će to da se desi. Jednostavno Nadal kad dođe u ovu situaciju nepobediv je. I sama Rafina spoznaja da bi prolaskom Cferefa u finalu imao jednog Čilića ili Ruda diže mu samopouzdanje do neslućenih visina. "Glavnu" prepreku do finala u liku i delu Novaka Đokovića ostavio je iza sebe. E sad može "povreda" da mu se desi. Ali povreda mu je samo alibi za njemu znane "kombinacije"!

Zak

pre 1 godinu

Rafi gledaju kroz prste na doping kontrolama...javna tajna...inače bi sada bio na 150. Našli novu hemiju na koju niko ne radi test.
(Kblo, 03. jun 2022 13:59)

Kako ti saznaš te tajne? Od koga si obavešten? Komšija?
Te nebuloze se inače lupetaju samo u Srbiji, i NIGDE U CELIM SVETU!

PAR

pre 1 godinu

Čitam komentare tipa, "Nole nije igrao dobro protiv Nadala, a zašto to će se kad tad saznati" ili "ovakvi likovi polude samo protiv Novaka, a svi znamo zasto". Zato nam je tako kako jeste, lakše je za sve okriviti neku teoriju zavere. Jeste, Zverev neće da zapinje protiv Nadala, "svi znamo zašto" - žrtvovaće valjda priliku za GS finale jer je to agenda zapada da Nole ne bude najbolji. Zbog iste te agende valjda i Nole pustio pre par dana svog naljućeg rivala da ga pobedi. Da li Nole ima dobar i fer tretman? Nema. Da li je to nezasluženo? U velikoj meri da, mada je nekim stvarima kumovao i svojim fiks idejama. Ali verovati da su drugi teniseri spremni da žrtvuju svoje uspehe tako što "puste Rafu", to je već dijagnoza.

Pele 2.0

pre 1 godinu

Kako god da se završi i ko god da osvoji RG, od ponedeljka će Đoković biti No.3.

Posle Wimbldona će biti No.6...

Sa njegovim načinom igre i u njegovim godinama to je normalno, prirodno i očekivano.

Tako je to

pre 1 godinu

Bilo bi tužno da Rafa izgubi na svoj rođendan, ali nije nemoguće.
Protiv Novaka je dao sve od sebe, sada je psihički ispražnjen i on je čovek.
Generalni utisak je, da prisustvujemo odlasku sa scene dva velika igrača i u buduće čemo gledati sve više njihovih poraza, a sve manje pobeda i međusobnih susreta.

Grebić

pre 1 godinu

Ne može Nole koji je viši od Nadala a lakši 10kg da se nada pobedi protiv čoveka koji koristi ko zna šta pa tako vaskrsne pred svaki Roland Garos. Dok je Nole jeo meso imao je mišićnu masu sa kojom je bio i jači i izdržljiviji od Nadala. Setite se čuvene 2011. Godine. Nole pocepa majicu sve mišić do mišića. Izbacio gluten i to je bio pravi potez. Ali izbacivanje mesa iz ishrane je greška jer možeš ti da zobaš pahuljice i mahunarke do sutra... mMso je najveći izvor proteina.
Nole je tvrdoglav i sluša ženu. 2 ključne greške koje ga mogu koštati GOAT trke.

Kole

pre 1 godinu

Svi ce da navijaju za najveceg mucenika tenisa. Sveci mu nisu rwvni kakve on muke podnosi.. ja kad ga vidim na teren kako se vuce meni tesko

da,moje ime

pre 1 godinu

navijam za zvereva, ali ne verujem da ce ponoviti onako dobru partiju kao protiv alkarasa. mnogo je dobro igrao i pritom servirao skoro savrseno. sanse dajem nadalu 70-30. ukoliko slucajnio bude igrao kao prosli mec, u sta ne verujem, onda sanse mogu biti 50-50. iako nisam fan nadala, odajem mu priznanje za fokusiranost i borbenost. nece taj ispustiti sansu da osvoji RG makar ga kostalo zivota. bez obzira sto ga zapadni svet gura kao GOAT-a, realno, i zasluzio je da bude. djokovic je previse kalkulise u nekim situacijama u kojima nema mesta kalkulaciji. tako je i usao u mec sa nadalom. u svakom slucaju, navijam za dobar tenis u 5 setova!

Katastrofa

pre 1 godinu

Naravno da ima, vec je dugo na turu, zvanicno je 3 na svetu, igra dobro ovaj turnir, ako bude imao koncentraciju i bude ostao hladne glave moguce je da pobedi Nadala. Svakako mala prednost Nadalu, ipak je to najveci sljakas ikada koji na ovom turniru ima skor 110:3 u svoju korist. Nece biti lako nijednom od njih, bar ja tako prizeljkujem, polufinale je GS i trebalo bi da bude zanimljiv mec.

Ti si iskopao ceo grad jama

pre 1 godinu

Kad igra Novak..? Jel uspeo da ubedi organizatore da igra u večernjem terminu..?
(Ko drugome jamu kopa..., 3. jun 2022 14:03) # Link komentara

Kao da je Novak birao termin a ne organizacija , TV prava koja su odavno kupljena, prime time je večernji meč oduvek.

A inače časno je izgubio , protivnik je bio bolji

miša

pre 1 godinu

može ni u snovima. Nadal je pobedom nad Đokovićem osvojio titulu. On ne dopušta da poluteniseri grade karijere nad njim. To je nažalost Novakova stvar ...
(Janko, 03. jun 2022 09:38)

To je Novakova stvar stvarno to mislis pošto do skoro je Novak imao GS koliko i Nadal imao bi i vise da nije deportovan sa AO bolji ie u medjusobnim duelima, po meni Nadal nikad nece biti veci od Djokovica samo je na sljaci bolji i to je jedina činjenica!

Nikol Dz Femija

pre 1 godinu

Pitanje se ne postavlja može li nego on jednostavno mora da pobedi i ode u finale. Teško će imati još neku priliku da dobije sve, kao Ana Ivanović koja je iskorstila,a to znači pehar pobednika i prvo mesto, plus lova pride.

Nema sada Novaka. Nema sada Medvedeva. Nema sada Cicipasa. Nema sada Alkaraza.

Ako sada ne uzme Garos kada će onda nego sada protiv Nadala što je pravi vrh. Pa on je onaj slavljeni olimpijski tokijski zlatni šampion.Znači, Jablane kreni !

Rafa klub, Vojvodina

pre 1 godinu

U sustini najbitnije je da Nolo ne osvaja Slemove, ako Rafa osvoji to je samo bonus. Ne palite se nolomani,nije bitniji Nolo nego da Rafa ima najvise na kraju. A Nolou zelimo 500 nedelja na br 1, 50 mastersa i ostale rekorde.

Japi

pre 1 godinu

dajte bre ljudi malo da pricamo istinu...
Novak nije igrao...zato je Nadal pobedio. To su svi mogli da vide ko je hteo da vidi. Zasto Nole nije igrao to cemo mozda nekad saznati kad sve ovo prodje...
Ako Zverev bude igrao kao protiv Alkaraza unistice Nadala.

Nole1

pre 1 godinu

To nije bitno. Ono sto je bitno jeste da Nole jos uvijek ima dobre karte u rukama, tacnije ima Nole par keceva i jos jedan par keceva. Znaci sledece godine 4 gren slema uzima u cugu, osim ako mu ne dozvole da igra. Zivi bili pa svedocili.

Bane²

pre 1 godinu

Nadala u ovom trenutku moze da zaustavi jedan na jedan minimalno 10 top igraca.. e sad dopingovanog Nadala ne moze da zaustave ni svih tih 10 igraca zajedno!

Ciko

pre 1 godinu

Da je moglo zaustavio bi ga Novak. Nadal osvaja 22 titulu. Nije iskljuceno ako nastavi ovako da igra da uzme i Wimbldon jer ce Novak rano ispasti zbog razocarenja sa RG

Zoran

pre 1 godinu

Kada Zverev igra njegov najjaci tenis, bukvalno niko ne moze da ga dobije.
On ima sve. Odlicno kretanje; odlican forhend, bekhend, a serva mu je razarajuca. Mnogo je on tezi Rafi no vecito uplaseni Novak. Zverev je mentalno daleko ispred Novaka, koga su, na zalost, ubedili da je jak psihicki, a momak je pokazao nebrojeno puta da to nije.
Novaku cestitke na svemu postignutom, ali definitivno nije bolji teniser od Rafe i Rodje. Splet okolnosti je ucinio da on ima toliko titula. Rafa koji je cesto igrao povredjen ili je bio na odsustvu. Rodja koji je 5 god. stariji, te Marej koji je rano izgubio kukove i DelPotro sa silnim operacijama rucnog zgloba.
Zverev je bolji i od onog mladog nadolezeceg Spanca.

orao s visine

pre 1 godinu

Ma ne ni slučajno ..Zverev da zaustavi velikog Nadala.
Vi se to šalite !
Nadal bez ikakve sumlje osvaja Pariz
konkvistador ostaje konkvistador
Sretan rodjendan Rafa ,danas torta a u nedelju i veliki pehar !
IDEMO RAFAEL

Scania V8

pre 1 godinu

Nadal osvaja RG lagano, WM uzima jer Novak kao sto rece jedan ispada zbog razocarenja....I posle mu ostaje da kompletira sva 4 slema sa US Open I imace 24 ukupno. I onda lepo ozvanici kraj karijere kao GOAT.

Janko

pre 1 godinu

Ne može ni u snovima. Nadal je pobedom nad Đokovićem osvojio titulu. On ne dopušta da poluteniseri grade karijere nad njim. To je nažalost Novakova stvar ...

Saša

pre 1 godinu

Može, i treba da ga zaustavi... Svaka čast za sve što je do sada Rafael Nadal postigao, ali titula, koju je osvojio na ovogodišnjem prvom slemu u godini, u Australiji, nema težinu(po meni), jer je Novaku volšebnim potezima vlasti u Australiji onemogućeno takmičenje. Svedoci smo svi, cela planeta, da samo mesec - dva od ove nedemokratske i sramne odluke, nijedna zemlja ni ne pomišlja da uskrati pravo sportistima da se takmiče, iako pandemija virusa covid-19 još uvek zvanično nije gotova.

Ленс Армстронг са рекетом

pre 1 godinu

Зверев има велике шансе уколико Надал Рафа заборави да понесе на меч чаробни шприц, обзиром да нема шансе да се то деси јер је Рафа навио аларм-подсетник на мобу да га подсети за то - Зверев нема никакве шансе.

Rafa30

pre 1 godinu

Sašina šansa leži u činjenici ,da je autsajder.
To se vidjelo i u meču s Alcarazom.
Kad cijeli svijet očekuje pobjedu Nadala danas ,on će odigrati opušteno ,a to je najopasnije za Rafu.
Zverev ima igru za svakoga,bombe iz servisa ,bombe iz bekenda i forhenda i kao što rekoh ,kada je opušten,može pobijediti svakoga pa i Rafu na Chatrieru.
On ima problema sa psihom onda kad je veliki favorit.
Dal će Zverev uspjeti ?
Mislim i nadam se da neće,ali će sigurno odvesti meč u 4.ili čak možda u 5 set.
Moja prognoza .
Prolazak Rafe u finale nakon 3 i pol sata igre i onda torta na teren,jer Rafi je danas rođendan.

Tako je to

pre 1 godinu

Bilo bi tužno da Rafa izgubi na svoj rođendan, ali nije nemoguće.
Protiv Novaka je dao sve od sebe, sada je psihički ispražnjen i on je čovek.
Generalni utisak je, da prisustvujemo odlasku sa scene dva velika igrača i u buduće čemo gledati sve više njihovih poraza, a sve manje pobeda i međusobnih susreta.

Goran

pre 1 godinu

Ne moze,i sa polomljenim stopalom Nadal osvaja RG...veliki sam navijac naseg zlatnog decka...ali ...Zverev nema sansi...prilika za naseg Noleta je Vimbldon...videcemo ...ali ma koliko ja ne voleo ni RF...ni Nadala...svi oni su velikani...neverovatni...kao i nas Nole...tri kralja...najveci sportisti ikada...

Pele 2.0

pre 1 godinu

Kako god da se završi i ko god da osvoji RG, od ponedeljka će Đoković biti No.3.

Posle Wimbldona će biti No.6...

Sa njegovim načinom igre i u njegovim godinama to je normalno, prirodno i očekivano.

Sinan

pre 1 godinu

Na žalost, Nadal osvaja RG 100%. Uložio bih sve što imam na njega. On ovakve šanse ne propušta. Samo ga je Nole mogao zaustavito ali,na žalost, nije.

srbin

pre 1 godinu

Zverev je ukupno gledano najkompletniji teniser na turu, niko ni blizu nema takvu kombinaciju fizike i tenisa ali takticki i mentalno zaostaje za najboljima... Mozda dolaskom Serhija Brugere (jos jednog spanca koji je osvajao RG, a spanci su ocigledno najveci takticari u sportu generalno), malo napreduje na takrickom planu. Ako se kockice poklope a znale su se u par navrata poklopiti, on je prakticno nepobediv. Gledao sam uzivo trening mec izmedju Zvereva i Tima na sljaci, u vreme kada je Tim bio u naponu forme, Zverev ga je ocistio 6:1 kao da igra sa detetom. To je bilo neverovatno, vineri iz forhenda iz bekenda, servu mu ne vidis bukvalno..... Da bi par dana posle toga na samom turniru izpao vrlo brzo...

Kole

pre 1 godinu

Svi ce da navijaju za najveceg mucenika tenisa. Sveci mu nisu rwvni kakve on muke podnosi.. ja kad ga vidim na teren kako se vuce meni tesko

miša

pre 1 godinu

može ni u snovima. Nadal je pobedom nad Đokovićem osvojio titulu. On ne dopušta da poluteniseri grade karijere nad njim. To je nažalost Novakova stvar ...
(Janko, 03. jun 2022 09:38)

To je Novakova stvar stvarno to mislis pošto do skoro je Novak imao GS koliko i Nadal imao bi i vise da nije deportovan sa AO bolji ie u medjusobnim duelima, po meni Nadal nikad nece biti veci od Djokovica samo je na sljaci bolji i to je jedina činjenica!

Ivan

pre 1 godinu

Nadal će biti teniser sa najviše osvojenih GS turnira i to je tako svidelo se nama ili ne. Nole ima rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. E sada šta je veće dostignuće to ne znam.

nemo

pre 1 godinu

Nema šanse Nadal ne gubi GS titule protiv igrača koji nisu Novak ili Rodzer, dok recimo đoković je 5 finala izgubio od Mareja, Vavrinke i Medvedeva zajedno. To je nešto što će ga koštati gs rekorda, da li neko stvarno misli da će Novak uspeti da uzme 23-4 titule? Nadal posle ovog turnira ide na 22 a ko ce ga znati kako je krenuo ne bi se iznenadio i da uzme i preostale dve do kraja godine. Razlika između njega i Novaka je što Novak nema taj borbeni mentalitet, inat da ali nije to isto. U četvrt finalu se uplašio meča, mnogo loše i stegnuto je igrao sve osim drugog seta. To mu je bio i meč za odluku o GS rekordu, da je to uzeo Rafa bi ostao na 21. a on bi mogao da ga stigne ne Wim I ako izgubi od zvereva. Ovako ja mislim da je završio što se tiče GS titula, možda uzme još jedan Wim I to je to. To kažem zato što Australiju više neće ni videti kao teniser dok US Open ove godine neće ni igrati zbog vakcine, a sledeće ko će ga znati ali do tada ovi mlađi će preuzeti primat.

alejandro

pre 1 godinu

Lično bih voleo da Cferef dobije Nadala. No teško će to da se desi. Jednostavno Nadal kad dođe u ovu situaciju nepobediv je. I sama Rafina spoznaja da bi prolaskom Cferefa u finalu imao jednog Čilića ili Ruda diže mu samopouzdanje do neslućenih visina. "Glavnu" prepreku do finala u liku i delu Novaka Đokovića ostavio je iza sebe. E sad može "povreda" da mu se desi. Ali povreda mu je samo alibi za njemu znane "kombinacije"!

Stanje stvari

pre 1 godinu

Videćemo koliko može Zverev ali nešto drugo pada u oči.Čini mi se,da nikad nije bila ovolika razlika u kvalitetu jedne polovine žreba u odnosu na drugu.Ne bih da vređam ali ovo je neverovatno,Čilić i Rud u polufinalu.Čilić na šljaci?Zato u principu,koliko god nam teško bilo,treba skinuti kapu velikom Rafi niko mu ništa nije poklonio za sve se sam izborio.Vraćam se na Zvereva,znamo da može da pobedi svakoga ali me ne bi čudilo da pobedi Rafu i pukne u finalu,takva je to glava.

Sinke

pre 1 godinu

Godine cine svoje,necu da ulazim u to da li Nadal nesto nedozvoljeno koristi ili ne....Zverev definitivno ima sansu,ali ce glava biti kljuc.

stipumetebra

pre 1 godinu

Nadal osvaja RG. U svemu ovome najviše mu je Nole pomogao. I još nešto, Nadal neće otići u penziju pre Novaka. Godinama smo slušali priče o kolenima, sad o stopalima, za neko vreme možda kukovi itd. Ako treba igaće samo par turnira na šljaci ali igraće. Nole je ispao po malo naivan i ostaje samo žal a moglo je drugačije.

Grebić

pre 1 godinu

Ne može Nole koji je viši od Nadala a lakši 10kg da se nada pobedi protiv čoveka koji koristi ko zna šta pa tako vaskrsne pred svaki Roland Garos. Dok je Nole jeo meso imao je mišićnu masu sa kojom je bio i jači i izdržljiviji od Nadala. Setite se čuvene 2011. Godine. Nole pocepa majicu sve mišić do mišića. Izbacio gluten i to je bio pravi potez. Ali izbacivanje mesa iz ishrane je greška jer možeš ti da zobaš pahuljice i mahunarke do sutra... mMso je najveći izvor proteina.
Nole je tvrdoglav i sluša ženu. 2 ključne greške koje ga mogu koštati GOAT trke.

Trash

pre 1 godinu

Zverev itekako može da zaustavi Nadala. Ali neće jer je nestabilan u glavi. Publika će biti protiv njega. A on sa tim ne ume da se nosi.

Zak

pre 1 godinu

Rafi gledaju kroz prste na doping kontrolama...javna tajna...inače bi sada bio na 150. Našli novu hemiju na koju niko ne radi test.
(Kblo, 03. jun 2022 13:59)

Kako ti saznaš te tajne? Od koga si obavešten? Komšija?
Te nebuloze se inače lupetaju samo u Srbiji, i NIGDE U CELIM SVETU!

banconi

pre 1 godinu

Zverev je najoscilatorniji igrač kojeg sam video otkad pratim tenis, sa početka 90-ih i finala Beker-Štih. Toliko fantastičnih poteza, toliko dobrih pobeda, fenomenalan servis, fenomenalna igra sa linije, sposobnost da prebacuje reli 300 puta, dobar na sviim podlogama, ali isto tako nevorovatni iznenađujući padovi, gubici od autsajdera, propadi kada se najmanje nadaš itd. Da li je Nadal nepobediv? Pa nije, ovogodišnja igra mu je slabija od prošlogodišnje, Novak nije doručkovao u onom meču pa nije pobedio, ali je Nadal strah za svoje protivnike na RG, pa tako nemamo pojma šta će da bude. Da li može? Da. Da li će? Nemamo pojma.

D

pre 1 godinu

Nema sanse, jos kad krene sva publika da navija za Nadala ovaj ce da prsne i to je to. Iskreno pravo cudo treba da se dogodi da Nadal ne uzme i ovaj RG.

Nikol Dz Femija

pre 1 godinu

Pitanje se ne postavlja može li nego on jednostavno mora da pobedi i ode u finale. Teško će imati još neku priliku da dobije sve, kao Ana Ivanović koja je iskorstila,a to znači pehar pobednika i prvo mesto, plus lova pride.

Nema sada Novaka. Nema sada Medvedeva. Nema sada Cicipasa. Nema sada Alkaraza.

Ako sada ne uzme Garos kada će onda nego sada protiv Nadala što je pravi vrh. Pa on je onaj slavljeni olimpijski tokijski zlatni šampion.Znači, Jablane kreni !

jova

pre 1 godinu

Da li ima šanse? Da. Da li će uspjeti? Vidjećemo.
Zverov problem je glava, i glava, i glava... Čovjek dobije Novaka, a izgubi od Bublika (koji tek posebna cigla u glavi). Po tom pitanju, fenomen.
Protiv Alkaraza je igrao strašno... Ali ponovo mu je došla žuta minuta krajem trećeg seta i to je odmah Alkaraz iskoristio i ode set... Protiv Nadala takve žute minute mogu da mu traju tek poen ili dva, inače će ga pojesti Nadal.
Treba da tjera Nadala da se kreće, da ga umori, ne "gađa" mu bekend i da ne servira mnogo duplih servis grešaka... Jednostavno rečeno, treba da bude blizu perfekcije, ako želi da pobijedi.
Mada kakav je Zverev, tačno me ne bi čudilo da pobijedi Nadala, a izgubi u finalu jer je to takav fenomen od igrača i glave.

Katastrofa

pre 1 godinu

Naravno da ima, vec je dugo na turu, zvanicno je 3 na svetu, igra dobro ovaj turnir, ako bude imao koncentraciju i bude ostao hladne glave moguce je da pobedi Nadala. Svakako mala prednost Nadalu, ipak je to najveci sljakas ikada koji na ovom turniru ima skor 110:3 u svoju korist. Nece biti lako nijednom od njih, bar ja tako prizeljkujem, polufinale je GS i trebalo bi da bude zanimljiv mec.

Ilija

pre 1 godinu

Zverev je veliki talent i izrastao je u sjajnog igraca. Top 5 po kvalitetu. Medjutim on je upravo ostvario prvu top 10 pobjedu na GS turniru i ne vjerujem da je to slucajno tako. Nadal je imao puna 2 dana za odmor i ako moze trcati tesko ce ga Sasa dobiti, namuciti moze ali dobiti tesko. Nadal je prosao stotine ovakvih bitaka i ne propusta sanse ako s druge strane nisu Novak ili Federer u ranije vrijeme. Ali definitivno je da Zverev ima oruzja kojima moze naskoditi Nadalu i ne bi bilo svjetsko cudo da ga dobije ako odigea na gornjoj granici mogucnosti.. sad ima li on to u sebi to tek treba potvrditi.. Mastersi su jedna stvar, GS nesto sasvim drugo a dobiti Rafu na RG vjerujem da jedino moze Novak, ali samo ponekad i kad je na vrhuncu igre sto prekjucer nikako nije bio slucaj..nije on igrao lose ali za Nadala u Parizu nedovoljno dobro i to je bio razlog poraza u mecu gdje je objektivno bio blagi favorit.. samo razlika u pristupu mecu je napravila tu razliku, jedan je vise cekao ne bi li se ovaj drugi umorio nego sto je trebalo dok se drugi oslonio iskljucivo na svoj plan igre, jak ulazak u setove i agresivno cim se pruzi sansa.. i odigrao na maksimumu..jednog sampiona kalibra Nadala takvom alibi igrom ne mozes dobiti.. barem ne na RG

ghost_of_kiyev

pre 1 godinu

Novakov pad je počeo neodlaskom na AO i to samo zbog hvalisanja na Instagramu da je dobio medicinsko izuzeće. Da je ćutao, niko ga ništa ne bi pitao.

PAR

pre 1 godinu

Čitam komentare tipa, "Nole nije igrao dobro protiv Nadala, a zašto to će se kad tad saznati" ili "ovakvi likovi polude samo protiv Novaka, a svi znamo zasto". Zato nam je tako kako jeste, lakše je za sve okriviti neku teoriju zavere. Jeste, Zverev neće da zapinje protiv Nadala, "svi znamo zašto" - žrtvovaće valjda priliku za GS finale jer je to agenda zapada da Nole ne bude najbolji. Zbog iste te agende valjda i Nole pustio pre par dana svog naljućeg rivala da ga pobedi. Da li Nole ima dobar i fer tretman? Nema. Da li je to nezasluženo? U velikoj meri da, mada je nekim stvarima kumovao i svojim fiks idejama. Ali verovati da su drugi teniseri spremni da žrtvuju svoje uspehe tako što "puste Rafu", to je već dijagnoza.

da,moje ime

pre 1 godinu

navijam za zvereva, ali ne verujem da ce ponoviti onako dobru partiju kao protiv alkarasa. mnogo je dobro igrao i pritom servirao skoro savrseno. sanse dajem nadalu 70-30. ukoliko slucajnio bude igrao kao prosli mec, u sta ne verujem, onda sanse mogu biti 50-50. iako nisam fan nadala, odajem mu priznanje za fokusiranost i borbenost. nece taj ispustiti sansu da osvoji RG makar ga kostalo zivota. bez obzira sto ga zapadni svet gura kao GOAT-a, realno, i zasluzio je da bude. djokovic je previse kalkulise u nekim situacijama u kojima nema mesta kalkulaciji. tako je i usao u mec sa nadalom. u svakom slucaju, navijam za dobar tenis u 5 setova!

Ti si iskopao ceo grad jama

pre 1 godinu

Kad igra Novak..? Jel uspeo da ubedi organizatore da igra u večernjem terminu..?
(Ko drugome jamu kopa..., 3. jun 2022 14:03) # Link komentara

Kao da je Novak birao termin a ne organizacija , TV prava koja su odavno kupljena, prime time je večernji meč oduvek.

A inače časno je izgubio , protivnik je bio bolji