Četvrtak, 26.05.2022.

16:07

Skandal u Parizu: Rumunka "divljala", dete plakalo – sudija oprostio VIDEO

Rumunska teniserka Irina Kamelija Begu umalo je povredila dete u publici prilikom izliva besa na Rolan Garosu.

Izvor: LN

Skandal u Parizu: Rumunka "divljala", dete plakalo – sudija oprostio VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Robert

pre 1 godinu

Ja se samo pitam da li će neko od ovih glavnih za grend slemove izaći i da nam konačno kažu koja su tačno pravila u ovakvim situacijama. Da li pravilo o diskvalifikaciji u ovakvim situacijama važi samo za one koje ne vole i koju su im trn u oku?
(Srbija, 26. maj 2022 16:27)

Vrlo je važno da li je loptica/reket direktno poslata u osobu ili ju je udarila nakon odbijanja. Kirjosa, kojeg stalno kažnjavaju, nisu sanskionisali kada je nedavno u dublovima lopticom pogodio osobu u publici, jer se ona odbila nakon (divljačkog) smeča, a nije je direktno pogodio (iako je udarac bio nakon uzviknutog auta). I Nole bi se verovatno provukao bez diskvalifikacije da je to bio slučaj. Zato igrači, kada šalju loptice skupljačima, odbijaju ih o podlogu. Novak to takođe čini, to je standardna praksa, ali onaj put iz nekog razloga nije i baš tada direktno pogodio sudiju. Da se u nju odbila loptica, ne bi bio kažnjen. I nije da baš samo njega čekaju za svaki ispad. Pa divljao je on i ranije. Pre nekoliko godina je snažno bacio reket ka reklamama, ali se sudija izmakao i promašio ga. Nije dobio ni opomenu. Da sudija nije bio spretan ili da nije ni pratio što se događa između poena, opet bi bila diskvalifikacija. Koliki je maler, prošle godine, kada su bile skoro prazne tribine zbog covida, napucao je lopticu koja se odbila od sedišta i zakačila nekog. Ništa se nije dogodilo.

ja

pre 1 godinu

Kada igrate protiv Rusa i Srba, sve vam je dozvoljeno i oprošteno.
(Novi svetski poredak, 26. maj 2022 17:02)

Čak i da bijete evropsku publiku...

Dejan

pre 1 godinu

Bruksbi ove godine u Majamiju iz frustracije skupljača loptica pogodio reketom u koljeno, naravno nije diskfalifikovan. O čemu vise da pričamo ljudi. Samo slijepac ne vidi o čemu se tu radi. Al zato će Novakovi rezultati na kraju karijere imati posebnu težinu. To sto je on uradio u tako bolesnoj i neprijateljskoj atmosferi, to je jedno od najvećih dostignuća u istoriji sporta. Mislim aj samo zamislite da na svakom turniru i na svakom meču igrate protiv svog protivnika i čitavog stadiona, i tako 20 godina. To moraš biti poseban mentalni sklop da to sve izdržiš i osvojiš to sve sto si osvojio. A da ne pričam za one kradje, diskfalifikacije, deportacije, otkazivanje GS, zabranu igranja, nemogućnost branjenja poena..

Puh

pre 1 godinu

svi simptomi su tu- imaš kompleks niže vrednosti, kao i dobar deo Srba, uvek " a kako nama" i sl.
(Aleksa78, 26. maj 2022 17:00)

A zasto je problem ukazati na nesto, ako je istina?
Da li je istina da je zbog slicne stvari Djokovic diskvalifikovan? Jeste.
Zasto ovo takodje nije diskvalifikacija?
Takodje, zasto je normalno da Vimbldon mesa politiku i sport i diskvalifikuje sportiste samo zato jer dolaze iz Rusije, a upravo odatle nam dolaze striktne instrukcije da je mesanje politike u sport neprihvatljivo i najstroze sankcionksano?
Naravno, ATP je kaznio Vimbldon onako tek formalnosti radi, i to tako da najvise izgubi samo nekoliko tenisera, a da turnir i profit ostanu netaknuti.
Mislim, imas dovoljno godina pa mi je suludo da nisi u stanju da razmisljas svojom glavom.
Takodje, iz tvog komentara se moze shvatiti da nisi ziveo ni u jednoj od zapadnih zemalja.
A ja vidis jesam. Studirao sam u Italiji i tamo ziveo 5 godina, a onda 3 i po godine ziveo i radio u Svedskoj.
To je zivi ocaj.
Neko ce reci “nisi se snasao”.
To uopste nije tacno. Para mi nije falilo nikad. A ne fali mi ni sada.
Ono sto je ocajno jeste taj nenormalni, izvitopereni, sebicni nacin zivota.
Ocajno je to nepostovanje porodice - od roditelja, preko babe i dede, pa do sire rodbine.
Nenormalno je to bukvalno isterivanje dece iz kuce i pre nego sto napune 18 pod parolom “samostalnosti” sto vodi do potpunog raspada porodice i bilo kakvih porodicnih vrednosti. Ako je to normalno - onda ok.

Dzona

pre 1 godinu

Znam da je nešto bilo u Majamiju ove godine, uglavnom neki američki teniser je nešto svjesno uradio, uglavnom jedno 3 puta goru stvar od Djokovica na USO 2020. Naravno Amer nije diskfalifikovan. Postalo je previše ocigledno da diskfalifikacija zavisi od toga koje si nacionalnosti. Obe ruke dajem da nema šanse da bi diskfalifikovali Federera i Nadala da su uradili ono sto i Novak na USO. Takodje da se Roger i Rafa nisu vakcinisali, Vlada Australije bi ih pustila da igraju AO, ili ako ih već nebi pustili da igraju, ATP bi im zaledio bodove od prošle godine. Takodje da je korona bila tamo neke 2006, 07, nema šanse da Wimbldon nebi bio ne odigran. Pomjerili bi ga brale moj ako treba i u Decembru da se igra, sve samo da njihovi miljenici slučajno ne ostanu bez još jedne GS titule. Ovako su vidili da je Novak bio apsolutni favorit za titulu na Wimbldonu 2020, zato su ga i otkazali. Al zato RG 2020 nisu otkazali. Mislim providno je, bas je providno. Toliko odluka na štetu Novaka u zadnje 2 godine, da je to prosto nečuveno. Aj jedna, dve loše odluke na štetu Novaka, al ovoliko odluka na štetu Novaka u tako kratkom periodu, to ne može biti slučajno nikako. Ocigledno da se sve radi planski, sve nebi li sprecili da Novak postane apsolutni GOAT.

6’ 2”

pre 1 godinu

Teniseri najmekanija stvorenja… Ako neko prica, prave skandal i psuju, brisu znoj svaki minut, lome rekete… kao deca. Ni jedan drugi sport nema takve razmazene bebe

VUK

pre 1 godinu

Nažalost propisi o takmičenju pod pokroviteljstvom ATP , predviđaju diskvalifikaciju igrača SAMO u slučaju kada se radi o povredi UČESNIKA meča ( sl.lica i igrača ) .

znanje-imanje

pre 1 godinu

Ne dramite bezveze. Bacila je reket ispod sebe. Sav momenat se pretvorio u neverovatno efikasan, iznenađujući odskok. Mogli su samo da se iživljavaju na njoj da je zbog ovoga izbace.
Kao što, istina, jesu nad Novakom. Ali ovo nije za isključenje.

koke

pre 1 godinu

Da je ovo Novak uradio verovarno dozivotna. Koliko su ga saplitali celu karijeru , ali od 2020 je bukvalno nestvarno, pokrade za 3 gs, za 24 nedelje plus bi verovatno ove godine bio prvi do kine u najmanju ruku, sto je jos jedno10,15 nedelja. jezivo. imao bi sigurno trenutno 223gs i oko 410 nedelja , na kraju ove godine. mogao bi u penziju. ovako mora da se bori jos par godina
(sale, 26. maj 2022 16:44)

Ja to pišem od Australije stalno, al niko ne sluša. Al najjače na ceremoniji posle finala AO, Nadal u svom govoru nijednom nije spomenuo Novaka. Aloo ee, da 9-tostrukog šampiona AO nijednom ne spomeneš u svom govoru, da ne kažeš da ti je 80% bilo olakšano da osvojiš titulu zato sto on nije igrao.To je teško nepoštovanje svog najvećeg rivala. Sto se tiče ovih kradja GS od Novaka, zaleđivanja nedelja, branjenja igranja. Da nije bilo ničeg od tog, Djokovic bi već sad ima imao najmanje 22, 23 GS, i garantovanih najmanje 420+ nedelja na prvom mjestu.

smeh

pre 1 godinu

Dajte ljudi, igrala je protiv Ruskinje. Ne ide da baš Ruskinja prođe dalje diskvalifikacijom protivnice. A i samo je pokušala da "ljubazno" ućutka dete. Izgleda da nije imala gumeni čekić pri ruci. Ništa strašno. Pa to su zapadne vrednosti.

zex

pre 1 godinu

Drugi mogu i da biju ali Novaku se ne oprasta. To samo govori, koliko je Novak veliki i koliko je naneo stete zapadu Da su se okrenuli njemz kada je bio u usponu kao niko nikada, ogroman profit bi ostvarili.Ovako dzemperko sedi na alpima i prima milione a siguran sam da nece odigrati vise od3-4 turnira do kraja karijere.

Ел.инж.

pre 1 godinu

Чекајте људи. Немојте тако оштро по Румунки. Играла је против Рускиње која је морала да изгуби.

sale

pre 1 godinu

Da je ovo Novak uradio verovarno dozivotna. Koliko su ga saplitali celu karijeru , ali od 2020 je bukvalno nestvarno, pokrade za 3 gs, za 24 nedelje plus bi verovatno ove godine bio prvi do kine u najmanju ruku, sto je jos jedno10,15 nedelja. jezivo. imao bi sigurno trenutno 223gs i oko 410 nedelja , na kraju ove godine. mogao bi u penziju. ovako mora da se bori jos par godina

Bl

pre 1 godinu

Šta mislite da bi sudija odlučio da je to uradila Ruskinja? Pa WTA? A tek kakvi bi komentari bili u medijima! Sigurno bi Eurosport non-stop ponavljao taj snimak, da se, ne daj bože, nikako ne može desiti da nekome promakne.

svi simptomi su tu

pre 1 godinu

Prvo majka nema snimke kako drži oružje i sklonost ka desničarskoj ideologiji, da nema takve sklonosti u to sam siguran jer deluje da je latino tip kao i dete. Ono odakle si je sve. Djoković je pogodio desničarsku radojku i to je moralo da se osudi to jest Djoković je odmah meta jer je pogodjen neko njihov, beo, plavokos, supremastički i ljubitelj oružja.

Јабучило

pre 1 godinu

Није директан погодак, него одбитак (рикошет). То ју је спасло дисквалификације. То јест, то правило бар важи за погодак лоптом. А овој је помогло и то што она није Новак Ђоковић.

Nebojša

pre 1 godinu

Sramota za sudiju ne znam kakva je propisana kazna za ovo ali siguran sam da postoji neka kazna pitanje je zašto sudija ne radi svoj posao.

Srbija

pre 1 godinu

Ja se samo pitam da li će neko od ovih glavnih za grend slemove izaći i da nam konačno kažu koja su tačno pravila u ovakvim situacijama. Da li pravilo o diskvalifikaciji u ovakvim situacijama važi samo za one koje ne vole i koju su im trn u oku?

Odakle je sudija, a?

pre 1 godinu

Naravno da Rumunka, kao član EU ne može da bude kažnjena (kao onomad naš Nole), što je zafrljačila reket koji je pogodio dete. Dete je krivo... I, šta kažete, ova Eu-robljanka boriće se protiv neke kan-kan igračice (tako nešto).

Bl

pre 1 godinu

Još niste shvatili, da su svi Đokovićevi gestovi u afektu unaprijed svrstani u teške prekršaje ili nekulturno divljanje. Za ovako nešto bio bi suspendovan bar na godinu dana, a mnogi šupački "pravdoljupci", koji se tako šepure po ovom portalu, bi to isprarili ovacijama. U takvom svijetu, nažalost, živimo.

Srbija

pre 1 godinu

Ja se samo pitam da li će neko od ovih glavnih za grend slemove izaći i da nam konačno kažu koja su tačno pravila u ovakvim situacijama. Da li pravilo o diskvalifikaciji u ovakvim situacijama važi samo za one koje ne vole i koju su im trn u oku?

Bl

pre 1 godinu

Još niste shvatili, da su svi Đokovićevi gestovi u afektu unaprijed svrstani u teške prekršaje ili nekulturno divljanje. Za ovako nešto bio bi suspendovan bar na godinu dana, a mnogi šupački "pravdoljupci", koji se tako šepure po ovom portalu, bi to isprarili ovacijama. U takvom svijetu, nažalost, živimo.

Nebojša

pre 1 godinu

Sramota za sudiju ne znam kakva je propisana kazna za ovo ali siguran sam da postoji neka kazna pitanje je zašto sudija ne radi svoj posao.

zex

pre 1 godinu

Drugi mogu i da biju ali Novaku se ne oprasta. To samo govori, koliko je Novak veliki i koliko je naneo stete zapadu Da su se okrenuli njemz kada je bio u usponu kao niko nikada, ogroman profit bi ostvarili.Ovako dzemperko sedi na alpima i prima milione a siguran sam da nece odigrati vise od3-4 turnira do kraja karijere.

Ел.инж.

pre 1 godinu

Чекајте људи. Немојте тако оштро по Румунки. Играла је против Рускиње која је морала да изгуби.

Bl

pre 1 godinu

Šta mislite da bi sudija odlučio da je to uradila Ruskinja? Pa WTA? A tek kakvi bi komentari bili u medijima! Sigurno bi Eurosport non-stop ponavljao taj snimak, da se, ne daj bože, nikako ne može desiti da nekome promakne.

sale

pre 1 godinu

Da je ovo Novak uradio verovarno dozivotna. Koliko su ga saplitali celu karijeru , ali od 2020 je bukvalno nestvarno, pokrade za 3 gs, za 24 nedelje plus bi verovatno ove godine bio prvi do kine u najmanju ruku, sto je jos jedno10,15 nedelja. jezivo. imao bi sigurno trenutno 223gs i oko 410 nedelja , na kraju ove godine. mogao bi u penziju. ovako mora da se bori jos par godina

Јабучило

pre 1 godinu

Није директан погодак, него одбитак (рикошет). То ју је спасло дисквалификације. То јест, то правило бар важи за погодак лоптом. А овој је помогло и то што она није Новак Ђоковић.

Puh

pre 1 godinu

svi simptomi su tu- imaš kompleks niže vrednosti, kao i dobar deo Srba, uvek " a kako nama" i sl.
(Aleksa78, 26. maj 2022 17:00)

A zasto je problem ukazati na nesto, ako je istina?
Da li je istina da je zbog slicne stvari Djokovic diskvalifikovan? Jeste.
Zasto ovo takodje nije diskvalifikacija?
Takodje, zasto je normalno da Vimbldon mesa politiku i sport i diskvalifikuje sportiste samo zato jer dolaze iz Rusije, a upravo odatle nam dolaze striktne instrukcije da je mesanje politike u sport neprihvatljivo i najstroze sankcionksano?
Naravno, ATP je kaznio Vimbldon onako tek formalnosti radi, i to tako da najvise izgubi samo nekoliko tenisera, a da turnir i profit ostanu netaknuti.
Mislim, imas dovoljno godina pa mi je suludo da nisi u stanju da razmisljas svojom glavom.
Takodje, iz tvog komentara se moze shvatiti da nisi ziveo ni u jednoj od zapadnih zemalja.
A ja vidis jesam. Studirao sam u Italiji i tamo ziveo 5 godina, a onda 3 i po godine ziveo i radio u Svedskoj.
To je zivi ocaj.
Neko ce reci “nisi se snasao”.
To uopste nije tacno. Para mi nije falilo nikad. A ne fali mi ni sada.
Ono sto je ocajno jeste taj nenormalni, izvitopereni, sebicni nacin zivota.
Ocajno je to nepostovanje porodice - od roditelja, preko babe i dede, pa do sire rodbine.
Nenormalno je to bukvalno isterivanje dece iz kuce i pre nego sto napune 18 pod parolom “samostalnosti” sto vodi do potpunog raspada porodice i bilo kakvih porodicnih vrednosti. Ako je to normalno - onda ok.

Dejan

pre 1 godinu

Bruksbi ove godine u Majamiju iz frustracije skupljača loptica pogodio reketom u koljeno, naravno nije diskfalifikovan. O čemu vise da pričamo ljudi. Samo slijepac ne vidi o čemu se tu radi. Al zato će Novakovi rezultati na kraju karijere imati posebnu težinu. To sto je on uradio u tako bolesnoj i neprijateljskoj atmosferi, to je jedno od najvećih dostignuća u istoriji sporta. Mislim aj samo zamislite da na svakom turniru i na svakom meču igrate protiv svog protivnika i čitavog stadiona, i tako 20 godina. To moraš biti poseban mentalni sklop da to sve izdržiš i osvojiš to sve sto si osvojio. A da ne pričam za one kradje, diskfalifikacije, deportacije, otkazivanje GS, zabranu igranja, nemogućnost branjenja poena..

koke

pre 1 godinu

Da je ovo Novak uradio verovarno dozivotna. Koliko su ga saplitali celu karijeru , ali od 2020 je bukvalno nestvarno, pokrade za 3 gs, za 24 nedelje plus bi verovatno ove godine bio prvi do kine u najmanju ruku, sto je jos jedno10,15 nedelja. jezivo. imao bi sigurno trenutno 223gs i oko 410 nedelja , na kraju ove godine. mogao bi u penziju. ovako mora da se bori jos par godina
(sale, 26. maj 2022 16:44)

Ja to pišem od Australije stalno, al niko ne sluša. Al najjače na ceremoniji posle finala AO, Nadal u svom govoru nijednom nije spomenuo Novaka. Aloo ee, da 9-tostrukog šampiona AO nijednom ne spomeneš u svom govoru, da ne kažeš da ti je 80% bilo olakšano da osvojiš titulu zato sto on nije igrao.To je teško nepoštovanje svog najvećeg rivala. Sto se tiče ovih kradja GS od Novaka, zaleđivanja nedelja, branjenja igranja. Da nije bilo ničeg od tog, Djokovic bi već sad ima imao najmanje 22, 23 GS, i garantovanih najmanje 420+ nedelja na prvom mjestu.

smeh

pre 1 godinu

Dajte ljudi, igrala je protiv Ruskinje. Ne ide da baš Ruskinja prođe dalje diskvalifikacijom protivnice. A i samo je pokušala da "ljubazno" ućutka dete. Izgleda da nije imala gumeni čekić pri ruci. Ništa strašno. Pa to su zapadne vrednosti.

Odakle je sudija, a?

pre 1 godinu

Naravno da Rumunka, kao član EU ne može da bude kažnjena (kao onomad naš Nole), što je zafrljačila reket koji je pogodio dete. Dete je krivo... I, šta kažete, ova Eu-robljanka boriće se protiv neke kan-kan igračice (tako nešto).

Dzona

pre 1 godinu

Znam da je nešto bilo u Majamiju ove godine, uglavnom neki američki teniser je nešto svjesno uradio, uglavnom jedno 3 puta goru stvar od Djokovica na USO 2020. Naravno Amer nije diskfalifikovan. Postalo je previše ocigledno da diskfalifikacija zavisi od toga koje si nacionalnosti. Obe ruke dajem da nema šanse da bi diskfalifikovali Federera i Nadala da su uradili ono sto i Novak na USO. Takodje da se Roger i Rafa nisu vakcinisali, Vlada Australije bi ih pustila da igraju AO, ili ako ih već nebi pustili da igraju, ATP bi im zaledio bodove od prošle godine. Takodje da je korona bila tamo neke 2006, 07, nema šanse da Wimbldon nebi bio ne odigran. Pomjerili bi ga brale moj ako treba i u Decembru da se igra, sve samo da njihovi miljenici slučajno ne ostanu bez još jedne GS titule. Ovako su vidili da je Novak bio apsolutni favorit za titulu na Wimbldonu 2020, zato su ga i otkazali. Al zato RG 2020 nisu otkazali. Mislim providno je, bas je providno. Toliko odluka na štetu Novaka u zadnje 2 godine, da je to prosto nečuveno. Aj jedna, dve loše odluke na štetu Novaka, al ovoliko odluka na štetu Novaka u tako kratkom periodu, to ne može biti slučajno nikako. Ocigledno da se sve radi planski, sve nebi li sprecili da Novak postane apsolutni GOAT.

ja

pre 1 godinu

Kada igrate protiv Rusa i Srba, sve vam je dozvoljeno i oprošteno.
(Novi svetski poredak, 26. maj 2022 17:02)

Čak i da bijete evropsku publiku...

svi simptomi su tu

pre 1 godinu

Prvo majka nema snimke kako drži oružje i sklonost ka desničarskoj ideologiji, da nema takve sklonosti u to sam siguran jer deluje da je latino tip kao i dete. Ono odakle si je sve. Djoković je pogodio desničarsku radojku i to je moralo da se osudi to jest Djoković je odmah meta jer je pogodjen neko njihov, beo, plavokos, supremastički i ljubitelj oružja.

6’ 2”

pre 1 godinu

Teniseri najmekanija stvorenja… Ako neko prica, prave skandal i psuju, brisu znoj svaki minut, lome rekete… kao deca. Ni jedan drugi sport nema takve razmazene bebe

VUK

pre 1 godinu

Nažalost propisi o takmičenju pod pokroviteljstvom ATP , predviđaju diskvalifikaciju igrača SAMO u slučaju kada se radi o povredi UČESNIKA meča ( sl.lica i igrača ) .

znanje-imanje

pre 1 godinu

Ne dramite bezveze. Bacila je reket ispod sebe. Sav momenat se pretvorio u neverovatno efikasan, iznenađujući odskok. Mogli su samo da se iživljavaju na njoj da je zbog ovoga izbace.
Kao što, istina, jesu nad Novakom. Ali ovo nije za isključenje.

Robert

pre 1 godinu

Ja se samo pitam da li će neko od ovih glavnih za grend slemove izaći i da nam konačno kažu koja su tačno pravila u ovakvim situacijama. Da li pravilo o diskvalifikaciji u ovakvim situacijama važi samo za one koje ne vole i koju su im trn u oku?
(Srbija, 26. maj 2022 16:27)

Vrlo je važno da li je loptica/reket direktno poslata u osobu ili ju je udarila nakon odbijanja. Kirjosa, kojeg stalno kažnjavaju, nisu sanskionisali kada je nedavno u dublovima lopticom pogodio osobu u publici, jer se ona odbila nakon (divljačkog) smeča, a nije je direktno pogodio (iako je udarac bio nakon uzviknutog auta). I Nole bi se verovatno provukao bez diskvalifikacije da je to bio slučaj. Zato igrači, kada šalju loptice skupljačima, odbijaju ih o podlogu. Novak to takođe čini, to je standardna praksa, ali onaj put iz nekog razloga nije i baš tada direktno pogodio sudiju. Da se u nju odbila loptica, ne bi bio kažnjen. I nije da baš samo njega čekaju za svaki ispad. Pa divljao je on i ranije. Pre nekoliko godina je snažno bacio reket ka reklamama, ali se sudija izmakao i promašio ga. Nije dobio ni opomenu. Da sudija nije bio spretan ili da nije ni pratio što se događa između poena, opet bi bila diskvalifikacija. Koliki je maler, prošle godine, kada su bile skoro prazne tribine zbog covida, napucao je lopticu koja se odbila od sedišta i zakačila nekog. Ništa se nije dogodilo.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Ne dramite bezveze. Bacila je reket ispod sebe. Sav momenat se pretvorio u neverovatno efikasan, iznenađujući odskok. Mogli su samo da se iživljavaju na njoj da je zbog ovoga izbace.
Kao što, istina, jesu nad Novakom. Ali ovo nije za isključenje.

zex

pre 1 godinu

Drugi mogu i da biju ali Novaku se ne oprasta. To samo govori, koliko je Novak veliki i koliko je naneo stete zapadu Da su se okrenuli njemz kada je bio u usponu kao niko nikada, ogroman profit bi ostvarili.Ovako dzemperko sedi na alpima i prima milione a siguran sam da nece odigrati vise od3-4 turnira do kraja karijere.

VUK

pre 1 godinu

Nažalost propisi o takmičenju pod pokroviteljstvom ATP , predviđaju diskvalifikaciju igrača SAMO u slučaju kada se radi o povredi UČESNIKA meča ( sl.lica i igrača ) .

svi simptomi su tu

pre 1 godinu

Prvo majka nema snimke kako drži oružje i sklonost ka desničarskoj ideologiji, da nema takve sklonosti u to sam siguran jer deluje da je latino tip kao i dete. Ono odakle si je sve. Djoković je pogodio desničarsku radojku i to je moralo da se osudi to jest Djoković je odmah meta jer je pogodjen neko njihov, beo, plavokos, supremastički i ljubitelj oružja.

Nebojša

pre 1 godinu

Sramota za sudiju ne znam kakva je propisana kazna za ovo ali siguran sam da postoji neka kazna pitanje je zašto sudija ne radi svoj posao.

Bl

pre 1 godinu

Još niste shvatili, da su svi Đokovićevi gestovi u afektu unaprijed svrstani u teške prekršaje ili nekulturno divljanje. Za ovako nešto bio bi suspendovan bar na godinu dana, a mnogi šupački "pravdoljupci", koji se tako šepure po ovom portalu, bi to isprarili ovacijama. U takvom svijetu, nažalost, živimo.

Ел.инж.

pre 1 godinu

Чекајте људи. Немојте тако оштро по Румунки. Играла је против Рускиње која је морала да изгуби.

Dzona

pre 1 godinu

Znam da je nešto bilo u Majamiju ove godine, uglavnom neki američki teniser je nešto svjesno uradio, uglavnom jedno 3 puta goru stvar od Djokovica na USO 2020. Naravno Amer nije diskfalifikovan. Postalo je previše ocigledno da diskfalifikacija zavisi od toga koje si nacionalnosti. Obe ruke dajem da nema šanse da bi diskfalifikovali Federera i Nadala da su uradili ono sto i Novak na USO. Takodje da se Roger i Rafa nisu vakcinisali, Vlada Australije bi ih pustila da igraju AO, ili ako ih već nebi pustili da igraju, ATP bi im zaledio bodove od prošle godine. Takodje da je korona bila tamo neke 2006, 07, nema šanse da Wimbldon nebi bio ne odigran. Pomjerili bi ga brale moj ako treba i u Decembru da se igra, sve samo da njihovi miljenici slučajno ne ostanu bez još jedne GS titule. Ovako su vidili da je Novak bio apsolutni favorit za titulu na Wimbldonu 2020, zato su ga i otkazali. Al zato RG 2020 nisu otkazali. Mislim providno je, bas je providno. Toliko odluka na štetu Novaka u zadnje 2 godine, da je to prosto nečuveno. Aj jedna, dve loše odluke na štetu Novaka, al ovoliko odluka na štetu Novaka u tako kratkom periodu, to ne može biti slučajno nikako. Ocigledno da se sve radi planski, sve nebi li sprecili da Novak postane apsolutni GOAT.

6’ 2”

pre 1 godinu

Teniseri najmekanija stvorenja… Ako neko prica, prave skandal i psuju, brisu znoj svaki minut, lome rekete… kao deca. Ni jedan drugi sport nema takve razmazene bebe

Bl

pre 1 godinu

Šta mislite da bi sudija odlučio da je to uradila Ruskinja? Pa WTA? A tek kakvi bi komentari bili u medijima! Sigurno bi Eurosport non-stop ponavljao taj snimak, da se, ne daj bože, nikako ne može desiti da nekome promakne.

sale

pre 1 godinu

Da je ovo Novak uradio verovarno dozivotna. Koliko su ga saplitali celu karijeru , ali od 2020 je bukvalno nestvarno, pokrade za 3 gs, za 24 nedelje plus bi verovatno ove godine bio prvi do kine u najmanju ruku, sto je jos jedno10,15 nedelja. jezivo. imao bi sigurno trenutno 223gs i oko 410 nedelja , na kraju ove godine. mogao bi u penziju. ovako mora da se bori jos par godina

Srbija

pre 1 godinu

Ja se samo pitam da li će neko od ovih glavnih za grend slemove izaći i da nam konačno kažu koja su tačno pravila u ovakvim situacijama. Da li pravilo o diskvalifikaciji u ovakvim situacijama važi samo za one koje ne vole i koju su im trn u oku?

Odakle je sudija, a?

pre 1 godinu

Naravno da Rumunka, kao član EU ne može da bude kažnjena (kao onomad naš Nole), što je zafrljačila reket koji je pogodio dete. Dete je krivo... I, šta kažete, ova Eu-robljanka boriće se protiv neke kan-kan igračice (tako nešto).

koke

pre 1 godinu

Da je ovo Novak uradio verovarno dozivotna. Koliko su ga saplitali celu karijeru , ali od 2020 je bukvalno nestvarno, pokrade za 3 gs, za 24 nedelje plus bi verovatno ove godine bio prvi do kine u najmanju ruku, sto je jos jedno10,15 nedelja. jezivo. imao bi sigurno trenutno 223gs i oko 410 nedelja , na kraju ove godine. mogao bi u penziju. ovako mora da se bori jos par godina
(sale, 26. maj 2022 16:44)

Ja to pišem od Australije stalno, al niko ne sluša. Al najjače na ceremoniji posle finala AO, Nadal u svom govoru nijednom nije spomenuo Novaka. Aloo ee, da 9-tostrukog šampiona AO nijednom ne spomeneš u svom govoru, da ne kažeš da ti je 80% bilo olakšano da osvojiš titulu zato sto on nije igrao.To je teško nepoštovanje svog najvećeg rivala. Sto se tiče ovih kradja GS od Novaka, zaleđivanja nedelja, branjenja igranja. Da nije bilo ničeg od tog, Djokovic bi već sad ima imao najmanje 22, 23 GS, i garantovanih najmanje 420+ nedelja na prvom mjestu.

Puh

pre 1 godinu

svi simptomi su tu- imaš kompleks niže vrednosti, kao i dobar deo Srba, uvek " a kako nama" i sl.
(Aleksa78, 26. maj 2022 17:00)

A zasto je problem ukazati na nesto, ako je istina?
Da li je istina da je zbog slicne stvari Djokovic diskvalifikovan? Jeste.
Zasto ovo takodje nije diskvalifikacija?
Takodje, zasto je normalno da Vimbldon mesa politiku i sport i diskvalifikuje sportiste samo zato jer dolaze iz Rusije, a upravo odatle nam dolaze striktne instrukcije da je mesanje politike u sport neprihvatljivo i najstroze sankcionksano?
Naravno, ATP je kaznio Vimbldon onako tek formalnosti radi, i to tako da najvise izgubi samo nekoliko tenisera, a da turnir i profit ostanu netaknuti.
Mislim, imas dovoljno godina pa mi je suludo da nisi u stanju da razmisljas svojom glavom.
Takodje, iz tvog komentara se moze shvatiti da nisi ziveo ni u jednoj od zapadnih zemalja.
A ja vidis jesam. Studirao sam u Italiji i tamo ziveo 5 godina, a onda 3 i po godine ziveo i radio u Svedskoj.
To je zivi ocaj.
Neko ce reci “nisi se snasao”.
To uopste nije tacno. Para mi nije falilo nikad. A ne fali mi ni sada.
Ono sto je ocajno jeste taj nenormalni, izvitopereni, sebicni nacin zivota.
Ocajno je to nepostovanje porodice - od roditelja, preko babe i dede, pa do sire rodbine.
Nenormalno je to bukvalno isterivanje dece iz kuce i pre nego sto napune 18 pod parolom “samostalnosti” sto vodi do potpunog raspada porodice i bilo kakvih porodicnih vrednosti. Ako je to normalno - onda ok.

smeh

pre 1 godinu

Dajte ljudi, igrala je protiv Ruskinje. Ne ide da baš Ruskinja prođe dalje diskvalifikacijom protivnice. A i samo je pokušala da "ljubazno" ućutka dete. Izgleda da nije imala gumeni čekić pri ruci. Ništa strašno. Pa to su zapadne vrednosti.

ja

pre 1 godinu

Kada igrate protiv Rusa i Srba, sve vam je dozvoljeno i oprošteno.
(Novi svetski poredak, 26. maj 2022 17:02)

Čak i da bijete evropsku publiku...

Robert

pre 1 godinu

Ja se samo pitam da li će neko od ovih glavnih za grend slemove izaći i da nam konačno kažu koja su tačno pravila u ovakvim situacijama. Da li pravilo o diskvalifikaciji u ovakvim situacijama važi samo za one koje ne vole i koju su im trn u oku?
(Srbija, 26. maj 2022 16:27)

Vrlo je važno da li je loptica/reket direktno poslata u osobu ili ju je udarila nakon odbijanja. Kirjosa, kojeg stalno kažnjavaju, nisu sanskionisali kada je nedavno u dublovima lopticom pogodio osobu u publici, jer se ona odbila nakon (divljačkog) smeča, a nije je direktno pogodio (iako je udarac bio nakon uzviknutog auta). I Nole bi se verovatno provukao bez diskvalifikacije da je to bio slučaj. Zato igrači, kada šalju loptice skupljačima, odbijaju ih o podlogu. Novak to takođe čini, to je standardna praksa, ali onaj put iz nekog razloga nije i baš tada direktno pogodio sudiju. Da se u nju odbila loptica, ne bi bio kažnjen. I nije da baš samo njega čekaju za svaki ispad. Pa divljao je on i ranije. Pre nekoliko godina je snažno bacio reket ka reklamama, ali se sudija izmakao i promašio ga. Nije dobio ni opomenu. Da sudija nije bio spretan ili da nije ni pratio što se događa između poena, opet bi bila diskvalifikacija. Koliki je maler, prošle godine, kada su bile skoro prazne tribine zbog covida, napucao je lopticu koja se odbila od sedišta i zakačila nekog. Ništa se nije dogodilo.

Dejan

pre 1 godinu

Bruksbi ove godine u Majamiju iz frustracije skupljača loptica pogodio reketom u koljeno, naravno nije diskfalifikovan. O čemu vise da pričamo ljudi. Samo slijepac ne vidi o čemu se tu radi. Al zato će Novakovi rezultati na kraju karijere imati posebnu težinu. To sto je on uradio u tako bolesnoj i neprijateljskoj atmosferi, to je jedno od najvećih dostignuća u istoriji sporta. Mislim aj samo zamislite da na svakom turniru i na svakom meču igrate protiv svog protivnika i čitavog stadiona, i tako 20 godina. To moraš biti poseban mentalni sklop da to sve izdržiš i osvojiš to sve sto si osvojio. A da ne pričam za one kradje, diskfalifikacije, deportacije, otkazivanje GS, zabranu igranja, nemogućnost branjenja poena..

Јабучило

pre 1 godinu

Није директан погодак, него одбитак (рикошет). То ју је спасло дисквалификације. То јест, то правило бар важи за погодак лоптом. А овој је помогло и то што она није Новак Ђоковић.