Nova vest
Tenis

Sreda, 09.06.2021.

10:30

"Nisam mogao ni čarape da navučem"

Alehandro Davidovič Fokina je prvi put igrao četvrtfinale jednog grend slema.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Teniser iz Malage imao je uspešan turnir u Parizu i posledica toga je da će se probiti u Top 40 po završetku turnira.

Ipak, posle poraza od Aleksandera Zvereva, priznao je da je razmišljao da se preda zbog povrede, koju je zadobio na prethodnom meču protiv Federika Delbonisa.

"Razočaran sam. Pošto sam pobedio Delbonisa, osetio sam da imam problem sa povredom leđa, nisam mogao ni čarape da obujem. Fizički, bilo je prilično loše.Nisam bio siguran ni da li ću moći da izađem na teren. Počeo sam dobro, ali tokom meča, sve mi je bilo teže. Bile su to dve prilično teške nedelje. Svi mečevi su bili intenzivni, sa mnogo emocija", izjavio je španski teniser.

On je na turniru odigrao dva meča zaredom u pet setova, protiv Boutika van de Zandšulpa i Kaspera Rusa.

Pre meča četvrtfinala, čak 13 sati i deset minuta je proveo na terenu, skoro četiri više od Zvereva.

"Taj bol u leđima bio je veoma oštar. Stvarno je bila drama i oko navlašenja čarapa. Posle svega što sam uradio ovih dana, mentalno je teško prihvatiti da se tako nešto dogodilo. Znam da igram veoma dobro, ali su me telo i um izdali. Bio sam slomljen. Nisam znao da li mogu da dam sto odsto. Pokušao sam, izašao na teren i uradio šta sam mogao, posle prvog seta već sam bio gotov", priznao je Davidovič Fokina.

Zbog problema sa leđima otkazao je učešće na Kvinsu u Londonu, ali je i dalje u planu da igra na Vimbldonu, gde je 2017. bio juniorski šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve