Armenulić za B92.net: Preživeo sam, Novak je posle 0:2 bio sasvim novi igrač

Radmilo Armenulić, nekadašnji sekektor Dejvis kup tima naše zemlje i počasni član TS Srbije oduševljen je uspehom Novaka Đokovića.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 13.06.2021.

20:35

Armenulić za B92.net: Preživeo sam, Novak je posle 0:2 bio sasvim novi igrač
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kao i svi Novakovi navijači i on je preživljavao trenutke velike drame u meču pošto je Novak po šesti put na grend slemu uspeo sa 0:2 da dođe do pobede od 3:2.

"Uspeo sam nekako ovo da preživim! Znate kako, neverovatno da se iz ponora što se tiče igre vrati u igru tako da se čudio i Novak, a čudio se i Cicipas da se odjedanput pojavio kao drugi igrač. Neverovatno, loptice su poičele da odlaze tamo gde je trebalo, Cicipas je izgubio samopouzdanje i to se tako završilo", kaže Armenulić.

Podsetilo ga je to na meč u osmini finala sa Lorencom Musetijem.

"To se Novaku u poslednje vreme često dešava, kao da su mu potrebna dva seta da se zagreje, da počne da igra. Malo mu je nedostajao i servis tada, ali važno je da je profunkcionisao do kraja meča".

Nema Novak mnogo vremena za odmor, za dve nedelje kreće u pohod na svoj šesti Vimbldon.

Tamo će pokušati da se sa rivalima, Federerom i Nadalom izjednači po broju grend slem titula, 20.

"Ja se nadam da je on na Vimbldonu sada prvi favorit. Posle svega ovoga, nesumnjivo je. To što je Federer napustio Pariz i priprema se za Vimbldon, ne znači ništa. Mislim da Federer apsolutno nije u prilici da osvoji Vimbldon i mislim da tamo neće da stigne ni do polufinala!, jasan je Radmilo.

Za kraj, rekao je šta je na njega ostavilo najveći utisak što se tiče Novakove igre na Rolan Garosu.

"Najviše mi se svidela njegova mirnoća. I kada je gubio nije pokazivao znake nervoze. Jednostavno, čekao je svoj momenat da se vrati u igru. Mislim da će ova dva poslednja Novakova meča ući u istoriju Rolan Garosa i to tako i treba da bude. To su mečevi koji su obeležili tenis kao vrhunsku igru, izvrsni udarci, neobične greške, uz tu mirnoću Novaka, to je bilo sjajno", zaključio je naš poznati teniski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: