Beretini: Šteta

Italijanski teniser Mateo Beretini kaže da mu prekid, zbog pražnjenja tribina, nije pomogao.

Izvor: MT

Četvrtak, 10.06.2021.

10:30

Beretini: Šteta
EPA-EFE/YOAN VALAT

Deveti igrač sveta je u momentima pre pauze bio u dobrom ritmu, a kako ističe, tih 15 minuta ga je sputalo da nastavi tamo gde je stao u trećem setu.

"Radije ne bih komentarisao ovo. To je šteta. To mi se nije svidelo, ali to je nešto što je iznad nas, tako da ne možemo da učinimo ništa povodom toga. Na nama je da se prilagodimo. Nadam se da će se sve u vezi sa koronom uskoro završiti. To je najgora stvar koja se dogodila prošle godine. Osećao sam podršku tokom meča, dobro sam igram, a prekid mi nije došao u dobrom trenutku. Ni fizički mi nije pomogao. Kada sam se vratio, nisam se osećao dobro. Sledeći put ću pokušati da budem bolji", rekao je Beretini.

Beretini je već godinu i po dana član Top 10.

"Ponosan sam na sebe i svoj tim. Ne želim da se ovde zaustavim. Mlad sam još uvek, ovo mi je drugo četvrtfinale na Grend slemu, želim još. Ovo je sport, napreduje onaj koji želi, a niko nema veću želju od mene. Želim dobar Vimbldon, znam da neće biti lako", dodao je on.

Analizirao je duel sa Novakom, koji je izgubio sa 3-1 u setovima.

"Mislim da sam sjajno odigrao prvi set, imao sam tri brejk lopte, prilično ozbiljnu grešku na jednoj od njih. Intenzitet je bio veoma visok, samo je prvi set trajao 52 minuta. U drugom setu je igrao bolje od mene, a onda sam ja podigao nivo gre. Odvesti najboljeg tenisera sveta u četvrti set je dobra stvar, pozitivna. Ali, prekid mi uopšte nije pomogao", istakao je.

Jedini duel do ovog u Parizu, odigrali su u Londonu 2019, kada je Novak lako slavio.

"Radilo se o nekoliko poena. U Londonu je razlika bila mnogo veća. Bio sam blizu. Da sam igrao više ovakvih mečeva, možda bi stvari bile drugačije. Pre dve godine sam bio na mnogo nižem nivou", zaključio je Beretini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: