Ispala šampionka, Sakari u polufinalu u Parizu!

Rolan Garos je ostao bez šampionke turnira, 19-godišnje Poljakinje Ige Švjontek.

Izvor: Z.K.

Sreda, 09.06.2021.

15:02

Ispala šampionka, Sakari u polufinalu u Parizu!
Foto: Profimedia

Marija Sakari, koja je debitovala u četvrtfinalu u Parizu, pobedila je Švjontekovu sa 6:4, 6:4 posle 95 minuta igre.

Grkinja je igrala odlično i ofanzivno od početka, našla je pravu taktiku i srušila Švjontekovu koja prethodno na 11 mečeva uzastopno u Parizu nije izgubila ni set.

Zanimljivo je da je Švjontek bolje počela meč, u drugom gemu je napravila brejk i povela sa 2:0, ali je Sakari uzvratila istom merom u narednom.

U četvrtom i petom gemu viđena je velika borba, Grkinja je spasla četiri brejk lopte, potom Švjontek tri.

U devetom gemu, Sakari je iskoristila šansu, napravila brejk za 5:4, potom je spasla brejk loptu, da bi iskoristila drugu set loptu.

U drugom setu je Grkinja odmah došla do brejka, povela sa 2:0 i tu prednost je čuvala do kraja.

U petom gemu nije iskoristila dve brejk lopte, ali to je nije omelo, u desetom gemu je odservirala za pobedu i plasman u polufinale.

Tamo je očekuje okršaj sa Barborom Krejčikovom koja je takođe u dva seta bila bolja od Kori Gof, 7:6 (6), 6:3.

"San mi se ostvario, osećaj je neverovatan. Ne bih to mogla bez podrške mog tima. Hvala svima. Dug je put pred nama. Ne mogu da kažem ništa o planu igre, ne bih da odajem tajnu, ali jednostavno sam uživala. Pred močetak meča sam sebi govorila da mogu, da je ovo važan meč. Htela sam samo da uživam u igri na ovom lepom stadionu", poručila je Sakari po završetku meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: