Federer se povukao sa Rolan Garosa!

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Rodžer Federer povukao se sa Rolan Garosa.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 06.06.2021.

16:30

Federer se povukao sa Rolan Garosa!
Foto: Profimedia/Nicol Knightman/DPPI

Kako je i najavio posle pobede nad Dominikom Kepferom, Švajcarac je i uradio i doneo odluku da ne igra druge nedelje u Parizu.

Pročitajte još Federerov otkaz Parizu: Kako i zašto?

Federer je zabeležio tri pobede na turniru, a poslednji meč je trajao tri sata i 35 minuta.

U saopštenju koje su ubrzo objavili organizatori Rolan Garosa, stoji da se Federer povukao uz sledeću njegovu poruku:

"Posle razgovora sa članovima svog tima, odlučio sam da se povučem sa Rolan Garosa. Posle dve operacije kolena i više od godinu dana rehabilitacije, važno je da slušam svoje telo i pobrinem se da sebe ne forsiram previše na mom putu ka oporavku. Uzbuđen sam što sam odigrao tri meča ovde. Nema lepšeg osećanja od toga da se vratite na teren", poručio je Federer.

Na to su se nadovezali organizatori turnira kroz poruku direktora Gija Foržea.

"Rolan Garos izražava žaljenje zbog povlačenja Rodžera Federera, koji je prikazao sjajnu borbu prošle večeri. Bili smo svi oduševljeni da vidimo Rodžera u Parizu, gde je odigrao tri meča na visokom nivou. Želimo mu sve najbolje u nastavku sezone", poručio je Forže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: