Ponedeljak, 07.06.2021.

20:30

Klesanje Davida

Na grend slemu sve se svodi na umetnost pobeđivanja.

Izvor: Zoran Kecman

Klesanje Davida IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Gare

pre 2 godine

Mislim, kao sto je Ayrton Senna najveci vozac formule 1 svih vremena, ikada, iako je "samo" 3 puta bio svetski prvak, tako je i Federer najveci teniser svih vremena bez obzira sta Djokoviceve i Nadalove cifre na kraju budu brojale... Prosto, zar ne...
(Violeta Markovic Ljubicica, 08. jun 2021 08:35)

Pogrešno je poređenje. U F1 vozači voze različite bolide i nisu u istoj poziciji, dok su u tenisu igrači u istoj poziciji. Povrh toga, Federer nije najdominantniji igrač ni u svojoj eri. U navećem delu njegove karijere, kada je bio u svom tzv. "prajmu", imao je negativan skor protiv svoja dva najveća konkurenta.

Smorke

pre 2 godine

@ Kole, Pera i još neki,

Vi ste primer kako i zašto u Srbiji ništa lepo ne može da opstane. Čovek napiše izvanredan tekst, rekla bih poetski, ne samo o jednom meču, već o sadašnjosti i budućnosti tenisa, i onda vi takvo lepo postignuće ukaljate sa po jednom tupavom, kulovskom rečenicom.
Tako verovatno trujete i upropašćujete i dečije rođendane, slave i proslave, drugarske večeri, svega čega se dotaknete, sve čemu priđete, nesebično sejući svoju duhovnu pustoš oko sebe.

Violeta Markovic Ljubicica

pre 2 godine

Mislim, kao sto je Ayrton Senna najveci vozac formule 1 svih vremena, ikada, iako je "samo" 3 puta bio svetski prvak, tako je i Federer najveci teniser svih vremena bez obzira sta Djokoviceve i Nadalove cifre na kraju budu brojale... Prosto, zar ne...

Vlada

pre 2 godine

Videli smo kako je klesao Davida prosle godine u finalu. Ne pomazu me ni iskustvo, ni trikovi protiv najboljeg na sljaci (ne GOAT, ali najbolji na sljaci). Uz sve to istao je 2 sata vise na terenu nego sto je trebao, a to ce se sve osetiti pred polufinale i finale, ako to thi meceva i dodje.
(Jako Bitno, 7. jun 2021 22:48)

Dečko, nemaš ti pojma! Đoković je izgubio to finale jer je loše ušao u meč. Ako opet dođe do toga, neće mu se to ponoviti! Ovaj meč mu je čak i dobro došao, da prođe kroz jedan težak meč pre polufinala i finala, da se ne opusti previše. Nadalu će meč sa Đokovićem, realno, biti prvi teži ispit.
A što se vremena provedenog na terenu, zaključno sa mečevima 1/8 finala, i Đoković i Nadal su na terenu proveli u minut isto vremena: po 550 minuta svaki. S tim što je Đoković posle meča juče izgledao kao da može još jedan meč u tri seta da odigra. Fizički najspremniji igrač na turu, trenutno.
Ako meč ode u peti set, Nadal tu nema šta da traži i samo ga sreća i sajle mogu spasti, kao u Rimu što su.

Jaroslav Drobni

pre 2 godine

Zoran Kecman... šta reći!
Svaka čast na ovom tekstu, kao i na mnogim drugim!
(HN, 7. jun 2021 21:54)

Nekoliko puta napisao sam da Zoran Kecmaan odlično piše, a onda se uz njegovu reportažu" nakače totalne neznalice, obiluju prostaklukom i lažima, i sve upropaste. Zato retko pišem više.

Sinke

pre 2 godine

Ako Novak misli da pobjedi Nadala u polufinalu,padova u igri prakticno ne smije biti,i to svi znamo,gledajuci ranije meceve na sljaci,posebno na Rolan Garosu.Nadal odma kaznjava svaki Novakov pad u igri.

kraja

pre 2 godine

...iskreno se nadam da nadal nece izgubiti mec od svarcmana...
...zbog mentalnog zdravlja novakovih mrzitelja...
...prvo, morace da navijaju za medvedeva, zvereva ili cicipasa, a drugo, nadal, bre, bik, sveta krava...
...a svarcman bas ume da bude neugodan kad mu dodje dan...
...eto, bas prosle godine na rimskom sljunku nije se dao biku sa maljorke, dapace, malo ga je razvalio...
...a razlika jeste u kategoriji 185 vs 170 i 85 vs 64...

Goran

pre 2 godine

Sta radite to ljudi?!
Volimo svi mi Djokovica i zahvalni smo mu za sve trenutke radosti, ali vi ga preteraste.
Kada napisete: "Poput slavnog Mikelanđela, Novak je bio svestan kakav ga zadatak očekuje" verovatno i sam Novak dozivi transfer blama.
Opustite se malo.

Jako Bitno

pre 2 godine

Videli smo kako je klesao Davida prosle godine u finalu. Ne pomazu me ni iskustvo, ni trikovi protiv najboljeg na sljaci (ne GOAT, ali najbolji na sljaci). Uz sve to istao je 2 sata vise na terenu nego sto je trebao, a to ce se sve osetiti pred polufinale i finale, ako to thi meceva i dodje.

Acko

pre 2 godine

Ni mec zivota nije doblvoljan da se pobedi Djokovic i ovo nije prvi put, pvo je 100. put da neko igra mec zivota i da ga Djokovic ipak zgazi na kraju

Nal Bandi

pre 2 godine

Hajde da svi verujemo da ovo nije ulepsavanje svega vidjenog danas.

Nazalost, jave se ponekad takvi mecevi koji ispadnu epski, ali za drugog igraca, jer igrom bez kretanja( mislim na slab rad nogu, kasnjenje na osnovne udarce, kao da odbija da igra), energije, forhenda, igra neizvestan mec na poen protiv protivnika koji igra mec zivota daleko da je epski za Djokovica. Toliko je Djokovic jak, da neko protiv takve njegove ,,ne-igre" mora da igra mec zivota da bi ga pobedio ili dosao uopste do neke sanse.
Tako da to je Djokovica i sve nas tesko mucenje a ne epski mec, a za Kolsrajbere, Melcere, Cekinate, itd nesto sto ce prepricavati unucima ni krivi ni duzni(uz duzno postovanje svih pomenutih)
Bilo je i previse meceva koje je dobio, a davao je ,,fore" svojim protivnicima bez ikakvog razloga, pa su ga te pobede kostale kasnije mnogo vise.
Toga nema kod Nadala, tu je mnogo efikasniji, i kad Djokovic oscilira protiv Nadala na sljaci, i daje mu ,,fore" nema tu vadjenja u III setu jer je Nadal toliko dobar da moze da sacuva sve poklone.
Nadam se da QF gledamo fokusiranog Novaka na svaki poen, na svaki ritern, forhend, rezonski udarac, na lov na poene, razbijanje tempom svakog znanog i neznanog protivnika koji moze da se izmisli...

lol

pre 2 godine

Odličan, izvanredan tekst.
Ali, mislim da ne stoji tvrdnja"Museti je, zapamtite,momak koji će oduševljavati poklonike tenisa deceniju,dve"...
Nije zbog toga što je na tako velikoj sceni, kad je pomislio da je Nole pao na leđa, dobio kontru, koja neće moći dugo da zaraste. To će ga kopkati I sprečavati, nije lako zaboraviti. Lakše je igrati nego ožiljak te vrste sa sobom nositi.
Inače,lijepo sročen i inspirativan tekst. Svaka čast!

Mohikanac_'91.

pre 2 godine

Isklesace ga Golijat (Nadal) u polufinalu, ukoliko uopste dodje do tog meca, jer moze i Beretini da ga dobije. Novak igra katastrofalno na sljaci za nekadasnje njegove standarde. Pravo je cudo kako je uopste osvojio onaj Australian open.

bmiles

pre 2 godine

E ovo se zove analiza uz umetnicki dojam Kecovog pisanja na velikoj razini gde novinara od knjizevnika zaista deli mala nit.Nista oduzeti,nista dodati jednostavno brilijantan tekst - Bravo!
Utisak na kraju teksta o ovim novim nadolazecim talentovanim igracima milenijuma sa Apenskog poluostrva - nece proci mnogo mesci kad ce ovi "klinci" zagospodariti teniskim nebom kad se povuku laureti ovog sporta.Njima pripada buducnost a Timu.Zverevu,Medvedevu i Cicipasu preostaje mukotrpan posao da urade nesto vise jer nisu mogli u eri trojice majstora vise,sem da jedan od njih (Tim) pokupi "dar sa neba" u vidu Novakove suspenzije na US Openu.Ako se po jutri dan poznaje onda u ovoj dvojici takoreci juniora imace velike probleme!Jos jednom hvala Kecu na predivnom tekstu!

draganTenis

pre 2 godine

Posle 1:0 napisao sam u komentaru da je kraj kada Novak kaže da je kraj. Posle 2:0 nisam pisao komentar, nego razmišljam, ako se Novak izvuče, kada se u budućnosti bude snimao igrani film o GOATu, ovaj meč ulazi u taj film. Kada tome dodamo onaj pad i odbrana, nema dileme.

1:0 за Италијана. Али није готово док Ноле не каже да је готово. Јер је Гоат.
(draganTenis, 7. jun 2021 14:46)

Mladen

pre 2 godine

Novak muči i sebe i protivnike i navijače :-(
Protiv Nadala neće moći tako. Mora biti jači i psihički i fizički. Servis mora popraviti i ubrzati, lopte moraju ići niže preko mreže, protivnika mora držati van terena, bolji pregled igre imati i slati nedostižne lopte. Hladnija glava bi valjala.

Cole

pre 2 godine

Sada sam siguran da Novak osvaja
2/19 GS. Ne zbog toga sto je igracina i mentalna gromada, vec
zbog ovog meca sa Musetijem
i spektakularnog preokreta. Kada
god je imao tako neki mec na "zilet",
uvek je osvajao titule, dok kad brutalno
dodje do polufinala/finala, neretko
bude neprepoznatljiv. Ima dosta takvih
primera, ko prati, zna sta pricam.

majstor

pre 2 godine

Novak je na mnogo GS turnira koje je osvajao imao čudesne mečeve.Najviše u ovom delu turnira, baš 4 kolo kad je vreme da se forma podigne.Novak je neko kome treba motiv, kome treba ratnička atmosfera u nekom od mečeva da bi uspeo da podigne svoj nivo igre na najveći mogući.Imao je danas onaj pogled ubice, oko tigra, videla se ta doza ludosti bez koje se ne može biti šampion, delovao je kao klinac iz 2011, a kad je tako onda drž'te gaće.Mislim da će u petak Nole igrati najveći meč u karijeri.Ukoliko pobedi Rafu posle toga će se do kraja karijere takmičiti sam protiv sebe, moraće sebe da pobedi pre svih.Ostalo je još to Olimpijsko zlato san, ali uz ludilo koje bi donela pobeda u Parizu svet je njegov

DukiNS

pre 2 godine

Nadam se da je ovo bilo samo Novakovo 'štimovanje'. Videćemo u sledećem meču, ako dobije Beretinija sa 3-0 i podigne još malo nivo igre, onda može imati šanse protiv ovakvog Nadala. Sa Špancem ne sme biti ikakvih padova, on to odmah kažnjava.

majstor

pre 2 godine

Novak je na mnogo GS turnira koje je osvajao imao čudesne mečeve.Najviše u ovom delu turnira, baš 4 kolo kad je vreme da se forma podigne.Novak je neko kome treba motiv, kome treba ratnička atmosfera u nekom od mečeva da bi uspeo da podigne svoj nivo igre na najveći mogući.Imao je danas onaj pogled ubice, oko tigra, videla se ta doza ludosti bez koje se ne može biti šampion, delovao je kao klinac iz 2011, a kad je tako onda drž'te gaće.Mislim da će u petak Nole igrati najveći meč u karijeri.Ukoliko pobedi Rafu posle toga će se do kraja karijere takmičiti sam protiv sebe, moraće sebe da pobedi pre svih.Ostalo je još to Olimpijsko zlato san, ali uz ludilo koje bi donela pobeda u Parizu svet je njegov

Cole

pre 2 godine

Sada sam siguran da Novak osvaja
2/19 GS. Ne zbog toga sto je igracina i mentalna gromada, vec
zbog ovog meca sa Musetijem
i spektakularnog preokreta. Kada
god je imao tako neki mec na "zilet",
uvek je osvajao titule, dok kad brutalno
dodje do polufinala/finala, neretko
bude neprepoznatljiv. Ima dosta takvih
primera, ko prati, zna sta pricam.

DukiNS

pre 2 godine

Nadam se da je ovo bilo samo Novakovo 'štimovanje'. Videćemo u sledećem meču, ako dobije Beretinija sa 3-0 i podigne još malo nivo igre, onda može imati šanse protiv ovakvog Nadala. Sa Špancem ne sme biti ikakvih padova, on to odmah kažnjava.

bmiles

pre 2 godine

E ovo se zove analiza uz umetnicki dojam Kecovog pisanja na velikoj razini gde novinara od knjizevnika zaista deli mala nit.Nista oduzeti,nista dodati jednostavno brilijantan tekst - Bravo!
Utisak na kraju teksta o ovim novim nadolazecim talentovanim igracima milenijuma sa Apenskog poluostrva - nece proci mnogo mesci kad ce ovi "klinci" zagospodariti teniskim nebom kad se povuku laureti ovog sporta.Njima pripada buducnost a Timu.Zverevu,Medvedevu i Cicipasu preostaje mukotrpan posao da urade nesto vise jer nisu mogli u eri trojice majstora vise,sem da jedan od njih (Tim) pokupi "dar sa neba" u vidu Novakove suspenzije na US Openu.Ako se po jutri dan poznaje onda u ovoj dvojici takoreci juniora imace velike probleme!Jos jednom hvala Kecu na predivnom tekstu!

Mladen

pre 2 godine

Novak muči i sebe i protivnike i navijače :-(
Protiv Nadala neće moći tako. Mora biti jači i psihički i fizički. Servis mora popraviti i ubrzati, lopte moraju ići niže preko mreže, protivnika mora držati van terena, bolji pregled igre imati i slati nedostižne lopte. Hladnija glava bi valjala.

Nal Bandi

pre 2 godine

Hajde da svi verujemo da ovo nije ulepsavanje svega vidjenog danas.

Nazalost, jave se ponekad takvi mecevi koji ispadnu epski, ali za drugog igraca, jer igrom bez kretanja( mislim na slab rad nogu, kasnjenje na osnovne udarce, kao da odbija da igra), energije, forhenda, igra neizvestan mec na poen protiv protivnika koji igra mec zivota daleko da je epski za Djokovica. Toliko je Djokovic jak, da neko protiv takve njegove ,,ne-igre" mora da igra mec zivota da bi ga pobedio ili dosao uopste do neke sanse.
Tako da to je Djokovica i sve nas tesko mucenje a ne epski mec, a za Kolsrajbere, Melcere, Cekinate, itd nesto sto ce prepricavati unucima ni krivi ni duzni(uz duzno postovanje svih pomenutih)
Bilo je i previse meceva koje je dobio, a davao je ,,fore" svojim protivnicima bez ikakvog razloga, pa su ga te pobede kostale kasnije mnogo vise.
Toga nema kod Nadala, tu je mnogo efikasniji, i kad Djokovic oscilira protiv Nadala na sljaci, i daje mu ,,fore" nema tu vadjenja u III setu jer je Nadal toliko dobar da moze da sacuva sve poklone.
Nadam se da QF gledamo fokusiranog Novaka na svaki poen, na svaki ritern, forhend, rezonski udarac, na lov na poene, razbijanje tempom svakog znanog i neznanog protivnika koji moze da se izmisli...

draganTenis

pre 2 godine

Posle 1:0 napisao sam u komentaru da je kraj kada Novak kaže da je kraj. Posle 2:0 nisam pisao komentar, nego razmišljam, ako se Novak izvuče, kada se u budućnosti bude snimao igrani film o GOATu, ovaj meč ulazi u taj film. Kada tome dodamo onaj pad i odbrana, nema dileme.

1:0 за Италијана. Али није готово док Ноле не каже да је готово. Јер је Гоат.
(draganTenis, 7. jun 2021 14:46)

lol

pre 2 godine

Odličan, izvanredan tekst.
Ali, mislim da ne stoji tvrdnja"Museti je, zapamtite,momak koji će oduševljavati poklonike tenisa deceniju,dve"...
Nije zbog toga što je na tako velikoj sceni, kad je pomislio da je Nole pao na leđa, dobio kontru, koja neće moći dugo da zaraste. To će ga kopkati I sprečavati, nije lako zaboraviti. Lakše je igrati nego ožiljak te vrste sa sobom nositi.
Inače,lijepo sročen i inspirativan tekst. Svaka čast!

Acko

pre 2 godine

Ni mec zivota nije doblvoljan da se pobedi Djokovic i ovo nije prvi put, pvo je 100. put da neko igra mec zivota i da ga Djokovic ipak zgazi na kraju

Mohikanac_'91.

pre 2 godine

Isklesace ga Golijat (Nadal) u polufinalu, ukoliko uopste dodje do tog meca, jer moze i Beretini da ga dobije. Novak igra katastrofalno na sljaci za nekadasnje njegove standarde. Pravo je cudo kako je uopste osvojio onaj Australian open.

Gare

pre 2 godine

Mislim, kao sto je Ayrton Senna najveci vozac formule 1 svih vremena, ikada, iako je "samo" 3 puta bio svetski prvak, tako je i Federer najveci teniser svih vremena bez obzira sta Djokoviceve i Nadalove cifre na kraju budu brojale... Prosto, zar ne...
(Violeta Markovic Ljubicica, 08. jun 2021 08:35)

Pogrešno je poređenje. U F1 vozači voze različite bolide i nisu u istoj poziciji, dok su u tenisu igrači u istoj poziciji. Povrh toga, Federer nije najdominantniji igrač ni u svojoj eri. U navećem delu njegove karijere, kada je bio u svom tzv. "prajmu", imao je negativan skor protiv svoja dva najveća konkurenta.

Smorke

pre 2 godine

@ Kole, Pera i još neki,

Vi ste primer kako i zašto u Srbiji ništa lepo ne može da opstane. Čovek napiše izvanredan tekst, rekla bih poetski, ne samo o jednom meču, već o sadašnjosti i budućnosti tenisa, i onda vi takvo lepo postignuće ukaljate sa po jednom tupavom, kulovskom rečenicom.
Tako verovatno trujete i upropašćujete i dečije rođendane, slave i proslave, drugarske večeri, svega čega se dotaknete, sve čemu priđete, nesebično sejući svoju duhovnu pustoš oko sebe.

Vlada

pre 2 godine

Videli smo kako je klesao Davida prosle godine u finalu. Ne pomazu me ni iskustvo, ni trikovi protiv najboljeg na sljaci (ne GOAT, ali najbolji na sljaci). Uz sve to istao je 2 sata vise na terenu nego sto je trebao, a to ce se sve osetiti pred polufinale i finale, ako to thi meceva i dodje.
(Jako Bitno, 7. jun 2021 22:48)

Dečko, nemaš ti pojma! Đoković je izgubio to finale jer je loše ušao u meč. Ako opet dođe do toga, neće mu se to ponoviti! Ovaj meč mu je čak i dobro došao, da prođe kroz jedan težak meč pre polufinala i finala, da se ne opusti previše. Nadalu će meč sa Đokovićem, realno, biti prvi teži ispit.
A što se vremena provedenog na terenu, zaključno sa mečevima 1/8 finala, i Đoković i Nadal su na terenu proveli u minut isto vremena: po 550 minuta svaki. S tim što je Đoković posle meča juče izgledao kao da može još jedan meč u tri seta da odigra. Fizički najspremniji igrač na turu, trenutno.
Ako meč ode u peti set, Nadal tu nema šta da traži i samo ga sreća i sajle mogu spasti, kao u Rimu što su.

Jaroslav Drobni

pre 2 godine

Zoran Kecman... šta reći!
Svaka čast na ovom tekstu, kao i na mnogim drugim!
(HN, 7. jun 2021 21:54)

Nekoliko puta napisao sam da Zoran Kecmaan odlično piše, a onda se uz njegovu reportažu" nakače totalne neznalice, obiluju prostaklukom i lažima, i sve upropaste. Zato retko pišem više.

Jako Bitno

pre 2 godine

Videli smo kako je klesao Davida prosle godine u finalu. Ne pomazu me ni iskustvo, ni trikovi protiv najboljeg na sljaci (ne GOAT, ali najbolji na sljaci). Uz sve to istao je 2 sata vise na terenu nego sto je trebao, a to ce se sve osetiti pred polufinale i finale, ako to thi meceva i dodje.

Goran

pre 2 godine

Sta radite to ljudi?!
Volimo svi mi Djokovica i zahvalni smo mu za sve trenutke radosti, ali vi ga preteraste.
Kada napisete: "Poput slavnog Mikelanđela, Novak je bio svestan kakav ga zadatak očekuje" verovatno i sam Novak dozivi transfer blama.
Opustite se malo.

kraja

pre 2 godine

...iskreno se nadam da nadal nece izgubiti mec od svarcmana...
...zbog mentalnog zdravlja novakovih mrzitelja...
...prvo, morace da navijaju za medvedeva, zvereva ili cicipasa, a drugo, nadal, bre, bik, sveta krava...
...a svarcman bas ume da bude neugodan kad mu dodje dan...
...eto, bas prosle godine na rimskom sljunku nije se dao biku sa maljorke, dapace, malo ga je razvalio...
...a razlika jeste u kategoriji 185 vs 170 i 85 vs 64...

Sinke

pre 2 godine

Ako Novak misli da pobjedi Nadala u polufinalu,padova u igri prakticno ne smije biti,i to svi znamo,gledajuci ranije meceve na sljaci,posebno na Rolan Garosu.Nadal odma kaznjava svaki Novakov pad u igri.

Violeta Markovic Ljubicica

pre 2 godine

Mislim, kao sto je Ayrton Senna najveci vozac formule 1 svih vremena, ikada, iako je "samo" 3 puta bio svetski prvak, tako je i Federer najveci teniser svih vremena bez obzira sta Djokoviceve i Nadalove cifre na kraju budu brojale... Prosto, zar ne...

Mohikanac_'91.

pre 2 godine

Isklesace ga Golijat (Nadal) u polufinalu, ukoliko uopste dodje do tog meca, jer moze i Beretini da ga dobije. Novak igra katastrofalno na sljaci za nekadasnje njegove standarde. Pravo je cudo kako je uopste osvojio onaj Australian open.

Jako Bitno

pre 2 godine

Videli smo kako je klesao Davida prosle godine u finalu. Ne pomazu me ni iskustvo, ni trikovi protiv najboljeg na sljaci (ne GOAT, ali najbolji na sljaci). Uz sve to istao je 2 sata vise na terenu nego sto je trebao, a to ce se sve osetiti pred polufinale i finale, ako to thi meceva i dodje.

Cole

pre 2 godine

Sada sam siguran da Novak osvaja
2/19 GS. Ne zbog toga sto je igracina i mentalna gromada, vec
zbog ovog meca sa Musetijem
i spektakularnog preokreta. Kada
god je imao tako neki mec na "zilet",
uvek je osvajao titule, dok kad brutalno
dodje do polufinala/finala, neretko
bude neprepoznatljiv. Ima dosta takvih
primera, ko prati, zna sta pricam.

Violeta Markovic Ljubicica

pre 2 godine

Mislim, kao sto je Ayrton Senna najveci vozac formule 1 svih vremena, ikada, iako je "samo" 3 puta bio svetski prvak, tako je i Federer najveci teniser svih vremena bez obzira sta Djokoviceve i Nadalove cifre na kraju budu brojale... Prosto, zar ne...

bmiles

pre 2 godine

E ovo se zove analiza uz umetnicki dojam Kecovog pisanja na velikoj razini gde novinara od knjizevnika zaista deli mala nit.Nista oduzeti,nista dodati jednostavno brilijantan tekst - Bravo!
Utisak na kraju teksta o ovim novim nadolazecim talentovanim igracima milenijuma sa Apenskog poluostrva - nece proci mnogo mesci kad ce ovi "klinci" zagospodariti teniskim nebom kad se povuku laureti ovog sporta.Njima pripada buducnost a Timu.Zverevu,Medvedevu i Cicipasu preostaje mukotrpan posao da urade nesto vise jer nisu mogli u eri trojice majstora vise,sem da jedan od njih (Tim) pokupi "dar sa neba" u vidu Novakove suspenzije na US Openu.Ako se po jutri dan poznaje onda u ovoj dvojici takoreci juniora imace velike probleme!Jos jednom hvala Kecu na predivnom tekstu!

majstor

pre 2 godine

Novak je na mnogo GS turnira koje je osvajao imao čudesne mečeve.Najviše u ovom delu turnira, baš 4 kolo kad je vreme da se forma podigne.Novak je neko kome treba motiv, kome treba ratnička atmosfera u nekom od mečeva da bi uspeo da podigne svoj nivo igre na najveći mogući.Imao je danas onaj pogled ubice, oko tigra, videla se ta doza ludosti bez koje se ne može biti šampion, delovao je kao klinac iz 2011, a kad je tako onda drž'te gaće.Mislim da će u petak Nole igrati najveći meč u karijeri.Ukoliko pobedi Rafu posle toga će se do kraja karijere takmičiti sam protiv sebe, moraće sebe da pobedi pre svih.Ostalo je još to Olimpijsko zlato san, ali uz ludilo koje bi donela pobeda u Parizu svet je njegov

draganTenis

pre 2 godine

Posle 1:0 napisao sam u komentaru da je kraj kada Novak kaže da je kraj. Posle 2:0 nisam pisao komentar, nego razmišljam, ako se Novak izvuče, kada se u budućnosti bude snimao igrani film o GOATu, ovaj meč ulazi u taj film. Kada tome dodamo onaj pad i odbrana, nema dileme.

1:0 за Италијана. Али није готово док Ноле не каже да је готово. Јер је Гоат.
(draganTenis, 7. jun 2021 14:46)

lol

pre 2 godine

Odličan, izvanredan tekst.
Ali, mislim da ne stoji tvrdnja"Museti je, zapamtite,momak koji će oduševljavati poklonike tenisa deceniju,dve"...
Nije zbog toga što je na tako velikoj sceni, kad je pomislio da je Nole pao na leđa, dobio kontru, koja neće moći dugo da zaraste. To će ga kopkati I sprečavati, nije lako zaboraviti. Lakše je igrati nego ožiljak te vrste sa sobom nositi.
Inače,lijepo sročen i inspirativan tekst. Svaka čast!

Goran

pre 2 godine

Sta radite to ljudi?!
Volimo svi mi Djokovica i zahvalni smo mu za sve trenutke radosti, ali vi ga preteraste.
Kada napisete: "Poput slavnog Mikelanđela, Novak je bio svestan kakav ga zadatak očekuje" verovatno i sam Novak dozivi transfer blama.
Opustite se malo.

Acko

pre 2 godine

Ni mec zivota nije doblvoljan da se pobedi Djokovic i ovo nije prvi put, pvo je 100. put da neko igra mec zivota i da ga Djokovic ipak zgazi na kraju

DukiNS

pre 2 godine

Nadam se da je ovo bilo samo Novakovo 'štimovanje'. Videćemo u sledećem meču, ako dobije Beretinija sa 3-0 i podigne još malo nivo igre, onda može imati šanse protiv ovakvog Nadala. Sa Špancem ne sme biti ikakvih padova, on to odmah kažnjava.

Nal Bandi

pre 2 godine

Hajde da svi verujemo da ovo nije ulepsavanje svega vidjenog danas.

Nazalost, jave se ponekad takvi mecevi koji ispadnu epski, ali za drugog igraca, jer igrom bez kretanja( mislim na slab rad nogu, kasnjenje na osnovne udarce, kao da odbija da igra), energije, forhenda, igra neizvestan mec na poen protiv protivnika koji igra mec zivota daleko da je epski za Djokovica. Toliko je Djokovic jak, da neko protiv takve njegove ,,ne-igre" mora da igra mec zivota da bi ga pobedio ili dosao uopste do neke sanse.
Tako da to je Djokovica i sve nas tesko mucenje a ne epski mec, a za Kolsrajbere, Melcere, Cekinate, itd nesto sto ce prepricavati unucima ni krivi ni duzni(uz duzno postovanje svih pomenutih)
Bilo je i previse meceva koje je dobio, a davao je ,,fore" svojim protivnicima bez ikakvog razloga, pa su ga te pobede kostale kasnije mnogo vise.
Toga nema kod Nadala, tu je mnogo efikasniji, i kad Djokovic oscilira protiv Nadala na sljaci, i daje mu ,,fore" nema tu vadjenja u III setu jer je Nadal toliko dobar da moze da sacuva sve poklone.
Nadam se da QF gledamo fokusiranog Novaka na svaki poen, na svaki ritern, forhend, rezonski udarac, na lov na poene, razbijanje tempom svakog znanog i neznanog protivnika koji moze da se izmisli...

Vlada

pre 2 godine

Videli smo kako je klesao Davida prosle godine u finalu. Ne pomazu me ni iskustvo, ni trikovi protiv najboljeg na sljaci (ne GOAT, ali najbolji na sljaci). Uz sve to istao je 2 sata vise na terenu nego sto je trebao, a to ce se sve osetiti pred polufinale i finale, ako to thi meceva i dodje.
(Jako Bitno, 7. jun 2021 22:48)

Dečko, nemaš ti pojma! Đoković je izgubio to finale jer je loše ušao u meč. Ako opet dođe do toga, neće mu se to ponoviti! Ovaj meč mu je čak i dobro došao, da prođe kroz jedan težak meč pre polufinala i finala, da se ne opusti previše. Nadalu će meč sa Đokovićem, realno, biti prvi teži ispit.
A što se vremena provedenog na terenu, zaključno sa mečevima 1/8 finala, i Đoković i Nadal su na terenu proveli u minut isto vremena: po 550 minuta svaki. S tim što je Đoković posle meča juče izgledao kao da može još jedan meč u tri seta da odigra. Fizički najspremniji igrač na turu, trenutno.
Ako meč ode u peti set, Nadal tu nema šta da traži i samo ga sreća i sajle mogu spasti, kao u Rimu što su.

Mladen

pre 2 godine

Novak muči i sebe i protivnike i navijače :-(
Protiv Nadala neće moći tako. Mora biti jači i psihički i fizički. Servis mora popraviti i ubrzati, lopte moraju ići niže preko mreže, protivnika mora držati van terena, bolji pregled igre imati i slati nedostižne lopte. Hladnija glava bi valjala.

Sinke

pre 2 godine

Ako Novak misli da pobjedi Nadala u polufinalu,padova u igri prakticno ne smije biti,i to svi znamo,gledajuci ranije meceve na sljaci,posebno na Rolan Garosu.Nadal odma kaznjava svaki Novakov pad u igri.

kraja

pre 2 godine

...iskreno se nadam da nadal nece izgubiti mec od svarcmana...
...zbog mentalnog zdravlja novakovih mrzitelja...
...prvo, morace da navijaju za medvedeva, zvereva ili cicipasa, a drugo, nadal, bre, bik, sveta krava...
...a svarcman bas ume da bude neugodan kad mu dodje dan...
...eto, bas prosle godine na rimskom sljunku nije se dao biku sa maljorke, dapace, malo ga je razvalio...
...a razlika jeste u kategoriji 185 vs 170 i 85 vs 64...

Jaroslav Drobni

pre 2 godine

Zoran Kecman... šta reći!
Svaka čast na ovom tekstu, kao i na mnogim drugim!
(HN, 7. jun 2021 21:54)

Nekoliko puta napisao sam da Zoran Kecmaan odlično piše, a onda se uz njegovu reportažu" nakače totalne neznalice, obiluju prostaklukom i lažima, i sve upropaste. Zato retko pišem više.

Gare

pre 2 godine

Mislim, kao sto je Ayrton Senna najveci vozac formule 1 svih vremena, ikada, iako je "samo" 3 puta bio svetski prvak, tako je i Federer najveci teniser svih vremena bez obzira sta Djokoviceve i Nadalove cifre na kraju budu brojale... Prosto, zar ne...
(Violeta Markovic Ljubicica, 08. jun 2021 08:35)

Pogrešno je poređenje. U F1 vozači voze različite bolide i nisu u istoj poziciji, dok su u tenisu igrači u istoj poziciji. Povrh toga, Federer nije najdominantniji igrač ni u svojoj eri. U navećem delu njegove karijere, kada je bio u svom tzv. "prajmu", imao je negativan skor protiv svoja dva najveća konkurenta.

Smorke

pre 2 godine

@ Kole, Pera i još neki,

Vi ste primer kako i zašto u Srbiji ništa lepo ne može da opstane. Čovek napiše izvanredan tekst, rekla bih poetski, ne samo o jednom meču, već o sadašnjosti i budućnosti tenisa, i onda vi takvo lepo postignuće ukaljate sa po jednom tupavom, kulovskom rečenicom.
Tako verovatno trujete i upropašćujete i dečije rođendane, slave i proslave, drugarske večeri, svega čega se dotaknete, sve čemu priđete, nesebično sejući svoju duhovnu pustoš oko sebe.