Nova vest
Tenis

Petak, 25.09.2020.

11:58

"Zadivljen sam Novakom, posle Njujorka je verovatno hteo da nestane"

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, a danas teniski ekspert "Eurosporta", zadivljen je povratkom Novaka Đokovića nakon diskvalifikacije sa US Opena.

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by David Ramos/Getty Images for Laureus

Đoković je zaustavljen u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD i samo dve nedelje kasnije osvojio je 36. Masters u karijeri.

"Apsolutno sam zadivljen šta je Novak uradio u Rimu. Ono što mu se desilo u Njujorku, bila je to veoma nesrećna situacija i kada pogledamo kroz šta je sve prošao, potom se vratio u Evropu, trenirao nekoliko dana na šljaci i zatim osvojio Rim", rekao je Aleks Koreča – teniski ekspert "Eurosporta".

Novak je poznat kao mentalno najjači teniser na svetu, a verovatno i u istoriji. Koreča ističe da je srpski teniser osvajanjem Rima pokazao još jednom kakvu glavu ima.

"To pokazuje da je Đoković mentalno mnogo jači nego što smo mislili. Zaista je velika stvar to što je uradio. Nisam bio sam siguran kako će reagovati posle Njujorka. Mislim da Novak oseća da može ponovo da osvoji Rolan Garos", kaže Koreča i zaključuje:

"Posle Njujorka, verovatno je želeo da nestane na trenutak, ali nakon što je uzeo nekoliko dana za sebe, evo nas sada ovde. Zaista neverovatno, svaka mu čast".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve