Promenjeno pravilo na RG – Novak može da odahne

Prašina se podigla oko diskvalifikacije Damira Džumhura i Fernanda Verdaska sa Rolan Garosa zbog pozitivnog testa na Kovid-19, pa je došlo do promene pravila.

Izvor: SS

Ponedeljak, 28.09.2020.

10:25

Promenjeno pravilo na RG – Novak može da odahne
Photo by Martin Sidorjak/Getty Images

Organizatori su odlučili da promene "korona-protokol" i da iz tog pravila isključe one igrače koji su već imali koronavirus.

Naime, oni teniseri koji su preležali ovaj virus i dostave dokaz da su imali ili i dalje imaju antitela, neće moći da budu izbačeni sa turnira.

To, dakle, znači da Novak Đoković ne bi mogao da bude izbačen, kao i Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, Benoa Per i drugi igrači koji su bili pozitivni.

Ovo svakako predstavlja olakšanje, jer svako testiranje iz dana u dan sigurno stvara stres i neizvesnost da li će doći do scenarija kroz koji su prošli Džumhur ili Verdasko.

Đokoviću se sada biti lakše i na miru može da se pripremi za duel prvog kola protiv švedskog tenisera Mikaela Imera. Srpski derbi u ponedeljak

Prvo kolo Rolan Garosa donosi nam i mali srpski derbi između Filipa Krajinovića i Nikole Milojevića (duel bi trebalo da počne u 14.20). Krajinović, 28. igrač sveta, veliki je favorit protiv Milojevića koji trenutno zauzima 143. mesto na ATP listi, pa je kvota na keca 1,10, a na dvojku 5,80.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Rolan Garos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: