Sreda, 07.10.2020.

22:54

"Novak to stalno radi – ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi"

Španski teniser Pablo Karenjo Busta govorio je o utiscima posle poraza od Novaka Đokovića.

Izvor: LN

"Novak to stalno radi – ne znam da li ga stvarno boli ili je do neèega u glavi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

314 Komentari

Sortiraj po:

Stampa

pre 3 godine

Frankfurter Allgemeine o ovoj recenici Buste:

"Ein Kommentar, der ziemlich eindeutig in die Rubrik Nachtreten fällt, vielleicht im Frust geboren, selbst nicht stark genug zu sein, als der andere Schwäche zeigte."
Dakle, novinar smatra da je to iz rubrike "nagazi naknadno", mozda zbog frustracije, sto Busta sam nije bio dovoljno jak, kad je protivnik Novak pokazao slabost.

Jedino ako su sad i Nemci Noletovi idolopoklonici?

Koga interesuje i moze da prevede, evo neka i sam pogleda:
https://www.faz.net/aktuell/sport/french-open/french-open-novak-djokovic-und-das-nachtreten-von-busta-16992310.html

Kokolo

pre 3 godine

Znači, Busta i njegovi fanovi sa ovog foruma tvrde da je Busta izgubio sa 3:1 iz razloga što je Novak lažno predstavio da ga muči povreda?? Za one u poslednjim redovima ponoviti da NIJE tražio medicinski tajmaut.

Kursula

pre 3 godine

Svi odgovaraju vise manje diplomatski. Treba iskreno rec da je to foliranje i nepotrebno ponasanje jednog vrhunskog sampiona. Previse grimasa..previse jadikovanja i onda odjednom Kao da nista nije bilo. Vrlo nesportski pa ne cudite se da ga ne voli 3/4 svijeta.
(rogerthebest, 8. oktobar 2020 05:02)

Ne igra Djokovic za neciju ljubav vec za pare...i je.e mu se za sve. Odavno je on odbacio sve iluzije.

1805

pre 3 godine

''On to uvek radi kada ima probleme na terenu'' kaže Pablo.
Pa zbog čega je to za osudu? Zašto bi se istezao tražio pomoć ako ga igra dobro i ništa ga ne boli? Pomoć se traži kada si nemoćan. Kod lekara ideš kada imaš problema. Zašto bi išao kada si zdrav i kada ti sve uspeva?

auuuu

pre 3 godine

Sa kim se vi komentatori svadjate, koliko ostrascenost kao da vam egzistencija i zdravlje od toga zavisi a ne zavisi vam bas nista samo ste utripovali. Bolest.

XXX

pre 3 godine

@ (Džoni, 08. oktobar 2020 00:39): uradio istu stvar, iz istog razloga. Moram da priznam da sam pratio rezultat na internetu, a gledao neki rukomet. Posle je bila milina gledati reprizu celog meča, jer da sam gledao u živo, pošandrcao bih.

Andjela

pre 3 godine

To je Novakova "svesno" sračunata taktika to je kao u fudbalu kad glumiš u šesnetercu da te je odbradbeni igrač sapleo a ti bi postigao gol, glumiš i padneš. E pa to se u fudbalu kažnjava.
Svrha te taktike koju Novak primenjuje od kad je počeo da igra je da "dekoncentriše" protivnika. Ako se dobro sećam samo je u jednom meču (Novak:Federer) kada se Novak tako ponašao Federer prišao glavnom sudiji i pitao "o čemu se radi" "povređen" neka preda meč....odmah je ustao...

picasso

pre 3 godine

Strasan je nivo neobjektivnosti i nepostovanja prema Novaku od strane malih i zlih ljudi.
Covek je bio ozbiljno povredjen, i sam nastup je bio doveden u pitanje. Postoje povrede kod kojih se bol smanjuje tokom igre, kad se organizam dobro zagreje, sto se u ovom slucaju dogodilo.
Novak nije ni trazio medical time out nego je samo primio kratku masazu u pauzi izmedju dva seta. Karenjo Busta bi trebalo da objasni na koji ga je nacin to omelo tokom citava tri naredna seta ...
A cak i da je trazio medical time out, da li je to protivno pravilima? Ako nije, da uzvratimo Karenjo Busti recenicom koju je izgovorio nakon Novakove diskvalifikacije sa US Open-a: "Pravila su pravila, ona su tu da se postuju" ...
Toliko.

Jovan Lazic

pre 3 godine

Pablo Kareno Busta, veliki pozdrav iz Srbije, ti si dobar momak samo malo glup. Taj povređeni "folirant" Đoković koga u skladu sa svetskim trendovima pljuješ, je dobio meč na foliranje sa 3:1. Šta je poenta, da nije folirao dobio bi verovatno sa 3:0 za kraće vreme.

sasa.r

pre 3 godine

Najbolji odgovor samima sebi će te dati ako zamislimo obrnutu situaciju! Znači Karenjo Busta izgubi prvi set 6:4. U toku seta se hvata za lakat, vrat, traži kapi za oči...pri svakom gemu se isteže, savija i jasno pokazuje Novaku da nije u redu.Uzima medicinski tajm aut u trenutku kad mu loše ide a tako sprečava Novaka da zadrži postojeći fokus. Karenjo se naglo oporavlja i prestaje bol u vratu, laktu...Novak sve to vidi ali pravila su jasna, to je dozvoljeno.Na kraju Busta dobija Novaka! Ajde pošteno recite svi što bi sada govorili o Busti da se ovako ponašao kao Novak.Da li bi ga pljuvali i svašta govorili? Budimo iskreni i recite?....Odmah da vam kaže volim Noleta, gledam svaki njegov meč i srećan sam zbog pobjede...ali što bi pričali da je Busta bio Novak? Pošteno recite...

maunt5

pre 3 godine

Jos ce ga napraviti na ludog, ali ruku na srce stalno mu nesto fali, beci se, vristi, gundja, ljuti, sve ga redom boli, nezadovoljan je svim i svacim.
Da li je iskompleksiran ili zeljan paznje...?
maunt5

Milan_PT

pre 3 godine

Nijedan od "stručnjaka" nije objasnio kako to "foliranje povrede" izbacuje protivnika iz ritma. S obzirom da "foliranje" nije zabranjeno, jer da jeste bilo bi kažnjeno od strane sudija, koji ništa ne praštaju (pogotovu ne Novaku), zašto samo Novak primenjuje tu čudotvornu taktiku?
Ako je ta dopuštena taktika toliko čudotvorna, zašto i drugi to ne rade? Dakle, protivnik je bolji, ti počneš da glumiš povredu i očas posla on počinje da igra loše i da promašuje. Genijalno. Neverovatno je koliko jedna masaža od minut-dva može da utiče na protivnika da mu oslabi igračke kapacitete. Ili oni repetitivni pokreti koje maser izvodi čine da svi prisutni budu hipnotisani? Da li to važi i u drugim sportovima ili je čudotvorno samo u tenisu?

samo da kazem

pre 3 godine

Da je Novak sinoć izgubio, a da je Karenjo radio to što je on radio, drugu bi ste pesmu sad pevali, Karenja bi ste častili najgorim rečima i pogrdnim imenima, čak bi ste mu i familiju spomenuli. Taj čin bi bio najnepošteniji i najljigaviji u istoriji itd itd.ali pošto je to Novak radio, onda je to dozvoljeno i normalno, i tako...

Grba

pre 3 godine

Kakve veze ovakva taktika ima sa tvojom igrom? Nek se prenemaze protivnik koliko hoce, ako si bolji, iskoristi to i pobedi lakse. Poenta je da ne umes.

Ja se nadam da je Novak isfolirao povredu, ali ne zato sto mu je Busta tezak, nego da ga ponizi. Namerno mu je dao prvi sat jer je na us openu bilo izvesno da bi ga izgubio i onda je naredna 3 seta pobedio Bustu tako sto je pruzao svoj minimum za pobedu. Ne samo da mogu da te pobedim, nego ne moram ni da se trudim da bih pobedio. Mislim da je to bila poenta meca, cisto da zapusi usta onima koji lupetaju da je Busta imao neke sanse da nije doslo do diskvalifikacije.

Naravno ovo iznad nije tacno, ali ja bih voleo da jeste. Novak jeste bio povredjen, medjutim pobedio je jer je promenio svoj stil igre. Nije isao u duge razmene, forsirao je paralele i gledao da zavrsi poene sto pre. Pomogli su mu malo uslovi na terenu, ali je i ovim mecom pokazao zasto je goat jer sto rece voditelj iz Amerike, Novak ima svajcarski noz nacina na koji moze da te dobije i malo je tenisera koji se prilagodjavaju i menjaju svoj stil igre kada je to potrebno ma terenu.

mr

pre 3 godine

20 минута пре ове вести била је вест где је Новак објаснио да је пре меча има пех и да је два сата пре меча почео физио третман. Очигледно је било и доста сведока а реално је и да је овај Буста то знао. Све у свему на чисту ситуацију гомила мрзитељских коментара. Болест је озбиљно узела маха.

karinjo buesta

pre 3 godine

Aj sad prozivajte dečka a apsolutno je u pravu. To je i jedan od razloga zašto nikad neće dobiti nagradu za fer plej igrača godine. Lako je biti fer plej kad pobeđuješ. Kad gubiš vidi se pravo lice.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dior, 7. oktobar 2020 23:01)

Pa, nije baš da je gubio. Španac je gubio.

PSL

pre 3 godine

Meč je počeo tako što je Busta podigao reket da nije spreman za igru u trenutku kada je Novak već bacio lopticu u vis. navodno čulo se nešta na stadionu. Svo vreme trajanja meča nešto se čulo i vrlo često se čuje siren, ali meč se igra. Toliko o sportskom ponašanju. Novak nije tražio medecinski tajm aut dve intervencije su bile izmedju gemova. Šta bi tek rekao za Mareja koji se vuče po terenu misliš sad će da se sruši, a onda trči i stiže svaku lopticu narednih pet sati. Nadam se da će Novak doći do finala i podići pehar ma ko bio sa druge strane mreže.

Nikola

pre 3 godine

Ova izjava nema nikakvog smisla, jer Djokovic je poceo mec sa trakom na ledjima i plus je imao masazu pre pocetka, zar je moguce da covek moze biti ovako pakosan?

ju ju

pre 3 godine

Zoran Knezević
Pa ispade Busta pošteniji i to mnogo....Možda je Djoković koristio nešto na šta ima pravo, ali nije sportski i nije pošteno, i što reçe Busta, to stalno radi....Da neko na tako nepoštenu foru pobedjuje Novaka (ne kažem da bi Busta sigurno pobedio ali na kraju krajeva što i da ne), vi bi ste ga razapeli, ovako, razapeli ste čoveka što je samo rekao ustinu.

Broj Jedan

pre 3 godine

Znaci ovako: Novak je sve folirao, izgubio je namerno set i servirao 39 posto prvi servis samo da bi izbacio Bustu iz ritma?
Eto resenija, sad svi znaju kako da postanu broj jedan, Novaku se crno pise.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

@Zoran Knežević
A možda je Busta očekivao da igraju pošteno pa ko pobedi pobedio je, ali pošto Djoković zna da Busta može da bude nezgodan, eto izvukao je iz rukava dobru staru taktiku, i sa pravom se čovek buni. Što se diskvalifikacije tiče nije Busta kriv što ovaj divlja na terenu i pogadja sudije, možda je samo ,,kriv" što je zbog njega bio frustriran jer je napravio brejk.
@111
Da mislim, to se iz aviona videlo, i to stalno radi. Ko da je teško da zalepi flaster i prenemaže se uostalom ako ga je vrat toliko boleo, kako to da je tako brzo nestao, u nastavku (kada je video da je taktika uspela) više bola nema, nemoguće je da tako brzo bol nestane. Loše servirao? Ceo prvi set je taktički odradio i ne mogu da verujem da neko podržava to rečima ,,pa šta". Oco je sport, sportista treba sportski da se ponaša. Kao što rekoh, AKO stvarno imaš problem ceo dan, poštenije je i nije sramota reći ,,povredjen sam, imam bolove, ne mogu da igram" pa ideš u ambulantu da se lečiš i masiraš a ne na terenu, vučeš se, glumiš, praviš grimase itd. a kad vidiš da je protivniku ritam razbijen ti kreneš da igraš i nije ti ništa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ju ju, 8. oktobar 2020 12:18
---------
Ako je "pošteni" gospodin Karenjo Busta znao da "on to stalno radi", mogao je i on da parira na isti način. Da je Novak koristio neko pravo koje nije dozvoljeno njegovom protivniku, razumeo bih, ovako?! Uh, umalo da zaboravim? On je "pošten"?!

John Terry

pre 3 godine

Igrao sam tenis, jedno vreme i poluprofesionalno. Mnogi igraci, necu reci svi, umeju da foliraju, da rade ono sto se u kartama zove blef. Kada mu ne ide, on klone glavom, preuvelicava povredu, vuce se po terenu. Recimo, Endi Mari je neprikosnoven od ovih novijih generacija po tome. Ja sam dok sam bio mlad imao kolegu u teniskoj skoli koji je SVAKI PUT folirao povredu cim krene da gubi. Svaki put bi predao. To je poremecaj bio.
Ali zasto ovo pricam. To nije izgovor za ovog drugog igraca jer ti ne znas da li ovaj folira ili ne. Ono sto ti treba da radis je da se fokusiras na svoju igru. Ako ne umes, niko ti nije kriv. Prema tome, ovaj Busta, umesto sto lupeta, moze da bude srecan jer jedino izbacivanjem kao na US openu moze da dobije Novaka. Nikako drugacije.

znalac

pre 3 godine

Druže Busta, ti izgleda ne shvataš da Novak jedino gubi kad nije 100%fit i kad ima problem ,mada i tad u 80% mečeva pobedi, kada je na maksimumu niste mu ni do kolena , jedino možete da sanjate da ćete ga pobediti ili da ste ga pobedili pre mesec dana te je US open pustio da dodjes do polufinala ali Novak ovoga puta nije bio širokog srca

hm

pre 3 godine

Naravno da ga ne boli. Radi se o tome da mu treba malo vise vremena da se smiri i razmisli. Kao kada si nervozan i samo radis pogreske zbog nervoze. Kada se dovoljno smiris odmah je sve bolje. Ujedno i ohladi protivnika.

jadničak

pre 3 godine

E mom Busta, sitna dušo! Novaka bi mogao da pobedio jedino ukoliko ubuduće na vaše mečeve budu dovodili onu babetinu sa US Open. Umesto da si Novaku rekao " hvala, igrao sam sa No. 1", ti pokušavaš da napadom na njega opravdaš svoje bedno igranje.

Salle

pre 3 godine

Apsolutno ne mogu da razumem ponašanje i reakciju Pabla. Nebitno da li navijate ili ne za Novaka, da li ga volite ili ne. Novak je imao problem od treninga pre meča, to je dokumentovano i prisustvom turnirskog fizioterapeuta. Ovakva reakcija na nešto tako očigledno i transparentno mi nije jasna. Novak nije počeo meč loše pa se folirao sa povredom i masažom. Od samog starta je bio u toj poziciji. Pablu svaka čast na rečima, sam neka živi sa njima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kako čovek da bude normalan, 8. oktobar 2020 11:08)

Prvo, Pablo je govorio o meču, kako je dobro igrao ali ga je ipak pobedio svetski broj 1. Nije uopšte pominjao medicinski dok ga novinari nisu pitali. E sad, zamisli se zašto je novinarima bilo bitno baš za tu situaciju da pitaju? Jučerašnja situacija nije bila kako on zna da je namesti, ali ipak...desilo se previše toga u prošlosti. Novakov sam navijač, ali nisam ekstremni zilot pa da ne primetim neke stvari. Pablov odgovor je samo dokaz da i igrači primećuju te stvari. Očekujem brdo neslaganja, ipak neću tražiti med tajmaut. Kako god, 18ti je na pragu:)

ja

pre 3 godine

@Apsolutno ne mogu da razumem ponašanje i reakciju Pabla. Nebitno da li navijate ili ne za Novaka, da li ga volite ili ne. Novak je imao problem od treninga pre meča, to je dokumentovano i prisustvom turnirskog fizioterapeuta. Ovakva reakcija na nešto tako očigledno i transparentno mi nije jasna. Novak nije počeo meč loše pa se folirao sa povredom i masažom. Od samog starta je bio u toj poziciji. Pablu svaka čast na rečima, sam neka živi sa njima.
(Kako čovek da bude normalan, 08. oktobar 2020 11:08)

Na zadnja dva njihova meča radi istu stvar. A realno radi i protiv drugih igrača isto.
Moje mišljenje je da mu medicinski timeout više psihički pomogne nego fizički. Zato ga i traži, dozvoljeno je, dali je uredu, to svako gleda na svoj način.

CroFed

pre 3 godine

Novica je najveći lukavac u tenisu. Zavara protivnika dajući mu do znanja da nešto ne valja, i kada/ako protivnik se samo malčice opusti, on poput predatora kreće u ofenzivu i lomljenje

Kikujiro

pre 3 godine

1. fenomenalan tenis oba tenisača
2. neverovatni voleji Novaka
3. neverovatni riterni Novaka
4. za razliku od onog noćnog meča koji je izgledao kao meč prvog ili drugog kola ovo je bio pravi uzbudljivi visoko kvalitetan meč 1/4 GS
5. Busta odigrao meč života, najbolje što može, kao top 5 igrač
6. i opet izgubio,
7. prognozirao sam 3 -1 za Novaka, i Busta je odigrao tačno onako kako sam predvideo, set je uzeo samo zato dok se Novak nije zagrejao i fokusirao
8. taj jedan set koji je bio predvidjen da se izgubi je izgubljen, više ih neće biti
9. najveći i najbolji teniser u istoriji, več sada, i bez diskusije, nevidjen nivo tenisa koji je viši i bolji od Rafala i Federa, to smo i ovako znali a ovaj meč je to samo još jednom potvrdio
10. kritika Novaku zašto nije uzeo medicinski tajm-aut u prvom setu, tada bi sve bilo gotovo u tri seta
11. protiv Cicipasa ako je Novak fokusiran od starta 3 - 0 za njega
12. pljuvače, zlobne, mrzitelje, licemerne, mentalno bolesne koji nipodaštavaju Novaka ignorišite, ignor za zlo

ps. Busta na US Openu u trenutku kada je Šapo krenuo da igra dobro i da preokreće meč bez ikakvog razloga uzima MTO, i pobedjuje, Federer na AO na korak od poraza od Sandgrina, odjednom bez ikakvog razloga uzima MTO, čudesno preokreće meč i pobedjuje, i još jednom kritika Novakau zašto nije uzeo MTO, verujem da Busta ni taj prvi set ne bi osvojio
13. Ignorišite zlo, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, samo ignor.

ju ju

pre 3 godine

@Zoran Knežević
A možda je Busta očekivao da igraju pošteno pa ko pobedi pobedio je, ali pošto Djoković zna da Busta može da bude nezgodan, eto izvukao je iz rukava dobru staru taktiku, i sa pravom se čovek buni. Što se diskvalifikacije tiče nije Busta kriv što ovaj divlja na terenu i pogadja sudije, možda je samo ,,kriv" što je zbog njega bio frustriran jer je napravio brejk.
@111
Da mislim, to se iz aviona videlo, i to stalno radi. Ko da je teško da zalepi flaster i prenemaže se uostalom ako ga je vrat toliko boleo, kako to da je tako brzo nestao, u nastavku (kada je video da je taktika uspela) više bola nema, nemoguće je da tako brzo bol nestane. Loše servirao? Ceo prvi set je taktički odradio i ne mogu da verujem da neko podržava to rečima ,,pa šta". Oco je sport, sportista treba sportski da se ponaša. Kao što rekoh, AKO stvarno imaš problem ceo dan, poštenije je i nije sramota reći ,,povredjen sam, imam bolove, ne mogu da igram" pa ideš u ambulantu da se lečiš i masiraš a ne na terenu, vučeš se, glumiš, praviš grimase itd. a kad vidiš da je protivniku ritam razbijen ti kreneš da igraš i nije ti ništa.

Bizmark

pre 3 godine

Becker tvrdi da nije bio nikakav fizicki problem.
Elem, kako god, on je pobedio,
(Vanja, 8. oktobar 2020 10:59)

Beker je juče na sudu tvrdio da nije kriv za skrivanje prihoda prilikom proglašavanja bankrota, a za koje delo je je zaprećena višegodišnja zatvorska kazna. Beker svašta tvrdi (i radi).

hoodie

pre 3 godine

Значи, ако играч има неки здравствени проблем, треба да игра док не цркне или треба да преда меч? Оно што не сме да уради је да тражи медицинску помоћ. Отприлике тако размишљају неки којима се без икакве потребе омогућава да остављају коментаре.
(Куп је битан, 8. oktobar 2020 08:32)

Mašiš poentu. Potpuno je u redu da igrac koji ima problem trazi medicinsku pomoc, problem je u tome sto Novak nema prakticno nikakav problem. Ptice na grani su znale da ce on negde sredinom drugog seta da proigra kao da se nista nije desilo. Jednostavno mu se to ponavlja ko zna koji put. Poslednje sto se secam Tim na AO, Agut u Sinsinatiju. Takodje, da je Busta uzeo 4. set, 'problemi' bi se vratili, i krenulo bi vucaranje po terenu do novog brejka, kada bi opet proigrao kao da se nista nije desilo.
Ja Novaka volim i navijam za njega, ali sa svim njegovim vrlinama i manama. Ne pokusavam da pravim od njega superheroja kao 90 posto ljudi ovde.

milan

pre 3 godine

Pa sta ako radi to. Pa sta I da je folira. Ja svaki dan kad dodjem na posao prva dva sata foliram i ne radi mi se. Prof sportiste uvek bolucka nesto pa sta. Može da traži da odmori, dok ne ubaci u pravu brzinu, onda samelje protivnika.
Mogao je onda ovaj da krene isto al teško da bi mu pomoglo.

Kako čovek da bude normalan

pre 3 godine

Apsolutno ne mogu da razumem ponašanje i reakciju Pabla. Nebitno da li navijate ili ne za Novaka, da li ga volite ili ne. Novak je imao problem od treninga pre meča, to je dokumentovano i prisustvom turnirskog fizioterapeuta. Ovakva reakcija na nešto tako očigledno i transparentno mi nije jasna. Novak nije počeo meč loše pa se folirao sa povredom i masažom. Od samog starta je bio u toj poziciji. Pablu svaka čast na rečima, sam neka živi sa njima.

borkes

pre 3 godine

@petar
Ako sam dobro razumeo to što si napisao onda ti momak imaš simptome šizofrenije.
Ti impliciraš da je Noavak odigrao kako je odigrao da bi on, neko drugi, neko treći uzeo lovu na kladionici?
Da Novak Đoković, koji stoji na pragu (teniske) besmrtnosti masira vrat na zagrevanju, loše servira, gubi set, u krajnjoj liniji živi kao spartanac radi zarade na kladionici? Ti misliš da Federer, Nadal i Đoković igraju da bi uzeli pare?
Ajde nam još samo napiši koliko to miliona evra vredi...
Idemo dalje.

Bubica

pre 3 godine

Znao je da je Busta nezgodan pa je odma na početku odglumio da ,,saseče u korenu", kad mu je uspelo ništa mu više nije falilo. To vide teniseri, i sve više izjavljuju.

(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ju ju,) 

'To' vide teniseri, Busta izjavljuje da "on (Novak) to stalno radi" i ZAŠTO su onda 'sasečeni u korenu' kada znaju za jadac??????? Što ne igraju svoju igru koja uključuje i ignorisanje tih kao Novakovih grimasa i foliranja? Novak je na početku meča, zbog bolova, loše servirao, jedva 40% i Busta ni kriv ni dužan dobio prvi set. Naravno da kod nekih povreda pomogne zagrevanje, istezanje i analgetik, svako ko iole išta trenira, na svojoj koži je to doživeo xy puta. Novak čak nije ni tražio medicinski tajmaut, samo se masirao u normalnoj pauzi između gemova. Dakle, da rezimiramo, Busta se žali na to što ga je Novak doveo u zabludu da poveruje kako ima bolove i time mu dao lažnu nadu da će Novak ili predati meč ili odigrati traljavo, pa se PKB uzalud poradovao da dobija meč, ali onda se Novak razigra i pobedi??? OMG!

Tužna izjava

pre 3 godine

Naša izreka kaže: "Ko gubi ima pravo da se ljuti". Međutim, da si korektan i kao sportista i kao čovek ovako nešto nikada ne bi izjavio, jer si izgubio od No. 1.

ne_tako

pre 3 godine

Ako je tako, kako kaze Careno da Novak trazi medicinski prekid kada mu ne ide sledi zakljucak da nije lepo da Djokovic vara. Ako igra sa hronicnom povredom onda je opet lose po njega jer postaje nervozan a tu nervozu siri u publiku i svoje navijace sirom sveta pa mnogi i odustaju od pracenja takvih meceva putem tv ekrana sto kao krajnju posledicu ima samnjenu gledanost koja itekako utice na prihode od reklama sto uz ovu pandemiiju ima za posledicu samnjenje nagradnih fondova a to opet utice na nervozu svih igraca ne samo Novaka.

macconi

pre 3 godine

Novak je uradio sve u skladu sa pravilima...cak i da folira,da mu nije nista,da mu je to deo taktike da se resetuje ili odmori sve to kratko traje i ne moze da utice na krajni ishod meca koji traje dugo...ako si bolji prijatelju onda ga pobedi ,a ne da gledas sta on radi,da li se isteze ili folira...razbio te tri seta za redom i za to su krivi medicinski tajmauti

x

pre 3 godine

Milsis sam da je naslov i tekst malo naduvan, ali gledao sam njegovu konferenciju za štampu i moj utisak je još gori je nego što je u tekstu predstavljeno.
Sramne izjave Karenjo Buste!
Čak je pomenuo da je Novak tražio MTO i na US openu. Eeeeeeej, on ima obraza da pominje taj meč uopšte?

Petar

pre 3 godine

Prvo, ko god ima gram mozga jasno mu je da povreda na početku meča koja je indikativna kroz jasnu i podužu gestikulaciju igrača i bandaže, ne može nestati tokom meča sama od sebe, može samo ostati ili se pogoršati - ako stvarno postoji. Na negativnu konotaciju Njujorka Novak je dodao "povredu" i čak izgubio set što se na celom ovom turniru nije desilo, da bi povreda volšebno nestala a on se "setio" kako se igra tenis i to propratio (radi kamera), urlanjem kojim tobože sebe hrabri... i ovo nije prvi put. U momentu gubitka seta i Bustinog naleta, nije bilo jasno hoće li Novak uopšte nastaviti meč a kamo li hoće li ga dobiti...Dakle: pratite kvote što je manje bitno, ali znajte da postoje nezvanična klađenja na enormne iznose...kakav Busta, postoji samo nekoliko igrača na svetu sa kojima Novak može da ima problem jer je on sada na vrhuncu mentalne i fizičke snage a strasti za pobedom mu ne manjka. To neće trajati još dugo. I nemojte biti u zabludi da sve gledate iz ugla ostrašćenog lajkera ili hejtera...Malom Srbinu je izuzetno teško i delikatno da pomiri vrlo protivrečne interese i pritiske raznih grupa u čemu je on takođe šampion - mi vidimo samo vrh ledenog brega a mislimo da vidimo sve. Pri tome, treba da izbegne vrlo konsekventnu sudbinu nesrećne Monike Seleš...takođe No1 u svoje vreme.

Vanja

pre 3 godine

@111

Becker ga vrlo dobro poznaje i sa profesionalne strane, trener mu je bio, a i privatno se dobro poznaju, zna ga u dušu. Becker tvrdi da nije bio nikakav fizicki problem.
Elem, kako god, on je pobedio,

Posetilac

pre 3 godine

Dodao bih još i da je verovatno popio neki lek protiv bolova koji počeo da deluje tokom meča. A ljudi stalno previde da Novak igra redovno do kraja turnira i da igra mnogo više mečeva u nizu od bilo koga drugog. To sigurno utiče na te sitnije probleme koji svakako utiču na njega a on je još i perfekcionista i do detalja o svemu vodi računa i ništa ne prepušta slučaju.

tami

pre 3 godine

Ne znam koliko vas je profi sportista, verovatno ispod 10% svi vi što pišete ovde, a naročito oni koji iznose mišljenje da je Nole folira.
Da je meni neko zalepio onu flasterčinu na sred leđa do vrata koja čupa kožu i dlake kad se telo rotira, ja bih predao meč.
Koža konstantno radi , on se izvija prilikom svakog udarca, a flaster je tu da zategne mišić. Plus psihološki to takođe smeta kad ti je nešto na leđima.
Mečevi dugo traju, telo se umara, ali apsolutno svaki PROFI igrač ima nešto što ga bolucka. Njima je to nekako i normalno postalo. Da svi oni treniraju kao Novak, da ne jedu meso, pola njih ne bi ni bilo na turu, jer bi konstantno bili na bolovanju .

111

pre 3 godine

(ju ju, 8. oktobar 2020 09:33)

Da li ti stvarno verujes da Novak nije imao bolove u vratu i ruci, da ga je fizio masirao na zagrevanju pre meca( Nemacka tv je to prikazala) da je stavio onoliki flaster duz ledja do vrata, sto se videlo u prenosu a u prethodnim mecevima nije imao taj flaster sa ciljem da bi folirao? Da li stvarno verujes da je Novak lose servirao u prvom setu 40 i nesto posto jer nije imao bolove, nego ne zna da servira(?) i da nije moguce kada se telo zagreje da su prestali bolovi i da je zato poceo bolje da igra ? Uz to Novak je imao samo jedan as u 4 seta? Kada se to desilo poslednji put kada je zdrav, da ima samo jedan as? Znaci Novak je sve pripremio da bi isfolirao Bustu?? Ja tebe zalim, i zelim ti da se ugledas na gosp. Federera moji nikada ne aplaudira protivniku za dobro odigran poen..Jer on je gospodin a gospoda to ne rade ali je zato veliki fer plej igrac?

xxx7

pre 3 godine

Samo zamislite komentare da se Nadal ovako ponasa po terenu? ajde samo malo budite objektivni,i prekinite da pljujete sve i svakog ko mrko pogleda u Novaka.
(xxx7, 08. oktobar 2020 07:52)

Volim ja Rafi, smatram da je relativno korektan, uvek odmeren u izjavama, veliki borac. Ali...
Samo zamislite komentare da Novak ima onakav sindrom, onakve rituale, uključujući i stalno izvlačenje gaća iz diupeta. Ili da ima onakvu petljavinu sa sumnjivim licima kao što je "čuveni" dr Fuentes. Ajde budite objektivni i priznajte kako bi reagovali svi ovi kojima smeta ponašanje Novaka a ne komentarišu ponašanje Nadala.
(only fools and horses, 08. oktobar 2020 09:07)

Novak je imao petljavinu i to samo tako, prvo sa sumnjivim dr. Cetojevic-em, a kasnije pa verovatno i sada, o cuvenom ucitelju zivota Imazu necu ni da pricam.
Sto se tice Rafinih rituala slazem se, ali on time apsolutno ne ugrozva igru i protivnika, pogotovu sada kad postoji ogranicenje za servis,pa vise ne moze ni da odugovlaci kao pre.

Milan_PT

pre 3 godine

Meni se sviđaju negativni komentari ova 2 nolehejtera sa po 50 nikova, koji kažu "makar imao i 50 GSova, nećeš biti GOAT, jer si ih osvojio nesportski", jer to ukazuje na sledeće:
1) Jasno im je da će Novak imati najveći broj GSova. Istini za volju, ne 50, već "samo" 2-3 više od Rafe.
2) Pošto je 1) neizbežno, onda se ti uspesi moraju prikazati nesportskim. A to se svodi na sledeće: iako na svakom meču bude prisutno 10-15 sudija, što na terenu, to i van njega, Novak, jedini na svetu, uspeva sve njih da prevari i ne da dobije poen, dva na nesportski način, već ceo meč. Jedino logično objašnjenje je masovna hipnoza. Ali na svu sreću, ova dvojica su uvek budni i spremni da otvore oči zabludeloj srpskoj naciji.
3) Ne prezati od laži. Pričaju o nesportskom medicinskom tajmautu, kog nije bilo. Radilo se o kraćoj masaži, odobrenoj od strane sudije. To je uobičajeno kad igrač ima neki fizički problem, sudija procenjuje da li je zahtev opravdan ili ne i onda odobrava ili ne tu masažu. Tek ako ona ne bude dovoljna, igrač može da zatraži dugotrajniju pomoć - medicinski tajm aut. Na svu sreću, Novaku to nije trebalo, ali ova 2 bolesnika su proglasila ovu masažu najnesportskijim potezom u tenisu, zaboravljajući pljačku gledalaca, kad se Federer prošetao u džemperu...

only fools and horses

pre 3 godine

Samo zamislite komentare da se Nadal ovako ponasa po terenu? ajde samo malo budite objektivni,i prekinite da pljujete sve i svakog ko mrko pogleda u Novaka.
(xxx7, 08. oktobar 2020 07:52)

Volim ja Rafi, smatram da je relativno korektan, uvek odmeren u izjavama, veliki borac. Ali...
Samo zamislite komentare da Novak ima onakav sindrom, onakve rituale, uključujući i stalno izvlačenje gaća iz diupeta. Ili da ima onakvu petljavinu sa sumnjivim licima kao što je "čuveni" dr Fuentes. Ajde budite objektivni i priznajte kako bi reagovali svi ovi kojima smeta ponašanje Novaka a ne komentarišu ponašanje Nadala.

Milan_PT

pre 3 godine

Prosto je neverovatno da to izjavi igrač koji je u prošlom meču, protiv Altmajera, nakon drugog seta zatražio medicinsku pomoć i dobio je. Kad je doktor stigao, nije znao kako da mu pomogne, jer nije znao šta treba da radi. Busta mu je rekao da ga boli stomak, na opšte iznenađenje, jer se zbog tog problema ne može zatražiti medicinski tajm aut. Naime, po pravilima ATPa, igrač kad zatraži tu pomoć mora da navede i problem koji ga muči. Tada sudija u stolici procenjuje da li da odobri dolazak lekara ili masažera i koliko će trajati ukazivanje pomoći. Za neke probleme sudija ne odobrava ovaj tajmaut, a na tom spisku su unutrašnji problemi tipa bol u stomaku, bubregu, žuč, glavobolja, pa čak i veoma česti grčevi.
To znači da je Busta u tom meču tražio medicinsku pomoć navodeći neki drugi problem, a ne bol u stomaku, jer da je to naveo, sudija bi odbio njegov zahtev.
Toliko o poštenju pomenutog...

Nnn

pre 3 godine

Ne razumem vas koji pišete kako je trebao da ustane za njega na U.S openu, zašto bi? Je l mu Đoković brat, prijatelj, rod, nešto...? Je l mu Đoković daje pare za prolazak u narednu runu? Radi se o profesionalnom poslu, gde svako gleda sebe, svoj uspeh i napredak. Zanima me samo da li bi bilo ko od vas ovde ustao i rekao neću taj novac koji se dobija za prolazak dalje i generalno neću sledeću rundu, hoću da Đoković ostane na terenu! Malo realnosti u Srba i bili bi mnogo bolji narod...

Neđo Valderama

pre 3 godine

Veoma loša izjava Buste. Ovo pravi sportista nikada ne bi izgovorio. Treba da se ugleda na ostale igrače tura osim na Cicipasa i Kirgiosa. Momak nije ostvario nikada neki zapaženi rezultat u tenisu, a o sebi govori u superlativu i omalovažava svetskog broja 1 koji je bio povređen pre meča. Vrlo nezrela i labilna osoba. Sramno ponašanje.

Futre

pre 3 godine

Pa to je deo njegove taktike, prenemaže se kad gubi a onda se kao budi. Klasičan balkanski mentalitet - kad pobedjujem najbolji sam, a kad gubim onda gubim jer me nešto boli i sudija je protiv mene, inače bi te razbio...taktika za dekoncentraciju protivnika. To je razlog zbog koga je najomraženiji od svih šampiona, jednostavno ne poštuje protivnika, što je u osnovi teniske igre. Van terena nasmejan, folira iskrenost i dobrotu, a na terenu smrad. Jeste naš i jeste veliki šampion, ali ovo mu je mana zbog koje nikada neće biti smatran najvećim igračem, pa makar osvojio pedeset GS-a.

borkes

pre 3 godine

@nenad
Ok. Ajde da kažemo da si upravu. Tenis je džentlmenski sport.
Da li onda ovu izjavu smatraš džentlmenskom:
"Samopouzdanje? Da li se šalite. Molim vas... Neki igrači odrastaju igrajući tako. Kada sam bio u juniorima sećam se da svi kad gube 5:2 počnu da tako 'šamaraju' udarce. To sve ulazi iz nekog razloga, jer su tako igrali kad su gubili dok su odrastali. Ja nikad nisam tako igrao. Ja verujem da se vredan rad isplati...Tako da je meni jako teško da razumem kako neko može da odigra taj udarac na meč poenu. Ali, možda on to radi već 20 godina i to je za njega normalno. Morate njega da pitate"
Bustina izjava je u rangu ove. Isto tako "džentlmenska"
Idemo dalje.

Hmm

pre 3 godine

Momak, ti si teška prevara od igrača. Za ceo meč nisi izgradio par poena, a prvi set si dobio na Novakove greške. Zbog ovakvih izjava ćeš uvek biti luzer. Čovek ti je lepo dao set prednosti i nisi znao da iskoristiš. Jesi li opet čekao da pogodi sudiju?

Domi

pre 3 godine

Sve je urađeno u skladu sa propisanim pravilima. Ko gubi ima pravo i da se ljuti. Činjenica je da Novak nije igrao najbolje što može ali je to i više nego dovoljno da se pobedi španski igrač.

Andromero

pre 3 godine

Kakav ispad u izjavi. Ovo sebi nije smeo da dozvoli, kao ni one prethodne izjave, da mu na megdan jedino mogu izaći Nole i Rafa. Bolje da se zapita kako ga je Novak dobio bez servisa.

ju ju

pre 3 godine

Koji komentari bogte, Djoković se služi nesportskim trikovima, protivnik se sa pravom buni, a ovde se napada onaj ko je u pravu. Ako nekome treba da se kaže SRAM TE BILO, onda je to Djoković, samo mali ljudi ovako nešto rade, a još manji odobravaju i opravdavaju. Znao je da je Busta nezgodan pa je odma na početku odglumio da ,,saseče u korenu", kad mu je uspelo ništa mu više nije falilo. To vide teniseri, i sve više izjavljuju, čovek je jednostavno folirant i dzabe ga branite. Eto dolazimo do toga da je Federer bio u pravu kada je na početku izjavio to što je izjavio a vi ga izmedju ostalog zbog toga mrzite..Poštenije je ako imaš neki problem da izadješ i kažeš da imaš povredu, bolove i da ne možeš da igraš nego se ovako dzukački ponašati i pobediti na totalno nesportski i sramotan način.

SvetlanaR

pre 3 godine

Novače, zaista smo uživali u meču. Velika pobeda, želimo ti mnogo uspeha, samo napred! Zlurudi komentari, i objašnjenja nekih zašto ne vole su sramni. Ti naš ponos, imaš podršku i sportista i nas bivših sportista, a našoj deci si uzor za fairplay, upornost i veru u sebe! Sve najbolje!

mlekadžija

pre 3 godine

Буста је толико пуцао од самопоуздања да је на крају пукао! Новак му је показао где му је место а она изјава је потпуно некоректна....нека размишља о томе, има сада доста времена.Наоред Новаче до нове титуле!

chupavi

pre 3 godine

Bilo je ocigledno da Novak ima problem i da se muci tokom servisa.

Ovaj momak je sebi dozvolio luksuz da se posteno nalupa nakon sto je dobio jedini mec protiv Noleta tako sto je ovaj bio diskvalifikovan.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

Koji komentari bogte, Djoković se služi nesportskim trikovima, protivnik se sa pravom buni, a ovde se napada onaj ko je u pravu. Ako nekome treba da se kaže SRAM TE BILO, onda je to Djoković, samo mali ljudi ovako nešto rade, a još manji odobravaju i opravdavaju. Znao je da je Busta nezgodan pa je odma na početku odglumio da ,,saseče u korenu", kad mu je uspelo ništa mu više nije falilo. To vide teniseri, i sve više izjavljuju, čovek je jednostavno folirant i dzabe ga branite. Eto dolazimo do toga da je Federer bio u pravu kada je na početku izjavio to što je izjavio a vi ga izmedju ostalog zbog toga mrzite..Poštenije je ako imaš neki problem da izadješ i kažeš da imaš povredu, bolove i da ne možeš da igraš nego se ovako dzukački ponašati i pobediti na totalno nesportski i sramotan način.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ju ju,)
----------
Možda je Karenjo Busta očekivao da će Novaka, pošto "to on radi stalno", STALNO i diskvalifikovati pa da on ponovo "pošteno" pobedi.

Citaj izmedju redova

pre 3 godine

Nadam se da ste imali priliku da gledate ovaj intervju posle meca, sa Bustom. Ovo kazem jer je velika razlika izmedju nacina na koji je ova vest prezentovana ovde u pisanom obliku I sa prevodom njegove izjave...
Dobija se utisak da je on mislio nesto lose kada se ovako izvadi iz celog konteksta I objavi ovakav naslov.
Potpuno pogresno. Covek je samo rekao svoje misljenje upucujuci novinara da ga pita nesto na sta on uopste ne obraca paznju. Covek je jednostavno rekao da treba da pitaju Djokovica s obzirom da je novinar sugerisao da je to Novakovo istezanje nesto bitno.
Ovako, negativni komentari bez razloga na Bustu, koji je vrlo korektan.

Јабучило

pre 3 godine

Ја сам уверен да јесте до главе. Новак као да има критичну тачку у којој прелама ток догађаја, па на коју страну окрене. Срећом по нас, обично оде на праву страну.

JBRef

pre 3 godine

Постојале су две могућности да Буста добије меч: да судије дисквалификују Новака или да Новак преда. Нормално је што је Буста незадовољан...

Куп је битан

pre 3 godine

Значи, ако играч има неки здравствени проблем, треба да игра док не цркне или треба да преда меч? Оно што не сме да уради је да тражи медицинску помоћ. Отприлике тако размишљају неки којима се без икакве потребе омогућава да остављају коментаре. Навијачи Федерера немају шта да траже на овом порталу. Имају Индекс и бројне швајцарске портале.

Bili boj

pre 3 godine

Za Novakovo izbacivanje sa USO najmanje je kriv Busta. On nije ni video šta se desilo i glupo bi bilo da se nešto meša u sve to.
Inače, on mi je jedan od najnesimpatičnijih tenisera, ali za Nju Jork mu se nema šta zameriti.

AI

pre 3 godine

Ne vidim u čemu je problem i šta je razlog za nervozu. Da li je tražio medicinski timeout kad si bio u naletu i možda te izbacio iz takta?! Nije?! E, pa, druže, igraj svoju igru i bolje razmisli kako nisi imao šanse ni kada je protivnik igrao veći deo meča bez prvog servisa.

Strucni komentator

pre 3 godine

Koliko god voleo Novaka, moram da kazem da je Busta u pravu. Mene je uzasno to nerviralo kod Mareja, a sad vidim da i Novak to praktikuje. Uzasno, ako ti se igra covece igraj, ako te nesto boli predaj mec i dovidjenja. Ono prenemaganje je odvratno za gledanje, a onda nakon 10min nista...U svakom slucaju i pored toga nema veceg navijaca za Novaka od mene i nadam se da Grk nece praviti veliki problem, a onda spektakl!
(Petronije, 07. oktobar 2020 23:12)

@petronije
ja to ponasanje vidim kao ogroman pritisak. Mkenro je rekao posle meca da je Novak stavio previse pritiska na sebe da mora da sustigne rafu I rodza. iz ugla obicnog gledaoca to ponasalje nije lepo I nije fer prema protivniku, ali iz ugla bivseg sportiste, obozavam noloa. sta me briga sta radi, samo nek je u okviru pravila I cepaj. kontas me? zato su nam misljenja ovde drugacija. doduse ima ovde vise prizmi; nisu samo obicni gledaoci I sportisti ovde komentarisali. ovde imas I nacionalista, I zapadomrzaca I imas I ljubomornih I zaljubljenih. tako da preovladava podrska nolou. ja sam pola pola. cepaj samo no1o, pobedi ih sve, ali malo vise postovanja za protivnika pokazi. ako ne ide, koga briga. samo ti cepaj svoje. nismo na terenu da se volimo. e da, prestani da saljes onu ljigavu ljubav na kraju meca :) ne stoji ti!

Zuba

pre 3 godine

Na sledecem medjusobnom susretu (ako do njega dodje)Novak bi trebalo da igra kao da mu je zivot u pitanju. Da dobijes 2 ili 3 krompira da te ponizi. A onda se slobodno pitaj sta ima Novak u glavi.

To nije uradio na primer Berdihu u finalu mastersa u Pekingu. Evidentno je da je popustio gas da ne bi bila dva krompira.

Daki

pre 3 godine

Busta je prosečan igrač, malo je poleteo zbog polufinala us opena ali ga je Nole dobio bukvalno bez prvog servisa zbog očitih bolova tako da mu je još teže da prihvati poraz i tu prosečnost kao igrača. Inače u tenisu su velike razlike izmedju tih nekolicine vrhunskih igrača i ostalih

Mike

pre 3 godine

Busta, hm. Sa ovim što je rekao je luzer u svakom smislu. Veoma podlo. Ali dobro, ko gubi ima pravo i da se ljuti. Novak je pokazao da može da ga dobije i "jednom rukom". Toliko.

Lax

pre 3 godine

Ne glumi Nole povredu kad je pod pritiskom, nego ga pod pritisak jedino možete staviti kad je povređen - kad je bar na 90 posto, sve vas čisti kao metlom

Igor

pre 3 godine

Predlog za Bustu - uzmi sledeći put medicinski tajmaut, pa pobedi Novaka. Pravila to dozvoljavaju svima. Kao što su pravila diskvalifikovala Novaka sa US opena.

ms

pre 3 godine

Svi se Španci ugase protiv Nadala, pitajte ga za prvo kolo Rima....svi Španci puštaju Nadala kao po dogovoru a protiv Novaka podivljaju, zna se zašto....

Lane

pre 3 godine

Ne znam zasto se ljudi pale kada neki teniser izjavi nesto? Ako deset tenisera primeti da Novak cim gubi, radi odredjene stvari i suspektan je na povredu, onda tu ima nesto i nemojte se praviti veliki Srbi samo po tome da podrzavate Noleta u svakom trenutku. Budite realni.

Ja

pre 3 godine

Navijam za Novaka, ali PCB je, na zalost, rekao istinu - barem grubo gledano. Cinjenica je da Nole cesce izvodi grimase i pokazuje da mu nesto fizicki smeta nego drugi igraci. To je, razumljivo, mnogim navijacima sirom sveta nesimpaticno. Uz to, nesimpaticno im je to kad ispoljava narav, narocito kada je tu uprto u skupljace loptica.

Sto se sinocne povrede tice, kao neko ko ima problema sa vratom, verujem da Novak nista nije folirao. I meni tako zna da smeta, nemam slobodu pokreta kad igram tenis ili se bavim nekim sportom, pa se zagrejem i misici se opuste i sve je bolje dok se opet ne ohladim. Tako da verujem da je zaista imao povredu koja mu je smetala.

No, svejedno, kapiram zasto ga ljudi ne vole; nikome nije simpaticno to prenemaganje. Zao mi je sto to kazem, jer mislim da je bolji nego kakvim ga predstavljaju, ali tako je.

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Svi odgovaraju vise manje diplomatski. Treba iskreno rec da je to foliranje i nepotrebno ponasanje jednog vrhunskog sampiona. Previse grimasa..previse jadikovanja i onda odjednom Kao da nista nije bilo. Vrlo nesportski pa ne cudite se da ga ne voli 3/4 svijeta.
(rogerthebest, 8. oktobar 2020 05:02)

Da li mozes da dokazes da se folira? Pa i da se folira,kakve to veze ima sa protivnikom? Da li je protivnik igrao slabije zbog toga? Da li je Novak imao neke koristi kod sudije zbog toga? Da li je dobio mec zbog toga? Busta kuka,jer je igrao verovatno mec karijere,a Novak nije igrao ni na 60% i dosta je gresio,a opet ga je lako dobio. E zato kukaju svi protiv Novaka. I kako neko moze da kaze da Novak to radi stalno,ka je ovo prvi put posle koliko meceva da Novak jasno i ocigledno pravi grimase. Jasno je bilo da mu je kretanje lose,da mu misici nisu zagrejani,a mozda je imao i grceve. Na kraju krajeva,pa i da folira,ako mu je ovo taktika da udje protivniku u glavu,kriv je sam protivnik sto dozvoli da mu ovo poremeti psihu.

zubac

pre 3 godine

Nisam bas veliki navijac Novaka, ali njegovim protivnicima uvijek nesta smeta, a obicno se zale kad izgube od njega. Medicinska pomoc ne moze da utice na tok meca bas toliko da izmjeni krajnji rezultat. Svakako bi ga Novak pobjedio i bez toga, i naravno da ne folira, samo koristi njegovo pravo da trazi pomoc. Ovakve reakcije dokazuju da su teniseri najgori ljudi, egoisti bez neke empatije prema drugima. Sto se tice Novaka, opet ima onaj ludacki pogled , tako da ne sumnjam da ce biti najtrofejniji ikada.

mikin

pre 3 godine

Tacno, Karenjo, ti si stvarno dobro igrao, cak odlicno. Ali onaj sa druge strane mreze je set i po igrao katastrofalno, a ceo mec daleko ispod onoga sto zna, moze i kako treba da igra. Da se nije onoliko prenemagao, durio, da je uneo malo vise zelje i zivosti u svoju igru ti se na terenu ne bi ni primetio. A to sa ramenom si u pravu. Sve vreme govori kako je u top formi i ima zelje i volje da osvoji RG i onda odjednom, ko grom iz vedra neba .... pa nisu mu noge otkazale zbog ramena.

Цоа

pre 3 godine

Сви шампиони користе све да дођу до циља.

Изјава овог Шпанца је била коректна , мада само наслов тера млађу популацију на мржњу и потребу да се брани Новак.

А то што му се замера што није стао у одбрану Новака у САД, то су глупости. Па то нико од њих не би урадио јер су они у мозгу професионалци који гледају да иду само напред. Зато су и ту сви где јесу.

Уживајте уз рг и спорт. Без мржње.

sasa73

pre 3 godine

Zar bi mu iz foliranja pustio prvi set.Zar bi onako igrao smec kao pionir?Mislim,stvarno...Novak zaista vodi racuna o svom telu i uzima med. tajmout kad mozda neki i ne bi.Ali sta je tu pogrešno.Zato je sampion
jer vodi ravuna o svemu,a da je to deo taktike to je maliciozna glupost zaista...Meni je druga stvar zanimljiva... kao da se stvara atmosfera da sve sto Novak uradi to je onako...na prevaru...I nije slučajno.Pitam se da li bi ovaj teniser tako komentarisao Rafu ili Rodzera,razlog se uvek nađe..

zoks

pre 3 godine

Ko je malo bolje pratio mec.a malo na stranu navijanje za Novaka mogao je da vidi da je i pored slabog procenta ubacenog prvog servisa i izuzetno mnogo gresaka Novak napravio koliko -toliko neizvestan mec.To je sigurno posledica nelagodnosti koje je imao jos na treningu.Ali razlika u klasi i arsenalu oruzja koju Novak poseduje je vidljiva i za „stanovnike“ nekih drugih civilitacija osim nase zemaljske.

Igor78

pre 3 godine

Tužna izjava, nikada igrač od ovog neće biti sa takvim naopakim mentalnim sklopom.
A sve dok pravila kažu da igrač može da zatraži medicinski tajm-out, nema šta da se raspravlja.

Milanche

pre 3 godine

Sramotna izjava, dobio set fore i jos nezadovoljan. Pre par nedelja prosao na foru do 1/2 GS pa mislio da moze opet. Maximum 1 set moze da uzme i to samo kad Novak nije sav svoj, u suprotnom metla. Idemo po Rafu

komnen barjaktar

pre 3 godine

Pavle Busto, nece Novak svaki put linijskog u grkljan, pa tipovi poput tebe prodju dalje.Novak igra tenis takticki. U najsirem znacenju.Slicno u kosarci, neka ekipa u zaletu trener protivnicke ekipe pozove time out, prekine seriju protivnika i to je to. E sad sto neki ne mogu da nastave sa igrom kao pre medicinskog time outa to isto iz glave dolazi. Zar ne!?

zzbz

pre 3 godine

Pa videlo se od samog starta da ima problema, Novak je igrao bez servisa i bekhenda ceo mec.
Sto se tice Buste, retko antipatican lik. Trebalo je da zahvali Novaku sto je bio nesmotren u Njujorku, inace ga ne bi dobio u zivotu. Sramna izjava.
Inace gledao sam mec na es4k, gde je prenosio britanski komentator, neverovatno koliko je navijao za Bustu, svaki njegov poen je samo savrsenstvo. Nikad ga nisu voleli, niti ce. Ubio je to rivalstvo Nadal-Federer, i to mu nikad nece oprostiti. A tek ce ih boleti kad bude prestigao obojicu po broju GS titula i postane broj jedan u istoriji.

Mrdak

pre 3 godine

Obozavam Noleta i znam da nam ga je sami Bog podario iako nismo zaslužili kao narod.Ali.cu takođe reci da se ovaj Busta sa pravom pita jer se to desava po ko zna koji put i ja mislim da je.čista psihosomatika u pitanju,odnosno veliki pritisak u glavi koji je napravio i onda se manifestuje kroz neki"bol" ,kretanje između poena kao da mu nije do zivota i slicno.Suština je da nema loše namere,to iz glave je jace od njega.

xxx7

pre 3 godine

Neprimerena izjava Buste jer je vise no ocigledno da je Novak usao u mec sa povredom
(Izmedju redova, 07. oktobar 2020 23:08)

Ali je povreda na volseban nacin nestala kad je poceo bolje da igra.
Dole neko pita sto ga nije dokrajcio Busta kad je povredjen, pa nije ga dokrajcio zato sto nije povredjen (kad si povredjen to traje konstantno,a ne povredjen sam u prvom setu, u ostalima nisam), i uostalom ako je i bio povredjen a vec si izaso da igras,ne prenemazi se po terenu nego igraj, da li stvarno mislite da je on jedini teniser sa tim "sitnim" povredama?! Verujte svi ih imaju, ali se samo Novak ponasa ajd da kazemo na jedan specifican nacin, poprilicno ruzan, i za navijace koji gledaju i prema protivniku, jer se vuce i mrcvari po terenu,a da objektivno ne postoji nikakv razlog za to...ako si izaso da igras igraj,ako si povredjen predaj i toliko. Da se razumemo,niti mrzim Novaka, niti bilo sta, ali ovo sto je Busta reko nije da je daleko od istine, i to je nazalost tako,i to i jeste jedan od vecih problema u Novakovoj karijeri sto se tice njegove popularnosti,odnosno voljenja njega.
Samo zamislite komentare da se Nadal ovako ponasa po terenu? ajde samo malo budite objektivni,i prekinite da pljujete sve i svakog ko mrko pogleda u Novaka.

Nefer

pre 3 godine

Vrlo nesportska izjava. Povrh svega i nelogična, jer nije Novak igrao loše, pa počeo da "izmišlja" povredu, već je na teren izašao za "zakrpama" i imao tretman pre meč, pa tek onda igrao loše.

party

pre 3 godine

Ko izgubi - ima pravo da se ljuti.

Ali, da mu je komentar na mestu - jeste. Malo počinje da smara to njegovo: medicinski tajmaut i onda - pokida protivnika. To mi je nadasve čudno. Ako je taktika protiv protivnika - dosadila je više iskreno :)

Nenad

pre 3 godine

U fudbalu i košarci simuliranje se kažnjava žutim kartonima i tehničkim greškama. U tenisu se oslanjaju na dzentlmensko ponašanje. Problem nastaje ne onda kad neko nije džentlmen, već kad i pored toga što se vidi da je folirant on se još i ljuti kad mu se to kaže.

Kopenhagen

pre 3 godine

Mali je toliko nekulturan i nadam se da nikada neće biti u samom vrhu.
Ljubomoran i loš gubitnik.
Pa uzmi i ti tajm-out ali ti to ne bi pomoglo!

bane

pre 3 godine

Meni je zao sto Nole nije lik koji bi ih stvarno prvocirao i prozivao. Zamislite samo Fedexa ili Nadala kada bi ih nole pecnuo pre meca nekom ironicnom izjavom. Ovako Nole ispada bezobrazan i nefer i ako nista ne radi. Da je Novak dao ovakvu izjavu ceo zapadni svet bi se obrusio na njega.

markus1975

pre 3 godine

Reče neko, pustili su tokom prenosa i snimak sa treninga gde Novak dobija masažu zbog istog problema. Ako u Pablovom timu to nisu znali, čemu onda služe?
U svakom slučaju ako je pojedincima koji komentarišu cilj da nam ogade sport svojim ličnim kompleksima i frustracijama - to se neće desiti. Mi ćemo i dalje da gledamo tenis, a oni će i dalje da "plaču" što ni tenis, ni život ne idu uvek kako oni zamisle.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Ostao bi zauvek upamcen Busta da si skocio za Novaka na us openu (namerno malim slovima), i da si insistirao da se nastavi mec,a ne da cutis ko pi...ca,dobio bi milione navijaca da si ispao smeker tad,e vidis nisi ispao smeker nego seljak i karma te je stigla,sad placi cavo jedna odvratna,podsecas me sad na dzemperka,placip....,mali si bio Busta mali ces i ostati,pozdrav za sve navijace Novaka Djokovica! Pozdrav i za moje Grobare!
(Pojedinci stvarno nemaju blama!, 07. oktobar 2020 23:45)

Skroz si u pravu. On je bio pred osvajanjem seta i igrao je dobro. Mogao je da pusti glasa malo, da reaguje, zaštiti Nola i time pokaže ne samo solidarnost sa kolegom, nego i veru u sebe. Na ruku bi mu išlo i to što ga 100% ne bi poslušali, ali bi se pamtilo da je tako reagovao. Nole mu to ne bi zaboravio i eto Busti jednog grend slema za nekoliko godina, ako dođe u finale, pustio bi ga Nole kao što je Mareja onomad.

moram reci

pre 3 godine

Svi teniseri koji misle da je ovo trik,imam savet za vas. U sledecem mecu probajte isto da uradite,posebno protiv bolje plasiranih tenisera.Da si nekm slucajem pobedio ne bi to ni spomenuo.

Istina

pre 3 godine

Majstore moze on sa druge strane i da place , ti ga odvalis pa nek nastavi da place. Fora , gledate ga sta radi pa vam zao. Probaj i ti tako pa vidi da li ide. Koliko imate od njega kompleksa i koliko ga ne volite nije ni cudo sto vas dere.

XXX

pre 3 godine

Igraj, sine, tenis i ne obracaj pažnju sto neko trese ruku. Šta to tebe zanima, da nećeš da mi kažeš da ti je žao, kao sto ti je bilo kada su ga diskvslifikovali, a ti ćutiš kao ribica (ja mislim da je zasluženo isključenje, ali si mogao da ispadneš “faca” i da kažeš da bi zeleo da nastavite meč i ako to oni ne bi uvažili). Djokovic je počeo da trese ruku u drugom gemu, tako da ne može da se kaže da je bio u rezultatskom problemu; jedino ako ne misliš da se uplašio tebe. Lol

Joj, sta vam radim!!!

pre 3 godine

E decace, treba da ti bude drago sto igras u doba Djokovica. On nije uzimao pauzu zbog povrede, masaze je imao izmedju gemova. Sta je tebi tu nejasno? Sta ti je smetalo? Dok ti jedes bananu i pijes vodu, njega masiraju. Kad sudija pozove, vi ustajete i igrate. Sta treba da se kaze za ono tvoje radovanje posle predaje u Njujorku? Pustio te je da budes jedini koji ima pobedu protiv njega u sezoni, a ti tako. Sram te bilo.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Kareno dobro pika reketom.Pobedio je Aguta,sto nije lako uraditi.No,pokazalo se, to mu je bio maximum.Na momente,igrao je dobro i protiv Novaka.Mogao je i više da postigne,ali preko puta je ,reket u ruci držao,covek koji ne dozvoljava nikome da igra ono sto zna najbolje.Novak ga je naterao da igra onako kako mu Novak dozvoli ili nedozvoli.To je Novaka dovelo di prve pozicije.Tenis je igra na rezultat po pravilima te igre.U karijeri je Novak imao protiv sebe i sile van terena i gubio zato,ali i iz toga je izašao.Nikad nije nikog okrivio za neki poraz.Imao je za to razloga bas u Parizu.
Karenju se učinilo da može pobediti.Mozda je i mogao,ali samo uz Novakovu dozvolu.
I Federeru se znalo učiniti da može,pa je dobijeno gubio i onda pricao:Novak zažmuri pa opali.
To opaljivanje je donelo skor kakav imamo.
Novak je takmičar koji je imao svojih padova u nekim finalima,bas zbog svog stila(ranije je znao remetiti svoj fokus grimasama )i zbog toga izgubio neka finala,ali nikad nije to pripisao nekoj zaveri.
Svi su se radovali kad neko sa silnom motivacionim izbaci Novaka iz njegovog ritma,a Novak to nije pripisao ničem drugom,nego sportskom umeću toga dana.
Sećam se izjave Marija:Novaku je upravo on (Varvirka ili Veseli...)uradio ono sto on nama radi.Nije mu dozvolio da igra svoj stil.Pa to je i cilj u sportu.Onemogucis protivnika i pobediš,sve po pravilima igre.
Kareno će moći dobiti Novaka,ali tek onda kada proširi svoj reportoar i bude u stanju da onemogući Novakov reportoar i nametne svoj.
Za sad mu to ne ide i zato gubi.
Ovo juče?Ovo je bila i božija pravda i kazna za U.S open.
Nadal ,Federer i i mnogi bi zaradili opomenu i cvrsto stojim u ubedjenju da je Novak diskvalifikovan zato sto je Novak.Bez te diskvalifikacije bi imao ,regularno zatadjenoh 18 GS titula.Nema i nije kukao zbog toga,nego je nastavio igrati kako najbolje ume.
Alo,kome nije jasno ovo sto napisah?

rogerthebest

pre 3 godine

Svi odgovaraju vise manje diplomatski. Treba iskreno rec da je to foliranje i nepotrebno ponasanje jednog vrhunskog sampiona. Previse grimasa..previse jadikovanja i onda odjednom Kao da nista nije bilo. Vrlo nesportski pa ne cudite se da ga ne voli 3/4 svijeta.

Mladen

pre 3 godine

Kakva strasna izjava ovog prosjecnog tenisera. Nokon Novakove diskvalifikacije u Njujorku, nije nista rekao nakon meca, a sugurno je vidio da je neosnovano diskvalifikovan.Na sljedecem turniru usudi se da komentarise nesto u sta nije siguran, i osudi najboljeg, NAGADJA. Novak igra zavrsnice svih turnira, dolazi do zamora, ne ispada u prvim kolima kao ovaj prosjecni teniser koji sa Novakom da igra 100 meceva svih 100 bi izgubio, i usudi se da izjavi ovakvu glupost. Boze svasta! Bolje bi mu bilo da cuti i uci od najboljeg, rijetko ce dobiti tu priliku.

grandiozo

pre 3 godine

Jao licemeru mali,a šta ako je stvarno bol u pitanju,da si dobio meč kao na US openu verovatno ga ne bi komentarisao,a sad pidmuklo provlačiš opasku da li je to stvarno,kao da on to stalno radi da bi došao do pobede..,ma nije grešiš,čisti vas sve sa terena kao blato sa cipela,36 vezanih pobeda ne računajuči meč kada je diskvalifikovan u tu bi bio počiščen da ga sudije nisu izvarale jer je loptica gospođu pogodila u rame a ne u vrat,tako pokazuje usporeni snimak naknadno otkriven,treba da tuži US open za 10 miliona $,i da sav novac uplati onima koji imaju probleme s vratom..

Peđa

pre 3 godine

Pa kako da ne bude isfrustriran?Imao je 42 vinera i 29 neiznuđenih grešaka,a izgubio je skoro pa glatko.Ostaje mu samo da laprda.Nole je monstruozan...legenda.

Ćika Paja

pre 3 godine

Vidi sine ovako, ako ga stvarno boli, a dobija vas to je onda malo sramota za vas, da vas i povređen dobija. Ako ga ne boli, a ti lažeš ima problem u glavi, pa vas i sa tim problemom dobija onda je to još veća sramota za vas.

Ivan

pre 3 godine

Aj sad prozivajte dečka a apsolutno je u pravu. To je i jedan od razloga zašto nikad neće dobiti nagradu za fer plej igrača godine. Lako je biti fer plej kad pobeđuješ. Kad gubiš vidi se pravo lice.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dior, 7. oktobar 2020 23:01)

Koga boli uvo za fer plej nagradu. To je inace nagrada koja je postala poznata po tome sto se dodeljuje Rodji, jer nista drugo ne moze ni da osvoji.

Goran

pre 3 godine

Moze da pobedi Novaka samo ako ga diskvalifikuju ali nije svaki dan badnji dan. Sto rece Ilija Cvorovic - Hoce centrala da pogresi jednom ali ne sto puta.

Pavle

pre 3 godine

Neverovatno da ne moze da prizna poraz. Kakve veze sa tobom ima da li ga boli ili ne boli. Sta on ne sme da se hvata nigde tokom meca?

Dobar dan

pre 3 godine

Pročito ga lik, nema tu šta...Kako baš uvijek kao preporodjen igra poslije ogromnih "problema". Bukvalno nijedan drugi teniser to ne radi. ZNAČI NIJEDAN.

u vugla

pre 3 godine

Ne moras ti da imas nista u glavi a da ti samo niodakle daju mec koji nikad ne bi dobio. Sad se vidi da ni ti ni Thiem niste zasluzili da postignete ono u NYC.

Bumerang

pre 3 godine

Komican je, hoce da kaze da je on svojom dobrom igrom naterao Novaka da glumi povredu. Dakle urnebes ))) Pa da zaista nije bio Novak povredjen jos pre meca, ne bi Pablo dobio 1.set ni pod razno. Hteo Pablito da pridoda sebi malo vaznosti, neka, neka se zanosi...

sempervivum

pre 3 godine

Глупости. Новак је изашао на меч са фластерима на врату (дакле, није се почео пренемагати теј кад је изгубио први сет). Према томе - јесте имао проблем. После меча је изјавио да није био сигуран да ли ће уопште успети да игра.
Што се тиче нервирања, Новак јесте нестрпљив када дуго игра са неким слабије рангираним играчима. Једино игра стрпљиво против Надала и Федерера, јер је свестан да је то велика борба и психички се припреми за ту борбу.

Milosav

pre 3 godine

Momce budi zahvalan sto si imao cast da igras sa najboljim igracem svih vremena i da si osvojio jedan set. Ovo ti je bio vrhunac karijere, sada ces polako da odjases u sunset kao i mnogi pre tebe koji su Novaku uspeli da uzmu set ili ga cak i pobedili.
Na tvoju zalost, jedan je Novak Djokovic, dominator i terminator.
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

objektivno

pre 3 godine

Moguce je da Busta krije od svih kako je on zapravo fin i normalan, ali eto nije mogao da se ponasa lepo. Niko od nas ne bi za Bustu rekao "on to uvek radi" samo zato sto se tako jadno ponasao u Njujorku i Parizu.

tara

pre 3 godine

Paaa, jeste u glavi je, ali ne da umišlja bol gde je nema, nego da je prevaziđe, to se zove borilački duh, čista žudnja za pobedom

Kralj mača

pre 3 godine

Ах, како га је заболео пораз, па даје овакве отровне коментаре. Новака боли све јер има 33 године, 15 година на АТП туру и преко 1.000 одиграних мечева. Главу има јачу од свих тенисера, а Бустино тело не би ни издржало толике напоре као Новаково, након толико победа, титула, маратонских мечева итд. итд... Логично је да је рањивији како године пролазе.

naucnik

pre 3 godine

Nesportska izjava, ja koji nisam lud za NDj video sam, da je ocigledno tesko povredjen i van ritma. PCB, se treba zapitati ako ovakvog Djokovica nije dobio, kako bi zdravog? Nikako.

Arthammer

pre 3 godine

Covjek odgovorio na pitanje novinara i rekao istinu ali u Srbiji su svi zaista slijepi i od Novaka prave bezgresno bozanstvo kojem je sve dozvoljeno. Ocigledno je da je Novak odlican igrac ali kao covjek je civilizacijska nula!
(Goran, 07. oktobar 2020 23:47)

Prvo Novak nije odličan igrač već prvi i najbolji, a kao čovek je upravo ono što ti nećeš nikada biti. Civilizovan, bogat, human, inteligentan, radan, vredan, poliglota... i naravno Srbin.

Džoni

pre 3 godine

Ajde, imala bi ova priča smisla da nije Nole već u prvom poenu počeo da se isteže i rasteže, iskreno kada sam ga video još sa onom trakom na vratu, prebavcio sam i nisam ni gledao do pred sam kraj. Uštedeo sam sebi mnogo nerviranja i milina! Nole pobedio kao i uvek i sve super!

Dragan

pre 3 godine

Prosto neverovatno koliko naših ljudi , nažalost, leči svoje komplekse pljuvanjem Đokovića. Čovek koji je toliko učinio za promociju Srbije, zaista to nije zaslužio. Nebrojeni sportski uspesi, mnoge humanitarne akcije...pa šta više očekivati od čoveka koji je sve postigao svojim teškim radom, kao i požrtvovanju njegove porodice, a da pri tom nije imao ni najmanju pomoć države.

naucnik

pre 3 godine

ljudi, odgovorite mi molim vas. Jel se meni jedino PCB, i Cicipas ne svidjaju tj antipaticni su mi do bola? Nadam se debaklu Grka protiv NDJ.

Kikujiro

pre 3 godine

1. fenomenalan tenis oba tenisača
2. neverovatni voleji Novaka
3. neverovatni riterni Novaka
4. za razliku od jučerašnjeg noćnog meča koji je izgledao kao meč prvog ili drugog kola ovo je bio pravi uzbudljivi visoko kvalitetan meč 1/4 GS
5. Busta odigrao meč života, najbolje što može, kao top 5 igrač
6. i opet izgubio,
7. prognozirao sam 3 -1 za Novaka, i Busta je odigrao tačno onako kako sam predvideo, set je uzeo samo zato dok se Novak nije zagrejao i fokusirao
8. taj jedan set koji je bio predvidjen da se izgubi je izgubljen, više ih neće biti
9. najveći i najbolji teniser u istoriji, več sada, i bez diskusije, nevidjen nivo tenisa koji je viši i bolji od Rafala i Federa, to smo i ovako znali a ovaj meč je to samo još jednom potvrdio
10. kritika Novaku zašto nije uzeo medicinsku pauzu u prvom setu, tada bi sve bilo gotovo u tri seta
11. protiv Cicipasa ako je Novak fokusiran od starta 3 - 0 za njega
12.. pljuvače, zlobne, mrzitelje, licemerne, mentalno bolesne koji nipodaštavaju Novaka ignorišite, ignor za zlo

Cccccc

pre 3 godine

Pa to je povezano, kada favoriti imaju nekih fizickih problema uglavnom ovi paceri kao ovaj nosati i imaju neku prednost u tom trenutku. Da je Novaku sve bilo potaman Nole bi ga pocistio sa terena. Zasto postoje doktori i MTO ako nije dozvoljeno da trazis masazu ili pomoc?

Drndo Maroje

pre 3 godine

i. E moj Pablito mali si i kao igrač a još manji kao sportsmen! Sad mi je još draže što te pobedio!
(Ivan, 7. oktobar 2020 23:39)

Sketim se kad je Nisikori na AO, zabio onu lopticu nakon sto je Busta udario u vrh mreze. Sudija je kasno i pogresno zvao aut. Busta je trcao na pogresnu stranu terena i nije imao nikakve sanse da je dohvati, ipak je insistirao da je aut zvan prije udarca, sto nije bilo tacno.
Ovaj spanski “fair-play” je poznat i na drugim sportovima.
Kulminacija je olimpijsko jedrenje, pre desetak godina, pred zadnju i odlucujucu trku po ludom nevremenu, samo Danci imaju sansu teoretsku da ih preteknu. Ali njih brod je ostecen i Hrvatska ekipa odustaje od zadnje trke i daje svoj brod Danskoj. Na upravo nevjerovatan nacin Danska pobjedjuje za minimum i uzima zlato. Spanci se zale, , pa zale, i nakraju se tuze po sudovima da kazne Hrvatsku i oduzmu medalju Dancima iako je sve sto se desilo bilo potpuno legalno.
E to je latino fair-play. Prevari slazi, buni se, i pravi se lud...

Milan

pre 3 godine

Samo te Nadal na šljaci može pobediti? Čestitaj najvećem u istoriji tenisa i ne zamaraj ionako mali mozak zašto se Nole isteže i da li ima problema u glavi.

bradina

pre 3 godine

Toliko prasine oko nicega jos sad i "konspiracija" Novaka i slicne gluposti,da izbaci protivnika iz takta kao da mec nismo gledali!!?Nemaju oni pojma kako smo se mi navijaci osecali(tvrdim da je bar nas 90% mislilo da ce predati mec) usput se molili Bogu da izdrzi,sve se nadajuci oporavice se i vratiti se da zavrsi mec!Cak i kad je vodio u odlucujucem setu 5:4 igrao sam gem snjim,ustao iz stolice,bodrio na glas iako znam da me ne cuje i ne vidi,ali sam najzad izbacio nervozu iz sebe zavrsnim udarcem!Nema Busta pojma koliko narod nas stoji izad njega,jer im je dosta ove dve decenije sikaniranja svega i svacega od strane Zapada po ovom narodu!Novak je bio i ostace svetlost na kraju tunela naseg napacenog naroda,zato toliko medijske paznje prema njemu sa nase strane!Ostaj nam zdrav sampione!

magla svuda oko nas

pre 3 godine

da vam objasnim o cemu se radi, Novak je igrac koji ove sezone nema poraz jos uvek, dakle, igrac koji na svakom turniru dodje do finala i uzme titulu, dakle igrac koji se ubedljivo najvise trosi, u zadnjih 40 dana odigrao je ja mislim 18 meceva plus jedan set kada je diskvalifikovan, skoro svaki drugi dan je igrao mec, prakticno ide sa turnira u nedelju na turnir na drugom kontinentu u ponedeljak, s obzirom da tezinu pritiska sa kojim se soucava, dovoljno je samo da se nezgodno trzne na jednom mecu i da 3 dana ima bolove na tom mestu, ukljestenje nerava, istegnuce misica, ligamenata, a opet, cinjenica je da se mozda ne ponasa kako bi trebalo u tim momentima, deluje nezainteresovano, nekako neprofesionalno, ali to je samo njegov odgovor na nelagodu koja ga sprecava da radi ono sto moze, jer to frustrira ljude koji su prefekcionisti..

laku noc, logiko

pre 3 godine

Koja je to logika da se insuinira da Novak "radi to kad god ima problema na terenu"? Pogledajmo sta se desava poslije ukazane pomoci. Desava se da Novak pocne da igra mnogo bolje i da dobija. Sto ce reci, da je zaista imao zdravstvenih problema zbog kojih mu nije islo na terenu. Sta da je fingirao, recimo, koji su prednosti? Zar ih ima? Pa "problemi na terenu" bi se nastavili po nekoj logici. Njegov takmac se odmara dok se Noletu ukazuje pomoc, sigurno ne radi sklekove u medjuvremenu. Za kraj, da se radilo u kupovanju vremena, po cemu to bi Novak, kao opstepriznato najspremniji teniser na zemaljskoj kugli, bio u prednosti kada bi po nekom redu stvari protivnik mogao biti samo u boljoj poziciji jer se odmorio (a nije na tom nivous fizicke spreme)?

slaviša šmigič

pre 3 godine

Da si na us openu rekao,da ti netreba ovaka pobeda pokazao bi se čovekom a ne ko Dominik Tim koji je rekao,da mu nije nimalo žao što je Đokovič isključen jer je zahvaljujuči tom isključenju osvojio svoj 1 slem.pobogu bavite se istim zanatom i nebi trebalo,da bude mržnje nakon poraza Mladi igrači nepoznaju i nisu čuli za reč fer play.To za večinu tenisera nepostoji.Nemože svako biti Đokovič a ovi mladji izuzetno teško podnose poraze.Ti bi morao biti prvi koji če stati u odbranu Novaka ali Španci i Nemci šta očekivati sem Nadala ostali su zaista svojeglavi i puni sebe.

Srle

pre 3 godine

E ali najbolji su mi ovi sto pricaju da Novak sa grimasama pobedi protivnika. Covece Novak je po njima na tom nivou da on “grimasama” zbuni tenisere i sa losom igrom pobedi protivnika. Pa gde ces bolje od toga hahhaha...ne mora ni da se potrudi... da im set fore... prizna sve greske sudija na njegovu stetu... bodri protivnika... dok izmisljaju glupa pravila da ga se otarase...pa opet predje igricu 18 put...

manuginobili

pre 3 godine

Ljudima smeta sve sto Novak uradi,vise ne znaju sta da rade,sta da mu prebace?...A ne radi nista sto ne rade i drugi-sjetite se recimo Del Potra,covjek "umire" na terenu,jedva se vuce,jedva dise kao da ce se srusiti svaki cas i onda raspali onaj svoj forehand od 120 km na sat i trci po terenu kao lud :)i to nikome ne smeta-i ne treba,zasto bi?...isto i Murray,svadja se sam sa sobom,dere se kao lud,psuje kao kocijas,svaka druga rijec mu je "f word",i sta?...nista,ne smeta nikome,meni je cak i simpaticno ga gledati :)...ehhhh,ali kada Nole radi takve stvari e onda je to veliki problem...ali shvatam,nemaju se za sta drugo uhvatiti,jer o igri nemaju sta reci,covjek ima 36:0!!!...Nije lako Novakovim haterima ovih dana,bolje reci citave ove godine,nikako da docekaju svojih pet minuta ;)

rece mi jedan covek

pre 3 godine

Ijaooo... pa on i njemu slicni nisu jos uvek svesni da su u NY napravili veliku gresku u narodu zvanu “cackanje mecke”...
Probudila se zverka... BG asfalt malo okrece drugi list... no more Mr NICEGUY ... videli ste da moze da bude nice .... sad misevi bolje rupe trazite... dajte druge, jace Spance da vam meckica pokaze kako se protiv jakih igra igrica u narodu znana kao “vamos-tamos”... brrrr...

Voja

pre 3 godine

Da je korektan,rekao bi da je Novak imao probleme na terenu zbog očiglednih bolova,a ne da je to počeo da radi zbog problema na terenu.Bilo je jasno od samog početka da ima bolove.Loš gubitnik.

Wllaxy

pre 3 godine

Mislim da je u stvari hteo da kaže "Šteta što još jednom nije pogodio sudiju pošto je to bio jedini način da imam šanse za prolaz dalje"...

hoodie

pre 3 godine

Nije bas sportska izjava spanca, ali je cinjenica da se Novaku ovo desava po ko zna koji put. Poslednji primer mec protiv Aguta u Sinsinatiju. Gotovo isti scenario. Bilo je evidentno i veceras da nije nikakva povreda u pitanju, vec neka vrsta 'krize' da tako kazem, kroz koju prolazi. Jasno je da to prenemaganje i konstantno istezanje, uz bolne grimase moze da poremeti protivnika, ali u svakom slucaju to je dozvoljeno ponasanje i na protivniku je da zadrzi fokus.

dejan

pre 3 godine

Nole menja sudijsku odluku i poklanja mu poen i to onda kada se meč lomi.A ovaj par minuta kasnije,dize sudiju iz stolice,buni se i nabedjuje sudiju da je bio aut.Eto toliko taj Busta vredi kao čovek i teniser.

Ivan

pre 3 godine

Provocira Pablito hehe al džaba mu! Čuj "uvek to radi kada ima problema na terenu"! Kojih problema? To što je izgubio 1. set za ovoga je "problem"? Pa možda za njega i jeste ali za Noleta nije, nebrojano puta je to dokazivao u najvećim mečevima protiv najvećih rivala pa na kraju pobeđivao u tim mečevima posle preokreta a to mogu samo najveći šampioni! Istamburao ga Nole sa 50% svog kapaciteta i to najpre ga pustio jedan set da se malo ponada pa onda malčice dodao gas i demolirao ga rutinski. E moj Pablito mali si i kao igrač a još manji kao sportsmen! Sad mi je još draže što te pobedio!

ja

pre 3 godine

Kao neka pi..... Jer time-out dozvoljen, jeste, kraj price!! Jok tebe treba da pita kad ga zove, Federera da pita da li jako da udari lopticu posto se on zalio da nije tako ucio da treba da se reternira. Ovi teniseri su stvarno kao pi... Treba da probaju neki kontaktni sport da vide sta znaci lakat u facu, kad te neko nagazi metalnim kramponima namerno, kad se vratis u modricama sav, polome ti nogu... Igraj i prekini da se zalis!!
Smrc, smrc zvao time-out..

Laki

pre 3 godine

Hajde, nije ti smetalo kad ti u prvom setu poklanjao poene šakom i kapom (posebno što se videlo od samog početka da ima problem, a ne kad je počeo da gubi), pa je primedba da to stalno radi čista zloba. Uostalom, ništa što je radio nije protiv propisa.

Dior

pre 3 godine

@samo jako Ne znam ko je uzimao krompire pre, Novak ili Nadal, kako će vam se obiti ova arogancija u komentarima ovde u nedelju, pa to će samo da zviždi.

Petar

pre 3 godine

Ovaj Pablo Karenjo Busta nije cuo za cuveni "Drunken Master" stil takmicenja. To je ono kad te neko toliko iznervira da mu das set fore pa mu onda poraz teze pada. Sto je najgore drzis ga u uvjerenju do samog kraja da ima neke sanse... crni Karenjo, 100 posto pobjedjujes sledeci put, valjda bude neki linijski sudija u blizini opet

misko ajkula

pre 3 godine

Po faci se ovome vidi kakav je lik. Podsjeca na glavnog urednika jednog dnevnog lista. Ali dobro, spanac, od njih su samo ferer i nadal gospoda. Vrat i podlaktica ga muce vec duze vremena ali sto ces. Ko gubi ima pravo da njake

466453

pre 3 godine

""To je uobičajeno, zar ne? On to uvek radi", istakao je Španac i nastavio:

"Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. "

Postoji još jedan scenario gde igra lošije zbog kompresije vratnih diskusa i da dok ne ustegbe muskulaturu vrata i pritisak ne popusti on igra lošije. Za nekoga ko je redovan da istezanjem to su poznate stvari i istezanje vratne muskulature kao i spinalne uvek vuče probleme sa sobom u vidu instabiliteta i pojačane tenzije mišića. Mačka neće posle ležanja ustati na noge dok se nije dobro istegla jer su uklještenja vrlo laka za dobiti.

Petronije

pre 3 godine

Koliko god voleo Novaka, moram da kazem da je Busta u pravu. Mene je uzasno to nerviralo kod Mareja, a sad vidim da i Novak to praktikuje. Uzasno, ako ti se igra covece igraj, ako te nesto boli predaj mec i dovidjenja. Ono prenemaganje je odvratno za gledanje, a onda nakon 10min nista...U svakom slucaju i pored toga nema veceg navijaca za Novaka od mene i nadam se da Grk nece praviti veliki problem, a onda spektakl!

rain

pre 3 godine

Je li nešto tu bilo mimo pravila? Nije. Zdravo, ćao! Nego si ti, frajeru, uobrazio da bi dobio Noleta na USO, pa ti je sada potrebno vreme da prihvatiš poraz i dodješ sebi.

Vojvoda Momčilo

pre 3 godine

Žao ti što se nisi provukao pre mesec dana. Sine moj, nećeš ti više seta videti protiv Noleta. Ostao si upamćen kao čovek koji je jedini pobedio zbog diskvalifikacije, ali i jedini koji nije mogao povređenog da pobedi. Kakav jad i beda.

folirant

pre 3 godine

Problem je mentalne prirode ali u tvojoj glavi jer se obazires na protivnika
sta on radi umesto da se fokusiras na svoju igru i dokrajcis ranjenom lava.

Ko to tamo peva

pre 3 godine

Ovo je teniski Nando De Colo. Najodvratnija faca na turu. Setite se kako je trazio i dobio izgubljeni poen protiv Janka jer je ovaj glasnije proslavio poen.

Pojedinci stvarno nemaju blama!

pre 3 godine

Ostao bi zauvek upamcen Busta da si skocio za Novaka na us openu (namerno malim slovima), i da si insistirao da se nastavi mec,a ne da cutis ko pi...ca,dobio bi milione navijaca da si ispao smeker tad,e vidis nisi ispao smeker nego seljak i karma te je stigla,sad placi cavo jedna odvratna,podsecas me sad na dzemperka,placip....,mali si bio Busta mali ces i ostati,pozdrav za sve navijace Novaka Djokovica! Pozdrav i za moje Grobare!

Дијего

pre 3 godine

Добар играч, свакако заслужује доста бољи пласман од тренутног... Али ретко антипатичан

Simke_007

pre 3 godine

Ovaj covjek je bio kao zid nocas...Mislim da bi ovom igrom namucio i Nadala i bilo kog tenisera....Svaka cast Novaku kako je ovo dobio,jer je Busta iz svlacionice vracao lopte,nije pravio greske...Ali nije fer da ovako nesto izjavi posle meca...Zna li Busta da Novak prakticno nije porazen od pocetka godine,da je odigrao ogroman broj meceva,i da je jednostavno nepobjediv.Naravno da ce doci do neke nelagode u ruci,vratu,covjek nije masina.

Ivan Bezdomni

pre 3 godine

Neko je malo ljut. :) Inače, nije mi se svideo još od onda kada je urlao na sudiju kada je izgubio od Nišikorija na AO, lik je izgubio tipa 6 poena za redom.

petar markovic

pre 3 godine

lepo ja rekoh da se nadam da ce nole da se sastane bas sa ovom junacinom. steta sto novak nije fer kao karinjo koji je junacki na klupi cutao i cekao da diskvalifikuju novaka ali eto, ne mogu svi da budu takvi altruisti i sportisti

Dr.Ing.

pre 3 godine

Gledao sam nemački Eurosport uz Bekera kao komentatora.
Njegova teza je bila da je povređen (ne bi imao traku na vratu) ali i da je pod pritiskom meča sa US Opena (isti protivnik).
Međutim, posle meča su pokazali "tajni" snimak (napravljen telefonom nekog na terenima) sa Novakovog zagrevanja pred meč.
Imao je baš žestoku masažu vrata (Miljan) da su mu suze išle na oči. Povremeno nije mogao da sakrije bolne grimase.
Nisu pokazali da li je nešto bilo i sa levom nadlakticom.

DRAGAN

pre 3 godine

Kako je ovaj spanac
odvratan i nekorektan.
Prosao si dalje u Njujorku,
znamo kako, a sta si mislio u svojoj glavi danas, danas
to samo ti znas. Idi kuci i
zali se kome god hoces.
Danas si dobio ono sto
te sledovalo. Poraz i
eliminacija od RG.
Idemo Nole sada svima u
INAT. Ceakamo novi klasik
na SATRIJEU....

Hm

pre 3 godine

Ja stvarno ne razumijem ove tenisere, zale se ako neko uzme pauzu od par minuta, pa sta bi bilo da igraju fudbal kosarku il neki sport gde imaju kontakt sa drugim igracem, plakali bi non stop. Sitnih povreda ima milion i gde ti je potrebna mala masaza da se dobro zagrije i procice.

matori

pre 3 godine

da je Novak bio sav svoj od početka, ne bi ti osvojio prvi set ni u snovima...
ali kada imaš fizički problem, tek kada se potpuno zagreješ problemi znaju da nestanu. ili da te zaustave.... sada su nestali.

Dare

pre 3 godine

@ Pa sto ga nisi dokrajcio kad je bio povredjen smekeru?

Pa poenta je da nije bio povređen. Da li zaista mislite da fizioterapeut za 2 minuta može da sanira povredu? Onda bi svi bili zdravi...

Jumko

pre 3 godine

Hahahahahaha, bravo Busta! Nista se nije promenilo poslednjih 15 godina, jos uvek ista prica, pocela jos od Rodika i Rodzera... Stvarno, ili ga svi mrze pa izmisljaju, ili zemlja inata ne vidi ocigledno!? Busta, izvini unapred za uvrede koje ces sad pretrpeti!

Goran

pre 3 godine

Covjek odgovorio na pitanje novinara i rekao istinu ali u Srbiji su svi zaista slijepi i od Novaka prave bezgresno bozanstvo kojem je sve dozvoljeno. Ocigledno je da je Novak odlican igrac ali kao covjek je civilizacijska nula!

Beobrad

pre 3 godine

Pa sto ga nisi dokrajcio kad je bio povredjen smekeru?
I te kako bi to uradio da si mogao impotentni teniseru!
Impotentan, jer nema nijedan vrhunski udarac.
Dobio je ono sto bi dobio i u Njujorku da se odigrao mec do kraja
Dajte jaceg Spanca, ovaj je 3. liga!

Maki

pre 3 godine

Mi se ovde raspravljamo a Novak kao Rusi,nezaustavljiva masina kojoj puca, da ne kazem sta, sta ce ostatak sveta da misli o njemu..Znate vi gde je 2027 godina?? Polako,do tad nece stati,smanjite strasti..

Dior

pre 3 godine

Aj sad prozivajte dečka a apsolutno je u pravu. To je i jedan od razloga zašto nikad neće dobiti nagradu za fer plej igrača godine. Lako je biti fer plej kad pobeđuješ. Kad gubiš vidi se pravo lice.

Aleksa

pre 3 godine

Ako Noleta vide kao lošeg momka, neka se opusti, bude svoj, makar i bad guy a ostaće večno upamćen ali po rezultatima. Svima kontru i samo napred. Dosta tzv. političke korektnosti, pamet u glavu i srcem napred.

Gvozdje 79

pre 3 godine

Bravo Karenja,tako se radi.Sada malo kukaj i ti i ove jumčice,frederčice i ostale starletice.Na USO si kao junak stao da braniš propozicije,jel sada on uradio nesto vam propozicija-NIJE.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Pa dobro kad si isfrustriran zbog poraza onda i nemožeš očekivati drugačiji odgovor,da je pobedio Novak bi kao i uvek rekao,da je zasluženo pobedio Busta ali Španac nije Đokovič i još je glava vruča posle poraza danas je Nole baš imao problema što su primetili i komentatori na evrosportu meni je delovalo,da je Nole ukočen i fali mu vazduk onda je prebio led i sve je delovalo mnogo bolje.Čestitke i Busti stvarno igra dobro izuzetno je nezgodan iako imam utisak da nole nije igrao zategnuto nole bi dobio 3-0 ovako se baš dosta istrošio.

Timo

pre 3 godine

Busta, u New Yorku dok su sudije sporo donosile odluku o izbacivanju Novaka sa US Opena, ti si kao odlikas sedeo mirno na stolici, cutao i cekao da ga izbace sa turnira. Ostace zapamcen tvoj nefer plej u tim minutima. Nisi prisao i rekao da se igra nastavi buduci da je Novak SLUCAJNO pogodio nesreticu od sudije. Cuti sad i treniraj u Spaniji. Danas si dobio sto si u New Yorku i zasluzio. Povratnu kartu za Spaniju.

Dragan

pre 3 godine

Au, kako si ti ljigav,... nije ni čudo što si jedva dočekao diskvalifikaciju u USA. Idi sad kući i neka ti neko koga voliš i kome veruješ kaže da nikad Novaka pobediti nećeš jer si mnoogooo lošiji igrač a nikakav čovek. Da, stalno to radi Novak, odučava vas od ove igre.

DaniloBLuka

pre 3 godine

Novak ima 43% prvi servis u prvom setu a oni se pitaju da li folira povredu!?
Pa da folira bar bi mogao da servira? A ako folira znaci da hoce da mu da set fore sto je jos i vise smekerski !!

Mihailo

pre 3 godine

Boli poraz, Pablo, boleo je i njega, mogao si da preskočiš konferenciju, pa da posle nekoliko dana smirene glave daš izjavu ovako ostaje ono, ko gubi ima pravo da se ljuti. Na kraju, može biti samo jedan.

kaja

pre 3 godine

Jesam li ja nesto propustila? Cini mi se da medicinskog nije bilo na ovom mecu, a sta ce Novak da radi izmedju gemova je njegova stvar. A to sto sumnja u povredu - pa samo zahvaljujuci tome je osvojio prvi set!

legolas

pre 3 godine

Mali ti si toliko bezobrazan, da sad ako je pravde ATP bi trebao da te žestoko kazni.
Zbog vređanja protivnika, omalovažavanja i nesportskog ponašanja.
Ti si samo odraz duha Zapadnog sveta, mrzitelja Novakovog dela.
Koje je časno i čisto.
Ti si samo mikrofon zluradih i usta licemernih.
Sram te bilo da izjaviš za šampiona koji hoda istom zemljom kao i ti ovako nešto.
Pravedno je kazniti malog nevaspitanog Španca, ali znam da pravde pod nebom nema, a i Novak to zna.
Zato idemo Novače, izgazi ih sve!

psi laju karavani prolaze

pre 3 godine

Ljigavi pakosnici su jedva cekali ovu Nosketovu izjavu i sad ce da se postapaju uz nju, kao slep o svoj stap. Zato mi je jos draza svaka Djokoviceva pobeda.

Marko

pre 3 godine

Covek je dosao na mec povredjen. Imaju snimci na kojima ga masiraju danas na treningu jer je imao taj problem. Bukvalno treba da ga je sramota da kaze da je to poceo da radi u trenucima kada gubi. Sramotno.

123

pre 3 godine

Ne razumem zasto neko misli da kada protivnik ima neki zdravstveni problem treba da cuti i da se ponasa kao da je zdrav kao protivnik? Ovaj treba da zna, a vidi se na nekim klipovima, da je Novaka njegov maser masirao veoma dugo pred sam mec. Trudio se da ga osposobi da moze da igra. Da je imao problem sa vratom, lepo se vidi kako je servirao u tom prvom setu ali i kasnije. Imao je samo jedan as u 4 seta? Za mene je ovo nesportska izjava igraca koji ce da pukne od muke jer je izgubio a za to nije niko drugi kriv vec njegova losa igra. I ovakav Novak je za njega previse dobar teniser. Ovaj Busta je u KARIJERI osvojio 4 turnira i treba da mu je jasno protiv koga je igrao. Nikada u zivotu on nece nista ostvariti u tenisu. Busta treba da se pridruzi Rodiku koji je davao slicne izjave a takve igrace je pojeo mrak jer nemaju nista iza sebe i mogu samo da sanjaju sve ono sto je Novak ostvario u tenisu.

marecare

pre 3 godine

pravi pacov i likom i delom...
kako mu je bilo milo kada je video da ce brata Novaka da izbace sa turnira u USA...
Sve se vraća pre ili kasnije bato...

Goran Loznica

pre 3 godine

Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega".



-A ko je Busta da kritikuje čoveka koji je u njegovom sportu ono što je Džordan bio u košarci ili Pele u fudbalu?Sinonim za tenis.Da ti je Novakova glava i upola mentalna snaga ne bi bio anonimus u tenisu...

VUK

pre 3 godine

Lepo je što dečak pažljivo prati Novakovu karijeru. Ružno je što pamti samo njegove povrede i što ništa drugo nije video. E zato je momak do danas osvojio jedno veliko ništa .

Jsx

pre 3 godine

“On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi”

Hahaha pa brate, ako hoces da igra normalno od prvog seta, ti nebi poen video. Bolje ćuti. Budi srecan “zbog necega u glavu” inace bilo bi 3:0.
Jbg ovog puta nema sudije da ti obezbedi prolaz.
Ollleeeee

realno

pre 3 godine

Zna se zasto se zove doktor u tenisu kad se gubi,dodje fizi i uradi magiju i ti pobedis...ali sto je najveća fora uvek upali...ali nije nedozvoljeno...mogao je i busta da zove u cetvrtom pa da pokuša nesto da uradi ?

Keynes

pre 3 godine

Kakva izjava. Sramotno. "To je uobičajeno, zar ne? On to stalno radi."

Bruka i sramota. Da sam Novak, presreo bih ga negde i ocitao nu lekciju i van terena.

Igor Tučkin

pre 3 godine

Jeste Busta, imao si priliku za brejk u 4. setu ali samo za izjednjačenje u gemovima ne i za dobijen set, tvoja igra nije "garantovala" potpuni preokret niti je Đoković bio toliko loš da bi ti to dozvolio, on je imao više brejkova i prvi je to činio u 2., 3. i 4. setu.

ja

pre 3 godine

A iznervirao si se macane, u Americi si bio smeker, samo ti je tompus falio u ustima.Nije te bilo ni posle da se izjasnis.Sad mozes da pricas jer na terenu nisi rekao mnogo

Dragance

pre 3 godine

Ipak je to 3:1, moras jos da treniras. Problem je u glavi, vodis 0:1 pa izgubis 3:1:. Losem je....sve smeta kao i istezanje protivnika. Pa medicinska pomoc je dozvoljena, zar ne Busta?

Q

pre 3 godine

U toku prenosa na euroaportu su pustili snimak sa danasnjeg treninga gde se vidi kako mu Miljan masira vrat bas na mestu na kom je veceras nosio flaster.

sakupljac minusa

pre 3 godine

Covek sve objasnio. I onda se pita svako zasto ga ne vole. Ne kazem da ga mrze, nego da ga ne vole. Teski folirant. Al mozda je Karenjo u pravu i ono za glavu. Da je kod Nola problem i u glavi

Tanja

pre 3 godine

Normalno da ce traziti kratku masazu, ali nije trazio medicinski tajmaut. Je l to radio i u svim prethodnim mecevima s tobom karenjo? Nije. Evo malo finog Buste
https://www.youtube.com/watch?v=_mL4rFEhgZU

Ivan

pre 3 godine

Ne znamo ni mi sta je tebi bilo u Njujorku, i sta ti je bilo u glavi da se radujes onakvom 'sportskom' prolazu dalje??? Obican smrad i nista vise...

pruzi ruku boljem i cuti

pre 3 godine

mozda je ipak nesto u tvojoj glavi? nije lako igrati protiv broja 1, udje ti to u glavu, pa ti posle smeta svaka njegova reakcija. jako detinjasta izjava, sve u svemu...

baby fed

pre 3 godine

Đoković se tokom prvog i drugog seta često istezao jer je imao problem vratom i laktom, a usledila je i pomoć fizioterapeuta.

"To je uobičajeno, zar ne? On to uvek radi", istakao je Španac i nastavio:

"Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega".

Svaka ti cast. Ti si prvi teniser koji je ovo javno rekao.

Jumko

pre 3 godine

Vidim da se ljudi cude kako Srbi ne navijaju za Djokovica i da ne znaju nikoga ko ne navija za njega... Pod 1, ne znate nikoga ni ko glasa za vladajuce, pa ih ima milion! Pod 2, zasto je cudno ne navijati za Djokovica? Njegovom pobedom se raduju otac, stric, zena, majka, braca, Ivanisevic npr, noline koje su nepodnosljive i bezobrazne, pa zasto bi onda neko hteo da se ti ljudi raduju? Mozda je i Djokovic najnormalniji medju nabrojanima, ali eto, njegove pobede se zrtvuju za ove likove...

samo jako

pre 3 godine

Sad ste ga još više razljutili..popice tvoj brat španac sad u finalu krompir jedan pa ćete moći zajedno da se zaglite i plačete od muke...nisi skapirao da si već dobio poklon u Njujorku nego bezobraznik bi i u Parizu,osladilo mu se da ide u 1/2 bez borbe pa mu je svaki pošteni posao težak ..rado bi ti njega i povredjenog slomio da si mogao nego smekeru čekaš da sam padne,a ro teško ide sinko...

Nole gazi ih i ne osvrci se

pre 3 godine

Neka, nek radi to stalno, i nek ih ppbedjuje stalno.. Ceo zapadni svet je posle cuvenog muskog finala Wimbldona 2008g, ocekivao jos mnogo takvih finala Rafa- Federer...A onda se pojavi neki tamo Djokovic iz male Srbije i srusi im sve te zelje i pocne da ih pobedjuje redovno...setimo se tretmana koji Djokovic ima kod Engleza jer im je drao Marija..Poenta je da Djokovic ima ne samo protivnike na terenu vec i na tribinama i u medijima zapadnog sveta, koji pokusavaju da ga destabilizuju na razne nacine, i zato mu apsolutno odobravam da se sluzi svim sitnim trikovima, samo nek ih sve pobedjuje na svom putu ka zvanju NAJBOLJEG TENISERA SVIH VREMENA.

Travis

pre 3 godine

Nažalost zato ga ne vole jer nole menja raspoloženje urla i poludi i nije stabilan i daje utisak da namerno to radi.makar i da aje povređen toliko puta to radi da na zapadu više mu ne veruju! Steta što nije miran da deluje ko netaknut na neki nacin

Goran Loznica

pre 3 godine

Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega".




-Njegova glava je čudo.Mentalna snaga koju ti nikada nećeš imati i možeš samo o tome sanjati...


-Najteže je imati posla sa ženama i malim ljudima. Ako im se približiš, prestaju biti čedni, ako ih držiš podalje od sebe, postaju kivni.


-Confucius-

Ratko

pre 3 godine

Ja da sam na Novakovom mestu stalno bih tako nastavio da radim a mrzitelji da kukaju. I kad oborim GS broj titula i nedelja na mestu broj 1 tek će onda da kmeče kako je to nepravda.

whothefuck

pre 3 godine

Volim Noleta, ali ovo što je rekao Busta je tačno. Znam da će svi Bustu sada da napadaju, ali realno nije ništa slagao i mene nervira to što radi, ali opet samo se pobede računaju! Idemo Nole do 18. titule!

Baš zato što te znamo

pre 3 godine

Krajnje nekorektna i podmukla izjava.Kada se Nadal godinama drži za kolena ili Federera bole leđa, tu nema veze sa glavom.

Učio mnogo, izlazio malo

pre 3 godine

Ja mislim da je malo pobrkao lončiće.
On uvek igra loše kada zaista ima zdravstvenih problema, a ne ovo sto je on izjavio.

Solenoid

pre 3 godine

Vidi ti ovog ljigavca, kakva je ovo samo nesportska izjava, pa to je neverovatno.

Ajde decko u cosak, smesti nekako nos ugao i nauci da gubis, sram te bilo!

bmiles

pre 3 godine

Pablo sta ti je trebala ona recenica:To on cesto radi!?
Pogledaj statistiku tvog dobijenog seta i izgubljenih setova ,saslusaj izjavu #1.tenisera,pa onda se izvini.Ne budi drugi Rodik,koji je isto tako istrcao pred rudu.Svi su videli i svi znaju,ne pravi se slep kod ociju da je Novak bio u bolovima do sredine drugog seta!Sve ostalo je veoma korektno bili ste u egalu sa zdravljem obojica ali on je ipak bolji,zar ne!?

Timo

pre 3 godine

Busta, u New Yorku dok su sudije sporo donosile odluku o izbacivanju Novaka sa US Opena, ti si kao odlikas sedeo mirno na stolici, cutao i cekao da ga izbace sa turnira. Ostace zapamcen tvoj nefer plej u tim minutima. Nisi prisao i rekao da se igra nastavi buduci da je Novak SLUCAJNO pogodio nesreticu od sudije. Cuti sad i treniraj u Spaniji. Danas si dobio sto si u New Yorku i zasluzio. Povratnu kartu za Spaniju.

123

pre 3 godine

Ne razumem zasto neko misli da kada protivnik ima neki zdravstveni problem treba da cuti i da se ponasa kao da je zdrav kao protivnik? Ovaj treba da zna, a vidi se na nekim klipovima, da je Novaka njegov maser masirao veoma dugo pred sam mec. Trudio se da ga osposobi da moze da igra. Da je imao problem sa vratom, lepo se vidi kako je servirao u tom prvom setu ali i kasnije. Imao je samo jedan as u 4 seta? Za mene je ovo nesportska izjava igraca koji ce da pukne od muke jer je izgubio a za to nije niko drugi kriv vec njegova losa igra. I ovakav Novak je za njega previse dobar teniser. Ovaj Busta je u KARIJERI osvojio 4 turnira i treba da mu je jasno protiv koga je igrao. Nikada u zivotu on nece nista ostvariti u tenisu. Busta treba da se pridruzi Rodiku koji je davao slicne izjave a takve igrace je pojeo mrak jer nemaju nista iza sebe i mogu samo da sanjaju sve ono sto je Novak ostvario u tenisu.

Beobrad

pre 3 godine

Pa sto ga nisi dokrajcio kad je bio povredjen smekeru?
I te kako bi to uradio da si mogao impotentni teniseru!
Impotentan, jer nema nijedan vrhunski udarac.
Dobio je ono sto bi dobio i u Njujorku da se odigrao mec do kraja
Dajte jaceg Spanca, ovaj je 3. liga!

Ivan

pre 3 godine

Ne znamo ni mi sta je tebi bilo u Njujorku, i sta ti je bilo u glavi da se radujes onakvom 'sportskom' prolazu dalje??? Obican smrad i nista vise...

VUK

pre 3 godine

Lepo je što dečak pažljivo prati Novakovu karijeru. Ružno je što pamti samo njegove povrede i što ništa drugo nije video. E zato je momak do danas osvojio jedno veliko ništa .

Dragan

pre 3 godine

Au, kako si ti ljigav,... nije ni čudo što si jedva dočekao diskvalifikaciju u USA. Idi sad kući i neka ti neko koga voliš i kome veruješ kaže da nikad Novaka pobediti nećeš jer si mnoogooo lošiji igrač a nikakav čovek. Da, stalno to radi Novak, odučava vas od ove igre.

Pojedinci stvarno nemaju blama!

pre 3 godine

Ostao bi zauvek upamcen Busta da si skocio za Novaka na us openu (namerno malim slovima), i da si insistirao da se nastavi mec,a ne da cutis ko pi...ca,dobio bi milione navijaca da si ispao smeker tad,e vidis nisi ispao smeker nego seljak i karma te je stigla,sad placi cavo jedna odvratna,podsecas me sad na dzemperka,placip....,mali si bio Busta mali ces i ostati,pozdrav za sve navijace Novaka Djokovica! Pozdrav i za moje Grobare!

ja

pre 3 godine

A iznervirao si se macane, u Americi si bio smeker, samo ti je tompus falio u ustima.Nije te bilo ni posle da se izjasnis.Sad mozes da pricas jer na terenu nisi rekao mnogo

Дијего

pre 3 godine

Добар играч, свакако заслужује доста бољи пласман од тренутног... Али ретко антипатичан

realno

pre 3 godine

Zna se zasto se zove doktor u tenisu kad se gubi,dodje fizi i uradi magiju i ti pobedis...ali sto je najveća fora uvek upali...ali nije nedozvoljeno...mogao je i busta da zove u cetvrtom pa da pokuša nesto da uradi ?

466453

pre 3 godine

""To je uobičajeno, zar ne? On to uvek radi", istakao je Španac i nastavio:

"Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. "

Postoji još jedan scenario gde igra lošije zbog kompresije vratnih diskusa i da dok ne ustegbe muskulaturu vrata i pritisak ne popusti on igra lošije. Za nekoga ko je redovan da istezanjem to su poznate stvari i istezanje vratne muskulature kao i spinalne uvek vuče probleme sa sobom u vidu instabiliteta i pojačane tenzije mišića. Mačka neće posle ležanja ustati na noge dok se nije dobro istegla jer su uklještenja vrlo laka za dobiti.

Laki

pre 3 godine

Hajde, nije ti smetalo kad ti u prvom setu poklanjao poene šakom i kapom (posebno što se videlo od samog početka da ima problem, a ne kad je počeo da gubi), pa je primedba da to stalno radi čista zloba. Uostalom, ništa što je radio nije protiv propisa.

legolas

pre 3 godine

Mali ti si toliko bezobrazan, da sad ako je pravde ATP bi trebao da te žestoko kazni.
Zbog vređanja protivnika, omalovažavanja i nesportskog ponašanja.
Ti si samo odraz duha Zapadnog sveta, mrzitelja Novakovog dela.
Koje je časno i čisto.
Ti si samo mikrofon zluradih i usta licemernih.
Sram te bilo da izjaviš za šampiona koji hoda istom zemljom kao i ti ovako nešto.
Pravedno je kazniti malog nevaspitanog Španca, ali znam da pravde pod nebom nema, a i Novak to zna.
Zato idemo Novače, izgazi ih sve!

Simke_007

pre 3 godine

Ovaj covjek je bio kao zid nocas...Mislim da bi ovom igrom namucio i Nadala i bilo kog tenisera....Svaka cast Novaku kako je ovo dobio,jer je Busta iz svlacionice vracao lopte,nije pravio greske...Ali nije fer da ovako nesto izjavi posle meca...Zna li Busta da Novak prakticno nije porazen od pocetka godine,da je odigrao ogroman broj meceva,i da je jednostavno nepobjediv.Naravno da ce doci do neke nelagode u ruci,vratu,covjek nije masina.

Nole gazi ih i ne osvrci se

pre 3 godine

Neka, nek radi to stalno, i nek ih ppbedjuje stalno.. Ceo zapadni svet je posle cuvenog muskog finala Wimbldona 2008g, ocekivao jos mnogo takvih finala Rafa- Federer...A onda se pojavi neki tamo Djokovic iz male Srbije i srusi im sve te zelje i pocne da ih pobedjuje redovno...setimo se tretmana koji Djokovic ima kod Engleza jer im je drao Marija..Poenta je da Djokovic ima ne samo protivnike na terenu vec i na tribinama i u medijima zapadnog sveta, koji pokusavaju da ga destabilizuju na razne nacine, i zato mu apsolutno odobravam da se sluzi svim sitnim trikovima, samo nek ih sve pobedjuje na svom putu ka zvanju NAJBOLJEG TENISERA SVIH VREMENA.

Dr.Ing.

pre 3 godine

Gledao sam nemački Eurosport uz Bekera kao komentatora.
Njegova teza je bila da je povređen (ne bi imao traku na vratu) ali i da je pod pritiskom meča sa US Opena (isti protivnik).
Međutim, posle meča su pokazali "tajni" snimak (napravljen telefonom nekog na terenima) sa Novakovog zagrevanja pred meč.
Imao je baš žestoku masažu vrata (Miljan) da su mu suze išle na oči. Povremeno nije mogao da sakrije bolne grimase.
Nisu pokazali da li je nešto bilo i sa levom nadlakticom.

Vojvoda Momčilo

pre 3 godine

Žao ti što se nisi provukao pre mesec dana. Sine moj, nećeš ti više seta videti protiv Noleta. Ostao si upamćen kao čovek koji je jedini pobedio zbog diskvalifikacije, ali i jedini koji nije mogao povređenog da pobedi. Kakav jad i beda.

Maki

pre 3 godine

Mi se ovde raspravljamo a Novak kao Rusi,nezaustavljiva masina kojoj puca, da ne kazem sta, sta ce ostatak sveta da misli o njemu..Znate vi gde je 2027 godina?? Polako,do tad nece stati,smanjite strasti..

Ko to tamo peva

pre 3 godine

Ovo je teniski Nando De Colo. Najodvratnija faca na turu. Setite se kako je trazio i dobio izgubljeni poen protiv Janka jer je ovaj glasnije proslavio poen.

Mihailo

pre 3 godine

Boli poraz, Pablo, boleo je i njega, mogao si da preskočiš konferenciju, pa da posle nekoliko dana smirene glave daš izjavu ovako ostaje ono, ko gubi ima pravo da se ljuti. Na kraju, može biti samo jedan.

misko ajkula

pre 3 godine

Po faci se ovome vidi kakav je lik. Podsjeca na glavnog urednika jednog dnevnog lista. Ali dobro, spanac, od njih su samo ferer i nadal gospoda. Vrat i podlaktica ga muce vec duze vremena ali sto ces. Ko gubi ima pravo da njake

folirant

pre 3 godine

Problem je mentalne prirode ali u tvojoj glavi jer se obazires na protivnika
sta on radi umesto da se fokusiras na svoju igru i dokrajcis ranjenom lava.

Baš zato što te znamo

pre 3 godine

Krajnje nekorektna i podmukla izjava.Kada se Nadal godinama drži za kolena ili Federera bole leđa, tu nema veze sa glavom.

Petar

pre 3 godine

Ovaj Pablo Karenjo Busta nije cuo za cuveni "Drunken Master" stil takmicenja. To je ono kad te neko toliko iznervira da mu das set fore pa mu onda poraz teze pada. Sto je najgore drzis ga u uvjerenju do samog kraja da ima neke sanse... crni Karenjo, 100 posto pobjedjujes sledeci put, valjda bude neki linijski sudija u blizini opet

dejan

pre 3 godine

Nole menja sudijsku odluku i poklanja mu poen i to onda kada se meč lomi.A ovaj par minuta kasnije,dize sudiju iz stolice,buni se i nabedjuje sudiju da je bio aut.Eto toliko taj Busta vredi kao čovek i teniser.

Tanja

pre 3 godine

Normalno da ce traziti kratku masazu, ali nije trazio medicinski tajmaut. Je l to radio i u svim prethodnim mecevima s tobom karenjo? Nije. Evo malo finog Buste
https://www.youtube.com/watch?v=_mL4rFEhgZU

samo jako

pre 3 godine

Sad ste ga još više razljutili..popice tvoj brat španac sad u finalu krompir jedan pa ćete moći zajedno da se zaglite i plačete od muke...nisi skapirao da si već dobio poklon u Njujorku nego bezobraznik bi i u Parizu,osladilo mu se da ide u 1/2 bez borbe pa mu je svaki pošteni posao težak ..rado bi ti njega i povredjenog slomio da si mogao nego smekeru čekaš da sam padne,a ro teško ide sinko...

Goran Loznica

pre 3 godine

Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega".



-A ko je Busta da kritikuje čoveka koji je u njegovom sportu ono što je Džordan bio u košarci ili Pele u fudbalu?Sinonim za tenis.Da ti je Novakova glava i upola mentalna snaga ne bi bio anonimus u tenisu...

Q

pre 3 godine

U toku prenosa na euroaportu su pustili snimak sa danasnjeg treninga gde se vidi kako mu Miljan masira vrat bas na mestu na kom je veceras nosio flaster.

marecare

pre 3 godine

pravi pacov i likom i delom...
kako mu je bilo milo kada je video da ce brata Novaka da izbace sa turnira u USA...
Sve se vraća pre ili kasnije bato...

Ivan

pre 3 godine

Provocira Pablito hehe al džaba mu! Čuj "uvek to radi kada ima problema na terenu"! Kojih problema? To što je izgubio 1. set za ovoga je "problem"? Pa možda za njega i jeste ali za Noleta nije, nebrojano puta je to dokazivao u najvećim mečevima protiv najvećih rivala pa na kraju pobeđivao u tim mečevima posle preokreta a to mogu samo najveći šampioni! Istamburao ga Nole sa 50% svog kapaciteta i to najpre ga pustio jedan set da se malo ponada pa onda malčice dodao gas i demolirao ga rutinski. E moj Pablito mali si i kao igrač a još manji kao sportsmen! Sad mi je još draže što te pobedio!

kaja

pre 3 godine

Jesam li ja nesto propustila? Cini mi se da medicinskog nije bilo na ovom mecu, a sta ce Novak da radi izmedju gemova je njegova stvar. A to sto sumnja u povredu - pa samo zahvaljujuci tome je osvojio prvi set!

ja

pre 3 godine

Kao neka pi..... Jer time-out dozvoljen, jeste, kraj price!! Jok tebe treba da pita kad ga zove, Federera da pita da li jako da udari lopticu posto se on zalio da nije tako ucio da treba da se reternira. Ovi teniseri su stvarno kao pi... Treba da probaju neki kontaktni sport da vide sta znaci lakat u facu, kad te neko nagazi metalnim kramponima namerno, kad se vratis u modricama sav, polome ti nogu... Igraj i prekini da se zalis!!
Smrc, smrc zvao time-out..

Aleksa

pre 3 godine

Ako Noleta vide kao lošeg momka, neka se opusti, bude svoj, makar i bad guy a ostaće večno upamćen ali po rezultatima. Svima kontru i samo napred. Dosta tzv. političke korektnosti, pamet u glavu i srcem napred.

DRAGAN

pre 3 godine

Kako je ovaj spanac
odvratan i nekorektan.
Prosao si dalje u Njujorku,
znamo kako, a sta si mislio u svojoj glavi danas, danas
to samo ti znas. Idi kuci i
zali se kome god hoces.
Danas si dobio ono sto
te sledovalo. Poraz i
eliminacija od RG.
Idemo Nole sada svima u
INAT. Ceakamo novi klasik
na SATRIJEU....

Keynes

pre 3 godine

Kakva izjava. Sramotno. "To je uobičajeno, zar ne? On to stalno radi."

Bruka i sramota. Da sam Novak, presreo bih ga negde i ocitao nu lekciju i van terena.

Dragance

pre 3 godine

Ipak je to 3:1, moras jos da treniras. Problem je u glavi, vodis 0:1 pa izgubis 3:1:. Losem je....sve smeta kao i istezanje protivnika. Pa medicinska pomoc je dozvoljena, zar ne Busta?

DaniloBLuka

pre 3 godine

Novak ima 43% prvi servis u prvom setu a oni se pitaju da li folira povredu!?
Pa da folira bar bi mogao da servira? A ako folira znaci da hoce da mu da set fore sto je jos i vise smekerski !!

Marko

pre 3 godine

Covek je dosao na mec povredjen. Imaju snimci na kojima ga masiraju danas na treningu jer je imao taj problem. Bukvalno treba da ga je sramota da kaze da je to poceo da radi u trenucima kada gubi. Sramotno.

Goran

pre 3 godine

Covjek odgovorio na pitanje novinara i rekao istinu ali u Srbiji su svi zaista slijepi i od Novaka prave bezgresno bozanstvo kojem je sve dozvoljeno. Ocigledno je da je Novak odlican igrac ali kao covjek je civilizacijska nula!

Solenoid

pre 3 godine

Vidi ti ovog ljigavca, kakva je ovo samo nesportska izjava, pa to je neverovatno.

Ajde decko u cosak, smesti nekako nos ugao i nauci da gubis, sram te bilo!

Gvozdje 79

pre 3 godine

Bravo Karenja,tako se radi.Sada malo kukaj i ti i ove jumčice,frederčice i ostale starletice.Na USO si kao junak stao da braniš propozicije,jel sada on uradio nesto vam propozicija-NIJE.

Goran Loznica

pre 3 godine

Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega".




-Njegova glava je čudo.Mentalna snaga koju ti nikada nećeš imati i možeš samo o tome sanjati...


-Najteže je imati posla sa ženama i malim ljudima. Ako im se približiš, prestaju biti čedni, ako ih držiš podalje od sebe, postaju kivni.


-Confucius-

Učio mnogo, izlazio malo

pre 3 godine

Ja mislim da je malo pobrkao lončiće.
On uvek igra loše kada zaista ima zdravstvenih problema, a ne ovo sto je on izjavio.

Ratko

pre 3 godine

Ja da sam na Novakovom mestu stalno bih tako nastavio da radim a mrzitelji da kukaju. I kad oborim GS broj titula i nedelja na mestu broj 1 tek će onda da kmeče kako je to nepravda.

matori

pre 3 godine

da je Novak bio sav svoj od početka, ne bi ti osvojio prvi set ni u snovima...
ali kada imaš fizički problem, tek kada se potpuno zagreješ problemi znaju da nestanu. ili da te zaustave.... sada su nestali.

rain

pre 3 godine

Je li nešto tu bilo mimo pravila? Nije. Zdravo, ćao! Nego si ti, frajeru, uobrazio da bi dobio Noleta na USO, pa ti je sada potrebno vreme da prihvatiš poraz i dodješ sebi.

baby fed

pre 3 godine

Đoković se tokom prvog i drugog seta često istezao jer je imao problem vratom i laktom, a usledila je i pomoć fizioterapeuta.

"To je uobičajeno, zar ne? On to uvek radi", istakao je Španac i nastavio:

"Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega".

Svaka ti cast. Ti si prvi teniser koji je ovo javno rekao.

Jsx

pre 3 godine

“On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi”

Hahaha pa brate, ako hoces da igra normalno od prvog seta, ti nebi poen video. Bolje ćuti. Budi srecan “zbog necega u glavu” inace bilo bi 3:0.
Jbg ovog puta nema sudije da ti obezbedi prolaz.
Ollleeeee

pruzi ruku boljem i cuti

pre 3 godine

mozda je ipak nesto u tvojoj glavi? nije lako igrati protiv broja 1, udje ti to u glavu, pa ti posle smeta svaka njegova reakcija. jako detinjasta izjava, sve u svemu...

psi laju karavani prolaze

pre 3 godine

Ljigavi pakosnici su jedva cekali ovu Nosketovu izjavu i sad ce da se postapaju uz nju, kao slep o svoj stap. Zato mi je jos draza svaka Djokoviceva pobeda.

petar markovic

pre 3 godine

lepo ja rekoh da se nadam da ce nole da se sastane bas sa ovom junacinom. steta sto novak nije fer kao karinjo koji je junacki na klupi cutao i cekao da diskvalifikuju novaka ali eto, ne mogu svi da budu takvi altruisti i sportisti

Dior

pre 3 godine

Aj sad prozivajte dečka a apsolutno je u pravu. To je i jedan od razloga zašto nikad neće dobiti nagradu za fer plej igrača godine. Lako je biti fer plej kad pobeđuješ. Kad gubiš vidi se pravo lice.

Igor Tučkin

pre 3 godine

Jeste Busta, imao si priliku za brejk u 4. setu ali samo za izjednjačenje u gemovima ne i za dobijen set, tvoja igra nije "garantovala" potpuni preokret niti je Đoković bio toliko loš da bi ti to dozvolio, on je imao više brejkova i prvi je to činio u 2., 3. i 4. setu.

Ivan Bezdomni

pre 3 godine

Neko je malo ljut. :) Inače, nije mi se svideo još od onda kada je urlao na sudiju kada je izgubio od Nišikorija na AO, lik je izgubio tipa 6 poena za redom.

bmiles

pre 3 godine

Pablo sta ti je trebala ona recenica:To on cesto radi!?
Pogledaj statistiku tvog dobijenog seta i izgubljenih setova ,saslusaj izjavu #1.tenisera,pa onda se izvini.Ne budi drugi Rodik,koji je isto tako istrcao pred rudu.Svi su videli i svi znaju,ne pravi se slep kod ociju da je Novak bio u bolovima do sredine drugog seta!Sve ostalo je veoma korektno bili ste u egalu sa zdravljem obojica ali on je ipak bolji,zar ne!?

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Svi odgovaraju vise manje diplomatski. Treba iskreno rec da je to foliranje i nepotrebno ponasanje jednog vrhunskog sampiona. Previse grimasa..previse jadikovanja i onda odjednom Kao da nista nije bilo. Vrlo nesportski pa ne cudite se da ga ne voli 3/4 svijeta.
(rogerthebest, 8. oktobar 2020 05:02)

Da li mozes da dokazes da se folira? Pa i da se folira,kakve to veze ima sa protivnikom? Da li je protivnik igrao slabije zbog toga? Da li je Novak imao neke koristi kod sudije zbog toga? Da li je dobio mec zbog toga? Busta kuka,jer je igrao verovatno mec karijere,a Novak nije igrao ni na 60% i dosta je gresio,a opet ga je lako dobio. E zato kukaju svi protiv Novaka. I kako neko moze da kaze da Novak to radi stalno,ka je ovo prvi put posle koliko meceva da Novak jasno i ocigledno pravi grimase. Jasno je bilo da mu je kretanje lose,da mu misici nisu zagrejani,a mozda je imao i grceve. Na kraju krajeva,pa i da folira,ako mu je ovo taktika da udje protivniku u glavu,kriv je sam protivnik sto dozvoli da mu ovo poremeti psihu.

Lax

pre 3 godine

Ne glumi Nole povredu kad je pod pritiskom, nego ga pod pritisak jedino možete staviti kad je povređen - kad je bar na 90 posto, sve vas čisti kao metlom

Igor

pre 3 godine

Predlog za Bustu - uzmi sledeći put medicinski tajmaut, pa pobedi Novaka. Pravila to dozvoljavaju svima. Kao što su pravila diskvalifikovala Novaka sa US opena.

Milan_PT

pre 3 godine

Prosto je neverovatno da to izjavi igrač koji je u prošlom meču, protiv Altmajera, nakon drugog seta zatražio medicinsku pomoć i dobio je. Kad je doktor stigao, nije znao kako da mu pomogne, jer nije znao šta treba da radi. Busta mu je rekao da ga boli stomak, na opšte iznenađenje, jer se zbog tog problema ne može zatražiti medicinski tajm aut. Naime, po pravilima ATPa, igrač kad zatraži tu pomoć mora da navede i problem koji ga muči. Tada sudija u stolici procenjuje da li da odobri dolazak lekara ili masažera i koliko će trajati ukazivanje pomoći. Za neke probleme sudija ne odobrava ovaj tajmaut, a na tom spisku su unutrašnji problemi tipa bol u stomaku, bubregu, žuč, glavobolja, pa čak i veoma česti grčevi.
To znači da je Busta u tom meču tražio medicinsku pomoć navodeći neki drugi problem, a ne bol u stomaku, jer da je to naveo, sudija bi odbio njegov zahtev.
Toliko o poštenju pomenutog...

Куп је битан

pre 3 godine

Значи, ако играч има неки здравствени проблем, треба да игра док не цркне или треба да преда меч? Оно што не сме да уради је да тражи медицинску помоћ. Отприлике тако размишљају неки којима се без икакве потребе омогућава да остављају коментаре. Навијачи Федерера немају шта да траже на овом порталу. Имају Индекс и бројне швајцарске портале.

Hm

pre 3 godine

Ja stvarno ne razumijem ove tenisere, zale se ako neko uzme pauzu od par minuta, pa sta bi bilo da igraju fudbal kosarku il neki sport gde imaju kontakt sa drugim igracem, plakali bi non stop. Sitnih povreda ima milion i gde ti je potrebna mala masaza da se dobro zagrije i procice.

AI

pre 3 godine

Ne vidim u čemu je problem i šta je razlog za nervozu. Da li je tražio medicinski timeout kad si bio u naletu i možda te izbacio iz takta?! Nije?! E, pa, druže, igraj svoju igru i bolje razmisli kako nisi imao šanse ni kada je protivnik igrao veći deo meča bez prvog servisa.

sakupljac minusa

pre 3 godine

Covek sve objasnio. I onda se pita svako zasto ga ne vole. Ne kazem da ga mrze, nego da ga ne vole. Teski folirant. Al mozda je Karenjo u pravu i ono za glavu. Da je kod Nola problem i u glavi

JBRef

pre 3 godine

Постојале су две могућности да Буста добије меч: да судије дисквалификују Новака или да Новак преда. Нормално је што је Буста незадовољан...

111

pre 3 godine

(ju ju, 8. oktobar 2020 09:33)

Da li ti stvarno verujes da Novak nije imao bolove u vratu i ruci, da ga je fizio masirao na zagrevanju pre meca( Nemacka tv je to prikazala) da je stavio onoliki flaster duz ledja do vrata, sto se videlo u prenosu a u prethodnim mecevima nije imao taj flaster sa ciljem da bi folirao? Da li stvarno verujes da je Novak lose servirao u prvom setu 40 i nesto posto jer nije imao bolove, nego ne zna da servira(?) i da nije moguce kada se telo zagreje da su prestali bolovi i da je zato poceo bolje da igra ? Uz to Novak je imao samo jedan as u 4 seta? Kada se to desilo poslednji put kada je zdrav, da ima samo jedan as? Znaci Novak je sve pripremio da bi isfolirao Bustu?? Ja tebe zalim, i zelim ti da se ugledas na gosp. Federera moji nikada ne aplaudira protivniku za dobro odigran poen..Jer on je gospodin a gospoda to ne rade ali je zato veliki fer plej igrac?

Citaj izmedju redova

pre 3 godine

Nadam se da ste imali priliku da gledate ovaj intervju posle meca, sa Bustom. Ovo kazem jer je velika razlika izmedju nacina na koji je ova vest prezentovana ovde u pisanom obliku I sa prevodom njegove izjave...
Dobija se utisak da je on mislio nesto lose kada se ovako izvadi iz celog konteksta I objavi ovakav naslov.
Potpuno pogresno. Covek je samo rekao svoje misljenje upucujuci novinara da ga pita nesto na sta on uopste ne obraca paznju. Covek je jednostavno rekao da treba da pitaju Djokovica s obzirom da je novinar sugerisao da je to Novakovo istezanje nesto bitno.
Ovako, negativni komentari bez razloga na Bustu, koji je vrlo korektan.

Daki

pre 3 godine

Busta je prosečan igrač, malo je poleteo zbog polufinala us opena ali ga je Nole dobio bukvalno bez prvog servisa zbog očitih bolova tako da mu je još teže da prihvati poraz i tu prosečnost kao igrača. Inače u tenisu su velike razlike izmedju tih nekolicine vrhunskih igrača i ostalih

Jumko

pre 3 godine

Hahahahahaha, bravo Busta! Nista se nije promenilo poslednjih 15 godina, jos uvek ista prica, pocela jos od Rodika i Rodzera... Stvarno, ili ga svi mrze pa izmisljaju, ili zemlja inata ne vidi ocigledno!? Busta, izvini unapred za uvrede koje ces sad pretrpeti!

Petronije

pre 3 godine

Koliko god voleo Novaka, moram da kazem da je Busta u pravu. Mene je uzasno to nerviralo kod Mareja, a sad vidim da i Novak to praktikuje. Uzasno, ako ti se igra covece igraj, ako te nesto boli predaj mec i dovidjenja. Ono prenemaganje je odvratno za gledanje, a onda nakon 10min nista...U svakom slucaju i pored toga nema veceg navijaca za Novaka od mene i nadam se da Grk nece praviti veliki problem, a onda spektakl!

slaviša šmigič

pre 3 godine

Pa dobro kad si isfrustriran zbog poraza onda i nemožeš očekivati drugačiji odgovor,da je pobedio Novak bi kao i uvek rekao,da je zasluženo pobedio Busta ali Španac nije Đokovič i još je glava vruča posle poraza danas je Nole baš imao problema što su primetili i komentatori na evrosportu meni je delovalo,da je Nole ukočen i fali mu vazduk onda je prebio led i sve je delovalo mnogo bolje.Čestitke i Busti stvarno igra dobro izuzetno je nezgodan iako imam utisak da nole nije igrao zategnuto nole bi dobio 3-0 ovako se baš dosta istrošio.

Mike

pre 3 godine

Busta, hm. Sa ovim što je rekao je luzer u svakom smislu. Veoma podlo. Ali dobro, ko gubi ima pravo i da se ljuti. Novak je pokazao da može da ga dobije i "jednom rukom". Toliko.

Travis

pre 3 godine

Nažalost zato ga ne vole jer nole menja raspoloženje urla i poludi i nije stabilan i daje utisak da namerno to radi.makar i da aje povređen toliko puta to radi da na zapadu više mu ne veruju! Steta što nije miran da deluje ko netaknut na neki nacin

Andromero

pre 3 godine

Kakav ispad u izjavi. Ovo sebi nije smeo da dozvoli, kao ni one prethodne izjave, da mu na megdan jedino mogu izaći Nole i Rafa. Bolje da se zapita kako ga je Novak dobio bez servisa.

whothefuck

pre 3 godine

Volim Noleta, ali ovo što je rekao Busta je tačno. Znam da će svi Bustu sada da napadaju, ali realno nije ništa slagao i mene nervira to što radi, ali opet samo se pobede računaju! Idemo Nole do 18. titule!

borkes

pre 3 godine

@nenad
Ok. Ajde da kažemo da si upravu. Tenis je džentlmenski sport.
Da li onda ovu izjavu smatraš džentlmenskom:
"Samopouzdanje? Da li se šalite. Molim vas... Neki igrači odrastaju igrajući tako. Kada sam bio u juniorima sećam se da svi kad gube 5:2 počnu da tako 'šamaraju' udarce. To sve ulazi iz nekog razloga, jer su tako igrali kad su gubili dok su odrastali. Ja nikad nisam tako igrao. Ja verujem da se vredan rad isplati...Tako da je meni jako teško da razumem kako neko može da odigra taj udarac na meč poenu. Ali, možda on to radi već 20 godina i to je za njega normalno. Morate njega da pitate"
Bustina izjava je u rangu ove. Isto tako "džentlmenska"
Idemo dalje.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

Koji komentari bogte, Djoković se služi nesportskim trikovima, protivnik se sa pravom buni, a ovde se napada onaj ko je u pravu. Ako nekome treba da se kaže SRAM TE BILO, onda je to Djoković, samo mali ljudi ovako nešto rade, a još manji odobravaju i opravdavaju. Znao je da je Busta nezgodan pa je odma na početku odglumio da ,,saseče u korenu", kad mu je uspelo ništa mu više nije falilo. To vide teniseri, i sve više izjavljuju, čovek je jednostavno folirant i dzabe ga branite. Eto dolazimo do toga da je Federer bio u pravu kada je na početku izjavio to što je izjavio a vi ga izmedju ostalog zbog toga mrzite..Poštenije je ako imaš neki problem da izadješ i kažeš da imaš povredu, bolove i da ne možeš da igraš nego se ovako dzukački ponašati i pobediti na totalno nesportski i sramotan način.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ju ju,)
----------
Možda je Karenjo Busta očekivao da će Novaka, pošto "to on radi stalno", STALNO i diskvalifikovati pa da on ponovo "pošteno" pobedi.

ms

pre 3 godine

Svi se Španci ugase protiv Nadala, pitajte ga za prvo kolo Rima....svi Španci puštaju Nadala kao po dogovoru a protiv Novaka podivljaju, zna se zašto....

Jumko

pre 3 godine

Vidim da se ljudi cude kako Srbi ne navijaju za Djokovica i da ne znaju nikoga ko ne navija za njega... Pod 1, ne znate nikoga ni ko glasa za vladajuce, pa ih ima milion! Pod 2, zasto je cudno ne navijati za Djokovica? Njegovom pobedom se raduju otac, stric, zena, majka, braca, Ivanisevic npr, noline koje su nepodnosljive i bezobrazne, pa zasto bi onda neko hteo da se ti ljudi raduju? Mozda je i Djokovic najnormalniji medju nabrojanima, ali eto, njegove pobede se zrtvuju za ove likove...

hoodie

pre 3 godine

Nije bas sportska izjava spanca, ali je cinjenica da se Novaku ovo desava po ko zna koji put. Poslednji primer mec protiv Aguta u Sinsinatiju. Gotovo isti scenario. Bilo je evidentno i veceras da nije nikakva povreda u pitanju, vec neka vrsta 'krize' da tako kazem, kroz koju prolazi. Jasno je da to prenemaganje i konstantno istezanje, uz bolne grimase moze da poremeti protivnika, ali u svakom slucaju to je dozvoljeno ponasanje i na protivniku je da zadrzi fokus.

Ivan

pre 3 godine

Aj sad prozivajte dečka a apsolutno je u pravu. To je i jedan od razloga zašto nikad neće dobiti nagradu za fer plej igrača godine. Lako je biti fer plej kad pobeđuješ. Kad gubiš vidi se pravo lice.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dior, 7. oktobar 2020 23:01)

Koga boli uvo za fer plej nagradu. To je inace nagrada koja je postala poznata po tome sto se dodeljuje Rodji, jer nista drugo ne moze ni da osvoji.

zubac

pre 3 godine

Nisam bas veliki navijac Novaka, ali njegovim protivnicima uvijek nesta smeta, a obicno se zale kad izgube od njega. Medicinska pomoc ne moze da utice na tok meca bas toliko da izmjeni krajnji rezultat. Svakako bi ga Novak pobjedio i bez toga, i naravno da ne folira, samo koristi njegovo pravo da trazi pomoc. Ovakve reakcije dokazuju da su teniseri najgori ljudi, egoisti bez neke empatije prema drugima. Sto se tice Novaka, opet ima onaj ludacki pogled , tako da ne sumnjam da ce biti najtrofejniji ikada.

SvetlanaR

pre 3 godine

Novače, zaista smo uživali u meču. Velika pobeda, želimo ti mnogo uspeha, samo napred! Zlurudi komentari, i objašnjenja nekih zašto ne vole su sramni. Ti naš ponos, imaš podršku i sportista i nas bivših sportista, a našoj deci si uzor za fairplay, upornost i veru u sebe! Sve najbolje!

mlekadžija

pre 3 godine

Буста је толико пуцао од самопоуздања да је на крају пукао! Новак му је показао где му је место а она изјава је потпуно некоректна....нека размишља о томе, има сада доста времена.Наоред Новаче до нове титуле!

Neđo Valderama

pre 3 godine

Veoma loša izjava Buste. Ovo pravi sportista nikada ne bi izgovorio. Treba da se ugleda na ostale igrače tura osim na Cicipasa i Kirgiosa. Momak nije ostvario nikada neki zapaženi rezultat u tenisu, a o sebi govori u superlativu i omalovažava svetskog broja 1 koji je bio povređen pre meča. Vrlo nezrela i labilna osoba. Sramno ponašanje.

Kako čovek da bude normalan

pre 3 godine

Apsolutno ne mogu da razumem ponašanje i reakciju Pabla. Nebitno da li navijate ili ne za Novaka, da li ga volite ili ne. Novak je imao problem od treninga pre meča, to je dokumentovano i prisustvom turnirskog fizioterapeuta. Ovakva reakcija na nešto tako očigledno i transparentno mi nije jasna. Novak nije počeo meč loše pa se folirao sa povredom i masažom. Od samog starta je bio u toj poziciji. Pablu svaka čast na rečima, sam neka živi sa njima.

sasa73

pre 3 godine

Zar bi mu iz foliranja pustio prvi set.Zar bi onako igrao smec kao pionir?Mislim,stvarno...Novak zaista vodi racuna o svom telu i uzima med. tajmout kad mozda neki i ne bi.Ali sta je tu pogrešno.Zato je sampion
jer vodi ravuna o svemu,a da je to deo taktike to je maliciozna glupost zaista...Meni je druga stvar zanimljiva... kao da se stvara atmosfera da sve sto Novak uradi to je onako...na prevaru...I nije slučajno.Pitam se da li bi ovaj teniser tako komentarisao Rafu ili Rodzera,razlog se uvek nađe..

Milan_PT

pre 3 godine

Meni se sviđaju negativni komentari ova 2 nolehejtera sa po 50 nikova, koji kažu "makar imao i 50 GSova, nećeš biti GOAT, jer si ih osvojio nesportski", jer to ukazuje na sledeće:
1) Jasno im je da će Novak imati najveći broj GSova. Istini za volju, ne 50, već "samo" 2-3 više od Rafe.
2) Pošto je 1) neizbežno, onda se ti uspesi moraju prikazati nesportskim. A to se svodi na sledeće: iako na svakom meču bude prisutno 10-15 sudija, što na terenu, to i van njega, Novak, jedini na svetu, uspeva sve njih da prevari i ne da dobije poen, dva na nesportski način, već ceo meč. Jedino logično objašnjenje je masovna hipnoza. Ali na svu sreću, ova dvojica su uvek budni i spremni da otvore oči zabludeloj srpskoj naciji.
3) Ne prezati od laži. Pričaju o nesportskom medicinskom tajmautu, kog nije bilo. Radilo se o kraćoj masaži, odobrenoj od strane sudije. To je uobičajeno kad igrač ima neki fizički problem, sudija procenjuje da li je zahtev opravdan ili ne i onda odobrava ili ne tu masažu. Tek ako ona ne bude dovoljna, igrač može da zatraži dugotrajniju pomoć - medicinski tajm aut. Na svu sreću, Novaku to nije trebalo, ali ova 2 bolesnika su proglasila ovu masažu najnesportskijim potezom u tenisu, zaboravljajući pljačku gledalaca, kad se Federer prošetao u džemperu...

chupavi

pre 3 godine

Bilo je ocigledno da Novak ima problem i da se muci tokom servisa.

Ovaj momak je sebi dozvolio luksuz da se posteno nalupa nakon sto je dobio jedini mec protiv Noleta tako sto je ovaj bio diskvalifikovan.

Nefer

pre 3 godine

Vrlo nesportska izjava. Povrh svega i nelogična, jer nije Novak igrao loše, pa počeo da "izmišlja" povredu, već je na teren izašao za "zakrpama" i imao tretman pre meč, pa tek onda igrao loše.

borkes

pre 3 godine

@petar
Ako sam dobro razumeo to što si napisao onda ti momak imaš simptome šizofrenije.
Ti impliciraš da je Noavak odigrao kako je odigrao da bi on, neko drugi, neko treći uzeo lovu na kladionici?
Da Novak Đoković, koji stoji na pragu (teniske) besmrtnosti masira vrat na zagrevanju, loše servira, gubi set, u krajnjoj liniji živi kao spartanac radi zarade na kladionici? Ti misliš da Federer, Nadal i Đoković igraju da bi uzeli pare?
Ajde nam još samo napiši koliko to miliona evra vredi...
Idemo dalje.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Ostao bi zauvek upamcen Busta da si skocio za Novaka na us openu (namerno malim slovima), i da si insistirao da se nastavi mec,a ne da cutis ko pi...ca,dobio bi milione navijaca da si ispao smeker tad,e vidis nisi ispao smeker nego seljak i karma te je stigla,sad placi cavo jedna odvratna,podsecas me sad na dzemperka,placip....,mali si bio Busta mali ces i ostati,pozdrav za sve navijace Novaka Djokovica! Pozdrav i za moje Grobare!
(Pojedinci stvarno nemaju blama!, 07. oktobar 2020 23:45)

Skroz si u pravu. On je bio pred osvajanjem seta i igrao je dobro. Mogao je da pusti glasa malo, da reaguje, zaštiti Nola i time pokaže ne samo solidarnost sa kolegom, nego i veru u sebe. Na ruku bi mu išlo i to što ga 100% ne bi poslušali, ali bi se pamtilo da je tako reagovao. Nole mu to ne bi zaboravio i eto Busti jednog grend slema za nekoliko godina, ako dođe u finale, pustio bi ga Nole kao što je Mareja onomad.

Milanche

pre 3 godine

Sramotna izjava, dobio set fore i jos nezadovoljan. Pre par nedelja prosao na foru do 1/2 GS pa mislio da moze opet. Maximum 1 set moze da uzme i to samo kad Novak nije sav svoj, u suprotnom metla. Idemo po Rafu

Peđa

pre 3 godine

Pa kako da ne bude isfrustriran?Imao je 42 vinera i 29 neiznuđenih grešaka,a izgubio je skoro pa glatko.Ostaje mu samo da laprda.Nole je monstruozan...legenda.

Joj, sta vam radim!!!

pre 3 godine

E decace, treba da ti bude drago sto igras u doba Djokovica. On nije uzimao pauzu zbog povrede, masaze je imao izmedju gemova. Sta je tebi tu nejasno? Sta ti je smetalo? Dok ti jedes bananu i pijes vodu, njega masiraju. Kad sudija pozove, vi ustajete i igrate. Sta treba da se kaze za ono tvoje radovanje posle predaje u Njujorku? Pustio te je da budes jedini koji ima pobedu protiv njega u sezoni, a ti tako. Sram te bilo.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Kareno dobro pika reketom.Pobedio je Aguta,sto nije lako uraditi.No,pokazalo se, to mu je bio maximum.Na momente,igrao je dobro i protiv Novaka.Mogao je i više da postigne,ali preko puta je ,reket u ruci držao,covek koji ne dozvoljava nikome da igra ono sto zna najbolje.Novak ga je naterao da igra onako kako mu Novak dozvoli ili nedozvoli.To je Novaka dovelo di prve pozicije.Tenis je igra na rezultat po pravilima te igre.U karijeri je Novak imao protiv sebe i sile van terena i gubio zato,ali i iz toga je izašao.Nikad nije nikog okrivio za neki poraz.Imao je za to razloga bas u Parizu.
Karenju se učinilo da može pobediti.Mozda je i mogao,ali samo uz Novakovu dozvolu.
I Federeru se znalo učiniti da može,pa je dobijeno gubio i onda pricao:Novak zažmuri pa opali.
To opaljivanje je donelo skor kakav imamo.
Novak je takmičar koji je imao svojih padova u nekim finalima,bas zbog svog stila(ranije je znao remetiti svoj fokus grimasama )i zbog toga izgubio neka finala,ali nikad nije to pripisao nekoj zaveri.
Svi su se radovali kad neko sa silnom motivacionim izbaci Novaka iz njegovog ritma,a Novak to nije pripisao ničem drugom,nego sportskom umeću toga dana.
Sećam se izjave Marija:Novaku je upravo on (Varvirka ili Veseli...)uradio ono sto on nama radi.Nije mu dozvolio da igra svoj stil.Pa to je i cilj u sportu.Onemogucis protivnika i pobediš,sve po pravilima igre.
Kareno će moći dobiti Novaka,ali tek onda kada proširi svoj reportoar i bude u stanju da onemogući Novakov reportoar i nametne svoj.
Za sad mu to ne ide i zato gubi.
Ovo juče?Ovo je bila i božija pravda i kazna za U.S open.
Nadal ,Federer i i mnogi bi zaradili opomenu i cvrsto stojim u ubedjenju da je Novak diskvalifikovan zato sto je Novak.Bez te diskvalifikacije bi imao ,regularno zatadjenoh 18 GS titula.Nema i nije kukao zbog toga,nego je nastavio igrati kako najbolje ume.
Alo,kome nije jasno ovo sto napisah?

XXX

pre 3 godine

Igraj, sine, tenis i ne obracaj pažnju sto neko trese ruku. Šta to tebe zanima, da nećeš da mi kažeš da ti je žao, kao sto ti je bilo kada su ga diskvslifikovali, a ti ćutiš kao ribica (ja mislim da je zasluženo isključenje, ali si mogao da ispadneš “faca” i da kažeš da bi zeleo da nastavite meč i ako to oni ne bi uvažili). Djokovic je počeo da trese ruku u drugom gemu, tako da ne može da se kaže da je bio u rezultatskom problemu; jedino ako ne misliš da se uplašio tebe. Lol

zoks

pre 3 godine

Ko je malo bolje pratio mec.a malo na stranu navijanje za Novaka mogao je da vidi da je i pored slabog procenta ubacenog prvog servisa i izuzetno mnogo gresaka Novak napravio koliko -toliko neizvestan mec.To je sigurno posledica nelagodnosti koje je imao jos na treningu.Ali razlika u klasi i arsenalu oruzja koju Novak poseduje je vidljiva i za „stanovnike“ nekih drugih civilitacija osim nase zemaljske.

Domi

pre 3 godine

Sve je urađeno u skladu sa propisanim pravilima. Ko gubi ima pravo i da se ljuti. Činjenica je da Novak nije igrao najbolje što može ali je to i više nego dovoljno da se pobedi španski igrač.

Bumerang

pre 3 godine

Komican je, hoce da kaze da je on svojom dobrom igrom naterao Novaka da glumi povredu. Dakle urnebes ))) Pa da zaista nije bio Novak povredjen jos pre meca, ne bi Pablo dobio 1.set ni pod razno. Hteo Pablito da pridoda sebi malo vaznosti, neka, neka se zanosi...

tami

pre 3 godine

Ne znam koliko vas je profi sportista, verovatno ispod 10% svi vi što pišete ovde, a naročito oni koji iznose mišljenje da je Nole folira.
Da je meni neko zalepio onu flasterčinu na sred leđa do vrata koja čupa kožu i dlake kad se telo rotira, ja bih predao meč.
Koža konstantno radi , on se izvija prilikom svakog udarca, a flaster je tu da zategne mišić. Plus psihološki to takođe smeta kad ti je nešto na leđima.
Mečevi dugo traju, telo se umara, ali apsolutno svaki PROFI igrač ima nešto što ga bolucka. Njima je to nekako i normalno postalo. Da svi oni treniraju kao Novak, da ne jedu meso, pola njih ne bi ni bilo na turu, jer bi konstantno bili na bolovanju .

tara

pre 3 godine

Paaa, jeste u glavi je, ali ne da umišlja bol gde je nema, nego da je prevaziđe, to se zove borilački duh, čista žudnja za pobedom

Kikujiro

pre 3 godine

1. fenomenalan tenis oba tenisača
2. neverovatni voleji Novaka
3. neverovatni riterni Novaka
4. za razliku od jučerašnjeg noćnog meča koji je izgledao kao meč prvog ili drugog kola ovo je bio pravi uzbudljivi visoko kvalitetan meč 1/4 GS
5. Busta odigrao meč života, najbolje što može, kao top 5 igrač
6. i opet izgubio,
7. prognozirao sam 3 -1 za Novaka, i Busta je odigrao tačno onako kako sam predvideo, set je uzeo samo zato dok se Novak nije zagrejao i fokusirao
8. taj jedan set koji je bio predvidjen da se izgubi je izgubljen, više ih neće biti
9. najveći i najbolji teniser u istoriji, več sada, i bez diskusije, nevidjen nivo tenisa koji je viši i bolji od Rafala i Federa, to smo i ovako znali a ovaj meč je to samo još jednom potvrdio
10. kritika Novaku zašto nije uzeo medicinsku pauzu u prvom setu, tada bi sve bilo gotovo u tri seta
11. protiv Cicipasa ako je Novak fokusiran od starta 3 - 0 za njega
12.. pljuvače, zlobne, mrzitelje, licemerne, mentalno bolesne koji nipodaštavaju Novaka ignorišite, ignor za zlo

magla svuda oko nas

pre 3 godine

da vam objasnim o cemu se radi, Novak je igrac koji ove sezone nema poraz jos uvek, dakle, igrac koji na svakom turniru dodje do finala i uzme titulu, dakle igrac koji se ubedljivo najvise trosi, u zadnjih 40 dana odigrao je ja mislim 18 meceva plus jedan set kada je diskvalifikovan, skoro svaki drugi dan je igrao mec, prakticno ide sa turnira u nedelju na turnir na drugom kontinentu u ponedeljak, s obzirom da tezinu pritiska sa kojim se soucava, dovoljno je samo da se nezgodno trzne na jednom mecu i da 3 dana ima bolove na tom mestu, ukljestenje nerava, istegnuce misica, ligamenata, a opet, cinjenica je da se mozda ne ponasa kako bi trebalo u tim momentima, deluje nezainteresovano, nekako neprofesionalno, ali to je samo njegov odgovor na nelagodu koja ga sprecava da radi ono sto moze, jer to frustrira ljude koji su prefekcionisti..

grandiozo

pre 3 godine

Jao licemeru mali,a šta ako je stvarno bol u pitanju,da si dobio meč kao na US openu verovatno ga ne bi komentarisao,a sad pidmuklo provlačiš opasku da li je to stvarno,kao da on to stalno radi da bi došao do pobede..,ma nije grešiš,čisti vas sve sa terena kao blato sa cipela,36 vezanih pobeda ne računajuči meč kada je diskvalifikovan u tu bi bio počiščen da ga sudije nisu izvarale jer je loptica gospođu pogodila u rame a ne u vrat,tako pokazuje usporeni snimak naknadno otkriven,treba da tuži US open za 10 miliona $,i da sav novac uplati onima koji imaju probleme s vratom..

Zuba

pre 3 godine

Na sledecem medjusobnom susretu (ako do njega dodje)Novak bi trebalo da igra kao da mu je zivot u pitanju. Da dobijes 2 ili 3 krompira da te ponizi. A onda se slobodno pitaj sta ima Novak u glavi.

To nije uradio na primer Berdihu u finalu mastersa u Pekingu. Evidentno je da je popustio gas da ne bi bila dva krompira.

Strucni komentator

pre 3 godine

Koliko god voleo Novaka, moram da kazem da je Busta u pravu. Mene je uzasno to nerviralo kod Mareja, a sad vidim da i Novak to praktikuje. Uzasno, ako ti se igra covece igraj, ako te nesto boli predaj mec i dovidjenja. Ono prenemaganje je odvratno za gledanje, a onda nakon 10min nista...U svakom slucaju i pored toga nema veceg navijaca za Novaka od mene i nadam se da Grk nece praviti veliki problem, a onda spektakl!
(Petronije, 07. oktobar 2020 23:12)

@petronije
ja to ponasanje vidim kao ogroman pritisak. Mkenro je rekao posle meca da je Novak stavio previse pritiska na sebe da mora da sustigne rafu I rodza. iz ugla obicnog gledaoca to ponasalje nije lepo I nije fer prema protivniku, ali iz ugla bivseg sportiste, obozavam noloa. sta me briga sta radi, samo nek je u okviru pravila I cepaj. kontas me? zato su nam misljenja ovde drugacija. doduse ima ovde vise prizmi; nisu samo obicni gledaoci I sportisti ovde komentarisali. ovde imas I nacionalista, I zapadomrzaca I imas I ljubomornih I zaljubljenih. tako da preovladava podrska nolou. ja sam pola pola. cepaj samo no1o, pobedi ih sve, ali malo vise postovanja za protivnika pokazi. ako ne ide, koga briga. samo ti cepaj svoje. nismo na terenu da se volimo. e da, prestani da saljes onu ljigavu ljubav na kraju meca :) ne stoji ti!

Bili boj

pre 3 godine

Za Novakovo izbacivanje sa USO najmanje je kriv Busta. On nije ni video šta se desilo i glupo bi bilo da se nešto meša u sve to.
Inače, on mi je jedan od najnesimpatičnijih tenisera, ali za Nju Jork mu se nema šta zameriti.

Drndo Maroje

pre 3 godine

i. E moj Pablito mali si i kao igrač a još manji kao sportsmen! Sad mi je još draže što te pobedio!
(Ivan, 7. oktobar 2020 23:39)

Sketim se kad je Nisikori na AO, zabio onu lopticu nakon sto je Busta udario u vrh mreze. Sudija je kasno i pogresno zvao aut. Busta je trcao na pogresnu stranu terena i nije imao nikakve sanse da je dohvati, ipak je insistirao da je aut zvan prije udarca, sto nije bilo tacno.
Ovaj spanski “fair-play” je poznat i na drugim sportovima.
Kulminacija je olimpijsko jedrenje, pre desetak godina, pred zadnju i odlucujucu trku po ludom nevremenu, samo Danci imaju sansu teoretsku da ih preteknu. Ali njih brod je ostecen i Hrvatska ekipa odustaje od zadnje trke i daje svoj brod Danskoj. Na upravo nevjerovatan nacin Danska pobjedjuje za minimum i uzima zlato. Spanci se zale, , pa zale, i nakraju se tuze po sudovima da kazne Hrvatsku i oduzmu medalju Dancima iako je sve sto se desilo bilo potpuno legalno.
E to je latino fair-play. Prevari slazi, buni se, i pravi se lud...

Ćika Paja

pre 3 godine

Vidi sine ovako, ako ga stvarno boli, a dobija vas to je onda malo sramota za vas, da vas i povređen dobija. Ako ga ne boli, a ti lažeš ima problem u glavi, pa vas i sa tim problemom dobija onda je to još veća sramota za vas.

moram reci

pre 3 godine

Svi teniseri koji misle da je ovo trik,imam savet za vas. U sledecem mecu probajte isto da uradite,posebno protiv bolje plasiranih tenisera.Da si nekm slucajem pobedio ne bi to ni spomenuo.

markus1975

pre 3 godine

Reče neko, pustili su tokom prenosa i snimak sa treninga gde Novak dobija masažu zbog istog problema. Ako u Pablovom timu to nisu znali, čemu onda služe?
U svakom slučaju ako je pojedincima koji komentarišu cilj da nam ogade sport svojim ličnim kompleksima i frustracijama - to se neće desiti. Mi ćemo i dalje da gledamo tenis, a oni će i dalje da "plaču" što ni tenis, ni život ne idu uvek kako oni zamisle.

only fools and horses

pre 3 godine

Samo zamislite komentare da se Nadal ovako ponasa po terenu? ajde samo malo budite objektivni,i prekinite da pljujete sve i svakog ko mrko pogleda u Novaka.
(xxx7, 08. oktobar 2020 07:52)

Volim ja Rafi, smatram da je relativno korektan, uvek odmeren u izjavama, veliki borac. Ali...
Samo zamislite komentare da Novak ima onakav sindrom, onakve rituale, uključujući i stalno izvlačenje gaća iz diupeta. Ili da ima onakvu petljavinu sa sumnjivim licima kao što je "čuveni" dr Fuentes. Ajde budite objektivni i priznajte kako bi reagovali svi ovi kojima smeta ponašanje Novaka a ne komentarišu ponašanje Nadala.

Istina

pre 3 godine

Majstore moze on sa druge strane i da place , ti ga odvalis pa nek nastavi da place. Fora , gledate ga sta radi pa vam zao. Probaj i ti tako pa vidi da li ide. Koliko imate od njega kompleksa i koliko ga ne volite nije ni cudo sto vas dere.

Arthammer

pre 3 godine

Covjek odgovorio na pitanje novinara i rekao istinu ali u Srbiji su svi zaista slijepi i od Novaka prave bezgresno bozanstvo kojem je sve dozvoljeno. Ocigledno je da je Novak odlican igrac ali kao covjek je civilizacijska nula!
(Goran, 07. oktobar 2020 23:47)

Prvo Novak nije odličan igrač već prvi i najbolji, a kao čovek je upravo ono što ti nećeš nikada biti. Civilizovan, bogat, human, inteligentan, radan, vredan, poliglota... i naravno Srbin.

naucnik

pre 3 godine

Nesportska izjava, ja koji nisam lud za NDj video sam, da je ocigledno tesko povredjen i van ritma. PCB, se treba zapitati ako ovakvog Djokovica nije dobio, kako bi zdravog? Nikako.

sempervivum

pre 3 godine

Глупости. Новак је изашао на меч са фластерима на врату (дакле, није се почео пренемагати теј кад је изгубио први сет). Према томе - јесте имао проблем. После меча је изјавио да није био сигуран да ли ће уопште успети да игра.
Што се тиче нервирања, Новак јесте нестрпљив када дуго игра са неким слабије рангираним играчима. Једино игра стрпљиво против Надала и Федерера, јер је свестан да је то велика борба и психички се припреми за ту борбу.

Hmm

pre 3 godine

Momak, ti si teška prevara od igrača. Za ceo meč nisi izgradio par poena, a prvi set si dobio na Novakove greške. Zbog ovakvih izjava ćeš uvek biti luzer. Čovek ti je lepo dao set prednosti i nisi znao da iskoristiš. Jesi li opet čekao da pogodi sudiju?

Kralj mača

pre 3 godine

Ах, како га је заболео пораз, па даје овакве отровне коментаре. Новака боли све јер има 33 године, 15 година на АТП туру и преко 1.000 одиграних мечева. Главу има јачу од свих тенисера, а Бустино тело не би ни издржало толике напоре као Новаково, након толико победа, титула, маратонских мечева итд. итд... Логично је да је рањивији како године пролазе.

Kopenhagen

pre 3 godine

Mali je toliko nekulturan i nadam se da nikada neće biti u samom vrhu.
Ljubomoran i loš gubitnik.
Pa uzmi i ti tajm-out ali ti to ne bi pomoglo!

Posetilac

pre 3 godine

Dodao bih još i da je verovatno popio neki lek protiv bolova koji počeo da deluje tokom meča. A ljudi stalno previde da Novak igra redovno do kraja turnira i da igra mnogo više mečeva u nizu od bilo koga drugog. To sigurno utiče na te sitnije probleme koji svakako utiču na njega a on je još i perfekcionista i do detalja o svemu vodi računa i ništa ne prepušta slučaju.

Dare

pre 3 godine

@ Pa sto ga nisi dokrajcio kad je bio povredjen smekeru?

Pa poenta je da nije bio povređen. Da li zaista mislite da fizioterapeut za 2 minuta može da sanira povredu? Onda bi svi bili zdravi...

Mladen

pre 3 godine

Kakva strasna izjava ovog prosjecnog tenisera. Nokon Novakove diskvalifikacije u Njujorku, nije nista rekao nakon meca, a sugurno je vidio da je neosnovano diskvalifikovan.Na sljedecem turniru usudi se da komentarise nesto u sta nije siguran, i osudi najboljeg, NAGADJA. Novak igra zavrsnice svih turnira, dolazi do zamora, ne ispada u prvim kolima kao ovaj prosjecni teniser koji sa Novakom da igra 100 meceva svih 100 bi izgubio, i usudi se da izjavi ovakvu glupost. Boze svasta! Bolje bi mu bilo da cuti i uci od najboljeg, rijetko ce dobiti tu priliku.

Srle

pre 3 godine

E ali najbolji su mi ovi sto pricaju da Novak sa grimasama pobedi protivnika. Covece Novak je po njima na tom nivou da on “grimasama” zbuni tenisere i sa losom igrom pobedi protivnika. Pa gde ces bolje od toga hahhaha...ne mora ni da se potrudi... da im set fore... prizna sve greske sudija na njegovu stetu... bodri protivnika... dok izmisljaju glupa pravila da ga se otarase...pa opet predje igricu 18 put...

Goran

pre 3 godine

Moze da pobedi Novaka samo ako ga diskvalifikuju ali nije svaki dan badnji dan. Sto rece Ilija Cvorovic - Hoce centrala da pogresi jednom ali ne sto puta.

zzbz

pre 3 godine

Pa videlo se od samog starta da ima problema, Novak je igrao bez servisa i bekhenda ceo mec.
Sto se tice Buste, retko antipatican lik. Trebalo je da zahvali Novaku sto je bio nesmotren u Njujorku, inace ga ne bi dobio u zivotu. Sramna izjava.
Inace gledao sam mec na es4k, gde je prenosio britanski komentator, neverovatno koliko je navijao za Bustu, svaki njegov poen je samo savrsenstvo. Nikad ga nisu voleli, niti ce. Ubio je to rivalstvo Nadal-Federer, i to mu nikad nece oprostiti. A tek ce ih boleti kad bude prestigao obojicu po broju GS titula i postane broj jedan u istoriji.

Voja

pre 3 godine

Da je korektan,rekao bi da je Novak imao probleme na terenu zbog očiglednih bolova,a ne da je to počeo da radi zbog problema na terenu.Bilo je jasno od samog početka da ima bolove.Loš gubitnik.

Milosav

pre 3 godine

Momce budi zahvalan sto si imao cast da igras sa najboljim igracem svih vremena i da si osvojio jedan set. Ovo ti je bio vrhunac karijere, sada ces polako da odjases u sunset kao i mnogi pre tebe koji su Novaku uspeli da uzmu set ili ga cak i pobedili.
Na tvoju zalost, jedan je Novak Djokovic, dominator i terminator.
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

bane

pre 3 godine

Meni je zao sto Nole nije lik koji bi ih stvarno prvocirao i prozivao. Zamislite samo Fedexa ili Nadala kada bi ih nole pecnuo pre meca nekom ironicnom izjavom. Ovako Nole ispada bezobrazan i nefer i ako nista ne radi. Da je Novak dao ovakvu izjavu ceo zapadni svet bi se obrusio na njega.

bradina

pre 3 godine

Toliko prasine oko nicega jos sad i "konspiracija" Novaka i slicne gluposti,da izbaci protivnika iz takta kao da mec nismo gledali!!?Nemaju oni pojma kako smo se mi navijaci osecali(tvrdim da je bar nas 90% mislilo da ce predati mec) usput se molili Bogu da izdrzi,sve se nadajuci oporavice se i vratiti se da zavrsi mec!Cak i kad je vodio u odlucujucem setu 5:4 igrao sam gem snjim,ustao iz stolice,bodrio na glas iako znam da me ne cuje i ne vidi,ali sam najzad izbacio nervozu iz sebe zavrsnim udarcem!Nema Busta pojma koliko narod nas stoji izad njega,jer im je dosta ove dve decenije sikaniranja svega i svacega od strane Zapada po ovom narodu!Novak je bio i ostace svetlost na kraju tunela naseg napacenog naroda,zato toliko medijske paznje prema njemu sa nase strane!Ostaj nam zdrav sampione!

John Terry

pre 3 godine

Igrao sam tenis, jedno vreme i poluprofesionalno. Mnogi igraci, necu reci svi, umeju da foliraju, da rade ono sto se u kartama zove blef. Kada mu ne ide, on klone glavom, preuvelicava povredu, vuce se po terenu. Recimo, Endi Mari je neprikosnoven od ovih novijih generacija po tome. Ja sam dok sam bio mlad imao kolegu u teniskoj skoli koji je SVAKI PUT folirao povredu cim krene da gubi. Svaki put bi predao. To je poremecaj bio.
Ali zasto ovo pricam. To nije izgovor za ovog drugog igraca jer ti ne znas da li ovaj folira ili ne. Ono sto ti treba da radis je da se fokusiras na svoju igru. Ako ne umes, niko ti nije kriv. Prema tome, ovaj Busta, umesto sto lupeta, moze da bude srecan jer jedino izbacivanjem kao na US openu moze da dobije Novaka. Nikako drugacije.

Broj Jedan

pre 3 godine

Znaci ovako: Novak je sve folirao, izgubio je namerno set i servirao 39 posto prvi servis samo da bi izbacio Bustu iz ritma?
Eto resenija, sad svi znaju kako da postanu broj jedan, Novaku se crno pise.

Kikujiro

pre 3 godine

1. fenomenalan tenis oba tenisača
2. neverovatni voleji Novaka
3. neverovatni riterni Novaka
4. za razliku od onog noćnog meča koji je izgledao kao meč prvog ili drugog kola ovo je bio pravi uzbudljivi visoko kvalitetan meč 1/4 GS
5. Busta odigrao meč života, najbolje što može, kao top 5 igrač
6. i opet izgubio,
7. prognozirao sam 3 -1 za Novaka, i Busta je odigrao tačno onako kako sam predvideo, set je uzeo samo zato dok se Novak nije zagrejao i fokusirao
8. taj jedan set koji je bio predvidjen da se izgubi je izgubljen, više ih neće biti
9. najveći i najbolji teniser u istoriji, več sada, i bez diskusije, nevidjen nivo tenisa koji je viši i bolji od Rafala i Federa, to smo i ovako znali a ovaj meč je to samo još jednom potvrdio
10. kritika Novaku zašto nije uzeo medicinski tajm-aut u prvom setu, tada bi sve bilo gotovo u tri seta
11. protiv Cicipasa ako je Novak fokusiran od starta 3 - 0 za njega
12. pljuvače, zlobne, mrzitelje, licemerne, mentalno bolesne koji nipodaštavaju Novaka ignorišite, ignor za zlo

ps. Busta na US Openu u trenutku kada je Šapo krenuo da igra dobro i da preokreće meč bez ikakvog razloga uzima MTO, i pobedjuje, Federer na AO na korak od poraza od Sandgrina, odjednom bez ikakvog razloga uzima MTO, čudesno preokreće meč i pobedjuje, i još jednom kritika Novakau zašto nije uzeo MTO, verujem da Busta ni taj prvi set ne bi osvojio
13. Ignorišite zlo, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, samo ignor.

PSL

pre 3 godine

Meč je počeo tako što je Busta podigao reket da nije spreman za igru u trenutku kada je Novak već bacio lopticu u vis. navodno čulo se nešta na stadionu. Svo vreme trajanja meča nešto se čulo i vrlo često se čuje siren, ali meč se igra. Toliko o sportskom ponašanju. Novak nije tražio medecinski tajm aut dve intervencije su bile izmedju gemova. Šta bi tek rekao za Mareja koji se vuče po terenu misliš sad će da se sruši, a onda trči i stiže svaku lopticu narednih pet sati. Nadam se da će Novak doći do finala i podići pehar ma ko bio sa druge strane mreže.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Pavle Busto, nece Novak svaki put linijskog u grkljan, pa tipovi poput tebe prodju dalje.Novak igra tenis takticki. U najsirem znacenju.Slicno u kosarci, neka ekipa u zaletu trener protivnicke ekipe pozove time out, prekine seriju protivnika i to je to. E sad sto neki ne mogu da nastave sa igrom kao pre medicinskog time outa to isto iz glave dolazi. Zar ne!?

picasso

pre 3 godine

Strasan je nivo neobjektivnosti i nepostovanja prema Novaku od strane malih i zlih ljudi.
Covek je bio ozbiljno povredjen, i sam nastup je bio doveden u pitanje. Postoje povrede kod kojih se bol smanjuje tokom igre, kad se organizam dobro zagreje, sto se u ovom slucaju dogodilo.
Novak nije ni trazio medical time out nego je samo primio kratku masazu u pauzi izmedju dva seta. Karenjo Busta bi trebalo da objasni na koji ga je nacin to omelo tokom citava tri naredna seta ...
A cak i da je trazio medical time out, da li je to protivno pravilima? Ako nije, da uzvratimo Karenjo Busti recenicom koju je izgovorio nakon Novakove diskvalifikacije sa US Open-a: "Pravila su pravila, ona su tu da se postuju" ...
Toliko.

Milan_PT

pre 3 godine

Nijedan od "stručnjaka" nije objasnio kako to "foliranje povrede" izbacuje protivnika iz ritma. S obzirom da "foliranje" nije zabranjeno, jer da jeste bilo bi kažnjeno od strane sudija, koji ništa ne praštaju (pogotovu ne Novaku), zašto samo Novak primenjuje tu čudotvornu taktiku?
Ako je ta dopuštena taktika toliko čudotvorna, zašto i drugi to ne rade? Dakle, protivnik je bolji, ti počneš da glumiš povredu i očas posla on počinje da igra loše i da promašuje. Genijalno. Neverovatno je koliko jedna masaža od minut-dva može da utiče na protivnika da mu oslabi igračke kapacitete. Ili oni repetitivni pokreti koje maser izvodi čine da svi prisutni budu hipnotisani? Da li to važi i u drugim sportovima ili je čudotvorno samo u tenisu?

manuginobili

pre 3 godine

Ljudima smeta sve sto Novak uradi,vise ne znaju sta da rade,sta da mu prebace?...A ne radi nista sto ne rade i drugi-sjetite se recimo Del Potra,covjek "umire" na terenu,jedva se vuce,jedva dise kao da ce se srusiti svaki cas i onda raspali onaj svoj forehand od 120 km na sat i trci po terenu kao lud :)i to nikome ne smeta-i ne treba,zasto bi?...isto i Murray,svadja se sam sa sobom,dere se kao lud,psuje kao kocijas,svaka druga rijec mu je "f word",i sta?...nista,ne smeta nikome,meni je cak i simpaticno ga gledati :)...ehhhh,ali kada Nole radi takve stvari e onda je to veliki problem...ali shvatam,nemaju se za sta drugo uhvatiti,jer o igri nemaju sta reci,covjek ima 36:0!!!...Nije lako Novakovim haterima ovih dana,bolje reci citave ove godine,nikako da docekaju svojih pet minuta ;)

Milan

pre 3 godine

Samo te Nadal na šljaci može pobediti? Čestitaj najvećem u istoriji tenisa i ne zamaraj ionako mali mozak zašto se Nole isteže i da li ima problema u glavi.

naucnik

pre 3 godine

ljudi, odgovorite mi molim vas. Jel se meni jedino PCB, i Cicipas ne svidjaju tj antipaticni su mi do bola? Nadam se debaklu Grka protiv NDJ.

Dragan

pre 3 godine

Prosto neverovatno koliko naših ljudi , nažalost, leči svoje komplekse pljuvanjem Đokovića. Čovek koji je toliko učinio za promociju Srbije, zaista to nije zaslužio. Nebrojeni sportski uspesi, mnoge humanitarne akcije...pa šta više očekivati od čoveka koji je sve postigao svojim teškim radom, kao i požrtvovanju njegove porodice, a da pri tom nije imao ni najmanju pomoć države.

u vugla

pre 3 godine

Ne moras ti da imas nista u glavi a da ti samo niodakle daju mec koji nikad ne bi dobio. Sad se vidi da ni ti ni Thiem niste zasluzili da postignete ono u NYC.

Јабучило

pre 3 godine

Ја сам уверен да јесте до главе. Новак као да има критичну тачку у којој прелама ток догађаја, па на коју страну окрене. Срећом по нас, обично оде на праву страну.

Nikola

pre 3 godine

Ova izjava nema nikakvog smisla, jer Djokovic je poceo mec sa trakom na ledjima i plus je imao masazu pre pocetka, zar je moguce da covek moze biti ovako pakosan?

Wllaxy

pre 3 godine

Mislim da je u stvari hteo da kaže "Šteta što još jednom nije pogodio sudiju pošto je to bio jedini način da imam šanse za prolaz dalje"...

slaviša šmigič

pre 3 godine

Da si na us openu rekao,da ti netreba ovaka pobeda pokazao bi se čovekom a ne ko Dominik Tim koji je rekao,da mu nije nimalo žao što je Đokovič isključen jer je zahvaljujuči tom isključenju osvojio svoj 1 slem.pobogu bavite se istim zanatom i nebi trebalo,da bude mržnje nakon poraza Mladi igrači nepoznaju i nisu čuli za reč fer play.To za večinu tenisera nepostoji.Nemože svako biti Đokovič a ovi mladji izuzetno teško podnose poraze.Ti bi morao biti prvi koji če stati u odbranu Novaka ali Španci i Nemci šta očekivati sem Nadala ostali su zaista svojeglavi i puni sebe.

Pavle

pre 3 godine

Neverovatno da ne moze da prizna poraz. Kakve veze sa tobom ima da li ga boli ili ne boli. Sta on ne sme da se hvata nigde tokom meca?

objektivno

pre 3 godine

Moguce je da Busta krije od svih kako je on zapravo fin i normalan, ali eto nije mogao da se ponasa lepo. Niko od nas ne bi za Bustu rekao "on to uvek radi" samo zato sto se tako jadno ponasao u Njujorku i Parizu.

Bizmark

pre 3 godine

Becker tvrdi da nije bio nikakav fizicki problem.
Elem, kako god, on je pobedio,
(Vanja, 8. oktobar 2020 10:59)

Beker je juče na sudu tvrdio da nije kriv za skrivanje prihoda prilikom proglašavanja bankrota, a za koje delo je je zaprećena višegodišnja zatvorska kazna. Beker svašta tvrdi (i radi).

Grba

pre 3 godine

Kakve veze ovakva taktika ima sa tvojom igrom? Nek se prenemaze protivnik koliko hoce, ako si bolji, iskoristi to i pobedi lakse. Poenta je da ne umes.

Ja se nadam da je Novak isfolirao povredu, ali ne zato sto mu je Busta tezak, nego da ga ponizi. Namerno mu je dao prvi sat jer je na us openu bilo izvesno da bi ga izgubio i onda je naredna 3 seta pobedio Bustu tako sto je pruzao svoj minimum za pobedu. Ne samo da mogu da te pobedim, nego ne moram ni da se trudim da bih pobedio. Mislim da je to bila poenta meca, cisto da zapusi usta onima koji lupetaju da je Busta imao neke sanse da nije doslo do diskvalifikacije.

Naravno ovo iznad nije tacno, ali ja bih voleo da jeste. Novak jeste bio povredjen, medjutim pobedio je jer je promenio svoj stil igre. Nije isao u duge razmene, forsirao je paralele i gledao da zavrsi poene sto pre. Pomogli su mu malo uslovi na terenu, ali je i ovim mecom pokazao zasto je goat jer sto rece voditelj iz Amerike, Novak ima svajcarski noz nacina na koji moze da te dobije i malo je tenisera koji se prilagodjavaju i menjaju svoj stil igre kada je to potrebno ma terenu.

Jovan Lazic

pre 3 godine

Pablo Kareno Busta, veliki pozdrav iz Srbije, ti si dobar momak samo malo glup. Taj povređeni "folirant" Đoković koga u skladu sa svetskim trendovima pljuješ, je dobio meč na foliranje sa 3:1. Šta je poenta, da nije folirao dobio bi verovatno sa 3:0 za kraće vreme.

Džoni

pre 3 godine

Ajde, imala bi ova priča smisla da nije Nole već u prvom poenu počeo da se isteže i rasteže, iskreno kada sam ga video još sa onom trakom na vratu, prebavcio sam i nisam ni gledao do pred sam kraj. Uštedeo sam sebi mnogo nerviranja i milina! Nole pobedio kao i uvek i sve super!

laku noc, logiko

pre 3 godine

Koja je to logika da se insuinira da Novak "radi to kad god ima problema na terenu"? Pogledajmo sta se desava poslije ukazane pomoci. Desava se da Novak pocne da igra mnogo bolje i da dobija. Sto ce reci, da je zaista imao zdravstvenih problema zbog kojih mu nije islo na terenu. Sta da je fingirao, recimo, koji su prednosti? Zar ih ima? Pa "problemi na terenu" bi se nastavili po nekoj logici. Njegov takmac se odmara dok se Noletu ukazuje pomoc, sigurno ne radi sklekove u medjuvremenu. Za kraj, da se radilo u kupovanju vremena, po cemu to bi Novak, kao opstepriznato najspremniji teniser na zemaljskoj kugli, bio u prednosti kada bi po nekom redu stvari protivnik mogao biti samo u boljoj poziciji jer se odmorio (a nije na tom nivous fizicke spreme)?

Cccccc

pre 3 godine

Pa to je povezano, kada favoriti imaju nekih fizickih problema uglavnom ovi paceri kao ovaj nosati i imaju neku prednost u tom trenutku. Da je Novaku sve bilo potaman Nole bi ga pocistio sa terena. Zasto postoje doktori i MTO ako nije dozvoljeno da trazis masazu ili pomoc?

Dior

pre 3 godine

@samo jako Ne znam ko je uzimao krompire pre, Novak ili Nadal, kako će vam se obiti ova arogancija u komentarima ovde u nedelju, pa to će samo da zviždi.

Igor78

pre 3 godine

Tužna izjava, nikada igrač od ovog neće biti sa takvim naopakim mentalnim sklopom.
A sve dok pravila kažu da igrač može da zatraži medicinski tajm-out, nema šta da se raspravlja.

mr

pre 3 godine

20 минута пре ове вести била је вест где је Новак објаснио да је пре меча има пех и да је два сата пре меча почео физио третман. Очигледно је било и доста сведока а реално је и да је овај Буста то знао. Све у свему на чисту ситуацију гомила мрзитељских коментара. Болест је озбиљно узела маха.

Futre

pre 3 godine

Pa to je deo njegove taktike, prenemaže se kad gubi a onda se kao budi. Klasičan balkanski mentalitet - kad pobedjujem najbolji sam, a kad gubim onda gubim jer me nešto boli i sudija je protiv mene, inače bi te razbio...taktika za dekoncentraciju protivnika. To je razlog zbog koga je najomraženiji od svih šampiona, jednostavno ne poštuje protivnika, što je u osnovi teniske igre. Van terena nasmejan, folira iskrenost i dobrotu, a na terenu smrad. Jeste naš i jeste veliki šampion, ali ovo mu je mana zbog koje nikada neće biti smatran najvećim igračem, pa makar osvojio pedeset GS-a.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

@Zoran Knežević
A možda je Busta očekivao da igraju pošteno pa ko pobedi pobedio je, ali pošto Djoković zna da Busta može da bude nezgodan, eto izvukao je iz rukava dobru staru taktiku, i sa pravom se čovek buni. Što se diskvalifikacije tiče nije Busta kriv što ovaj divlja na terenu i pogadja sudije, možda je samo ,,kriv" što je zbog njega bio frustriran jer je napravio brejk.
@111
Da mislim, to se iz aviona videlo, i to stalno radi. Ko da je teško da zalepi flaster i prenemaže se uostalom ako ga je vrat toliko boleo, kako to da je tako brzo nestao, u nastavku (kada je video da je taktika uspela) više bola nema, nemoguće je da tako brzo bol nestane. Loše servirao? Ceo prvi set je taktički odradio i ne mogu da verujem da neko podržava to rečima ,,pa šta". Oco je sport, sportista treba sportski da se ponaša. Kao što rekoh, AKO stvarno imaš problem ceo dan, poštenije je i nije sramota reći ,,povredjen sam, imam bolove, ne mogu da igram" pa ideš u ambulantu da se lečiš i masiraš a ne na terenu, vučeš se, glumiš, praviš grimase itd. a kad vidiš da je protivniku ritam razbijen ti kreneš da igraš i nije ti ništa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ju ju, 8. oktobar 2020 12:18
---------
Ako je "pošteni" gospodin Karenjo Busta znao da "on to stalno radi", mogao je i on da parira na isti način. Da je Novak koristio neko pravo koje nije dozvoljeno njegovom protivniku, razumeo bih, ovako?! Uh, umalo da zaboravim? On je "pošten"?!

Bubica

pre 3 godine

Znao je da je Busta nezgodan pa je odma na početku odglumio da ,,saseče u korenu", kad mu je uspelo ništa mu više nije falilo. To vide teniseri, i sve više izjavljuju.

(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ju ju,) 

'To' vide teniseri, Busta izjavljuje da "on (Novak) to stalno radi" i ZAŠTO su onda 'sasečeni u korenu' kada znaju za jadac??????? Što ne igraju svoju igru koja uključuje i ignorisanje tih kao Novakovih grimasa i foliranja? Novak je na početku meča, zbog bolova, loše servirao, jedva 40% i Busta ni kriv ni dužan dobio prvi set. Naravno da kod nekih povreda pomogne zagrevanje, istezanje i analgetik, svako ko iole išta trenira, na svojoj koži je to doživeo xy puta. Novak čak nije ni tražio medicinski tajmaut, samo se masirao u normalnoj pauzi između gemova. Dakle, da rezimiramo, Busta se žali na to što ga je Novak doveo u zabludu da poveruje kako ima bolove i time mu dao lažnu nadu da će Novak ili predati meč ili odigrati traljavo, pa se PKB uzalud poradovao da dobija meč, ali onda se Novak razigra i pobedi??? OMG!

rece mi jedan covek

pre 3 godine

Ijaooo... pa on i njemu slicni nisu jos uvek svesni da su u NY napravili veliku gresku u narodu zvanu “cackanje mecke”...
Probudila se zverka... BG asfalt malo okrece drugi list... no more Mr NICEGUY ... videli ste da moze da bude nice .... sad misevi bolje rupe trazite... dajte druge, jace Spance da vam meckica pokaze kako se protiv jakih igra igrica u narodu znana kao “vamos-tamos”... brrrr...

znalac

pre 3 godine

Druže Busta, ti izgleda ne shvataš da Novak jedino gubi kad nije 100%fit i kad ima problem ,mada i tad u 80% mečeva pobedi, kada je na maksimumu niste mu ni do kolena , jedino možete da sanjate da ćete ga pobediti ili da ste ga pobedili pre mesec dana te je US open pustio da dodjes do polufinala ali Novak ovoga puta nije bio širokog srca

karinjo buesta

pre 3 godine

Aj sad prozivajte dečka a apsolutno je u pravu. To je i jedan od razloga zašto nikad neće dobiti nagradu za fer plej igrača godine. Lako je biti fer plej kad pobeđuješ. Kad gubiš vidi se pravo lice.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dior, 7. oktobar 2020 23:01)

Pa, nije baš da je gubio. Španac je gubio.

ju ju

pre 3 godine

Koji komentari bogte, Djoković se služi nesportskim trikovima, protivnik se sa pravom buni, a ovde se napada onaj ko je u pravu. Ako nekome treba da se kaže SRAM TE BILO, onda je to Djoković, samo mali ljudi ovako nešto rade, a još manji odobravaju i opravdavaju. Znao je da je Busta nezgodan pa je odma na početku odglumio da ,,saseče u korenu", kad mu je uspelo ništa mu više nije falilo. To vide teniseri, i sve više izjavljuju, čovek je jednostavno folirant i dzabe ga branite. Eto dolazimo do toga da je Federer bio u pravu kada je na početku izjavio to što je izjavio a vi ga izmedju ostalog zbog toga mrzite..Poštenije je ako imaš neki problem da izadješ i kažeš da imaš povredu, bolove i da ne možeš da igraš nego se ovako dzukački ponašati i pobediti na totalno nesportski i sramotan način.

jadničak

pre 3 godine

E mom Busta, sitna dušo! Novaka bi mogao da pobedio jedino ukoliko ubuduće na vaše mečeve budu dovodili onu babetinu sa US Open. Umesto da si Novaku rekao " hvala, igrao sam sa No. 1", ti pokušavaš da napadom na njega opravdaš svoje bedno igranje.

x

pre 3 godine

Milsis sam da je naslov i tekst malo naduvan, ali gledao sam njegovu konferenciju za štampu i moj utisak je još gori je nego što je u tekstu predstavljeno.
Sramne izjave Karenjo Buste!
Čak je pomenuo da je Novak tražio MTO i na US openu. Eeeeeeej, on ima obraza da pominje taj meč uopšte?

Ja

pre 3 godine

Navijam za Novaka, ali PCB je, na zalost, rekao istinu - barem grubo gledano. Cinjenica je da Nole cesce izvodi grimase i pokazuje da mu nesto fizicki smeta nego drugi igraci. To je, razumljivo, mnogim navijacima sirom sveta nesimpaticno. Uz to, nesimpaticno im je to kad ispoljava narav, narocito kada je tu uprto u skupljace loptica.

Sto se sinocne povrede tice, kao neko ko ima problema sa vratom, verujem da Novak nista nije folirao. I meni tako zna da smeta, nemam slobodu pokreta kad igram tenis ili se bavim nekim sportom, pa se zagrejem i misici se opuste i sve je bolje dok se opet ne ohladim. Tako da verujem da je zaista imao povredu koja mu je smetala.

No, svejedno, kapiram zasto ga ljudi ne vole; nikome nije simpaticno to prenemaganje. Zao mi je sto to kazem, jer mislim da je bolji nego kakvim ga predstavljaju, ali tako je.

Nnn

pre 3 godine

Ne razumem vas koji pišete kako je trebao da ustane za njega na U.S openu, zašto bi? Je l mu Đoković brat, prijatelj, rod, nešto...? Je l mu Đoković daje pare za prolazak u narednu runu? Radi se o profesionalnom poslu, gde svako gleda sebe, svoj uspeh i napredak. Zanima me samo da li bi bilo ko od vas ovde ustao i rekao neću taj novac koji se dobija za prolazak dalje i generalno neću sledeću rundu, hoću da Đoković ostane na terenu! Malo realnosti u Srba i bili bi mnogo bolji narod...

Tužna izjava

pre 3 godine

Naša izreka kaže: "Ko gubi ima pravo da se ljuti". Međutim, da si korektan i kao sportista i kao čovek ovako nešto nikada ne bi izjavio, jer si izgubio od No. 1.

ja

pre 3 godine

@Apsolutno ne mogu da razumem ponašanje i reakciju Pabla. Nebitno da li navijate ili ne za Novaka, da li ga volite ili ne. Novak je imao problem od treninga pre meča, to je dokumentovano i prisustvom turnirskog fizioterapeuta. Ovakva reakcija na nešto tako očigledno i transparentno mi nije jasna. Novak nije počeo meč loše pa se folirao sa povredom i masažom. Od samog starta je bio u toj poziciji. Pablu svaka čast na rečima, sam neka živi sa njima.
(Kako čovek da bude normalan, 08. oktobar 2020 11:08)

Na zadnja dva njihova meča radi istu stvar. A realno radi i protiv drugih igrača isto.
Moje mišljenje je da mu medicinski timeout više psihički pomogne nego fizički. Zato ga i traži, dozvoljeno je, dali je uredu, to svako gleda na svoj način.

Lane

pre 3 godine

Ne znam zasto se ljudi pale kada neki teniser izjavi nesto? Ako deset tenisera primeti da Novak cim gubi, radi odredjene stvari i suspektan je na povredu, onda tu ima nesto i nemojte se praviti veliki Srbi samo po tome da podrzavate Noleta u svakom trenutku. Budite realni.

xxx7

pre 3 godine

Neprimerena izjava Buste jer je vise no ocigledno da je Novak usao u mec sa povredom
(Izmedju redova, 07. oktobar 2020 23:08)

Ali je povreda na volseban nacin nestala kad je poceo bolje da igra.
Dole neko pita sto ga nije dokrajcio Busta kad je povredjen, pa nije ga dokrajcio zato sto nije povredjen (kad si povredjen to traje konstantno,a ne povredjen sam u prvom setu, u ostalima nisam), i uostalom ako je i bio povredjen a vec si izaso da igras,ne prenemazi se po terenu nego igraj, da li stvarno mislite da je on jedini teniser sa tim "sitnim" povredama?! Verujte svi ih imaju, ali se samo Novak ponasa ajd da kazemo na jedan specifican nacin, poprilicno ruzan, i za navijace koji gledaju i prema protivniku, jer se vuce i mrcvari po terenu,a da objektivno ne postoji nikakv razlog za to...ako si izaso da igras igraj,ako si povredjen predaj i toliko. Da se razumemo,niti mrzim Novaka, niti bilo sta, ali ovo sto je Busta reko nije da je daleko od istine, i to je nazalost tako,i to i jeste jedan od vecih problema u Novakovoj karijeri sto se tice njegove popularnosti,odnosno voljenja njega.
Samo zamislite komentare da se Nadal ovako ponasa po terenu? ajde samo malo budite objektivni,i prekinite da pljujete sve i svakog ko mrko pogleda u Novaka.

Petar

pre 3 godine

Prvo, ko god ima gram mozga jasno mu je da povreda na početku meča koja je indikativna kroz jasnu i podužu gestikulaciju igrača i bandaže, ne može nestati tokom meča sama od sebe, može samo ostati ili se pogoršati - ako stvarno postoji. Na negativnu konotaciju Njujorka Novak je dodao "povredu" i čak izgubio set što se na celom ovom turniru nije desilo, da bi povreda volšebno nestala a on se "setio" kako se igra tenis i to propratio (radi kamera), urlanjem kojim tobože sebe hrabri... i ovo nije prvi put. U momentu gubitka seta i Bustinog naleta, nije bilo jasno hoće li Novak uopšte nastaviti meč a kamo li hoće li ga dobiti...Dakle: pratite kvote što je manje bitno, ali znajte da postoje nezvanična klađenja na enormne iznose...kakav Busta, postoji samo nekoliko igrača na svetu sa kojima Novak može da ima problem jer je on sada na vrhuncu mentalne i fizičke snage a strasti za pobedom mu ne manjka. To neće trajati još dugo. I nemojte biti u zabludi da sve gledate iz ugla ostrašćenog lajkera ili hejtera...Malom Srbinu je izuzetno teško i delikatno da pomiri vrlo protivrečne interese i pritiske raznih grupa u čemu je on takođe šampion - mi vidimo samo vrh ledenog brega a mislimo da vidimo sve. Pri tome, treba da izbegne vrlo konsekventnu sudbinu nesrećne Monike Seleš...takođe No1 u svoje vreme.

1805

pre 3 godine

''On to uvek radi kada ima probleme na terenu'' kaže Pablo.
Pa zbog čega je to za osudu? Zašto bi se istezao tražio pomoć ako ga igra dobro i ništa ga ne boli? Pomoć se traži kada si nemoćan. Kod lekara ideš kada imaš problema. Zašto bi išao kada si zdrav i kada ti sve uspeva?

macconi

pre 3 godine

Novak je uradio sve u skladu sa pravilima...cak i da folira,da mu nije nista,da mu je to deo taktike da se resetuje ili odmori sve to kratko traje i ne moze da utice na krajni ishod meca koji traje dugo...ako si bolji prijatelju onda ga pobedi ,a ne da gledas sta on radi,da li se isteze ili folira...razbio te tri seta za redom i za to su krivi medicinski tajmauti

milan

pre 3 godine

Pa sta ako radi to. Pa sta I da je folira. Ja svaki dan kad dodjem na posao prva dva sata foliram i ne radi mi se. Prof sportiste uvek bolucka nesto pa sta. Može da traži da odmori, dok ne ubaci u pravu brzinu, onda samelje protivnika.
Mogao je onda ovaj da krene isto al teško da bi mu pomoglo.

Kursula

pre 3 godine

Svi odgovaraju vise manje diplomatski. Treba iskreno rec da je to foliranje i nepotrebno ponasanje jednog vrhunskog sampiona. Previse grimasa..previse jadikovanja i onda odjednom Kao da nista nije bilo. Vrlo nesportski pa ne cudite se da ga ne voli 3/4 svijeta.
(rogerthebest, 8. oktobar 2020 05:02)

Ne igra Djokovic za neciju ljubav vec za pare...i je.e mu se za sve. Odavno je on odbacio sve iluzije.

Nenad

pre 3 godine

U fudbalu i košarci simuliranje se kažnjava žutim kartonima i tehničkim greškama. U tenisu se oslanjaju na dzentlmensko ponašanje. Problem nastaje ne onda kad neko nije džentlmen, već kad i pored toga što se vidi da je folirant on se još i ljuti kad mu se to kaže.

xxx7

pre 3 godine

Samo zamislite komentare da se Nadal ovako ponasa po terenu? ajde samo malo budite objektivni,i prekinite da pljujete sve i svakog ko mrko pogleda u Novaka.
(xxx7, 08. oktobar 2020 07:52)

Volim ja Rafi, smatram da je relativno korektan, uvek odmeren u izjavama, veliki borac. Ali...
Samo zamislite komentare da Novak ima onakav sindrom, onakve rituale, uključujući i stalno izvlačenje gaća iz diupeta. Ili da ima onakvu petljavinu sa sumnjivim licima kao što je "čuveni" dr Fuentes. Ajde budite objektivni i priznajte kako bi reagovali svi ovi kojima smeta ponašanje Novaka a ne komentarišu ponašanje Nadala.
(only fools and horses, 08. oktobar 2020 09:07)

Novak je imao petljavinu i to samo tako, prvo sa sumnjivim dr. Cetojevic-em, a kasnije pa verovatno i sada, o cuvenom ucitelju zivota Imazu necu ni da pricam.
Sto se tice Rafinih rituala slazem se, ali on time apsolutno ne ugrozva igru i protivnika, pogotovu sada kad postoji ogranicenje za servis,pa vise ne moze ni da odugovlaci kao pre.

Dobar dan

pre 3 godine

Pročito ga lik, nema tu šta...Kako baš uvijek kao preporodjen igra poslije ogromnih "problema". Bukvalno nijedan drugi teniser to ne radi. ZNAČI NIJEDAN.

rogerthebest

pre 3 godine

Svi odgovaraju vise manje diplomatski. Treba iskreno rec da je to foliranje i nepotrebno ponasanje jednog vrhunskog sampiona. Previse grimasa..previse jadikovanja i onda odjednom Kao da nista nije bilo. Vrlo nesportski pa ne cudite se da ga ne voli 3/4 svijeta.

party

pre 3 godine

Ko izgubi - ima pravo da se ljuti.

Ali, da mu je komentar na mestu - jeste. Malo počinje da smara to njegovo: medicinski tajmaut i onda - pokida protivnika. To mi je nadasve čudno. Ako je taktika protiv protivnika - dosadila je više iskreno :)

sasa.r

pre 3 godine

Najbolji odgovor samima sebi će te dati ako zamislimo obrnutu situaciju! Znači Karenjo Busta izgubi prvi set 6:4. U toku seta se hvata za lakat, vrat, traži kapi za oči...pri svakom gemu se isteže, savija i jasno pokazuje Novaku da nije u redu.Uzima medicinski tajm aut u trenutku kad mu loše ide a tako sprečava Novaka da zadrži postojeći fokus. Karenjo se naglo oporavlja i prestaje bol u vratu, laktu...Novak sve to vidi ali pravila su jasna, to je dozvoljeno.Na kraju Busta dobija Novaka! Ajde pošteno recite svi što bi sada govorili o Busti da se ovako ponašao kao Novak.Da li bi ga pljuvali i svašta govorili? Budimo iskreni i recite?....Odmah da vam kaže volim Noleta, gledam svaki njegov meč i srećan sam zbog pobjede...ali što bi pričali da je Busta bio Novak? Pošteno recite...

Mrdak

pre 3 godine

Obozavam Noleta i znam da nam ga je sami Bog podario iako nismo zaslužili kao narod.Ali.cu takođe reci da se ovaj Busta sa pravom pita jer se to desava po ko zna koji put i ja mislim da je.čista psihosomatika u pitanju,odnosno veliki pritisak u glavi koji je napravio i onda se manifestuje kroz neki"bol" ,kretanje između poena kao da mu nije do zivota i slicno.Suština je da nema loše namere,to iz glave je jace od njega.

Vanja

pre 3 godine

@111

Becker ga vrlo dobro poznaje i sa profesionalne strane, trener mu je bio, a i privatno se dobro poznaju, zna ga u dušu. Becker tvrdi da nije bio nikakav fizicki problem.
Elem, kako god, on je pobedio,

Andjela

pre 3 godine

To je Novakova "svesno" sračunata taktika to je kao u fudbalu kad glumiš u šesnetercu da te je odbradbeni igrač sapleo a ti bi postigao gol, glumiš i padneš. E pa to se u fudbalu kažnjava.
Svrha te taktike koju Novak primenjuje od kad je počeo da igra je da "dekoncentriše" protivnika. Ako se dobro sećam samo je u jednom meču (Novak:Federer) kada se Novak tako ponašao Federer prišao glavnom sudiji i pitao "o čemu se radi" "povređen" neka preda meč....odmah je ustao...

Kokolo

pre 3 godine

Znači, Busta i njegovi fanovi sa ovog foruma tvrde da je Busta izgubio sa 3:1 iz razloga što je Novak lažno predstavio da ga muči povreda?? Za one u poslednjim redovima ponoviti da NIJE tražio medicinski tajmaut.

Цоа

pre 3 godine

Сви шампиони користе све да дођу до циља.

Изјава овог Шпанца је била коректна , мада само наслов тера млађу популацију на мржњу и потребу да се брани Новак.

А то што му се замера што није стао у одбрану Новака у САД, то су глупости. Па то нико од њих не би урадио јер су они у мозгу професионалци који гледају да иду само напред. Зато су и ту сви где јесу.

Уживајте уз рг и спорт. Без мржње.

CroFed

pre 3 godine

Novica je najveći lukavac u tenisu. Zavara protivnika dajući mu do znanja da nešto ne valja, i kada/ako protivnik se samo malčice opusti, on poput predatora kreće u ofenzivu i lomljenje

Salle

pre 3 godine

Apsolutno ne mogu da razumem ponašanje i reakciju Pabla. Nebitno da li navijate ili ne za Novaka, da li ga volite ili ne. Novak je imao problem od treninga pre meča, to je dokumentovano i prisustvom turnirskog fizioterapeuta. Ovakva reakcija na nešto tako očigledno i transparentno mi nije jasna. Novak nije počeo meč loše pa se folirao sa povredom i masažom. Od samog starta je bio u toj poziciji. Pablu svaka čast na rečima, sam neka živi sa njima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kako čovek da bude normalan, 8. oktobar 2020 11:08)

Prvo, Pablo je govorio o meču, kako je dobro igrao ali ga je ipak pobedio svetski broj 1. Nije uopšte pominjao medicinski dok ga novinari nisu pitali. E sad, zamisli se zašto je novinarima bilo bitno baš za tu situaciju da pitaju? Jučerašnja situacija nije bila kako on zna da je namesti, ali ipak...desilo se previše toga u prošlosti. Novakov sam navijač, ali nisam ekstremni zilot pa da ne primetim neke stvari. Pablov odgovor je samo dokaz da i igrači primećuju te stvari. Očekujem brdo neslaganja, ipak neću tražiti med tajmaut. Kako god, 18ti je na pragu:)

ju ju

pre 3 godine

Zoran Knezević
Pa ispade Busta pošteniji i to mnogo....Možda je Djoković koristio nešto na šta ima pravo, ali nije sportski i nije pošteno, i što reçe Busta, to stalno radi....Da neko na tako nepoštenu foru pobedjuje Novaka (ne kažem da bi Busta sigurno pobedio ali na kraju krajeva što i da ne), vi bi ste ga razapeli, ovako, razapeli ste čoveka što je samo rekao ustinu.

maunt5

pre 3 godine

Jos ce ga napraviti na ludog, ali ruku na srce stalno mu nesto fali, beci se, vristi, gundja, ljuti, sve ga redom boli, nezadovoljan je svim i svacim.
Da li je iskompleksiran ili zeljan paznje...?
maunt5

hm

pre 3 godine

Naravno da ga ne boli. Radi se o tome da mu treba malo vise vremena da se smiri i razmisli. Kao kada si nervozan i samo radis pogreske zbog nervoze. Kada se dovoljno smiris odmah je sve bolje. Ujedno i ohladi protivnika.

mikin

pre 3 godine

Tacno, Karenjo, ti si stvarno dobro igrao, cak odlicno. Ali onaj sa druge strane mreze je set i po igrao katastrofalno, a ceo mec daleko ispod onoga sto zna, moze i kako treba da igra. Da se nije onoliko prenemagao, durio, da je uneo malo vise zelje i zivosti u svoju igru ti se na terenu ne bi ni primetio. A to sa ramenom si u pravu. Sve vreme govori kako je u top formi i ima zelje i volje da osvoji RG i onda odjednom, ko grom iz vedra neba .... pa nisu mu noge otkazale zbog ramena.

hoodie

pre 3 godine

Значи, ако играч има неки здравствени проблем, треба да игра док не цркне или треба да преда меч? Оно што не сме да уради је да тражи медицинску помоћ. Отприлике тако размишљају неки којима се без икакве потребе омогућава да остављају коментаре.
(Куп је битан, 8. oktobar 2020 08:32)

Mašiš poentu. Potpuno je u redu da igrac koji ima problem trazi medicinsku pomoc, problem je u tome sto Novak nema prakticno nikakav problem. Ptice na grani su znale da ce on negde sredinom drugog seta da proigra kao da se nista nije desilo. Jednostavno mu se to ponavlja ko zna koji put. Poslednje sto se secam Tim na AO, Agut u Sinsinatiju. Takodje, da je Busta uzeo 4. set, 'problemi' bi se vratili, i krenulo bi vucaranje po terenu do novog brejka, kada bi opet proigrao kao da se nista nije desilo.
Ja Novaka volim i navijam za njega, ali sa svim njegovim vrlinama i manama. Ne pokusavam da pravim od njega superheroja kao 90 posto ljudi ovde.

auuuu

pre 3 godine

Sa kim se vi komentatori svadjate, koliko ostrascenost kao da vam egzistencija i zdravlje od toga zavisi a ne zavisi vam bas nista samo ste utripovali. Bolest.

ju ju

pre 3 godine

@Zoran Knežević
A možda je Busta očekivao da igraju pošteno pa ko pobedi pobedio je, ali pošto Djoković zna da Busta može da bude nezgodan, eto izvukao je iz rukava dobru staru taktiku, i sa pravom se čovek buni. Što se diskvalifikacije tiče nije Busta kriv što ovaj divlja na terenu i pogadja sudije, možda je samo ,,kriv" što je zbog njega bio frustriran jer je napravio brejk.
@111
Da mislim, to se iz aviona videlo, i to stalno radi. Ko da je teško da zalepi flaster i prenemaže se uostalom ako ga je vrat toliko boleo, kako to da je tako brzo nestao, u nastavku (kada je video da je taktika uspela) više bola nema, nemoguće je da tako brzo bol nestane. Loše servirao? Ceo prvi set je taktički odradio i ne mogu da verujem da neko podržava to rečima ,,pa šta". Oco je sport, sportista treba sportski da se ponaša. Kao što rekoh, AKO stvarno imaš problem ceo dan, poštenije je i nije sramota reći ,,povredjen sam, imam bolove, ne mogu da igram" pa ideš u ambulantu da se lečiš i masiraš a ne na terenu, vučeš se, glumiš, praviš grimase itd. a kad vidiš da je protivniku ritam razbijen ti kreneš da igraš i nije ti ništa.

samo da kazem

pre 3 godine

Da je Novak sinoć izgubio, a da je Karenjo radio to što je on radio, drugu bi ste pesmu sad pevali, Karenja bi ste častili najgorim rečima i pogrdnim imenima, čak bi ste mu i familiju spomenuli. Taj čin bi bio najnepošteniji i najljigaviji u istoriji itd itd.ali pošto je to Novak radio, onda je to dozvoljeno i normalno, i tako...

XXX

pre 3 godine

@ (Džoni, 08. oktobar 2020 00:39): uradio istu stvar, iz istog razloga. Moram da priznam da sam pratio rezultat na internetu, a gledao neki rukomet. Posle je bila milina gledati reprizu celog meča, jer da sam gledao u živo, pošandrcao bih.

ne_tako

pre 3 godine

Ako je tako, kako kaze Careno da Novak trazi medicinski prekid kada mu ne ide sledi zakljucak da nije lepo da Djokovic vara. Ako igra sa hronicnom povredom onda je opet lose po njega jer postaje nervozan a tu nervozu siri u publiku i svoje navijace sirom sveta pa mnogi i odustaju od pracenja takvih meceva putem tv ekrana sto kao krajnju posledicu ima samnjenu gledanost koja itekako utice na prihode od reklama sto uz ovu pandemiiju ima za posledicu samnjenje nagradnih fondova a to opet utice na nervozu svih igraca ne samo Novaka.

Stampa

pre 3 godine

Frankfurter Allgemeine o ovoj recenici Buste:

"Ein Kommentar, der ziemlich eindeutig in die Rubrik Nachtreten fällt, vielleicht im Frust geboren, selbst nicht stark genug zu sein, als der andere Schwäche zeigte."
Dakle, novinar smatra da je to iz rubrike "nagazi naknadno", mozda zbog frustracije, sto Busta sam nije bio dovoljno jak, kad je protivnik Novak pokazao slabost.

Jedino ako su sad i Nemci Noletovi idolopoklonici?

Koga interesuje i moze da prevede, evo neka i sam pogleda:
https://www.faz.net/aktuell/sport/french-open/french-open-novak-djokovic-und-das-nachtreten-von-busta-16992310.html

Goran

pre 3 godine

Covjek odgovorio na pitanje novinara i rekao istinu ali u Srbiji su svi zaista slijepi i od Novaka prave bezgresno bozanstvo kojem je sve dozvoljeno. Ocigledno je da je Novak odlican igrac ali kao covjek je civilizacijska nula!

baby fed

pre 3 godine

Đoković se tokom prvog i drugog seta često istezao jer je imao problem vratom i laktom, a usledila je i pomoć fizioterapeuta.

"To je uobičajeno, zar ne? On to uvek radi", istakao je Španac i nastavio:

"Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega".

Svaka ti cast. Ti si prvi teniser koji je ovo javno rekao.

Dior

pre 3 godine

Aj sad prozivajte dečka a apsolutno je u pravu. To je i jedan od razloga zašto nikad neće dobiti nagradu za fer plej igrača godine. Lako je biti fer plej kad pobeđuješ. Kad gubiš vidi se pravo lice.

Jumko

pre 3 godine

Vidim da se ljudi cude kako Srbi ne navijaju za Djokovica i da ne znaju nikoga ko ne navija za njega... Pod 1, ne znate nikoga ni ko glasa za vladajuce, pa ih ima milion! Pod 2, zasto je cudno ne navijati za Djokovica? Njegovom pobedom se raduju otac, stric, zena, majka, braca, Ivanisevic npr, noline koje su nepodnosljive i bezobrazne, pa zasto bi onda neko hteo da se ti ljudi raduju? Mozda je i Djokovic najnormalniji medju nabrojanima, ali eto, njegove pobede se zrtvuju za ove likove...

Travis

pre 3 godine

Nažalost zato ga ne vole jer nole menja raspoloženje urla i poludi i nije stabilan i daje utisak da namerno to radi.makar i da aje povređen toliko puta to radi da na zapadu više mu ne veruju! Steta što nije miran da deluje ko netaknut na neki nacin

Petronije

pre 3 godine

Koliko god voleo Novaka, moram da kazem da je Busta u pravu. Mene je uzasno to nerviralo kod Mareja, a sad vidim da i Novak to praktikuje. Uzasno, ako ti se igra covece igraj, ako te nesto boli predaj mec i dovidjenja. Ono prenemaganje je odvratno za gledanje, a onda nakon 10min nista...U svakom slucaju i pored toga nema veceg navijaca za Novaka od mene i nadam se da Grk nece praviti veliki problem, a onda spektakl!

sakupljac minusa

pre 3 godine

Covek sve objasnio. I onda se pita svako zasto ga ne vole. Ne kazem da ga mrze, nego da ga ne vole. Teski folirant. Al mozda je Karenjo u pravu i ono za glavu. Da je kod Nola problem i u glavi

Jumko

pre 3 godine

Hahahahahaha, bravo Busta! Nista se nije promenilo poslednjih 15 godina, jos uvek ista prica, pocela jos od Rodika i Rodzera... Stvarno, ili ga svi mrze pa izmisljaju, ili zemlja inata ne vidi ocigledno!? Busta, izvini unapred za uvrede koje ces sad pretrpeti!

whothefuck

pre 3 godine

Volim Noleta, ali ovo što je rekao Busta je tačno. Znam da će svi Bustu sada da napadaju, ali realno nije ništa slagao i mene nervira to što radi, ali opet samo se pobede računaju! Idemo Nole do 18. titule!

hoodie

pre 3 godine

Nije bas sportska izjava spanca, ali je cinjenica da se Novaku ovo desava po ko zna koji put. Poslednji primer mec protiv Aguta u Sinsinatiju. Gotovo isti scenario. Bilo je evidentno i veceras da nije nikakva povreda u pitanju, vec neka vrsta 'krize' da tako kazem, kroz koju prolazi. Jasno je da to prenemaganje i konstantno istezanje, uz bolne grimase moze da poremeti protivnika, ali u svakom slucaju to je dozvoljeno ponasanje i na protivniku je da zadrzi fokus.

Dior

pre 3 godine

@samo jako Ne znam ko je uzimao krompire pre, Novak ili Nadal, kako će vam se obiti ova arogancija u komentarima ovde u nedelju, pa to će samo da zviždi.

ju ju

pre 3 godine

Koji komentari bogte, Djoković se služi nesportskim trikovima, protivnik se sa pravom buni, a ovde se napada onaj ko je u pravu. Ako nekome treba da se kaže SRAM TE BILO, onda je to Djoković, samo mali ljudi ovako nešto rade, a još manji odobravaju i opravdavaju. Znao je da je Busta nezgodan pa je odma na početku odglumio da ,,saseče u korenu", kad mu je uspelo ništa mu više nije falilo. To vide teniseri, i sve više izjavljuju, čovek je jednostavno folirant i dzabe ga branite. Eto dolazimo do toga da je Federer bio u pravu kada je na početku izjavio to što je izjavio a vi ga izmedju ostalog zbog toga mrzite..Poštenije je ako imaš neki problem da izadješ i kažeš da imaš povredu, bolove i da ne možeš da igraš nego se ovako dzukački ponašati i pobediti na totalno nesportski i sramotan način.

Timo

pre 3 godine

Busta, u New Yorku dok su sudije sporo donosile odluku o izbacivanju Novaka sa US Opena, ti si kao odlikas sedeo mirno na stolici, cutao i cekao da ga izbace sa turnira. Ostace zapamcen tvoj nefer plej u tim minutima. Nisi prisao i rekao da se igra nastavi buduci da je Novak SLUCAJNO pogodio nesreticu od sudije. Cuti sad i treniraj u Spaniji. Danas si dobio sto si u New Yorku i zasluzio. Povratnu kartu za Spaniju.

Dare

pre 3 godine

@ Pa sto ga nisi dokrajcio kad je bio povredjen smekeru?

Pa poenta je da nije bio povređen. Da li zaista mislite da fizioterapeut za 2 minuta može da sanira povredu? Onda bi svi bili zdravi...

legolas

pre 3 godine

Mali ti si toliko bezobrazan, da sad ako je pravde ATP bi trebao da te žestoko kazni.
Zbog vređanja protivnika, omalovažavanja i nesportskog ponašanja.
Ti si samo odraz duha Zapadnog sveta, mrzitelja Novakovog dela.
Koje je časno i čisto.
Ti si samo mikrofon zluradih i usta licemernih.
Sram te bilo da izjaviš za šampiona koji hoda istom zemljom kao i ti ovako nešto.
Pravedno je kazniti malog nevaspitanog Španca, ali znam da pravde pod nebom nema, a i Novak to zna.
Zato idemo Novače, izgazi ih sve!

Futre

pre 3 godine

Pa to je deo njegove taktike, prenemaže se kad gubi a onda se kao budi. Klasičan balkanski mentalitet - kad pobedjujem najbolji sam, a kad gubim onda gubim jer me nešto boli i sudija je protiv mene, inače bi te razbio...taktika za dekoncentraciju protivnika. To je razlog zbog koga je najomraženiji od svih šampiona, jednostavno ne poštuje protivnika, što je u osnovi teniske igre. Van terena nasmejan, folira iskrenost i dobrotu, a na terenu smrad. Jeste naš i jeste veliki šampion, ali ovo mu je mana zbog koje nikada neće biti smatran najvećim igračem, pa makar osvojio pedeset GS-a.

Beobrad

pre 3 godine

Pa sto ga nisi dokrajcio kad je bio povredjen smekeru?
I te kako bi to uradio da si mogao impotentni teniseru!
Impotentan, jer nema nijedan vrhunski udarac.
Dobio je ono sto bi dobio i u Njujorku da se odigrao mec do kraja
Dajte jaceg Spanca, ovaj je 3. liga!

rogerthebest

pre 3 godine

Svi odgovaraju vise manje diplomatski. Treba iskreno rec da je to foliranje i nepotrebno ponasanje jednog vrhunskog sampiona. Previse grimasa..previse jadikovanja i onda odjednom Kao da nista nije bilo. Vrlo nesportski pa ne cudite se da ga ne voli 3/4 svijeta.

Lane

pre 3 godine

Ne znam zasto se ljudi pale kada neki teniser izjavi nesto? Ako deset tenisera primeti da Novak cim gubi, radi odredjene stvari i suspektan je na povredu, onda tu ima nesto i nemojte se praviti veliki Srbi samo po tome da podrzavate Noleta u svakom trenutku. Budite realni.

Petar

pre 3 godine

Prvo, ko god ima gram mozga jasno mu je da povreda na početku meča koja je indikativna kroz jasnu i podužu gestikulaciju igrača i bandaže, ne može nestati tokom meča sama od sebe, može samo ostati ili se pogoršati - ako stvarno postoji. Na negativnu konotaciju Njujorka Novak je dodao "povredu" i čak izgubio set što se na celom ovom turniru nije desilo, da bi povreda volšebno nestala a on se "setio" kako se igra tenis i to propratio (radi kamera), urlanjem kojim tobože sebe hrabri... i ovo nije prvi put. U momentu gubitka seta i Bustinog naleta, nije bilo jasno hoće li Novak uopšte nastaviti meč a kamo li hoće li ga dobiti...Dakle: pratite kvote što je manje bitno, ali znajte da postoje nezvanična klađenja na enormne iznose...kakav Busta, postoji samo nekoliko igrača na svetu sa kojima Novak može da ima problem jer je on sada na vrhuncu mentalne i fizičke snage a strasti za pobedom mu ne manjka. To neće trajati još dugo. I nemojte biti u zabludi da sve gledate iz ugla ostrašćenog lajkera ili hejtera...Malom Srbinu je izuzetno teško i delikatno da pomiri vrlo protivrečne interese i pritiske raznih grupa u čemu je on takođe šampion - mi vidimo samo vrh ledenog brega a mislimo da vidimo sve. Pri tome, treba da izbegne vrlo konsekventnu sudbinu nesrećne Monike Seleš...takođe No1 u svoje vreme.

xxx7

pre 3 godine

Neprimerena izjava Buste jer je vise no ocigledno da je Novak usao u mec sa povredom
(Izmedju redova, 07. oktobar 2020 23:08)

Ali je povreda na volseban nacin nestala kad je poceo bolje da igra.
Dole neko pita sto ga nije dokrajcio Busta kad je povredjen, pa nije ga dokrajcio zato sto nije povredjen (kad si povredjen to traje konstantno,a ne povredjen sam u prvom setu, u ostalima nisam), i uostalom ako je i bio povredjen a vec si izaso da igras,ne prenemazi se po terenu nego igraj, da li stvarno mislite da je on jedini teniser sa tim "sitnim" povredama?! Verujte svi ih imaju, ali se samo Novak ponasa ajd da kazemo na jedan specifican nacin, poprilicno ruzan, i za navijace koji gledaju i prema protivniku, jer se vuce i mrcvari po terenu,a da objektivno ne postoji nikakv razlog za to...ako si izaso da igras igraj,ako si povredjen predaj i toliko. Da se razumemo,niti mrzim Novaka, niti bilo sta, ali ovo sto je Busta reko nije da je daleko od istine, i to je nazalost tako,i to i jeste jedan od vecih problema u Novakovoj karijeri sto se tice njegove popularnosti,odnosno voljenja njega.
Samo zamislite komentare da se Nadal ovako ponasa po terenu? ajde samo malo budite objektivni,i prekinite da pljujete sve i svakog ko mrko pogleda u Novaka.

Ivan

pre 3 godine

Ne znamo ni mi sta je tebi bilo u Njujorku, i sta ti je bilo u glavi da se radujes onakvom 'sportskom' prolazu dalje??? Obican smrad i nista vise...

Pojedinci stvarno nemaju blama!

pre 3 godine

Ostao bi zauvek upamcen Busta da si skocio za Novaka na us openu (namerno malim slovima), i da si insistirao da se nastavi mec,a ne da cutis ko pi...ca,dobio bi milione navijaca da si ispao smeker tad,e vidis nisi ispao smeker nego seljak i karma te je stigla,sad placi cavo jedna odvratna,podsecas me sad na dzemperka,placip....,mali si bio Busta mali ces i ostati,pozdrav za sve navijace Novaka Djokovica! Pozdrav i za moje Grobare!

Дијего

pre 3 godine

Добар играч, свакако заслужује доста бољи пласман од тренутног... Али ретко антипатичан

Nenad

pre 3 godine

U fudbalu i košarci simuliranje se kažnjava žutim kartonima i tehničkim greškama. U tenisu se oslanjaju na dzentlmensko ponašanje. Problem nastaje ne onda kad neko nije džentlmen, već kad i pored toga što se vidi da je folirant on se još i ljuti kad mu se to kaže.

xxx7

pre 3 godine

Samo zamislite komentare da se Nadal ovako ponasa po terenu? ajde samo malo budite objektivni,i prekinite da pljujete sve i svakog ko mrko pogleda u Novaka.
(xxx7, 08. oktobar 2020 07:52)

Volim ja Rafi, smatram da je relativno korektan, uvek odmeren u izjavama, veliki borac. Ali...
Samo zamislite komentare da Novak ima onakav sindrom, onakve rituale, uključujući i stalno izvlačenje gaća iz diupeta. Ili da ima onakvu petljavinu sa sumnjivim licima kao što je "čuveni" dr Fuentes. Ajde budite objektivni i priznajte kako bi reagovali svi ovi kojima smeta ponašanje Novaka a ne komentarišu ponašanje Nadala.
(only fools and horses, 08. oktobar 2020 09:07)

Novak je imao petljavinu i to samo tako, prvo sa sumnjivim dr. Cetojevic-em, a kasnije pa verovatno i sada, o cuvenom ucitelju zivota Imazu necu ni da pricam.
Sto se tice Rafinih rituala slazem se, ali on time apsolutno ne ugrozva igru i protivnika, pogotovu sada kad postoji ogranicenje za servis,pa vise ne moze ni da odugovlaci kao pre.

VUK

pre 3 godine

Lepo je što dečak pažljivo prati Novakovu karijeru. Ružno je što pamti samo njegove povrede i što ništa drugo nije video. E zato je momak do danas osvojio jedno veliko ništa .

Dobar dan

pre 3 godine

Pročito ga lik, nema tu šta...Kako baš uvijek kao preporodjen igra poslije ogromnih "problema". Bukvalno nijedan drugi teniser to ne radi. ZNAČI NIJEDAN.

Keynes

pre 3 godine

Kakva izjava. Sramotno. "To je uobičajeno, zar ne? On to stalno radi."

Bruka i sramota. Da sam Novak, presreo bih ga negde i ocitao nu lekciju i van terena.

realno

pre 3 godine

Zna se zasto se zove doktor u tenisu kad se gubi,dodje fizi i uradi magiju i ti pobedis...ali sto je najveća fora uvek upali...ali nije nedozvoljeno...mogao je i busta da zove u cetvrtom pa da pokuša nesto da uradi ?

Hmm

pre 3 godine

Momak, ti si teška prevara od igrača. Za ceo meč nisi izgradio par poena, a prvi set si dobio na Novakove greške. Zbog ovakvih izjava ćeš uvek biti luzer. Čovek ti je lepo dao set prednosti i nisi znao da iskoristiš. Jesi li opet čekao da pogodi sudiju?

Vanja

pre 3 godine

@111

Becker ga vrlo dobro poznaje i sa profesionalne strane, trener mu je bio, a i privatno se dobro poznaju, zna ga u dušu. Becker tvrdi da nije bio nikakav fizicki problem.
Elem, kako god, on je pobedio,

123

pre 3 godine

Ne razumem zasto neko misli da kada protivnik ima neki zdravstveni problem treba da cuti i da se ponasa kao da je zdrav kao protivnik? Ovaj treba da zna, a vidi se na nekim klipovima, da je Novaka njegov maser masirao veoma dugo pred sam mec. Trudio se da ga osposobi da moze da igra. Da je imao problem sa vratom, lepo se vidi kako je servirao u tom prvom setu ali i kasnije. Imao je samo jedan as u 4 seta? Za mene je ovo nesportska izjava igraca koji ce da pukne od muke jer je izgubio a za to nije niko drugi kriv vec njegova losa igra. I ovakav Novak je za njega previse dobar teniser. Ovaj Busta je u KARIJERI osvojio 4 turnira i treba da mu je jasno protiv koga je igrao. Nikada u zivotu on nece nista ostvariti u tenisu. Busta treba da se pridruzi Rodiku koji je davao slicne izjave a takve igrace je pojeo mrak jer nemaju nista iza sebe i mogu samo da sanjaju sve ono sto je Novak ostvario u tenisu.

Maki

pre 3 godine

Mi se ovde raspravljamo a Novak kao Rusi,nezaustavljiva masina kojoj puca, da ne kazem sta, sta ce ostatak sveta da misli o njemu..Znate vi gde je 2027 godina?? Polako,do tad nece stati,smanjite strasti..

Ja

pre 3 godine

Navijam za Novaka, ali PCB je, na zalost, rekao istinu - barem grubo gledano. Cinjenica je da Nole cesce izvodi grimase i pokazuje da mu nesto fizicki smeta nego drugi igraci. To je, razumljivo, mnogim navijacima sirom sveta nesimpaticno. Uz to, nesimpaticno im je to kad ispoljava narav, narocito kada je tu uprto u skupljace loptica.

Sto se sinocne povrede tice, kao neko ko ima problema sa vratom, verujem da Novak nista nije folirao. I meni tako zna da smeta, nemam slobodu pokreta kad igram tenis ili se bavim nekim sportom, pa se zagrejem i misici se opuste i sve je bolje dok se opet ne ohladim. Tako da verujem da je zaista imao povredu koja mu je smetala.

No, svejedno, kapiram zasto ga ljudi ne vole; nikome nije simpaticno to prenemaganje. Zao mi je sto to kazem, jer mislim da je bolji nego kakvim ga predstavljaju, ali tako je.

party

pre 3 godine

Ko izgubi - ima pravo da se ljuti.

Ali, da mu je komentar na mestu - jeste. Malo počinje da smara to njegovo: medicinski tajmaut i onda - pokida protivnika. To mi je nadasve čudno. Ako je taktika protiv protivnika - dosadila je više iskreno :)

Nnn

pre 3 godine

Ne razumem vas koji pišete kako je trebao da ustane za njega na U.S openu, zašto bi? Je l mu Đoković brat, prijatelj, rod, nešto...? Je l mu Đoković daje pare za prolazak u narednu runu? Radi se o profesionalnom poslu, gde svako gleda sebe, svoj uspeh i napredak. Zanima me samo da li bi bilo ko od vas ovde ustao i rekao neću taj novac koji se dobija za prolazak dalje i generalno neću sledeću rundu, hoću da Đoković ostane na terenu! Malo realnosti u Srba i bili bi mnogo bolji narod...

Dragan

pre 3 godine

Au, kako si ti ljigav,... nije ni čudo što si jedva dočekao diskvalifikaciju u USA. Idi sad kući i neka ti neko koga voliš i kome veruješ kaže da nikad Novaka pobediti nećeš jer si mnoogooo lošiji igrač a nikakav čovek. Da, stalno to radi Novak, odučava vas od ove igre.

Goran Loznica

pre 3 godine

Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega".



-A ko je Busta da kritikuje čoveka koji je u njegovom sportu ono što je Džordan bio u košarci ili Pele u fudbalu?Sinonim za tenis.Da ti je Novakova glava i upola mentalna snaga ne bi bio anonimus u tenisu...

Goran Loznica

pre 3 godine

Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi. To pitajte njega".




-Njegova glava je čudo.Mentalna snaga koju ti nikada nećeš imati i možeš samo o tome sanjati...


-Najteže je imati posla sa ženama i malim ljudima. Ako im se približiš, prestaju biti čedni, ako ih držiš podalje od sebe, postaju kivni.


-Confucius-

466453

pre 3 godine

""To je uobičajeno, zar ne? On to uvek radi", istakao je Španac i nastavio:

"Poslednjih nekoliko godina on to uvek radi kada ima probleme na terenu. Ne znam, možda je to zbog pritiska ili to mora da radi zbog nečega drugog. On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. "

Postoji još jedan scenario gde igra lošije zbog kompresije vratnih diskusa i da dok ne ustegbe muskulaturu vrata i pritisak ne popusti on igra lošije. Za nekoga ko je redovan da istezanjem to su poznate stvari i istezanje vratne muskulature kao i spinalne uvek vuče probleme sa sobom u vidu instabiliteta i pojačane tenzije mišića. Mačka neće posle ležanja ustati na noge dok se nije dobro istegla jer su uklještenja vrlo laka za dobiti.

ju ju

pre 3 godine

Zoran Knezević
Pa ispade Busta pošteniji i to mnogo....Možda je Djoković koristio nešto na šta ima pravo, ali nije sportski i nije pošteno, i što reçe Busta, to stalno radi....Da neko na tako nepoštenu foru pobedjuje Novaka (ne kažem da bi Busta sigurno pobedio ali na kraju krajeva što i da ne), vi bi ste ga razapeli, ovako, razapeli ste čoveka što je samo rekao ustinu.

samo jako

pre 3 godine

Sad ste ga još više razljutili..popice tvoj brat španac sad u finalu krompir jedan pa ćete moći zajedno da se zaglite i plačete od muke...nisi skapirao da si već dobio poklon u Njujorku nego bezobraznik bi i u Parizu,osladilo mu se da ide u 1/2 bez borbe pa mu je svaki pošteni posao težak ..rado bi ti njega i povredjenog slomio da si mogao nego smekeru čekaš da sam padne,a ro teško ide sinko...

samo da kazem

pre 3 godine

Da je Novak sinoć izgubio, a da je Karenjo radio to što je on radio, drugu bi ste pesmu sad pevali, Karenja bi ste častili najgorim rečima i pogrdnim imenima, čak bi ste mu i familiju spomenuli. Taj čin bi bio najnepošteniji i najljigaviji u istoriji itd itd.ali pošto je to Novak radio, onda je to dozvoljeno i normalno, i tako...

ja

pre 3 godine

A iznervirao si se macane, u Americi si bio smeker, samo ti je tompus falio u ustima.Nije te bilo ni posle da se izjasnis.Sad mozes da pricas jer na terenu nisi rekao mnogo

Baš zato što te znamo

pre 3 godine

Krajnje nekorektna i podmukla izjava.Kada se Nadal godinama drži za kolena ili Federera bole leđa, tu nema veze sa glavom.

Andjela

pre 3 godine

To je Novakova "svesno" sračunata taktika to je kao u fudbalu kad glumiš u šesnetercu da te je odbradbeni igrač sapleo a ti bi postigao gol, glumiš i padneš. E pa to se u fudbalu kažnjava.
Svrha te taktike koju Novak primenjuje od kad je počeo da igra je da "dekoncentriše" protivnika. Ako se dobro sećam samo je u jednom meču (Novak:Federer) kada se Novak tako ponašao Federer prišao glavnom sudiji i pitao "o čemu se radi" "povređen" neka preda meč....odmah je ustao...

misko ajkula

pre 3 godine

Po faci se ovome vidi kakav je lik. Podsjeca na glavnog urednika jednog dnevnog lista. Ali dobro, spanac, od njih su samo ferer i nadal gospoda. Vrat i podlaktica ga muce vec duze vremena ali sto ces. Ko gubi ima pravo da njake

ja

pre 3 godine

Kao neka pi..... Jer time-out dozvoljen, jeste, kraj price!! Jok tebe treba da pita kad ga zove, Federera da pita da li jako da udari lopticu posto se on zalio da nije tako ucio da treba da se reternira. Ovi teniseri su stvarno kao pi... Treba da probaju neki kontaktni sport da vide sta znaci lakat u facu, kad te neko nagazi metalnim kramponima namerno, kad se vratis u modricama sav, polome ti nogu... Igraj i prekini da se zalis!!
Smrc, smrc zvao time-out..

mikin

pre 3 godine

Tacno, Karenjo, ti si stvarno dobro igrao, cak odlicno. Ali onaj sa druge strane mreze je set i po igrao katastrofalno, a ceo mec daleko ispod onoga sto zna, moze i kako treba da igra. Da se nije onoliko prenemagao, durio, da je uneo malo vise zelje i zivosti u svoju igru ti se na terenu ne bi ni primetio. A to sa ramenom si u pravu. Sve vreme govori kako je u top formi i ima zelje i volje da osvoji RG i onda odjednom, ko grom iz vedra neba .... pa nisu mu noge otkazale zbog ramena.

ju ju

pre 3 godine

@Zoran Knežević
A možda je Busta očekivao da igraju pošteno pa ko pobedi pobedio je, ali pošto Djoković zna da Busta može da bude nezgodan, eto izvukao je iz rukava dobru staru taktiku, i sa pravom se čovek buni. Što se diskvalifikacije tiče nije Busta kriv što ovaj divlja na terenu i pogadja sudije, možda je samo ,,kriv" što je zbog njega bio frustriran jer je napravio brejk.
@111
Da mislim, to se iz aviona videlo, i to stalno radi. Ko da je teško da zalepi flaster i prenemaže se uostalom ako ga je vrat toliko boleo, kako to da je tako brzo nestao, u nastavku (kada je video da je taktika uspela) više bola nema, nemoguće je da tako brzo bol nestane. Loše servirao? Ceo prvi set je taktički odradio i ne mogu da verujem da neko podržava to rečima ,,pa šta". Oco je sport, sportista treba sportski da se ponaša. Kao što rekoh, AKO stvarno imaš problem ceo dan, poštenije je i nije sramota reći ,,povredjen sam, imam bolove, ne mogu da igram" pa ideš u ambulantu da se lečiš i masiraš a ne na terenu, vučeš se, glumiš, praviš grimase itd. a kad vidiš da je protivniku ritam razbijen ti kreneš da igraš i nije ti ništa.

CroFed

pre 3 godine

Novica je najveći lukavac u tenisu. Zavara protivnika dajući mu do znanja da nešto ne valja, i kada/ako protivnik se samo malčice opusti, on poput predatora kreće u ofenzivu i lomljenje

maunt5

pre 3 godine

Jos ce ga napraviti na ludog, ali ruku na srce stalno mu nesto fali, beci se, vristi, gundja, ljuti, sve ga redom boli, nezadovoljan je svim i svacim.
Da li je iskompleksiran ili zeljan paznje...?
maunt5

sasa.r

pre 3 godine

Najbolji odgovor samima sebi će te dati ako zamislimo obrnutu situaciju! Znači Karenjo Busta izgubi prvi set 6:4. U toku seta se hvata za lakat, vrat, traži kapi za oči...pri svakom gemu se isteže, savija i jasno pokazuje Novaku da nije u redu.Uzima medicinski tajm aut u trenutku kad mu loše ide a tako sprečava Novaka da zadrži postojeći fokus. Karenjo se naglo oporavlja i prestaje bol u vratu, laktu...Novak sve to vidi ali pravila su jasna, to je dozvoljeno.Na kraju Busta dobija Novaka! Ajde pošteno recite svi što bi sada govorili o Busti da se ovako ponašao kao Novak.Da li bi ga pljuvali i svašta govorili? Budimo iskreni i recite?....Odmah da vam kaže volim Noleta, gledam svaki njegov meč i srećan sam zbog pobjede...ali što bi pričali da je Busta bio Novak? Pošteno recite...

Simke_007

pre 3 godine

Ovaj covjek je bio kao zid nocas...Mislim da bi ovom igrom namucio i Nadala i bilo kog tenisera....Svaka cast Novaku kako je ovo dobio,jer je Busta iz svlacionice vracao lopte,nije pravio greske...Ali nije fer da ovako nesto izjavi posle meca...Zna li Busta da Novak prakticno nije porazen od pocetka godine,da je odigrao ogroman broj meceva,i da je jednostavno nepobjediv.Naravno da ce doci do neke nelagode u ruci,vratu,covjek nije masina.

Mrdak

pre 3 godine

Obozavam Noleta i znam da nam ga je sami Bog podario iako nismo zaslužili kao narod.Ali.cu takođe reci da se ovaj Busta sa pravom pita jer se to desava po ko zna koji put i ja mislim da je.čista psihosomatika u pitanju,odnosno veliki pritisak u glavi koji je napravio i onda se manifestuje kroz neki"bol" ,kretanje između poena kao da mu nije do zivota i slicno.Suština je da nema loše namere,to iz glave je jace od njega.

Nole gazi ih i ne osvrci se

pre 3 godine

Neka, nek radi to stalno, i nek ih ppbedjuje stalno.. Ceo zapadni svet je posle cuvenog muskog finala Wimbldona 2008g, ocekivao jos mnogo takvih finala Rafa- Federer...A onda se pojavi neki tamo Djokovic iz male Srbije i srusi im sve te zelje i pocne da ih pobedjuje redovno...setimo se tretmana koji Djokovic ima kod Engleza jer im je drao Marija..Poenta je da Djokovic ima ne samo protivnike na terenu vec i na tribinama i u medijima zapadnog sveta, koji pokusavaju da ga destabilizuju na razne nacine, i zato mu apsolutno odobravam da se sluzi svim sitnim trikovima, samo nek ih sve pobedjuje na svom putu ka zvanju NAJBOLJEG TENISERA SVIH VREMENA.

Цоа

pre 3 godine

Сви шампиони користе све да дођу до циља.

Изјава овог Шпанца је била коректна , мада само наслов тера млађу популацију на мржњу и потребу да се брани Новак.

А то што му се замера што није стао у одбрану Новака у САД, то су глупости. Па то нико од њих не би урадио јер су они у мозгу професионалци који гледају да иду само напред. Зато су и ту сви где јесу.

Уживајте уз рг и спорт. Без мржње.

hm

pre 3 godine

Naravno da ga ne boli. Radi se o tome da mu treba malo vise vremena da se smiri i razmisli. Kao kada si nervozan i samo radis pogreske zbog nervoze. Kada se dovoljno smiris odmah je sve bolje. Ujedno i ohladi protivnika.

Laki

pre 3 godine

Hajde, nije ti smetalo kad ti u prvom setu poklanjao poene šakom i kapom (posebno što se videlo od samog početka da ima problem, a ne kad je počeo da gubi), pa je primedba da to stalno radi čista zloba. Uostalom, ništa što je radio nije protiv propisa.

Solenoid

pre 3 godine

Vidi ti ovog ljigavca, kakva je ovo samo nesportska izjava, pa to je neverovatno.

Ajde decko u cosak, smesti nekako nos ugao i nauci da gubis, sram te bilo!

Vojvoda Momčilo

pre 3 godine

Žao ti što se nisi provukao pre mesec dana. Sine moj, nećeš ti više seta videti protiv Noleta. Ostao si upamćen kao čovek koji je jedini pobedio zbog diskvalifikacije, ali i jedini koji nije mogao povređenog da pobedi. Kakav jad i beda.

Citaj izmedju redova

pre 3 godine

Nadam se da ste imali priliku da gledate ovaj intervju posle meca, sa Bustom. Ovo kazem jer je velika razlika izmedju nacina na koji je ova vest prezentovana ovde u pisanom obliku I sa prevodom njegove izjave...
Dobija se utisak da je on mislio nesto lose kada se ovako izvadi iz celog konteksta I objavi ovakav naslov.
Potpuno pogresno. Covek je samo rekao svoje misljenje upucujuci novinara da ga pita nesto na sta on uopste ne obraca paznju. Covek je jednostavno rekao da treba da pitaju Djokovica s obzirom da je novinar sugerisao da je to Novakovo istezanje nesto bitno.
Ovako, negativni komentari bez razloga na Bustu, koji je vrlo korektan.

Mihailo

pre 3 godine

Boli poraz, Pablo, boleo je i njega, mogao si da preskočiš konferenciju, pa da posle nekoliko dana smirene glave daš izjavu ovako ostaje ono, ko gubi ima pravo da se ljuti. Na kraju, može biti samo jedan.

Petar

pre 3 godine

Ovaj Pablo Karenjo Busta nije cuo za cuveni "Drunken Master" stil takmicenja. To je ono kad te neko toliko iznervira da mu das set fore pa mu onda poraz teze pada. Sto je najgore drzis ga u uvjerenju do samog kraja da ima neke sanse... crni Karenjo, 100 posto pobjedjujes sledeci put, valjda bude neki linijski sudija u blizini opet

hoodie

pre 3 godine

Значи, ако играч има неки здравствени проблем, треба да игра док не цркне или треба да преда меч? Оно што не сме да уради је да тражи медицинску помоћ. Отприлике тако размишљају неки којима се без икакве потребе омогућава да остављају коментаре.
(Куп је битан, 8. oktobar 2020 08:32)

Mašiš poentu. Potpuno je u redu da igrac koji ima problem trazi medicinsku pomoc, problem je u tome sto Novak nema prakticno nikakav problem. Ptice na grani su znale da ce on negde sredinom drugog seta da proigra kao da se nista nije desilo. Jednostavno mu se to ponavlja ko zna koji put. Poslednje sto se secam Tim na AO, Agut u Sinsinatiju. Takodje, da je Busta uzeo 4. set, 'problemi' bi se vratili, i krenulo bi vucaranje po terenu do novog brejka, kada bi opet proigrao kao da se nista nije desilo.
Ja Novaka volim i navijam za njega, ali sa svim njegovim vrlinama i manama. Ne pokusavam da pravim od njega superheroja kao 90 posto ljudi ovde.

folirant

pre 3 godine

Problem je mentalne prirode ali u tvojoj glavi jer se obazires na protivnika
sta on radi umesto da se fokusiras na svoju igru i dokrajcis ranjenom lava.

ms

pre 3 godine

Svi se Španci ugase protiv Nadala, pitajte ga za prvo kolo Rima....svi Španci puštaju Nadala kao po dogovoru a protiv Novaka podivljaju, zna se zašto....

pruzi ruku boljem i cuti

pre 3 godine

mozda je ipak nesto u tvojoj glavi? nije lako igrati protiv broja 1, udje ti to u glavu, pa ti posle smeta svaka njegova reakcija. jako detinjasta izjava, sve u svemu...

Salle

pre 3 godine

Apsolutno ne mogu da razumem ponašanje i reakciju Pabla. Nebitno da li navijate ili ne za Novaka, da li ga volite ili ne. Novak je imao problem od treninga pre meča, to je dokumentovano i prisustvom turnirskog fizioterapeuta. Ovakva reakcija na nešto tako očigledno i transparentno mi nije jasna. Novak nije počeo meč loše pa se folirao sa povredom i masažom. Od samog starta je bio u toj poziciji. Pablu svaka čast na rečima, sam neka živi sa njima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kako čovek da bude normalan, 8. oktobar 2020 11:08)

Prvo, Pablo je govorio o meču, kako je dobro igrao ali ga je ipak pobedio svetski broj 1. Nije uopšte pominjao medicinski dok ga novinari nisu pitali. E sad, zamisli se zašto je novinarima bilo bitno baš za tu situaciju da pitaju? Jučerašnja situacija nije bila kako on zna da je namesti, ali ipak...desilo se previše toga u prošlosti. Novakov sam navijač, ali nisam ekstremni zilot pa da ne primetim neke stvari. Pablov odgovor je samo dokaz da i igrači primećuju te stvari. Očekujem brdo neslaganja, ipak neću tražiti med tajmaut. Kako god, 18ti je na pragu:)

Ko to tamo peva

pre 3 godine

Ovo je teniski Nando De Colo. Najodvratnija faca na turu. Setite se kako je trazio i dobio izgubljeni poen protiv Janka jer je ovaj glasnije proslavio poen.

marecare

pre 3 godine

pravi pacov i likom i delom...
kako mu je bilo milo kada je video da ce brata Novaka da izbace sa turnira u USA...
Sve se vraća pre ili kasnije bato...

Mike

pre 3 godine

Busta, hm. Sa ovim što je rekao je luzer u svakom smislu. Veoma podlo. Ali dobro, ko gubi ima pravo i da se ljuti. Novak je pokazao da može da ga dobije i "jednom rukom". Toliko.

DRAGAN

pre 3 godine

Kako je ovaj spanac
odvratan i nekorektan.
Prosao si dalje u Njujorku,
znamo kako, a sta si mislio u svojoj glavi danas, danas
to samo ti znas. Idi kuci i
zali se kome god hoces.
Danas si dobio ono sto
te sledovalo. Poraz i
eliminacija od RG.
Idemo Nole sada svima u
INAT. Ceakamo novi klasik
na SATRIJEU....

Marko

pre 3 godine

Covek je dosao na mec povredjen. Imaju snimci na kojima ga masiraju danas na treningu jer je imao taj problem. Bukvalno treba da ga je sramota da kaze da je to poceo da radi u trenucima kada gubi. Sramotno.

Jsx

pre 3 godine

“On posle toga nastavi da igra potpuno normalno. Ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi”

Hahaha pa brate, ako hoces da igra normalno od prvog seta, ti nebi poen video. Bolje ćuti. Budi srecan “zbog necega u glavu” inace bilo bi 3:0.
Jbg ovog puta nema sudije da ti obezbedi prolaz.
Ollleeeee

Tanja

pre 3 godine

Normalno da ce traziti kratku masazu, ali nije trazio medicinski tajmaut. Je l to radio i u svim prethodnim mecevima s tobom karenjo? Nije. Evo malo finog Buste
https://www.youtube.com/watch?v=_mL4rFEhgZU

rain

pre 3 godine

Je li nešto tu bilo mimo pravila? Nije. Zdravo, ćao! Nego si ti, frajeru, uobrazio da bi dobio Noleta na USO, pa ti je sada potrebno vreme da prihvatiš poraz i dodješ sebi.

ne_tako

pre 3 godine

Ako je tako, kako kaze Careno da Novak trazi medicinski prekid kada mu ne ide sledi zakljucak da nije lepo da Djokovic vara. Ako igra sa hronicnom povredom onda je opet lose po njega jer postaje nervozan a tu nervozu siri u publiku i svoje navijace sirom sveta pa mnogi i odustaju od pracenja takvih meceva putem tv ekrana sto kao krajnju posledicu ima samnjenu gledanost koja itekako utice na prihode od reklama sto uz ovu pandemiiju ima za posledicu samnjenje nagradnih fondova a to opet utice na nervozu svih igraca ne samo Novaka.

Dragance

pre 3 godine

Ipak je to 3:1, moras jos da treniras. Problem je u glavi, vodis 0:1 pa izgubis 3:1:. Losem je....sve smeta kao i istezanje protivnika. Pa medicinska pomoc je dozvoljena, zar ne Busta?

Dr.Ing.

pre 3 godine

Gledao sam nemački Eurosport uz Bekera kao komentatora.
Njegova teza je bila da je povređen (ne bi imao traku na vratu) ali i da je pod pritiskom meča sa US Opena (isti protivnik).
Međutim, posle meča su pokazali "tajni" snimak (napravljen telefonom nekog na terenima) sa Novakovog zagrevanja pred meč.
Imao je baš žestoku masažu vrata (Miljan) da su mu suze išle na oči. Povremeno nije mogao da sakrije bolne grimase.
Nisu pokazali da li je nešto bilo i sa levom nadlakticom.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

Koji komentari bogte, Djoković se služi nesportskim trikovima, protivnik se sa pravom buni, a ovde se napada onaj ko je u pravu. Ako nekome treba da se kaže SRAM TE BILO, onda je to Djoković, samo mali ljudi ovako nešto rade, a još manji odobravaju i opravdavaju. Znao je da je Busta nezgodan pa je odma na početku odglumio da ,,saseče u korenu", kad mu je uspelo ništa mu više nije falilo. To vide teniseri, i sve više izjavljuju, čovek je jednostavno folirant i dzabe ga branite. Eto dolazimo do toga da je Federer bio u pravu kada je na početku izjavio to što je izjavio a vi ga izmedju ostalog zbog toga mrzite..Poštenije je ako imaš neki problem da izadješ i kažeš da imaš povredu, bolove i da ne možeš da igraš nego se ovako dzukački ponašati i pobediti na totalno nesportski i sramotan način.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ju ju,)
----------
Možda je Karenjo Busta očekivao da će Novaka, pošto "to on radi stalno", STALNO i diskvalifikovati pa da on ponovo "pošteno" pobedi.

Hm

pre 3 godine

Ja stvarno ne razumijem ove tenisere, zale se ako neko uzme pauzu od par minuta, pa sta bi bilo da igraju fudbal kosarku il neki sport gde imaju kontakt sa drugim igracem, plakali bi non stop. Sitnih povreda ima milion i gde ti je potrebna mala masaza da se dobro zagrije i procice.

Učio mnogo, izlazio malo

pre 3 godine

Ja mislim da je malo pobrkao lončiće.
On uvek igra loše kada zaista ima zdravstvenih problema, a ne ovo sto je on izjavio.

bmiles

pre 3 godine

Pablo sta ti je trebala ona recenica:To on cesto radi!?
Pogledaj statistiku tvog dobijenog seta i izgubljenih setova ,saslusaj izjavu #1.tenisera,pa onda se izvini.Ne budi drugi Rodik,koji je isto tako istrcao pred rudu.Svi su videli i svi znaju,ne pravi se slep kod ociju da je Novak bio u bolovima do sredine drugog seta!Sve ostalo je veoma korektno bili ste u egalu sa zdravljem obojica ali on je ipak bolji,zar ne!?

Ivan

pre 3 godine

Provocira Pablito hehe al džaba mu! Čuj "uvek to radi kada ima problema na terenu"! Kojih problema? To što je izgubio 1. set za ovoga je "problem"? Pa možda za njega i jeste ali za Noleta nije, nebrojano puta je to dokazivao u najvećim mečevima protiv najvećih rivala pa na kraju pobeđivao u tim mečevima posle preokreta a to mogu samo najveći šampioni! Istamburao ga Nole sa 50% svog kapaciteta i to najpre ga pustio jedan set da se malo ponada pa onda malčice dodao gas i demolirao ga rutinski. E moj Pablito mali si i kao igrač a još manji kao sportsmen! Sad mi je još draže što te pobedio!

DaniloBLuka

pre 3 godine

Novak ima 43% prvi servis u prvom setu a oni se pitaju da li folira povredu!?
Pa da folira bar bi mogao da servira? A ako folira znaci da hoce da mu da set fore sto je jos i vise smekerski !!

Aleksa

pre 3 godine

Ako Noleta vide kao lošeg momka, neka se opusti, bude svoj, makar i bad guy a ostaće večno upamćen ali po rezultatima. Svima kontru i samo napred. Dosta tzv. političke korektnosti, pamet u glavu i srcem napred.

Ivan

pre 3 godine

Aj sad prozivajte dečka a apsolutno je u pravu. To je i jedan od razloga zašto nikad neće dobiti nagradu za fer plej igrača godine. Lako je biti fer plej kad pobeđuješ. Kad gubiš vidi se pravo lice.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dior, 7. oktobar 2020 23:01)

Koga boli uvo za fer plej nagradu. To je inace nagrada koja je postala poznata po tome sto se dodeljuje Rodji, jer nista drugo ne moze ni da osvoji.

Ivan Bezdomni

pre 3 godine

Neko je malo ljut. :) Inače, nije mi se svideo još od onda kada je urlao na sudiju kada je izgubio od Nišikorija na AO, lik je izgubio tipa 6 poena za redom.

dejan

pre 3 godine

Nole menja sudijsku odluku i poklanja mu poen i to onda kada se meč lomi.A ovaj par minuta kasnije,dize sudiju iz stolice,buni se i nabedjuje sudiju da je bio aut.Eto toliko taj Busta vredi kao čovek i teniser.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Pa dobro kad si isfrustriran zbog poraza onda i nemožeš očekivati drugačiji odgovor,da je pobedio Novak bi kao i uvek rekao,da je zasluženo pobedio Busta ali Španac nije Đokovič i još je glava vruča posle poraza danas je Nole baš imao problema što su primetili i komentatori na evrosportu meni je delovalo,da je Nole ukočen i fali mu vazduk onda je prebio led i sve je delovalo mnogo bolje.Čestitke i Busti stvarno igra dobro izuzetno je nezgodan iako imam utisak da nole nije igrao zategnuto nole bi dobio 3-0 ovako se baš dosta istrošio.

JBRef

pre 3 godine

Постојале су две могућности да Буста добије меч: да судије дисквалификују Новака или да Новак преда. Нормално је што је Буста незадовољан...

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Svi odgovaraju vise manje diplomatski. Treba iskreno rec da je to foliranje i nepotrebno ponasanje jednog vrhunskog sampiona. Previse grimasa..previse jadikovanja i onda odjednom Kao da nista nije bilo. Vrlo nesportski pa ne cudite se da ga ne voli 3/4 svijeta.
(rogerthebest, 8. oktobar 2020 05:02)

Da li mozes da dokazes da se folira? Pa i da se folira,kakve to veze ima sa protivnikom? Da li je protivnik igrao slabije zbog toga? Da li je Novak imao neke koristi kod sudije zbog toga? Da li je dobio mec zbog toga? Busta kuka,jer je igrao verovatno mec karijere,a Novak nije igrao ni na 60% i dosta je gresio,a opet ga je lako dobio. E zato kukaju svi protiv Novaka. I kako neko moze da kaze da Novak to radi stalno,ka je ovo prvi put posle koliko meceva da Novak jasno i ocigledno pravi grimase. Jasno je bilo da mu je kretanje lose,da mu misici nisu zagrejani,a mozda je imao i grceve. Na kraju krajeva,pa i da folira,ako mu je ovo taktika da udje protivniku u glavu,kriv je sam protivnik sto dozvoli da mu ovo poremeti psihu.

Куп је битан

pre 3 godine

Значи, ако играч има неки здравствени проблем, треба да игра док не цркне или треба да преда меч? Оно што не сме да уради је да тражи медицинску помоћ. Отприлике тако размишљају неки којима се без икакве потребе омогућава да остављају коментаре. Навијачи Федерера немају шта да траже на овом порталу. Имају Индекс и бројне швајцарске портале.

Lax

pre 3 godine

Ne glumi Nole povredu kad je pod pritiskom, nego ga pod pritisak jedino možete staviti kad je povređen - kad je bar na 90 posto, sve vas čisti kao metlom

petar markovic

pre 3 godine

lepo ja rekoh da se nadam da ce nole da se sastane bas sa ovom junacinom. steta sto novak nije fer kao karinjo koji je junacki na klupi cutao i cekao da diskvalifikuju novaka ali eto, ne mogu svi da budu takvi altruisti i sportisti

Gvozdje 79

pre 3 godine

Bravo Karenja,tako se radi.Sada malo kukaj i ti i ove jumčice,frederčice i ostale starletice.Na USO si kao junak stao da braniš propozicije,jel sada on uradio nesto vam propozicija-NIJE.

Strucni komentator

pre 3 godine

Koliko god voleo Novaka, moram da kazem da je Busta u pravu. Mene je uzasno to nerviralo kod Mareja, a sad vidim da i Novak to praktikuje. Uzasno, ako ti se igra covece igraj, ako te nesto boli predaj mec i dovidjenja. Ono prenemaganje je odvratno za gledanje, a onda nakon 10min nista...U svakom slucaju i pored toga nema veceg navijaca za Novaka od mene i nadam se da Grk nece praviti veliki problem, a onda spektakl!
(Petronije, 07. oktobar 2020 23:12)

@petronije
ja to ponasanje vidim kao ogroman pritisak. Mkenro je rekao posle meca da je Novak stavio previse pritiska na sebe da mora da sustigne rafu I rodza. iz ugla obicnog gledaoca to ponasalje nije lepo I nije fer prema protivniku, ali iz ugla bivseg sportiste, obozavam noloa. sta me briga sta radi, samo nek je u okviru pravila I cepaj. kontas me? zato su nam misljenja ovde drugacija. doduse ima ovde vise prizmi; nisu samo obicni gledaoci I sportisti ovde komentarisali. ovde imas I nacionalista, I zapadomrzaca I imas I ljubomornih I zaljubljenih. tako da preovladava podrska nolou. ja sam pola pola. cepaj samo no1o, pobedi ih sve, ali malo vise postovanja za protivnika pokazi. ako ne ide, koga briga. samo ti cepaj svoje. nismo na terenu da se volimo. e da, prestani da saljes onu ljigavu ljubav na kraju meca :) ne stoji ti!

Daki

pre 3 godine

Busta je prosečan igrač, malo je poleteo zbog polufinala us opena ali ga je Nole dobio bukvalno bez prvog servisa zbog očitih bolova tako da mu je još teže da prihvati poraz i tu prosečnost kao igrača. Inače u tenisu su velike razlike izmedju tih nekolicine vrhunskih igrača i ostalih

kaja

pre 3 godine

Jesam li ja nesto propustila? Cini mi se da medicinskog nije bilo na ovom mecu, a sta ce Novak da radi izmedju gemova je njegova stvar. A to sto sumnja u povredu - pa samo zahvaljujuci tome je osvojio prvi set!

psi laju karavani prolaze

pre 3 godine

Ljigavi pakosnici su jedva cekali ovu Nosketovu izjavu i sad ce da se postapaju uz nju, kao slep o svoj stap. Zato mi je jos draza svaka Djokoviceva pobeda.

matori

pre 3 godine

da je Novak bio sav svoj od početka, ne bi ti osvojio prvi set ni u snovima...
ali kada imaš fizički problem, tek kada se potpuno zagreješ problemi znaju da nestanu. ili da te zaustave.... sada su nestali.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Ostao bi zauvek upamcen Busta da si skocio za Novaka na us openu (namerno malim slovima), i da si insistirao da se nastavi mec,a ne da cutis ko pi...ca,dobio bi milione navijaca da si ispao smeker tad,e vidis nisi ispao smeker nego seljak i karma te je stigla,sad placi cavo jedna odvratna,podsecas me sad na dzemperka,placip....,mali si bio Busta mali ces i ostati,pozdrav za sve navijace Novaka Djokovica! Pozdrav i za moje Grobare!
(Pojedinci stvarno nemaju blama!, 07. oktobar 2020 23:45)

Skroz si u pravu. On je bio pred osvajanjem seta i igrao je dobro. Mogao je da pusti glasa malo, da reaguje, zaštiti Nola i time pokaže ne samo solidarnost sa kolegom, nego i veru u sebe. Na ruku bi mu išlo i to što ga 100% ne bi poslušali, ali bi se pamtilo da je tako reagovao. Nole mu to ne bi zaboravio i eto Busti jednog grend slema za nekoliko godina, ako dođe u finale, pustio bi ga Nole kao što je Mareja onomad.

Andromero

pre 3 godine

Kakav ispad u izjavi. Ovo sebi nije smeo da dozvoli, kao ni one prethodne izjave, da mu na megdan jedino mogu izaći Nole i Rafa. Bolje da se zapita kako ga je Novak dobio bez servisa.

Neđo Valderama

pre 3 godine

Veoma loša izjava Buste. Ovo pravi sportista nikada ne bi izgovorio. Treba da se ugleda na ostale igrače tura osim na Cicipasa i Kirgiosa. Momak nije ostvario nikada neki zapaženi rezultat u tenisu, a o sebi govori u superlativu i omalovažava svetskog broja 1 koji je bio povređen pre meča. Vrlo nezrela i labilna osoba. Sramno ponašanje.

Kopenhagen

pre 3 godine

Mali je toliko nekulturan i nadam se da nikada neće biti u samom vrhu.
Ljubomoran i loš gubitnik.
Pa uzmi i ti tajm-out ali ti to ne bi pomoglo!

Igor

pre 3 godine

Predlog za Bustu - uzmi sledeći put medicinski tajmaut, pa pobedi Novaka. Pravila to dozvoljavaju svima. Kao što su pravila diskvalifikovala Novaka sa US opena.

chupavi

pre 3 godine

Bilo je ocigledno da Novak ima problem i da se muci tokom servisa.

Ovaj momak je sebi dozvolio luksuz da se posteno nalupa nakon sto je dobio jedini mec protiv Noleta tako sto je ovaj bio diskvalifikovan.

Q

pre 3 godine

U toku prenosa na euroaportu su pustili snimak sa danasnjeg treninga gde se vidi kako mu Miljan masira vrat bas na mestu na kom je veceras nosio flaster.

Kikujiro

pre 3 godine

1. fenomenalan tenis oba tenisača
2. neverovatni voleji Novaka
3. neverovatni riterni Novaka
4. za razliku od jučerašnjeg noćnog meča koji je izgledao kao meč prvog ili drugog kola ovo je bio pravi uzbudljivi visoko kvalitetan meč 1/4 GS
5. Busta odigrao meč života, najbolje što može, kao top 5 igrač
6. i opet izgubio,
7. prognozirao sam 3 -1 za Novaka, i Busta je odigrao tačno onako kako sam predvideo, set je uzeo samo zato dok se Novak nije zagrejao i fokusirao
8. taj jedan set koji je bio predvidjen da se izgubi je izgubljen, više ih neće biti
9. najveći i najbolji teniser u istoriji, več sada, i bez diskusije, nevidjen nivo tenisa koji je viši i bolji od Rafala i Federa, to smo i ovako znali a ovaj meč je to samo još jednom potvrdio
10. kritika Novaku zašto nije uzeo medicinsku pauzu u prvom setu, tada bi sve bilo gotovo u tri seta
11. protiv Cicipasa ako je Novak fokusiran od starta 3 - 0 za njega
12.. pljuvače, zlobne, mrzitelje, licemerne, mentalno bolesne koji nipodaštavaju Novaka ignorišite, ignor za zlo

grandiozo

pre 3 godine

Jao licemeru mali,a šta ako je stvarno bol u pitanju,da si dobio meč kao na US openu verovatno ga ne bi komentarisao,a sad pidmuklo provlačiš opasku da li je to stvarno,kao da on to stalno radi da bi došao do pobede..,ma nije grešiš,čisti vas sve sa terena kao blato sa cipela,36 vezanih pobeda ne računajuči meč kada je diskvalifikovan u tu bi bio počiščen da ga sudije nisu izvarale jer je loptica gospođu pogodila u rame a ne u vrat,tako pokazuje usporeni snimak naknadno otkriven,treba da tuži US open za 10 miliona $,i da sav novac uplati onima koji imaju probleme s vratom..

Nefer

pre 3 godine

Vrlo nesportska izjava. Povrh svega i nelogična, jer nije Novak igrao loše, pa počeo da "izmišlja" povredu, već je na teren izašao za "zakrpama" i imao tretman pre meč, pa tek onda igrao loše.

AI

pre 3 godine

Ne vidim u čemu je problem i šta je razlog za nervozu. Da li je tražio medicinski timeout kad si bio u naletu i možda te izbacio iz takta?! Nije?! E, pa, druže, igraj svoju igru i bolje razmisli kako nisi imao šanse ni kada je protivnik igrao veći deo meča bez prvog servisa.

Bili boj

pre 3 godine

Za Novakovo izbacivanje sa USO najmanje je kriv Busta. On nije ni video šta se desilo i glupo bi bilo da se nešto meša u sve to.
Inače, on mi je jedan od najnesimpatičnijih tenisera, ali za Nju Jork mu se nema šta zameriti.

Jovan Lazic

pre 3 godine

Pablo Kareno Busta, veliki pozdrav iz Srbije, ti si dobar momak samo malo glup. Taj povređeni "folirant" Đoković koga u skladu sa svetskim trendovima pljuješ, je dobio meč na foliranje sa 3:1. Šta je poenta, da nije folirao dobio bi verovatno sa 3:0 za kraće vreme.

Igor Tučkin

pre 3 godine

Jeste Busta, imao si priliku za brejk u 4. setu ali samo za izjednjačenje u gemovima ne i za dobijen set, tvoja igra nije "garantovala" potpuni preokret niti je Đoković bio toliko loš da bi ti to dozvolio, on je imao više brejkova i prvi je to činio u 2., 3. i 4. setu.

only fools and horses

pre 3 godine

Samo zamislite komentare da se Nadal ovako ponasa po terenu? ajde samo malo budite objektivni,i prekinite da pljujete sve i svakog ko mrko pogleda u Novaka.
(xxx7, 08. oktobar 2020 07:52)

Volim ja Rafi, smatram da je relativno korektan, uvek odmeren u izjavama, veliki borac. Ali...
Samo zamislite komentare da Novak ima onakav sindrom, onakve rituale, uključujući i stalno izvlačenje gaća iz diupeta. Ili da ima onakvu petljavinu sa sumnjivim licima kao što je "čuveni" dr Fuentes. Ajde budite objektivni i priznajte kako bi reagovali svi ovi kojima smeta ponašanje Novaka a ne komentarišu ponašanje Nadala.

Milan_PT

pre 3 godine

Prosto je neverovatno da to izjavi igrač koji je u prošlom meču, protiv Altmajera, nakon drugog seta zatražio medicinsku pomoć i dobio je. Kad je doktor stigao, nije znao kako da mu pomogne, jer nije znao šta treba da radi. Busta mu je rekao da ga boli stomak, na opšte iznenađenje, jer se zbog tog problema ne može zatražiti medicinski tajm aut. Naime, po pravilima ATPa, igrač kad zatraži tu pomoć mora da navede i problem koji ga muči. Tada sudija u stolici procenjuje da li da odobri dolazak lekara ili masažera i koliko će trajati ukazivanje pomoći. Za neke probleme sudija ne odobrava ovaj tajmaut, a na tom spisku su unutrašnji problemi tipa bol u stomaku, bubregu, žuč, glavobolja, pa čak i veoma česti grčevi.
To znači da je Busta u tom meču tražio medicinsku pomoć navodeći neki drugi problem, a ne bol u stomaku, jer da je to naveo, sudija bi odbio njegov zahtev.
Toliko o poštenju pomenutog...

borkes

pre 3 godine

@nenad
Ok. Ajde da kažemo da si upravu. Tenis je džentlmenski sport.
Da li onda ovu izjavu smatraš džentlmenskom:
"Samopouzdanje? Da li se šalite. Molim vas... Neki igrači odrastaju igrajući tako. Kada sam bio u juniorima sećam se da svi kad gube 5:2 počnu da tako 'šamaraju' udarce. To sve ulazi iz nekog razloga, jer su tako igrali kad su gubili dok su odrastali. Ja nikad nisam tako igrao. Ja verujem da se vredan rad isplati...Tako da je meni jako teško da razumem kako neko može da odigra taj udarac na meč poenu. Ali, možda on to radi već 20 godina i to je za njega normalno. Morate njega da pitate"
Bustina izjava je u rangu ove. Isto tako "džentlmenska"
Idemo dalje.

Јабучило

pre 3 godine

Ја сам уверен да јесте до главе. Новак као да има критичну тачку у којој прелама ток догађаја, па на коју страну окрене. Срећом по нас, обично оде на праву страну.

111

pre 3 godine

(ju ju, 8. oktobar 2020 09:33)

Da li ti stvarno verujes da Novak nije imao bolove u vratu i ruci, da ga je fizio masirao na zagrevanju pre meca( Nemacka tv je to prikazala) da je stavio onoliki flaster duz ledja do vrata, sto se videlo u prenosu a u prethodnim mecevima nije imao taj flaster sa ciljem da bi folirao? Da li stvarno verujes da je Novak lose servirao u prvom setu 40 i nesto posto jer nije imao bolove, nego ne zna da servira(?) i da nije moguce kada se telo zagreje da su prestali bolovi i da je zato poceo bolje da igra ? Uz to Novak je imao samo jedan as u 4 seta? Kada se to desilo poslednji put kada je zdrav, da ima samo jedan as? Znaci Novak je sve pripremio da bi isfolirao Bustu?? Ja tebe zalim, i zelim ti da se ugledas na gosp. Federera moji nikada ne aplaudira protivniku za dobro odigran poen..Jer on je gospodin a gospoda to ne rade ali je zato veliki fer plej igrac?

Ratko

pre 3 godine

Ja da sam na Novakovom mestu stalno bih tako nastavio da radim a mrzitelji da kukaju. I kad oborim GS broj titula i nedelja na mestu broj 1 tek će onda da kmeče kako je to nepravda.

Ćika Paja

pre 3 godine

Vidi sine ovako, ako ga stvarno boli, a dobija vas to je onda malo sramota za vas, da vas i povređen dobija. Ako ga ne boli, a ti lažeš ima problem u glavi, pa vas i sa tim problemom dobija onda je to još veća sramota za vas.

Istina

pre 3 godine

Majstore moze on sa druge strane i da place , ti ga odvalis pa nek nastavi da place. Fora , gledate ga sta radi pa vam zao. Probaj i ti tako pa vidi da li ide. Koliko imate od njega kompleksa i koliko ga ne volite nije ni cudo sto vas dere.

bane

pre 3 godine

Meni je zao sto Nole nije lik koji bi ih stvarno prvocirao i prozivao. Zamislite samo Fedexa ili Nadala kada bi ih nole pecnuo pre meca nekom ironicnom izjavom. Ovako Nole ispada bezobrazan i nefer i ako nista ne radi. Da je Novak dao ovakvu izjavu ceo zapadni svet bi se obrusio na njega.

Milanche

pre 3 godine

Sramotna izjava, dobio set fore i jos nezadovoljan. Pre par nedelja prosao na foru do 1/2 GS pa mislio da moze opet. Maximum 1 set moze da uzme i to samo kad Novak nije sav svoj, u suprotnom metla. Idemo po Rafu

zubac

pre 3 godine

Nisam bas veliki navijac Novaka, ali njegovim protivnicima uvijek nesta smeta, a obicno se zale kad izgube od njega. Medicinska pomoc ne moze da utice na tok meca bas toliko da izmjeni krajnji rezultat. Svakako bi ga Novak pobjedio i bez toga, i naravno da ne folira, samo koristi njegovo pravo da trazi pomoc. Ovakve reakcije dokazuju da su teniseri najgori ljudi, egoisti bez neke empatije prema drugima. Sto se tice Novaka, opet ima onaj ludacki pogled , tako da ne sumnjam da ce biti najtrofejniji ikada.

SvetlanaR

pre 3 godine

Novače, zaista smo uživali u meču. Velika pobeda, želimo ti mnogo uspeha, samo napred! Zlurudi komentari, i objašnjenja nekih zašto ne vole su sramni. Ti naš ponos, imaš podršku i sportista i nas bivših sportista, a našoj deci si uzor za fairplay, upornost i veru u sebe! Sve najbolje!

Milan_PT

pre 3 godine

Meni se sviđaju negativni komentari ova 2 nolehejtera sa po 50 nikova, koji kažu "makar imao i 50 GSova, nećeš biti GOAT, jer si ih osvojio nesportski", jer to ukazuje na sledeće:
1) Jasno im je da će Novak imati najveći broj GSova. Istini za volju, ne 50, već "samo" 2-3 više od Rafe.
2) Pošto je 1) neizbežno, onda se ti uspesi moraju prikazati nesportskim. A to se svodi na sledeće: iako na svakom meču bude prisutno 10-15 sudija, što na terenu, to i van njega, Novak, jedini na svetu, uspeva sve njih da prevari i ne da dobije poen, dva na nesportski način, već ceo meč. Jedino logično objašnjenje je masovna hipnoza. Ali na svu sreću, ova dvojica su uvek budni i spremni da otvore oči zabludeloj srpskoj naciji.
3) Ne prezati od laži. Pričaju o nesportskom medicinskom tajmautu, kog nije bilo. Radilo se o kraćoj masaži, odobrenoj od strane sudije. To je uobičajeno kad igrač ima neki fizički problem, sudija procenjuje da li je zahtev opravdan ili ne i onda odobrava ili ne tu masažu. Tek ako ona ne bude dovoljna, igrač može da zatraži dugotrajniju pomoć - medicinski tajm aut. Na svu sreću, Novaku to nije trebalo, ali ova 2 bolesnika su proglasila ovu masažu najnesportskijim potezom u tenisu, zaboravljajući pljačku gledalaca, kad se Federer prošetao u džemperu...

jadničak

pre 3 godine

E mom Busta, sitna dušo! Novaka bi mogao da pobedio jedino ukoliko ubuduće na vaše mečeve budu dovodili onu babetinu sa US Open. Umesto da si Novaku rekao " hvala, igrao sam sa No. 1", ti pokušavaš da napadom na njega opravdaš svoje bedno igranje.

Milan_PT

pre 3 godine

Nijedan od "stručnjaka" nije objasnio kako to "foliranje povrede" izbacuje protivnika iz ritma. S obzirom da "foliranje" nije zabranjeno, jer da jeste bilo bi kažnjeno od strane sudija, koji ništa ne praštaju (pogotovu ne Novaku), zašto samo Novak primenjuje tu čudotvornu taktiku?
Ako je ta dopuštena taktika toliko čudotvorna, zašto i drugi to ne rade? Dakle, protivnik je bolji, ti počneš da glumiš povredu i očas posla on počinje da igra loše i da promašuje. Genijalno. Neverovatno je koliko jedna masaža od minut-dva može da utiče na protivnika da mu oslabi igračke kapacitete. Ili oni repetitivni pokreti koje maser izvodi čine da svi prisutni budu hipnotisani? Da li to važi i u drugim sportovima ili je čudotvorno samo u tenisu?

Cccccc

pre 3 godine

Pa to je povezano, kada favoriti imaju nekih fizickih problema uglavnom ovi paceri kao ovaj nosati i imaju neku prednost u tom trenutku. Da je Novaku sve bilo potaman Nole bi ga pocistio sa terena. Zasto postoje doktori i MTO ako nije dozvoljeno da trazis masazu ili pomoc?

Milan

pre 3 godine

Samo te Nadal na šljaci može pobediti? Čestitaj najvećem u istoriji tenisa i ne zamaraj ionako mali mozak zašto se Nole isteže i da li ima problema u glavi.

Drndo Maroje

pre 3 godine

i. E moj Pablito mali si i kao igrač a još manji kao sportsmen! Sad mi je još draže što te pobedio!
(Ivan, 7. oktobar 2020 23:39)

Sketim se kad je Nisikori na AO, zabio onu lopticu nakon sto je Busta udario u vrh mreze. Sudija je kasno i pogresno zvao aut. Busta je trcao na pogresnu stranu terena i nije imao nikakve sanse da je dohvati, ipak je insistirao da je aut zvan prije udarca, sto nije bilo tacno.
Ovaj spanski “fair-play” je poznat i na drugim sportovima.
Kulminacija je olimpijsko jedrenje, pre desetak godina, pred zadnju i odlucujucu trku po ludom nevremenu, samo Danci imaju sansu teoretsku da ih preteknu. Ali njih brod je ostecen i Hrvatska ekipa odustaje od zadnje trke i daje svoj brod Danskoj. Na upravo nevjerovatan nacin Danska pobjedjuje za minimum i uzima zlato. Spanci se zale, , pa zale, i nakraju se tuze po sudovima da kazne Hrvatsku i oduzmu medalju Dancima iako je sve sto se desilo bilo potpuno legalno.
E to je latino fair-play. Prevari slazi, buni se, i pravi se lud...

Srle

pre 3 godine

E ali najbolji su mi ovi sto pricaju da Novak sa grimasama pobedi protivnika. Covece Novak je po njima na tom nivou da on “grimasama” zbuni tenisere i sa losom igrom pobedi protivnika. Pa gde ces bolje od toga hahhaha...ne mora ni da se potrudi... da im set fore... prizna sve greske sudija na njegovu stetu... bodri protivnika... dok izmisljaju glupa pravila da ga se otarase...pa opet predje igricu 18 put...

Bumerang

pre 3 godine

Komican je, hoce da kaze da je on svojom dobrom igrom naterao Novaka da glumi povredu. Dakle urnebes ))) Pa da zaista nije bio Novak povredjen jos pre meca, ne bi Pablo dobio 1.set ni pod razno. Hteo Pablito da pridoda sebi malo vaznosti, neka, neka se zanosi...

Peđa

pre 3 godine

Pa kako da ne bude isfrustriran?Imao je 42 vinera i 29 neiznuđenih grešaka,a izgubio je skoro pa glatko.Ostaje mu samo da laprda.Nole je monstruozan...legenda.

sasa73

pre 3 godine

Zar bi mu iz foliranja pustio prvi set.Zar bi onako igrao smec kao pionir?Mislim,stvarno...Novak zaista vodi racuna o svom telu i uzima med. tajmout kad mozda neki i ne bi.Ali sta je tu pogrešno.Zato je sampion
jer vodi ravuna o svemu,a da je to deo taktike to je maliciozna glupost zaista...Meni je druga stvar zanimljiva... kao da se stvara atmosfera da sve sto Novak uradi to je onako...na prevaru...I nije slučajno.Pitam se da li bi ovaj teniser tako komentarisao Rafu ili Rodzera,razlog se uvek nađe..

Zuba

pre 3 godine

Na sledecem medjusobnom susretu (ako do njega dodje)Novak bi trebalo da igra kao da mu je zivot u pitanju. Da dobijes 2 ili 3 krompira da te ponizi. A onda se slobodno pitaj sta ima Novak u glavi.

To nije uradio na primer Berdihu u finalu mastersa u Pekingu. Evidentno je da je popustio gas da ne bi bila dva krompira.

mlekadžija

pre 3 godine

Буста је толико пуцао од самопоуздања да је на крају пукао! Новак му је показао где му је место а она изјава је потпуно некоректна....нека размишља о томе, има сада доста времена.Наоред Новаче до нове титуле!

Domi

pre 3 godine

Sve je urađeno u skladu sa propisanim pravilima. Ko gubi ima pravo i da se ljuti. Činjenica je da Novak nije igrao najbolje što može ali je to i više nego dovoljno da se pobedi španski igrač.

ja

pre 3 godine

@Apsolutno ne mogu da razumem ponašanje i reakciju Pabla. Nebitno da li navijate ili ne za Novaka, da li ga volite ili ne. Novak je imao problem od treninga pre meča, to je dokumentovano i prisustvom turnirskog fizioterapeuta. Ovakva reakcija na nešto tako očigledno i transparentno mi nije jasna. Novak nije počeo meč loše pa se folirao sa povredom i masažom. Od samog starta je bio u toj poziciji. Pablu svaka čast na rečima, sam neka živi sa njima.
(Kako čovek da bude normalan, 08. oktobar 2020 11:08)

Na zadnja dva njihova meča radi istu stvar. A realno radi i protiv drugih igrača isto.
Moje mišljenje je da mu medicinski timeout više psihički pomogne nego fizički. Zato ga i traži, dozvoljeno je, dali je uredu, to svako gleda na svoj način.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

@Zoran Knežević
A možda je Busta očekivao da igraju pošteno pa ko pobedi pobedio je, ali pošto Djoković zna da Busta može da bude nezgodan, eto izvukao je iz rukava dobru staru taktiku, i sa pravom se čovek buni. Što se diskvalifikacije tiče nije Busta kriv što ovaj divlja na terenu i pogadja sudije, možda je samo ,,kriv" što je zbog njega bio frustriran jer je napravio brejk.
@111
Da mislim, to se iz aviona videlo, i to stalno radi. Ko da je teško da zalepi flaster i prenemaže se uostalom ako ga je vrat toliko boleo, kako to da je tako brzo nestao, u nastavku (kada je video da je taktika uspela) više bola nema, nemoguće je da tako brzo bol nestane. Loše servirao? Ceo prvi set je taktički odradio i ne mogu da verujem da neko podržava to rečima ,,pa šta". Oco je sport, sportista treba sportski da se ponaša. Kao što rekoh, AKO stvarno imaš problem ceo dan, poštenije je i nije sramota reći ,,povredjen sam, imam bolove, ne mogu da igram" pa ideš u ambulantu da se lečiš i masiraš a ne na terenu, vučeš se, glumiš, praviš grimase itd. a kad vidiš da je protivniku ritam razbijen ti kreneš da igraš i nije ti ništa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ju ju, 8. oktobar 2020 12:18
---------
Ako je "pošteni" gospodin Karenjo Busta znao da "on to stalno radi", mogao je i on da parira na isti način. Da je Novak koristio neko pravo koje nije dozvoljeno njegovom protivniku, razumeo bih, ovako?! Uh, umalo da zaboravim? On je "pošten"?!

karinjo buesta

pre 3 godine

Aj sad prozivajte dečka a apsolutno je u pravu. To je i jedan od razloga zašto nikad neće dobiti nagradu za fer plej igrača godine. Lako je biti fer plej kad pobeđuješ. Kad gubiš vidi se pravo lice.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dior, 7. oktobar 2020 23:01)

Pa, nije baš da je gubio. Španac je gubio.

picasso

pre 3 godine

Strasan je nivo neobjektivnosti i nepostovanja prema Novaku od strane malih i zlih ljudi.
Covek je bio ozbiljno povredjen, i sam nastup je bio doveden u pitanje. Postoje povrede kod kojih se bol smanjuje tokom igre, kad se organizam dobro zagreje, sto se u ovom slucaju dogodilo.
Novak nije ni trazio medical time out nego je samo primio kratku masazu u pauzi izmedju dva seta. Karenjo Busta bi trebalo da objasni na koji ga je nacin to omelo tokom citava tri naredna seta ...
A cak i da je trazio medical time out, da li je to protivno pravilima? Ako nije, da uzvratimo Karenjo Busti recenicom koju je izgovorio nakon Novakove diskvalifikacije sa US Open-a: "Pravila su pravila, ona su tu da se postuju" ...
Toliko.

Kursula

pre 3 godine

Svi odgovaraju vise manje diplomatski. Treba iskreno rec da je to foliranje i nepotrebno ponasanje jednog vrhunskog sampiona. Previse grimasa..previse jadikovanja i onda odjednom Kao da nista nije bilo. Vrlo nesportski pa ne cudite se da ga ne voli 3/4 svijeta.
(rogerthebest, 8. oktobar 2020 05:02)

Ne igra Djokovic za neciju ljubav vec za pare...i je.e mu se za sve. Odavno je on odbacio sve iluzije.

Džoni

pre 3 godine

Ajde, imala bi ova priča smisla da nije Nole već u prvom poenu počeo da se isteže i rasteže, iskreno kada sam ga video još sa onom trakom na vratu, prebavcio sam i nisam ni gledao do pred sam kraj. Uštedeo sam sebi mnogo nerviranja i milina! Nole pobedio kao i uvek i sve super!

Milosav

pre 3 godine

Momce budi zahvalan sto si imao cast da igras sa najboljim igracem svih vremena i da si osvojio jedan set. Ovo ti je bio vrhunac karijere, sada ces polako da odjases u sunset kao i mnogi pre tebe koji su Novaku uspeli da uzmu set ili ga cak i pobedili.
Na tvoju zalost, jedan je Novak Djokovic, dominator i terminator.
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

u vugla

pre 3 godine

Ne moras ti da imas nista u glavi a da ti samo niodakle daju mec koji nikad ne bi dobio. Sad se vidi da ni ti ni Thiem niste zasluzili da postignete ono u NYC.

sempervivum

pre 3 godine

Глупости. Новак је изашао на меч са фластерима на врату (дакле, није се почео пренемагати теј кад је изгубио први сет). Према томе - јесте имао проблем. После меча је изјавио да није био сигуран да ли ће уопште успети да игра.
Што се тиче нервирања, Новак јесте нестрпљив када дуго игра са неким слабије рангираним играчима. Једино игра стрпљиво против Надала и Федерера, јер је свестан да је то велика борба и психички се припреми за ту борбу.

Goran

pre 3 godine

Moze da pobedi Novaka samo ako ga diskvalifikuju ali nije svaki dan badnji dan. Sto rece Ilija Cvorovic - Hoce centrala da pogresi jednom ali ne sto puta.

Pavle

pre 3 godine

Neverovatno da ne moze da prizna poraz. Kakve veze sa tobom ima da li ga boli ili ne boli. Sta on ne sme da se hvata nigde tokom meca?

moram reci

pre 3 godine

Svi teniseri koji misle da je ovo trik,imam savet za vas. U sledecem mecu probajte isto da uradite,posebno protiv bolje plasiranih tenisera.Da si nekm slucajem pobedio ne bi to ni spomenuo.

Igor78

pre 3 godine

Tužna izjava, nikada igrač od ovog neće biti sa takvim naopakim mentalnim sklopom.
A sve dok pravila kažu da igrač može da zatraži medicinski tajm-out, nema šta da se raspravlja.

tami

pre 3 godine

Ne znam koliko vas je profi sportista, verovatno ispod 10% svi vi što pišete ovde, a naročito oni koji iznose mišljenje da je Nole folira.
Da je meni neko zalepio onu flasterčinu na sred leđa do vrata koja čupa kožu i dlake kad se telo rotira, ja bih predao meč.
Koža konstantno radi , on se izvija prilikom svakog udarca, a flaster je tu da zategne mišić. Plus psihološki to takođe smeta kad ti je nešto na leđima.
Mečevi dugo traju, telo se umara, ali apsolutno svaki PROFI igrač ima nešto što ga bolucka. Njima je to nekako i normalno postalo. Da svi oni treniraju kao Novak, da ne jedu meso, pola njih ne bi ni bilo na turu, jer bi konstantno bili na bolovanju .

Kako čovek da bude normalan

pre 3 godine

Apsolutno ne mogu da razumem ponašanje i reakciju Pabla. Nebitno da li navijate ili ne za Novaka, da li ga volite ili ne. Novak je imao problem od treninga pre meča, to je dokumentovano i prisustvom turnirskog fizioterapeuta. Ovakva reakcija na nešto tako očigledno i transparentno mi nije jasna. Novak nije počeo meč loše pa se folirao sa povredom i masažom. Od samog starta je bio u toj poziciji. Pablu svaka čast na rečima, sam neka živi sa njima.

mr

pre 3 godine

20 минута пре ове вести била је вест где је Новак објаснио да је пре меча има пех и да је два сата пре меча почео физио третман. Очигледно је било и доста сведока а реално је и да је овај Буста то знао. Све у свему на чисту ситуацију гомила мрзитељских коментара. Болест је озбиљно узела маха.

Wllaxy

pre 3 godine

Mislim da je u stvari hteo da kaže "Šteta što još jednom nije pogodio sudiju pošto je to bio jedini način da imam šanse za prolaz dalje"...

manuginobili

pre 3 godine

Ljudima smeta sve sto Novak uradi,vise ne znaju sta da rade,sta da mu prebace?...A ne radi nista sto ne rade i drugi-sjetite se recimo Del Potra,covjek "umire" na terenu,jedva se vuce,jedva dise kao da ce se srusiti svaki cas i onda raspali onaj svoj forehand od 120 km na sat i trci po terenu kao lud :)i to nikome ne smeta-i ne treba,zasto bi?...isto i Murray,svadja se sam sa sobom,dere se kao lud,psuje kao kocijas,svaka druga rijec mu je "f word",i sta?...nista,ne smeta nikome,meni je cak i simpaticno ga gledati :)...ehhhh,ali kada Nole radi takve stvari e onda je to veliki problem...ali shvatam,nemaju se za sta drugo uhvatiti,jer o igri nemaju sta reci,covjek ima 36:0!!!...Nije lako Novakovim haterima ovih dana,bolje reci citave ove godine,nikako da docekaju svojih pet minuta ;)

slaviša šmigič

pre 3 godine

Da si na us openu rekao,da ti netreba ovaka pobeda pokazao bi se čovekom a ne ko Dominik Tim koji je rekao,da mu nije nimalo žao što je Đokovič isključen jer je zahvaljujuči tom isključenju osvojio svoj 1 slem.pobogu bavite se istim zanatom i nebi trebalo,da bude mržnje nakon poraza Mladi igrači nepoznaju i nisu čuli za reč fer play.To za večinu tenisera nepostoji.Nemože svako biti Đokovič a ovi mladji izuzetno teško podnose poraze.Ti bi morao biti prvi koji če stati u odbranu Novaka ali Španci i Nemci šta očekivati sem Nadala ostali su zaista svojeglavi i puni sebe.

bradina

pre 3 godine

Toliko prasine oko nicega jos sad i "konspiracija" Novaka i slicne gluposti,da izbaci protivnika iz takta kao da mec nismo gledali!!?Nemaju oni pojma kako smo se mi navijaci osecali(tvrdim da je bar nas 90% mislilo da ce predati mec) usput se molili Bogu da izdrzi,sve se nadajuci oporavice se i vratiti se da zavrsi mec!Cak i kad je vodio u odlucujucem setu 5:4 igrao sam gem snjim,ustao iz stolice,bodrio na glas iako znam da me ne cuje i ne vidi,ali sam najzad izbacio nervozu iz sebe zavrsnim udarcem!Nema Busta pojma koliko narod nas stoji izad njega,jer im je dosta ove dve decenije sikaniranja svega i svacega od strane Zapada po ovom narodu!Novak je bio i ostace svetlost na kraju tunela naseg napacenog naroda,zato toliko medijske paznje prema njemu sa nase strane!Ostaj nam zdrav sampione!

magla svuda oko nas

pre 3 godine

da vam objasnim o cemu se radi, Novak je igrac koji ove sezone nema poraz jos uvek, dakle, igrac koji na svakom turniru dodje do finala i uzme titulu, dakle igrac koji se ubedljivo najvise trosi, u zadnjih 40 dana odigrao je ja mislim 18 meceva plus jedan set kada je diskvalifikovan, skoro svaki drugi dan je igrao mec, prakticno ide sa turnira u nedelju na turnir na drugom kontinentu u ponedeljak, s obzirom da tezinu pritiska sa kojim se soucava, dovoljno je samo da se nezgodno trzne na jednom mecu i da 3 dana ima bolove na tom mestu, ukljestenje nerava, istegnuce misica, ligamenata, a opet, cinjenica je da se mozda ne ponasa kako bi trebalo u tim momentima, deluje nezainteresovano, nekako neprofesionalno, ali to je samo njegov odgovor na nelagodu koja ga sprecava da radi ono sto moze, jer to frustrira ljude koji su prefekcionisti..

Voja

pre 3 godine

Da je korektan,rekao bi da je Novak imao probleme na terenu zbog očiglednih bolova,a ne da je to počeo da radi zbog problema na terenu.Bilo je jasno od samog početka da ima bolove.Loš gubitnik.

objektivno

pre 3 godine

Moguce je da Busta krije od svih kako je on zapravo fin i normalan, ali eto nije mogao da se ponasa lepo. Niko od nas ne bi za Bustu rekao "on to uvek radi" samo zato sto se tako jadno ponasao u Njujorku i Parizu.

tara

pre 3 godine

Paaa, jeste u glavi je, ali ne da umišlja bol gde je nema, nego da je prevaziđe, to se zove borilački duh, čista žudnja za pobedom

Mladen

pre 3 godine

Kakva strasna izjava ovog prosjecnog tenisera. Nokon Novakove diskvalifikacije u Njujorku, nije nista rekao nakon meca, a sugurno je vidio da je neosnovano diskvalifikovan.Na sljedecem turniru usudi se da komentarise nesto u sta nije siguran, i osudi najboljeg, NAGADJA. Novak igra zavrsnice svih turnira, dolazi do zamora, ne ispada u prvim kolima kao ovaj prosjecni teniser koji sa Novakom da igra 100 meceva svih 100 bi izgubio, i usudi se da izjavi ovakvu glupost. Boze svasta! Bolje bi mu bilo da cuti i uci od najboljeg, rijetko ce dobiti tu priliku.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Kareno dobro pika reketom.Pobedio je Aguta,sto nije lako uraditi.No,pokazalo se, to mu je bio maximum.Na momente,igrao je dobro i protiv Novaka.Mogao je i više da postigne,ali preko puta je ,reket u ruci držao,covek koji ne dozvoljava nikome da igra ono sto zna najbolje.Novak ga je naterao da igra onako kako mu Novak dozvoli ili nedozvoli.To je Novaka dovelo di prve pozicije.Tenis je igra na rezultat po pravilima te igre.U karijeri je Novak imao protiv sebe i sile van terena i gubio zato,ali i iz toga je izašao.Nikad nije nikog okrivio za neki poraz.Imao je za to razloga bas u Parizu.
Karenju se učinilo da može pobediti.Mozda je i mogao,ali samo uz Novakovu dozvolu.
I Federeru se znalo učiniti da može,pa je dobijeno gubio i onda pricao:Novak zažmuri pa opali.
To opaljivanje je donelo skor kakav imamo.
Novak je takmičar koji je imao svojih padova u nekim finalima,bas zbog svog stila(ranije je znao remetiti svoj fokus grimasama )i zbog toga izgubio neka finala,ali nikad nije to pripisao nekoj zaveri.
Svi su se radovali kad neko sa silnom motivacionim izbaci Novaka iz njegovog ritma,a Novak to nije pripisao ničem drugom,nego sportskom umeću toga dana.
Sećam se izjave Marija:Novaku je upravo on (Varvirka ili Veseli...)uradio ono sto on nama radi.Nije mu dozvolio da igra svoj stil.Pa to je i cilj u sportu.Onemogucis protivnika i pobediš,sve po pravilima igre.
Kareno će moći dobiti Novaka,ali tek onda kada proširi svoj reportoar i bude u stanju da onemogući Novakov reportoar i nametne svoj.
Za sad mu to ne ide i zato gubi.
Ovo juče?Ovo je bila i božija pravda i kazna za U.S open.
Nadal ,Federer i i mnogi bi zaradili opomenu i cvrsto stojim u ubedjenju da je Novak diskvalifikovan zato sto je Novak.Bez te diskvalifikacije bi imao ,regularno zatadjenoh 18 GS titula.Nema i nije kukao zbog toga,nego je nastavio igrati kako najbolje ume.
Alo,kome nije jasno ovo sto napisah?

zoks

pre 3 godine

Ko je malo bolje pratio mec.a malo na stranu navijanje za Novaka mogao je da vidi da je i pored slabog procenta ubacenog prvog servisa i izuzetno mnogo gresaka Novak napravio koliko -toliko neizvestan mec.To je sigurno posledica nelagodnosti koje je imao jos na treningu.Ali razlika u klasi i arsenalu oruzja koju Novak poseduje je vidljiva i za „stanovnike“ nekih drugih civilitacija osim nase zemaljske.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Pavle Busto, nece Novak svaki put linijskog u grkljan, pa tipovi poput tebe prodju dalje.Novak igra tenis takticki. U najsirem znacenju.Slicno u kosarci, neka ekipa u zaletu trener protivnicke ekipe pozove time out, prekine seriju protivnika i to je to. E sad sto neki ne mogu da nastave sa igrom kao pre medicinskog time outa to isto iz glave dolazi. Zar ne!?

znalac

pre 3 godine

Druže Busta, ti izgleda ne shvataš da Novak jedino gubi kad nije 100%fit i kad ima problem ,mada i tad u 80% mečeva pobedi, kada je na maksimumu niste mu ni do kolena , jedino možete da sanjate da ćete ga pobediti ili da ste ga pobedili pre mesec dana te je US open pustio da dodjes do polufinala ali Novak ovoga puta nije bio širokog srca

1805

pre 3 godine

''On to uvek radi kada ima probleme na terenu'' kaže Pablo.
Pa zbog čega je to za osudu? Zašto bi se istezao tražio pomoć ako ga igra dobro i ništa ga ne boli? Pomoć se traži kada si nemoćan. Kod lekara ideš kada imaš problema. Zašto bi išao kada si zdrav i kada ti sve uspeva?

rece mi jedan covek

pre 3 godine

Ijaooo... pa on i njemu slicni nisu jos uvek svesni da su u NY napravili veliku gresku u narodu zvanu “cackanje mecke”...
Probudila se zverka... BG asfalt malo okrece drugi list... no more Mr NICEGUY ... videli ste da moze da bude nice .... sad misevi bolje rupe trazite... dajte druge, jace Spance da vam meckica pokaze kako se protiv jakih igra igrica u narodu znana kao “vamos-tamos”... brrrr...

Arthammer

pre 3 godine

Covjek odgovorio na pitanje novinara i rekao istinu ali u Srbiji su svi zaista slijepi i od Novaka prave bezgresno bozanstvo kojem je sve dozvoljeno. Ocigledno je da je Novak odlican igrac ali kao covjek je civilizacijska nula!
(Goran, 07. oktobar 2020 23:47)

Prvo Novak nije odličan igrač već prvi i najbolji, a kao čovek je upravo ono što ti nećeš nikada biti. Civilizovan, bogat, human, inteligentan, radan, vredan, poliglota... i naravno Srbin.

laku noc, logiko

pre 3 godine

Koja je to logika da se insuinira da Novak "radi to kad god ima problema na terenu"? Pogledajmo sta se desava poslije ukazane pomoci. Desava se da Novak pocne da igra mnogo bolje i da dobija. Sto ce reci, da je zaista imao zdravstvenih problema zbog kojih mu nije islo na terenu. Sta da je fingirao, recimo, koji su prednosti? Zar ih ima? Pa "problemi na terenu" bi se nastavili po nekoj logici. Njegov takmac se odmara dok se Noletu ukazuje pomoc, sigurno ne radi sklekove u medjuvremenu. Za kraj, da se radilo u kupovanju vremena, po cemu to bi Novak, kao opstepriznato najspremniji teniser na zemaljskoj kugli, bio u prednosti kada bi po nekom redu stvari protivnik mogao biti samo u boljoj poziciji jer se odmorio (a nije na tom nivous fizicke spreme)?

Kralj mača

pre 3 godine

Ах, како га је заболео пораз, па даје овакве отровне коментаре. Новака боли све јер има 33 године, 15 година на АТП туру и преко 1.000 одиграних мечева. Главу има јачу од свих тенисера, а Бустино тело не би ни издржало толике напоре као Новаково, након толико победа, титула, маратонских мечева итд. итд... Логично је да је рањивији како године пролазе.

naucnik

pre 3 godine

Nesportska izjava, ja koji nisam lud za NDj video sam, da je ocigledno tesko povredjen i van ritma. PCB, se treba zapitati ako ovakvog Djokovica nije dobio, kako bi zdravog? Nikako.

naucnik

pre 3 godine

ljudi, odgovorite mi molim vas. Jel se meni jedino PCB, i Cicipas ne svidjaju tj antipaticni su mi do bola? Nadam se debaklu Grka protiv NDJ.

Dragan

pre 3 godine

Prosto neverovatno koliko naših ljudi , nažalost, leči svoje komplekse pljuvanjem Đokovića. Čovek koji je toliko učinio za promociju Srbije, zaista to nije zaslužio. Nebrojeni sportski uspesi, mnoge humanitarne akcije...pa šta više očekivati od čoveka koji je sve postigao svojim teškim radom, kao i požrtvovanju njegove porodice, a da pri tom nije imao ni najmanju pomoć države.

Joj, sta vam radim!!!

pre 3 godine

E decace, treba da ti bude drago sto igras u doba Djokovica. On nije uzimao pauzu zbog povrede, masaze je imao izmedju gemova. Sta je tebi tu nejasno? Sta ti je smetalo? Dok ti jedes bananu i pijes vodu, njega masiraju. Kad sudija pozove, vi ustajete i igrate. Sta treba da se kaze za ono tvoje radovanje posle predaje u Njujorku? Pustio te je da budes jedini koji ima pobedu protiv njega u sezoni, a ti tako. Sram te bilo.

XXX

pre 3 godine

Igraj, sine, tenis i ne obracaj pažnju sto neko trese ruku. Šta to tebe zanima, da nećeš da mi kažeš da ti je žao, kao sto ti je bilo kada su ga diskvslifikovali, a ti ćutiš kao ribica (ja mislim da je zasluženo isključenje, ali si mogao da ispadneš “faca” i da kažeš da bi zeleo da nastavite meč i ako to oni ne bi uvažili). Djokovic je počeo da trese ruku u drugom gemu, tako da ne može da se kaže da je bio u rezultatskom problemu; jedino ako ne misliš da se uplašio tebe. Lol

zzbz

pre 3 godine

Pa videlo se od samog starta da ima problema, Novak je igrao bez servisa i bekhenda ceo mec.
Sto se tice Buste, retko antipatican lik. Trebalo je da zahvali Novaku sto je bio nesmotren u Njujorku, inace ga ne bi dobio u zivotu. Sramna izjava.
Inace gledao sam mec na es4k, gde je prenosio britanski komentator, neverovatno koliko je navijao za Bustu, svaki njegov poen je samo savrsenstvo. Nikad ga nisu voleli, niti ce. Ubio je to rivalstvo Nadal-Federer, i to mu nikad nece oprostiti. A tek ce ih boleti kad bude prestigao obojicu po broju GS titula i postane broj jedan u istoriji.

Posetilac

pre 3 godine

Dodao bih još i da je verovatno popio neki lek protiv bolova koji počeo da deluje tokom meča. A ljudi stalno previde da Novak igra redovno do kraja turnira i da igra mnogo više mečeva u nizu od bilo koga drugog. To sigurno utiče na te sitnije probleme koji svakako utiču na njega a on je još i perfekcionista i do detalja o svemu vodi računa i ništa ne prepušta slučaju.

Bubica

pre 3 godine

Znao je da je Busta nezgodan pa je odma na početku odglumio da ,,saseče u korenu", kad mu je uspelo ništa mu više nije falilo. To vide teniseri, i sve više izjavljuju.

(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ju ju,) 

'To' vide teniseri, Busta izjavljuje da "on (Novak) to stalno radi" i ZAŠTO su onda 'sasečeni u korenu' kada znaju za jadac??????? Što ne igraju svoju igru koja uključuje i ignorisanje tih kao Novakovih grimasa i foliranja? Novak je na početku meča, zbog bolova, loše servirao, jedva 40% i Busta ni kriv ni dužan dobio prvi set. Naravno da kod nekih povreda pomogne zagrevanje, istezanje i analgetik, svako ko iole išta trenira, na svojoj koži je to doživeo xy puta. Novak čak nije ni tražio medicinski tajmaut, samo se masirao u normalnoj pauzi između gemova. Dakle, da rezimiramo, Busta se žali na to što ga je Novak doveo u zabludu da poveruje kako ima bolove i time mu dao lažnu nadu da će Novak ili predati meč ili odigrati traljavo, pa se PKB uzalud poradovao da dobija meč, ali onda se Novak razigra i pobedi??? OMG!

milan

pre 3 godine

Pa sta ako radi to. Pa sta I da je folira. Ja svaki dan kad dodjem na posao prva dva sata foliram i ne radi mi se. Prof sportiste uvek bolucka nesto pa sta. Može da traži da odmori, dok ne ubaci u pravu brzinu, onda samelje protivnika.
Mogao je onda ovaj da krene isto al teško da bi mu pomoglo.

Bizmark

pre 3 godine

Becker tvrdi da nije bio nikakav fizicki problem.
Elem, kako god, on je pobedio,
(Vanja, 8. oktobar 2020 10:59)

Beker je juče na sudu tvrdio da nije kriv za skrivanje prihoda prilikom proglašavanja bankrota, a za koje delo je je zaprećena višegodišnja zatvorska kazna. Beker svašta tvrdi (i radi).

Broj Jedan

pre 3 godine

Znaci ovako: Novak je sve folirao, izgubio je namerno set i servirao 39 posto prvi servis samo da bi izbacio Bustu iz ritma?
Eto resenija, sad svi znaju kako da postanu broj jedan, Novaku se crno pise.

markus1975

pre 3 godine

Reče neko, pustili su tokom prenosa i snimak sa treninga gde Novak dobija masažu zbog istog problema. Ako u Pablovom timu to nisu znali, čemu onda služe?
U svakom slučaju ako je pojedincima koji komentarišu cilj da nam ogade sport svojim ličnim kompleksima i frustracijama - to se neće desiti. Mi ćemo i dalje da gledamo tenis, a oni će i dalje da "plaču" što ni tenis, ni život ne idu uvek kako oni zamisle.

Kikujiro

pre 3 godine

1. fenomenalan tenis oba tenisača
2. neverovatni voleji Novaka
3. neverovatni riterni Novaka
4. za razliku od onog noćnog meča koji je izgledao kao meč prvog ili drugog kola ovo je bio pravi uzbudljivi visoko kvalitetan meč 1/4 GS
5. Busta odigrao meč života, najbolje što može, kao top 5 igrač
6. i opet izgubio,
7. prognozirao sam 3 -1 za Novaka, i Busta je odigrao tačno onako kako sam predvideo, set je uzeo samo zato dok se Novak nije zagrejao i fokusirao
8. taj jedan set koji je bio predvidjen da se izgubi je izgubljen, više ih neće biti
9. najveći i najbolji teniser u istoriji, več sada, i bez diskusije, nevidjen nivo tenisa koji je viši i bolji od Rafala i Federa, to smo i ovako znali a ovaj meč je to samo još jednom potvrdio
10. kritika Novaku zašto nije uzeo medicinski tajm-aut u prvom setu, tada bi sve bilo gotovo u tri seta
11. protiv Cicipasa ako je Novak fokusiran od starta 3 - 0 za njega
12. pljuvače, zlobne, mrzitelje, licemerne, mentalno bolesne koji nipodaštavaju Novaka ignorišite, ignor za zlo

ps. Busta na US Openu u trenutku kada je Šapo krenuo da igra dobro i da preokreće meč bez ikakvog razloga uzima MTO, i pobedjuje, Federer na AO na korak od poraza od Sandgrina, odjednom bez ikakvog razloga uzima MTO, čudesno preokreće meč i pobedjuje, i još jednom kritika Novakau zašto nije uzeo MTO, verujem da Busta ni taj prvi set ne bi osvojio
13. Ignorišite zlo, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, samo ignor.

John Terry

pre 3 godine

Igrao sam tenis, jedno vreme i poluprofesionalno. Mnogi igraci, necu reci svi, umeju da foliraju, da rade ono sto se u kartama zove blef. Kada mu ne ide, on klone glavom, preuvelicava povredu, vuce se po terenu. Recimo, Endi Mari je neprikosnoven od ovih novijih generacija po tome. Ja sam dok sam bio mlad imao kolegu u teniskoj skoli koji je SVAKI PUT folirao povredu cim krene da gubi. Svaki put bi predao. To je poremecaj bio.
Ali zasto ovo pricam. To nije izgovor za ovog drugog igraca jer ti ne znas da li ovaj folira ili ne. Ono sto ti treba da radis je da se fokusiras na svoju igru. Ako ne umes, niko ti nije kriv. Prema tome, ovaj Busta, umesto sto lupeta, moze da bude srecan jer jedino izbacivanjem kao na US openu moze da dobije Novaka. Nikako drugacije.

Nikola

pre 3 godine

Ova izjava nema nikakvog smisla, jer Djokovic je poceo mec sa trakom na ledjima i plus je imao masazu pre pocetka, zar je moguce da covek moze biti ovako pakosan?

Grba

pre 3 godine

Kakve veze ovakva taktika ima sa tvojom igrom? Nek se prenemaze protivnik koliko hoce, ako si bolji, iskoristi to i pobedi lakse. Poenta je da ne umes.

Ja se nadam da je Novak isfolirao povredu, ali ne zato sto mu je Busta tezak, nego da ga ponizi. Namerno mu je dao prvi sat jer je na us openu bilo izvesno da bi ga izgubio i onda je naredna 3 seta pobedio Bustu tako sto je pruzao svoj minimum za pobedu. Ne samo da mogu da te pobedim, nego ne moram ni da se trudim da bih pobedio. Mislim da je to bila poenta meca, cisto da zapusi usta onima koji lupetaju da je Busta imao neke sanse da nije doslo do diskvalifikacije.

Naravno ovo iznad nije tacno, ali ja bih voleo da jeste. Novak jeste bio povredjen, medjutim pobedio je jer je promenio svoj stil igre. Nije isao u duge razmene, forsirao je paralele i gledao da zavrsi poene sto pre. Pomogli su mu malo uslovi na terenu, ali je i ovim mecom pokazao zasto je goat jer sto rece voditelj iz Amerike, Novak ima svajcarski noz nacina na koji moze da te dobije i malo je tenisera koji se prilagodjavaju i menjaju svoj stil igre kada je to potrebno ma terenu.

borkes

pre 3 godine

@petar
Ako sam dobro razumeo to što si napisao onda ti momak imaš simptome šizofrenije.
Ti impliciraš da je Noavak odigrao kako je odigrao da bi on, neko drugi, neko treći uzeo lovu na kladionici?
Da Novak Đoković, koji stoji na pragu (teniske) besmrtnosti masira vrat na zagrevanju, loše servira, gubi set, u krajnjoj liniji živi kao spartanac radi zarade na kladionici? Ti misliš da Federer, Nadal i Đoković igraju da bi uzeli pare?
Ajde nam još samo napiši koliko to miliona evra vredi...
Idemo dalje.

x

pre 3 godine

Milsis sam da je naslov i tekst malo naduvan, ali gledao sam njegovu konferenciju za štampu i moj utisak je još gori je nego što je u tekstu predstavljeno.
Sramne izjave Karenjo Buste!
Čak je pomenuo da je Novak tražio MTO i na US openu. Eeeeeeej, on ima obraza da pominje taj meč uopšte?

Tužna izjava

pre 3 godine

Naša izreka kaže: "Ko gubi ima pravo da se ljuti". Međutim, da si korektan i kao sportista i kao čovek ovako nešto nikada ne bi izjavio, jer si izgubio od No. 1.

macconi

pre 3 godine

Novak je uradio sve u skladu sa pravilima...cak i da folira,da mu nije nista,da mu je to deo taktike da se resetuje ili odmori sve to kratko traje i ne moze da utice na krajni ishod meca koji traje dugo...ako si bolji prijatelju onda ga pobedi ,a ne da gledas sta on radi,da li se isteze ili folira...razbio te tri seta za redom i za to su krivi medicinski tajmauti

PSL

pre 3 godine

Meč je počeo tako što je Busta podigao reket da nije spreman za igru u trenutku kada je Novak već bacio lopticu u vis. navodno čulo se nešta na stadionu. Svo vreme trajanja meča nešto se čulo i vrlo često se čuje siren, ali meč se igra. Toliko o sportskom ponašanju. Novak nije tražio medecinski tajm aut dve intervencije su bile izmedju gemova. Šta bi tek rekao za Mareja koji se vuče po terenu misliš sad će da se sruši, a onda trči i stiže svaku lopticu narednih pet sati. Nadam se da će Novak doći do finala i podići pehar ma ko bio sa druge strane mreže.

XXX

pre 3 godine

@ (Džoni, 08. oktobar 2020 00:39): uradio istu stvar, iz istog razloga. Moram da priznam da sam pratio rezultat na internetu, a gledao neki rukomet. Posle je bila milina gledati reprizu celog meča, jer da sam gledao u živo, pošandrcao bih.

Kokolo

pre 3 godine

Znači, Busta i njegovi fanovi sa ovog foruma tvrde da je Busta izgubio sa 3:1 iz razloga što je Novak lažno predstavio da ga muči povreda?? Za one u poslednjim redovima ponoviti da NIJE tražio medicinski tajmaut.

auuuu

pre 3 godine

Sa kim se vi komentatori svadjate, koliko ostrascenost kao da vam egzistencija i zdravlje od toga zavisi a ne zavisi vam bas nista samo ste utripovali. Bolest.

Stampa

pre 3 godine

Frankfurter Allgemeine o ovoj recenici Buste:

"Ein Kommentar, der ziemlich eindeutig in die Rubrik Nachtreten fällt, vielleicht im Frust geboren, selbst nicht stark genug zu sein, als der andere Schwäche zeigte."
Dakle, novinar smatra da je to iz rubrike "nagazi naknadno", mozda zbog frustracije, sto Busta sam nije bio dovoljno jak, kad je protivnik Novak pokazao slabost.

Jedino ako su sad i Nemci Noletovi idolopoklonici?

Koga interesuje i moze da prevede, evo neka i sam pogleda:
https://www.faz.net/aktuell/sport/french-open/french-open-novak-djokovic-und-das-nachtreten-von-busta-16992310.html