Ponedeljak, 05.10.2020.

16:30

Đoković ponovo pogodio linijskog sudiju u glavu! VIDEO

Novak Đoković ponovo je lopticom pogodio linijskog sudiju u glavu. Srećom, ovog puta nije bilo nikakve dileme da li je imao nameru ili je prekršio pravila.

Izvor: SS

Ðokoviæ ponovo pogodio linijskog sudiju u glavu! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

nikos

pre 3 godine

@Jumko... Tako je tesko shvatiti?
Tesko je shvatiti da posle 1983. kada je linijski suduja stradao od (regularnog) servisa Edberga, organizatori ne stite linijske sudije maskom i stitnicima za ruke i noge. Da su ovaj (i ona baba) imali zicane stitnike za glavu nikom se nista ne bi desilo. Sad je pitanje KO snosi odgovornost?

Milan_PT

pre 3 godine

@Milan_PT

Beker je kao junior na servisu pogodio linijskog u arkadu i ubio.... Eto desana se.
(Posmatrac, 5. oktobar 2020 21:01)

To mi je nepoznato. Verovatno mi je promaklo. Može li neki link ili dodatna informacija? Dosta sam pratio Bekerovu karijeru, ali za ovo nisam čuo.
Inače više igrača je pogađalo, što nenamerno to i namerno, sudije u glavu. Sećam se jednog što je ostao i bez oka, ali ovaj slučaj sa Edbergom je najdrastičniji...

Vrg

pre 3 godine

Ja verujem da se sudije vise nikada nece prenemagati kada ih Novak pokosi, posto su svi čuli za pretnje koje su Novakovi fanovi uputili onoj babi. :-)

Milan

pre 3 godine

Pa i ne bi. Da je ona, umesto što se složila na pod daveći se, a ne skidajući masku, ostala na nogama kao da se ništa nije dogodilo, te da je Novak dobacio nešto glupo u stilu "stalno moraš da budeš oprezna", svi bi se nasmejali i ne bi bilo diskvalifikacije.
(Đoka iz potoka, 5. oktobar 2020 19:47)

Mislis kao onomad kad je Federer pogodio sakupljaca loptica?

mlekadžija

pre 3 godine

Мржња (никако другачије се не може квалификовати ) према Ђоковићу иде толико далеко да поједини коментатори намерно превиђају правила....појешће вас мржња. Ноле напред до новог трофеја!

Проматрач

pre 3 godine

Beker je kao junior na servisu pogodio linijskog u arkadu i ubio.... Eto desana se.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Posmatrac, 5. oktobar 2020 21:01)

Није...Едберг је...

Срле

pre 3 godine

Баш не разумем ово глупо правило кад ко треба да се казни и зашто. Деценијама уназад тенисери погађају случајно судије и нико наравно није кажњен због тога. Сад су наравили нека специјална правила која нико не разуме или може да протумачи а притом ни судије више нису ни потребне. Онда их стварно треба искључити из тениса.

Will Mosley

pre 3 godine

Gospodine Mikii, nolomanija je najveće zlo koje je zadesilo ovaj narod i zemlju za poslednjih 20 godina.
(Srki, 05. oktobar 2020 19:47)

Ne samo nolomanija vec i jokomanija uz denveromaniju.

Milos

pre 3 godine

Novakov golden slam je da pogodi linijskog u glavu na sva cetiri turnira. Ovo ostalo je skoro sve vec osvojio.

PS da je bila ona riba sa US opena, pala bi kao da su je upucali

Sretenn

pre 3 godine

Pa ko je kriv tim linijskim sudijama, kada sede tamo gde ne treba? Što ne sede kući kao sav normalan svet i gledaju meč preko TV-a?

mile

pre 3 godine

Sudije u bejzbolu nose kacige i zastitna odela... Mozda bi i u tenisu to trbalo da se uvede... Eto Noletu ideja za promenu pravila tenisa :)

Рајко Ђукановић

pre 3 godine

Да бисмо тачно знали колико људи са простора бивше Југославије воли или не воли, подржава или не подржава нашег Новака, а нарочито у овим коментарима, ми Срби треба да пишеми ћирилицом..
Ја још нисам прочитао лош коментар о Нолету на нашем писму..Размислите о мом предлогу :)

StanisaD

pre 3 godine

Pa to nije sudija, to je ovca. On je postavljen da sudi liniju sa koje Novak igra, a gleda u suprotnom smeru, prema drugoj polovini terena. Da je gledao gde treba, i da je pratio igru, ništa mu se ne bi desilo. Reagovao bi, izmakao se ili postavio ruku. Ovako, dobio je loptu u slepoočnicu jer je gledao u nemogućem pravcu. Na dva metra od njega igrač kliza, juri na ritern, a njega to ne zanima.
(Djido, 5. oktobar 2020 16:43)

Nemoj da vredjas! Gledao je tamo gde je i trebao, na trag loptice. Sve se odigralo u pola sekunde. Niko nije kriv ovde, desi se! Dovoljno je sto ga je loptica udarila u glavu, ne treba vredjati coveka koji je to junacki i pristojno izdrzao.

Mika

pre 3 godine

Ma da, kao, slučajno. Namerno je drugi put udario sudiju u glavu, treba mu zabraniti godinu dana da igra. Nažalost, onda će da se istovremeno povrede i Nadal i Federer, pa neće uspeti da napreve veću razliku u grendslemovima...

Đoka iz potoka

pre 3 godine

Ovo je bilo u igri, i ne bi bilo posledica i da je sudija pao. Onomad je to bilo zbog Novakove nesmotrenosti, i prema pravilima, bio bi isključen i da je žena ostala na nogama.
(Ozren, 5. oktobar 2020 19:23)

Pa i ne bi. Da je ona, umesto što se složila na pod daveći se, a ne skidajući masku, ostala na nogama kao da se ništa nije dogodilo, te da je Novak dobacio nešto glupo u stilu "stalno moraš da budeš oprezna", svi bi se nasmejali i ne bi bilo diskvalifikacije.

Beobrad

pre 3 godine

Vec je neko lepo ovde napisao - A gde gleda sudija u trenutku kada Nole trci da stigne loptu? Gleda u Hacanova i njegov deo terena, umesto da isprati poen do kraja. Ipak, ispao je korektan i nije se previjao kao dobro poznata gospodja.

Bojke

pre 3 godine

Strašno, kakvi komentari. Da li je neko od vas ikada igrao bar, "između dve vatre"
U sportu je ovo sasvim "normalno"
Nole, napred do titule...

Boske

pre 3 godine

Smiješi se novi dvostruki rekord: barem dvostruki osvajač svih Grend slemova i dvostruki pogađač glave linijskih sudija na Grend slemovima. Teško dostižno, praktično nemoguće.

Kako čovek da bude normalan

pre 3 godine

Stvarno je dosta. Nebitno ko za koga navija i ko koga voli ili ne voli. Previše je. Do Novakove diskvalifikacije niko o tome nije pričao, nikada. Odjednom, to su glavne vesti, sa uzvičnikom! Video sam tu situaciju uživo. Ništa posebno, niti bitno. Novak je išao na ritern, loptica se tako odbila o njegov reket da je završila kod sudije. Dešava se non-stop. Čak, ponekad, tako jako i nezgodno udari sudiju da se pomere sa mesta, nikom ništa, to je deo igre. I šta je sada drugačije ovde? Drugačije je to što se koristi Novakova veličina i popularnost da bi se dobilo na gledanosti i čitanosti. Ljudska glupost.

Pčelar iz kupinova

pre 3 godine

Sad su organizatori noli progledali kroz prste, a mogli su ponovo da ga izbace,trebao je makar samo jače da raspali ovog u glavu

bmiles

pre 3 godine

Neke linijske sudije ni na "mosu" nebi reagovale,strasno!?Gde ih nadju da mi je znati!? Doticni g-din za razliku od svoje "koleginice" nije gledao u tom pravcu i bilo je veoma blizu da bi eskivirao, dok za razliku koleginice sticem i danas utisak je isla u pravcu da zadobije udarac u glavu! Novaku ce dugo,dugo gledati svaki potez,na terenu i van njega.Jednostavno socijalna mreza ucinila je bliskost svakog dogadjaja uz pravo da svako kaze svoje misljenje makar to i nije u redu a pametnije je ne komentarisati sve sto zaista nije deo sporta a van Pravila.Mada jos nisam nacisto da li je ona diskvalifikacija bila po propisu ili doneta iza zatvorenih vrata ATP.Jos uvek sam misljenjka da mu je trebalo oduzeti gem i set a posve sam siguran da nije bilo iz besa ili namerno!

Jumko

pre 3 godine

Noline, da li shvatate da je danas sudija i umro, Djokovic ne bi bio izbacen jer nije iz frustracije pogodio sudiju nego u igri? A zena i da nije "glumila" u Njujorku ovaj bi leteo jer je iz besa napucao lopticom! Tako je tesko shvatiti?

Ivan

pre 3 godine

Očekujem naslov u Daily Mrrror-u... Joker strikes line referee but advances in quarter finals...
(Tapa, 5. oktobar 2020 18:43)

Na indeks hr su vrlo slicnu stvar izbacili. Jos pisu da je ipak izbegao diskvalifikaciju, kao da mu se tu nesto gledalo kroz prste pa se neko smilovao da ga ne izbaci... Sublimirane poruke nisu sala. Banalna stvar se istice u prvi plan i predstavlja coveka u skroz negativnom svetlu. Dok pucnes prstima, svi pricaju o drugom udarcu djokovica u sudiju.

Milan_PT

pre 3 godine

Da li je Edberg pogodio u oko jednog sudiju prilikom servisa ?
(Pegone, 5. oktobar 2020 19:15)

Eh, da ga je pogodio u oko, možda bi i danas bio živ. Na US Openu 1983 Edberg je servirao, linijski sudija koji je pazio na centralnu liniju nije video lopticu, koja ga je pogodila u prepone i on je pao sa stolice u udario glavom u tvrd teren. U nesvesnom stanju je prebačen u bolnicu gde je umro nakon nekoliko dana.
U to doba linijske sudije iza igrača takođe su sedele na stolicama, nakon tog događaja više nisu.
Šapovalov je svojevremeno namerno gađao i pogodio sudiju u stolici u oko i polomio mu arkadu...

Ozren

pre 3 godine

Ovo je bilo u igri, i ne bi bilo posledica i da je sudija pao. Onomad je to bilo zbog Novakove nesmotrenosti, i prema pravilima, bio bi isključen i da je žena ostala na nogama.

Јабучило

pre 3 godine

dileme nema, van sa rga. nemozes vratiti lopticu u polje, ti je pusti. a ne, on ramom gadja sudiju. again!
(bbb, 05. oktobar 2020 16:47)

Правила допуштају. Сад може да решета до миле воље.

Vrg

pre 3 godine

I on da postane.. GOAT.. Ovaj.. Klovn.. Molim vas ljudi.. Ne zanosite.. Se
(Milos, 5. oktobar 2020 17:05)

On je vec GOAT, sad samo gleda da bude sa sto vecom razlikom.

Lelemud

pre 3 godine

Meni je ovo nemoguće skroz da ih ovako lopta pogadja kao da su od drveta.Ni ne pokušavaju da se odbrane rukom ili izmaknu nego stoje i kao da čekaju namerno da ih pogodi ne bi li ga samo ponovo diskvalifikovali. Neverovatno na sta su sve spremni i koliko ih boli ta njegova dominacija. Evo i sada posle meca ni govora o Novakovoj briljantnoj igri na zapadu vec je glavna tema novi “pokusaj ubistva” linijskog sudije...

бре

pre 3 godine

Матрикс, нема грешке да му је то у глави. А богами није било лако да га погоди. Ум је моћна играчка, а Ноле је апсолвирао матрикас.

Dejan

pre 3 godine

Pa nije Nole pre neki dan džabe tražio da ukinu linijske sudije. On to zbog njih da ih zaštiti od sebe samog.
Šalim se dešava se u igri pa šta, ajde sad ekipo slepaca opletite po Novaku.

Stefan

pre 3 godine

Ovaj sudija kao i ona na US Openu, statični kao kipovi, ne prate kretanje loptice i ne reaguju ni sekundu makar da se pokušaju pomjeriti kad loptica ide prema njima.

1 Đoković

pre 3 godine

U skoro svakom sportu se sudija sprema,prolazi testove.A ovi fosili ne mogu da stoje više od dva sata,imaju zamene posle nekog vremena,a moraju i da sednu.Fali im i jedna raklja da se pridržavaju da ne padnu.Još malo i njima će doći kraj.Oko sokolovo.

Mikii

pre 3 godine

Идеалан примјер да се види колико је реакција оне линијске судије из Њујорка претјерана и одглумљена... 
Осим тога верујем да ће Новак како је кренуо стећи неку фобију од свега овога.А и ми са њиме...
(? Иду дани...?, 05. oktobar 2020 16:41)

Idealan "primjer" da se pokaze i dokaze da je reakcija iz Njujorka bila primerena. Ovde imamo nenameran udarac iz igre, tako da se mec nastavlja kao da se nista nije desilo. To sto koristite i najbanalniji moguci slucaj da lecite svoje frustracije, to je vec stvar vas nepismenih, te vasih neispunjenih zivota. Sto se pomenute fobije tice, to je vec slucaj za psihijatriju. No, nista cudno za nolovce. Poy.

Realni skeptik

pre 3 godine

Ljudi, daj ne lupetajte, već proučite pravila. Da mu je i glavu razbio onim udarcem ne može biti sankcionisan, jer je lopta bila pre toga u igri i promenila je poravac tokom pokušaja da je vrati. Situacija u NY je bila drugačija pošto je loptu poslao kada je već završen poen, odnosno tada i gem. Dakle, udri ih Novače sve dok se igraju poeni, ne mogu ti tad ništa!! Ako možeš potkači i glavnog sudiju.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Dešava se često tokom igre. Jak servis u stranu, zakasnela reakcija i nastrada linijski.

Pa sam Izner je pogođao 500 puta svo živo osoblje oko i na terenu. Tehnički možeš mahinalno i da onesvestiš sudiju nakon servisa ili udarca i da te ne izbace. Novaku se desilo nakon završenog gema i to je jedini problem. Ovo nema veze sa tim slučajem.

prescott

pre 3 godine

Da se ovo desilo Niku ( Nik 2: 0 Nolo) Kirijosu, bio bi suspendivan najmanje dve godine.
(Mirka, 05. oktobar 2020 17:19)

Oooooo plači mirka, isplači sve suze.

Iva277

pre 3 godine

I on da postane.. GOAT.. Ovaj.. Klovn.. Molim vas ljudi.. Ne zanosite.. Se
(Milos, 5. oktobar 2020 17:05)

Klovn si ti sa tim tackicama, bolje uzmi knjigu u ruke. Nauci, bar, pravopis.

koča

pre 3 godine

Da se ona baba nije prenemagala kao sto nije ovaj momak, ne bi ga iskljucili ni na US openu. Onu da je meteor pogodio ne bi se toliko prenemagala.

Rixon

pre 3 godine

Imam utisak da zbog ovakve slucajnosti sada Djokovic igra malo opterecenije protiv Hachanova. Nole je toliko dobar teniser da bi i Hawk eye pogodio u glavu :D

Freddy

pre 3 godine

E ovo je bato moj udarac a decko nije ni osetio,ona baba gleda i neveruje!
(Loading..., 05. oktobar 2020 16:40) Srkibotu ono je grkljan.Da je pravde bio bi suspendovan 2 godine

Dior

pre 3 godine

@koča Kako bih voleo da i tebe i sve druge koji ovde pametujete neko pogodi lopticom u grkljan pa da vidim da li biste se prenemagali ili biste trčkarali srećni po terenu.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Идеалан примјер да се види колико је реакција оне линијске судије из Њујорка претјерана и одглумљена...
Осим тога верујем да ће Новак како је кренуо стећи неку фобију од свега овога.А и ми са њиме...

Djido

pre 3 godine

Pa to nije sudija, to je ovca. On je postavljen da sudi liniju sa koje Novak igra, a gleda u suprotnom smeru, prema drugoj polovini terena. Da je gledao gde treba, i da je pratio igru, ništa mu se ne bi desilo. Reagovao bi, izmakao se ili postavio ruku. Ovako, dobio je loptu u slepoočnicu jer je gledao u nemogućem pravcu. Na dva metra od njega igrač kliza, juri na ritern, a njega to ne zanima.

koča

pre 3 godine

Da se ona baba nije prenemagala kao sto nije ovaj momak, ne bi ga iskljucili ni na US openu. Onu da je meteor pogodio ne bi se toliko prenemagala.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Идеалан примјер да се види колико је реакција оне линијске судије из Њујорка претјерана и одглумљена...
Осим тога верујем да ће Новак како је кренуо стећи неку фобију од свега овога.А и ми са њиме...

Iva277

pre 3 godine

I on da postane.. GOAT.. Ovaj.. Klovn.. Molim vas ljudi.. Ne zanosite.. Se
(Milos, 5. oktobar 2020 17:05)

Klovn si ti sa tim tackicama, bolje uzmi knjigu u ruke. Nauci, bar, pravopis.

Djido

pre 3 godine

Pa to nije sudija, to je ovca. On je postavljen da sudi liniju sa koje Novak igra, a gleda u suprotnom smeru, prema drugoj polovini terena. Da je gledao gde treba, i da je pratio igru, ništa mu se ne bi desilo. Reagovao bi, izmakao se ili postavio ruku. Ovako, dobio je loptu u slepoočnicu jer je gledao u nemogućem pravcu. Na dva metra od njega igrač kliza, juri na ritern, a njega to ne zanima.

prescott

pre 3 godine

Da se ovo desilo Niku ( Nik 2: 0 Nolo) Kirijosu, bio bi suspendivan najmanje dve godine.
(Mirka, 05. oktobar 2020 17:19)

Oooooo plači mirka, isplači sve suze.

1 Đoković

pre 3 godine

U skoro svakom sportu se sudija sprema,prolazi testove.A ovi fosili ne mogu da stoje više od dva sata,imaju zamene posle nekog vremena,a moraju i da sednu.Fali im i jedna raklja da se pridržavaju da ne padnu.Još malo i njima će doći kraj.Oko sokolovo.

Dejan

pre 3 godine

Pa nije Nole pre neki dan džabe tražio da ukinu linijske sudije. On to zbog njih da ih zaštiti od sebe samog.
Šalim se dešava se u igri pa šta, ajde sad ekipo slepaca opletite po Novaku.

Realni skeptik

pre 3 godine

Ljudi, daj ne lupetajte, već proučite pravila. Da mu je i glavu razbio onim udarcem ne može biti sankcionisan, jer je lopta bila pre toga u igri i promenila je poravac tokom pokušaja da je vrati. Situacija u NY je bila drugačija pošto je loptu poslao kada je već završen poen, odnosno tada i gem. Dakle, udri ih Novače sve dok se igraju poeni, ne mogu ti tad ništa!! Ako možeš potkači i glavnog sudiju.

Stefan

pre 3 godine

Ovaj sudija kao i ona na US Openu, statični kao kipovi, ne prate kretanje loptice i ne reaguju ni sekundu makar da se pokušaju pomjeriti kad loptica ide prema njima.

Milos

pre 3 godine

Novakov golden slam je da pogodi linijskog u glavu na sva cetiri turnira. Ovo ostalo je skoro sve vec osvojio.

PS da je bila ona riba sa US opena, pala bi kao da su je upucali

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Dešava se često tokom igre. Jak servis u stranu, zakasnela reakcija i nastrada linijski.

Pa sam Izner je pogođao 500 puta svo živo osoblje oko i na terenu. Tehnički možeš mahinalno i da onesvestiš sudiju nakon servisa ili udarca i da te ne izbace. Novaku se desilo nakon završenog gema i to je jedini problem. Ovo nema veze sa tim slučajem.

Rixon

pre 3 godine

Imam utisak da zbog ovakve slucajnosti sada Djokovic igra malo opterecenije protiv Hachanova. Nole je toliko dobar teniser da bi i Hawk eye pogodio u glavu :D

Đoka iz potoka

pre 3 godine

Ovo je bilo u igri, i ne bi bilo posledica i da je sudija pao. Onomad je to bilo zbog Novakove nesmotrenosti, i prema pravilima, bio bi isključen i da je žena ostala na nogama.
(Ozren, 5. oktobar 2020 19:23)

Pa i ne bi. Da je ona, umesto što se složila na pod daveći se, a ne skidajući masku, ostala na nogama kao da se ništa nije dogodilo, te da je Novak dobacio nešto glupo u stilu "stalno moraš da budeš oprezna", svi bi se nasmejali i ne bi bilo diskvalifikacije.

Boske

pre 3 godine

Smiješi se novi dvostruki rekord: barem dvostruki osvajač svih Grend slemova i dvostruki pogađač glave linijskih sudija na Grend slemovima. Teško dostižno, praktično nemoguće.

Vrg

pre 3 godine

I on da postane.. GOAT.. Ovaj.. Klovn.. Molim vas ljudi.. Ne zanosite.. Se
(Milos, 5. oktobar 2020 17:05)

On je vec GOAT, sad samo gleda da bude sa sto vecom razlikom.

Рајко Ђукановић

pre 3 godine

Да бисмо тачно знали колико људи са простора бивше Југославије воли или не воли, подржава или не подржава нашег Новака, а нарочито у овим коментарима, ми Срби треба да пишеми ћирилицом..
Ја још нисам прочитао лош коментар о Нолету на нашем писму..Размислите о мом предлогу :)

StanisaD

pre 3 godine

Pa to nije sudija, to je ovca. On je postavljen da sudi liniju sa koje Novak igra, a gleda u suprotnom smeru, prema drugoj polovini terena. Da je gledao gde treba, i da je pratio igru, ništa mu se ne bi desilo. Reagovao bi, izmakao se ili postavio ruku. Ovako, dobio je loptu u slepoočnicu jer je gledao u nemogućem pravcu. Na dva metra od njega igrač kliza, juri na ritern, a njega to ne zanima.
(Djido, 5. oktobar 2020 16:43)

Nemoj da vredjas! Gledao je tamo gde je i trebao, na trag loptice. Sve se odigralo u pola sekunde. Niko nije kriv ovde, desi se! Dovoljno je sto ga je loptica udarila u glavu, ne treba vredjati coveka koji je to junacki i pristojno izdrzao.

Mikii

pre 3 godine

Идеалан примјер да се види колико је реакција оне линијске судије из Њујорка претјерана и одглумљена... 
Осим тога верујем да ће Новак како је кренуо стећи неку фобију од свега овога.А и ми са њиме...
(? Иду дани...?, 05. oktobar 2020 16:41)

Idealan "primjer" da se pokaze i dokaze da je reakcija iz Njujorka bila primerena. Ovde imamo nenameran udarac iz igre, tako da se mec nastavlja kao da se nista nije desilo. To sto koristite i najbanalniji moguci slucaj da lecite svoje frustracije, to je vec stvar vas nepismenih, te vasih neispunjenih zivota. Sto se pomenute fobije tice, to je vec slucaj za psihijatriju. No, nista cudno za nolovce. Poy.

Sretenn

pre 3 godine

Pa ko je kriv tim linijskim sudijama, kada sede tamo gde ne treba? Što ne sede kući kao sav normalan svet i gledaju meč preko TV-a?

Beobrad

pre 3 godine

Vec je neko lepo ovde napisao - A gde gleda sudija u trenutku kada Nole trci da stigne loptu? Gleda u Hacanova i njegov deo terena, umesto da isprati poen do kraja. Ipak, ispao je korektan i nije se previjao kao dobro poznata gospodja.

Kako čovek da bude normalan

pre 3 godine

Stvarno je dosta. Nebitno ko za koga navija i ko koga voli ili ne voli. Previše je. Do Novakove diskvalifikacije niko o tome nije pričao, nikada. Odjednom, to su glavne vesti, sa uzvičnikom! Video sam tu situaciju uživo. Ništa posebno, niti bitno. Novak je išao na ritern, loptica se tako odbila o njegov reket da je završila kod sudije. Dešava se non-stop. Čak, ponekad, tako jako i nezgodno udari sudiju da se pomere sa mesta, nikom ništa, to je deo igre. I šta je sada drugačije ovde? Drugačije je to što se koristi Novakova veličina i popularnost da bi se dobilo na gledanosti i čitanosti. Ljudska glupost.

Ivan

pre 3 godine

Očekujem naslov u Daily Mrrror-u... Joker strikes line referee but advances in quarter finals...
(Tapa, 5. oktobar 2020 18:43)

Na indeks hr su vrlo slicnu stvar izbacili. Jos pisu da je ipak izbegao diskvalifikaciju, kao da mu se tu nesto gledalo kroz prste pa se neko smilovao da ga ne izbaci... Sublimirane poruke nisu sala. Banalna stvar se istice u prvi plan i predstavlja coveka u skroz negativnom svetlu. Dok pucnes prstima, svi pricaju o drugom udarcu djokovica u sudiju.

mile

pre 3 godine

Sudije u bejzbolu nose kacige i zastitna odela... Mozda bi i u tenisu to trbalo da se uvede... Eto Noletu ideja za promenu pravila tenisa :)

mlekadžija

pre 3 godine

Мржња (никако другачије се не може квалификовати ) према Ђоковићу иде толико далеко да поједини коментатори намерно превиђају правила....појешће вас мржња. Ноле напред до новог трофеја!

Јабучило

pre 3 godine

dileme nema, van sa rga. nemozes vratiti lopticu u polje, ti je pusti. a ne, on ramom gadja sudiju. again!
(bbb, 05. oktobar 2020 16:47)

Правила допуштају. Сад може да решета до миле воље.

Milan

pre 3 godine

Pa i ne bi. Da je ona, umesto što se složila na pod daveći se, a ne skidajući masku, ostala na nogama kao da se ništa nije dogodilo, te da je Novak dobacio nešto glupo u stilu "stalno moraš da budeš oprezna", svi bi se nasmejali i ne bi bilo diskvalifikacije.
(Đoka iz potoka, 5. oktobar 2020 19:47)

Mislis kao onomad kad je Federer pogodio sakupljaca loptica?

Bojke

pre 3 godine

Strašno, kakvi komentari. Da li je neko od vas ikada igrao bar, "između dve vatre"
U sportu je ovo sasvim "normalno"
Nole, napred do titule...

Проматрач

pre 3 godine

Beker je kao junior na servisu pogodio linijskog u arkadu i ubio.... Eto desana se.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Posmatrac, 5. oktobar 2020 21:01)

Није...Едберг је...

Milan_PT

pre 3 godine

Da li je Edberg pogodio u oko jednog sudiju prilikom servisa ?
(Pegone, 5. oktobar 2020 19:15)

Eh, da ga je pogodio u oko, možda bi i danas bio živ. Na US Openu 1983 Edberg je servirao, linijski sudija koji je pazio na centralnu liniju nije video lopticu, koja ga je pogodila u prepone i on je pao sa stolice u udario glavom u tvrd teren. U nesvesnom stanju je prebačen u bolnicu gde je umro nakon nekoliko dana.
U to doba linijske sudije iza igrača takođe su sedele na stolicama, nakon tog događaja više nisu.
Šapovalov je svojevremeno namerno gađao i pogodio sudiju u stolici u oko i polomio mu arkadu...

Срле

pre 3 godine

Баш не разумем ово глупо правило кад ко треба да се казни и зашто. Деценијама уназад тенисери погађају случајно судије и нико наравно није кажњен због тога. Сад су наравили нека специјална правила која нико не разуме или може да протумачи а притом ни судије више нису ни потребне. Онда их стварно треба искључити из тениса.

bmiles

pre 3 godine

Neke linijske sudije ni na "mosu" nebi reagovale,strasno!?Gde ih nadju da mi je znati!? Doticni g-din za razliku od svoje "koleginice" nije gledao u tom pravcu i bilo je veoma blizu da bi eskivirao, dok za razliku koleginice sticem i danas utisak je isla u pravcu da zadobije udarac u glavu! Novaku ce dugo,dugo gledati svaki potez,na terenu i van njega.Jednostavno socijalna mreza ucinila je bliskost svakog dogadjaja uz pravo da svako kaze svoje misljenje makar to i nije u redu a pametnije je ne komentarisati sve sto zaista nije deo sporta a van Pravila.Mada jos nisam nacisto da li je ona diskvalifikacija bila po propisu ili doneta iza zatvorenih vrata ATP.Jos uvek sam misljenjka da mu je trebalo oduzeti gem i set a posve sam siguran da nije bilo iz besa ili namerno!

Freddy

pre 3 godine

E ovo je bato moj udarac a decko nije ni osetio,ona baba gleda i neveruje!
(Loading..., 05. oktobar 2020 16:40) Srkibotu ono je grkljan.Da je pravde bio bi suspendovan 2 godine

Dior

pre 3 godine

@koča Kako bih voleo da i tebe i sve druge koji ovde pametujete neko pogodi lopticom u grkljan pa da vidim da li biste se prenemagali ili biste trčkarali srećni po terenu.

Lelemud

pre 3 godine

Meni je ovo nemoguće skroz da ih ovako lopta pogadja kao da su od drveta.Ni ne pokušavaju da se odbrane rukom ili izmaknu nego stoje i kao da čekaju namerno da ih pogodi ne bi li ga samo ponovo diskvalifikovali. Neverovatno na sta su sve spremni i koliko ih boli ta njegova dominacija. Evo i sada posle meca ni govora o Novakovoj briljantnoj igri na zapadu vec je glavna tema novi “pokusaj ubistva” linijskog sudije...

Ozren

pre 3 godine

Ovo je bilo u igri, i ne bi bilo posledica i da je sudija pao. Onomad je to bilo zbog Novakove nesmotrenosti, i prema pravilima, bio bi isključen i da je žena ostala na nogama.

Jumko

pre 3 godine

Noline, da li shvatate da je danas sudija i umro, Djokovic ne bi bio izbacen jer nije iz frustracije pogodio sudiju nego u igri? A zena i da nije "glumila" u Njujorku ovaj bi leteo jer je iz besa napucao lopticom! Tako je tesko shvatiti?

бре

pre 3 godine

Матрикс, нема грешке да му је то у глави. А богами није било лако да га погоди. Ум је моћна играчка, а Ноле је апсолвирао матрикас.

nikos

pre 3 godine

@Jumko... Tako je tesko shvatiti?
Tesko je shvatiti da posle 1983. kada je linijski suduja stradao od (regularnog) servisa Edberga, organizatori ne stite linijske sudije maskom i stitnicima za ruke i noge. Da su ovaj (i ona baba) imali zicane stitnike za glavu nikom se nista ne bi desilo. Sad je pitanje KO snosi odgovornost?

Will Mosley

pre 3 godine

Gospodine Mikii, nolomanija je najveće zlo koje je zadesilo ovaj narod i zemlju za poslednjih 20 godina.
(Srki, 05. oktobar 2020 19:47)

Ne samo nolomanija vec i jokomanija uz denveromaniju.

Vrg

pre 3 godine

Ja verujem da se sudije vise nikada nece prenemagati kada ih Novak pokosi, posto su svi čuli za pretnje koje su Novakovi fanovi uputili onoj babi. :-)

Milan_PT

pre 3 godine

@Milan_PT

Beker je kao junior na servisu pogodio linijskog u arkadu i ubio.... Eto desana se.
(Posmatrac, 5. oktobar 2020 21:01)

To mi je nepoznato. Verovatno mi je promaklo. Može li neki link ili dodatna informacija? Dosta sam pratio Bekerovu karijeru, ali za ovo nisam čuo.
Inače više igrača je pogađalo, što nenamerno to i namerno, sudije u glavu. Sećam se jednog što je ostao i bez oka, ali ovaj slučaj sa Edbergom je najdrastičniji...

Mika

pre 3 godine

Ma da, kao, slučajno. Namerno je drugi put udario sudiju u glavu, treba mu zabraniti godinu dana da igra. Nažalost, onda će da se istovremeno povrede i Nadal i Federer, pa neće uspeti da napreve veću razliku u grendslemovima...

Pčelar iz kupinova

pre 3 godine

Sad su organizatori noli progledali kroz prste, a mogli su ponovo da ga izbace,trebao je makar samo jače da raspali ovog u glavu

Freddy

pre 3 godine

E ovo je bato moj udarac a decko nije ni osetio,ona baba gleda i neveruje!
(Loading..., 05. oktobar 2020 16:40) Srkibotu ono je grkljan.Da je pravde bio bi suspendovan 2 godine

Mikii

pre 3 godine

Идеалан примјер да се види колико је реакција оне линијске судије из Њујорка претјерана и одглумљена... 
Осим тога верујем да ће Новак како је кренуо стећи неку фобију од свега овога.А и ми са њиме...
(? Иду дани...?, 05. oktobar 2020 16:41)

Idealan "primjer" da se pokaze i dokaze da je reakcija iz Njujorka bila primerena. Ovde imamo nenameran udarac iz igre, tako da se mec nastavlja kao da se nista nije desilo. To sto koristite i najbanalniji moguci slucaj da lecite svoje frustracije, to je vec stvar vas nepismenih, te vasih neispunjenih zivota. Sto se pomenute fobije tice, to je vec slucaj za psihijatriju. No, nista cudno za nolovce. Poy.

Dior

pre 3 godine

@koča Kako bih voleo da i tebe i sve druge koji ovde pametujete neko pogodi lopticom u grkljan pa da vidim da li biste se prenemagali ili biste trčkarali srećni po terenu.

Mika

pre 3 godine

Ma da, kao, slučajno. Namerno je drugi put udario sudiju u glavu, treba mu zabraniti godinu dana da igra. Nažalost, onda će da se istovremeno povrede i Nadal i Federer, pa neće uspeti da napreve veću razliku u grendslemovima...

Pčelar iz kupinova

pre 3 godine

Sad su organizatori noli progledali kroz prste, a mogli su ponovo da ga izbace,trebao je makar samo jače da raspali ovog u glavu

Will Mosley

pre 3 godine

Gospodine Mikii, nolomanija je najveće zlo koje je zadesilo ovaj narod i zemlju za poslednjih 20 godina.
(Srki, 05. oktobar 2020 19:47)

Ne samo nolomanija vec i jokomanija uz denveromaniju.

Jumko

pre 3 godine

Noline, da li shvatate da je danas sudija i umro, Djokovic ne bi bio izbacen jer nije iz frustracije pogodio sudiju nego u igri? A zena i da nije "glumila" u Njujorku ovaj bi leteo jer je iz besa napucao lopticom! Tako je tesko shvatiti?

Stefan

pre 3 godine

Ovaj sudija kao i ona na US Openu, statični kao kipovi, ne prate kretanje loptice i ne reaguju ni sekundu makar da se pokušaju pomjeriti kad loptica ide prema njima.

koča

pre 3 godine

Da se ona baba nije prenemagala kao sto nije ovaj momak, ne bi ga iskljucili ni na US openu. Onu da je meteor pogodio ne bi se toliko prenemagala.

Djido

pre 3 godine

Pa to nije sudija, to je ovca. On je postavljen da sudi liniju sa koje Novak igra, a gleda u suprotnom smeru, prema drugoj polovini terena. Da je gledao gde treba, i da je pratio igru, ništa mu se ne bi desilo. Reagovao bi, izmakao se ili postavio ruku. Ovako, dobio je loptu u slepoočnicu jer je gledao u nemogućem pravcu. Na dva metra od njega igrač kliza, juri na ritern, a njega to ne zanima.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Идеалан примјер да се види колико је реакција оне линијске судије из Њујорка претјерана и одглумљена...
Осим тога верујем да ће Новак како је кренуо стећи неку фобију од свега овога.А и ми са њиме...

Рајко Ђукановић

pre 3 godine

Да бисмо тачно знали колико људи са простора бивше Југославије воли или не воли, подржава или не подржава нашег Новака, а нарочито у овим коментарима, ми Срби треба да пишеми ћирилицом..
Ја још нисам прочитао лош коментар о Нолету на нашем писму..Размислите о мом предлогу :)

Iva277

pre 3 godine

I on da postane.. GOAT.. Ovaj.. Klovn.. Molim vas ljudi.. Ne zanosite.. Se
(Milos, 5. oktobar 2020 17:05)

Klovn si ti sa tim tackicama, bolje uzmi knjigu u ruke. Nauci, bar, pravopis.

Lelemud

pre 3 godine

Meni je ovo nemoguće skroz da ih ovako lopta pogadja kao da su od drveta.Ni ne pokušavaju da se odbrane rukom ili izmaknu nego stoje i kao da čekaju namerno da ih pogodi ne bi li ga samo ponovo diskvalifikovali. Neverovatno na sta su sve spremni i koliko ih boli ta njegova dominacija. Evo i sada posle meca ni govora o Novakovoj briljantnoj igri na zapadu vec je glavna tema novi “pokusaj ubistva” linijskog sudije...

prescott

pre 3 godine

Da se ovo desilo Niku ( Nik 2: 0 Nolo) Kirijosu, bio bi suspendivan najmanje dve godine.
(Mirka, 05. oktobar 2020 17:19)

Oooooo plači mirka, isplači sve suze.

Realni skeptik

pre 3 godine

Ljudi, daj ne lupetajte, već proučite pravila. Da mu je i glavu razbio onim udarcem ne može biti sankcionisan, jer je lopta bila pre toga u igri i promenila je poravac tokom pokušaja da je vrati. Situacija u NY je bila drugačija pošto je loptu poslao kada je već završen poen, odnosno tada i gem. Dakle, udri ih Novače sve dok se igraju poeni, ne mogu ti tad ništa!! Ako možeš potkači i glavnog sudiju.

1 Đoković

pre 3 godine

U skoro svakom sportu se sudija sprema,prolazi testove.A ovi fosili ne mogu da stoje više od dva sata,imaju zamene posle nekog vremena,a moraju i da sednu.Fali im i jedna raklja da se pridržavaju da ne padnu.Još malo i njima će doći kraj.Oko sokolovo.

Vrg

pre 3 godine

Ja verujem da se sudije vise nikada nece prenemagati kada ih Novak pokosi, posto su svi čuli za pretnje koje su Novakovi fanovi uputili onoj babi. :-)

Dejan

pre 3 godine

Pa nije Nole pre neki dan džabe tražio da ukinu linijske sudije. On to zbog njih da ih zaštiti od sebe samog.
Šalim se dešava se u igri pa šta, ajde sad ekipo slepaca opletite po Novaku.

Ozren

pre 3 godine

Ovo je bilo u igri, i ne bi bilo posledica i da je sudija pao. Onomad je to bilo zbog Novakove nesmotrenosti, i prema pravilima, bio bi isključen i da je žena ostala na nogama.

StanisaD

pre 3 godine

Pa to nije sudija, to je ovca. On je postavljen da sudi liniju sa koje Novak igra, a gleda u suprotnom smeru, prema drugoj polovini terena. Da je gledao gde treba, i da je pratio igru, ništa mu se ne bi desilo. Reagovao bi, izmakao se ili postavio ruku. Ovako, dobio je loptu u slepoočnicu jer je gledao u nemogućem pravcu. Na dva metra od njega igrač kliza, juri na ritern, a njega to ne zanima.
(Djido, 5. oktobar 2020 16:43)

Nemoj da vredjas! Gledao je tamo gde je i trebao, na trag loptice. Sve se odigralo u pola sekunde. Niko nije kriv ovde, desi se! Dovoljno je sto ga je loptica udarila u glavu, ne treba vredjati coveka koji je to junacki i pristojno izdrzao.

Đoka iz potoka

pre 3 godine

Ovo je bilo u igri, i ne bi bilo posledica i da je sudija pao. Onomad je to bilo zbog Novakove nesmotrenosti, i prema pravilima, bio bi isključen i da je žena ostala na nogama.
(Ozren, 5. oktobar 2020 19:23)

Pa i ne bi. Da je ona, umesto što se složila na pod daveći se, a ne skidajući masku, ostala na nogama kao da se ništa nije dogodilo, te da je Novak dobacio nešto glupo u stilu "stalno moraš da budeš oprezna", svi bi se nasmejali i ne bi bilo diskvalifikacije.

Срле

pre 3 godine

Баш не разумем ово глупо правило кад ко треба да се казни и зашто. Деценијама уназад тенисери погађају случајно судије и нико наравно није кажњен због тога. Сад су наравили нека специјална правила која нико не разуме или може да протумачи а притом ни судије више нису ни потребне. Онда их стварно треба искључити из тениса.

Rixon

pre 3 godine

Imam utisak da zbog ovakve slucajnosti sada Djokovic igra malo opterecenije protiv Hachanova. Nole je toliko dobar teniser da bi i Hawk eye pogodio u glavu :D

bmiles

pre 3 godine

Neke linijske sudije ni na "mosu" nebi reagovale,strasno!?Gde ih nadju da mi je znati!? Doticni g-din za razliku od svoje "koleginice" nije gledao u tom pravcu i bilo je veoma blizu da bi eskivirao, dok za razliku koleginice sticem i danas utisak je isla u pravcu da zadobije udarac u glavu! Novaku ce dugo,dugo gledati svaki potez,na terenu i van njega.Jednostavno socijalna mreza ucinila je bliskost svakog dogadjaja uz pravo da svako kaze svoje misljenje makar to i nije u redu a pametnije je ne komentarisati sve sto zaista nije deo sporta a van Pravila.Mada jos nisam nacisto da li je ona diskvalifikacija bila po propisu ili doneta iza zatvorenih vrata ATP.Jos uvek sam misljenjka da mu je trebalo oduzeti gem i set a posve sam siguran da nije bilo iz besa ili namerno!

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Dešava se često tokom igre. Jak servis u stranu, zakasnela reakcija i nastrada linijski.

Pa sam Izner je pogođao 500 puta svo živo osoblje oko i na terenu. Tehnički možeš mahinalno i da onesvestiš sudiju nakon servisa ili udarca i da te ne izbace. Novaku se desilo nakon završenog gema i to je jedini problem. Ovo nema veze sa tim slučajem.

Sretenn

pre 3 godine

Pa ko je kriv tim linijskim sudijama, kada sede tamo gde ne treba? Što ne sede kući kao sav normalan svet i gledaju meč preko TV-a?

Vrg

pre 3 godine

I on da postane.. GOAT.. Ovaj.. Klovn.. Molim vas ljudi.. Ne zanosite.. Se
(Milos, 5. oktobar 2020 17:05)

On je vec GOAT, sad samo gleda da bude sa sto vecom razlikom.

Beobrad

pre 3 godine

Vec je neko lepo ovde napisao - A gde gleda sudija u trenutku kada Nole trci da stigne loptu? Gleda u Hacanova i njegov deo terena, umesto da isprati poen do kraja. Ipak, ispao je korektan i nije se previjao kao dobro poznata gospodja.

Kako čovek da bude normalan

pre 3 godine

Stvarno je dosta. Nebitno ko za koga navija i ko koga voli ili ne voli. Previše je. Do Novakove diskvalifikacije niko o tome nije pričao, nikada. Odjednom, to su glavne vesti, sa uzvičnikom! Video sam tu situaciju uživo. Ništa posebno, niti bitno. Novak je išao na ritern, loptica se tako odbila o njegov reket da je završila kod sudije. Dešava se non-stop. Čak, ponekad, tako jako i nezgodno udari sudiju da se pomere sa mesta, nikom ništa, to je deo igre. I šta je sada drugačije ovde? Drugačije je to što se koristi Novakova veličina i popularnost da bi se dobilo na gledanosti i čitanosti. Ljudska glupost.

Milos

pre 3 godine

Novakov golden slam je da pogodi linijskog u glavu na sva cetiri turnira. Ovo ostalo je skoro sve vec osvojio.

PS da je bila ona riba sa US opena, pala bi kao da su je upucali

бре

pre 3 godine

Матрикс, нема грешке да му је то у глави. А богами није било лако да га погоди. Ум је моћна играчка, а Ноле је апсолвирао матрикас.

Јабучило

pre 3 godine

dileme nema, van sa rga. nemozes vratiti lopticu u polje, ti je pusti. a ne, on ramom gadja sudiju. again!
(bbb, 05. oktobar 2020 16:47)

Правила допуштају. Сад може да решета до миле воље.

Milan_PT

pre 3 godine

Da li je Edberg pogodio u oko jednog sudiju prilikom servisa ?
(Pegone, 5. oktobar 2020 19:15)

Eh, da ga je pogodio u oko, možda bi i danas bio živ. Na US Openu 1983 Edberg je servirao, linijski sudija koji je pazio na centralnu liniju nije video lopticu, koja ga je pogodila u prepone i on je pao sa stolice u udario glavom u tvrd teren. U nesvesnom stanju je prebačen u bolnicu gde je umro nakon nekoliko dana.
U to doba linijske sudije iza igrača takođe su sedele na stolicama, nakon tog događaja više nisu.
Šapovalov je svojevremeno namerno gađao i pogodio sudiju u stolici u oko i polomio mu arkadu...

mlekadžija

pre 3 godine

Мржња (никако другачије се не може квалификовати ) према Ђоковићу иде толико далеко да поједини коментатори намерно превиђају правила....појешће вас мржња. Ноле напред до новог трофеја!

Bojke

pre 3 godine

Strašno, kakvi komentari. Da li je neko od vas ikada igrao bar, "između dve vatre"
U sportu je ovo sasvim "normalno"
Nole, napred do titule...

Ivan

pre 3 godine

Očekujem naslov u Daily Mrrror-u... Joker strikes line referee but advances in quarter finals...
(Tapa, 5. oktobar 2020 18:43)

Na indeks hr su vrlo slicnu stvar izbacili. Jos pisu da je ipak izbegao diskvalifikaciju, kao da mu se tu nesto gledalo kroz prste pa se neko smilovao da ga ne izbaci... Sublimirane poruke nisu sala. Banalna stvar se istice u prvi plan i predstavlja coveka u skroz negativnom svetlu. Dok pucnes prstima, svi pricaju o drugom udarcu djokovica u sudiju.

mile

pre 3 godine

Sudije u bejzbolu nose kacige i zastitna odela... Mozda bi i u tenisu to trbalo da se uvede... Eto Noletu ideja za promenu pravila tenisa :)

Milan

pre 3 godine

Pa i ne bi. Da je ona, umesto što se složila na pod daveći se, a ne skidajući masku, ostala na nogama kao da se ništa nije dogodilo, te da je Novak dobacio nešto glupo u stilu "stalno moraš da budeš oprezna", svi bi se nasmejali i ne bi bilo diskvalifikacije.
(Đoka iz potoka, 5. oktobar 2020 19:47)

Mislis kao onomad kad je Federer pogodio sakupljaca loptica?

Boske

pre 3 godine

Smiješi se novi dvostruki rekord: barem dvostruki osvajač svih Grend slemova i dvostruki pogađač glave linijskih sudija na Grend slemovima. Teško dostižno, praktično nemoguće.

nikos

pre 3 godine

@Jumko... Tako je tesko shvatiti?
Tesko je shvatiti da posle 1983. kada je linijski suduja stradao od (regularnog) servisa Edberga, organizatori ne stite linijske sudije maskom i stitnicima za ruke i noge. Da su ovaj (i ona baba) imali zicane stitnike za glavu nikom se nista ne bi desilo. Sad je pitanje KO snosi odgovornost?

Проматрач

pre 3 godine

Beker je kao junior na servisu pogodio linijskog u arkadu i ubio.... Eto desana se.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Posmatrac, 5. oktobar 2020 21:01)

Није...Едберг је...

Milan_PT

pre 3 godine

@Milan_PT

Beker je kao junior na servisu pogodio linijskog u arkadu i ubio.... Eto desana se.
(Posmatrac, 5. oktobar 2020 21:01)

To mi je nepoznato. Verovatno mi je promaklo. Može li neki link ili dodatna informacija? Dosta sam pratio Bekerovu karijeru, ali za ovo nisam čuo.
Inače više igrača je pogađalo, što nenamerno to i namerno, sudije u glavu. Sećam se jednog što je ostao i bez oka, ali ovaj slučaj sa Edbergom je najdrastičniji...