Utorak, 29.09.2020.

15:05

"Novak je GOAT – to što je uradio je bilo praktično nemoguće"

Gael Monfis i Elina Svitolina analizirali su poslednjih nekoliko nedelja u životu Novaka Đokovića.

Izvor: LN

"Novak je GOAT – to što je uradio je bilo praktièno nemoguæe" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

opet prvi

pre 3 godine

Nije moguce da izjave ovako nesto.Ko su oni, samo dva top deset igraca. Njihovo misljenje nije bitno i validno. Najbitnije je sta kaze talentovani australijski teniser koji ce vecno to i ostati. Talenat bez trofeja.

GAJA

pre 3 godine

Marko ok može tako da se gleda ima najviše GS titula i nedela na br1.Međutim da li se neko može nazvati najboljim ikada jer je tenis ipak pojedinačni sport a znamo da ga Nadal i Novak dobrano deru.Takođe fali mu Monte Karlo i Rim od mastersa.I još jedna jako važna stavka a to je kada uporedimo Novaka i RFa u međusobnim stavkama Federer ni u jednoj nije bolji .Tako je bilo do pre godinu dana dok nisu iskopali kao važan statistički podatak da je RF bolji od Novaka i mečevima serije 500 i vodi sa 2-1.Ako si najbolji onda moraš imati malo bolje brojke od ovih.Novak ima šansu da po svemu bude ispred.Nadal teško da može da ih stigne po broju nedelja .Popularnost je takva kakva je zahvaljujući samom RFu ali i jako puno sponzorima i marketingu.Ja mislim da se ni za jednog ne može reći da je trenutno gost već je najrealnije za svakog reći jedan od trojice najboljih ikada.

bagzi

pre 3 godine

da je trenirao bio bi visestruko bolji igrac od federera i noleta, dok vec mozda i ne bas od rafe.
na sljaku mislim da ne bude zabune
najveci talenat u istoriji tenisa - Monfis

артиљерац

pre 3 godine

Мени је Монфилс толико симпатичан,не због ове изјве,него генерално.Да је био
мало озбиљнији,у каријери,дувао би за врат Федереру,Надалу и Нолету.Није баш
њихов калибар,али није ни много далеко.Bonne chance Gael.Имаш фана у Србији.

Novak je boat

pre 3 godine

Od najvećeg svih vremena - goat, vi ste se odlučili za najbooljeg, jer znate da Novak nije i da ne može biti najveći. Ako bude imao najviše titula, Novak bi mogao da bude najbolji - the best of all time, odnosno boat, ali ne i goat. Najveći je onaj ko je za života postao legenda, a to je Federer, Novak nikada nije bio ni blizu njegove popularnosti i slave. Nije! Juče je igrao pred praznim tribinama.

Toni

pre 3 godine

pogledao sam ovo jos juce i super je kad te neko iz vrha svetskog tenisa nazove "goat" i to vec sada, dok novak jos nije rekao sve sto ima da kaze. ni blizu. :D
ameri nisu ni svesni sta su radili onom diskvalifikacijom. ukrali su mu jedan slem, ali ga motivisali da osvoji za dva vise nego sto bi i okrenuli dobar deo publike na novakovu stranu. mnogi su videli sta se desava i sve je vise onih koji shvataju da novakovih 17 slemova vrede vise od federerovih 20. a to ce uskoro da bude jedina prednost koju federer i statisticki ima u odnosu na novaka. dok jednog dana cak i ona ne bude obrisana. :)
idemooooooo nole the goat.
(vrg, 30. septembar 2020 11:20)

Sve se slažem, ali nisu njemu ništa Ameri uradili diskvalifikacijom, sam je sebe diskvalifikovao.
I da, bilo ko da se našao na njegovom mestu isto bi se desilo. I Federeru.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Tako je Monfis za razliku od nekih ovaj Monfis je jedan od najkulturnijih tenisera a uzgred i verovatno najinteresantniji za gledanje pa nečudi,da je Nole svojevremeno izjavio ako bi kupio kartu,da gledam meč nekog tenisera onda je to definitivno Gael Monfis.To što Monfis priča godinama,da je Novak Đokovič igrač bez premca meni dosta.

Arenas

pre 3 godine

Posle Djokovica omiljeni igraci su mi Monfils I Nadal .... Nadal je takodje davao izjave da Djokovic igra najbolji tennis koji je ikad igran , da niko nikad nije igrao na nivou kao Djokovic 2015 godine

Marko

pre 3 godine

Trenutno je goat Federerer ali ako u njegovoj eri druga dva tenisera obore njegove rekorde tipa broj grend slemova, broj mastersa i vreme provedenog na prvom mestu on ne moze biti vise smatran goatom. Videcemo sta ce uraditi Nadal i Djokovic ove i sledece godine. Rekao bih da ce Federer prilikom odlaska u penziju biti broj 3 po uspesima ali broj 1 po popularnosti i zaradi. Znaci nedovoljno da bude goat.

sreddit

pre 3 godine

Nevezano što realno (i objektivno) hvali našeg Novaka, moram da primetim kako Monfils strastveno i iskreno priča o Novaku i velikom dostignuću kakvo je ostati na nogama posle šokantne diskvalifikacije sa Grend Slema gde mu se smešila niva titula.

Nadam se da će njegova veza sa Svitolinom da potraje i premosti izazove profesionalnog tenisa i čestih putovanja na različite turnire. Ujedno im oboma priželjkujem uspešne karijere.

Nevezano za Novaka, Monfils je bratina.

Nevezano za Monfilsa, Novak je GOAT.

Milanche

pre 3 godine

Kada bude i statisticki najbolji, ostace zapisano da je Toni Nadal pre 5god rekao da kad bi njih trojica igrali svoj najbolji tenis, Novak ne bi set izgubio od ove dvojice. Pametnom dosta

Ono belo iz parizera

pre 3 godine

Новак не би стигао до 10 Слемова да Надал није прво упропастио стопала, па онда колена 2008 фодине. На овом порталу су га толико мрзели јер му Ноле није могао ништа. Ноле би имао 6 или 7 Слемова, али не више.
(Реално, 30. septembar 2020 12:03)

Ma da,ti si "realni" čoveče genije, vidovnjak, da se Rafa nije povredio Novak ne bi imao ništa od trofeja, ni polufinale fjučersa, mešao bi mater za 20€ dnevnicu i živeo bi na bureku i 300 gr Matijevića dnevno.

Delije Čikago

pre 3 godine

Ceo svet to zna, uprkos svim naporima da ga diskredituju, kada igra najbolji svoj tenis niko na zemaljskoj kugli mi set ne može uzeti, jednostavno svi shvataju da je Novak GOAT...

vrg

pre 3 godine

Sad imamo ovakvog tenisera i ko zna kad. Uživajte.
(Milojko, 30. septembar 2020 11:17)

znam ja kad. nikad. srbija svakako ne, verovatno ni svet.

Drndo Maroje

pre 3 godine

Ima jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!
(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

Najprije nije bio bas pet godina bez prekida prvi, to bi bilo 260 sedmica a on nema toliko.
Drugo, pre ce biti da je konkurencija bila mizerna, jer kad pogledas listo atp igraca sa brojem sedmica u vrhu, medju prvih dvadeset iz tog Rodzerovog perioda nema ama bas nikoga. I Borgovog perioda tu je i Mekinro i Connnors, pa Agassi i Lendl iz drugog perioda..
Na toj listi 20 najduzih nosilaca brja jedan Novak zauzima 4 mjesta! Jedini ima 4 duga perioda na top 1! Niko od legendi tenisa kao Borg, Mekinro, Lendl, Sampras, Agasi, pa ni Rodzer nema vise od 2 mjesta...

Zoks

pre 3 godine

Zamislite Jordana goat kosarke da je imao negativan skor protiv Karla Malona ili Carlsa Barklija?
Ni blizu naravno zato je goat kao i Novak koliko god osporavaju kvazi novinari tipa Rotenberg i kompanija.
Prpa sad kad je krenuo u juris pa se vade sad su drugi parametri u pitanju...

za dve godine a mozda i ranije ce biti na 21 i zavrsiti pricu :)

Makedonac

pre 3 godine

Ne samo zbog ove izjave sad, nego on i delpo su mi najsimpaticniji u teniskoj karavani... Jucec mekinro kaze da je roger 2,3,4 igrac po njemu jos uvek, znaci nole nb1... Znaci za sve vise strucnjaka je goat...a iz svakog sledeceg turnira,ce biti sve vise ljudi takvog misljenja, jer roger je zavrsio sa titulama...

vrg

pre 3 godine

Novak je jednostavno GOAT jer ne samo što osvaja titule On i modelira budućnost tenisa. KADA ste zadnji put čuli od FEDERERA ili Nadala da su se založili za tenis kao sport i tenisere kao ljude. Od Federera NIKAD. Švajcarac samo gleda sebe i ono što mora da bi umanjio porez, a to je po koji humanitarni meč ili pojavljivanje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (XXL, 30. septembar 2020 11:34)

ja sam uvek uz novaka, ali ovo so pricas nema veze sa pricom o goat. goat je onaj koji je po statistickim parametrima najuspesniji. ima vise razlicitih sistema i nacina vrednovanja raznih stavki, plasmana na turnirima, titula, nedelja na vrhu, cak i rezultata medjusobnih okrsaja sa rivalima, itd... ali budi siguran da zalaganje za buducnost tenisa nije ni u jednom od tih sistema. inace bi i ovaj vasek upao u igru, sto malo nema smisla, zar ne?

Atila

pre 3 godine

Ovi koji pišu da niko na zapadu ne voli Novaka ili da ga niko ne voli zato što je Srbin, su kompletni moroni. To važi za novinare i navijače kako npr. u Švajcarskoj, tako i u Srbiji. Istraživanja su pokazala da kada se npr. pita 100 ljubitelja tenisa u svetu, koga više gotive, da li Novaka ili Rodžera, 44 se odluče za Novaka, a 56 za Federera. Uzgred, Ana Ivanović je i dan danas medju top 5 po popularnosti, kada zu teniserke u pitanju. Zar ona nije Srpkinja? Dakle, umesto da ovde laprdate, knjigu u ruke...

Nikola

pre 3 godine

Monfis, BLM i liberal, nasao naseg Noleta da kao hvali, a u stvari mu kao i svi levicari misli sve najgore. Nole, sto pre ukapiras da su svi, ali bas SVI protiv tebe, bice ti lakse da se fokusiras samo na titule i rekorde, i da celom zapadu zauvek bude muke, jer je jedan SRBIN najboljih svih vremena.

lal

pre 3 godine

pre nego sto krenu komentari sta je brat monfils osvojio, bas sam pre neko dan na ovom portalu napisao: djokovic je najbolji igrac u poznatom univerzumu IKADA, a sto se tice umetnickog dojma preferiram brata gaela...

Реално

pre 3 godine

Новак не би стигао до 10 Слемова да Надал није прво упропастио стопала, па онда колена 2008 фодине. На овом порталу су га толико мрзели јер му Ноле није могао ништа. Ноле би имао 6 или 7 Слемова, али не више.

marko

pre 3 godine

Razumio bih ja da je Federer GOAT da drzi rekorde i u ostalim kategorijama, al on sem 3 GS vise od Novaka, sem toga ni u cemu nije bolji od njega(znamo da ga Novak 99% prestize u nedeljama). Glupo je reci za nekog da je GOAT samo zato sto ima par GS vise od nekog drugog, a taj drugi u svim ostalim kategorijama bolji od tebe. Normalan covjek ne moze ostati ravnodusan na Novakovih cak 36 mastersa(na kraju karijere ce ih imati barem 45). Sad recimo da Federer nekim cudom karijeru zavrsi sa jednim GS vise od Novaka, a sa jedno 15ak mastersa manje. Pa valjda onda tih 15 mastersa vise pokazuje kakav je Novak ustvari igrac. Nikako 1 GS ne moze vrediti vise od 15 mastersa, nikako. Na toj GOAT listi 15 mastersa donosi 60 bodova, 1 GS 8 bodova. Ovi koji govore da je Roger GOAT, to su neobjektivni ljudi, oni se sad drze samo GS, za njih su sad mastersi potpuno nebitni, da je obrnuta situacija i da Roger ima jedno 15-20 mastersa vise od Novaka, vidili bi ste onda kako bi se pricalo o tim mastersima i kako bi odjednom postali bitni u trci za GOAT-a. Ovako sad bukvalno niko ne prica o tom da Novak ima vec sad 8 mastersa vise od Rogera, a pri tom je mladji cak 6 godina. Niko ne prica ni o tom da Novak ima cak 11:6 sa Rogerom na GS, znaci samo se drze za tih par Slemova vise. Aj da vidimo sta ce pricati kad Novak i to obori, onda ce govoriti da je Roger GOAT zato sto je najvoljeni i zato sto igra naljepsi tenis, a to realno nema veze sa mozgom i zdravim razumom.

Beobrad

pre 3 godine

Da ce Novak biti G.o.a.t. jasno je bilo jos 2011. Vec tada je to bio po prikazanom nivou teniske igre, ali ne i po trofejima, sada 2020. vec je najbolji ikada, a za one najskepticnije, nek' sacekaju jos 2 godine i onda ce bas svakome biti jasno da je best ever.
Francuzi vole i cene Novaka, od Simona, preko Gaskea do Monfisa. I takvih izjava ce biti sve vise i sve cesce. Ne moze se ignorisati ono sto je ocigledno, koliko god to hejteri pokusavali. To je Vilander shvatio na vreme, jer bi ispao glup da je zadrzao stare stavove o Novaku.

pusa

pre 3 godine

(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

Ne lazi! Nikada Federer nije bio 5 godina bez prekida no1. To samo u vasim ispranim mozgovima.
To vam je slika i prilika karaktera i morala spodoba koje kao navijaju za Federera/Nadala, a i vrapci na grani znaju da samo navijaju protiv Novaka, zbog proste cinjenice sto Srbija ima tenisku legendu, (a oni nemaju), i sto se Srbi zbog toga silno raduju i zabavljaju, a njih to bas nervira. Vise ih nervira sto se Srbadija raduje Novakovim pobedama i sprda se sa nekakvim Federerima, nego sam Novak i njegovi uspesi.

&

pre 3 godine

Ne pratim nesto tenis, ali ovako kao laiku da mi neko objasni - kako se to Rafa i Federer proglasavaju najboljim ikada, a nikada nisu kompletirali sve masterse, nikada nisu osvojili Top 8 Zavrsni Masters, Majami, Pariz (Rafa), Rim, Monte Karlo (Federer)? Gde je tu logika? Pa majku mu, valjda da su najbolji ikada bi to bez problema osvojili, kao Novak! Cak su i vise godina od Novaka to pokusavali, i nista. Ako su oni najbolji ikada, valjda bi onda vise puta pobedjivali Novaka nego on njih, a igraju 15 godina zajedno i igrali 100 meceva sa njim. Pa kako su to oni najbolji ikada a Novak sa njima ima duplo vise pobeda u medjusobnim finalima? Pa zamislite da vi igrate tenis, i poredjate fotografije posle finala turnira, i duplo je vise slika gde vi drzite pehar, a Federer/Nadal pored vas drze tacnu, nego obrnuto, i onda vam neko tupi da su ta dvojca bolja od vas. Logika i zdrav razum su jedno, a navijanje i popularnost je nesto sasvim drugo.

zemunski trol

pre 3 godine

Kada jedan od dvojca bude priznao da je Djokovic najbolji ikada, onda će biti spuštena zavesa zauvek na tu debatu. Ta tema nema legitimitet bez njihovog priznanja. Federer neće to nikada priznati iz principa. I ne može da se krivi jer je jako teško priznati poraz, za to moraš da budeš Nadal, tj. čovek.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Novak jeste GOAT, jedino se ne bi slozio sa komentarima ovde da Srbija nece imati takvog u narednih 50 godina... Ok. Mozda ne bas takvog, ali imat cemo mi opet osvajace GS titula i u M i u Ž kategoriji. Tenis je tek poceo da se razvija u Srbiji i danas je to sport koji je dostupniji mladima nego sto je to bilo 80ih i 90ih godina. A mi smo tradicionalno dobri u svim sportovima sto potvrdjuju i rezultati jer smo bili sampioni u fudbalu, kosarci, tenisu, dakle u svim glavnim sportovima, ali i u onim malo manje pracenim tipa vaterpolo, odbojka, streljastvo itd. Nema razloga za brigu, ali da treba uzivati i bodriti Novaka GOATovica, svakako da treba - ja ne propustam ni jedan mec!!!

vertigo

pre 3 godine

ma jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!
(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

I onda došao Novak, i više nije bio na prvom mestu. Prema tome...

ja

pre 3 godine

Nekada nisu ni pomisljali na ovakve reci, potom su u glavama imali ovakve misli, ali nedovoljno da bi ih izneli, u nastavku su krenuli da iznose misljenje malo po malo jer su cinjenice nepobedive.Sada su vec veoma glasni, a tek ce doci vreme kad ce na mikrofon pricati da ih ceo svet cuje

UrkeGP

pre 3 godine

Da se razumemo Novak i jeste GOAT. To je cinjenica i svima je jasno.
Suvise je rano pricati o tome dok je on aktivan igrac i iz nekog postovanja prema RF i RN ali sam ubedjen da ce se teniski svet sloziti oko toga i dodeliti mu to veliko priznanje za koju godinu.

drax

pre 3 godine

Pa realno je sada najdominantniji igrac u tenisu.Svaki turnir sa njim kao ucesnikom je bogatiji kao sto bi npr kosarka bila bogatija za Lebrona ili Durenta ili Karija.Onaj US open nije bio vredan gledanja od one diskvalifikacije pa na dalje.

memento

pre 3 godine

Monfis je jedna od najgotivnijih glava sporta uopšte zadnjih 15 i kusur godina. Sve radi sa osmehom, pozitivan lik maksimalno. Igra u pogrešnoj eri tenisa nažalost, pa nema više titula na svom računu.

Djole99

pre 3 godine

Đoković već sada zaista jeste GOAT. Po mom mišljenju, njegov ubjedljivo najjači argument je taj što je vjerovatno najkonstantniji igrač ikada na sve 3 podloge. Nadal možda ima 5 GS-a na betonu, ali njemu 3 Mastersa + Završni tu fale. Skor protiv Đokovića na betonu je čini mi se 8-21. Federer dominantan svuda, osim na šljaci. Nema ni Rim ni MC, jedan RG, a Nadala tu nije dobio. Ta priča da onaj ko ima najviše GS je GOAT je glupa. Isto tako je Šumaher sa 7 titula najveći, a u svim anketama Sena vodi... Ili npr. Real sa 13 LŠ, a u brojnim anketama vode Bajern, MU, Milan, Barselona... Novak da obori rekord po broju nedelja, završi godinu 6. put na prvom mjestu i to je to. Od toga nema konstantnijeg podatka...

vrg

pre 3 godine

pogledao sam ovo jos juce i super je kad te neko iz vrha svetskog tenisa nazove "goat" i to vec sada, dok novak jos nije rekao sve sto ima da kaze. ni blizu. :D
ameri nisu ni svesni sta su radili onom diskvalifikacijom. ukrali su mu jedan slem, ali ga motivisali da osvoji za dva vise nego sto bi i okrenuli dobar deo publike na novakovu stranu. mnogi su videli sta se desava i sve je vise onih koji shvataju da novakovih 17 slemova vrede vise od federerovih 20. a to ce uskoro da bude jedina prednost koju federer i statisticki ima u odnosu na novaka. dok jednog dana cak i ona ne bude obrisana. :)
idemooooooo nole the goat.

Plemić

pre 3 godine

Svaki čovek ima slobodu izbora da bude mali ili velik svakog minuta, sata, dana.

Kraljevski, plemićki, srbski

Novak je izabrao davno da bude velik i to stalno promoviše.

Uticao je mentalno primerom na ceo svet.

Najgori su postali dobri.

Neki su suviše slabi i ostali su mali.

Pierre-Emerick

pre 3 godine

Kako je lepo čuti nekoga ko ovako neopterećeno i posve objektivno analizira druge igrače.

Onaj ko nema predrasude i ko nije pristrasan, rekao bih da može da zaključi ove stvari o Novaku baš kao i Gael Monfils.

Previše simpatija su pobrali Roger i Rafa pre Novakovog uspona i milioni će osporiti Novaka kao GOAT-a iz razloga emocija, a ne statistike.

Kada padne broj nedelja na prvom mestu uskoro i Bože zdravlja broj GS-ova, onda zaista nema nikakvog osnova pričati o tome da li je neko drugi GOAT.

Hvala dvojcu iz videa na lepim rečima i objektivnosti.

Prijatan dan svima:)

milankooo utreht

pre 3 godine

Ima jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!

Вук Караџић

pre 3 godine

почело је, почело, и у светским медијима. за Србе је само тужно што таквог шампиона нећемо имати наредних 50 година, а можда ни тада. размислите само, па су Швеђани имали после Борга, или Немци после Бекера. Лендл, Настасе,... тако редом. један се деси за један народ, и можда никада више, а Новак највећи међу највећима. тек ћемо да га дижемо у небеса.

није много боље ни у другим спортовима. један је Пикси, један је Бодирога (срећа па се родио Јокић), једино смо имали доста најбољих међу најбољим ватерполистима.

XXL

pre 3 godine

Novak je jednostavno GOAT jer ne samo što osvaja titule On i modelira budućnost tenisa. KADA ste zadnji put čuli od FEDERERA ili Nadala da su se založili za tenis kao sport i tenisere kao ljude. Od Federera NIKAD. Švajcarac samo gleda sebe i ono što mora da bi umanjio porez, a to je po koji humanitarni meč ili pojavljivanje.

Ludi Milojko

pre 3 godine

Ima jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!
(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

# Link komentara

Novak ima jedan masters više i 5 završnih mastersa, i 2 GS manje, 80 nedelja na 1 mestu više i pozitivan međusobni skor sa RN. Od RF 8 mastersa više i 3 GS manje i pozitivan međusobni skor. Dva puta je osvojio sve masterse....

no1

pre 3 godine

(zemunski trol, 30. septembar 2020 11:04)

Posteni Rafa je to odavno posredno priznao:

"Da bih pobedio Novaka, moram igrati na svom najvisem nivou, i nadati se da on nece odigrati kako zna i ume."

Frantz Granvorka

pre 3 godine

E naivni dečače, očekuj vrlo brzo "intelektualno" objašnjenje (monolog jer niko nije sposoban za dijalog sa njim) Kirjosa, e onda će ti biti sve mnogo jasnije.

vrg

pre 3 godine

haha zanimljivo videti ovde i kako jedan slucaj ide redom i daje minus svim postovima sa vrha nadole. :D
ima i jedan sto se hvata za to kako nije 5 godina bez prekida bio broj 1, ako da je to vrednije ako si to isto vreme proveo na vrhu iz vise navrata.
pa eto i niko osim rafe i novaka nije tog istog isprasio toliko puta da ima traume. federer = elegantni, nadobudni profiter najpraznijeg doba moderne ere tenisa.
mislim, ok. svaka cast i za to. trebalo je i to biti. uprkos tome u kojim uslovima je dominirao, vredi da bude treci ikada.

memento

pre 3 godine

Monfis je jedna od najgotivnijih glava sporta uopšte zadnjih 15 i kusur godina. Sve radi sa osmehom, pozitivan lik maksimalno. Igra u pogrešnoj eri tenisa nažalost, pa nema više titula na svom računu.

UrkeGP

pre 3 godine

Da se razumemo Novak i jeste GOAT. To je cinjenica i svima je jasno.
Suvise je rano pricati o tome dok je on aktivan igrac i iz nekog postovanja prema RF i RN ali sam ubedjen da ce se teniski svet sloziti oko toga i dodeliti mu to veliko priznanje za koju godinu.

vrg

pre 3 godine

pogledao sam ovo jos juce i super je kad te neko iz vrha svetskog tenisa nazove "goat" i to vec sada, dok novak jos nije rekao sve sto ima da kaze. ni blizu. :D
ameri nisu ni svesni sta su radili onom diskvalifikacijom. ukrali su mu jedan slem, ali ga motivisali da osvoji za dva vise nego sto bi i okrenuli dobar deo publike na novakovu stranu. mnogi su videli sta se desava i sve je vise onih koji shvataju da novakovih 17 slemova vrede vise od federerovih 20. a to ce uskoro da bude jedina prednost koju federer i statisticki ima u odnosu na novaka. dok jednog dana cak i ona ne bude obrisana. :)
idemooooooo nole the goat.

Pierre-Emerick

pre 3 godine

Kako je lepo čuti nekoga ko ovako neopterećeno i posve objektivno analizira druge igrače.

Onaj ko nema predrasude i ko nije pristrasan, rekao bih da može da zaključi ove stvari o Novaku baš kao i Gael Monfils.

Previše simpatija su pobrali Roger i Rafa pre Novakovog uspona i milioni će osporiti Novaka kao GOAT-a iz razloga emocija, a ne statistike.

Kada padne broj nedelja na prvom mestu uskoro i Bože zdravlja broj GS-ova, onda zaista nema nikakvog osnova pričati o tome da li je neko drugi GOAT.

Hvala dvojcu iz videa na lepim rečima i objektivnosti.

Prijatan dan svima:)

no1

pre 3 godine

(zemunski trol, 30. septembar 2020 11:04)

Posteni Rafa je to odavno posredno priznao:

"Da bih pobedio Novaka, moram igrati na svom najvisem nivou, i nadati se da on nece odigrati kako zna i ume."

XXL

pre 3 godine

Novak je jednostavno GOAT jer ne samo što osvaja titule On i modelira budućnost tenisa. KADA ste zadnji put čuli od FEDERERA ili Nadala da su se založili za tenis kao sport i tenisere kao ljude. Od Federera NIKAD. Švajcarac samo gleda sebe i ono što mora da bi umanjio porez, a to je po koji humanitarni meč ili pojavljivanje.

marko

pre 3 godine

Razumio bih ja da je Federer GOAT da drzi rekorde i u ostalim kategorijama, al on sem 3 GS vise od Novaka, sem toga ni u cemu nije bolji od njega(znamo da ga Novak 99% prestize u nedeljama). Glupo je reci za nekog da je GOAT samo zato sto ima par GS vise od nekog drugog, a taj drugi u svim ostalim kategorijama bolji od tebe. Normalan covjek ne moze ostati ravnodusan na Novakovih cak 36 mastersa(na kraju karijere ce ih imati barem 45). Sad recimo da Federer nekim cudom karijeru zavrsi sa jednim GS vise od Novaka, a sa jedno 15ak mastersa manje. Pa valjda onda tih 15 mastersa vise pokazuje kakav je Novak ustvari igrac. Nikako 1 GS ne moze vrediti vise od 15 mastersa, nikako. Na toj GOAT listi 15 mastersa donosi 60 bodova, 1 GS 8 bodova. Ovi koji govore da je Roger GOAT, to su neobjektivni ljudi, oni se sad drze samo GS, za njih su sad mastersi potpuno nebitni, da je obrnuta situacija i da Roger ima jedno 15-20 mastersa vise od Novaka, vidili bi ste onda kako bi se pricalo o tim mastersima i kako bi odjednom postali bitni u trci za GOAT-a. Ovako sad bukvalno niko ne prica o tom da Novak ima vec sad 8 mastersa vise od Rogera, a pri tom je mladji cak 6 godina. Niko ne prica ni o tom da Novak ima cak 11:6 sa Rogerom na GS, znaci samo se drze za tih par Slemova vise. Aj da vidimo sta ce pricati kad Novak i to obori, onda ce govoriti da je Roger GOAT zato sto je najvoljeni i zato sto igra naljepsi tenis, a to realno nema veze sa mozgom i zdravim razumom.

Djole99

pre 3 godine

Đoković već sada zaista jeste GOAT. Po mom mišljenju, njegov ubjedljivo najjači argument je taj što je vjerovatno najkonstantniji igrač ikada na sve 3 podloge. Nadal možda ima 5 GS-a na betonu, ali njemu 3 Mastersa + Završni tu fale. Skor protiv Đokovića na betonu je čini mi se 8-21. Federer dominantan svuda, osim na šljaci. Nema ni Rim ni MC, jedan RG, a Nadala tu nije dobio. Ta priča da onaj ko ima najviše GS je GOAT je glupa. Isto tako je Šumaher sa 7 titula najveći, a u svim anketama Sena vodi... Ili npr. Real sa 13 LŠ, a u brojnim anketama vode Bajern, MU, Milan, Barselona... Novak da obori rekord po broju nedelja, završi godinu 6. put na prvom mjestu i to je to. Od toga nema konstantnijeg podatka...

zemunski trol

pre 3 godine

Kada jedan od dvojca bude priznao da je Djokovic najbolji ikada, onda će biti spuštena zavesa zauvek na tu debatu. Ta tema nema legitimitet bez njihovog priznanja. Federer neće to nikada priznati iz principa. I ne može da se krivi jer je jako teško priznati poraz, za to moraš da budeš Nadal, tj. čovek.

Beobrad

pre 3 godine

Da ce Novak biti G.o.a.t. jasno je bilo jos 2011. Vec tada je to bio po prikazanom nivou teniske igre, ali ne i po trofejima, sada 2020. vec je najbolji ikada, a za one najskepticnije, nek' sacekaju jos 2 godine i onda ce bas svakome biti jasno da je best ever.
Francuzi vole i cene Novaka, od Simona, preko Gaskea do Monfisa. I takvih izjava ce biti sve vise i sve cesce. Ne moze se ignorisati ono sto je ocigledno, koliko god to hejteri pokusavali. To je Vilander shvatio na vreme, jer bi ispao glup da je zadrzao stare stavove o Novaku.

drax

pre 3 godine

Pa realno je sada najdominantniji igrac u tenisu.Svaki turnir sa njim kao ucesnikom je bogatiji kao sto bi npr kosarka bila bogatija za Lebrona ili Durenta ili Karija.Onaj US open nije bio vredan gledanja od one diskvalifikacije pa na dalje.

Вук Караџић

pre 3 godine

почело је, почело, и у светским медијима. за Србе је само тужно што таквог шампиона нећемо имати наредних 50 година, а можда ни тада. размислите само, па су Швеђани имали после Борга, или Немци после Бекера. Лендл, Настасе,... тако редом. један се деси за један народ, и можда никада више, а Новак највећи међу највећима. тек ћемо да га дижемо у небеса.

није много боље ни у другим спортовима. један је Пикси, један је Бодирога (срећа па се родио Јокић), једино смо имали доста најбољих међу најбољим ватерполистима.

ja

pre 3 godine

Nekada nisu ni pomisljali na ovakve reci, potom su u glavama imali ovakve misli, ali nedovoljno da bi ih izneli, u nastavku su krenuli da iznose misljenje malo po malo jer su cinjenice nepobedive.Sada su vec veoma glasni, a tek ce doci vreme kad ce na mikrofon pricati da ih ceo svet cuje

&

pre 3 godine

Ne pratim nesto tenis, ali ovako kao laiku da mi neko objasni - kako se to Rafa i Federer proglasavaju najboljim ikada, a nikada nisu kompletirali sve masterse, nikada nisu osvojili Top 8 Zavrsni Masters, Majami, Pariz (Rafa), Rim, Monte Karlo (Federer)? Gde je tu logika? Pa majku mu, valjda da su najbolji ikada bi to bez problema osvojili, kao Novak! Cak su i vise godina od Novaka to pokusavali, i nista. Ako su oni najbolji ikada, valjda bi onda vise puta pobedjivali Novaka nego on njih, a igraju 15 godina zajedno i igrali 100 meceva sa njim. Pa kako su to oni najbolji ikada a Novak sa njima ima duplo vise pobeda u medjusobnim finalima? Pa zamislite da vi igrate tenis, i poredjate fotografije posle finala turnira, i duplo je vise slika gde vi drzite pehar, a Federer/Nadal pored vas drze tacnu, nego obrnuto, i onda vam neko tupi da su ta dvojca bolja od vas. Logika i zdrav razum su jedno, a navijanje i popularnost je nesto sasvim drugo.

vrg

pre 3 godine

Sad imamo ovakvog tenisera i ko zna kad. Uživajte.
(Milojko, 30. septembar 2020 11:17)

znam ja kad. nikad. srbija svakako ne, verovatno ni svet.

Ludi Milojko

pre 3 godine

Ima jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!
(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

# Link komentara

Novak ima jedan masters više i 5 završnih mastersa, i 2 GS manje, 80 nedelja na 1 mestu više i pozitivan međusobni skor sa RN. Od RF 8 mastersa više i 3 GS manje i pozitivan međusobni skor. Dva puta je osvojio sve masterse....

Plemić

pre 3 godine

Svaki čovek ima slobodu izbora da bude mali ili velik svakog minuta, sata, dana.

Kraljevski, plemićki, srbski

Novak je izabrao davno da bude velik i to stalno promoviše.

Uticao je mentalno primerom na ceo svet.

Najgori su postali dobri.

Neki su suviše slabi i ostali su mali.

vertigo

pre 3 godine

ma jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!
(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

I onda došao Novak, i više nije bio na prvom mestu. Prema tome...

pusa

pre 3 godine

(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

Ne lazi! Nikada Federer nije bio 5 godina bez prekida no1. To samo u vasim ispranim mozgovima.
To vam je slika i prilika karaktera i morala spodoba koje kao navijaju za Federera/Nadala, a i vrapci na grani znaju da samo navijaju protiv Novaka, zbog proste cinjenice sto Srbija ima tenisku legendu, (a oni nemaju), i sto se Srbi zbog toga silno raduju i zabavljaju, a njih to bas nervira. Vise ih nervira sto se Srbadija raduje Novakovim pobedama i sprda se sa nekakvim Federerima, nego sam Novak i njegovi uspesi.

Delije Čikago

pre 3 godine

Ceo svet to zna, uprkos svim naporima da ga diskredituju, kada igra najbolji svoj tenis niko na zemaljskoj kugli mi set ne može uzeti, jednostavno svi shvataju da je Novak GOAT...

lal

pre 3 godine

pre nego sto krenu komentari sta je brat monfils osvojio, bas sam pre neko dan na ovom portalu napisao: djokovic je najbolji igrac u poznatom univerzumu IKADA, a sto se tice umetnickog dojma preferiram brata gaela...

Makedonac

pre 3 godine

Ne samo zbog ove izjave sad, nego on i delpo su mi najsimpaticniji u teniskoj karavani... Jucec mekinro kaze da je roger 2,3,4 igrac po njemu jos uvek, znaci nole nb1... Znaci za sve vise strucnjaka je goat...a iz svakog sledeceg turnira,ce biti sve vise ljudi takvog misljenja, jer roger je zavrsio sa titulama...

sreddit

pre 3 godine

Nevezano što realno (i objektivno) hvali našeg Novaka, moram da primetim kako Monfils strastveno i iskreno priča o Novaku i velikom dostignuću kakvo je ostati na nogama posle šokantne diskvalifikacije sa Grend Slema gde mu se smešila niva titula.

Nadam se da će njegova veza sa Svitolinom da potraje i premosti izazove profesionalnog tenisa i čestih putovanja na različite turnire. Ujedno im oboma priželjkujem uspešne karijere.

Nevezano za Novaka, Monfils je bratina.

Nevezano za Monfilsa, Novak je GOAT.

Drndo Maroje

pre 3 godine

Ima jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!
(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

Najprije nije bio bas pet godina bez prekida prvi, to bi bilo 260 sedmica a on nema toliko.
Drugo, pre ce biti da je konkurencija bila mizerna, jer kad pogledas listo atp igraca sa brojem sedmica u vrhu, medju prvih dvadeset iz tog Rodzerovog perioda nema ama bas nikoga. I Borgovog perioda tu je i Mekinro i Connnors, pa Agassi i Lendl iz drugog perioda..
Na toj listi 20 najduzih nosilaca brja jedan Novak zauzima 4 mjesta! Jedini ima 4 duga perioda na top 1! Niko od legendi tenisa kao Borg, Mekinro, Lendl, Sampras, Agasi, pa ni Rodzer nema vise od 2 mjesta...

Milanche

pre 3 godine

Kada bude i statisticki najbolji, ostace zapisano da je Toni Nadal pre 5god rekao da kad bi njih trojica igrali svoj najbolji tenis, Novak ne bi set izgubio od ove dvojice. Pametnom dosta

vrg

pre 3 godine

haha zanimljivo videti ovde i kako jedan slucaj ide redom i daje minus svim postovima sa vrha nadole. :D
ima i jedan sto se hvata za to kako nije 5 godina bez prekida bio broj 1, ako da je to vrednije ako si to isto vreme proveo na vrhu iz vise navrata.
pa eto i niko osim rafe i novaka nije tog istog isprasio toliko puta da ima traume. federer = elegantni, nadobudni profiter najpraznijeg doba moderne ere tenisa.
mislim, ok. svaka cast i za to. trebalo je i to biti. uprkos tome u kojim uslovima je dominirao, vredi da bude treci ikada.

Ono belo iz parizera

pre 3 godine

Новак не би стигао до 10 Слемова да Надал није прво упропастио стопала, па онда колена 2008 фодине. На овом порталу су га толико мрзели јер му Ноле није могао ништа. Ноле би имао 6 или 7 Слемова, али не више.
(Реално, 30. septembar 2020 12:03)

Ma da,ti si "realni" čoveče genije, vidovnjak, da se Rafa nije povredio Novak ne bi imao ništa od trofeja, ni polufinale fjučersa, mešao bi mater za 20€ dnevnicu i živeo bi na bureku i 300 gr Matijevića dnevno.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Novak jeste GOAT, jedino se ne bi slozio sa komentarima ovde da Srbija nece imati takvog u narednih 50 godina... Ok. Mozda ne bas takvog, ali imat cemo mi opet osvajace GS titula i u M i u Ž kategoriji. Tenis je tek poceo da se razvija u Srbiji i danas je to sport koji je dostupniji mladima nego sto je to bilo 80ih i 90ih godina. A mi smo tradicionalno dobri u svim sportovima sto potvrdjuju i rezultati jer smo bili sampioni u fudbalu, kosarci, tenisu, dakle u svim glavnim sportovima, ali i u onim malo manje pracenim tipa vaterpolo, odbojka, streljastvo itd. Nema razloga za brigu, ali da treba uzivati i bodriti Novaka GOATovica, svakako da treba - ja ne propustam ni jedan mec!!!

Marko

pre 3 godine

Trenutno je goat Federerer ali ako u njegovoj eri druga dva tenisera obore njegove rekorde tipa broj grend slemova, broj mastersa i vreme provedenog na prvom mestu on ne moze biti vise smatran goatom. Videcemo sta ce uraditi Nadal i Djokovic ove i sledece godine. Rekao bih da ce Federer prilikom odlaska u penziju biti broj 3 po uspesima ali broj 1 po popularnosti i zaradi. Znaci nedovoljno da bude goat.

артиљерац

pre 3 godine

Мени је Монфилс толико симпатичан,не због ове изјве,него генерално.Да је био
мало озбиљнији,у каријери,дувао би за врат Федереру,Надалу и Нолету.Није баш
њихов калибар,али није ни много далеко.Bonne chance Gael.Имаш фана у Србији.

Atila

pre 3 godine

Ovi koji pišu da niko na zapadu ne voli Novaka ili da ga niko ne voli zato što je Srbin, su kompletni moroni. To važi za novinare i navijače kako npr. u Švajcarskoj, tako i u Srbiji. Istraživanja su pokazala da kada se npr. pita 100 ljubitelja tenisa u svetu, koga više gotive, da li Novaka ili Rodžera, 44 se odluče za Novaka, a 56 za Federera. Uzgred, Ana Ivanović je i dan danas medju top 5 po popularnosti, kada zu teniserke u pitanju. Zar ona nije Srpkinja? Dakle, umesto da ovde laprdate, knjigu u ruke...

slaviša šmigič

pre 3 godine

Tako je Monfis za razliku od nekih ovaj Monfis je jedan od najkulturnijih tenisera a uzgred i verovatno najinteresantniji za gledanje pa nečudi,da je Nole svojevremeno izjavio ako bi kupio kartu,da gledam meč nekog tenisera onda je to definitivno Gael Monfis.To što Monfis priča godinama,da je Novak Đokovič igrač bez premca meni dosta.

Arenas

pre 3 godine

Posle Djokovica omiljeni igraci su mi Monfils I Nadal .... Nadal je takodje davao izjave da Djokovic igra najbolji tennis koji je ikad igran , da niko nikad nije igrao na nivou kao Djokovic 2015 godine

milankooo utreht

pre 3 godine

Ima jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!

Zoks

pre 3 godine

Zamislite Jordana goat kosarke da je imao negativan skor protiv Karla Malona ili Carlsa Barklija?
Ni blizu naravno zato je goat kao i Novak koliko god osporavaju kvazi novinari tipa Rotenberg i kompanija.
Prpa sad kad je krenuo u juris pa se vade sad su drugi parametri u pitanju...

za dve godine a mozda i ranije ce biti na 21 i zavrsiti pricu :)

vrg

pre 3 godine

Novak je jednostavno GOAT jer ne samo što osvaja titule On i modelira budućnost tenisa. KADA ste zadnji put čuli od FEDERERA ili Nadala da su se založili za tenis kao sport i tenisere kao ljude. Od Federera NIKAD. Švajcarac samo gleda sebe i ono što mora da bi umanjio porez, a to je po koji humanitarni meč ili pojavljivanje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (XXL, 30. septembar 2020 11:34)

ja sam uvek uz novaka, ali ovo so pricas nema veze sa pricom o goat. goat je onaj koji je po statistickim parametrima najuspesniji. ima vise razlicitih sistema i nacina vrednovanja raznih stavki, plasmana na turnirima, titula, nedelja na vrhu, cak i rezultata medjusobnih okrsaja sa rivalima, itd... ali budi siguran da zalaganje za buducnost tenisa nije ni u jednom od tih sistema. inace bi i ovaj vasek upao u igru, sto malo nema smisla, zar ne?

Реално

pre 3 godine

Новак не би стигао до 10 Слемова да Надал није прво упропастио стопала, па онда колена 2008 фодине. На овом порталу су га толико мрзели јер му Ноле није могао ништа. Ноле би имао 6 или 7 Слемова, али не више.

Nikola

pre 3 godine

Monfis, BLM i liberal, nasao naseg Noleta da kao hvali, a u stvari mu kao i svi levicari misli sve najgore. Nole, sto pre ukapiras da su svi, ali bas SVI protiv tebe, bice ti lakse da se fokusiras samo na titule i rekorde, i da celom zapadu zauvek bude muke, jer je jedan SRBIN najboljih svih vremena.

Toni

pre 3 godine

pogledao sam ovo jos juce i super je kad te neko iz vrha svetskog tenisa nazove "goat" i to vec sada, dok novak jos nije rekao sve sto ima da kaze. ni blizu. :D
ameri nisu ni svesni sta su radili onom diskvalifikacijom. ukrali su mu jedan slem, ali ga motivisali da osvoji za dva vise nego sto bi i okrenuli dobar deo publike na novakovu stranu. mnogi su videli sta se desava i sve je vise onih koji shvataju da novakovih 17 slemova vrede vise od federerovih 20. a to ce uskoro da bude jedina prednost koju federer i statisticki ima u odnosu na novaka. dok jednog dana cak i ona ne bude obrisana. :)
idemooooooo nole the goat.
(vrg, 30. septembar 2020 11:20)

Sve se slažem, ali nisu njemu ništa Ameri uradili diskvalifikacijom, sam je sebe diskvalifikovao.
I da, bilo ko da se našao na njegovom mestu isto bi se desilo. I Federeru.

bagzi

pre 3 godine

da je trenirao bio bi visestruko bolji igrac od federera i noleta, dok vec mozda i ne bas od rafe.
na sljaku mislim da ne bude zabune
najveci talenat u istoriji tenisa - Monfis

Frantz Granvorka

pre 3 godine

E naivni dečače, očekuj vrlo brzo "intelektualno" objašnjenje (monolog jer niko nije sposoban za dijalog sa njim) Kirjosa, e onda će ti biti sve mnogo jasnije.

Novak je boat

pre 3 godine

Od najvećeg svih vremena - goat, vi ste se odlučili za najbooljeg, jer znate da Novak nije i da ne može biti najveći. Ako bude imao najviše titula, Novak bi mogao da bude najbolji - the best of all time, odnosno boat, ali ne i goat. Najveći je onaj ko je za života postao legenda, a to je Federer, Novak nikada nije bio ni blizu njegove popularnosti i slave. Nije! Juče je igrao pred praznim tribinama.

opet prvi

pre 3 godine

Nije moguce da izjave ovako nesto.Ko su oni, samo dva top deset igraca. Njihovo misljenje nije bitno i validno. Najbitnije je sta kaze talentovani australijski teniser koji ce vecno to i ostati. Talenat bez trofeja.

GAJA

pre 3 godine

Marko ok može tako da se gleda ima najviše GS titula i nedela na br1.Međutim da li se neko može nazvati najboljim ikada jer je tenis ipak pojedinačni sport a znamo da ga Nadal i Novak dobrano deru.Takođe fali mu Monte Karlo i Rim od mastersa.I još jedna jako važna stavka a to je kada uporedimo Novaka i RFa u međusobnim stavkama Federer ni u jednoj nije bolji .Tako je bilo do pre godinu dana dok nisu iskopali kao važan statistički podatak da je RF bolji od Novaka i mečevima serije 500 i vodi sa 2-1.Ako si najbolji onda moraš imati malo bolje brojke od ovih.Novak ima šansu da po svemu bude ispred.Nadal teško da može da ih stigne po broju nedelja .Popularnost je takva kakva je zahvaljujući samom RFu ali i jako puno sponzorima i marketingu.Ja mislim da se ni za jednog ne može reći da je trenutno gost već je najrealnije za svakog reći jedan od trojice najboljih ikada.

milankooo utreht

pre 3 godine

Ima jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!

Реално

pre 3 godine

Новак не би стигао до 10 Слемова да Надал није прво упропастио стопала, па онда колена 2008 фодине. На овом порталу су га толико мрзели јер му Ноле није могао ништа. Ноле би имао 6 или 7 Слемова, али не више.

Nikola

pre 3 godine

Monfis, BLM i liberal, nasao naseg Noleta da kao hvali, a u stvari mu kao i svi levicari misli sve najgore. Nole, sto pre ukapiras da su svi, ali bas SVI protiv tebe, bice ti lakse da se fokusiras samo na titule i rekorde, i da celom zapadu zauvek bude muke, jer je jedan SRBIN najboljih svih vremena.

Novak je boat

pre 3 godine

Od najvećeg svih vremena - goat, vi ste se odlučili za najbooljeg, jer znate da Novak nije i da ne može biti najveći. Ako bude imao najviše titula, Novak bi mogao da bude najbolji - the best of all time, odnosno boat, ali ne i goat. Najveći je onaj ko je za života postao legenda, a to je Federer, Novak nikada nije bio ni blizu njegove popularnosti i slave. Nije! Juče je igrao pred praznim tribinama.

Toni

pre 3 godine

pogledao sam ovo jos juce i super je kad te neko iz vrha svetskog tenisa nazove "goat" i to vec sada, dok novak jos nije rekao sve sto ima da kaze. ni blizu. :D
ameri nisu ni svesni sta su radili onom diskvalifikacijom. ukrali su mu jedan slem, ali ga motivisali da osvoji za dva vise nego sto bi i okrenuli dobar deo publike na novakovu stranu. mnogi su videli sta se desava i sve je vise onih koji shvataju da novakovih 17 slemova vrede vise od federerovih 20. a to ce uskoro da bude jedina prednost koju federer i statisticki ima u odnosu na novaka. dok jednog dana cak i ona ne bude obrisana. :)
idemooooooo nole the goat.
(vrg, 30. septembar 2020 11:20)

Sve se slažem, ali nisu njemu ništa Ameri uradili diskvalifikacijom, sam je sebe diskvalifikovao.
I da, bilo ko da se našao na njegovom mestu isto bi se desilo. I Federeru.

vrg

pre 3 godine

Novak je jednostavno GOAT jer ne samo što osvaja titule On i modelira budućnost tenisa. KADA ste zadnji put čuli od FEDERERA ili Nadala da su se založili za tenis kao sport i tenisere kao ljude. Od Federera NIKAD. Švajcarac samo gleda sebe i ono što mora da bi umanjio porez, a to je po koji humanitarni meč ili pojavljivanje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (XXL, 30. septembar 2020 11:34)

ja sam uvek uz novaka, ali ovo so pricas nema veze sa pricom o goat. goat je onaj koji je po statistickim parametrima najuspesniji. ima vise razlicitih sistema i nacina vrednovanja raznih stavki, plasmana na turnirima, titula, nedelja na vrhu, cak i rezultata medjusobnih okrsaja sa rivalima, itd... ali budi siguran da zalaganje za buducnost tenisa nije ni u jednom od tih sistema. inace bi i ovaj vasek upao u igru, sto malo nema smisla, zar ne?

bagzi

pre 3 godine

da je trenirao bio bi visestruko bolji igrac od federera i noleta, dok vec mozda i ne bas od rafe.
na sljaku mislim da ne bude zabune
najveci talenat u istoriji tenisa - Monfis

zemunski trol

pre 3 godine

Kada jedan od dvojca bude priznao da je Djokovic najbolji ikada, onda će biti spuštena zavesa zauvek na tu debatu. Ta tema nema legitimitet bez njihovog priznanja. Federer neće to nikada priznati iz principa. I ne može da se krivi jer je jako teško priznati poraz, za to moraš da budeš Nadal, tj. čovek.

Frantz Granvorka

pre 3 godine

E naivni dečače, očekuj vrlo brzo "intelektualno" objašnjenje (monolog jer niko nije sposoban za dijalog sa njim) Kirjosa, e onda će ti biti sve mnogo jasnije.

Djole99

pre 3 godine

Đoković već sada zaista jeste GOAT. Po mom mišljenju, njegov ubjedljivo najjači argument je taj što je vjerovatno najkonstantniji igrač ikada na sve 3 podloge. Nadal možda ima 5 GS-a na betonu, ali njemu 3 Mastersa + Završni tu fale. Skor protiv Đokovića na betonu je čini mi se 8-21. Federer dominantan svuda, osim na šljaci. Nema ni Rim ni MC, jedan RG, a Nadala tu nije dobio. Ta priča da onaj ko ima najviše GS je GOAT je glupa. Isto tako je Šumaher sa 7 titula najveći, a u svim anketama Sena vodi... Ili npr. Real sa 13 LŠ, a u brojnim anketama vode Bajern, MU, Milan, Barselona... Novak da obori rekord po broju nedelja, završi godinu 6. put na prvom mjestu i to je to. Od toga nema konstantnijeg podatka...

&

pre 3 godine

Ne pratim nesto tenis, ali ovako kao laiku da mi neko objasni - kako se to Rafa i Federer proglasavaju najboljim ikada, a nikada nisu kompletirali sve masterse, nikada nisu osvojili Top 8 Zavrsni Masters, Majami, Pariz (Rafa), Rim, Monte Karlo (Federer)? Gde je tu logika? Pa majku mu, valjda da su najbolji ikada bi to bez problema osvojili, kao Novak! Cak su i vise godina od Novaka to pokusavali, i nista. Ako su oni najbolji ikada, valjda bi onda vise puta pobedjivali Novaka nego on njih, a igraju 15 godina zajedno i igrali 100 meceva sa njim. Pa kako su to oni najbolji ikada a Novak sa njima ima duplo vise pobeda u medjusobnim finalima? Pa zamislite da vi igrate tenis, i poredjate fotografije posle finala turnira, i duplo je vise slika gde vi drzite pehar, a Federer/Nadal pored vas drze tacnu, nego obrnuto, i onda vam neko tupi da su ta dvojca bolja od vas. Logika i zdrav razum su jedno, a navijanje i popularnost je nesto sasvim drugo.

Atila

pre 3 godine

Ovi koji pišu da niko na zapadu ne voli Novaka ili da ga niko ne voli zato što je Srbin, su kompletni moroni. To važi za novinare i navijače kako npr. u Švajcarskoj, tako i u Srbiji. Istraživanja su pokazala da kada se npr. pita 100 ljubitelja tenisa u svetu, koga više gotive, da li Novaka ili Rodžera, 44 se odluče za Novaka, a 56 za Federera. Uzgred, Ana Ivanović je i dan danas medju top 5 po popularnosti, kada zu teniserke u pitanju. Zar ona nije Srpkinja? Dakle, umesto da ovde laprdate, knjigu u ruke...

Вук Караџић

pre 3 godine

почело је, почело, и у светским медијима. за Србе је само тужно што таквог шампиона нећемо имати наредних 50 година, а можда ни тада. размислите само, па су Швеђани имали после Борга, или Немци после Бекера. Лендл, Настасе,... тако редом. један се деси за један народ, и можда никада више, а Новак највећи међу највећима. тек ћемо да га дижемо у небеса.

није много боље ни у другим спортовима. један је Пикси, један је Бодирога (срећа па се родио Јокић), једино смо имали доста најбољих међу најбољим ватерполистима.

XXL

pre 3 godine

Novak je jednostavno GOAT jer ne samo što osvaja titule On i modelira budućnost tenisa. KADA ste zadnji put čuli od FEDERERA ili Nadala da su se založili za tenis kao sport i tenisere kao ljude. Od Federera NIKAD. Švajcarac samo gleda sebe i ono što mora da bi umanjio porez, a to je po koji humanitarni meč ili pojavljivanje.

UrkeGP

pre 3 godine

Da se razumemo Novak i jeste GOAT. To je cinjenica i svima je jasno.
Suvise je rano pricati o tome dok je on aktivan igrac i iz nekog postovanja prema RF i RN ali sam ubedjen da ce se teniski svet sloziti oko toga i dodeliti mu to veliko priznanje za koju godinu.

pusa

pre 3 godine

(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

Ne lazi! Nikada Federer nije bio 5 godina bez prekida no1. To samo u vasim ispranim mozgovima.
To vam je slika i prilika karaktera i morala spodoba koje kao navijaju za Federera/Nadala, a i vrapci na grani znaju da samo navijaju protiv Novaka, zbog proste cinjenice sto Srbija ima tenisku legendu, (a oni nemaju), i sto se Srbi zbog toga silno raduju i zabavljaju, a njih to bas nervira. Vise ih nervira sto se Srbadija raduje Novakovim pobedama i sprda se sa nekakvim Federerima, nego sam Novak i njegovi uspesi.

Plemić

pre 3 godine

Svaki čovek ima slobodu izbora da bude mali ili velik svakog minuta, sata, dana.

Kraljevski, plemićki, srbski

Novak je izabrao davno da bude velik i to stalno promoviše.

Uticao je mentalno primerom na ceo svet.

Najgori su postali dobri.

Neki su suviše slabi i ostali su mali.

Beobrad

pre 3 godine

Da ce Novak biti G.o.a.t. jasno je bilo jos 2011. Vec tada je to bio po prikazanom nivou teniske igre, ali ne i po trofejima, sada 2020. vec je najbolji ikada, a za one najskepticnije, nek' sacekaju jos 2 godine i onda ce bas svakome biti jasno da je best ever.
Francuzi vole i cene Novaka, od Simona, preko Gaskea do Monfisa. I takvih izjava ce biti sve vise i sve cesce. Ne moze se ignorisati ono sto je ocigledno, koliko god to hejteri pokusavali. To je Vilander shvatio na vreme, jer bi ispao glup da je zadrzao stare stavove o Novaku.

Delije Čikago

pre 3 godine

Ceo svet to zna, uprkos svim naporima da ga diskredituju, kada igra najbolji svoj tenis niko na zemaljskoj kugli mi set ne može uzeti, jednostavno svi shvataju da je Novak GOAT...

vertigo

pre 3 godine

ma jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!
(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

I onda došao Novak, i više nije bio na prvom mestu. Prema tome...

vrg

pre 3 godine

haha zanimljivo videti ovde i kako jedan slucaj ide redom i daje minus svim postovima sa vrha nadole. :D
ima i jedan sto se hvata za to kako nije 5 godina bez prekida bio broj 1, ako da je to vrednije ako si to isto vreme proveo na vrhu iz vise navrata.
pa eto i niko osim rafe i novaka nije tog istog isprasio toliko puta da ima traume. federer = elegantni, nadobudni profiter najpraznijeg doba moderne ere tenisa.
mislim, ok. svaka cast i za to. trebalo je i to biti. uprkos tome u kojim uslovima je dominirao, vredi da bude treci ikada.

lal

pre 3 godine

pre nego sto krenu komentari sta je brat monfils osvojio, bas sam pre neko dan na ovom portalu napisao: djokovic je najbolji igrac u poznatom univerzumu IKADA, a sto se tice umetnickog dojma preferiram brata gaela...

Ludi Milojko

pre 3 godine

Ima jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!
(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

# Link komentara

Novak ima jedan masters više i 5 završnih mastersa, i 2 GS manje, 80 nedelja na 1 mestu više i pozitivan međusobni skor sa RN. Od RF 8 mastersa više i 3 GS manje i pozitivan međusobni skor. Dva puta je osvojio sve masterse....

marko

pre 3 godine

Razumio bih ja da je Federer GOAT da drzi rekorde i u ostalim kategorijama, al on sem 3 GS vise od Novaka, sem toga ni u cemu nije bolji od njega(znamo da ga Novak 99% prestize u nedeljama). Glupo je reci za nekog da je GOAT samo zato sto ima par GS vise od nekog drugog, a taj drugi u svim ostalim kategorijama bolji od tebe. Normalan covjek ne moze ostati ravnodusan na Novakovih cak 36 mastersa(na kraju karijere ce ih imati barem 45). Sad recimo da Federer nekim cudom karijeru zavrsi sa jednim GS vise od Novaka, a sa jedno 15ak mastersa manje. Pa valjda onda tih 15 mastersa vise pokazuje kakav je Novak ustvari igrac. Nikako 1 GS ne moze vrediti vise od 15 mastersa, nikako. Na toj GOAT listi 15 mastersa donosi 60 bodova, 1 GS 8 bodova. Ovi koji govore da je Roger GOAT, to su neobjektivni ljudi, oni se sad drze samo GS, za njih su sad mastersi potpuno nebitni, da je obrnuta situacija i da Roger ima jedno 15-20 mastersa vise od Novaka, vidili bi ste onda kako bi se pricalo o tim mastersima i kako bi odjednom postali bitni u trci za GOAT-a. Ovako sad bukvalno niko ne prica o tom da Novak ima vec sad 8 mastersa vise od Rogera, a pri tom je mladji cak 6 godina. Niko ne prica ni o tom da Novak ima cak 11:6 sa Rogerom na GS, znaci samo se drze za tih par Slemova vise. Aj da vidimo sta ce pricati kad Novak i to obori, onda ce govoriti da je Roger GOAT zato sto je najvoljeni i zato sto igra naljepsi tenis, a to realno nema veze sa mozgom i zdravim razumom.

ja

pre 3 godine

Nekada nisu ni pomisljali na ovakve reci, potom su u glavama imali ovakve misli, ali nedovoljno da bi ih izneli, u nastavku su krenuli da iznose misljenje malo po malo jer su cinjenice nepobedive.Sada su vec veoma glasni, a tek ce doci vreme kad ce na mikrofon pricati da ih ceo svet cuje

vrg

pre 3 godine

pogledao sam ovo jos juce i super je kad te neko iz vrha svetskog tenisa nazove "goat" i to vec sada, dok novak jos nije rekao sve sto ima da kaze. ni blizu. :D
ameri nisu ni svesni sta su radili onom diskvalifikacijom. ukrali su mu jedan slem, ali ga motivisali da osvoji za dva vise nego sto bi i okrenuli dobar deo publike na novakovu stranu. mnogi su videli sta se desava i sve je vise onih koji shvataju da novakovih 17 slemova vrede vise od federerovih 20. a to ce uskoro da bude jedina prednost koju federer i statisticki ima u odnosu na novaka. dok jednog dana cak i ona ne bude obrisana. :)
idemooooooo nole the goat.

no1

pre 3 godine

(zemunski trol, 30. septembar 2020 11:04)

Posteni Rafa je to odavno posredno priznao:

"Da bih pobedio Novaka, moram igrati na svom najvisem nivou, i nadati se da on nece odigrati kako zna i ume."

Ono belo iz parizera

pre 3 godine

Новак не би стигао до 10 Слемова да Надал није прво упропастио стопала, па онда колена 2008 фодине. На овом порталу су га толико мрзели јер му Ноле није могао ништа. Ноле би имао 6 или 7 Слемова, али не више.
(Реално, 30. septembar 2020 12:03)

Ma da,ti si "realni" čoveče genije, vidovnjak, da se Rafa nije povredio Novak ne bi imao ništa od trofeja, ni polufinale fjučersa, mešao bi mater za 20€ dnevnicu i živeo bi na bureku i 300 gr Matijevića dnevno.

sreddit

pre 3 godine

Nevezano što realno (i objektivno) hvali našeg Novaka, moram da primetim kako Monfils strastveno i iskreno priča o Novaku i velikom dostignuću kakvo je ostati na nogama posle šokantne diskvalifikacije sa Grend Slema gde mu se smešila niva titula.

Nadam se da će njegova veza sa Svitolinom da potraje i premosti izazove profesionalnog tenisa i čestih putovanja na različite turnire. Ujedno im oboma priželjkujem uspešne karijere.

Nevezano za Novaka, Monfils je bratina.

Nevezano za Monfilsa, Novak je GOAT.

Pierre-Emerick

pre 3 godine

Kako je lepo čuti nekoga ko ovako neopterećeno i posve objektivno analizira druge igrače.

Onaj ko nema predrasude i ko nije pristrasan, rekao bih da može da zaključi ove stvari o Novaku baš kao i Gael Monfils.

Previše simpatija su pobrali Roger i Rafa pre Novakovog uspona i milioni će osporiti Novaka kao GOAT-a iz razloga emocija, a ne statistike.

Kada padne broj nedelja na prvom mestu uskoro i Bože zdravlja broj GS-ova, onda zaista nema nikakvog osnova pričati o tome da li je neko drugi GOAT.

Hvala dvojcu iz videa na lepim rečima i objektivnosti.

Prijatan dan svima:)

memento

pre 3 godine

Monfis je jedna od najgotivnijih glava sporta uopšte zadnjih 15 i kusur godina. Sve radi sa osmehom, pozitivan lik maksimalno. Igra u pogrešnoj eri tenisa nažalost, pa nema više titula na svom računu.

drax

pre 3 godine

Pa realno je sada najdominantniji igrac u tenisu.Svaki turnir sa njim kao ucesnikom je bogatiji kao sto bi npr kosarka bila bogatija za Lebrona ili Durenta ili Karija.Onaj US open nije bio vredan gledanja od one diskvalifikacije pa na dalje.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Novak jeste GOAT, jedino se ne bi slozio sa komentarima ovde da Srbija nece imati takvog u narednih 50 godina... Ok. Mozda ne bas takvog, ali imat cemo mi opet osvajace GS titula i u M i u Ž kategoriji. Tenis je tek poceo da se razvija u Srbiji i danas je to sport koji je dostupniji mladima nego sto je to bilo 80ih i 90ih godina. A mi smo tradicionalno dobri u svim sportovima sto potvrdjuju i rezultati jer smo bili sampioni u fudbalu, kosarci, tenisu, dakle u svim glavnim sportovima, ali i u onim malo manje pracenim tipa vaterpolo, odbojka, streljastvo itd. Nema razloga za brigu, ali da treba uzivati i bodriti Novaka GOATovica, svakako da treba - ja ne propustam ni jedan mec!!!

Makedonac

pre 3 godine

Ne samo zbog ove izjave sad, nego on i delpo su mi najsimpaticniji u teniskoj karavani... Jucec mekinro kaze da je roger 2,3,4 igrac po njemu jos uvek, znaci nole nb1... Znaci za sve vise strucnjaka je goat...a iz svakog sledeceg turnira,ce biti sve vise ljudi takvog misljenja, jer roger je zavrsio sa titulama...

Drndo Maroje

pre 3 godine

Ima jedam Masters vise od RN i dva GS manje od RN i on GOAT? O Federeru necu da govorim uopste,nisu za poredjenje! Covek bio 5godina bez prekida na prvom mestu! To niko nikad u istoriji tenisa nece moci da prestigne! 5GODINA KONSTANTNO BEZ PREKIDA!
(milankooo utreht, 30. septembar 2020 11:40)

Najprije nije bio bas pet godina bez prekida prvi, to bi bilo 260 sedmica a on nema toliko.
Drugo, pre ce biti da je konkurencija bila mizerna, jer kad pogledas listo atp igraca sa brojem sedmica u vrhu, medju prvih dvadeset iz tog Rodzerovog perioda nema ama bas nikoga. I Borgovog perioda tu je i Mekinro i Connnors, pa Agassi i Lendl iz drugog perioda..
Na toj listi 20 najduzih nosilaca brja jedan Novak zauzima 4 mjesta! Jedini ima 4 duga perioda na top 1! Niko od legendi tenisa kao Borg, Mekinro, Lendl, Sampras, Agasi, pa ni Rodzer nema vise od 2 mjesta...

Milanche

pre 3 godine

Kada bude i statisticki najbolji, ostace zapisano da je Toni Nadal pre 5god rekao da kad bi njih trojica igrali svoj najbolji tenis, Novak ne bi set izgubio od ove dvojice. Pametnom dosta

артиљерац

pre 3 godine

Мени је Монфилс толико симпатичан,не због ове изјве,него генерално.Да је био
мало озбиљнији,у каријери,дувао би за врат Федереру,Надалу и Нолету.Није баш
њихов калибар,али није ни много далеко.Bonne chance Gael.Имаш фана у Србији.

Arenas

pre 3 godine

Posle Djokovica omiljeni igraci su mi Monfils I Nadal .... Nadal je takodje davao izjave da Djokovic igra najbolji tennis koji je ikad igran , da niko nikad nije igrao na nivou kao Djokovic 2015 godine

vrg

pre 3 godine

Sad imamo ovakvog tenisera i ko zna kad. Uživajte.
(Milojko, 30. septembar 2020 11:17)

znam ja kad. nikad. srbija svakako ne, verovatno ni svet.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Tako je Monfis za razliku od nekih ovaj Monfis je jedan od najkulturnijih tenisera a uzgred i verovatno najinteresantniji za gledanje pa nečudi,da je Nole svojevremeno izjavio ako bi kupio kartu,da gledam meč nekog tenisera onda je to definitivno Gael Monfis.To što Monfis priča godinama,da je Novak Đokovič igrač bez premca meni dosta.

Zoks

pre 3 godine

Zamislite Jordana goat kosarke da je imao negativan skor protiv Karla Malona ili Carlsa Barklija?
Ni blizu naravno zato je goat kao i Novak koliko god osporavaju kvazi novinari tipa Rotenberg i kompanija.
Prpa sad kad je krenuo u juris pa se vade sad su drugi parametri u pitanju...

za dve godine a mozda i ranije ce biti na 21 i zavrsiti pricu :)

Marko

pre 3 godine

Trenutno je goat Federerer ali ako u njegovoj eri druga dva tenisera obore njegove rekorde tipa broj grend slemova, broj mastersa i vreme provedenog na prvom mestu on ne moze biti vise smatran goatom. Videcemo sta ce uraditi Nadal i Djokovic ove i sledece godine. Rekao bih da ce Federer prilikom odlaska u penziju biti broj 3 po uspesima ali broj 1 po popularnosti i zaradi. Znaci nedovoljno da bude goat.

opet prvi

pre 3 godine

Nije moguce da izjave ovako nesto.Ko su oni, samo dva top deset igraca. Njihovo misljenje nije bitno i validno. Najbitnije je sta kaze talentovani australijski teniser koji ce vecno to i ostati. Talenat bez trofeja.

GAJA

pre 3 godine

Marko ok može tako da se gleda ima najviše GS titula i nedela na br1.Međutim da li se neko može nazvati najboljim ikada jer je tenis ipak pojedinačni sport a znamo da ga Nadal i Novak dobrano deru.Takođe fali mu Monte Karlo i Rim od mastersa.I još jedna jako važna stavka a to je kada uporedimo Novaka i RFa u međusobnim stavkama Federer ni u jednoj nije bolji .Tako je bilo do pre godinu dana dok nisu iskopali kao važan statistički podatak da je RF bolji od Novaka i mečevima serije 500 i vodi sa 2-1.Ako si najbolji onda moraš imati malo bolje brojke od ovih.Novak ima šansu da po svemu bude ispred.Nadal teško da može da ih stigne po broju nedelja .Popularnost je takva kakva je zahvaljujući samom RFu ali i jako puno sponzorima i marketingu.Ja mislim da se ni za jednog ne može reći da je trenutno gost već je najrealnije za svakog reći jedan od trojice najboljih ikada.