Nova vest
Tenis

Utorak, 28.05.2019.

17:02

Lajović: Da bude šest Srba u drugoj nedelji

Sigurnom igrom od prvog do poslednjeg poena Dušan Lajović je ostvario pobedu na startu Rolan Garosa i tako upotpunio seriju uspeha srpskih tenisera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lajović: Da bude šest Srba u drugoj nedelji
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Lajović je u tri seta, 6:3, 6:4, 6:4 i nešto više od dva sata igre, pobedio Brazilca Tijaga Monteira.

Tako je Srbija posle Novaka Đokovića, Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea, dobila i petog predstavnika u drugoj rundi takmičenja u Bulonjskoj šumi.

Lajović je očekivao da Monteiro pruži jak otpor, ali na kraju, za sve se pitao srpski teniser.

"Zadovoljan sam igrom. Nije bilo lako bez obzira što rezultatski možda nije tako delovalo. Nezgodan igrač za mene jer je levoruk, dosta voli da „vrti“ iz forhenda po jednoručnom bekhendu, tako da sam očekivao na neki način da igram van zone komfora. Dobro je što su proširili terene, tako da sam mogao da stanem dosta daleko i da imam prostora da udaram u nekoj zoni gde mi odgovara loptica", kaže Lajović.

Dušan je gotovo ceo meč držao pod kontrolom, izuzev par situacija u prvom setu kada je Monteiro imao brejk i potom u trećem setu kada je Brazilac zaigrao energičnije.

"Osim problema na početku nije bilo nikakvih drugih poteškoća. U trećem setu malo pao energetski, on je bio blizu da napravi brejk i iskomplikuje situaciju, ali sam uspeo u pravom trenutku da se vratim, napravim brejk, odigram dobar gem i zadovoljan sam što sam dobio meč u tri seta, što sam pre svega sačuvao energiju. Onako je kako sam očekivao, tako se desilo, nemam nekih preterano velikih zamerki", dodao je Lajović.

Bio je Dušan pri susretu sa novinarima prilično raspoložen i opušten. Kaže da njegova forma nije bila problem posle Monte Karta i izgubljenog finala od Fonjinija.

"Osećao sam se i posle Monte Karla dobro, Bukvalno, kada bismo gledali treninge, izgubio sam možda jedan set do danas. Na svim tim treninzima, dva, računajući i sa set protiv Rafe. Generalno, mečevi u tri dobijena seta su druga priča, na terenu sam se osećao dobro, nije se osećalo da nemam samopouzdanja u igri, mislim da sam igrao onako kako očekujem od sebe, bez preteranih varijacija. U toku poena sa osnovne linije držao sam čvrstu igru, kad sam imao šansu da napadnem, napadao sam, menjao ritam nekim drop šotovima. To je ono što želim da pokažem protivniku, da vidi da će biti teško i da neće moći da me na lak način pobedi. Danas je to funkcionisalo i nadam se da će i sledeći meč biti dobro", poručio je Lajović.

Njegov naredni protivnik biće domaći teniser, Eliot Banšetri.

"Ne znam mnogo o njemu, nisam ga gledao kako igra. Dobio je Kamerona Norija, bukvalno, posle meča sam ga sreo u svlačionici i pitao kako je igrao Banšetri, Nori mi je rekao da on nije igrao dobro, nije ga nijednom tokom meča stavio pod pritisak, tako da nije mogao da mi kaže ništa konkretno. Pokušaću da nađem neke mečeve, da vidim kako igra. S druge strane, ovo je odličan žreb za drugo kolo, bolje nego da igram sa Norijem koji je levoruk i nezgodan kad igra dobro. S obzirom da ga je tako lako dobio, znači da dobro igra. Ovo mu je četvrti meč ovde, verovatno je talentovan, kao i svi Francuzi imaće publiku iza sebe, nadam se da će biti lep meč. Mogu da uradim samo ono što je do mene, videćemo".

I Lajović je, kao Kecmanovi i Krajinović, ali i Novak Đoković, rekao da je atmosfera među našim igračima odlična i da se međusobno pomažu. Prvi put se dogodilo da Srbija ima petoricu u muškom singlu u drugom kolu na Grend slemu.

"Super stvar, u ponedeljak su Filip i Miomir izvukli priču. Imali su dva teška meča, to je jako dobro za njihovo samopouzdanje da dobiju meč u pet setova. Miomiru je prvi put, Filipu ne znam, prvi put da je pobedio na Rolan Garosu. Tako da je on u odličnoj formi, super je što je uspeo da pobedi, malo mu se i otvorio žreb, možda može i dalje da dogura. Bilo bi dobro da u drugoj nedelji imamo svu petoricu ili bar više od jednog! Jednog verujem da ćemo imati sigurno, tako da ako budemo imali dva, to će biti veliki uspeh za našu zemlju. Nadam se da će ovo postati standardna situacija. Bilo bi lepo što više da nas je. Uvek je dobro u svlačionici kad ima više naših igrača, nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom. Želim sreću i Aleksandri i da imamo i šest predstavnika u drugoj nedelji", rekao je Lajović.

Možda je upravo i ta činjenica, da su tako bliski, razlog što imamo više uspeha ove sezone na startu turnira.

"Da, pomažemo se. Uglavnom, za svakog igrtača znaš kako igra, ali opet, i taj igrač je drugačiji nego pre godinu dana. Ako si igrao sa njim pre godinu, ne igra na isti način sada. Uvek kad je neko igrao sa tim igračem u skorijoj prošlosti, bolje je dobiti neki uvid od njega. Filip je igrao sa Gofanom ove godine jednom ili dva puta, ja sam u Monte Karlu, tako da Miomir, eto, ima na papiru šta treba da radi. Na meču, to je druga stvar, ali dobro je da će da iskusi jedan takav meč sa dobrim igračem", zaključio je Lajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve