Nova vest
Tenis

Utorak, 28.05.2019.

12:30

Odličan tenis i pobeda Lajovića na startu Rolan Garosa

Dušan Lajović, 35. teniser sveta, plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je u tri seta savladao Tijaga Monteira.

Izvor: PT

Autor: PT

Odličan tenis i pobeda Lajovića na startu Rolan Garosa
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpski igrač odigrao je rutinski meč i za dva sata i šest minuta savladao je Brazilca – 6:3, 6:4, 6:4.

U narednom kolu Lajović će igrati protiv domaćeg takmičara Eliota Benšetrita, koji je bio maksimalan protiv Kamerona Norija.

"Duci" je nervozno ušao u meč, što je Monteiro znao da iskoristi. Brazilac poveo je sa 2:0 u prvom setu, ali se onda Lajović probudio i dobio šest od narednih sedam gemova.

Srpski teniser prvi period igre dobija sa 6:3. Odličnu igru s kraja prvog seta, Lajović je preneo u drugi. Svaki udarac je funkcionisao u njegovoj igri i ubrzo je došao do novog brejka.

Ipak, krajem seta je Dušan malo popustio, a na njegovu sreću Monteiro to nije iskoristio. Više puta je imao šansu za brejk, ali je Lajović uvek uspeo da se izvuče i da na kraju dobije set sa 6:4.

U trećem periodu igre gledali smo znatno bolju igru Brazilca. U prvom gemu ovog seta imao je čak tri brejk lopte, a Lajović je odličnom igrom sa osnovne linije uspeo da ih spasi. Monteiro je iskoristio prvu brejk loptu na meču, ali je potom propustio šest zaredom i to će ga kasnije koštati makar jednog osvojenog seta.

Lajović ključni brejk napravio je u devetom gemu, kada je Brazilac imao tri uzastopne gem lopte. "Duci" je uspeo da dobije pet poena zaredom i tako oduzme servis Monteiru. Potom je servirao za pobedu i rutinski priveo meč kraju.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve