Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.05.2019.

16:30

Đere "počistio" upornog Ramos-Vinjolasa

Srpski teniser Laslo Đere u prvom kolu Rolan Garosa savladao je Alberta Ramosa-Vinjolasa sa 3-0 u setovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Đere
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Laslo je drugi srpski teniser koji izlazi na teren u Parizu, posle Janka Tipsarevića, koji je poražen posle velike borbe i pet setova i na njegovu sreću prošao je dosta bolje od starijeg kolege, pošto je ostvario trijumf od 3-0 i čeka Alekseja Popirina u drugom kolu Rolan Garosa.

Meč su oba tenisera počela veoma sigurno, Đere i Ramos su osvojili uvodne gemove sa po jednim izgubljenom poenom. Ubrzo je Đere uspeo da spasi brejk loptu i osvoji gem, pa onda da i sam napravi brejk.

Zatim je Ramos-Vinjolas bio u prilici da "vrati uslugu" Đereu, ali je srpski teniser spasao dve brejk lopte, pa onda da duplim brejkom povede sa 1-0 posle 38 minuta igre.

Već na startu drugog seta je bilo veoma interesantno pošto je Ramos-Vinjolas došao do 40:0, ali je srpski teniser spasao sve tri brejk lopte i poveo sa 1:0.

U naredna četiri gema nije bilo nikakvih iznenađenja, oba tenisera su osvajala gemove na svom servisu da bi Đere pri prednosti od 3:2 na pravio prvi brejk, pa posle nove drame došao do 4:2, da bi duplim brejkom stigao do pobede u drugom setu.

Na najbolji mogući način je Laslo Đere završio prvi gem. Iako je zaostajao sa 15:30 uspeo je da osvojio tri poena u nizu i da povede sa 1:0 u trećem setu. U tom poslednjem, trećem setu, videli smo veliku dramu i taj brejk.

U ovom setu smo videli dva brejka, po jedan na obe strane, a kada se činilo da će Đere nešto lakše doći do pobede u trećem setu i plasirati se u drugo kolo, Ramos se vratio i terao Đerea do krajnjih granica.

U tom taj brejku, Đere je bio znatno opasniji i konkretniji i sasvim zasluženo sa 7:2 uspeo da zatvori meč i da se plasira u naredno kolo Rolan Garosa.

Uživo prenos meča pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve