Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.05.2019.

12:25

Tipsarević izjednačio posle 0-2, pa ispao sa Rolan Garosa!

Janko Tipsarević eliminisan je u prvom kolu Rolan Garosa posle tročasovnog maratona u pet setova.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Tipsarević izjednačio posle 0-2, pa ispao sa Rolan Garosa!
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Srpski teniser poražen je od Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4), 6:4.

Tipsarević je uspeo da nadoknadi dva izgubljena seta, i to nakon debakla sa 0:6 za 19 minuta u drugom, ali je izgubio "rat nerava" u odlučujućem petom, propustivši brejk šansu na 4:5.

Tako je Bugarin drugi put u nizu dobio Tipsarevića, oba puta na grend slemovima ove godine, jer ga je savladao 3-1 u januaru na Australijen openu.

Ipak, Srbin i dalje vodi u ukupnom skoru protiv Dimitrova sa 5-3. Dimitrov će u drugom kolu igrati sa Hrvatom Marinom Čilićem koji je lako savladao Italijana Tomasa Fabijana.

U nedelju na teren izlazi još dvoje srpskih tenisera – Laslo Đere će igrati sa Albertom Ramos-Vinjolasom oko 16.30, dok će Ivana Jorović zatvoriti dnevni program u ženskoj konkurenciji protiv Dženifer Brejdi od 18.30.

U ponedeljak nastupaju Novak Đoković, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović.

Tipsarević je sjajno počeo meč i napravio dva brejka u prvom setu, međutim, oba puta je odmah posle brejka gubio svoj servis, nakon čega je Dimitrov preuzeo kontrolu i sigurnijom igrom preokrenuo svojim trećim brejkom u nizu za 6:3.

Srpski teniser je nastavio da se muči, tome je doprineo i problema sa nogom jer se teže kretao po terenu, što je Dimitrov maksimalno koristio i nastavio da mu oduzima servis, pa je sa još dva brejka produžio niz na osam uzastopnih gemova i 4:0 u drugom setu. Bugarin je rutinski priveo set kraju za 6:0 za 19 minuta.

Dimitrov nastavlja u istom ritmu i u trećem setu, odmah pravi novi brejk, što mu je bio sedmi uzastopni, a 11. gem u nizu na meču. Međutim, posle nove pomoći lekara i injekcije protiv bolova, Tipsarević se vraća u igru.

Janko konačno uspeva da prekine seriju Bugarina, i to brejkom, koji uspeva i da potvrdi prvi put na meču, osvojivši tek drugi servis-gem.

To je povećalo samopouzdanje Tipsareviću koji je uz podršku sa tribina nastavio da diktira ritam meča, pa u osmom gemu stiže do novog brejka. Kapitalizuje ga i uz snažno stisnutu pesnicu osvaja treći set sa 6:3 za 1-2.

Usledio je najneizvesniji set do tog trenutka, značajno su obojica podigli nivo igre servisa, ali je Dimitrov bio pod pritiskom. To Tipsarević koristi u petom gemu i pretvara prvu brejk šansu u poen. Odmah ga kapitlizuje i stiže do 4:2.

Dimitrov pokušava da odmah odgovori, vrši žestok pritisak na Jankov servis, koji gubi ritam u osmom gemu. Bugarin dolazi do 40:0, Srbin spasava sve tri brejk lopte, posle još dve i zadržava brejk prednosti.

Usledio je deveti gem u kojem je Dimitrov servirao za opstanak, pritisak ga je omeo pa Tipsarević stiže do set lopte, ali je nekoristi.

Bugarin preokreće situaciju i nakon odbranjenog seta napada opet Jankov koji podleže pritisku i bez izgubljenog poena vraća brejk.

Odlučivao je taj-brejk koji srpski teniser sjajno otvarai mini-brejkom dolazi do 3:0. Dimitrov vraća taj mini-brejk za 4:3, ali opet gubi servis, što Tipsarević ne propošta te sigurnim servisom dolazi do 7:4 za 7:6 i 2-2 nakon 0-2.

Usledio je još neizvesniji set, očekivano nijedan igrač nije rizikovao, čekao je grešku rivala, a prvi je dočekao Dimitrov i odmah iskoristio.

Oduzeo je servis Tipsareviću u devetom gemu, poveo 5:4, potom spasao ribrejk šansu u sledećem, nakon čega je preokrenuo gem i sa 6:4 stavio tačku na meč.

Tok meča Tipsarević – Dimitrov mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve