Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.06.2019.

16:35

Tim se "prošetao" do polufinala i duela sa Đokovićem

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedom nad Rusom Karenom Hačanovim sa 3-0 u setovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Tim se
Photo by Julian Finney/Getty Images

Tim je, lakše od očekivanog, "počistio" Hačanova za manje od dva sata – 6:2, 6:4, 6:2.

Austrijanac je pobedom u Parizu prekinuo niz Rusa, koji je bio u nizu od tri trijumfa zaredom (dva u egzibicionim mečevima), te se plasirao u novo polufinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Momak koji je u prethodnoj rundi izbacio Huana Martina del Potra nije pružio očekivani otpor u prvom setu, gde je pretrpeo dva brejka.

U drugom setu, kao i u prvom, nije stvorio nijednu brejk priliku, ali se dobro držao do 4:4. Tada je Austrijanac dodao "gas" i osvojio četiri poena u nizu, za novi brejk.

Hačanov nije imao odgovor na Timovu kompaktnu igru ni u, ispostavilo se, odlučujućem setu i opet je dozvolio protivniku da mu dvaput oduzme servis.

Tim, koji brani finale iz prošle godine, će se u polufinalu Rolan Garosa sastati sa Novakom Đokovićem, koji je u tri seta pobedio Aleksandra Zvereva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve