Nova vest
Tenis

Sreda, 05.06.2019.

16:00

Đoković bez izgubljenog seta do polufinala Rolan Garosa!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Zverevom u tri seta – 7:5, 6:2, 6:2.

Izvor: PT

Autor: PT

Đoković bez izgubljenog seta do polufinala Rolan Garosa!
Tanjug/ AP Photo/Michel Euler

Srpski igrač odigrao je odličan meč i bez izgubljenog seta dolazi do polufinala Otvorenog prvenstva Francuske.

Đoković će u borbi za finale igrati protiv Austrijanca Dominika Tima, koji je posle tri seta bio bolji od Rusa Karena Hačanova.

Novaku je za pobedu nad mladim nemačkim teniserom bilo potrebno malo i još jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu.

Meč nije dobro počeo za našeg predstavnika, pošto se prilično mučio u uvodnim gemovima.

Đoković je uspeo da spase tri brejk lopte, ali je u devetom gemu poklekao i Zverev je došao do 5:4, što je značilo da će servirati za vođstvo od 1-0.

Tada još jednom na scenu stupa Novakova glava. Srpski teniser uspeo je konačno da pronađe igru, što je rezultiralo ekspresnim ribrejkom. I ne samo to.

Najbolji igrač sveta dobio je naredna dva gema i sa 7:5 dobio prvi set. Ovo će se ispostaviti kao ključan deo meča.

Đoković na startu drugog seta dolazi do novog brejka i prednosti od 3:0, što je značilo da je naš teniser dobio šest gemova zaredom.

Do kraja seta Novak je napravio još jedan brejk i drugi set dobio rezultatom 6:2.

Na početku trećeg perioda igre Zverev je imao brejk šanse, ali je Đoković ponovo uspeo se izvuče. Kako Nemac nije iskoristio šanse, Srbin je to kaznio, do kraja napravio dva brejka i identičnim rezultatom kao u drugom setu došao do pobede – 7:5, 6:2, 6:2.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

383 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve