Nova vest
Tenis

Petak, 31.05.2019.

19:26

Đere: Poraz me neće slomiti

Posle maratonske borbe i skoro četiri i po časa igre, Laslo Đere je porađen od sedmog nosioca, Keija Nišikorija u peto setova.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đere: Poraz me neće slomiti
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Japanac je slavio sa 6:4, 6:7 (6), 6:3, 4:6, 8:6 u jednom od najuzbudljivijih mečeva do sada na turniru.

Ostao je žal što Đere nije uspeo posle 3:0 u setu odluke da dođe do pobede, ali treba imati na umu da mu je ovo bio prvi meč u kojem je igrao na tri dobijena seta.

U obraćanju medijima, Đere je rekao da mu je žao što nije uspeo da meč završi pobedom i da ga je pred kraj stigao umor.

Kei je jako dobro počeo meč. Nisam imao priliku da napadam na početku, uglavnom sam se branio. Dobro je servirao, imao je jako visok procenat servisa u prvom setu. Posle je bilo ključno da dobijem taj drugi set, imao je set lopte, vodio je sa 4:1, tu sam polako osećao da postajemo egal i da zaista mogu da mu pariram. U trećem setu je bio bolji, za četvrti set sam bio spreman i osećao sam da mogu da ga dobijem, a verovao sam i u pobedu. Otvorio sam jako dobro i peti set. Bilo je prvi put da igram peti set, možda mi je falilo malo iskustva, jedan od brejkova bio je takav da ništa nisam mogao u tom gemu. Dobro je odreternirao par puta i uglavnom sve posle što sam grešio, to su bili mali auti", vrteo je film sa meča Đere.

U petom setu, Japanac je pronašao snagu posle nekoliko odličnih poena, kada je izjednačio na 4:4 osetio je da ima šansu. Laslo je imao period krize, ali kaže da se sasvim dobro osećao čak i tada, kada se meč lomio.

"Osećao sam se dobro na terenu, fizilki a i psihički. Obojica smo pali malo na kraju, videlo se to i kod njega, ali mislim da sam se dobro držao", dodao je Laslo.

Teniser iz Sente kaže da ga ovaj poraz neće demoralisati, naprotiv, biće mu podstrek da nastavi da napreduje.

"Sigurno će mi značiti za budućnost jer sam pokazao sebi da mogu da igram u tri dobijena protiv najboljih na svetu i da mogu da im pariram, držim ritam i tempo igre tokom celog meča. Pogotovo ako nastavim marljivo da radim kao što sam i do sada, da pokušam da napredujem i unapredim neke aspekte svoje igre, mislim da ću u budućnosti dobijati ovakve mečeve", zaključio je Đere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve