Nevreme prekinulo tmuran duel – Đoković i Tim nastavljaju u subotu!

Duel polufinala Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Dominika Tima prekinut je zbog kiše i nevremena u Parizu.

Izvor: PT

Petak, 07.06.2019.

15:00

Nevreme prekinulo tmuran duel – Đoković i Tim nastavljaju u subotu!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Meč je prekinut pri vođstvu Austrijanca od 3:1 u trećem setu, pri nerešenom rezultatu u setovima od 1-1.

Duel Austrijanca i Srbina prekidan je nekoliko puta, na kratko, ali je oko 18.20 i zvanično prekinut i odložen za subotu.

Ekspresno je Dominik Tim uspeo da osvoji prvi set. Naime, trebalo mu je svega 27 minuta kako bi srušio svetskog broja jedan i došao do prednosti od 1-0 u setovima.

Meč je počeo uobičajeno, prva dva gema su teniseri osvajali na svom servisu, a vetar i kiša su stvorili i prvi problem i potencijalno odlaganje, međutim do toga nije došlo.

Tim je u trećem gemu napravio brejk i stvorio prednost od 2-1, da bi na svom servisu u narednom gemu taj brejk i potvrdio. Uspeo je srpski teniser da smanji na 3-2, ali tu kreće furiozan nastup Dominika Tima.

Vezao je tri gema i potvrdio sjajnu igru prvog seta za prednost 1-0 i ovo je bio prvi put na turniru da je Đoković zaostajao posle prvog odigranog seta.

Pri rezultatu 3:2 za Novaka Đokovića u šestom gemu, jaka kiša je prekinula meč. Pauza nije dugo trajala, a po povratku tenisera na teren činilo se da je više značila Novaku Đokoviću nego Dominiku Timu.

Novak je igrao fantastično, uspeo da dođe i do brejka u osmom gemu, pa potom na svom servisu da potvrdi sjajnu igru i osvoji drugi set u jednom dominantnom performansu.

Treći set je mirno počeo. Prva četiri gema su protekla maltene bez ikakvih iznenađenja, ali daleko od toga da je bilo dosadno. Đoković i Tim su se viteški borili za svaki poen, pa su na svom servisu bili uspešni i bilo je 1-3 posle prave tuče sa vetrom.

Kasnije se u tu borbu uključila i jaka kiša zbog koje je meč prekinut, a nakon pauze od otprilike pola sata, meč je i zvanično otkazan i biće nastavljen u subotu od 12 časova.

Pobednik ovog meča u velikom finalu igraće protiv Rafaela Nadala, koji je u tri seta pobedio Rodžera Federera.

Tok meča mogli ste ispratiti putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

503 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: