Rafa i Rodžer ruše rekorde

Godinama unazad, Rodžer Federer i Rafael Nadal ispisuju stranice teniske istorije. Tako je i u Parizu.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 06.06.2019.

08:28

Rafa i Rodžer ruše rekorde
Photo by Julian Finney/Getty Images for Laver Cup

Švajcarac i Španac, koji će, ako vreme dozvoli u petak ukrstiti rekete po 39. put, plasmanom u polufinale postugli su zanimljive rezultate.

Nadal je protiv Japanca Keija Nišikorija odigrao svoj 94. meč na Rolan Garosu, što je zaista impresivan podatak, a još impresivnija činjenica da od toga ima 92 pobede!

Nadal se na taj način po ukupnom broju mečeva u Parizu izjednačio sa bvivšom velikom šampionkom, Nemicom Štefi Graf koja je na terenima u Bulonjskoj šumi takođe odigrala 94 meča i bila je rekorder.

I još nešto, u muškom tenisu nije se dogodilo da tinejdžer osvaja Grend slem titulu još od 2005. i Nadalove pobede baš u Parizu. To se jasno neće desiti ni ove godine, pošto je najmlađi preostali učesnik u muškom singlu Aleksander Zverev sa 22 godine.

Ipak, čini se da je i Rodžer Federer ove godine rešio da obara neke rekorde. U četvrtfinalu je pobedio Stana Vavrinku i sa 37 godina postao najstariji učesnik polufinala još od 1968. godine i Amerikanca Rikarda "Pončo" Gonzalesa, koji je tada imao 40 godina.

Lepo što se tiče Federera i Nadala, odlična uvertira za njihov dugo očekivani polufinalni spektakl, jer se u Parizu nisu sastali već punih osam godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: