Debi iz snova – pravac do osmine finala i okršaja sa Nadalom

On je Londero, ali nema nikakve veze sa Londonom. Naprotiv, stiže iz Argentine i ima 25 godina, a Rolan Garos mu je prvi turnir u kojem je u glavnom žrebu.

Izvor: Z.K.

Subota, 01.06.2019.

01:05

Debi iz snova – pravac do osmine finala i okršaja sa Nadalom
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Huan Ignjasio Londero je u trećoj rundi pobedio Francuza Korentana Mutea, pre toga u prvom kolu 15. nosioca, Nikoloza Basilašvilija, potim i Rišara Gaskea.

Imao je razloga da navuče na sebe gnev domaćina jer je dvojicu "musketara" precrtao, ali sada je pred njim planina, Rafael Nadal.

Londero je pre ovog turnira, osam puta pokušavao da se plasira u glavni žreb kroz kvalifikacije, dva puta je zaustavljen u poslednjem kolu, a postao je prvi čovek na svom Grend slem debiju da je u četvrtom kolu turnira, još od Davida Gofana 2012. baš u Parizu.

On je četvrti koji je na debiju upšao u osminu jer je osim Gofana to uspelo i Dušanu Lajoviću 2014, Karenu Hačanovu 2017. i Maksimilijanu Martereru prošle godine.

Ove sezone trijumfovao je turniru u Kordobi i kaže da to nije očekivao.

"Govorim iskreno, nikad nisam očekivao da ću osvojiti turnir, čak ni biti blizu toga. Znao sam da mogu do polufinala, četvrtfinala. Imao sam sumnje, ali isto tako, titula nije sama pala s neba. Uradio sam sjajan posao, igrao sam dobro, radio naporno. Nije koincidencija da sam ostvario ovakav rezultat. Ipak, nisam očekivao", zadovoljan je Argentinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: