Novakovo izvinjenje, "problem sa travom" i "prozivka" za Bekera

Novak Đoković je na terenu broj 26 trening kompleksa "Žan Buan“ odradio trening sa Miomirom Kecmanovićem.

Izvor: Z.K.

Petak, 31.05.2019.

15:16

Novakovo izvinjenje,
Foto: B92/ZK

Stajao je Miša oko 12.30 kraj ograde, strpljivo čekajući Novaka.

"Doći ću na travu bez treninga. Idem odmah posle Garosa na turnir“, rekao nam je potvrdivši još jednom da će igrati u Antaliji i na Vimbldonu.

Miomir je na trening došao u zakazano vreme, dok je Novak malo kasnio. Kada je stigao, izvinio se mladom teniseru.

"Gde si, brate? Izvini što kasnim, malo smo se duže zagrevali“, rekao je Novak zagrlivši Kecmanovića.

Stigao je u društvu Marjana Vajde, kondicionog trenera Gebharda Fila-Griča i fizioterapeuta Ulisesa Badia, dok je Kecmanović došao sa trenerom Mirom Hrvatinom.

Novak i Miomir su odmah počeli sa radom, malo su razmenili pitanja o turniru, potom je Đoković pitao Mišu o tome na kojim turnirima će igrati na travi.

Kako se snalaziš na travi?“, pitao je Novak mladog kolegu.

Miomir se samo nasmejao, pa je Novak mogao iz toga da zaključi.

Samo da preživiš, je l’ da?“, nasmejao se i Novak.

Potom su se upustili u priču o specifičnostima igranja na travnatoj podlozi. Tipa odskoka loptice, važnosti nameštanja na udarac pri tom karakterističnom nižem odskoku loptice, koja jednostavno sklizne niz podlogu.

Dok su Novak i Miomir lagano razmenjivali udarce, na susednom terenu broj 22, tačnije na terasi iznad, bio je bivši Novakov trener, Nemac Boris Beker, koji je tamo posmatrao trening Aleksandera Zvereva.

Novak je seo u stolicu i primetio Bekera koji je bio udaljen tridesetak metara dalje.

Dojče maisteršaft“ (Nemački šampionat)!“, doviknuo je Nole Bekeru koji mu je samo mahnuo osmehnuvši se.

Onda su i Vajda i Fil-Grič takođe prokomentarisali nešto o tom terenu gde su bili Nemci , da bi Nole potom pokazao Bekeru da dođe na njegov teren, ali Nemac je ostao da posmatra šta radi Zverev.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Nastavili su potom Novak i Kecmanović da sparinguju, potom je Novak tražio da razmenjuju dijagonale, a potom nešto specifičniju vežbu.

Možeš li ti, Kecmane, malo da promeniš? Da recimo posle dva krosa odigraš malo u paralelu?“, pitao je Đoković.

Bilo je to znatno zanimljivije, posle jedne Kecmanovićeve paralele Novak je pokušao da stigne lopticu, ali bezuspešno, pa je bacio reket koji umalo nije pogodio Marjana Vajdu, koji se na sve samo nasmejao.

Na red su došli voleji, pa smeč udarci, a onda je Novak rešio da se našali pokušavajući da izvede neke teniske trikove. Ne toliko uspešno, moraće da vežba i to.

„Jesi li probao neke trikove?“, upitao je Novak Miomira.

Plašim se da se da se ne povredim“, odgovorio je mladi teniser.

Došao je red i da vežbaju servis, a Novak je kasnije pitao i mladog tenisera kakvu muziku sluša.

Ne slušam domaću, samo stranu. Doduše, malo su mi Duci i Fića nametnuli, ali u redu je. Strana muzika, samo da nije hevi metal“, odgovorio je Kecmanović.

Naravno, za kraj treninga, standardna šema koju Novak i njegov tim rade, boćanje, tačnije ko će dobaciti lopticu bliže osnovnoj liniji. Ko izgubi, za kaznu mora da mrežom prevuče teren, ovog puta gubitnik je bio Ulises Badio.

Ipak, nešto kasnije, kada se trening završio, stigao je i Boris Beker. Pozdravio se sa svima, a krenuo je i razgovor porodičnog tipa.

Moj sin je počeo da broji do sedam na nemačkom i zna da kaže fruštuk (doručak)“, nasmejao se Novak i onda su se svi ubrzo razišli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: