Novak može da "odahne" – kolaps Čekinata u prvom kolu

Italijanski teniser Marko Čekinato poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Francuza Nikole Maua sa 3-2 u setovima.

Izvor: LN

Nedelja, 26.05.2019.

18:12

Novak može da
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Tridesetsedmogodišnji Mau je uspeo da napravi najveće iznenađenje dana došavši do preokreta posle gubitka od 0-2, posle tri časa i 22 minuta tenisa (2:6, 6:7, 6:4, 6:2, 6:4).

Čekinatu sledi ogroman pad na ATP rang listi, s obzirom da je prošle godine igrao u polufinalu, do kojeg je došao pobedom nad Novakom Đokovićem.

Svi su očekivali rutinsku pobedu 19. tenisera sveta i tako je izgledalo da će biti posle dva seta. Mau je bio dostojan protivnik, ali je bilo 2-0 za Italijana.

U trećem setu Mau je uspeo da dođe u poziciju da servira za set. Čekinato je vratio brejk, ali je Mau novim došao do seta.

Totalni "raspad" igre desio se Italijanu u četvrtom setu i Mau je tada napravio dva brejka, a u odlučujućem, petom, prvi do brejk lopti došao je prošlogodišnji polufinalista.

Nije iskoristio svoje tri brejk lopte u sedmom gemu, a Mau jeste drugu meč loptu na riternu.

U drugoj rundi Rolan Garosa Francuz će igrati protiv boljeg iz duela Hase – Kolšrajber.

U ostalim mečevima, Ugo Delijen je sa 3-0 pobedio Pranješa Gunesvarana, Nišikori istim rezultatom Kventina Halisa, a Cicipas Maksimilijana Marterera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: