Petak, 07.06.2019.

15:00

Nevreme prekinulo tmuran duel – Đoković i Tim nastavljaju u subotu!

Duel polufinala Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Dominika Tima prekinut je zbog kiše i nevremena u Parizu.

Izvor: PT

Nevreme prekinulo tmuran duel – Ðokoviæ i Tim nastavljaju u subotu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

503 Komentari

Sortiraj po:

Lik

pre 4 godine

Ako pokušamo da bar malo objektivnije sagledamo stvari, videćemo da se ipak ne može opravdati organizator turnira. Stvarno je van pameti da potencijalni finalista (bez obzira ko to bio) igra zaredom 4 dana a drugi finalista po 2 dana odmora između mečeva. Gde je tu fer odnos, korektnost, sportsko poštenje?
Što se tiče ovog polufinalnog meča stvari su jasne: Novaku jednostavno ne odgovara vetar i zato loše igra, Tim se bolje tu snalazi i sve je to OK, zašto sad pljuvati Novaka zbog toga? Meč i nije prekinut zbog vetra već zbog kiše što je definisano pravilima.
Dakle, vetar smeta Novaku pa i Federeru koji je i sam to izjavio, to su igrači koji se oslanjaju pre svega na preciznost, taktitku i finese a za to su potrebni normalni uslovi, rvanje u blatu pod orkanskim udarima vetra sigurno to nisu.

Dejan

pre 4 godine

Za sve vas koji imate obraza da blatite Novaka imam jedno pitanje:
U čemu ste vi 1, 2,3 ili 10. na svetu, zavist i zloba je strašna bolest tako da vam želim brzo ozdravljenje.

A sad malo podrške tekstualne , idemo Nole poen po poen pa kako bude a svakako verujemo u tebe.

Dule V

pre 4 godine

Ljudi zaboravljaju da novak nosi kontaktna sociva I da je prakticno nemoguce za njega igrati u ovim uslovima. Organizatori-velika sramota!!!

v

pre 4 godine

Šta je bilo da je bilo. Viša sila, jbg. Ja verujem da će sve biti u redu. Samo da se nekako iščupa sutra. U ponedeljak će izaći ravnopravno Nadalu na megdan, pošto verujem da nema šanse da se odigra tada finale. Vajda ima ključnu ulogu da smiri Novaka jer on je živac, već ga vidim kako besni i baca stvari po hotelu. Ova prilika je sada i ovde, koliko god prepreka da ima, samo treba da misli da ovo pitanje je da li će se ponoviti i zato hrabro, napred i idemo da pobede.

Helena

pre 4 godine

Ljudi, vi ovde pričate o nekom finalu sa Nadalom, a većina ne uzima u obzir činjenicu da je Tim uzeo set i ima brejk prednosti!
Ogromna većina ignoriše činjenicu da se i Tim pita!
Ovde se pravi račun bez krčmara. Dajte prvo da vidimo šta će biti u nastavku meča. Novak, očigledno, da teško pronalazi rešenje za igru protiv Tima koji je odličan! Dečko ima samopouzdanje, već je bio u finalu i, po meni, ovo što je pokazao danas više zaslužuje finale nego Nole!

Tennnis

pre 4 godine

Kako mogu ovde pojedini da blate Novaka nije mi jasno? Da li ih je stid? Moze vise da vam se svidja Nadal ili neko drugi, ali da iskazujete nepostovanje prema coveku koji nastupa kao srbin stv je zalosno...

krznena revolucija

pre 4 godine

Ne mogu da vjerujem kakve komentare citam. Vec otpisali svjetskog broja jedan.Pa nije Dominiku protivnik neki celendzeras, vec 15-tostruki Gs sampion, covjek koji je osvojio poslednja tri Gs-a,jedini koji je u karijeri osvojio sve,koji je danas osvojio set i ima samo jedan brejk gubitka. Tako da, uzivajte u sportu, danas je jedna prica, sutra mozda bude druga, ali cinjenice da se postuju. Slazem se da su uslovi nehumani za oba protivnika i da nije isto kad neko ima sve dane odmora, a neko igra uzastopno, ali poznavajuci Noleta premotace danasnji film u glavi i iz inata dati sve od sebe.
Idemooooo!

Henry Chinasky

pre 4 godine

Pre dva dana Đoković reče da ga kiša ne plaši. Juče i danas hvalospevi i bajke o Đokoviću, kao da nije sa ovog sveta, a na terenu kao mali početnik. Tim ga rastače kao staro vino.

Dobro je

pre 4 godine

Novak ne može da odigra gore nego danas.Koliko god Tim bude podigao svoj nivo igre,ako budu normalni uslovi za igru,mislim i dalje da je Novak favorit samo da se reši svojih duhova.

kritičar opšte prakse

pre 4 godine

Ovde svi pišu, kao da će se u nedelju sigurno igrati, a prognoza govori nešto sasvim drugačije.
Veoma je realno da Novak i Tim odigraju sutra, a onda zbog celodnevne kiše, dobiju taj dan odmora koji im treba, jer bi se finale pomerilo za ponedeljak.
Trenutno sve ukazuje na takav scenario, jer prognoze kažu da će sutra i u ponedeljak biti oblačno i ugavnom suvo, što pogoduje Novaku, dok se za nedelju i utorak, najavljuju obilnije padavine.

bmiles

pre 4 godine

Nemojmo da smo smesni i naivni!Nije organizator prekinuo mec ni zbog Novaka ni zbog Tima.J..e se njima za njih.Oni gledaju svoj interes a to je NOVAC!Danas su doziveli fijasko u finansijskom smislu i morali su se dosetiti necemu a to je da prekinu mec i nastave ga sutra!Bice vise gledalaca,pokrice se bar deo gubitka sto im je cilj.Zato ce napraviti krov jer ocigledno para busi tamo gde burgija ne moze!
Normalno da je sad Tim vise nesrecan,jer imao je Novaka pod ovakvim uslovima,bolje se snasao,odgovara mu vise i drugih okolnosti ne bi vise o tome!E sad da li ce Novak uspeti da se vrati(verujem hoce,jer se ipak igra u 3 dobijena) druga je prica,ali stoji ovakvi uslovi mu ne pogoduju!
Dugo ce se pricati o ovim danasnjim mecevima polufinala,Federer je vec podigao glas na konferenciji za novinare!Mogu zamisliti koliko su besni sponzori!?Kao sto rekoh ne budimo naivni odavno je svet pa i sport krenuo samo da misli na profit,a GS u tenisu,kupovina i dodela vrhunskih svetskih smotri u bilo kom sportu,veoma isplatljiva i profitibilna stvar!

anica

pre 4 godine

Nista ne menja cinjenicu da se gleda samo ko je osvojio...tako da ove nase price NAZALOST padaju u vodu...da l je neregularno, da l je neko odmarao manje vise njih zapadnjake to ne zanima, rade kako njima odgovara, i moze im se.

Kanidja PG

pre 4 godine

Dorcol
U pravu si 2013 igrali su 5 setova.Gledao juce malo 4-3 u 5 setu za Novaka,servis 40-40 i cuveno pecanje.Imao ga je tada kao nikad prije,sve do 2015 i rasturanja u cetvrtfinalu.
Vjerujem i sad da moze i ove god i pod ovakvim uslovima,samo da se otrese od Tima sj.
Nadal je najveci navijac Tima u ovom polufinalu.

kaligula

pre 4 godine

Ne samo Nadal, evo i ja se nasladjujem kao i svi njegovi navijaci, pukni od muke.
(Goran ks, 07. jun 2019 18:50)

Ti odavno već pucaš od muke i to se tako vidi. Pusa! :*

pribil

pre 4 godine

kanidja pg@ Sve je namesteno iz aviona se vidi, Nadalov zreb smesan, Nisikori i deda, a Federerov zreb jos smesniji, jedini pravi protivnik rekovalescent Vavrinka. Djokovic, vec u cetvrtfinalu na Zvereva pa na Tima, obojica jako opasni, plus namesteno da igra posle Nadala da bi ovaj imao dan vise odmora. Mozda sam ja naivan i teoreticar zavere, ali slucajno pratim tenis vec 34 godine od ere Mekinroa, Lendla i ostalih. Nadal ce osvojiti, a sponzori zaraditi. Simply my friend

Bratee

pre 4 godine

Samo inat od strane Novaka.Sutra ce bit druga prica.Volio bi da osvoji rg i da se vise nikad ne pojavi na njemu.i da nikad se ne izjasni zasto nece vise doci.nek cuva to za sebe.anglosaksonci ne vole slavene.lijepi sportski pozdrav

salamander

pre 4 godine

Cekaj, mogu li Nolovci nekako da se dogovore da li je dobro, ili lose, sto je mec prekinut? Ovamo nije moglo da se igra, a sad ce biti umoran? Vazi da on izabere protivnika, datum i termin, mozda ce onda valjati?

Kanidja PG

pre 4 godine

Nije Novak izmoren mecevima,kao nikad dosao je do polufinala za samo 11h:i 30min provedenih na terenu.
Nadal zakljucno sa Federerom danas 13h i 30min.
Problem je sto je imao tri dana odmora do Zvereva a sada igra dan za dan,dok Spanac odmara.
Ako posluzi vrijeme tj ne bude vjetra moze da vrati ovaj brejk protiv Tima i zavrsi mec u 4 seta.
Do finala u nedelju ostalo bi mu 24-25h odmora i mislim da umor nije izgovor u tom slucaju.
Neuporedivo je ovo sa Rimom tada je igrao 8h u dva Dana i izasao Rafi na duel posle manje od 15h odmora.
Nisu ni izazovi isti,ovo je cilj zivota sportskog dobiti Nadala u finalu RG sa svim sto to donosi Dzoker slem i bar 2 put osvojen svaki GS sto dva najveca rivala nemaju.
Ulog je ogroman,nikad veci.

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Ono kada Nadal gleda tv i navija za Tima, jer protiv njega ima šanse ali protiv Đoleta NIKAKVE.
Nole je toliko odlučan da osvoji, pogotovo posle Rima i da dokaže da je to tada bio umor, da se Rafica tu ništa ne pita!
Pa na AO se prošetao do finala i... zid, perfekcija, odvaljivanje!
Da nije bilo vetra 3:0 bi dobio Tima.
Sutra to i dokazuje, samo vetar da stane.
Idemooo, Spartaaa!!!!
Samo 1 sva 4GS x2!!!!!!

Рајко

pre 4 godine

Federer and Nadal - 2 matches in 5 days (longer rest before the finals) 
Djokovic and Thiem - 3 matches in 4 days (shorter rest before the finals) 

Well done Roland Garros, you succeeded in becoming the worst tennis tournament in the history of tennis

Milutin

pre 4 godine

"I pticama na grani je jasno da Nola interesuju samo mastersi. On bi lagano pobedio i Tima i Nadala u jednom danu ali ga ne interesuju GS tako da ce sutra predati Timu, a i zapad neda da jedan crnogorski hrvat stigne Nadala po GS. Ovi sa zapada rasteraju oblake kad Nadal i Federer igraju i nameste im lagan zreb da budu odmorni za nedelju, a Nole kad igra posalju vetar i kisu i namerno najtezi zreb da ga izmore za svaki slucaj ako odluci da uzme RG. Namerno nece krov da stave samo zato da bi mogli Noletu 4 meca da nameste za 3 dana.
(BB, 07. jun 2019 20:33)"

Isto kao sta je i pticama na grani jasno da je Nadal puno bolji od Noleta na zemlji. Nole gubi, u finalu ili pre njega

vrg

pre 4 godine

Jednom je jedan danski ekspert za tenis objasnio zasto Novak ima mnogo problema u nesvakidasnjim uslovima odrzavanja meca. Kaze da igracima koji igraju tehnikom,a ne snagom, vise smeta vjetar. Kao primjer je naveo i Federera. Ne znam da li je to tacno,daleko sam ja od eksperta,ali,eto,on tako rece. Nadam se da ce Novak ovo ipak izvuci u svoju korist.
(Cph, 7. jun 2019 17:25)

ne treba ti ekspert za to. ko ide na preciznost, treba mu sto bolje vreme, dok na ove sto biju lopticu vetar ne utice bas toliko.
sto posto ne bi ni rafa tako lako izasao na kraj sa federerom da je vreme bilo normalno.
ni djokovicu sad nije lako, jos ima sociva, pa kad udje ona stroka... stvarno sramota. ni malo ga ne postuju kao prvog nosioca i da je otisa sa turnira bez da ga nastavi, podrzao bih.

BB

pre 4 godine

I pticama na grani je jasno da Nola interesuju samo mastersi. On bi lagano pobedio i Tima i Nadala u jednom danu ali ga ne interesuju GS tako da ce sutra predati Timu, a i zapad neda da jedan crnogorski hrvat stigne Nadala po GS. Ovi sa zapada rasteraju oblake kad Nadal i Federer igraju i nameste im lagan zreb da budu odmorni za nedelju, a Nole kad igra posalju vetar i kisu i namerno najtezi zreb da ga izmore za svaki slucaj ako odluci da uzme RG. Namerno nece krov da stave samo zato da bi mogli Noletu 4 meca da nameste za 3 dana.

lal

pre 4 godine

@111: i ti i ovih trenutnih 51 glasac mozete slobodno da procitas moj post ponovo...
umislis nesto sto ocigledno nije napisano, pa se svadjas sa samim sobom i onda ja lupam gluposti?!?

Lakic

pre 4 godine

RG jednako Rafa, sve ostalo je statistika greska... Ruku na srce Novak je ove godine mislim bio spreman da ovakvog Rafu dobije, posto ovo nije maj bolji Rafa al ajde.. E sad neznam kakve novak ima savetnike ali veliku glupost je ucinijo u Rimu samo je dao Rafi samopouzdanje nije to smeo uopste da igra to finale... Sto bi rekli dao je asov a ovaj mu je iskopao rupu u koju ga podlozi na RG... Pogotovo zbog svega ovoga sto se danas desilo. Steta za Novaka inace mislim da bi imao tri RG u karijeri da nepravdi gluposti i da malo taktizira!!!

Seki

pre 4 godine

Trebalo bi nadal da bude fer i trazi da se finale igra u ponedeljak ako novak prodje dalje samo zbog krova na wimboldonu sto je trazio da se zatvori i igra u dvoranskim uslovima sto je nadal bio protiv ali se on ne buni.

Tweak

pre 4 godine

Prekid što se tiče nastavka ovog meča više odgovara Novaku (dalo se primetiti i posle prvog prekida) ali sve u svemu ide Nadalu na ruku. Igra u prvom setu očajna, naročito na mreži, Tim izuzetno siguran na servisu, u drugom je Đoković polako našao igru a pauza je izgleda poremetila Tima i uzeo je set zasluženo, na početku trećeg ponovo nesiguran na servisu, videćemo kako će ispasti sutra.

Boris

pre 4 godine

Ono sto je za Djokovica AO, za Federera W, to je za Nadala RG. Ako Djokovic misli da ga pobedi morace da mu iscupa srce(ovo sam cuo u nekom filmu :D ) ako ga povedi definitivo ce biti najbolji ikada, jeste on pobedio Nadala u crtvrtfinalu, jos veci je izazov u finalu, srecno Novaku mozda i uspe.

Dorćol

pre 4 godine

Kandija

Greška. Djokovic Nadal u finalu 2012 su igrali 4 seta. Tu je kiša prekinula nalet Novaka, a i mrak.

A 2013 je bilo to što ti pričaš, samo je u pitanju bilo polufinale. Ne finale.

Beograd

pre 4 godine

Mislim sta reci. Najgora podloga najgora organizacija turnira u svetu. Svake godine kisa olujni vetar teren se natopi vodom i postaje svinjac i tvrdoglavi organizatori ne zele da pokriju krov vec prekidaju mec. Onda igraci idu vracaju se navijaci takodje prekida se u nedogled. Mucne scene. Nije mi jasno kako ovi iz teniske asocijacije ne suspenduju Rolan Garos dok se ne steknu svi uslovi potrebni za odigravanje meca. Bruka i sramota svake godine. Razumem da se protiv prirode ne moze ali pokriti krov napraviti ga pokretnim moze gotovo svaka amaterska firma da uradi na ovom terenu.

Borky

pre 4 godine

Koliko sa ovim finale postaje ne regularno.
Ko god da prodje imace mnogo mnogo manje odmora da se spremi za finale.
Strasno da se ovako nesto dogadja na gs turniru u 2019 godini. Sramota. Jedan od najgorih turnira uopste.

djenka*

pre 4 godine

Ovo je smesno. Smesan turnir , smešna organizacija. Favorizovanje Nadala se nastavlja. Novak ceo turnir kasni za njim, kao i u Rimu. Ovaj igra po lepom vremenu dan ranije, novak se razvlači, odlaze, igra po vetru. Nemogući uslovi. Finale će nažalost biti unapred dobijeno ko god da prodje sutra. Po mom mišljenju Novak nije favorit na šljaci pored rafe. Može da ga ugrozi ali samo odmoran 100%. To će teško biti izvodljivo ovoga puta. Nike gura Nadala zbog Novaka a isto tako tim forsiranjem će miljenika Rogera baciti na drugo mesto večne liste najvećih turnira. Novak će biti blizu da ih stigne ali ipak ostaje treći. Naravno po broju mastersa i broju nedelja će Nole biti broj 1. svih vremena. Zauvek . Sa preko 320 nedelja možda i celih 350. I naravno sa H2H boljim. Živi bili pa videli.

Haris

pre 4 godine

Cak i da Djokovic kojim cudom dobije ovaj mec u finalu bi ga Nadal rastavio na proste cinioce zato mu je bolje da ovde izgubi i opravda poraz losim vremenskim uslovima.
(djoka, 07. jun 2019 18:11)

Pa 1-1 je u setovima zasto cudom da dobija? I Djokovic je na AO 2012. igrao 6 sati sa Marejem pa dobio Nadala isto za 6 sati igre, Novak se pita.

LondonCalling

pre 4 godine

"...Đoković je odlučio da ne igra,na Eurosportu je objavljeno da prije nego je meč službeno otkazan Đoković je napustio stadion..."

To je Dzim Kurijer provalio na engleskom ITV-u (navodno su njegove kolege iz americke televizije to videle)...upravo je demantovano. Djokovic nije nigde otisao dok mu nisu javili da se nece danas vise igrati. Mada se Kurijer posle te izjave odmah "ispravio" i rekao da Djokovic svakako nije mogao imati nikakav uticaj na prekid, sve je na organizatoru turnira...Ali je morao da naglasi na kraju, da ce ovo u svakom slucaju odgovarati Novaku...
Neverovatno kako nije skrivao radost kada je Novak gubio... komentator a mamlaz.

Bg

pre 4 godine

Kakav bre Rolan Garos. Oni su nesposobni kao i oni sa Wombldona. Oni pod hitno treba da angažuju nekoga iz Srbije da ih uputi u pisao kako da organizuju turnire. Mi vec150 godina pravimo turnire u Bg. Neka uce od nas kada su pocetnici i prave greske. Nemaju ni tradiciju ni znanje kao mi... Zemljo Srbijo zemljo teniskih strucnjaka!

Waterpolotenis, SM

pre 4 godine

Napisah ranije da bi trebalo prekinuti, eto ucinise to.
Mozda ovo vise odgovara Novaku, ko zna kako ce se zavrsiti mec.
Postujem tradiciju da se igra bez svjetla da se igra na otvorenom itd.
Ako onda organizator odluci da postuje to, treba da je spreman da igraci sacekaju dan ili dva ili vise da bi uslovi za igru bili regularni. Ovo je danas bio vjetar olujne snage. ovo nije bio samo "vjetar" oblaci prasine su letjeli, kisobrani, sesiri, papiri..
Otkazivanja su skupa zbog TV prava i reklama sponzora koje se pojavljuju. E ne moze i u dzep i u kesu.
Postuj tradiciju, plati odstetu sponzorima, vrati pare gledaocima a ne ovo muljanje, razvuci koliko mozes da bi sve bilo sto isplativije.

Volina

pre 4 godine

Sreca pa je mec prekinut i nastavice se sutra mislim da je to odlicno za novaka jel sa ovakvom igrom ne bih imao sanse protiv gorostasnog tima mislim da mu vetar smeta zato jel mu duva u lice i nanosi sljaku a dobro je poznato da novak na ocima nosi sociva pa mislim da su mu zbog toga oci mozda alergicne na sljaku sve u svemu dobro da je mec prekinut

Kanidja PG

pre 4 godine

Anica
Svaka to je sveta,bravo za komentar.
U inat svima uprkos svemu treba da izadje sjutra i pokida Tima za sat vremena.
Ako sad nema zelju kad je na dva koraka od istorije a kada drugo?
Federer nikad vise nece uzeti to je jasno RG ,Nadal takodje djavolski tesko AO,Novak bi bio jedini koji ima bar svaki GS dva put osvojen.I opet bi imao vise bodova na listi nego 2 i 3 zajedno (Nadal,Federer).
Na kraju svega samo on i moze dovesti Nadala na ivici poraza kao npr 2012 7-9 peti set,Tim nikako vidjeli smo prosle god.

veliki strumf

pre 4 godine

Turnir je potpuno, ali potpuno neregularan! Teniseri moraju da imaju podjednake ili barem približno jednake uslove. Ovde će jedan finalista da igra 4 dana uzastopno, a drugi će izaći na duel u finalu posle odigrana 2 sata u poslednjih 5 dana!!! Pa gde to ima, na kom turniru? I to se radi prvom na svetu, koji bas zbog toga sto se izborio da bude prvi treba da ima neki privilegovani polozaj. Minimum je da pobednik drugog polufinala dobije jedan dan za odmor i da se finale igra u ponedeljak. Daleko od toga da bi i tada uslovi bili podjednaki, daleko od toga da bi bili fer, ali najmanje sto mogu ove neznalice od organizatora (koji su još juče trebali da budu smenjeni) je da drugom finalisti daju makar jedan dan odmora posle polufinala. Nastavak sutrasnjeg meca će verovatno potrajati, i Novak i Tim su umorni i fizički a naročito psihički, a i nervozni. Finale treba da bude spektakl a ne da se eto otalja i Nadalu obezbedi još jedna titula.

Zuja

pre 4 godine

Dobro što je meč odložen za sutra. Više mi žao što nije prekinut kod 1-1 u setovima nego su nastavili po onoj vetrometini da igraju. Stojiš da serviraš a zemlja ti leti u lice pa ono još nisam video. To je bilo isto u prvom meču Federera i Nadala, ko je ono dozvolio i kome je to interesantno ja nemam reči! Novak je bio na dobrom putu da izgubi, videlo se da ne može ući u ritam u onakvim uslovima? Neprepoznatljiv. Zato je sutra novi dan, jeste ima Tim brejk prednosti ali ništa to nije nedostižno ima još dosta da se igra. Siguran sam sada da ukoliko kojim čudom Tim i dobije ima da rodi tele kako bi došao do toga. Ovo danas je mogla i biti njegova da kažemo laka pobeda, obzirom šta smo gledali.

anica

pre 4 godine

Briga me za druge, gledam Noleta kako godinama, godinama na.ebava zbog nekog razloga, skoro sam ovde rekla da nista nece uspeti da ga spreci u pohodu ka osvajanju GS ako je sav svoj ili ako organizatori i ostali nesto ne smisle, ovoga puta je visa sila doprinela a organizatori dodali so na ranu. Zasto?? Zasto samo Novak celu karijeru po trnju, zasto nisu odlozili polufinala za sutra a finale u ponedeljak, zasto ce jedan finalista da odmara svoje dobre butkice uz tv i klopu dok ce drugi da smislja kako da zavrsi polufinalni mec, zbog cega turnir od 2000 poena nema alibi prema osnovnim vremenskim uslovima...kisi i mraku, zbog cega su im Novakova inteligencija i moc uvek trn u oku a u facu mu se keze i ulizuju. Zbog svega toga ce slaviti, ja necu moci da gledam ali vi hocete!

Borky

pre 4 godine

Vidim da pametnjakovići neće da razumeju, pa zato podpitanje: kad bi Barselona/Real igrali sa Zvezdom/Partizanom na teškom i blatnjavom terenu, da li bi šanse bile 50:50?
(Posmatrač, 07. jun 2019 19:34

Kakav si ti pametnjakovic. Pa nije razlika izmedju Djokovica i Tima ista kao izmedju gore pomenutih timova a Zvezda i Partizan bi imali vece sanse da iznenade po losem terenu nego u idealnim uslovima. Pa sto mislis sto se vrhunski fudbaleri uvjek zale na los teren ili lose vremenske uslove i zasto svi strucnjaci uvjek po pravilu naglasavaju da los teren poguduje ekipi koja se brani?! E moj pametnjakovicu.

Posmatrač

pre 4 godine

Vidim da pametnjakovići neće da razumeju, pa zato podpitanje: kad bi Barselona/Real igrali sa Zvezdom/Partizanom na teškom i blatnjavom terenu, da li bi šanse bile 50:50?

Millennium

pre 4 godine

Ovo je sramota! I prema Đokoviću, i prema Timu i tenisu generalno. Izvedite ljude da igraju na livadi, podignite montažne tribine okolo možda će vam to biti u duhu tradicije. Englezi tri koplja ispred Francuza u svemu! O Nemcima i Amerima da ne govorim.

sinhro

pre 4 godine

Ljudi, to su vrhunski sportisti , njihovu snagu i izdrzljivost mi gledaoci tesko mozemo da shvatimo. Siguran sam da ce Djokovic uspeti da se odmori i pobedi Rafu u nedelju , jos je tu neki nas inat protiv svega i svih.
A sutra, ukoliko ne bude bilo vetra, Novak ce oduvati Tima. I lepo je komentator objasnio zasto vetar vise odgovara Timu nego Novaku i nisu mi jasni mozgovi koji su protiv Djokovica.

Srbin

pre 4 godine

Nazalost ovo se Novaku ne desava prvi put, isto je bilo kada je od Vavrinke izgubio finale. Slucajnost ? Zenska polufinala su se danas igrala u isto vreme kako bi se zavrsila oba a muska jednomiza drugog pa gde ne tu logika ? Pri tome su svi znali prognozu za popodne(engleaki komentator je na pocetku meca rekao da se ocekuje nevreme)... Pogledajte moj komentar od srede gde sam rekao da ce se ovo dogoditi...

Majordomo

pre 4 godine

Francuzi mešto da organizuju... Pa evo vidimo kako to izgleda. Gren slem sa dugom tradicijom pretvorio se u najgori čelindžer po nivou organizacije i uslovima za igru. Da je sreće da su top igraći složniji i manje gladni para, pa da se dogovore sledeće godine da bojkotuju turnir me bi li se najzad nešto promenilo na bolje i tereni doveli na nivo 21. veka.

Sub013

pre 4 godine

"Treći set je mirno počeo. Prva četiri gema su protekla maltene bez ikakvih iznenađenja. Đoković i Tim su se viteški borili za svaki poen, pa su na svom servisu bili uspešni i bilo je 1-3 posle prave tuče sa vetrom."

Prva 4 gema su protakla bez ikakvih iznenadjenja, svi su sacuvali svoje serve i rezultat je bio 1-3 lol. Dajte malo koncentracije kad pisete.
Idemo Nole, mozes ti to, ako neko moze to si ti! Srecno majstore!

interesuje me

pre 4 godine

Kako od ovih Novakovih navijača nikako da se sjeti da je jedino od tenisera njihov ljubimac pred početak RG nahvalio organizatore turnira za organizaciju i pripremu turnira i pri tom izjavio da je posebno oduševljen novoizgrađenim centralnim terenom!

111

pre 4 godine

(lal, 07. jun 2019 18:30)
decko, lupas gluposti. ovde se radi da ce neko da odmara 2 dana a neko da igra 3 dana svaki dan?? shvatas? danas, pa nastavak sutra pa finale u nedelju?? to su isti uslovi? i onda kada taj dodje u nedelju igracu koji odmara 2 dana, sta ima da trazi? pobednik jednog GS turnira je neregularan pobednik..o tome se radi. taj ce da podigne pehar, osvojice ga boljom igrom ali je bio odmorniji od svog protivnika. ovde niko ne kaze da jednom igracu duva vetar, da je vlazna sljaka a drugi igra u boljim uslovim? njemu ne duva vetar ...jedino ako ti to tako razumes?

Borky

pre 4 godine

Dok je igrao sa kvalifikantima u prva četri meča, sve je bilo u redu. Niko se nije bunio. E, a sad kad se pojavio ozbiljan protivnik, koji preti da ga dobije, e onda neki smatraju da Rafa treba da ispadne džek i da traži da se igra u ponedeljak, da bi se Novak odmorimo. 
Sad se opet kuju teorije zavere. U podredjenom položaju jer je u drugom delu žreba. 
Jedno je iživljavati se nad 150 - im igračem, a nešto sasvim drugo igrati sa specijalistima za šljaku. 
Da se razumemo, nemam ja ništa protiv Noleta, ali stvarno je degutantno duvati se nakon pobede nad Štrufom i onim mučenicima za koje niko nikad nije čuo. 
Ako dobije Tima i Rafu, e onda je stvarno bez premca! I treba mu skinuti kapu! Nek pokaže da je bolji od Kralja Šljake!!!
(Helena, 07. jun 2019 19:18

A koga su to pobjedili Rafa i Federer? Jesu pobjedili i jednog igraca koji je bolji od recimo Zvereva?

Lampi

pre 4 godine

Spasise organizatori Novaka!!!Kod Srba uvek teorija zavere,svi su protiv Novaka, ovo veceras su mu bas pomogli jer su uslovi ocigledno vise smetali njemu nego Timu!!!

Sabre

pre 4 godine

Super, opet ista prica ko u Rimu. Cak i da se digne sutra i odigra fenomenalno, tesko ce dobiti malog smaraca, a to znaci da ce opet biti umoran za finale, dok se Nadal lepo odmara dva dana. Bah.

Uros

pre 4 godine

Spasise organizatori Novaka!!!Kod Srba uvek teorija zavere,svi su protiv Novaka, ovo veceras su mu bas pomogli jer su uslovi ocigledno vise smetali njemu nego Timu!!!
(Lampi, 07. jun 2019 19:32)

Kisa pada, zato je prekinuto jel ti sad jasno,

interesuje me

pre 4 godine

Kako od ovih Novakovih navijača nikako da se sjeti da je jedino od tenisera njihov ljubimac pred početak RG nahvalio organizatore turnira za organizaciju i pripremu turnira i pri tom izjavio da je posebno oduševljen novoizgrađenim centralnim terenom!

slaviša šmigič

pre 4 godine

nole nemoze,da se namesti za ritern koji je njegov zaštitni znak naravno da snazni igraci sa snaznim udarcima posebno ako upotrebljavaju spin imaju veče šanse i nisu nikada uslovi isti za oba igrača posebno novak koji trazi uglove i paralele iz bekenda nije mogao,da koristi.ovaj vetar je igra sa ruletom nikad neznas sa koje strane i kad ce zaduvati udaris prema kraju a loptu odnese negde po svome.

bane

pre 4 godine

Bez obzira na vetar i kišu, ovo je jako loša partija Djokovića. Previše plašljivo igra, skroz je stegnut kao da nije on br. 1 nego Tim.
Veoma loš utisak je ostavio na mene i ako radikalno ne promeni taktiku, ništa od finala. Nadal je počistio "najboljeg" i na pragu je 18-tog GS. Samo je pitanje vremena kada će prešišati Federerovih 20 i zvanično postati GOAT.
Šteta za Djokovića, jer da je imalo hrabrije igrao, pomeo bi Tima sa terena i zakazao finale.

Aurora

pre 4 godine

Bez obzira ko pobedi nema sta da trazi u finalu protiv odmornog Nadala. Cetvrtak, petak, subota nedelja-to je Noletov i Timov raspored. Da sam na mestu jednog od njih dvoje odbila bih da igram u nedelju finale. Predajte Nadalu pehar bez borbe.Ako je to organizatoru turnira i Nadalu Ok, evo ti, uzmi pehar i radujte se svi.

Beobrad

pre 4 godine

Poznato je koliko Novak ne voli vetar i koliko losije igra u tim uslovima!
Najbolji primer je finale Us opena 2012. kada je izgubio od Mareja po nevidjeno jakom vetru i samo zbog vetra. To je tada cak i Vilander konstatovao, iako mu nije bio naklonjen kao sada.
Novaku vetar smeta je igra filigrantski tacan, tehnicki tenis. Zato i jeste najbolji teniser sveta u dvoranskim uslovima!
Nista jos nije gotovo, Nole je to!

dr. Roddick

pre 4 godine

Ako Novak pobedi danas osvojiće turnir. Ako ne - onda neće.
(Djido, 7. jun 2019 16:14)

Prijatelju, zar ne vidiš da nema spasa za našeg nola.

Gagi

pre 4 godine

Ono kada Srbija zeli da se ukine jedan Roland Garos! Hahahaha, neprocenjivo... Melem za usi i oci! Prijatno...
(Jumko, 07. jun 2019 19:24)

A u Hrvatskoj kod tebe sta kazu?

Helena

pre 4 godine

Dok je igrao sa kvalifikantima u prva četri meča, sve je bilo u redu. Niko se nije bunio. E, a sad kad se pojavio ozbiljan protivnik, koji preti da ga dobije, e onda neki smatraju da Rafa treba da ispadne džek i da traži da se igra u ponedeljak, da bi se Novak odmorimo.
Sad se opet kuju teorije zavere. U podredjenom položaju jer je u drugom delu žreba.
Jedno je iživljavati se nad 150 - im igračem, a nešto sasvim drugo igrati sa specijalistima za šljaku.
Da se razumemo, nemam ja ništa protiv Noleta, ali stvarno je degutantno duvati se nakon pobede nad Štrufom i onim mučenicima za koje niko nikad nije čuo.
Ako dobije Tima i Rafu, e onda je stvarno bez premca! I treba mu skinuti kapu! Nek pokaže da je bolji od Kralja Šljake!!!

Medo

pre 4 godine

"Cirkus. A zar njima nije smor da Nadal stalno uzima njihov turnir ? Ne moraju baš toliko da nameštaju.Projektovali su i polufinale Rafa-Roger ,uzeli novac od tv prava, sad drugi finalista sa 30 sati manje odmora treba da ide na odmornog Rafu. Potpuno neregularno. RG je daleko i od nekih turnira 1000 . Nemaju pravo više da imaju status GS"trenutno je nebo VEDRO iznad Pariza,Đoković je odlučio da ne igra,na Eurosportu je objavljeno da prije nego je meč službeno otkazan Đoković je napustio stadion.Da je neko lošiji igrač bio bi diskvalificiriran.Meč se mogao komotno završiti danas.Đoković je odlučio da se to ne desi.

Toma

pre 4 godine

Pratio sam uzivo na CH-televiziji. Odvratni Sajdzije su se celo vreme podsmevali No1etu i Thiemu. Pricali su da su Rafa i Rodzer mnogo bolje uspeli da se naviknu na igru i samim tim bolji igraci itd. bla bla.
Spekulise se da je Novak odbio da igra dalje danas po tim katastrofalnim uslovima, a izgleda da se i Thiem u tome slozio.
Novak sutra preokrece. U nedelju nas ceka mec stoleca.

Alex

pre 4 godine

Be znaš servis, vežbaš servis. Me možeš po vrućini, treniraj po vrućini. Ne znaš po vetru, vežbaj po vetru.
(pop, 07. jun 2019 19:15)

Ne znaš "slepo kucanje" na tastaturi? Vežbaj "slepo kucanje" na tastaturi. ;)

Ko

pre 4 godine

Mislim da je rešenje da se sutra igra i finale. Izdržaće oni. Šta im znači meč više, manje... A da je Nadal fer, insistirao bi da se da dan odmora i da se igra u ponedeljak.

срле

pre 4 godine

Дајте трофеј Надалу унапред, срамота за организаторе Ролан Гароса и ово шта раде Тиму и Ђоковићу. Немате за један кров, онда пребаците гренд слем из Француске у Кину, Русију или Немачку. Они немају тих проблема.

no name

pre 4 godine

Stotine komentara o tome da li ce Novak sutra reketom zaraditi par miliona eura, ili ce ga u tome spreciti vetar, kisa, zrnce peska koje upadne u socivo, i to sve iz gladne zemlje koja je prosle nedelje bila poplavljena? Manje hleba, vise igara?

Liverpool Man

pre 4 godine

Sutra nastavak. Apsolutno nemam vise ni zelju niti me zanima sta ce biti. Nadal na po 2 dana igra a Djokovic ce mozda 4 dana zaredom na teren. Smesan turnir.

A

pre 4 godine

A kad je u Australiji preko 40 stepeni (prže se i jaja na betonu), nisam pročitao da su uslovi očajni i da je turnir jadan. Na Vimbldonu se u prvoj nedelji igra na travi a u drugoj nedelji ostane zemlja. Dakle, ni to ,,menjanje" podloge ne predstavlja očajne uslove i jadan turnir. Nego sad, kad je Novak malo pao u igri, kriv je turnir, kriv je vetar, malo publike, prašina... Niko da se usudi i kaže da je protivnik bolji.

Mikii

pre 4 godine

Uzmite dodelite titulu Nadalu i cao djaci, znali su da ce biti vetra i kise, znali su da postoji mogucnost odlaganja i dozvolili su sve ovo...nemate krov, nemate reflektore, ali zapamtite ovaj komentar, sutra i prekosutra ce vam otpisani pokazati od cega je satkan. Isplakah se samo tako!!!!!!!
(anica, 07. jun 2019 18:33)

Procitajte dobro komentar iznad. I tri puta ako treba. Vrlo brzo cete shvatiti da smo kao narod u dubokom, dubokom kanalu. Ona se isplaka, ja se prekrstih samo tako. Evo, da dodam i koji uzvicnik da bude uverljivije !!!!!!!!

Filip

pre 4 godine

Hvalaa organizatorima sto ga nisu stavili da odigra polufinale kada i nadal nego su mu stavil igra po vetru i kisi...
(Mane, 07. jun 2019 18:05)
Sramota stvarno, Federer i Nadal uopste nisu igrali po vetru

NoleFan

pre 4 godine

Svakako je neverovatno da se uvek Novaku desavaju ove situacije, da njegov deo zreba uvek kaska, da je uvek u podredjenom polozaju i u poziciji da igra iz dana u dan. Sad svi mogu da pricaju ovo ili ono.. ali jednostavno nije fer, igraci nikako nemaju iste uslove, isto vreme za odmor. Sutra Novak i ako prodje u finale bice iscedjen. S druge strane, Nadal odmara, i s kim god bude igrao jednostavno je u prednosti IZ JEDNOG PROSTOG RAZLOGA, A TO JE ODMOORRR!!!! Tako da nema nikakve ravnopravnosti. Najrealnije je da se finale odigra u ponedeljak, kako bi se drugom finalisti dale kolike-tolike sanse da odmori, u suprotnom nije fer ni korektno. Sad ce svi nalupati minuse, ali ovo je realnost. I moram da kazem VELIKA SRAMOTA ZA TURNIR OVAKVOG KALIBRA, DA SE OVO DESAVA IZ GODINE U GODINU.
HAJDE DA SE MOLIMO DA CE KROV MALO POKRENUTI STVARI NA BOLJE OD IDUCE GODINE, jer ovo do sad je S R A M O T A!

VUK

pre 4 godine

Cirkus. A zar njima nije smor da Nadal stalno uzima njihov turnir ? Ne moraju baš toliko da nameštaju.Projektovali su i polufinale Rafa-Roger ,uzeli novac od tv prava, sad drugi finalista sa 30 sati manje odmora treba da ide na odmornog Rafu. Potpuno neregularno. RG je daleko i od nekih turnira 1000 . Nemaju pravo više da imaju status GS .

trn

pre 4 godine

@trn:
uslovi NISU isti... ako nadalu i djokovicu vezes istu ruku iza ledja, onda uslovi nikako nisu isti, zato sto igraju razlicitim rukama...
ako vezes rodzeru i novaku istu ruku OPET nisu isti uslovi, zato sto jedan igra jednorucni, a drugi dvorucni bekhend...
ako ih svu trojicu stavis u invalidska kolica, verovatno ne bi prosli prvo kolo protiv ljudi koji su primorani da sede u istima veci deo svoga zivota...
evo ja cu u testu opste kulture pobediti najnacitanijeg coveka na svetu "pod istim uslovima"... pitanja i odgovori moraju biti na srpskom...
(lal, 07. jun 2019 18:30)

Ne lupaj gluposti. Kakvo crno vezivanje ruku i druge stvari. Ovde su uslovi isti za obojicu. Vetar duva obojici.
Kao sto sam vec i rekao, to sto jednom mozda odgovaraju vise, a drugom manje je totalno druga stvar. Uslovi su isti.

Veran

pre 4 godine

Odlična vest!!! Šteta samo za ovaj brejk pre prekida. Ali i pored toga, ako sutra ne bude ovakvog vetra i zaista bude mogao da se igra tenis, videćete opet zašto je Novak No-1-e. Oduvaće ga!

Dusan

pre 4 godine

Haha kakva opravdanja za pristrasne novak navijace,kada vetar duva bolje udara onaj ko ima bolji osecaj u ruci i glavi
Ko bolje vozi onaj ko je brzi u kisi i pod vetrom ili onaj na suvom i pravcu

Dragan

pre 4 godine

Gotov je. Šteta. Cilj je do kraja karijere ove brojke realizuje: 311++18. Čiji cilj? Pa moj. Pošto danas gubi, šanse se povećavaju za jedan +, a smanjuju za 18. Cilju 311 se približio kroz učešće u polufinalu.

voja

pre 4 godine

Novak je sam sebi najveci neprijatelj, zasto toliko nerviranja prijatelju, pa kako je tebi vreme tako je i drugome, ako zelis da budes najveci svih vremena ovakve stvari nesmes da dopustis. Pozdrav

roten

pre 4 godine

Daleko najveći izazov sa kojim se Novak susreo u karijeri.Verovatno će morati da okrene 1:2 i zato će mu trebati mnogo energije(i znanja naravno) jer će i Tim(koliko ga ljudi na ovom sajtu potcenjuju da čovek ne poveruje,a lik igra brutalno dobar tenis) igrati bolje.Čak i ako ga pobedi čeka ga odmorni Nadal u finalu.

DRAGAN

pre 4 godine

Ovaj GS pod hitno treba
bojkotovati.Svake godine
ista prica.Ako je ovo GS od
ugleda, sta su onda London,
Njujork i Melburn. Sramota
ziva za ovaj sport.Zao mi
je Novaka sto mu ovo svake
godine serviraju, a Nadalu
idu na ruku, iz godine u
godinu.Zato i ima ovoliko
osvojenih titula upravo u
Parizu.Stidite se francuzi, ovo je jadno i zalosno.
Suvisno je ovdje davati bilo
kakve komentare.

Kralj sljakera

pre 4 godine

Treba cestitati i Novaku i Timu, ko god od njih da pobedi. Koliko se samo bore, a znaju sigurno da ce ih Rafa unistiti u finalu. A ipak se ne plase teskog poraza i brukanja, stvarno su momci za pohvalu.

Time

pre 4 godine

Sramotno za jedan GS turnir. Svi mogu da obezbede pokretne krovove samo RG sebi dozvoljava da se ovako poigrava sa zdravljem igraca, ritmom igre, koncentracijom i vremenom najboljih tenisera. Publika takodje uskracena za spektakl. Veliko razocarenje.

Waterpolotennis

pre 4 godine

nakon pvog prekida malo ko se sa skupljih mjesta na tribinama vratio da gleda, garant se griju u nekom salonu uz picence i gledaju na ekranu, ili su otisli kuci. Ovi jadni navijaci sa visokih tribina sad nakon drugog prekida pokusavaju da izdrze, vjetar iskrece kisobrane..stvarno su uslovi potpuno neregularni , i za jednog i za drugog. Ipak na glavnom sudiji je odluka pa kako on..tj. kako ljudi sa lovom koji su platili TV prava odluce tako ce i biti. Steta, ocekivao sam da gledam dobar tenis.
Steta, pokvarilo je vrijeme i prvi mec, Federer se stvarno spremio za ovo, ali nije ova oluja ni po njegovom ukusu.

trn

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa.
(Posmatrač, 07. jun 2019 17:28)

Uslovi su isti za oba igraca, to sto mozda jednom odgovaraju vise, a drugom manje je druga stvar.
I ti pricas kao Novak igra protiv nekog amatera pa taj lik nema nikakve finese. Alo covece, igra protiv cetvrtog igraca na svetu. Pa nije Tim tamo slucajno.

Neđo Valderama

pre 4 godine

Juče sam dobio gomilu minusa jer sam napisao da Novakova igra je bleda, da se ne kreće dobro i da udara mlako. Ovakva igra je daleko od potrebne kako bi se domogao titule...Ako smemo biti realni?

Dejan

pre 4 godine

Svi realni navijači znaju ko je i šta je Nole i ako naeko može promeniti trenutne situacije , to je naš Nole.
Idemo sutra koncentrisano i čiste glave, idemoooooo

Nula, krompir, ništa, cvonjak

pre 4 godine

@anica
Na AO ima krov je l tako? Zatvorili ga BEZ razloga, zasto? Znali su da Rafi ne pogoduje dvoranski tenis, znali su da Novak upravo to voli..Zašto se tada nisi bunila što su tim postupkom uručili trofej Novaku i pre meča, ne, tada si slavila pobedu...sada ćuti ne brukaj se.

Bosanac

pre 4 godine

Komentator na RTS-u strasno neobjektivan. Naravno Novak je nas teniser,ali preteruje. 
(milann, 07. jun 2019 17:43)

Upravo sam to htio da napišem.
Kad Novak dobije poen - majstorija.
Kad Tim dobije poen - sreća!

bruka

pre 4 godine

Sta je problem sto ljudi diskutuju o uslovima?
Ako je sam Federer prokomentarisao da su uslovi bili losi i da je razmisljao u pojedinim trenucima samo da ubaci lopticu u teren da ne bi ispao smesan, znaci da uslovi nisu dobri. Sta bi tek rekao da igra po jos gorim uslovima kao Djokovic i Tim?

Nije problem da li je Tim bolji, da li se bolje snasao, problem je sto ovakvi uslovi zbog tvrdoglavosti i bezobrazluka organizatora kvare sam sport i uzitak onima koji su debelo platili ulaznice i onima koji prate preko TV-a.
I naravno, nece biti spektakla ni u finalu jer ko god danas da pobedi bice iscedjena krpa u nedelju.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Предај меч да те Надал не понизи да три пута шест нула. Није ово твој терен. Батали, бежи и не појављуј се више.

ivanho013

pre 4 godine

Reseno... mec je odlozen za sutra. Divota! Ko god udje u finale imace kraci odmor od Nadala sve je predvidjeno ovako od 2 kola... jer slepci organizatori nisu stavili oba polufinala u isto vreme 0a da svima bude isto. Ovako se Nadal opet nasladjuje dok gleda i odmara... najgori GS ubedljivo godinama to dokazuju

slaviša šmigič

pre 4 godine

odlicno nema veze ako nole izgubi set ali i moze,da ga vrati i povede sa 2-1 nadam se sutra bez vetra moze hladnije ali samo,da nebude vetar nismo na prvenstvu paraglajdera i nemamo jadra za spustanje verujem,da ce se ako vreme posluzi igrati na 5.setova,mozda i 4 ako nole vrati ribrejk ovde je napravljen brejk ali u boljim uslovima novak moze riternima povratiti i okrenuti set na svoju stranu ako to povrati i dobije meč onda bi šanse bile 50-50 sa nadalom ako izgubi verovatno ce izgubiti i tim a postoji varianta da tim uzme ovaj pariz i imacemo novog osvajaca.

mass

pre 4 godine

@joss klasa? Taj Tim nece osvojiti ni deseti dio trofeja kao Djokovic. Izgubio dobio svejedno. Znate samo da hejtate bez veze, nadjite zivot.

Czv

pre 4 godine

Ovde najvise gubi tenis.ko god da prodje nema mnogo mudrovanja.ko se bolje prilagodio taj je prosao.steta za novaka jer je mogao da uradi nesto fenomenalno za sport.a ako prodje tim svi znamo da u finalu nema sta da trazi

ccc?

pre 4 godine

Potpuno neregularan turnir. Nisu isti uslovi za sve. Sve jedno, bilo ko pored Rafe da udje u finale, ima odmah sutra da igra finale, mrtav umoran dok Rafa odmara...Normalno nije Rafa kriv vec organizatori. Da sam na Novakovom mestu, ovaj turnir u buduce treba da preskoci..Sta ce mu sve ovo? Covek ne ume da igra u ovim uslovima, sporo, mokra sljaka, otezano se kreces, vetar duva?? Secam se jednog USAO kada je bio vetar...ista prica..Tim je mnogo mladji, odgovaraju mu ovi uslovi uz to decko je sljakas..Sljaka mu jemiljena podloga. Ne znam, jedino da vetar stane, da moze da se servira normalno, da lopta normalno odskace pa da Novak dobije. I posle sa odmornim Rafom?? Svaki vasar ima krov, barem sator ovaj vasar od RG nema...21. vek?

djoka

pre 4 godine

Cak i da Djokovic kojim cudom dobije ovaj mec u finalu bi ga Nadal rastavio na proste cinioce zato mu je bolje da ovde izgubi i opravda poraz losim vremenskim uslovima.

Medo

pre 4 godine

Reseno... mec je odlozen za sutra. Divota! Ko god udje u finale imace kraci odmor od Nadala sve je predvidjeno ovako od 2 kola... jer slepci organizatori nisu stavili oba polufinala u isto vreme 0a da svima bude isto. Ovako se Nadal opet nasladjuje dok gleda i odmara... najgori GS ubedljivo godinama to dokazuju,meč je odgođen za sutra jer je Đoković tako odlučio,izašle su informacije da je napustio stadion prije nego je meč službeno odgođen,može biti sretan ako ga ne diskvalificiraju.

dr. Roddick

pre 4 godine

@x

"Kad je jak vetar, kvalitet ne dolazi do izražaja i šanse slabijeg rastu."

Znaci ako je vetar dovoljno jak, onda bilo ko sa ulice bi imao recimo 50-50 sanse da pobedi Nadala na sljaci..jer ce se covek sa ulice bolje snaci u nepovoljnim uslovima nego Nadal.

Cestitam na logici, ako su ovakvi ljudi vecina u zemlji, onda nam se lose pise.

anica

pre 4 godine

Uzmite dodelite titulu Nadalu i cao djaci, znali su da ce biti vetra i kise, znali su da postoji mogucnost odlaganja i dozvolili su sve ovo...nemate krov, nemate reflektore, ali zapamtite ovaj komentar, sutra i prekosutra ce vam otpisani pokazati od cega je satkan. Isplakah se samo tako!!!!!!!

Milan

pre 4 godine

Deluje da će Rafa i Rodzer uhvatiti par sati taman da završe duel, dok Nole i Tim to teško da će imati danas. Ako organizatori budu insistirali da se finale igra u Nedelju, mogu komotno Rafi da daju odmah pehar.
(Milan, 7. jun 2019 11:12)

Sve se nažalost obistinilo što sam napisao jutros. Ključno je i dalje kada će se odigrati finale, a deluje da će biti ipak u Nedelju.

Goran ks

pre 4 godine

Ovako se Nadal opet nasladjuje dok gleda i odmara... najgori GS ubedljivo godinama to dokazuju
(ivanho013, 7. jun 2019 18:28)

Ne samo Nadal, evo i ja se nasladjujem kao i svi njegovi navijaci, pukni od muke.

Andrea Djani

pre 4 godine

Videćemo šta će biti sutra , a to da će igrati i u subotu je bilo jasno još juče svakom ko je to hteo da vidi , a ko nije nek se raduje što se Nole muči i nek uživa u svojoj pakosti .

Matoradrtina

pre 4 godine

Važno da su dame odigrale mečeve...a muškarci neka se muče...i opet ista priča...90% njih i ne zna koje su se plasirale u finale a rizikuju da budu odloženi mečevi Rafe, Federer,Noleta i Tima...meni nomalo nisu jasni... mislim da ni sami sebi nisu jasni...

Markobg

pre 4 godine

Komentator na RTS-u strasno neobjektivan. Naravno Novak je nas teniser,ali preteruje.  
(milann, 07. jun 2019 17:43) 

Upravo sam to htio da napišem. 
Kad Novak dobije poen - majstorija. 
Kad Tim dobije poen - sreća!
(Bosanac, 07. jun 2019 18:14

Ajde vas dvojica lepo na BBC tamo se objektivno i po vašem ukusu komentariše!

Djuro

pre 4 godine

Ovo nema nikakvog smisla sta rade organizatori.Bruka.Vec pola sata ne pada kisa a oni stavili na sutra,sto znaci bilo ko od njih dva da pobedi igrace cetri dana zaredom,dok je Rafa dva dana odmarao,danas lako dobio u tri seta,sutra ce odmarati,i kako onda Nole ili Tim da ga pobede?Nema sanse.Rolan Garos je zadnjih godina postao sprdnja od turnira.Svake godine nesto,ili kisa ili predugi mecevi,nema krova,nema reflektora,ma najgori slem koji postoji,pa cak i neki turniri 250 kao sto je npr Umag su svetlosne godine ispred Rolan Garosa.

Japi

pre 4 godine

Ovo je smejurija od turnira.Organizatori nisu stvorili uslove za normalnu igru i to je jedina istina.Kakva je to igra ko se bolje snadje na vetru kisi i prasini koja se dize na terenu?!Smesno...vise mi i nije vazno ko ce da pobedi...

Bravo za komentar

Mare

pre 4 godine

Ja razumem da je vetar i loše vreme ali je isto za obojicu. Novak previše pažnje posvećuje vetru, i nekako je u fazonu "zašto je ovakvo vreme kad ja igram, meni mnogo smeta vetar, neću da igram". Isto ne valja i kad je previše vruće. To je jedina stvar koju ne volim kod Novaka. Još jednom kažem, razumem ja da je loše vreme, ali isto je i protivniku. Čak bi Timu više trebalo da smeta vetar jer igra jednoručni bekhend samim tim i manju kontrolu kod tog udarca. Federeru je upravo vetar smetao kod bekhenda.

Gajetano

pre 4 godine

Ono kad te sreca skroz napusti. Neverovatno, samo ovo moze da slomi Novaka, secam se finala USO 2012 protiv Mareja, ista prica. Ne voli, ne zeli i nece mu se protiv vetra, pa to ti je!

Nego, za sve ove gustere koji su izmileli iz svojih rupa: Novak dobija ovaj mec. Ne znam kako, ali dobija. Jedino sto ce u finalu Nadalu na crtu potpuno iscrpljen, na zicer...

Pozdrav,

lal

pre 4 godine

@trn: uslovi NISU isti... ako nadalu i djokovicu vezes istu ruku iza ledja, onda uslovi nikako nisu isti, zato sto igraju razlicitim rukama...
ako vezes rodzeru i novaku istu ruku OPET nisu isti uslovi, zato sto jedan igra jednorucni, a drugi dvorucni bekhend...
ako ih svu trojicu stavis u invalidska kolica, verovatno ne bi prosli prvo kolo protiv ljudi koji su primorani da sede u istima veci deo svoga zivota...
evo ja cu u testu opste kulture pobediti najnacitanijeg coveka na svetu "pod istim uslovima"... pitanja i odgovori moraju biti na srpskom...

Miro

pre 4 godine

Roland Garros? Kao najbolji turnir godine, u Parizu, nemaju osvetlenje, nemaju pokriven stadijum, stelarna takmicenja se prekidaju, igra se po set na dan, nemojte molim vas. Kakav je to GS?

CHE

pre 4 godine

Ovo je smejurija od turnira.Organizatori nisu stvorili uslove za normalnu igru i to je jedina istina.Kakva je to igra ko se bolje snadje na vetru kisi i prasini koja se dize na terenu?!Smesno...vise mi i nije vazno ko ce da pobedi...

Sale

pre 4 godine

Nadal odigrao sve kako treba samo iz razloga sto je dobio mogucnost od organizatora da prvi igra svoje meceve, Djokovic ili Tim ce igrati 4 dana za redom, apsolutno neregularan turnir. Nema ovo smisla.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Koja sramota i bruka od turnira.Jel postoji još neko ko misli da ovaj turnir treba da postoji u Francuskoj?Koja sprdnja.Kao u Bangladešu!+

Tarzan

pre 4 godine

Ma idi, ja kad pojedem deset ćevapa ne smeta mi ni vetar ni kiša ni žabe da padaju. Mogu volu rep da iščupam i to s osmeh na lice. Samo ćevapi!

nex

pre 4 godine

Cirkus od RG suspendovati i dati Kinezima. Ovo je na nivou celendzera u Tatabanji.
Da je Tim znao kako ce proci u drugom setu,bez obzira sto je dobio prvi,da se pridruzi Novaku u prigovoru supervizoru,pa da ovo odigraju ko ljudi sutra. Da su poslusali Novaka,sve bi bilo ok. Pricajte sta hocete,Nole je bio 100% u pravu kad se bunio. I sta imamo sad? Vasar i budalastinu od tenisa.

Kole

pre 4 godine

Novaka ovde može da spasi samo odlaganje nastavka meča zbog kiše, i nastavak pod normalnim uslovima za igru. Užasno ga dekoncentrišu vetar i prašina u očima sa kontakt-sočivima, a kad je iznerviran on gubi.

Malek

pre 4 godine

Gledam na britanskom eurosportu, ljudi pa samo da znate koliko prozivaju Novaka za to sto je zatrazio da se prekine mec u ovako NEREALNIM USLOVIMA. Pa imaju li obraza da tako nesto uopste dovode u pitanje. A onda se desio kratak isecak Federerove pres konferencije gde je rekao da je sreca ubaciti lopticu u teren po ovakvim uslovima. Kad su to culi onda su promenili plocu a ja izneverovao u potpunosti. Koliko im je krivo za njegov uspeh uvek pokusavaju na neki nacin da ga omalovaze. Ne branim ni ja Novaka isti su uslovi i Timu ali sigurno da treba prekinuti ovo. Vidimo se kad se nastavi mec, srecno Nole!
(Nekako s’ proleca, 7. jun 2019 17:04) # Link komentara

Odakle gledas druze?
Pozdrav iz Mancestera.

Jao

pre 4 godine

Srecni ljudi za vreme prekida meca sa sve znakom "repriza" u cosku, HAHAHAHAHAHAHAHA, da nije smesno bilo bi zalosno....
(ivan, 07. jun 2019 16:59)

Jel ovatio Arandjel Ostojica haahhahahahahahaahhahahaah

Cph

pre 4 godine

Jednom je jedan danski ekspert za tenis objasnio zasto Novak ima mnogo problema u nesvakidasnjim uslovima odrzavanja meca. Kaze da igracima koji igraju tehnikom,a ne snagom, vise smeta vjetar. Kao primjer je naveo i Federera. Ne znam da li je to tacno,daleko sam ja od eksperta,ali,eto,on tako rece. Nadam se da ce Novak ovo ipak izvuci u svoju korist.

mladen

pre 4 godine

Samo da stane kisa i sve ce biti gotovo za sat najvise, Novak naprosto NEMA IGRU za Tima na ovom turniru. Ovaj ga unistava jakim udarcima sa osnovne linije, a i servira mnogo bolje. Novak ni iz smeca nije u stanju da zavrsi poen. Previse se fokusira na vetar, jer i Tim ima iste uslove.Nije u pitanju vetar vec NEMOC. Prvi set je dao prakticno. Tima ovde samo Nadal moze dobiti i to ce se desiti u nedelju. Znaci, pustite teorije zavere. Tim igra BOLJE. I zato je na pragu finala. Novaku treba cudo ili zestok pada u igri Tima. A to ce se tesko desiti.

slaviša šmigič

pre 4 godine

ovo je vreme za paraglajdere a ne tenisere nezavisi od toga koliko dobro znaš igrati a ono što neki kazu bilo je za obojicu jednako vreme je izmislio neko ko se bavi onim letenjima u jednom momentu zaduva pa umesto da je udari[ ode negde gde je ni onaj spajderman nebi uhvatio.

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Ako ovakavo vreme bude u nastavku, bojim se da Novak gubi. Nisam optimista. Pišem kog drugog prekida i 2/6, 6/3 1/3.

Nije prvi put. On ima ozbiljne probleme u ovakvim vremenskim uslovima.

SV

pre 4 godine

Gledam javni...tamo je sve protiv Novaka, i vetar, i kisa, i skupljaci loptica, i loptica koja nece preko mreze, a sudija u svakom trenutku moze da dosudi kontumaciju Novaku. Sve pobrojano navija za Tima, strasno.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Ljudi, zašto se u poslednje vreme ne pominju uslovi za igru? Oću da saznam kakvo je stanje na terenu, da li sve valja ili ne valja?

role

pre 4 godine

Preslikan meč iz Monte Carla protiv Medvedeva. Gledao sam uživo, i ovde je čista sreća ko će da pobedi. Dizala se prašina plus Đoković ima sočiva. Uništena dva meča.

laza

pre 4 godine

Jedino pod ovakvim uslovima mogu da dobiju Srbina
(Evans, 07. jun 2019 16:58)

Pa kažem ja: ONI su i namestili uslove da bi "dobili Srbina"! Čuo sam da ima neke rakete koje prave vetar.
Boze, ko sve ima kompjutet.

Ivan

pre 4 godine

Nikada u zivotu nisam video prvog tenisera sa gorim smash udarcem od Djokovica. Posle tog njegovog udarca, protivnik prelazi u inicijativu, dok je kod drugih to 99 posto viner i zavrsen poen.

salamander

pre 4 godine

Ono, kad si prvi na svetu, hoces da postanes najbolji ikad i dosao si da osvojis turnir, a ovamo vetar duva samo na tebe i treba ti kisica da bi igrao svoj tenis

dak

pre 4 godine

ma sociva i verovatno u ovakvim 
uslovima ima problem sa prasinom. ako ostanu ovakvi uslovi, veca je sansa za tima koji zasluzeno igra polufinale, decko je odlican na sljaci, na kojoj je nadala dobio vise puta.
(comi..., 07. jun 2019 16:54)

ko je pratio djokovica?
sta pitas covece,pa svi ga prate.nolobotovi su svi tu,a poznato je da njemu sve smeta.A kako odigrase ona dvojica pre njih?po kojim uslovima? a da sve je bilo idealno ali matori prepotentni svajcarac je isprasen od nadala,uplasio se finala sa noletom.
strasno.

bmiles

pre 4 godine

Znate sta mi je danas najdraze?Lupati minuse svim komentarima koji trce na rudu odmah kad Novak izgubi set i takmice se u pljuvanju po njemu uz opasku da je sve gotovo,3:0 i slicne gluposti!Sad je 1:1 u setovima pocinje treci set,ja predvidjam borbu u 5 setova i to samo zbog uslova koji objektivno vise odgovara Timu,ili bolje receno snasao se bolje!Verovatno opet ce biti prekid nagovestavaju pljusak od pola sata,ali nazalost po naseg sampiona,Tim u trecem setu vodi 3:1!Definitivno ce sada sledeci RG biti sa krovom bar na Satrijeru!

zz

pre 4 godine

Oduzeti Roland Garosu licencu dok ne stave krov. Iz godine u godinu iritiraju i tenisere i ljubitelje tenisa. 
(Lepi, 07. jun 2019 17:03) 

rece srbenda koji prati tenis od 2011-te haahahahha
(Sta ucini to Bautisto Agute??!!??, 07. jun 2019 17:12)

Na stranu što se slažem, ali šta je to uradio Batista Agut ako nije tajna?

HanSolo

pre 4 godine

Novak ovo na žalost gubi.. U vetru mora se biti hrabar i udariti loptu.. On nije dominantan.. Ne uzima inicijativu.. Ništa to nije dobro..

Kanidja PG

pre 4 godine

Jedno je cinjenica Dominik Tim nema sta da trazi u finalu protiv Nadala,ishod bi bio kao i prosle god 3-0.
Zbog tenisa i dobrog meca u normalnim uslovima Rafa-Nole je taj mec.Ako neko moze da ga slomi ili bar dovede do ivice poraza to je samo Novak na sljaci.
Ovo sto sad gledam nije top tenis Tima i Djokovica kao ni Rafa-Rodzer.
Vjerujem u finale pravo u nedelju I jedino dobro Nadal-Djokovic.

lule

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa. 
(Posmatrač, 07. jun 2019 17:28) 

Tačno. Logično je da boljem igraču odgovara da nema spoljnih faktora. Kad je jak vetar, kvalitet ne dolazi do izražaja i šanse slabijeg rastu.
(x, 07. jun 2019 17:37)

Znači, Federer je taj super super kvalitetan igrač. GOAT. Njemu je vetar izrazito smetao.

markomi

pre 4 godine

@ vojkan85

A kako ti to zalkjucio da ce neualuzeno otici i finale. Objasni mi to malo, kako to mislis. Zasto nije zasluzio??????

Sta ucini to Bautisto Agute??!!??

pre 4 godine

Oduzeti Roland Garosu licencu dok ne stave krov. Iz godine u godinu iritiraju i tenisere i ljubitelje tenisa.
(Lepi, 07. jun 2019 17:03)

rece srbenda koji prati tenis od 2011-te haahahahha

x

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa.
(Posmatrač, 07. jun 2019 17:28)

Tačno. Logično je da boljem igraču odgovara da nema spoljnih faktora. Kad je jak vetar, kvalitet ne dolazi do izražaja i šanse slabijeg rastu.

Milan

pre 4 godine

U pravu je Federer kad preskakao ovaj turnir. Ovo je bruka. Trulež od turnira. GS a igra se na prašini. Vetar duva, nastavlja se sutra meč, nema krov nijedan stadion. Sramota. Novak bi trebao da počne da preskače ovaj turnir pa neka Nadal osvoji 20 GS na Roland Garosu. Kao nagrađuju igrače nekim basnoslovnim sumama a ovamo teren im iz prošlog veka.

Ajde

pre 4 godine

sad mu ne smeta vetar? hahahaha ljudi, ja ne verujem kakvim glupostima se vi zamlacujete
(balasevic, 07. jun 2019 17:19)

Rekao bih da te bas zabolelo izjednacenje, ali ono bas, priznaj

Nula, krompir, ništa, cvonjak

pre 4 godine

Ali ovo stvarno duva samo njemu, uopšte ne znam kako su to izveli kvarni francuzi ali Timu ni da pirka...I što se brukate kad kažete da obojici duva ccc

Srbin

pre 4 godine

Aj majke ti kakve finese,Novak nije tehnicar nego odlican radnik i takticar
(Dusan, 07. jun 2019 17:38)

Djokovic sestu sezonu za rodom najvise poena dropsotom, sta je dropsot nego tehnika, ograniceni covece, nije ti ovo fudbal pa da mozes samo da trcis i da postanes nesto, auuu kakvi ograniceni ljudi imaju pristup internetu, au

VS

pre 4 godine

Trebali su se igrati istovremeno mecevi dok je jos vrijeme bilo iole tolerantno, kao I zenski mecevi. Ovo je sada mucenje, na stranu rezultat, kreni stani. Al ajd.

Matoradrtina

pre 4 godine

I kada je Nadal igrao duvao je isti ovakav vetar pa je čistio linije...bilo ko da prodje od ove dvojice Rafa će ih demolirati...

Posmatrač

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa.

City Girl

pre 4 godine

Samo onaj koji nosi sočiva zna koliko je neprijatno kada duva vetar i unosi prašinu u oči. Dovoljno je da se jedna trunka zavuče između sočiva i oka i da oko počne da suzi, sočivo grebe i da vas to unervozi. Srećno Nole!

Nekako s’ proleca

pre 4 godine

Gledam na britanskom eurosportu, ljudi pa samo da znate koliko prozivaju Novaka za to sto je zatrazio da se prekine mec u ovako NEREALNIM USLOVIMA. Pa imaju li obraza da tako nesto uopste dovode u pitanje. A onda se desio kratak isecak Federerove pres konferencije gde je rekao da je sreca ubaciti lopticu u teren po ovakvim uslovima. Kad su to culi onda su promenili plocu a ja izneverovao u potpunosti. Koliko im je krivo za njegov uspeh uvek pokusavaju na neki nacin da ga omalovaze. Ne branim ni ja Novaka isti su uslovi i Timu ali sigurno da treba prekinuti ovo. Vidimo se kad se nastavi mec, srecno Nole!

Лепи Цане

pre 4 godine

Улазе у трећи сет... Новак подиже ниво игре, надам се да неће морати да се игра шести сет...

timotije

pre 4 godine

Da li vi ljudi zaista mislite da je Tim slučajno u polufinalu? Valjda je stigao dotle prašeći kvalifikante? Očekujem naslov „Tim brži od kiše!“ hahaha

veliki strumf

pre 4 godine

Opet pad u igri Noleta u 3. setu a Tim se nekako bolje prilagodio uslovima nakon 2. seta. U drugom setu bilo je 10-3 u viner ima za Novaka a u trecem je do prekida 6-1 za Tima. Ogromne su to amplitude.

Njah

pre 4 godine

Komentator na RTS-u strasno neobjektivan. Naravno Novak je nas teniser,ali preteruje.
(milann, 07. jun 2019 17:43)

Zamisli ti to,molim te!!
Srpski komentator na srpskoj televiziji treba da bude objektivan u ovoj utakmici.Kao neko iz Japana,npr...
Sigurno pratis uporedo i austrijskog komentatora koji ovo komentarise bez navijanja za svog sunarodnika...

Mi Srbi smo postali mnogo loš narod.

Sebi

pre 4 godine

Juče sam pisao, danas ponovo. Nije problem kiša, već udari vetra, kojj su se pojačali žestoko posle 16h.
Ponovo pitam: zašto nisu organizatori prebacili meč na tetenu odmah posle devojaka!
Zato što su znali, a svi znamo, da Noletu ne odgovara takvo (ne)vreme.
Eto, slike i prilike!
Strašno!

Jovan

pre 4 godine

@ Koliko komentator kuka ovo nije normalno.
(Blue Moon 1649, 07. jun 2019 17:13)

"Da li moram opet da napominjem da je bio los odskok"
Zemljace nemoj vise molim te.
Inace covek konstantno prica da po prognozi vetar bi trebalo da stane uskoro, a i na satelitskoj i na accuweather prognozi vetar duva do 8,9 uvece (30,40 na sat).

MK Kostić

pre 4 godine

Upropašćen verovatno poslednji meč Federera protiv Nadala na Rolanu Garosu, a evo sad i drugo potencijalno zanimljivo polufinale, samo zbog nezajažljivosti i nesposobnosti organizatora. Uslovi za igru jesnostavno nisu normalni, nije važno ko pobeđuje a ko gubi. Umesto teniskih poslastica gledamo mučenje. Ubedljivo najgori mečevi ove godina na turnirima iole više kategorije. Teška blamaža za Rolan Garos. I ovde na tribinama publika je prilično nezadovoljna, imaju i razlog; a i karte nisu ni malo jeftine.

King Roger

pre 4 godine

Sto ne kazete da je vetar bio neprijatelj Federeru nego eto samo Nolu smeta.Pa koliko je samo Kralj Federer promasivao zbog vetra u prvom i drugom setu.

veliki strumf

pre 4 godine

Prestao da se izivljava na mreži, počeo da dalje balone - promena taktike i dođe set. Samo forhend funkcioniše u igri, svi ostali elementi i dalje loši.

neko

pre 4 godine

Ali kada mi domaci i uvozni strucnjaci objasne ovde "pa vetar je i jednom i drugom...",alo strucnjaci jeste li svesni koliko je Novak kompletniji igrac od svakog igraca na ATP touru,od Thiema takodje...njemu vetar onemogucava izuzetno mnogo vise udaraca i taktickih stvari da odradi u odnosu na protivnike.Mislite o tome,strucnjaci domaci i uvozni.

Rastko

pre 4 godine

Ali organski ne podnosim ovog komentatora na ES. Smarač, pojma nema da prevodi, priča gluposti. A uvek ga uguraju da prenosi Novaka. Što bre ne uče, ne usavršavaju se ti komentatori, ovo što on lupeta, svako bi mogao.

zex

pre 4 godine

1-1je Novak je pokazao da je mnogo kvalitetniji i raznovrsniji igrac od Tima. TIM NEMA IGRU ZA NADALA AKO PRODJE U FINALE. SAMO SE VI LOZITE DA JE NOVAK SLAB. NOLE NOSI SOCIVA I IMA VELIKE PROBLEME SA VETROM, PADA MU KOCENTRACIJA, NERVIZAN JE I MALODUSUN.

Domar

pre 4 godine

Djokovic pravi brejk i ne slavi, jasno je i njemu da ovde samo sreca igra ulogu, bas ocajno za gledanje, a faacinantno je da neko dopusta da se i dalje igra

Mix

pre 4 godine

Ni Nadal ne bi unistio Federera da su bili normalni uslovi za igru.Sigurno da je Nadal bio favorit,ali Federer je izgledao kao kvalifikant.Jednostavno se Rafa mnogo bolje snasao u ovakvim uslovima.

Andrea Djani

pre 4 godine

Nole treba da iskoristi autoritet igrača br.1 i da ne nastavi meč , dok uslovi ne budu regularni , a organizatori neka ga diskvalifikuju ako smeju .

Milan

pre 4 godine

Ko se seća zna da je Novak i protiv Mareja i finalu US Open-a 2012 igrao po ekstremno jakom vetru i izgubio 3-2, iako je bio favorit. Naprosto se ne snalazi u takvim okolnostima.

sin lovca na medvede

pre 4 godine

Ovo vrlo malo lici na tenis, ali uslovi su jednaki za obojicu. Da je rec o fudbalu rekao bi da tezi teren, pomaze slabijem..za tenis ne znam.
Cinjenjca je da je ovo na granici regularnisti.

Neko ko voli svoju zemlju, ali od ljubavi se ne živi

pre 4 godine

Osvojen drugi set. Gledajte sad kako Nole dere Tima. Ali kako god, ovo su nehumani uslovi za igru za bilo kog tenisera. Mučenje za njih, a i za nas.

Jovan

pre 4 godine

@ Hajde da vetar ostavimo postrani, kako Djokovicu, tako i Timu. I Nadalu je duvalo, ali ga nije omelo da unisti Federera.
(otrov, 07. jun 2019 17:35)

Svako ima svoj stil igre. Nadalu najmanje smeta vetar iz dva razloga. Baca veoma nisko loptu na servisu i udara veoma jak top spin koji mu povecava marginu greske. Novakov stil igre je drugaciji i zahteva idealnije uslove, koji kad se stvore onda on ima prednost. Nazalost u ovakvim uslovima ne pobedjuje bolji i generalno vestiji teniser, vec onaj kome manje smeta vetar. Teniska vestina gubi na znacaju a dobija na znacaju jedan stil igre - top spin.

Jao

pre 4 godine

Aj majke ti kakve finese,Novak nije tehnicar nego odlican radnik i takticar
(Dusan, 07. jun 2019 17:38)

Hahahaahhahahahahahahaha gasi internet ahhahaahhahahahahaah

Živko

pre 4 godine

Kažu - svima je isto, šta ima da se buni?? Pa nije svima isto, jer njegovom načinu igre najviše smeta vetar.Tim, Nadal, Federer, svi jako dobro udaraju lopticu, i snažan i specifičan udarac je osnova njihove igre. Novak to nikad nije imao, i znamo u koliko situacija sa kratkim loptama on ne uspeva da poentira, dok ova trojica, recimo, rutinski realizuju takve zicere. Novakova igra je zasnovana na preciznom i dubokom reternu, na dobrom kretanju i sigurnom držanju loptice u igri dok protivnik ne pogreši ili ga ne nadmudri, a u uslovima jakog vetra nema mogućnosti da tako igra i puno greši. Gledam kako samo prebacuje loptu gađajući sredinu jer se ne usuđuje puno da cilja linije, pošto nema sigurnost u tačnom pogađanju na vetru. Takve mečeve je i protiv mnogo slabijih protivnika teško dobijao, a kako će tek protiv raspoloženog Tima, kome zbog načina igre ovakvi uslovi ne smetaju toliko. I normalno je da se buni, jer ovakvi uslovi su nenormalni za tenis, što potvrđuje i odsustvo publike. Nadam se da će ovaj prekid da ga malo resetuje, jer mora da promeni nešto u pristupu, mada nema velike mogućnosti za to. Čini mi se da "baloni" i slajs lopte manje odgovaraju Timu, i nadam se da će naći način da onemogući njegovu napadačku igru a da, pre svega, smanji broj svojih stvarno preteranih grešaka. Ima šansi ako osvoji drugi set, ali jedina prava šansa je odlaganje za sutra, i nadam se drugačijim uslovima, bez vetra. A ovim "hijenama" koje vršljaju po forumu... jedno - bljak!

antisrpsko smeće

pre 4 godine

sad mu ne smeta vetar? hahahaha ljudi, ja ne verujem kakvim glupostima se vi zamlacujete 
(balasevic, 07. jun 2019 17:19) 

Rekao bih da te bas zabolelo izjednacenje, ali ono bas, priznaj
(Ajde, 07. jun 2019 17:21)

Balasavic se preziva, sve ti je jasno

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Ljudi koji kažu da ovi uslovi bolje odgovaraju Thiemu, nemaju veze sa tenisom. Thiem je uskraćen za jedan udarac, a to je jednoručni backhand, koji je pretežak i u normalnim uslovima jer zahteva neverovatnu tehniku, forhend može da se igra zatvorenih očiju i možete da zakasnite na udarac, a jednoručni bekhend zahteva pripremu na udarac, i ne smete nimalo da zakasnite na udarac jer loptica ide nekontrolisano u aut. Toliko o tome koliko znate o tenisu i kome više uslovi odgovaraju.

nenad

pre 4 godine

ово је тенис ко има више среће кад удари лоптицу какав ће фелш добити лоптица или да ли ће се уштоповати. штета није ово неки осредњи турнир овде би требало да гледамо врх од тенииса а ово нису услови

papadom

pre 4 godine

Ali kada mi domaci i uvozni strucnjaci objasne ovde "pa vetar je i jednom i drugom...",alo strucnjaci jeste li svesni koliko je Novak kompletniji igrac od svakog igraca na ATP touru,od Thiema takodje...njemu vetar onemogucava izuzetno mnogo vise udaraca i taktickih stvari da odradi u odnosu na protivnike.Mislite o tome,strucnjaci domaci i uvozni.
(neko, 07. jun 2019 17:16)

E, ovo je vrh! Svakojakih lupetanja sam ovde pročitao, ali ovo sve pobedjuje. Koja logika! Sta sve neće smisliti u svom očaju.

Nemo

pre 4 godine

E ovo stvarno nema smisla kako se duri zbog vremena pa kao da sija sunce i ne duva vetar na Thiemovoj strani. Stisni zube i igraj pa šta bude

Branko_Bundes_Republik_Deutschland

pre 4 godine

Realno nivo igre "Ne želim u finalu da igram protiv Nadala". To se vidi iz aviona. Pa rekreativci ne bi neke njegove poene promašili. Uvaljuje Timu kosku za finale. Meč je gotov poprilično.

petar

pre 4 godine

Naravno da navijam za Novaka ali se bojim da je ovo kraj. On na ovom turniru nije imao ozbiljan meč u kojem bi se videlo da u stvari nema jaku igru pa je igra izgledala savršeno. Njegovi su udarci veoma mlaki za ovaj rang takmičenja, u odnosu na Tima ili Rafu. Mislim da je on samo hteo da osovji Pariz ali isto tako mislim da su to nerealne želje jer i Rafa i Tim su u boljoj formi trenutno od njega i igraju bolji tenis. Uostalom, početak meča je to i pokazao, brzi brejk, nerešivi ropblem gde poslati lopoticu da je Tim ne vrati jer loptica je spora, i uglavnom u reket protivnika. Na taj način nema šanse, sa Timom sa osnovne lineje je mrtav.

Qwerty

pre 4 godine

Igra ko baba neka. Kao da nikad nije igrao na vetru. Moze da se zali, a moze i da odigra najbolje sto moze u ovim uslovima. Za sada samo ovo prvo.

veliki strumf

pre 4 godine

Govor Novakovog tela je uzasan! Ne sme sebi da dozvoli da mu se zbog vetra ne igra u polufinalu Roland Garosa, odvratnog turnira ali na kome može da ispiše istoriju. A ova igra na mreži je katastrofalna - za koji djavo uopšte izlazi napred.

Bojan

pre 4 godine

Bilo je puno za Federera. Nisi gledao? Valjda to nešto givori?
(Drnda, 07. jun 2019 16:19)

Nije zbog Federera negl zbog Nadala jer Nadal ima 11 RG, Federer ima jednu kupljenu titulu na ovom turniru.

pacimirovic

pre 4 godine

Volim Novaka i navijam svim srcem za njega. Al u ovakvim situacijama mi je jasno zasto ga dosta njih ne podnosi. Prvo svima je vetar . Nadal i Federer su isto igrali lose al ni jednog trenutka nisu se bunili gestikulirali i trazili prekid. Novak od prvog poena pokazuje frustraciju, cemu ? Isti su uslovi za svu 4 cu igraca... a iz te frustracije orelazi u ravbu liniju da sad ova igra nema veze sa vetrom vec nz sa cim. Tim ubacuje lopticu Novak ispucava. Od tolikog promovisanja meditacija Joge itd pa Novace pokazi malo efekte toga u teskim uslovima ne samo kad ave ide po loju.
Napred Novace i pobedi unutrasnjeg sebe pre svega pa onda Tima.

Dragan

pre 4 godine

kako su mogla ona dvojica, kako su mogla ona dvojica...aman ljudi aman dosta...pa i taj je mec bio neregularan brate mili..poenta je u tome da igraci koji igraju jedan naspsam drugog nemaju iste uslove igranja...ovo je bruka za organizatora, to je cinjenica , a vi bre pisite sta hocete

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Novak će ovo otaljati bez borbe i treba.
Ne može da igra i nema potrebe da se mlati, kada nisu odložili.
Užasni organizatori i jadni Pariz!
Idemo Nole biće dana za megdana, ko šiša ovaj prljavi tenis u blatu.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Jadni Rolan Garos!!! Pa jel ovo Grend slem??? Polufinale a tribine prazne, nema par hiljada ljudi na stadionu. Francuska sramota! Treba im oduzeti ovo.
(veliki strumf, 07. jun 2019 16:09)
Петак, радни је дан.

Reziel

pre 4 godine

Ćao Nole. Čovek jednostavno ima sreće što su Rafa i Rodžer na zalasku karijere, pa je trenutno prvi, ali koliko sledeće godine biće iznenadjenje ako ostane medju prvih pet.

Aurora

pre 4 godine

Nole igra kao da je ustao pet minuta pred mec. Ili kao da mu je ovo nebitan mec, totalno bez energije. Ili kao da se s nekim posvadjao na 'krv i noz' pa sad nije koncentrisan.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

@Baghdatis Da, toliko je bio bolji od Mareja tada, samo ne znam ko je u tom periodu igrao finale Wimbledona, Murray ili Novak? Ili još lakše pitanje, ko je osvojio tada zlato na Olimpijadi? I da li su možda tada igrali (2012)?

igor

pre 4 godine

Za tri sata samo treba staviti komentare na hronoloski raspored i citati komentare i posmatrati sav vas ocaj koji ostavljate ove negativne komentare na racun Noleta i gdje favorizujete Tima.

srbislav

pre 4 godine

Ne zelim d neko misli d aprovociram Novakove navijace, ali sam pocetk meca govori cime raspolaze Novak, a cime Tim. Procnite od servisa pa nadalje. Zao mije, ali ovo uopste ne sluti na dobro. Bice ovo bolno. Bolnije nego poraz od rafe u Rimu, jer je Tim nova snaga. Brjek u startu njbolja opcija za Tima. Mpzemo racunati da je set gotov. Tim kad povede - ne gubi.
(mladen, 7. jun 2019 16:18
Mladene,ili kako god se zvao:Novak ovo dobija,kontas ba?

Kiza

pre 4 godine

Odvalice ga Tim zato sto mu neodgovara vetar a bas da prekinu mec nema sansi.Steta ali svejedno u nedelju bi izgubio posto trenutno Nadal je bolji a ovako Tim mozda i iznenadi!

casual

pre 4 godine

Da li bi neko od znalaca bio ljubazan da mi objasni zašto je Novak prvi nosilac, a ne aktuelni šampion, koji je pritom ovaj turnir osvajao 11 puta, uz skor 86-2? I još je prethodno osvojio Rim, pobedivši upravo Đokovića u finlu. Očigledno je u sjajnoj formi, pa mi nije jasno. Pojasnite sirotom laiku kako sistem funkcioniše. Hvala unapred.

xxx7

pre 4 godine

Uslovi nista gori, naprotiv, nego u prvom mecu...ali Novak toliko karikira i pali masu da reaguju na to,da je strasno. Ako bude poveo u drugom setu, nista mu vise nece smetati.

Hari

pre 4 godine

Ljudi jel moguce da nema zive duse na tribinama?
(ivan grozni, 07. jun 2019 16:03)

Nemas pojma koliko mi je drago zbog organizatore, nece se najesti para onaj sto sto je planirao, poluprazne tribine Federer Nadal, sad i ovde, bas mi je drago zbog njih.

Macak

pre 4 godine

Kako me ovaj prvi set podsjetio na meceve Gorana Ivanisevica..cekamo nadamo se lozimo se.. On izadje na teren, i nakon dva gema skontas da on taj dan ne zeli da igra tenis..

ti ćeš meni

pre 4 godine

Tisina bre.. gledam najboljeg igraca svih vremena.
(Miroslav, 07. jun 2019 16:08)

Nije Tim najbolji. Muster je bio najbolji. Iako, ni Federer nije loš.

zex

pre 4 godine

Neznam sta treba da se desi da Novak pobedi. Nazalost vidi se da Timu ne smetaju toliko ovi uslovi. Novak nemoze da servira od vetra. Kraj je blizu.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Losa atmosfera na tribinama,prekidi meca zbog kiša,loši uslovi za igru,odlaganje meceva,skupe cene karata...Zašto ovaj turnir ne premeste tamo gde će ceniti najviši nivo takmičenja u nekom sportu?Uz sve to nas sampion “kida”na takvom turniru!Srecno Nole uz tebe do poslednjeg poena!

Strale

pre 4 godine

Kakvi komentari, kakav narod... Ponekad me je sramota sto sam Srbin. Ajmo Novace, mozes ti to, mozes do preokreta pa onda svim silama na Nadala. Neka placu zavidne osobe!

Zizu

pre 4 godine

Nebitno ciji ste navijac, ko se bolje snalazi, ko ce da pobedi itd, ne znam kako se dopusta da se igra kada neko udari lopticu ona leti na sasvim drugu stranu, totalno neregularni uslovi, zalosno!

Aranđel

pre 4 godine

U ovim uslovima nema Novak nema nikakve šanse. Protiv udarača kao Tim, igrač poput Nola koji igra na retern i preciznost u uslovima jakog vetra u ozbiljnom je hendikepu. Novak igra tek da prebaci, ne može da pogađa ćoškove, dok ovaj zapinje, pa šta bude, a uglavnom pogađa. Samo kiša i odlaganje mogu da mu pomognu, jer vetar danas neće stati. Štata, jer ovde nema ni T od tenisa.

Caw

pre 4 godine

I evo ga gestikulacije, neko njegovo nerviranje - podsmevanje a kad ga Thiem zakuca samo ćuti pognute glave.
Pa šta se stidiš? Ko je svetski broj jedan? Ko je naosvajao sve te silne titule i 15 GS? Ti ili Thiem.
Opet Novakov sramota stav, ovako ako nastavi gubi lagano 3:0
Austrijanac smiren i pun samopouzdanja

Drnda

pre 4 godine

Ljudi jel moguce da nema zive duse na tribinama?
(ivan grozni, 07. jun 2019 16:03)

Bilo je puno za Federera. Nisi gledao? Valjda to nešto givori?

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Jadnooooo
Bolje da su organizovali rvanje u blatu!
Ubiše tenis, dva vrhunska meča!
Pa ski skokovi se odlažu zbog vetra,a ne može tenis!

veliki strumf

pre 4 godine

Voleji nisu ni nivo rekreativca. Bruka! Sve ih je promašio. Sve mu smeta, nezainteresovan, nekoncentrisan, ne zna šta radi... Sto gresaka a jedan viner dok ga Tim reseta i ima ih već 8. Tragedija od tenisa u prvom setu. Da li će naći način da nešto promeni - videćemo. Ovaj nivo igre je smešan, a ideja sa volejima očigledno totalni fijasko.

Paki

pre 4 godine

Nadam se pobjedi Djokovica,ali lose je krenulo po njega,nazolost gubi prvi set,a nemozemo traziti izgovor vjetar,i Nadalu i Federeru je isto bilo.

Jovan

pre 4 godine

@ Ja reko u predhodnom komentaru da treba seliti ovaj jako bitan turnir iz Francuske a vi rokate minuse?!
(Jon Bon Jovi, 07. jun 2019 16:19)

Covece nedokazani, Francuzi su izmislili tenis. Stavice krov za dve godine i reflektore i resice i taj problem. Ne vrti se ceo svet oko tvojih zelja i perfektnih uslova za Djokovica. Kako je drugima tako je i njemu.

zoran

pre 4 godine

Novak nosi sočiva a oni koji ih imaju znaju šta to znači kada se po vetru dugne prsak i prašina. Neće se on žaliti ali za njega su ovo nemogući uslovi !

matkke

pre 4 godine

Krov jedino rešenje. Dvoranski uslovi se naprave od ovih ne-uslova i uzivaju i publika i igraci na terenu.. Ovo je sve samo ne tenis, jer ga logicno nije moguce igrati

milann

pre 4 godine

Ovakvi su uslovi bili i za Nadala i Federera pa i za Thima. Tako da ne treba tu puno izgovora traziti.
Thim udara snazno,Djokovic se breca i savija. To mu nista nece doneti. Po meni ne sme da ide precesto na mrezu, igra prosecan volej i Thim dobro udara udara pasinge. Nego da 'vata ritam sa bejzlajna.
Ima tu Nole jos vremena,samo ne sme da izgubi drugi set.

neko

pre 4 godine

U normalnim uslovima za teniske meceve,raskovo bi Novak ovog Thiema ko seljak shupu!Ovako,kada kilavi Francuzi ne umeju da naprave krov i uslove za tenis nek mu je Gospod Bog svevisnji u pomoc danas!!!

marek hamšiković

pre 4 godine

Kad ćete shvatiti da nekim igračima manje,a nekima više smetaju ovakvi uslovi,naš Nole je jednostavno takav,sve mora da bude super da bi on mogao normalno da igra,dajem glavu da bi ga Nole danas razbio 3:0 samo da su uslovi za igru dobru kao juče i još jednom velika sramota je Rolan Garos,sramota za francuze,jedini gren slem koji nema reflektore,ej,reflektore a kamo li krov,evo sad kreće kiša,što je možda i dobro,nadam se da će biti lepo vreme posle pauze,makar ona trajala do sutra.

mladen

pre 4 godine

Ne zelim d neko misli d aprovociram Novakove navijace, ali sam pocetk meca govori cime raspolaze Novak, a cime Tim. Procnite od servisa pa nadalje. Zao mije, ali ovo uopste ne sluti na dobro. Bice ovo bolno. Bolnije nego poraz od rafe u Rimu, jer je Tim nova snaga. Brjek u startu njbolja opcija za Tima. Mpzemo racunati da je set gotov. Tim kad povede - ne gubi.

meho teniser

pre 4 godine

Novak bi birao Rodzera u polufinalu da je mogao. To je jasno. Morace da igra najbolji tenis ovde u odnosu na ono sto je igrao do sada ako hoce dalje. Ako opet bude takticki tenis, mnogo slajsa i polubalona da ubije ritam kao sa Zverevim pitanje je da li ce uspeti. Iskreno, poraz nece biti veliko iznenadjenje..U tri seta nema sansi, za bilo koga. Pozz

Kiza

pre 4 godine

Da sam Novak ovo bi mi bio zadnji Rolan Garos.
(Liverpool Man, 07. jun 2019 16:41)

Pa, svakako mu nije prednji. A u svakom slučaju mu je poslednji, bez obzira ba tvoje mišljenje.

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

Hahaha, prazne tribine! Završili Fedal i svi otišli kući i na pecanje, ne zanima ih naša megazvezda kako pika tenis da gledaju.

Delije Čikago

pre 4 godine

Loš početak, naša zastava je iznad sudije, pozdrav za sve koji vole Novaka Đokovića, biće jako teško, na zagrevanju je još bio u grču, Tim igra neverovatno.

veliki strumf

pre 4 godine

Imace Novak velikih problema, to je jasno od samog početka. I inače ovde je svaki meč započinjao usporeno, kao da mu treba vremena da se zagreje. A ovi izlasci na mrežu i njegovi voleji... Čemu kad ih celog života nije naučio?!

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Jadan Pariz!
Upropastili su dva vrhunska polufinala!
Pod ovakvim uslovima morali su da otkažu!
Nole nema šansi po ovakvom vetru.
I ne lupajte da su uslovi isti za obojcu, jer Noletu i Federeru zbog stila igre mnogo više smetaju negi Timu i Nadalu.
Nole pusti Tima da ga ne umoriš.

Daki

pre 4 godine

Ok, svima je lose vreme, ali neki igraci se lakse a neki teze prilagodjavaju na to. Vrhunski sportisti moraju da igraju u vrhunskim uslovima, sto danas svakako nije slucaj. Novaku definitivno ovakvi uslovi ne odgovaraju, pored toga nije ni imao dan pauze koji bi mu dosta prijao. Nazalost sumnjam da ce moci ovo da preokrene, pogotovu sad kad je poceo da se nervira i nije skoncetrisan na igru kao juce.

bmiles

pre 4 godine

Kao sportista nisam voleo igru kad vetar duva preko 50km na sat.Gde je tu lepota!?Pokazao je to prvi polufinalni mec,gde razbijacu kao Nadal je vise odgovarao nego prefinjenom Federeru.Verujem,da uprkos lagano izgubljenom prvom setu nas sampion ce se prilagoditi i naci nacin da pobedi nezgodnog i samouverenog Austrijanca!Zavrsicu sa cuvenom mornarskom izrekom:Neka ti je vetar u ledja sampione!Ajmo Nole,mozes ti to!

tennisman

pre 4 godine

Jeste da na igru utice vetar, ali vetar smeta i Timu, a i koliko god da je jak vetar Novak mora da pogadja ciste voleje na mrezi i neke lake vinere, nesto drugo je u pitanju, vidi mu se da ne zeli da igra

xxx7

pre 4 godine

@ Ja reko u predhodnom komentaru da treba seliti ovaj jako bitan turnir iz Francuske a vi rokate minuse?! 
(Jon Bon Jovi, 07. jun 2019 16:19) 

Covece nedokazani, Francuzi su izmislili tenis. Stavice krov za dve godine i reflektore i resice i taj problem. Ne vrti se ceo svet oko tvojih zelja i perfektnih uslova za Djokovica. Kako je drugima tako je i njemu.
(Jovan, 07. jun 2019 16:34)

pa konacno normalan komentar. Turnir traje 123.god.i sad ce Srbi da ga sele iz Pariza, zato sto zaboga uslovi ne odgovaraju Novaku! Uslovi su danas manje vise isti za svu cetvoricu, pa izvolte gospodo.

comi...

pre 4 godine

ko je pratio novaka, zna da ima problem sa ovakvim vremenom. on ima sociva i verovatno u ovakvim
uslovima ima problem sa prasinom. ako ostanu ovakvi uslovi, veca je sansa za tima koji zasluzeno igra polufinale, decko je odlican na sljaci, na kojoj je nadala dobio vise puta.

jamatsoc

pre 4 godine

Nije krenulo dobro za novaka..mozda ako se vise koncentrira na igru a manje na moljakanje za prekid jos moze proigrati i preokrenuti,svi znamo da je jaci igrac,ma kako thiem bio dobar zemljas..austrijanac je puno koncentriraniji..

Borky

pre 4 godine

Ovakvo ponasanje je sramota za svakog sportistu a da ne pricamo o broju 1. Sramota da se covjek uvjek ovako ponasa kad mu nije sve potaman. Da be bude zabune naravno da sma veliki obozavatelj Novaka al ovo me je uvjek nerviralo kod njega.

Krtola

pre 4 godine

Ako duva vetrunac Thiem pobeđuje s obzirom da je Novak meteoropata kome na igru dosta utiču vremenski faktori. Đoković je od Mareja u finalu US Opena izgubio upravo zbog vetra.

Greatness

pre 4 godine

Novak da bi uzeo RG, ima vjerovatno trenutno najteži zadatak u sportu - mora da dobije 2 životinje, ali bukvalno. Tim koji je toliko "nabrijan" za ovu podlogu i protiv koga i zvijeri postaju plijen, a tek Nadal...11/11 u finalima Pariza, pa mislim da je izlišno bilo šta više reći.. Ja vjerujem. Pa da vidimo. Ovog trenutka počinje meč. Srećno!

kaligula

pre 4 godine

Ajmo plačljivci, krenite s trolovanjem. 3, 2, 1, sad!
Fekete sad može samo da navija za Tima jer ako Novak prođe u finale sa Nadalom jedan od njih mu se približava na jedan GS razlike manje.

veliki strumf

pre 4 godine

Jadni Rolan Garos!!! Pa jel ovo Grend slem??? Polufinale a tribine prazne, nema par hiljada ljudi na stadionu. Francuska sramota! Treba im oduzeti ovo.

djoka

pre 4 godine

Jadni Rolan Garos!!! Pa jel ovo Grend slem??? Polufinale a tribine prazne, nema par hiljada ljudi na stadionu. Francuska sramota! Treba im oduzeti ovo.
(veliki strumf, 07. jun 2019 16:09)

Nisu atraktivni protivnici.

Baghdatis

pre 4 godine

Ono finale US Opena sto je samo zbog vetra izgubio od Murraya je dokaz da mu ti uslovi ne odgovaraju bas najbolje... tada je bio za klasu bolji igrac.

Munze

pre 4 godine

Vreme na zalost ne ide na ruku Novaku, podseca me na ono finale US Open-a protiv Murry-ja, kada je vetar skroz pomeo Noletovu igru. Nista, samo da se nadamo da Novak ostane smiren i da mozda krene neki jaki pljusak... Ajmo Nole

veliki strumf

pre 4 godine

Jadni Rolan Garos!!! Pa jel ovo Grend slem??? Polufinale a tribine prazne, nema par hiljada ljudi na stadionu. Francuska sramota! Treba im oduzeti ovo.

pacimirovic

pre 4 godine

Volim Novaka i navijam svim srcem za njega. Al u ovakvim situacijama mi je jasno zasto ga dosta njih ne podnosi. Prvo svima je vetar . Nadal i Federer su isto igrali lose al ni jednog trenutka nisu se bunili gestikulirali i trazili prekid. Novak od prvog poena pokazuje frustraciju, cemu ? Isti su uslovi za svu 4 cu igraca... a iz te frustracije orelazi u ravbu liniju da sad ova igra nema veze sa vetrom vec nz sa cim. Tim ubacuje lopticu Novak ispucava. Od tolikog promovisanja meditacija Joge itd pa Novace pokazi malo efekte toga u teskim uslovima ne samo kad ave ide po loju.
Napred Novace i pobedi unutrasnjeg sebe pre svega pa onda Tima.

ivanho013

pre 4 godine

Reseno... mec je odlozen za sutra. Divota! Ko god udje u finale imace kraci odmor od Nadala sve je predvidjeno ovako od 2 kola... jer slepci organizatori nisu stavili oba polufinala u isto vreme 0a da svima bude isto. Ovako se Nadal opet nasladjuje dok gleda i odmara... najgori GS ubedljivo godinama to dokazuju

Greatness

pre 4 godine

Novak da bi uzeo RG, ima vjerovatno trenutno najteži zadatak u sportu - mora da dobije 2 životinje, ali bukvalno. Tim koji je toliko "nabrijan" za ovu podlogu i protiv koga i zvijeri postaju plijen, a tek Nadal...11/11 u finalima Pariza, pa mislim da je izlišno bilo šta više reći.. Ja vjerujem. Pa da vidimo. Ovog trenutka počinje meč. Srećno!

Strale

pre 4 godine

Kakvi komentari, kakav narod... Ponekad me je sramota sto sam Srbin. Ajmo Novace, mozes ti to, mozes do preokreta pa onda svim silama na Nadala. Neka placu zavidne osobe!

Liverpool Man

pre 4 godine

Sutra nastavak. Apsolutno nemam vise ni zelju niti me zanima sta ce biti. Nadal na po 2 dana igra a Djokovic ce mozda 4 dana zaredom na teren. Smesan turnir.

Cph

pre 4 godine

Jednom je jedan danski ekspert za tenis objasnio zasto Novak ima mnogo problema u nesvakidasnjim uslovima odrzavanja meca. Kaze da igracima koji igraju tehnikom,a ne snagom, vise smeta vjetar. Kao primjer je naveo i Federera. Ne znam da li je to tacno,daleko sam ja od eksperta,ali,eto,on tako rece. Nadam se da ce Novak ovo ipak izvuci u svoju korist.

x

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa.
(Posmatrač, 07. jun 2019 17:28)

Tačno. Logično je da boljem igraču odgovara da nema spoljnih faktora. Kad je jak vetar, kvalitet ne dolazi do izražaja i šanse slabijeg rastu.

Gajetano

pre 4 godine

Ono kad te sreca skroz napusti. Neverovatno, samo ovo moze da slomi Novaka, secam se finala USO 2012 protiv Mareja, ista prica. Ne voli, ne zeli i nece mu se protiv vetra, pa to ti je!

Nego, za sve ove gustere koji su izmileli iz svojih rupa: Novak dobija ovaj mec. Ne znam kako, ali dobija. Jedino sto ce u finalu Nadalu na crtu potpuno iscrpljen, na zicer...

Pozdrav,

Sale

pre 4 godine

Nadal odigrao sve kako treba samo iz razloga sto je dobio mogucnost od organizatora da prvi igra svoje meceve, Djokovic ili Tim ce igrati 4 dana za redom, apsolutno neregularan turnir. Nema ovo smisla.

срле

pre 4 godine

Дајте трофеј Надалу унапред, срамота за организаторе Ролан Гароса и ово шта раде Тиму и Ђоковићу. Немате за један кров, онда пребаците гренд слем из Француске у Кину, Русију или Немачку. Они немају тих проблема.

NoleFan

pre 4 godine

Svakako je neverovatno da se uvek Novaku desavaju ove situacije, da njegov deo zreba uvek kaska, da je uvek u podredjenom polozaju i u poziciji da igra iz dana u dan. Sad svi mogu da pricaju ovo ili ono.. ali jednostavno nije fer, igraci nikako nemaju iste uslove, isto vreme za odmor. Sutra Novak i ako prodje u finale bice iscedjen. S druge strane, Nadal odmara, i s kim god bude igrao jednostavno je u prednosti IZ JEDNOG PROSTOG RAZLOGA, A TO JE ODMOORRR!!!! Tako da nema nikakve ravnopravnosti. Najrealnije je da se finale odigra u ponedeljak, kako bi se drugom finalisti dale kolike-tolike sanse da odmori, u suprotnom nije fer ni korektno. Sad ce svi nalupati minuse, ali ovo je realnost. I moram da kazem VELIKA SRAMOTA ZA TURNIR OVAKVOG KALIBRA, DA SE OVO DESAVA IZ GODINE U GODINU.
HAJDE DA SE MOLIMO DA CE KROV MALO POKRENUTI STVARI NA BOLJE OD IDUCE GODINE, jer ovo do sad je S R A M O T A!

Kanidja PG

pre 4 godine

Jedno je cinjenica Dominik Tim nema sta da trazi u finalu protiv Nadala,ishod bi bio kao i prosle god 3-0.
Zbog tenisa i dobrog meca u normalnim uslovima Rafa-Nole je taj mec.Ako neko moze da ga slomi ili bar dovede do ivice poraza to je samo Novak na sljaci.
Ovo sto sad gledam nije top tenis Tima i Djokovica kao ni Rafa-Rodzer.
Vjerujem u finale pravo u nedelju I jedino dobro Nadal-Djokovic.

CHE

pre 4 godine

Ovo je smejurija od turnira.Organizatori nisu stvorili uslove za normalnu igru i to je jedina istina.Kakva je to igra ko se bolje snadje na vetru kisi i prasini koja se dize na terenu?!Smesno...vise mi i nije vazno ko ce da pobedi...

veliki strumf

pre 4 godine

Turnir je potpuno, ali potpuno neregularan! Teniseri moraju da imaju podjednake ili barem približno jednake uslove. Ovde će jedan finalista da igra 4 dana uzastopno, a drugi će izaći na duel u finalu posle odigrana 2 sata u poslednjih 5 dana!!! Pa gde to ima, na kom turniru? I to se radi prvom na svetu, koji bas zbog toga sto se izborio da bude prvi treba da ima neki privilegovani polozaj. Minimum je da pobednik drugog polufinala dobije jedan dan za odmor i da se finale igra u ponedeljak. Daleko od toga da bi i tada uslovi bili podjednaki, daleko od toga da bi bili fer, ali najmanje sto mogu ove neznalice od organizatora (koji su još juče trebali da budu smenjeni) je da drugom finalisti daju makar jedan dan odmora posle polufinala. Nastavak sutrasnjeg meca će verovatno potrajati, i Novak i Tim su umorni i fizički a naročito psihički, a i nervozni. Finale treba da bude spektakl a ne da se eto otalja i Nadalu obezbedi još jedna titula.

City Girl

pre 4 godine

Samo onaj koji nosi sočiva zna koliko je neprijatno kada duva vetar i unosi prašinu u oči. Dovoljno je da se jedna trunka zavuče između sočiva i oka i da oko počne da suzi, sočivo grebe i da vas to unervozi. Srećno Nole!

Miro

pre 4 godine

Roland Garros? Kao najbolji turnir godine, u Parizu, nemaju osvetlenje, nemaju pokriven stadijum, stelarna takmicenja se prekidaju, igra se po set na dan, nemojte molim vas. Kakav je to GS?

Matoradrtina

pre 4 godine

Važno da su dame odigrale mečeve...a muškarci neka se muče...i opet ista priča...90% njih i ne zna koje su se plasirale u finale a rizikuju da budu odloženi mečevi Rafe, Federer,Noleta i Tima...meni nomalo nisu jasni... mislim da ni sami sebi nisu jasni...

Jovan

pre 4 godine

@ Hajde da vetar ostavimo postrani, kako Djokovicu, tako i Timu. I Nadalu je duvalo, ali ga nije omelo da unisti Federera.
(otrov, 07. jun 2019 17:35)

Svako ima svoj stil igre. Nadalu najmanje smeta vetar iz dva razloga. Baca veoma nisko loptu na servisu i udara veoma jak top spin koji mu povecava marginu greske. Novakov stil igre je drugaciji i zahteva idealnije uslove, koji kad se stvore onda on ima prednost. Nazalost u ovakvim uslovima ne pobedjuje bolji i generalno vestiji teniser, vec onaj kome manje smeta vetar. Teniska vestina gubi na znacaju a dobija na znacaju jedan stil igre - top spin.

Japi

pre 4 godine

Ovo je smejurija od turnira.Organizatori nisu stvorili uslove za normalnu igru i to je jedina istina.Kakva je to igra ko se bolje snadje na vetru kisi i prasini koja se dize na terenu?!Smesno...vise mi i nije vazno ko ce da pobedi...

Bravo za komentar

DRAGAN

pre 4 godine

Ovaj GS pod hitno treba
bojkotovati.Svake godine
ista prica.Ako je ovo GS od
ugleda, sta su onda London,
Njujork i Melburn. Sramota
ziva za ovaj sport.Zao mi
je Novaka sto mu ovo svake
godine serviraju, a Nadalu
idu na ruku, iz godine u
godinu.Zato i ima ovoliko
osvojenih titula upravo u
Parizu.Stidite se francuzi, ovo je jadno i zalosno.
Suvisno je ovdje davati bilo
kakve komentare.

Milan

pre 4 godine

U pravu je Federer kad preskakao ovaj turnir. Ovo je bruka. Trulež od turnira. GS a igra se na prašini. Vetar duva, nastavlja se sutra meč, nema krov nijedan stadion. Sramota. Novak bi trebao da počne da preskače ovaj turnir pa neka Nadal osvoji 20 GS na Roland Garosu. Kao nagrađuju igrače nekim basnoslovnim sumama a ovamo teren im iz prošlog veka.

Gagi

pre 4 godine

Ono kada Srbija zeli da se ukine jedan Roland Garos! Hahahaha, neprocenjivo... Melem za usi i oci! Prijatno...
(Jumko, 07. jun 2019 19:24)

A u Hrvatskoj kod tebe sta kazu?

Bosanac

pre 4 godine

Komentator na RTS-u strasno neobjektivan. Naravno Novak je nas teniser,ali preteruje. 
(milann, 07. jun 2019 17:43)

Upravo sam to htio da napišem.
Kad Novak dobije poen - majstorija.
Kad Tim dobije poen - sreća!

Djuro

pre 4 godine

Ovo nema nikakvog smisla sta rade organizatori.Bruka.Vec pola sata ne pada kisa a oni stavili na sutra,sto znaci bilo ko od njih dva da pobedi igrace cetri dana zaredom,dok je Rafa dva dana odmarao,danas lako dobio u tri seta,sutra ce odmarati,i kako onda Nole ili Tim da ga pobede?Nema sanse.Rolan Garos je zadnjih godina postao sprdnja od turnira.Svake godine nesto,ili kisa ili predugi mecevi,nema krova,nema reflektora,ma najgori slem koji postoji,pa cak i neki turniri 250 kao sto je npr Umag su svetlosne godine ispred Rolan Garosa.

anica

pre 4 godine

Briga me za druge, gledam Noleta kako godinama, godinama na.ebava zbog nekog razloga, skoro sam ovde rekla da nista nece uspeti da ga spreci u pohodu ka osvajanju GS ako je sav svoj ili ako organizatori i ostali nesto ne smisle, ovoga puta je visa sila doprinela a organizatori dodali so na ranu. Zasto?? Zasto samo Novak celu karijeru po trnju, zasto nisu odlozili polufinala za sutra a finale u ponedeljak, zasto ce jedan finalista da odmara svoje dobre butkice uz tv i klopu dok ce drugi da smislja kako da zavrsi polufinalni mec, zbog cega turnir od 2000 poena nema alibi prema osnovnim vremenskim uslovima...kisi i mraku, zbog cega su im Novakova inteligencija i moc uvek trn u oku a u facu mu se keze i ulizuju. Zbog svega toga ce slaviti, ja necu moci da gledam ali vi hocete!

veliki strumf

pre 4 godine

Govor Novakovog tela je uzasan! Ne sme sebi da dozvoli da mu se zbog vetra ne igra u polufinalu Roland Garosa, odvratnog turnira ali na kome može da ispiše istoriju. A ova igra na mreži je katastrofalna - za koji djavo uopšte izlazi napred.

Borky

pre 4 godine

Dok je igrao sa kvalifikantima u prva četri meča, sve je bilo u redu. Niko se nije bunio. E, a sad kad se pojavio ozbiljan protivnik, koji preti da ga dobije, e onda neki smatraju da Rafa treba da ispadne džek i da traži da se igra u ponedeljak, da bi se Novak odmorimo. 
Sad se opet kuju teorije zavere. U podredjenom položaju jer je u drugom delu žreba. 
Jedno je iživljavati se nad 150 - im igračem, a nešto sasvim drugo igrati sa specijalistima za šljaku. 
Da se razumemo, nemam ja ništa protiv Noleta, ali stvarno je degutantno duvati se nakon pobede nad Štrufom i onim mučenicima za koje niko nikad nije čuo. 
Ako dobije Tima i Rafu, e onda je stvarno bez premca! I treba mu skinuti kapu! Nek pokaže da je bolji od Kralja Šljake!!!
(Helena, 07. jun 2019 19:18

A koga su to pobjedili Rafa i Federer? Jesu pobjedili i jednog igraca koji je bolji od recimo Zvereva?

Ivan

pre 4 godine

Nikada u zivotu nisam video prvog tenisera sa gorim smash udarcem od Djokovica. Posle tog njegovog udarca, protivnik prelazi u inicijativu, dok je kod drugih to 99 posto viner i zavrsen poen.

Njah

pre 4 godine

Komentator na RTS-u strasno neobjektivan. Naravno Novak je nas teniser,ali preteruje.
(milann, 07. jun 2019 17:43)

Zamisli ti to,molim te!!
Srpski komentator na srpskoj televiziji treba da bude objektivan u ovoj utakmici.Kao neko iz Japana,npr...
Sigurno pratis uporedo i austrijskog komentatora koji ovo komentarise bez navijanja za svog sunarodnika...

Mi Srbi smo postali mnogo loš narod.

role

pre 4 godine

Preslikan meč iz Monte Carla protiv Medvedeva. Gledao sam uživo, i ovde je čista sreća ko će da pobedi. Dizala se prašina plus Đoković ima sočiva. Uništena dva meča.

Beobrad

pre 4 godine

Poznato je koliko Novak ne voli vetar i koliko losije igra u tim uslovima!
Najbolji primer je finale Us opena 2012. kada je izgubio od Mareja po nevidjeno jakom vetru i samo zbog vetra. To je tada cak i Vilander konstatovao, iako mu nije bio naklonjen kao sada.
Novaku vetar smeta je igra filigrantski tacan, tehnicki tenis. Zato i jeste najbolji teniser sveta u dvoranskim uslovima!
Nista jos nije gotovo, Nole je to!

Haris

pre 4 godine

Cak i da Djokovic kojim cudom dobije ovaj mec u finalu bi ga Nadal rastavio na proste cinioce zato mu je bolje da ovde izgubi i opravda poraz losim vremenskim uslovima.
(djoka, 07. jun 2019 18:11)

Pa 1-1 je u setovima zasto cudom da dobija? I Djokovic je na AO 2012. igrao 6 sati sa Marejem pa dobio Nadala isto za 6 sati igre, Novak se pita.

Bratee

pre 4 godine

Samo inat od strane Novaka.Sutra ce bit druga prica.Volio bi da osvoji rg i da se vise nikad ne pojavi na njemu.i da nikad se ne izjasni zasto nece vise doci.nek cuva to za sebe.anglosaksonci ne vole slavene.lijepi sportski pozdrav

nex

pre 4 godine

Cirkus od RG suspendovati i dati Kinezima. Ovo je na nivou celendzera u Tatabanji.
Da je Tim znao kako ce proci u drugom setu,bez obzira sto je dobio prvi,da se pridruzi Novaku u prigovoru supervizoru,pa da ovo odigraju ko ljudi sutra. Da su poslusali Novaka,sve bi bilo ok. Pricajte sta hocete,Nole je bio 100% u pravu kad se bunio. I sta imamo sad? Vasar i budalastinu od tenisa.

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Ono kada Nadal gleda tv i navija za Tima, jer protiv njega ima šanse ali protiv Đoleta NIKAKVE.
Nole je toliko odlučan da osvoji, pogotovo posle Rima i da dokaže da je to tada bio umor, da se Rafica tu ništa ne pita!
Pa na AO se prošetao do finala i... zid, perfekcija, odvaljivanje!
Da nije bilo vetra 3:0 bi dobio Tima.
Sutra to i dokazuje, samo vetar da stane.
Idemooo, Spartaaa!!!!
Samo 1 sva 4GS x2!!!!!!

Srbin

pre 4 godine

Nazalost ovo se Novaku ne desava prvi put, isto je bilo kada je od Vavrinke izgubio finale. Slucajnost ? Zenska polufinala su se danas igrala u isto vreme kako bi se zavrsila oba a muska jednomiza drugog pa gde ne tu logika ? Pri tome su svi znali prognozu za popodne(engleaki komentator je na pocetku meca rekao da se ocekuje nevreme)... Pogledajte moj komentar od srede gde sam rekao da ce se ovo dogoditi...

Uros

pre 4 godine

Spasise organizatori Novaka!!!Kod Srba uvek teorija zavere,svi su protiv Novaka, ovo veceras su mu bas pomogli jer su uslovi ocigledno vise smetali njemu nego Timu!!!
(Lampi, 07. jun 2019 19:32)

Kisa pada, zato je prekinuto jel ti sad jasno,

lal

pre 4 godine

@trn: uslovi NISU isti... ako nadalu i djokovicu vezes istu ruku iza ledja, onda uslovi nikako nisu isti, zato sto igraju razlicitim rukama...
ako vezes rodzeru i novaku istu ruku OPET nisu isti uslovi, zato sto jedan igra jednorucni, a drugi dvorucni bekhend...
ako ih svu trojicu stavis u invalidska kolica, verovatno ne bi prosli prvo kolo protiv ljudi koji su primorani da sede u istima veci deo svoga zivota...
evo ja cu u testu opste kulture pobediti najnacitanijeg coveka na svetu "pod istim uslovima"... pitanja i odgovori moraju biti na srpskom...

Posmatrač

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa.

LondonCalling

pre 4 godine

"...Đoković je odlučio da ne igra,na Eurosportu je objavljeno da prije nego je meč službeno otkazan Đoković je napustio stadion..."

To je Dzim Kurijer provalio na engleskom ITV-u (navodno su njegove kolege iz americke televizije to videle)...upravo je demantovano. Djokovic nije nigde otisao dok mu nisu javili da se nece danas vise igrati. Mada se Kurijer posle te izjave odmah "ispravio" i rekao da Djokovic svakako nije mogao imati nikakav uticaj na prekid, sve je na organizatoru turnira...Ali je morao da naglasi na kraju, da ce ovo u svakom slucaju odgovarati Novaku...
Neverovatno kako nije skrivao radost kada je Novak gubio... komentator a mamlaz.

Tennnis

pre 4 godine

Kako mogu ovde pojedini da blate Novaka nije mi jasno? Da li ih je stid? Moze vise da vam se svidja Nadal ili neko drugi, ali da iskazujete nepostovanje prema coveku koji nastupa kao srbin stv je zalosno...

mass

pre 4 godine

@joss klasa? Taj Tim nece osvojiti ni deseti dio trofeja kao Djokovic. Izgubio dobio svejedno. Znate samo da hejtate bez veze, nadjite zivot.

A

pre 4 godine

A kad je u Australiji preko 40 stepeni (prže se i jaja na betonu), nisam pročitao da su uslovi očajni i da je turnir jadan. Na Vimbldonu se u prvoj nedelji igra na travi a u drugoj nedelji ostane zemlja. Dakle, ni to ,,menjanje" podloge ne predstavlja očajne uslove i jadan turnir. Nego sad, kad je Novak malo pao u igri, kriv je turnir, kriv je vetar, malo publike, prašina... Niko da se usudi i kaže da je protivnik bolji.

Dejan

pre 4 godine

Svi realni navijači znaju ko je i šta je Nole i ako naeko može promeniti trenutne situacije , to je naš Nole.
Idemo sutra koncentrisano i čiste glave, idemoooooo

antisrpsko smeće

pre 4 godine

sad mu ne smeta vetar? hahahaha ljudi, ja ne verujem kakvim glupostima se vi zamlacujete 
(balasevic, 07. jun 2019 17:19) 

Rekao bih da te bas zabolelo izjednacenje, ali ono bas, priznaj
(Ajde, 07. jun 2019 17:21)

Balasavic se preziva, sve ti je jasno

bruka

pre 4 godine

Sta je problem sto ljudi diskutuju o uslovima?
Ako je sam Federer prokomentarisao da su uslovi bili losi i da je razmisljao u pojedinim trenucima samo da ubaci lopticu u teren da ne bi ispao smesan, znaci da uslovi nisu dobri. Sta bi tek rekao da igra po jos gorim uslovima kao Djokovic i Tim?

Nije problem da li je Tim bolji, da li se bolje snasao, problem je sto ovakvi uslovi zbog tvrdoglavosti i bezobrazluka organizatora kvare sam sport i uzitak onima koji su debelo platili ulaznice i onima koji prate preko TV-a.
I naravno, nece biti spektakla ni u finalu jer ko god danas da pobedi bice iscedjena krpa u nedelju.

Dragan

pre 4 godine

kako su mogla ona dvojica, kako su mogla ona dvojica...aman ljudi aman dosta...pa i taj je mec bio neregularan brate mili..poenta je u tome da igraci koji igraju jedan naspsam drugog nemaju iste uslove igranja...ovo je bruka za organizatora, to je cinjenica , a vi bre pisite sta hocete

Czv

pre 4 godine

Ovde najvise gubi tenis.ko god da prodje nema mnogo mudrovanja.ko se bolje prilagodio taj je prosao.steta za novaka jer je mogao da uradi nesto fenomenalno za sport.a ako prodje tim svi znamo da u finalu nema sta da trazi

Toma

pre 4 godine

Pratio sam uzivo na CH-televiziji. Odvratni Sajdzije su se celo vreme podsmevali No1etu i Thiemu. Pricali su da su Rafa i Rodzer mnogo bolje uspeli da se naviknu na igru i samim tim bolji igraci itd. bla bla.
Spekulise se da je Novak odbio da igra dalje danas po tim katastrofalnim uslovima, a izgleda da se i Thiem u tome slozio.
Novak sutra preokrece. U nedelju nas ceka mec stoleca.

Alex

pre 4 godine

Be znaš servis, vežbaš servis. Me možeš po vrućini, treniraj po vrućini. Ne znaš po vetru, vežbaj po vetru.
(pop, 07. jun 2019 19:15)

Ne znaš "slepo kucanje" na tastaturi? Vežbaj "slepo kucanje" na tastaturi. ;)

Milan

pre 4 godine

Deluje da će Rafa i Rodzer uhvatiti par sati taman da završe duel, dok Nole i Tim to teško da će imati danas. Ako organizatori budu insistirali da se finale igra u Nedelju, mogu komotno Rafi da daju odmah pehar.
(Milan, 7. jun 2019 11:12)

Sve se nažalost obistinilo što sam napisao jutros. Ključno je i dalje kada će se odigrati finale, a deluje da će biti ipak u Nedelju.

Zizu

pre 4 godine

Nebitno ciji ste navijac, ko se bolje snalazi, ko ce da pobedi itd, ne znam kako se dopusta da se igra kada neko udari lopticu ona leti na sasvim drugu stranu, totalno neregularni uslovi, zalosno!

Živko

pre 4 godine

Kažu - svima je isto, šta ima da se buni?? Pa nije svima isto, jer njegovom načinu igre najviše smeta vetar.Tim, Nadal, Federer, svi jako dobro udaraju lopticu, i snažan i specifičan udarac je osnova njihove igre. Novak to nikad nije imao, i znamo u koliko situacija sa kratkim loptama on ne uspeva da poentira, dok ova trojica, recimo, rutinski realizuju takve zicere. Novakova igra je zasnovana na preciznom i dubokom reternu, na dobrom kretanju i sigurnom držanju loptice u igri dok protivnik ne pogreši ili ga ne nadmudri, a u uslovima jakog vetra nema mogućnosti da tako igra i puno greši. Gledam kako samo prebacuje loptu gađajući sredinu jer se ne usuđuje puno da cilja linije, pošto nema sigurnost u tačnom pogađanju na vetru. Takve mečeve je i protiv mnogo slabijih protivnika teško dobijao, a kako će tek protiv raspoloženog Tima, kome zbog načina igre ovakvi uslovi ne smetaju toliko. I normalno je da se buni, jer ovakvi uslovi su nenormalni za tenis, što potvrđuje i odsustvo publike. Nadam se da će ovaj prekid da ga malo resetuje, jer mora da promeni nešto u pristupu, mada nema velike mogućnosti za to. Čini mi se da "baloni" i slajs lopte manje odgovaraju Timu, i nadam se da će naći način da onemogući njegovu napadačku igru a da, pre svega, smanji broj svojih stvarno preteranih grešaka. Ima šansi ako osvoji drugi set, ali jedina prava šansa je odlaganje za sutra, i nadam se drugačijim uslovima, bez vetra. A ovim "hijenama" koje vršljaju po forumu... jedno - bljak!

roten

pre 4 godine

Daleko najveći izazov sa kojim se Novak susreo u karijeri.Verovatno će morati da okrene 1:2 i zato će mu trebati mnogo energije(i znanja naravno) jer će i Tim(koliko ga ljudi na ovom sajtu potcenjuju da čovek ne poveruje,a lik igra brutalno dobar tenis) igrati bolje.Čak i ako ga pobedi čeka ga odmorni Nadal u finalu.

Aurora

pre 4 godine

Bez obzira ko pobedi nema sta da trazi u finalu protiv odmornog Nadala. Cetvrtak, petak, subota nedelja-to je Noletov i Timov raspored. Da sam na mestu jednog od njih dvoje odbila bih da igram u nedelju finale. Predajte Nadalu pehar bez borbe.Ako je to organizatoru turnira i Nadalu Ok, evo ti, uzmi pehar i radujte se svi.

Ajde

pre 4 godine

sad mu ne smeta vetar? hahahaha ljudi, ja ne verujem kakvim glupostima se vi zamlacujete
(balasevic, 07. jun 2019 17:19)

Rekao bih da te bas zabolelo izjednacenje, ali ono bas, priznaj

Medo

pre 4 godine

Reseno... mec je odlozen za sutra. Divota! Ko god udje u finale imace kraci odmor od Nadala sve je predvidjeno ovako od 2 kola... jer slepci organizatori nisu stavili oba polufinala u isto vreme 0a da svima bude isto. Ovako se Nadal opet nasladjuje dok gleda i odmara... najgori GS ubedljivo godinama to dokazuju,meč je odgođen za sutra jer je Đoković tako odlučio,izašle su informacije da je napustio stadion prije nego je meč službeno odgođen,može biti sretan ako ga ne diskvalificiraju.

VUK

pre 4 godine

Cirkus. A zar njima nije smor da Nadal stalno uzima njihov turnir ? Ne moraju baš toliko da nameštaju.Projektovali su i polufinale Rafa-Roger ,uzeli novac od tv prava, sad drugi finalista sa 30 sati manje odmora treba da ide na odmornog Rafu. Potpuno neregularno. RG je daleko i od nekih turnira 1000 . Nemaju pravo više da imaju status GS .

Majordomo

pre 4 godine

Francuzi mešto da organizuju... Pa evo vidimo kako to izgleda. Gren slem sa dugom tradicijom pretvorio se u najgori čelindžer po nivou organizacije i uslovima za igru. Da je sreće da su top igraći složniji i manje gladni para, pa da se dogovore sledeće godine da bojkotuju turnir me bi li se najzad nešto promenilo na bolje i tereni doveli na nivo 21. veka.

nenad

pre 4 godine

ово је тенис ко има више среће кад удари лоптицу какав ће фелш добити лоптица или да ли ће се уштоповати. штета није ово неки осредњи турнир овде би требало да гледамо врх од тенииса а ово нису услови

voja

pre 4 godine

Novak je sam sebi najveci neprijatelj, zasto toliko nerviranja prijatelju, pa kako je tebi vreme tako je i drugome, ako zelis da budes najveci svih vremena ovakve stvari nesmes da dopustis. Pozdrav

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Ako ovakavo vreme bude u nastavku, bojim se da Novak gubi. Nisam optimista. Pišem kog drugog prekida i 2/6, 6/3 1/3.

Nije prvi put. On ima ozbiljne probleme u ovakvim vremenskim uslovima.

Rastko

pre 4 godine

Ali organski ne podnosim ovog komentatora na ES. Smarač, pojma nema da prevodi, priča gluposti. A uvek ga uguraju da prenosi Novaka. Što bre ne uče, ne usavršavaju se ti komentatori, ovo što on lupeta, svako bi mogao.

Markobg

pre 4 godine

Komentator na RTS-u strasno neobjektivan. Naravno Novak je nas teniser,ali preteruje.  
(milann, 07. jun 2019 17:43) 

Upravo sam to htio da napišem. 
Kad Novak dobije poen - majstorija. 
Kad Tim dobije poen - sreća!
(Bosanac, 07. jun 2019 18:14

Ajde vas dvojica lepo na BBC tamo se objektivno i po vašem ukusu komentariše!

Borky

pre 4 godine

Koliko sa ovim finale postaje ne regularno.
Ko god da prodje imace mnogo mnogo manje odmora da se spremi za finale.
Strasno da se ovako nesto dogadja na gs turniru u 2019 godini. Sramota. Jedan od najgorih turnira uopste.

Boris

pre 4 godine

Ono sto je za Djokovica AO, za Federera W, to je za Nadala RG. Ako Djokovic misli da ga pobedi morace da mu iscupa srce(ovo sam cuo u nekom filmu :D ) ako ga povedi definitivo ce biti najbolji ikada, jeste on pobedio Nadala u crtvrtfinalu, jos veci je izazov u finalu, srecno Novaku mozda i uspe.

vrg

pre 4 godine

Jednom je jedan danski ekspert za tenis objasnio zasto Novak ima mnogo problema u nesvakidasnjim uslovima odrzavanja meca. Kaze da igracima koji igraju tehnikom,a ne snagom, vise smeta vjetar. Kao primjer je naveo i Federera. Ne znam da li je to tacno,daleko sam ja od eksperta,ali,eto,on tako rece. Nadam se da ce Novak ovo ipak izvuci u svoju korist.
(Cph, 7. jun 2019 17:25)

ne treba ti ekspert za to. ko ide na preciznost, treba mu sto bolje vreme, dok na ove sto biju lopticu vetar ne utice bas toliko.
sto posto ne bi ni rafa tako lako izasao na kraj sa federerom da je vreme bilo normalno.
ni djokovicu sad nije lako, jos ima sociva, pa kad udje ona stroka... stvarno sramota. ni malo ga ne postuju kao prvog nosioca i da je otisa sa turnira bez da ga nastavi, podrzao bih.

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Jadnooooo
Bolje da su organizovali rvanje u blatu!
Ubiše tenis, dva vrhunska meča!
Pa ski skokovi se odlažu zbog vetra,a ne može tenis!

Dobro je

pre 4 godine

Novak ne može da odigra gore nego danas.Koliko god Tim bude podigao svoj nivo igre,ako budu normalni uslovi za igru,mislim i dalje da je Novak favorit samo da se reši svojih duhova.

Dule V

pre 4 godine

Ljudi zaboravljaju da novak nosi kontaktna sociva I da je prakticno nemoguce za njega igrati u ovim uslovima. Organizatori-velika sramota!!!

bmiles

pre 4 godine

Znate sta mi je danas najdraze?Lupati minuse svim komentarima koji trce na rudu odmah kad Novak izgubi set i takmice se u pljuvanju po njemu uz opasku da je sve gotovo,3:0 i slicne gluposti!Sad je 1:1 u setovima pocinje treci set,ja predvidjam borbu u 5 setova i to samo zbog uslova koji objektivno vise odgovara Timu,ili bolje receno snasao se bolje!Verovatno opet ce biti prekid nagovestavaju pljusak od pola sata,ali nazalost po naseg sampiona,Tim u trecem setu vodi 3:1!Definitivno ce sada sledeci RG biti sa krovom bar na Satrijeru!

Mix

pre 4 godine

Ni Nadal ne bi unistio Federera da su bili normalni uslovi za igru.Sigurno da je Nadal bio favorit,ali Federer je izgledao kao kvalifikant.Jednostavno se Rafa mnogo bolje snasao u ovakvim uslovima.

bmiles

pre 4 godine

Nemojmo da smo smesni i naivni!Nije organizator prekinuo mec ni zbog Novaka ni zbog Tima.J..e se njima za njih.Oni gledaju svoj interes a to je NOVAC!Danas su doziveli fijasko u finansijskom smislu i morali su se dosetiti necemu a to je da prekinu mec i nastave ga sutra!Bice vise gledalaca,pokrice se bar deo gubitka sto im je cilj.Zato ce napraviti krov jer ocigledno para busi tamo gde burgija ne moze!
Normalno da je sad Tim vise nesrecan,jer imao je Novaka pod ovakvim uslovima,bolje se snasao,odgovara mu vise i drugih okolnosti ne bi vise o tome!E sad da li ce Novak uspeti da se vrati(verujem hoce,jer se ipak igra u 3 dobijena) druga je prica,ali stoji ovakvi uslovi mu ne pogoduju!
Dugo ce se pricati o ovim danasnjim mecevima polufinala,Federer je vec podigao glas na konferenciji za novinare!Mogu zamisliti koliko su besni sponzori!?Kao sto rekoh ne budimo naivni odavno je svet pa i sport krenuo samo da misli na profit,a GS u tenisu,kupovina i dodela vrhunskih svetskih smotri u bilo kom sportu,veoma isplatljiva i profitibilna stvar!

sinhro

pre 4 godine

Ljudi, to su vrhunski sportisti , njihovu snagu i izdrzljivost mi gledaoci tesko mozemo da shvatimo. Siguran sam da ce Djokovic uspeti da se odmori i pobedi Rafu u nedelju , jos je tu neki nas inat protiv svega i svih.
A sutra, ukoliko ne bude bilo vetra, Novak ce oduvati Tima. I lepo je komentator objasnio zasto vetar vise odgovara Timu nego Novaku i nisu mi jasni mozgovi koji su protiv Djokovica.

Macak

pre 4 godine

Kako me ovaj prvi set podsjetio na meceve Gorana Ivanisevica..cekamo nadamo se lozimo se.. On izadje na teren, i nakon dva gema skontas da on taj dan ne zeli da igra tenis..

trn

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa.
(Posmatrač, 07. jun 2019 17:28)

Uslovi su isti za oba igraca, to sto mozda jednom odgovaraju vise, a drugom manje je druga stvar.
I ti pricas kao Novak igra protiv nekog amatera pa taj lik nema nikakve finese. Alo covece, igra protiv cetvrtog igraca na svetu. Pa nije Tim tamo slucajno.

Mare

pre 4 godine

Ja razumem da je vetar i loše vreme ali je isto za obojicu. Novak previše pažnje posvećuje vetru, i nekako je u fazonu "zašto je ovakvo vreme kad ja igram, meni mnogo smeta vetar, neću da igram". Isto ne valja i kad je previše vruće. To je jedina stvar koju ne volim kod Novaka. Još jednom kažem, razumem ja da je loše vreme, ali isto je i protivniku. Čak bi Timu više trebalo da smeta vetar jer igra jednoručni bekhend samim tim i manju kontrolu kod tog udarca. Federeru je upravo vetar smetao kod bekhenda.

Beograd

pre 4 godine

Mislim sta reci. Najgora podloga najgora organizacija turnira u svetu. Svake godine kisa olujni vetar teren se natopi vodom i postaje svinjac i tvrdoglavi organizatori ne zele da pokriju krov vec prekidaju mec. Onda igraci idu vracaju se navijaci takodje prekida se u nedogled. Mucne scene. Nije mi jasno kako ovi iz teniske asocijacije ne suspenduju Rolan Garos dok se ne steknu svi uslovi potrebni za odigravanje meca. Bruka i sramota svake godine. Razumem da se protiv prirode ne moze ali pokriti krov napraviti ga pokretnim moze gotovo svaka amaterska firma da uradi na ovom terenu.

Kanidja PG

pre 4 godine

Nije Novak izmoren mecevima,kao nikad dosao je do polufinala za samo 11h:i 30min provedenih na terenu.
Nadal zakljucno sa Federerom danas 13h i 30min.
Problem je sto je imao tri dana odmora do Zvereva a sada igra dan za dan,dok Spanac odmara.
Ako posluzi vrijeme tj ne bude vjetra moze da vrati ovaj brejk protiv Tima i zavrsi mec u 4 seta.
Do finala u nedelju ostalo bi mu 24-25h odmora i mislim da umor nije izgovor u tom slucaju.
Neuporedivo je ovo sa Rimom tada je igrao 8h u dva Dana i izasao Rafi na duel posle manje od 15h odmora.
Nisu ni izazovi isti,ovo je cilj zivota sportskog dobiti Nadala u finalu RG sa svim sto to donosi Dzoker slem i bar 2 put osvojen svaki GS sto dva najveca rivala nemaju.
Ulog je ogroman,nikad veci.

krznena revolucija

pre 4 godine

Ne mogu da vjerujem kakve komentare citam. Vec otpisali svjetskog broja jedan.Pa nije Dominiku protivnik neki celendzeras, vec 15-tostruki Gs sampion, covjek koji je osvojio poslednja tri Gs-a,jedini koji je u karijeri osvojio sve,koji je danas osvojio set i ima samo jedan brejk gubitka. Tako da, uzivajte u sportu, danas je jedna prica, sutra mozda bude druga, ali cinjenice da se postuju. Slazem se da su uslovi nehumani za oba protivnika i da nije isto kad neko ima sve dane odmora, a neko igra uzastopno, ali poznavajuci Noleta premotace danasnji film u glavi i iz inata dati sve od sebe.
Idemooooo!

Andrea Djani

pre 4 godine

Videćemo šta će biti sutra , a to da će igrati i u subotu je bilo jasno još juče svakom ko je to hteo da vidi , a ko nije nek se raduje što se Nole muči i nek uživa u svojoj pakosti .

Veran

pre 4 godine

Odlična vest!!! Šteta samo za ovaj brejk pre prekida. Ali i pored toga, ako sutra ne bude ovakvog vetra i zaista bude mogao da se igra tenis, videćete opet zašto je Novak No-1-e. Oduvaće ga!

Neđo Valderama

pre 4 godine

Juče sam dobio gomilu minusa jer sam napisao da Novakova igra je bleda, da se ne kreće dobro i da udara mlako. Ovakva igra je daleko od potrebne kako bi se domogao titule...Ako smemo biti realni?

Ko

pre 4 godine

Mislim da je rešenje da se sutra igra i finale. Izdržaće oni. Šta im znači meč više, manje... A da je Nadal fer, insistirao bi da se da dan odmora i da se igra u ponedeljak.

ccc?

pre 4 godine

Potpuno neregularan turnir. Nisu isti uslovi za sve. Sve jedno, bilo ko pored Rafe da udje u finale, ima odmah sutra da igra finale, mrtav umoran dok Rafa odmara...Normalno nije Rafa kriv vec organizatori. Da sam na Novakovom mestu, ovaj turnir u buduce treba da preskoci..Sta ce mu sve ovo? Covek ne ume da igra u ovim uslovima, sporo, mokra sljaka, otezano se kreces, vetar duva?? Secam se jednog USAO kada je bio vetar...ista prica..Tim je mnogo mladji, odgovaraju mu ovi uslovi uz to decko je sljakas..Sljaka mu jemiljena podloga. Ne znam, jedino da vetar stane, da moze da se servira normalno, da lopta normalno odskace pa da Novak dobije. I posle sa odmornim Rafom?? Svaki vasar ima krov, barem sator ovaj vasar od RG nema...21. vek?

111

pre 4 godine

(lal, 07. jun 2019 18:30)
decko, lupas gluposti. ovde se radi da ce neko da odmara 2 dana a neko da igra 3 dana svaki dan?? shvatas? danas, pa nastavak sutra pa finale u nedelju?? to su isti uslovi? i onda kada taj dodje u nedelju igracu koji odmara 2 dana, sta ima da trazi? pobednik jednog GS turnira je neregularan pobednik..o tome se radi. taj ce da podigne pehar, osvojice ga boljom igrom ali je bio odmorniji od svog protivnika. ovde niko ne kaze da jednom igracu duva vetar, da je vlazna sljaka a drugi igra u boljim uslovim? njemu ne duva vetar ...jedino ako ti to tako razumes?

Borky

pre 4 godine

Vidim da pametnjakovići neće da razumeju, pa zato podpitanje: kad bi Barselona/Real igrali sa Zvezdom/Partizanom na teškom i blatnjavom terenu, da li bi šanse bile 50:50?
(Posmatrač, 07. jun 2019 19:34

Kakav si ti pametnjakovic. Pa nije razlika izmedju Djokovica i Tima ista kao izmedju gore pomenutih timova a Zvezda i Partizan bi imali vece sanse da iznenade po losem terenu nego u idealnim uslovima. Pa sto mislis sto se vrhunski fudbaleri uvjek zale na los teren ili lose vremenske uslove i zasto svi strucnjaci uvjek po pravilu naglasavaju da los teren poguduje ekipi koja se brani?! E moj pametnjakovicu.

Nekako s’ proleca

pre 4 godine

Gledam na britanskom eurosportu, ljudi pa samo da znate koliko prozivaju Novaka za to sto je zatrazio da se prekine mec u ovako NEREALNIM USLOVIMA. Pa imaju li obraza da tako nesto uopste dovode u pitanje. A onda se desio kratak isecak Federerove pres konferencije gde je rekao da je sreca ubaciti lopticu u teren po ovakvim uslovima. Kad su to culi onda su promenili plocu a ja izneverovao u potpunosti. Koliko im je krivo za njegov uspeh uvek pokusavaju na neki nacin da ga omalovaze. Ne branim ni ja Novaka isti su uslovi i Timu ali sigurno da treba prekinuti ovo. Vidimo se kad se nastavi mec, srecno Nole!

Kanidja PG

pre 4 godine

Anica
Svaka to je sveta,bravo za komentar.
U inat svima uprkos svemu treba da izadje sjutra i pokida Tima za sat vremena.
Ako sad nema zelju kad je na dva koraka od istorije a kada drugo?
Federer nikad vise nece uzeti to je jasno RG ,Nadal takodje djavolski tesko AO,Novak bi bio jedini koji ima bar svaki GS dva put osvojen.I opet bi imao vise bodova na listi nego 2 i 3 zajedno (Nadal,Federer).
Na kraju svega samo on i moze dovesti Nadala na ivici poraza kao npr 2012 7-9 peti set,Tim nikako vidjeli smo prosle god.

Рајко

pre 4 godine

Federer and Nadal - 2 matches in 5 days (longer rest before the finals) 
Djokovic and Thiem - 3 matches in 4 days (shorter rest before the finals) 

Well done Roland Garros, you succeeded in becoming the worst tennis tournament in the history of tennis

anica

pre 4 godine

Uzmite dodelite titulu Nadalu i cao djaci, znali su da ce biti vetra i kise, znali su da postoji mogucnost odlaganja i dozvolili su sve ovo...nemate krov, nemate reflektore, ali zapamtite ovaj komentar, sutra i prekosutra ce vam otpisani pokazati od cega je satkan. Isplakah se samo tako!!!!!!!

papadom

pre 4 godine

Ali kada mi domaci i uvozni strucnjaci objasne ovde "pa vetar je i jednom i drugom...",alo strucnjaci jeste li svesni koliko je Novak kompletniji igrac od svakog igraca na ATP touru,od Thiema takodje...njemu vetar onemogucava izuzetno mnogo vise udaraca i taktickih stvari da odradi u odnosu na protivnike.Mislite o tome,strucnjaci domaci i uvozni.
(neko, 07. jun 2019 17:16)

E, ovo je vrh! Svakojakih lupetanja sam ovde pročitao, ali ovo sve pobedjuje. Koja logika! Sta sve neće smisliti u svom očaju.

no name

pre 4 godine

Stotine komentara o tome da li ce Novak sutra reketom zaraditi par miliona eura, ili ce ga u tome spreciti vetar, kisa, zrnce peska koje upadne u socivo, i to sve iz gladne zemlje koja je prosle nedelje bila poplavljena? Manje hleba, vise igara?

Sub013

pre 4 godine

"Treći set je mirno počeo. Prva četiri gema su protekla maltene bez ikakvih iznenađenja. Đoković i Tim su se viteški borili za svaki poen, pa su na svom servisu bili uspešni i bilo je 1-3 posle prave tuče sa vetrom."

Prva 4 gema su protakla bez ikakvih iznenadjenja, svi su sacuvali svoje serve i rezultat je bio 1-3 lol. Dajte malo koncentracije kad pisete.
Idemo Nole, mozes ti to, ako neko moze to si ti! Srecno majstore!

petar

pre 4 godine

Naravno da navijam za Novaka ali se bojim da je ovo kraj. On na ovom turniru nije imao ozbiljan meč u kojem bi se videlo da u stvari nema jaku igru pa je igra izgledala savršeno. Njegovi su udarci veoma mlaki za ovaj rang takmičenja, u odnosu na Tima ili Rafu. Mislim da je on samo hteo da osovji Pariz ali isto tako mislim da su to nerealne želje jer i Rafa i Tim su u boljoj formi trenutno od njega i igraju bolji tenis. Uostalom, početak meča je to i pokazao, brzi brejk, nerešivi ropblem gde poslati lopoticu da je Tim ne vrati jer loptica je spora, i uglavnom u reket protivnika. Na taj način nema šanse, sa Timom sa osnovne lineje je mrtav.

SV

pre 4 godine

Gledam javni...tamo je sve protiv Novaka, i vetar, i kisa, i skupljaci loptica, i loptica koja nece preko mreze, a sudija u svakom trenutku moze da dosudi kontumaciju Novaku. Sve pobrojano navija za Tima, strasno.

Millennium

pre 4 godine

Ovo je sramota! I prema Đokoviću, i prema Timu i tenisu generalno. Izvedite ljude da igraju na livadi, podignite montažne tribine okolo možda će vam to biti u duhu tradicije. Englezi tri koplja ispred Francuza u svemu! O Nemcima i Amerima da ne govorim.

anica

pre 4 godine

Nista ne menja cinjenicu da se gleda samo ko je osvojio...tako da ove nase price NAZALOST padaju u vodu...da l je neregularno, da l je neko odmarao manje vise njih zapadnjake to ne zanima, rade kako njima odgovara, i moze im se.

MK Kostić

pre 4 godine

Upropašćen verovatno poslednji meč Federera protiv Nadala na Rolanu Garosu, a evo sad i drugo potencijalno zanimljivo polufinale, samo zbog nezajažljivosti i nesposobnosti organizatora. Uslovi za igru jesnostavno nisu normalni, nije važno ko pobeđuje a ko gubi. Umesto teniskih poslastica gledamo mučenje. Ubedljivo najgori mečevi ove godina na turnirima iole više kategorije. Teška blamaža za Rolan Garos. I ovde na tribinama publika je prilično nezadovoljna, imaju i razlog; a i karte nisu ni malo jeftine.

VS

pre 4 godine

Trebali su se igrati istovremeno mecevi dok je jos vrijeme bilo iole tolerantno, kao I zenski mecevi. Ovo je sada mucenje, na stranu rezultat, kreni stani. Al ajd.

Mikii

pre 4 godine

Uzmite dodelite titulu Nadalu i cao djaci, znali su da ce biti vetra i kise, znali su da postoji mogucnost odlaganja i dozvolili su sve ovo...nemate krov, nemate reflektore, ali zapamtite ovaj komentar, sutra i prekosutra ce vam otpisani pokazati od cega je satkan. Isplakah se samo tako!!!!!!!
(anica, 07. jun 2019 18:33)

Procitajte dobro komentar iznad. I tri puta ako treba. Vrlo brzo cete shvatiti da smo kao narod u dubokom, dubokom kanalu. Ona se isplaka, ja se prekrstih samo tako. Evo, da dodam i koji uzvicnik da bude uverljivije !!!!!!!!

Zuja

pre 4 godine

Dobro što je meč odložen za sutra. Više mi žao što nije prekinut kod 1-1 u setovima nego su nastavili po onoj vetrometini da igraju. Stojiš da serviraš a zemlja ti leti u lice pa ono još nisam video. To je bilo isto u prvom meču Federera i Nadala, ko je ono dozvolio i kome je to interesantno ja nemam reči! Novak je bio na dobrom putu da izgubi, videlo se da ne može ući u ritam u onakvim uslovima? Neprepoznatljiv. Zato je sutra novi dan, jeste ima Tim brejk prednosti ali ništa to nije nedostižno ima još dosta da se igra. Siguran sam sada da ukoliko kojim čudom Tim i dobije ima da rodi tele kako bi došao do toga. Ovo danas je mogla i biti njegova da kažemo laka pobeda, obzirom šta smo gledali.

Kanidja PG

pre 4 godine

Dorcol
U pravu si 2013 igrali su 5 setova.Gledao juce malo 4-3 u 5 setu za Novaka,servis 40-40 i cuveno pecanje.Imao ga je tada kao nikad prije,sve do 2015 i rasturanja u cetvrtfinalu.
Vjerujem i sad da moze i ove god i pod ovakvim uslovima,samo da se otrese od Tima sj.
Nadal je najveci navijac Tima u ovom polufinalu.

kritičar opšte prakse

pre 4 godine

Ovde svi pišu, kao da će se u nedelju sigurno igrati, a prognoza govori nešto sasvim drugačije.
Veoma je realno da Novak i Tim odigraju sutra, a onda zbog celodnevne kiše, dobiju taj dan odmora koji im treba, jer bi se finale pomerilo za ponedeljak.
Trenutno sve ukazuje na takav scenario, jer prognoze kažu da će sutra i u ponedeljak biti oblačno i ugavnom suvo, što pogoduje Novaku, dok se za nedelju i utorak, najavljuju obilnije padavine.

Baghdatis

pre 4 godine

Ono finale US Opena sto je samo zbog vetra izgubio od Murraya je dokaz da mu ti uslovi ne odgovaraju bas najbolje... tada je bio za klasu bolji igrac.

mladen

pre 4 godine

Ne zelim d neko misli d aprovociram Novakove navijace, ali sam pocetk meca govori cime raspolaze Novak, a cime Tim. Procnite od servisa pa nadalje. Zao mije, ali ovo uopste ne sluti na dobro. Bice ovo bolno. Bolnije nego poraz od rafe u Rimu, jer je Tim nova snaga. Brjek u startu njbolja opcija za Tima. Mpzemo racunati da je set gotov. Tim kad povede - ne gubi.

veliki strumf

pre 4 godine

Voleji nisu ni nivo rekreativca. Bruka! Sve ih je promašio. Sve mu smeta, nezainteresovan, nekoncentrisan, ne zna šta radi... Sto gresaka a jedan viner dok ga Tim reseta i ima ih već 8. Tragedija od tenisa u prvom setu. Da li će naći način da nešto promeni - videćemo. Ovaj nivo igre je smešan, a ideja sa volejima očigledno totalni fijasko.

Neko ko voli svoju zemlju, ali od ljubavi se ne živi

pre 4 godine

Osvojen drugi set. Gledajte sad kako Nole dere Tima. Ali kako god, ovo su nehumani uslovi za igru za bilo kog tenisera. Mučenje za njih, a i za nas.

King Roger

pre 4 godine

Sto ne kazete da je vetar bio neprijatelj Federeru nego eto samo Nolu smeta.Pa koliko je samo Kralj Federer promasivao zbog vetra u prvom i drugom setu.

Jao

pre 4 godine

Aj majke ti kakve finese,Novak nije tehnicar nego odlican radnik i takticar
(Dusan, 07. jun 2019 17:38)

Hahahaahhahahahahahahaha gasi internet ahhahaahhahahahahaah

Paki

pre 4 godine

Nadam se pobjedi Djokovica,ali lose je krenulo po njega,nazolost gubi prvi set,a nemozemo traziti izgovor vjetar,i Nadalu i Federeru je isto bilo.

sin lovca na medvede

pre 4 godine

Ovo vrlo malo lici na tenis, ali uslovi su jednaki za obojicu. Da je rec o fudbalu rekao bi da tezi teren, pomaze slabijem..za tenis ne znam.
Cinjenjca je da je ovo na granici regularnisti.

djoka

pre 4 godine

Jadni Rolan Garos!!! Pa jel ovo Grend slem??? Polufinale a tribine prazne, nema par hiljada ljudi na stadionu. Francuska sramota! Treba im oduzeti ovo.
(veliki strumf, 07. jun 2019 16:09)

Nisu atraktivni protivnici.

neko

pre 4 godine

U normalnim uslovima za teniske meceve,raskovo bi Novak ovog Thiema ko seljak shupu!Ovako,kada kilavi Francuzi ne umeju da naprave krov i uslove za tenis nek mu je Gospod Bog svevisnji u pomoc danas!!!

Srbin

pre 4 godine

Aj majke ti kakve finese,Novak nije tehnicar nego odlican radnik i takticar
(Dusan, 07. jun 2019 17:38)

Djokovic sestu sezonu za rodom najvise poena dropsotom, sta je dropsot nego tehnika, ograniceni covece, nije ti ovo fudbal pa da mozes samo da trcis i da postanes nesto, auuu kakvi ograniceni ljudi imaju pristup internetu, au

Time

pre 4 godine

Sramotno za jedan GS turnir. Svi mogu da obezbede pokretne krovove samo RG sebi dozvoljava da se ovako poigrava sa zdravljem igraca, ritmom igre, koncentracijom i vremenom najboljih tenisera. Publika takodje uskracena za spektakl. Veliko razocarenje.

Lakic

pre 4 godine

RG jednako Rafa, sve ostalo je statistika greska... Ruku na srce Novak je ove godine mislim bio spreman da ovakvog Rafu dobije, posto ovo nije maj bolji Rafa al ajde.. E sad neznam kakve novak ima savetnike ali veliku glupost je ucinijo u Rimu samo je dao Rafi samopouzdanje nije to smeo uopste da igra to finale... Sto bi rekli dao je asov a ovaj mu je iskopao rupu u koju ga podlozi na RG... Pogotovo zbog svega ovoga sto se danas desilo. Steta za Novaka inace mislim da bi imao tri RG u karijeri da nepravdi gluposti i da malo taktizira!!!

veliki strumf

pre 4 godine

Prestao da se izivljava na mreži, počeo da dalje balone - promena taktike i dođe set. Samo forhend funkcioniše u igri, svi ostali elementi i dalje loši.

mladen

pre 4 godine

Samo da stane kisa i sve ce biti gotovo za sat najvise, Novak naprosto NEMA IGRU za Tima na ovom turniru. Ovaj ga unistava jakim udarcima sa osnovne linije, a i servira mnogo bolje. Novak ni iz smeca nije u stanju da zavrsi poen. Previse se fokusira na vetar, jer i Tim ima iste uslove.Nije u pitanju vetar vec NEMOC. Prvi set je dao prakticno. Tima ovde samo Nadal moze dobiti i to ce se desiti u nedelju. Znaci, pustite teorije zavere. Tim igra BOLJE. I zato je na pragu finala. Novaku treba cudo ili zestok pada u igri Tima. A to ce se tesko desiti.

dr. Roddick

pre 4 godine

@x

"Kad je jak vetar, kvalitet ne dolazi do izražaja i šanse slabijeg rastu."

Znaci ako je vetar dovoljno jak, onda bilo ko sa ulice bi imao recimo 50-50 sanse da pobedi Nadala na sljaci..jer ce se covek sa ulice bolje snaci u nepovoljnim uslovima nego Nadal.

Cestitam na logici, ako su ovakvi ljudi vecina u zemlji, onda nam se lose pise.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Koja sramota i bruka od turnira.Jel postoji još neko ko misli da ovaj turnir treba da postoji u Francuskoj?Koja sprdnja.Kao u Bangladešu!+

Hari

pre 4 godine

Ljudi jel moguce da nema zive duse na tribinama?
(ivan grozni, 07. jun 2019 16:03)

Nemas pojma koliko mi je drago zbog organizatore, nece se najesti para onaj sto sto je planirao, poluprazne tribine Federer Nadal, sad i ovde, bas mi je drago zbog njih.

Qwerty

pre 4 godine

Igra ko baba neka. Kao da nikad nije igrao na vetru. Moze da se zali, a moze i da odigra najbolje sto moze u ovim uslovima. Za sada samo ovo prvo.

veliki strumf

pre 4 godine

Opet pad u igri Noleta u 3. setu a Tim se nekako bolje prilagodio uslovima nakon 2. seta. U drugom setu bilo je 10-3 u viner ima za Novaka a u trecem je do prekida 6-1 za Tima. Ogromne su to amplitude.

Sabre

pre 4 godine

Super, opet ista prica ko u Rimu. Cak i da se digne sutra i odigra fenomenalno, tesko ce dobiti malog smaraca, a to znaci da ce opet biti umoran za finale, dok se Nadal lepo odmara dva dana. Bah.

djenka*

pre 4 godine

Ovo je smesno. Smesan turnir , smešna organizacija. Favorizovanje Nadala se nastavlja. Novak ceo turnir kasni za njim, kao i u Rimu. Ovaj igra po lepom vremenu dan ranije, novak se razvlači, odlaze, igra po vetru. Nemogući uslovi. Finale će nažalost biti unapred dobijeno ko god da prodje sutra. Po mom mišljenju Novak nije favorit na šljaci pored rafe. Može da ga ugrozi ali samo odmoran 100%. To će teško biti izvodljivo ovoga puta. Nike gura Nadala zbog Novaka a isto tako tim forsiranjem će miljenika Rogera baciti na drugo mesto večne liste najvećih turnira. Novak će biti blizu da ih stigne ali ipak ostaje treći. Naravno po broju mastersa i broju nedelja će Nole biti broj 1. svih vremena. Zauvek . Sa preko 320 nedelja možda i celih 350. I naravno sa H2H boljim. Živi bili pa videli.

Waterpolotenis, SM

pre 4 godine

Napisah ranije da bi trebalo prekinuti, eto ucinise to.
Mozda ovo vise odgovara Novaku, ko zna kako ce se zavrsiti mec.
Postujem tradiciju da se igra bez svjetla da se igra na otvorenom itd.
Ako onda organizator odluci da postuje to, treba da je spreman da igraci sacekaju dan ili dva ili vise da bi uslovi za igru bili regularni. Ovo je danas bio vjetar olujne snage. ovo nije bio samo "vjetar" oblaci prasine su letjeli, kisobrani, sesiri, papiri..
Otkazivanja su skupa zbog TV prava i reklama sponzora koje se pojavljuju. E ne moze i u dzep i u kesu.
Postuj tradiciju, plati odstetu sponzorima, vrati pare gledaocima a ne ovo muljanje, razvuci koliko mozes da bi sve bilo sto isplativije.

bmiles

pre 4 godine

Kao sportista nisam voleo igru kad vetar duva preko 50km na sat.Gde je tu lepota!?Pokazao je to prvi polufinalni mec,gde razbijacu kao Nadal je vise odgovarao nego prefinjenom Federeru.Verujem,da uprkos lagano izgubljenom prvom setu nas sampion ce se prilagoditi i naci nacin da pobedi nezgodnog i samouverenog Austrijanca!Zavrsicu sa cuvenom mornarskom izrekom:Neka ti je vetar u ledja sampione!Ajmo Nole,mozes ti to!

Dorćol

pre 4 godine

Kandija

Greška. Djokovic Nadal u finalu 2012 su igrali 4 seta. Tu je kiša prekinula nalet Novaka, a i mrak.

A 2013 je bilo to što ti pričaš, samo je u pitanju bilo polufinale. Ne finale.

zz

pre 4 godine

Oduzeti Roland Garosu licencu dok ne stave krov. Iz godine u godinu iritiraju i tenisere i ljubitelje tenisa. 
(Lepi, 07. jun 2019 17:03) 

rece srbenda koji prati tenis od 2011-te haahahahha
(Sta ucini to Bautisto Agute??!!??, 07. jun 2019 17:12)

Na stranu što se slažem, ali šta je to uradio Batista Agut ako nije tajna?

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Предај меч да те Надал не понизи да три пута шест нула. Није ово твој терен. Батали, бежи и не појављуј се више.

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

Hahaha, prazne tribine! Završili Fedal i svi otišli kući i na pecanje, ne zanima ih naša megazvezda kako pika tenis da gledaju.

Branko_Bundes_Republik_Deutschland

pre 4 godine

Realno nivo igre "Ne želim u finalu da igram protiv Nadala". To se vidi iz aviona. Pa rekreativci ne bi neke njegove poene promašili. Uvaljuje Timu kosku za finale. Meč je gotov poprilično.

zex

pre 4 godine

1-1je Novak je pokazao da je mnogo kvalitetniji i raznovrsniji igrac od Tima. TIM NEMA IGRU ZA NADALA AKO PRODJE U FINALE. SAMO SE VI LOZITE DA JE NOVAK SLAB. NOLE NOSI SOCIVA I IMA VELIKE PROBLEME SA VETROM, PADA MU KOCENTRACIJA, NERVIZAN JE I MALODUSUN.

Tweak

pre 4 godine

Prekid što se tiče nastavka ovog meča više odgovara Novaku (dalo se primetiti i posle prvog prekida) ali sve u svemu ide Nadalu na ruku. Igra u prvom setu očajna, naročito na mreži, Tim izuzetno siguran na servisu, u drugom je Đoković polako našao igru a pauza je izgleda poremetila Tima i uzeo je set zasluženo, na početku trećeg ponovo nesiguran na servisu, videćemo kako će ispasti sutra.

matkke

pre 4 godine

Krov jedino rešenje. Dvoranski uslovi se naprave od ovih ne-uslova i uzivaju i publika i igraci na terenu.. Ovo je sve samo ne tenis, jer ga logicno nije moguce igrati

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Ljudi koji kažu da ovi uslovi bolje odgovaraju Thiemu, nemaju veze sa tenisom. Thiem je uskraćen za jedan udarac, a to je jednoručni backhand, koji je pretežak i u normalnim uslovima jer zahteva neverovatnu tehniku, forhend može da se igra zatvorenih očiju i možete da zakasnite na udarac, a jednoručni bekhend zahteva pripremu na udarac, i ne smete nimalo da zakasnite na udarac jer loptica ide nekontrolisano u aut. Toliko o tome koliko znate o tenisu i kome više uslovi odgovaraju.

Helena

pre 4 godine

Dok je igrao sa kvalifikantima u prva četri meča, sve je bilo u redu. Niko se nije bunio. E, a sad kad se pojavio ozbiljan protivnik, koji preti da ga dobije, e onda neki smatraju da Rafa treba da ispadne džek i da traži da se igra u ponedeljak, da bi se Novak odmorimo.
Sad se opet kuju teorije zavere. U podredjenom položaju jer je u drugom delu žreba.
Jedno je iživljavati se nad 150 - im igračem, a nešto sasvim drugo igrati sa specijalistima za šljaku.
Da se razumemo, nemam ja ništa protiv Noleta, ali stvarno je degutantno duvati se nakon pobede nad Štrufom i onim mučenicima za koje niko nikad nije čuo.
Ako dobije Tima i Rafu, e onda je stvarno bez premca! I treba mu skinuti kapu! Nek pokaže da je bolji od Kralja Šljake!!!

bane

pre 4 godine

Bez obzira na vetar i kišu, ovo je jako loša partija Djokovića. Previše plašljivo igra, skroz je stegnut kao da nije on br. 1 nego Tim.
Veoma loš utisak je ostavio na mene i ako radikalno ne promeni taktiku, ništa od finala. Nadal je počistio "najboljeg" i na pragu je 18-tog GS. Samo je pitanje vremena kada će prešišati Federerovih 20 i zvanično postati GOAT.
Šteta za Djokovića, jer da je imalo hrabrije igrao, pomeo bi Tima sa terena i zakazao finale.

pribil

pre 4 godine

kanidja pg@ Sve je namesteno iz aviona se vidi, Nadalov zreb smesan, Nisikori i deda, a Federerov zreb jos smesniji, jedini pravi protivnik rekovalescent Vavrinka. Djokovic, vec u cetvrtfinalu na Zvereva pa na Tima, obojica jako opasni, plus namesteno da igra posle Nadala da bi ovaj imao dan vise odmora. Mozda sam ja naivan i teoreticar zavere, ali slucajno pratim tenis vec 34 godine od ere Mekinroa, Lendla i ostalih. Nadal ce osvojiti, a sponzori zaraditi. Simply my friend

Henry Chinasky

pre 4 godine

Pre dva dana Đoković reče da ga kiša ne plaši. Juče i danas hvalospevi i bajke o Đokoviću, kao da nije sa ovog sveta, a na terenu kao mali početnik. Tim ga rastače kao staro vino.

Drnda

pre 4 godine

Ljudi jel moguce da nema zive duse na tribinama?
(ivan grozni, 07. jun 2019 16:03)

Bilo je puno za Federera. Nisi gledao? Valjda to nešto givori?

Munze

pre 4 godine

Vreme na zalost ne ide na ruku Novaku, podseca me na ono finale US Open-a protiv Murry-ja, kada je vetar skroz pomeo Noletovu igru. Nista, samo da se nadamo da Novak ostane smiren i da mozda krene neki jaki pljusak... Ajmo Nole

Filip

pre 4 godine

Hvalaa organizatorima sto ga nisu stavili da odigra polufinale kada i nadal nego su mu stavil igra po vetru i kisi...
(Mane, 07. jun 2019 18:05)
Sramota stvarno, Federer i Nadal uopste nisu igrali po vetru

xxx7

pre 4 godine

Uslovi nista gori, naprotiv, nego u prvom mecu...ali Novak toliko karikira i pali masu da reaguju na to,da je strasno. Ako bude poveo u drugom setu, nista mu vise nece smetati.

dr. Roddick

pre 4 godine

Ako Novak pobedi danas osvojiće turnir. Ako ne - onda neće.
(Djido, 7. jun 2019 16:14)

Prijatelju, zar ne vidiš da nema spasa za našeg nola.

zoran

pre 4 godine

Novak nosi sočiva a oni koji ih imaju znaju šta to znači kada se po vetru dugne prsak i prašina. Neće se on žaliti ali za njega su ovo nemogući uslovi !

milann

pre 4 godine

Ovakvi su uslovi bili i za Nadala i Federera pa i za Thima. Tako da ne treba tu puno izgovora traziti.
Thim udara snazno,Djokovic se breca i savija. To mu nista nece doneti. Po meni ne sme da ide precesto na mrezu, igra prosecan volej i Thim dobro udara udara pasinge. Nego da 'vata ritam sa bejzlajna.
Ima tu Nole jos vremena,samo ne sme da izgubi drugi set.

Jovan

pre 4 godine

@ Koliko komentator kuka ovo nije normalno.
(Blue Moon 1649, 07. jun 2019 17:13)

"Da li moram opet da napominjem da je bio los odskok"
Zemljace nemoj vise molim te.
Inace covek konstantno prica da po prognozi vetar bi trebalo da stane uskoro, a i na satelitskoj i na accuweather prognozi vetar duva do 8,9 uvece (30,40 na sat).

salamander

pre 4 godine

Ono, kad si prvi na svetu, hoces da postanes najbolji ikad i dosao si da osvojis turnir, a ovamo vetar duva samo na tebe i treba ti kisica da bi igrao svoj tenis

Waterpolotennis

pre 4 godine

nakon pvog prekida malo ko se sa skupljih mjesta na tribinama vratio da gleda, garant se griju u nekom salonu uz picence i gledaju na ekranu, ili su otisli kuci. Ovi jadni navijaci sa visokih tribina sad nakon drugog prekida pokusavaju da izdrze, vjetar iskrece kisobrane..stvarno su uslovi potpuno neregularni , i za jednog i za drugog. Ipak na glavnom sudiji je odluka pa kako on..tj. kako ljudi sa lovom koji su platili TV prava odluce tako ce i biti. Steta, ocekivao sam da gledam dobar tenis.
Steta, pokvarilo je vrijeme i prvi mec, Federer se stvarno spremio za ovo, ali nije ova oluja ni po njegovom ukusu.

Volina

pre 4 godine

Sreca pa je mec prekinut i nastavice se sutra mislim da je to odlicno za novaka jel sa ovakvom igrom ne bih imao sanse protiv gorostasnog tima mislim da mu vetar smeta zato jel mu duva u lice i nanosi sljaku a dobro je poznato da novak na ocima nosi sociva pa mislim da su mu zbog toga oci mozda alergicne na sljaku sve u svemu dobro da je mec prekinut

Medo

pre 4 godine

"Cirkus. A zar njima nije smor da Nadal stalno uzima njihov turnir ? Ne moraju baš toliko da nameštaju.Projektovali su i polufinale Rafa-Roger ,uzeli novac od tv prava, sad drugi finalista sa 30 sati manje odmora treba da ide na odmornog Rafu. Potpuno neregularno. RG je daleko i od nekih turnira 1000 . Nemaju pravo više da imaju status GS"trenutno je nebo VEDRO iznad Pariza,Đoković je odlučio da ne igra,na Eurosportu je objavljeno da prije nego je meč službeno otkazan Đoković je napustio stadion.Da je neko lošiji igrač bio bi diskvalificiriran.Meč se mogao komotno završiti danas.Đoković je odlučio da se to ne desi.

v

pre 4 godine

Šta je bilo da je bilo. Viša sila, jbg. Ja verujem da će sve biti u redu. Samo da se nekako iščupa sutra. U ponedeljak će izaći ravnopravno Nadalu na megdan, pošto verujem da nema šanse da se odigra tada finale. Vajda ima ključnu ulogu da smiri Novaka jer on je živac, već ga vidim kako besni i baca stvari po hotelu. Ova prilika je sada i ovde, koliko god prepreka da ima, samo treba da misli da ovo pitanje je da li će se ponoviti i zato hrabro, napred i idemo da pobede.

igor

pre 4 godine

Za tri sata samo treba staviti komentare na hronoloski raspored i citati komentare i posmatrati sav vas ocaj koji ostavljate ove negativne komentare na racun Noleta i gdje favorizujete Tima.

Milan

pre 4 godine

Ko se seća zna da je Novak i protiv Mareja i finalu US Open-a 2012 igrao po ekstremno jakom vetru i izgubio 3-2, iako je bio favorit. Naprosto se ne snalazi u takvim okolnostima.

Goran ks

pre 4 godine

Ovako se Nadal opet nasladjuje dok gleda i odmara... najgori GS ubedljivo godinama to dokazuju
(ivanho013, 7. jun 2019 18:28)

Ne samo Nadal, evo i ja se nasladjujem kao i svi njegovi navijaci, pukni od muke.

Helena

pre 4 godine

Ljudi, vi ovde pričate o nekom finalu sa Nadalom, a većina ne uzima u obzir činjenicu da je Tim uzeo set i ima brejk prednosti!
Ogromna većina ignoriše činjenicu da se i Tim pita!
Ovde se pravi račun bez krčmara. Dajte prvo da vidimo šta će biti u nastavku meča. Novak, očigledno, da teško pronalazi rešenje za igru protiv Tima koji je odličan! Dečko ima samopouzdanje, već je bio u finalu i, po meni, ovo što je pokazao danas više zaslužuje finale nego Nole!

Aranđel

pre 4 godine

U ovim uslovima nema Novak nema nikakve šanse. Protiv udarača kao Tim, igrač poput Nola koji igra na retern i preciznost u uslovima jakog vetra u ozbiljnom je hendikepu. Novak igra tek da prebaci, ne može da pogađa ćoškove, dok ovaj zapinje, pa šta bude, a uglavnom pogađa. Samo kiša i odlaganje mogu da mu pomognu, jer vetar danas neće stati. Štata, jer ovde nema ni T od tenisa.

Borky

pre 4 godine

Ovakvo ponasanje je sramota za svakog sportistu a da ne pricamo o broju 1. Sramota da se covjek uvjek ovako ponasa kad mu nije sve potaman. Da be bude zabune naravno da sma veliki obozavatelj Novaka al ovo me je uvjek nerviralo kod njega.

HanSolo

pre 4 godine

Novak ovo na žalost gubi.. U vetru mora se biti hrabar i udariti loptu.. On nije dominantan.. Ne uzima inicijativu.. Ništa to nije dobro..

tennisman

pre 4 godine

Jeste da na igru utice vetar, ali vetar smeta i Timu, a i koliko god da je jak vetar Novak mora da pogadja ciste voleje na mrezi i neke lake vinere, nesto drugo je u pitanju, vidi mu se da ne zeli da igra

xxx7

pre 4 godine

@ Ja reko u predhodnom komentaru da treba seliti ovaj jako bitan turnir iz Francuske a vi rokate minuse?! 
(Jon Bon Jovi, 07. jun 2019 16:19) 

Covece nedokazani, Francuzi su izmislili tenis. Stavice krov za dve godine i reflektore i resice i taj problem. Ne vrti se ceo svet oko tvojih zelja i perfektnih uslova za Djokovica. Kako je drugima tako je i njemu.
(Jovan, 07. jun 2019 16:34)

pa konacno normalan komentar. Turnir traje 123.god.i sad ce Srbi da ga sele iz Pariza, zato sto zaboga uslovi ne odgovaraju Novaku! Uslovi su danas manje vise isti za svu cetvoricu, pa izvolte gospodo.

Malek

pre 4 godine

Gledam na britanskom eurosportu, ljudi pa samo da znate koliko prozivaju Novaka za to sto je zatrazio da se prekine mec u ovako NEREALNIM USLOVIMA. Pa imaju li obraza da tako nesto uopste dovode u pitanje. A onda se desio kratak isecak Federerove pres konferencije gde je rekao da je sreca ubaciti lopticu u teren po ovakvim uslovima. Kad su to culi onda su promenili plocu a ja izneverovao u potpunosti. Koliko im je krivo za njegov uspeh uvek pokusavaju na neki nacin da ga omalovaze. Ne branim ni ja Novaka isti su uslovi i Timu ali sigurno da treba prekinuti ovo. Vidimo se kad se nastavi mec, srecno Nole!
(Nekako s’ proleca, 7. jun 2019 17:04) # Link komentara

Odakle gledas druze?
Pozdrav iz Mancestera.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Jadni Rolan Garos!!! Pa jel ovo Grend slem??? Polufinale a tribine prazne, nema par hiljada ljudi na stadionu. Francuska sramota! Treba im oduzeti ovo.
(veliki strumf, 07. jun 2019 16:09)
Петак, радни је дан.

Caw

pre 4 godine

I evo ga gestikulacije, neko njegovo nerviranje - podsmevanje a kad ga Thiem zakuca samo ćuti pognute glave.
Pa šta se stidiš? Ko je svetski broj jedan? Ko je naosvajao sve te silne titule i 15 GS? Ti ili Thiem.
Opet Novakov sramota stav, ovako ako nastavi gubi lagano 3:0
Austrijanac smiren i pun samopouzdanja

comi...

pre 4 godine

ko je pratio novaka, zna da ima problem sa ovakvim vremenom. on ima sociva i verovatno u ovakvim
uslovima ima problem sa prasinom. ako ostanu ovakvi uslovi, veca je sansa za tima koji zasluzeno igra polufinale, decko je odlican na sljaci, na kojoj je nadala dobio vise puta.

djoka

pre 4 godine

Cak i da Djokovic kojim cudom dobije ovaj mec u finalu bi ga Nadal rastavio na proste cinioce zato mu je bolje da ovde izgubi i opravda poraz losim vremenskim uslovima.

interesuje me

pre 4 godine

Kako od ovih Novakovih navijača nikako da se sjeti da je jedino od tenisera njihov ljubimac pred početak RG nahvalio organizatore turnira za organizaciju i pripremu turnira i pri tom izjavio da je posebno oduševljen novoizgrađenim centralnim terenom!

kaligula

pre 4 godine

Ne samo Nadal, evo i ja se nasladjujem kao i svi njegovi navijaci, pukni od muke.
(Goran ks, 07. jun 2019 18:50)

Ti odavno već pucaš od muke i to se tako vidi. Pusa! :*

ti ćeš meni

pre 4 godine

Tisina bre.. gledam najboljeg igraca svih vremena.
(Miroslav, 07. jun 2019 16:08)

Nije Tim najbolji. Muster je bio najbolji. Iako, ni Federer nije loš.

srbislav

pre 4 godine

Ne zelim d neko misli d aprovociram Novakove navijace, ali sam pocetk meca govori cime raspolaze Novak, a cime Tim. Procnite od servisa pa nadalje. Zao mije, ali ovo uopste ne sluti na dobro. Bice ovo bolno. Bolnije nego poraz od rafe u Rimu, jer je Tim nova snaga. Brjek u startu njbolja opcija za Tima. Mpzemo racunati da je set gotov. Tim kad povede - ne gubi.
(mladen, 7. jun 2019 16:18
Mladene,ili kako god se zvao:Novak ovo dobija,kontas ba?

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Jadan Pariz!
Upropastili su dva vrhunska polufinala!
Pod ovakvim uslovima morali su da otkažu!
Nole nema šansi po ovakvom vetru.
I ne lupajte da su uslovi isti za obojcu, jer Noletu i Federeru zbog stila igre mnogo više smetaju negi Timu i Nadalu.
Nole pusti Tima da ga ne umoriš.

neko

pre 4 godine

Ali kada mi domaci i uvozni strucnjaci objasne ovde "pa vetar je i jednom i drugom...",alo strucnjaci jeste li svesni koliko je Novak kompletniji igrac od svakog igraca na ATP touru,od Thiema takodje...njemu vetar onemogucava izuzetno mnogo vise udaraca i taktickih stvari da odradi u odnosu na protivnike.Mislite o tome,strucnjaci domaci i uvozni.

Dusan

pre 4 godine

Haha kakva opravdanja za pristrasne novak navijace,kada vetar duva bolje udara onaj ko ima bolji osecaj u ruci i glavi
Ko bolje vozi onaj ko je brzi u kisi i pod vetrom ili onaj na suvom i pravcu

Bg

pre 4 godine

Kakav bre Rolan Garos. Oni su nesposobni kao i oni sa Wombldona. Oni pod hitno treba da angažuju nekoga iz Srbije da ih uputi u pisao kako da organizuju turnire. Mi vec150 godina pravimo turnire u Bg. Neka uce od nas kada su pocetnici i prave greske. Nemaju ni tradiciju ni znanje kao mi... Zemljo Srbijo zemljo teniskih strucnjaka!

veliki strumf

pre 4 godine

Imace Novak velikih problema, to je jasno od samog početka. I inače ovde je svaki meč započinjao usporeno, kao da mu treba vremena da se zagreje. A ovi izlasci na mrežu i njegovi voleji... Čemu kad ih celog života nije naučio?!

jamatsoc

pre 4 godine

Nije krenulo dobro za novaka..mozda ako se vise koncentrira na igru a manje na moljakanje za prekid jos moze proigrati i preokrenuti,svi znamo da je jaci igrac,ma kako thiem bio dobar zemljas..austrijanac je puno koncentriraniji..

Posmatrač

pre 4 godine

Vidim da pametnjakovići neće da razumeju, pa zato podpitanje: kad bi Barselona/Real igrali sa Zvezdom/Partizanom na teškom i blatnjavom terenu, da li bi šanse bile 50:50?

Delije Čikago

pre 4 godine

Loš početak, naša zastava je iznad sudije, pozdrav za sve koji vole Novaka Đokovića, biće jako teško, na zagrevanju je još bio u grču, Tim igra neverovatno.

Sta ucini to Bautisto Agute??!!??

pre 4 godine

Oduzeti Roland Garosu licencu dok ne stave krov. Iz godine u godinu iritiraju i tenisere i ljubitelje tenisa.
(Lepi, 07. jun 2019 17:03)

rece srbenda koji prati tenis od 2011-te haahahahha

Domar

pre 4 godine

Djokovic pravi brejk i ne slavi, jasno je i njemu da ovde samo sreca igra ulogu, bas ocajno za gledanje, a faacinantno je da neko dopusta da se i dalje igra

lule

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa. 
(Posmatrač, 07. jun 2019 17:28) 

Tačno. Logično je da boljem igraču odgovara da nema spoljnih faktora. Kad je jak vetar, kvalitet ne dolazi do izražaja i šanse slabijeg rastu.
(x, 07. jun 2019 17:37)

Znači, Federer je taj super super kvalitetan igrač. GOAT. Njemu je vetar izrazito smetao.

Nula, krompir, ništa, cvonjak

pre 4 godine

@anica
Na AO ima krov je l tako? Zatvorili ga BEZ razloga, zasto? Znali su da Rafi ne pogoduje dvoranski tenis, znali su da Novak upravo to voli..Zašto se tada nisi bunila što su tim postupkom uručili trofej Novaku i pre meča, ne, tada si slavila pobedu...sada ćuti ne brukaj se.

trn

pre 4 godine

@trn:
uslovi NISU isti... ako nadalu i djokovicu vezes istu ruku iza ledja, onda uslovi nikako nisu isti, zato sto igraju razlicitim rukama...
ako vezes rodzeru i novaku istu ruku OPET nisu isti uslovi, zato sto jedan igra jednorucni, a drugi dvorucni bekhend...
ako ih svu trojicu stavis u invalidska kolica, verovatno ne bi prosli prvo kolo protiv ljudi koji su primorani da sede u istima veci deo svoga zivota...
evo ja cu u testu opste kulture pobediti najnacitanijeg coveka na svetu "pod istim uslovima"... pitanja i odgovori moraju biti na srpskom...
(lal, 07. jun 2019 18:30)

Ne lupaj gluposti. Kakvo crno vezivanje ruku i druge stvari. Ovde su uslovi isti za obojicu. Vetar duva obojici.
Kao sto sam vec i rekao, to sto jednom mozda odgovaraju vise, a drugom manje je totalno druga stvar. Uslovi su isti.

Sebi

pre 4 godine

Juče sam pisao, danas ponovo. Nije problem kiša, već udari vetra, kojj su se pojačali žestoko posle 16h.
Ponovo pitam: zašto nisu organizatori prebacili meč na tetenu odmah posle devojaka!
Zato što su znali, a svi znamo, da Noletu ne odgovara takvo (ne)vreme.
Eto, slike i prilike!
Strašno!

slaviša šmigič

pre 4 godine

ovo je vreme za paraglajdere a ne tenisere nezavisi od toga koliko dobro znaš igrati a ono što neki kazu bilo je za obojicu jednako vreme je izmislio neko ko se bavi onim letenjima u jednom momentu zaduva pa umesto da je udari[ ode negde gde je ni onaj spajderman nebi uhvatio.

Lampi

pre 4 godine

Spasise organizatori Novaka!!!Kod Srba uvek teorija zavere,svi su protiv Novaka, ovo veceras su mu bas pomogli jer su uslovi ocigledno vise smetali njemu nego Timu!!!

Nemo

pre 4 godine

E ovo stvarno nema smisla kako se duri zbog vremena pa kao da sija sunce i ne duva vetar na Thiemovoj strani. Stisni zube i igraj pa šta bude

marek hamšiković

pre 4 godine

Kad ćete shvatiti da nekim igračima manje,a nekima više smetaju ovakvi uslovi,naš Nole je jednostavno takav,sve mora da bude super da bi on mogao normalno da igra,dajem glavu da bi ga Nole danas razbio 3:0 samo da su uslovi za igru dobru kao juče i još jednom velika sramota je Rolan Garos,sramota za francuze,jedini gren slem koji nema reflektore,ej,reflektore a kamo li krov,evo sad kreće kiša,što je možda i dobro,nadam se da će biti lepo vreme posle pauze,makar ona trajala do sutra.

laza

pre 4 godine

Jedino pod ovakvim uslovima mogu da dobiju Srbina
(Evans, 07. jun 2019 16:58)

Pa kažem ja: ONI su i namestili uslove da bi "dobili Srbina"! Čuo sam da ima neke rakete koje prave vetar.
Boze, ko sve ima kompjutet.

Лепи Цане

pre 4 godine

Улазе у трећи сет... Новак подиже ниво игре, надам се да неће морати да се игра шести сет...

timotije

pre 4 godine

Da li vi ljudi zaista mislite da je Tim slučajno u polufinalu? Valjda je stigao dotle prašeći kvalifikante? Očekujem naslov „Tim brži od kiše!“ hahaha

salamander

pre 4 godine

Cekaj, mogu li Nolovci nekako da se dogovore da li je dobro, ili lose, sto je mec prekinut? Ovamo nije moglo da se igra, a sad ce biti umoran? Vazi da on izabere protivnika, datum i termin, mozda ce onda valjati?

Jovan

pre 4 godine

@ Ja reko u predhodnom komentaru da treba seliti ovaj jako bitan turnir iz Francuske a vi rokate minuse?!
(Jon Bon Jovi, 07. jun 2019 16:19)

Covece nedokazani, Francuzi su izmislili tenis. Stavice krov za dve godine i reflektore i resice i taj problem. Ne vrti se ceo svet oko tvojih zelja i perfektnih uslova za Djokovica. Kako je drugima tako je i njemu.

Milutin

pre 4 godine

"I pticama na grani je jasno da Nola interesuju samo mastersi. On bi lagano pobedio i Tima i Nadala u jednom danu ali ga ne interesuju GS tako da ce sutra predati Timu, a i zapad neda da jedan crnogorski hrvat stigne Nadala po GS. Ovi sa zapada rasteraju oblake kad Nadal i Federer igraju i nameste im lagan zreb da budu odmorni za nedelju, a Nole kad igra posalju vetar i kisu i namerno najtezi zreb da ga izmore za svaki slucaj ako odluci da uzme RG. Namerno nece krov da stave samo zato da bi mogli Noletu 4 meca da nameste za 3 dana.
(BB, 07. jun 2019 20:33)"

Isto kao sta je i pticama na grani jasno da je Nadal puno bolji od Noleta na zemlji. Nole gubi, u finalu ili pre njega

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Losa atmosfera na tribinama,prekidi meca zbog kiša,loši uslovi za igru,odlaganje meceva,skupe cene karata...Zašto ovaj turnir ne premeste tamo gde će ceniti najviši nivo takmičenja u nekom sportu?Uz sve to nas sampion “kida”na takvom turniru!Srecno Nole uz tebe do poslednjeg poena!

Aurora

pre 4 godine

Nole igra kao da je ustao pet minuta pred mec. Ili kao da mu je ovo nebitan mec, totalno bez energije. Ili kao da se s nekim posvadjao na 'krv i noz' pa sad nije koncentrisan.

Kole

pre 4 godine

Novaka ovde može da spasi samo odlaganje nastavka meča zbog kiše, i nastavak pod normalnim uslovima za igru. Užasno ga dekoncentrišu vetar i prašina u očima sa kontakt-sočivima, a kad je iznerviran on gubi.

Matoradrtina

pre 4 godine

I kada je Nadal igrao duvao je isti ovakav vetar pa je čistio linije...bilo ko da prodje od ove dvojice Rafa će ih demolirati...

Nula, krompir, ništa, cvonjak

pre 4 godine

Ali ovo stvarno duva samo njemu, uopšte ne znam kako su to izveli kvarni francuzi ali Timu ni da pirka...I što se brukate kad kažete da obojici duva ccc

Seki

pre 4 godine

Trebalo bi nadal da bude fer i trazi da se finale igra u ponedeljak ako novak prodje dalje samo zbog krova na wimboldonu sto je trazio da se zatvori i igra u dvoranskim uslovima sto je nadal bio protiv ali se on ne buni.

Reziel

pre 4 godine

Ćao Nole. Čovek jednostavno ima sreće što su Rafa i Rodžer na zalasku karijere, pa je trenutno prvi, ali koliko sledeće godine biće iznenadjenje ako ostane medju prvih pet.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nole nemoze,da se namesti za ritern koji je njegov zaštitni znak naravno da snazni igraci sa snaznim udarcima posebno ako upotrebljavaju spin imaju veče šanse i nisu nikada uslovi isti za oba igrača posebno novak koji trazi uglove i paralele iz bekenda nije mogao,da koristi.ovaj vetar je igra sa ruletom nikad neznas sa koje strane i kad ce zaduvati udaris prema kraju a loptu odnese negde po svome.

Krtola

pre 4 godine

Ako duva vetrunac Thiem pobeđuje s obzirom da je Novak meteoropata kome na igru dosta utiču vremenski faktori. Đoković je od Mareja u finalu US Opena izgubio upravo zbog vetra.

Bojan

pre 4 godine

Bilo je puno za Federera. Nisi gledao? Valjda to nešto givori?
(Drnda, 07. jun 2019 16:19)

Nije zbog Federera negl zbog Nadala jer Nadal ima 11 RG, Federer ima jednu kupljenu titulu na ovom turniru.

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Novak će ovo otaljati bez borbe i treba.
Ne može da igra i nema potrebe da se mlati, kada nisu odložili.
Užasni organizatori i jadni Pariz!
Idemo Nole biće dana za megdana, ko šiša ovaj prljavi tenis u blatu.

interesuje me

pre 4 godine

Kako od ovih Novakovih navijača nikako da se sjeti da je jedino od tenisera njihov ljubimac pred početak RG nahvalio organizatore turnira za organizaciju i pripremu turnira i pri tom izjavio da je posebno oduševljen novoizgrađenim centralnim terenom!

Kiza

pre 4 godine

Da sam Novak ovo bi mi bio zadnji Rolan Garos.
(Liverpool Man, 07. jun 2019 16:41)

Pa, svakako mu nije prednji. A u svakom slučaju mu je poslednji, bez obzira ba tvoje mišljenje.

Jao

pre 4 godine

Srecni ljudi za vreme prekida meca sa sve znakom "repriza" u cosku, HAHAHAHAHAHAHAHA, da nije smesno bilo bi zalosno....
(ivan, 07. jun 2019 16:59)

Jel ovatio Arandjel Ostojica haahhahahahahahaahhahahaah

Kralj sljakera

pre 4 godine

Treba cestitati i Novaku i Timu, ko god od njih da pobedi. Koliko se samo bore, a znaju sigurno da ce ih Rafa unistiti u finalu. A ipak se ne plase teskog poraza i brukanja, stvarno su momci za pohvalu.

BB

pre 4 godine

I pticama na grani je jasno da Nola interesuju samo mastersi. On bi lagano pobedio i Tima i Nadala u jednom danu ali ga ne interesuju GS tako da ce sutra predati Timu, a i zapad neda da jedan crnogorski hrvat stigne Nadala po GS. Ovi sa zapada rasteraju oblake kad Nadal i Federer igraju i nameste im lagan zreb da budu odmorni za nedelju, a Nole kad igra posalju vetar i kisu i namerno najtezi zreb da ga izmore za svaki slucaj ako odluci da uzme RG. Namerno nece krov da stave samo zato da bi mogli Noletu 4 meca da nameste za 3 dana.

meho teniser

pre 4 godine

Novak bi birao Rodzera u polufinalu da je mogao. To je jasno. Morace da igra najbolji tenis ovde u odnosu na ono sto je igrao do sada ako hoce dalje. Ako opet bude takticki tenis, mnogo slajsa i polubalona da ubije ritam kao sa Zverevim pitanje je da li ce uspeti. Iskreno, poraz nece biti veliko iznenadjenje..U tri seta nema sansi, za bilo koga. Pozz

casual

pre 4 godine

Da li bi neko od znalaca bio ljubazan da mi objasni zašto je Novak prvi nosilac, a ne aktuelni šampion, koji je pritom ovaj turnir osvajao 11 puta, uz skor 86-2? I još je prethodno osvojio Rim, pobedivši upravo Đokovića u finlu. Očigledno je u sjajnoj formi, pa mi nije jasno. Pojasnite sirotom laiku kako sistem funkcioniše. Hvala unapred.

zex

pre 4 godine

Neznam sta treba da se desi da Novak pobedi. Nazalost vidi se da Timu ne smetaju toliko ovi uslovi. Novak nemoze da servira od vetra. Kraj je blizu.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

@Baghdatis Da, toliko je bio bolji od Mareja tada, samo ne znam ko je u tom periodu igrao finale Wimbledona, Murray ili Novak? Ili još lakše pitanje, ko je osvojio tada zlato na Olimpijadi? I da li su možda tada igrali (2012)?

Dragan

pre 4 godine

Gotov je. Šteta. Cilj je do kraja karijere ove brojke realizuje: 311++18. Čiji cilj? Pa moj. Pošto danas gubi, šanse se povećavaju za jedan +, a smanjuju za 18. Cilju 311 se približio kroz učešće u polufinalu.

Kiza

pre 4 godine

Odvalice ga Tim zato sto mu neodgovara vetar a bas da prekinu mec nema sansi.Steta ali svejedno u nedelju bi izgubio posto trenutno Nadal je bolji a ovako Tim mozda i iznenadi!

Andrea Djani

pre 4 godine

Nole treba da iskoristi autoritet igrača br.1 i da ne nastavi meč , dok uslovi ne budu regularni , a organizatori neka ga diskvalifikuju ako smeju .

Tarzan

pre 4 godine

Ma idi, ja kad pojedem deset ćevapa ne smeta mi ni vetar ni kiša ni žabe da padaju. Mogu volu rep da iščupam i to s osmeh na lice. Samo ćevapi!

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Ljudi, zašto se u poslednje vreme ne pominju uslovi za igru? Oću da saznam kakvo je stanje na terenu, da li sve valja ili ne valja?

kaligula

pre 4 godine

Ajmo plačljivci, krenite s trolovanjem. 3, 2, 1, sad!
Fekete sad može samo da navija za Tima jer ako Novak prođe u finale sa Nadalom jedan od njih mu se približava na jedan GS razlike manje.

slaviša šmigič

pre 4 godine

odlicno nema veze ako nole izgubi set ali i moze,da ga vrati i povede sa 2-1 nadam se sutra bez vetra moze hladnije ali samo,da nebude vetar nismo na prvenstvu paraglajdera i nemamo jadra za spustanje verujem,da ce se ako vreme posluzi igrati na 5.setova,mozda i 4 ako nole vrati ribrejk ovde je napravljen brejk ali u boljim uslovima novak moze riternima povratiti i okrenuti set na svoju stranu ako to povrati i dobije meč onda bi šanse bile 50-50 sa nadalom ako izgubi verovatno ce izgubiti i tim a postoji varianta da tim uzme ovaj pariz i imacemo novog osvajaca.

Daki

pre 4 godine

Ok, svima je lose vreme, ali neki igraci se lakse a neki teze prilagodjavaju na to. Vrhunski sportisti moraju da igraju u vrhunskim uslovima, sto danas svakako nije slucaj. Novaku definitivno ovakvi uslovi ne odgovaraju, pored toga nije ni imao dan pauze koji bi mu dosta prijao. Nazalost sumnjam da ce moci ovo da preokrene, pogotovu sad kad je poceo da se nervira i nije skoncetrisan na igru kao juce.

dak

pre 4 godine

ma sociva i verovatno u ovakvim 
uslovima ima problem sa prasinom. ako ostanu ovakvi uslovi, veca je sansa za tima koji zasluzeno igra polufinale, decko je odlican na sljaci, na kojoj je nadala dobio vise puta.
(comi..., 07. jun 2019 16:54)

ko je pratio djokovica?
sta pitas covece,pa svi ga prate.nolobotovi su svi tu,a poznato je da njemu sve smeta.A kako odigrase ona dvojica pre njih?po kojim uslovima? a da sve je bilo idealno ali matori prepotentni svajcarac je isprasen od nadala,uplasio se finala sa noletom.
strasno.

lal

pre 4 godine

@111: i ti i ovih trenutnih 51 glasac mozete slobodno da procitas moj post ponovo...
umislis nesto sto ocigledno nije napisano, pa se svadjas sa samim sobom i onda ja lupam gluposti?!?

markomi

pre 4 godine

@ vojkan85

A kako ti to zalkjucio da ce neualuzeno otici i finale. Objasni mi to malo, kako to mislis. Zasto nije zasluzio??????

Dejan

pre 4 godine

Za sve vas koji imate obraza da blatite Novaka imam jedno pitanje:
U čemu ste vi 1, 2,3 ili 10. na svetu, zavist i zloba je strašna bolest tako da vam želim brzo ozdravljenje.

A sad malo podrške tekstualne , idemo Nole poen po poen pa kako bude a svakako verujemo u tebe.

Lik

pre 4 godine

Ako pokušamo da bar malo objektivnije sagledamo stvari, videćemo da se ipak ne može opravdati organizator turnira. Stvarno je van pameti da potencijalni finalista (bez obzira ko to bio) igra zaredom 4 dana a drugi finalista po 2 dana odmora između mečeva. Gde je tu fer odnos, korektnost, sportsko poštenje?
Što se tiče ovog polufinalnog meča stvari su jasne: Novaku jednostavno ne odgovara vetar i zato loše igra, Tim se bolje tu snalazi i sve je to OK, zašto sad pljuvati Novaka zbog toga? Meč i nije prekinut zbog vetra već zbog kiše što je definisano pravilima.
Dakle, vetar smeta Novaku pa i Federeru koji je i sam to izjavio, to su igrači koji se oslanjaju pre svega na preciznost, taktitku i finese a za to su potrebni normalni uslovi, rvanje u blatu pod orkanskim udarima vetra sigurno to nisu.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Предај меч да те Надал не понизи да три пута шест нула. Није ово твој терен. Батали, бежи и не појављуј се више.

pacimirovic

pre 4 godine

Volim Novaka i navijam svim srcem za njega. Al u ovakvim situacijama mi je jasno zasto ga dosta njih ne podnosi. Prvo svima je vetar . Nadal i Federer su isto igrali lose al ni jednog trenutka nisu se bunili gestikulirali i trazili prekid. Novak od prvog poena pokazuje frustraciju, cemu ? Isti su uslovi za svu 4 cu igraca... a iz te frustracije orelazi u ravbu liniju da sad ova igra nema veze sa vetrom vec nz sa cim. Tim ubacuje lopticu Novak ispucava. Od tolikog promovisanja meditacija Joge itd pa Novace pokazi malo efekte toga u teskim uslovima ne samo kad ave ide po loju.
Napred Novace i pobedi unutrasnjeg sebe pre svega pa onda Tima.

A

pre 4 godine

A kad je u Australiji preko 40 stepeni (prže se i jaja na betonu), nisam pročitao da su uslovi očajni i da je turnir jadan. Na Vimbldonu se u prvoj nedelji igra na travi a u drugoj nedelji ostane zemlja. Dakle, ni to ,,menjanje" podloge ne predstavlja očajne uslove i jadan turnir. Nego sad, kad je Novak malo pao u igri, kriv je turnir, kriv je vetar, malo publike, prašina... Niko da se usudi i kaže da je protivnik bolji.

mladen

pre 4 godine

Samo da stane kisa i sve ce biti gotovo za sat najvise, Novak naprosto NEMA IGRU za Tima na ovom turniru. Ovaj ga unistava jakim udarcima sa osnovne linije, a i servira mnogo bolje. Novak ni iz smeca nije u stanju da zavrsi poen. Previse se fokusira na vetar, jer i Tim ima iste uslove.Nije u pitanju vetar vec NEMOC. Prvi set je dao prakticno. Tima ovde samo Nadal moze dobiti i to ce se desiti u nedelju. Znaci, pustite teorije zavere. Tim igra BOLJE. I zato je na pragu finala. Novaku treba cudo ili zestok pada u igri Tima. A to ce se tesko desiti.

papadom

pre 4 godine

Ali kada mi domaci i uvozni strucnjaci objasne ovde "pa vetar je i jednom i drugom...",alo strucnjaci jeste li svesni koliko je Novak kompletniji igrac od svakog igraca na ATP touru,od Thiema takodje...njemu vetar onemogucava izuzetno mnogo vise udaraca i taktickih stvari da odradi u odnosu na protivnike.Mislite o tome,strucnjaci domaci i uvozni.
(neko, 07. jun 2019 17:16)

E, ovo je vrh! Svakojakih lupetanja sam ovde pročitao, ali ovo sve pobedjuje. Koja logika! Sta sve neće smisliti u svom očaju.

Goran ks

pre 4 godine

Ovako se Nadal opet nasladjuje dok gleda i odmara... najgori GS ubedljivo godinama to dokazuju
(ivanho013, 7. jun 2019 18:28)

Ne samo Nadal, evo i ja se nasladjujem kao i svi njegovi navijaci, pukni od muke.

dr. Roddick

pre 4 godine

Ako Novak pobedi danas osvojiće turnir. Ako ne - onda neće.
(Djido, 7. jun 2019 16:14)

Prijatelju, zar ne vidiš da nema spasa za našeg nola.

Neđo Valderama

pre 4 godine

Juče sam dobio gomilu minusa jer sam napisao da Novakova igra je bleda, da se ne kreće dobro i da udara mlako. Ovakva igra je daleko od potrebne kako bi se domogao titule...Ako smemo biti realni?

Mikii

pre 4 godine

Uzmite dodelite titulu Nadalu i cao djaci, znali su da ce biti vetra i kise, znali su da postoji mogucnost odlaganja i dozvolili su sve ovo...nemate krov, nemate reflektore, ali zapamtite ovaj komentar, sutra i prekosutra ce vam otpisani pokazati od cega je satkan. Isplakah se samo tako!!!!!!!
(anica, 07. jun 2019 18:33)

Procitajte dobro komentar iznad. I tri puta ako treba. Vrlo brzo cete shvatiti da smo kao narod u dubokom, dubokom kanalu. Ona se isplaka, ja se prekrstih samo tako. Evo, da dodam i koji uzvicnik da bude uverljivije !!!!!!!!

mladen

pre 4 godine

Ne zelim d neko misli d aprovociram Novakove navijace, ali sam pocetk meca govori cime raspolaze Novak, a cime Tim. Procnite od servisa pa nadalje. Zao mije, ali ovo uopste ne sluti na dobro. Bice ovo bolno. Bolnije nego poraz od rafe u Rimu, jer je Tim nova snaga. Brjek u startu njbolja opcija za Tima. Mpzemo racunati da je set gotov. Tim kad povede - ne gubi.

djoka

pre 4 godine

Cak i da Djokovic kojim cudom dobije ovaj mec u finalu bi ga Nadal rastavio na proste cinioce zato mu je bolje da ovde izgubi i opravda poraz losim vremenskim uslovima.

trn

pre 4 godine

@trn:
uslovi NISU isti... ako nadalu i djokovicu vezes istu ruku iza ledja, onda uslovi nikako nisu isti, zato sto igraju razlicitim rukama...
ako vezes rodzeru i novaku istu ruku OPET nisu isti uslovi, zato sto jedan igra jednorucni, a drugi dvorucni bekhend...
ako ih svu trojicu stavis u invalidska kolica, verovatno ne bi prosli prvo kolo protiv ljudi koji su primorani da sede u istima veci deo svoga zivota...
evo ja cu u testu opste kulture pobediti najnacitanijeg coveka na svetu "pod istim uslovima"... pitanja i odgovori moraju biti na srpskom...
(lal, 07. jun 2019 18:30)

Ne lupaj gluposti. Kakvo crno vezivanje ruku i druge stvari. Ovde su uslovi isti za obojicu. Vetar duva obojici.
Kao sto sam vec i rekao, to sto jednom mozda odgovaraju vise, a drugom manje je totalno druga stvar. Uslovi su isti.

Dusan

pre 4 godine

Haha kakva opravdanja za pristrasne novak navijace,kada vetar duva bolje udara onaj ko ima bolji osecaj u ruci i glavi
Ko bolje vozi onaj ko je brzi u kisi i pod vetrom ili onaj na suvom i pravcu

Nula, krompir, ništa, cvonjak

pre 4 godine

@anica
Na AO ima krov je l tako? Zatvorili ga BEZ razloga, zasto? Znali su da Rafi ne pogoduje dvoranski tenis, znali su da Novak upravo to voli..Zašto se tada nisi bunila što su tim postupkom uručili trofej Novaku i pre meča, ne, tada si slavila pobedu...sada ćuti ne brukaj se.

salamander

pre 4 godine

Ono, kad si prvi na svetu, hoces da postanes najbolji ikad i dosao si da osvojis turnir, a ovamo vetar duva samo na tebe i treba ti kisica da bi igrao svoj tenis

no name

pre 4 godine

Stotine komentara o tome da li ce Novak sutra reketom zaraditi par miliona eura, ili ce ga u tome spreciti vetar, kisa, zrnce peska koje upadne u socivo, i to sve iz gladne zemlje koja je prosle nedelje bila poplavljena? Manje hleba, vise igara?

Henry Chinasky

pre 4 godine

Pre dva dana Đoković reče da ga kiša ne plaši. Juče i danas hvalospevi i bajke o Đokoviću, kao da nije sa ovog sveta, a na terenu kao mali početnik. Tim ga rastače kao staro vino.

dr. Roddick

pre 4 godine

@x

"Kad je jak vetar, kvalitet ne dolazi do izražaja i šanse slabijeg rastu."

Znaci ako je vetar dovoljno jak, onda bilo ko sa ulice bi imao recimo 50-50 sanse da pobedi Nadala na sljaci..jer ce se covek sa ulice bolje snaci u nepovoljnim uslovima nego Nadal.

Cestitam na logici, ako su ovakvi ljudi vecina u zemlji, onda nam se lose pise.

Njah

pre 4 godine

Komentator na RTS-u strasno neobjektivan. Naravno Novak je nas teniser,ali preteruje.
(milann, 07. jun 2019 17:43)

Zamisli ti to,molim te!!
Srpski komentator na srpskoj televiziji treba da bude objektivan u ovoj utakmici.Kao neko iz Japana,npr...
Sigurno pratis uporedo i austrijskog komentatora koji ovo komentarise bez navijanja za svog sunarodnika...

Mi Srbi smo postali mnogo loš narod.

Helena

pre 4 godine

Dok je igrao sa kvalifikantima u prva četri meča, sve je bilo u redu. Niko se nije bunio. E, a sad kad se pojavio ozbiljan protivnik, koji preti da ga dobije, e onda neki smatraju da Rafa treba da ispadne džek i da traži da se igra u ponedeljak, da bi se Novak odmorimo.
Sad se opet kuju teorije zavere. U podredjenom položaju jer je u drugom delu žreba.
Jedno je iživljavati se nad 150 - im igračem, a nešto sasvim drugo igrati sa specijalistima za šljaku.
Da se razumemo, nemam ja ništa protiv Noleta, ali stvarno je degutantno duvati se nakon pobede nad Štrufom i onim mučenicima za koje niko nikad nije čuo.
Ako dobije Tima i Rafu, e onda je stvarno bez premca! I treba mu skinuti kapu! Nek pokaže da je bolji od Kralja Šljake!!!

BB

pre 4 godine

I pticama na grani je jasno da Nola interesuju samo mastersi. On bi lagano pobedio i Tima i Nadala u jednom danu ali ga ne interesuju GS tako da ce sutra predati Timu, a i zapad neda da jedan crnogorski hrvat stigne Nadala po GS. Ovi sa zapada rasteraju oblake kad Nadal i Federer igraju i nameste im lagan zreb da budu odmorni za nedelju, a Nole kad igra posalju vetar i kisu i namerno najtezi zreb da ga izmore za svaki slucaj ako odluci da uzme RG. Namerno nece krov da stave samo zato da bi mogli Noletu 4 meca da nameste za 3 dana.

Lampi

pre 4 godine

Spasise organizatori Novaka!!!Kod Srba uvek teorija zavere,svi su protiv Novaka, ovo veceras su mu bas pomogli jer su uslovi ocigledno vise smetali njemu nego Timu!!!

djoka

pre 4 godine

Jadni Rolan Garos!!! Pa jel ovo Grend slem??? Polufinale a tribine prazne, nema par hiljada ljudi na stadionu. Francuska sramota! Treba im oduzeti ovo.
(veliki strumf, 07. jun 2019 16:09)

Nisu atraktivni protivnici.

Branko_Bundes_Republik_Deutschland

pre 4 godine

Realno nivo igre "Ne želim u finalu da igram protiv Nadala". To se vidi iz aviona. Pa rekreativci ne bi neke njegove poene promašili. Uvaljuje Timu kosku za finale. Meč je gotov poprilično.

Kralj sljakera

pre 4 godine

Treba cestitati i Novaku i Timu, ko god od njih da pobedi. Koliko se samo bore, a znaju sigurno da ce ih Rafa unistiti u finalu. A ipak se ne plase teskog poraza i brukanja, stvarno su momci za pohvalu.

Drnda

pre 4 godine

Ljudi jel moguce da nema zive duse na tribinama?
(ivan grozni, 07. jun 2019 16:03)

Bilo je puno za Federera. Nisi gledao? Valjda to nešto givori?

casual

pre 4 godine

Da li bi neko od znalaca bio ljubazan da mi objasni zašto je Novak prvi nosilac, a ne aktuelni šampion, koji je pritom ovaj turnir osvajao 11 puta, uz skor 86-2? I još je prethodno osvojio Rim, pobedivši upravo Đokovića u finlu. Očigledno je u sjajnoj formi, pa mi nije jasno. Pojasnite sirotom laiku kako sistem funkcioniše. Hvala unapred.

Nula, krompir, ništa, cvonjak

pre 4 godine

Ali ovo stvarno duva samo njemu, uopšte ne znam kako su to izveli kvarni francuzi ali Timu ni da pirka...I što se brukate kad kažete da obojici duva ccc

Sta ucini to Bautisto Agute??!!??

pre 4 godine

Oduzeti Roland Garosu licencu dok ne stave krov. Iz godine u godinu iritiraju i tenisere i ljubitelje tenisa.
(Lepi, 07. jun 2019 17:03)

rece srbenda koji prati tenis od 2011-te haahahahha

Mare

pre 4 godine

Ja razumem da je vetar i loše vreme ali je isto za obojicu. Novak previše pažnje posvećuje vetru, i nekako je u fazonu "zašto je ovakvo vreme kad ja igram, meni mnogo smeta vetar, neću da igram". Isto ne valja i kad je previše vruće. To je jedina stvar koju ne volim kod Novaka. Još jednom kažem, razumem ja da je loše vreme, ali isto je i protivniku. Čak bi Timu više trebalo da smeta vetar jer igra jednoručni bekhend samim tim i manju kontrolu kod tog udarca. Federeru je upravo vetar smetao kod bekhenda.

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Ono kada Nadal gleda tv i navija za Tima, jer protiv njega ima šanse ali protiv Đoleta NIKAKVE.
Nole je toliko odlučan da osvoji, pogotovo posle Rima i da dokaže da je to tada bio umor, da se Rafica tu ništa ne pita!
Pa na AO se prošetao do finala i... zid, perfekcija, odvaljivanje!
Da nije bilo vetra 3:0 bi dobio Tima.
Sutra to i dokazuje, samo vetar da stane.
Idemooo, Spartaaa!!!!
Samo 1 sva 4GS x2!!!!!!

petar

pre 4 godine

Naravno da navijam za Novaka ali se bojim da je ovo kraj. On na ovom turniru nije imao ozbiljan meč u kojem bi se videlo da u stvari nema jaku igru pa je igra izgledala savršeno. Njegovi su udarci veoma mlaki za ovaj rang takmičenja, u odnosu na Tima ili Rafu. Mislim da je on samo hteo da osovji Pariz ali isto tako mislim da su to nerealne želje jer i Rafa i Tim su u boljoj formi trenutno od njega i igraju bolji tenis. Uostalom, početak meča je to i pokazao, brzi brejk, nerešivi ropblem gde poslati lopoticu da je Tim ne vrati jer loptica je spora, i uglavnom u reket protivnika. Na taj način nema šanse, sa Timom sa osnovne lineje je mrtav.

voja

pre 4 godine

Novak je sam sebi najveci neprijatelj, zasto toliko nerviranja prijatelju, pa kako je tebi vreme tako je i drugome, ako zelis da budes najveci svih vremena ovakve stvari nesmes da dopustis. Pozdrav

Milutin

pre 4 godine

"I pticama na grani je jasno da Nola interesuju samo mastersi. On bi lagano pobedio i Tima i Nadala u jednom danu ali ga ne interesuju GS tako da ce sutra predati Timu, a i zapad neda da jedan crnogorski hrvat stigne Nadala po GS. Ovi sa zapada rasteraju oblake kad Nadal i Federer igraju i nameste im lagan zreb da budu odmorni za nedelju, a Nole kad igra posalju vetar i kisu i namerno najtezi zreb da ga izmore za svaki slucaj ako odluci da uzme RG. Namerno nece krov da stave samo zato da bi mogli Noletu 4 meca da nameste za 3 dana.
(BB, 07. jun 2019 20:33)"

Isto kao sta je i pticama na grani jasno da je Nadal puno bolji od Noleta na zemlji. Nole gubi, u finalu ili pre njega

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

Hahaha, prazne tribine! Završili Fedal i svi otišli kući i na pecanje, ne zanima ih naša megazvezda kako pika tenis da gledaju.

ti ćeš meni

pre 4 godine

Tisina bre.. gledam najboljeg igraca svih vremena.
(Miroslav, 07. jun 2019 16:08)

Nije Tim najbolji. Muster je bio najbolji. Iako, ni Federer nije loš.

Posmatrač

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa.

Reziel

pre 4 godine

Ćao Nole. Čovek jednostavno ima sreće što su Rafa i Rodžer na zalasku karijere, pa je trenutno prvi, ali koliko sledeće godine biće iznenadjenje ako ostane medju prvih pet.

Bosanac

pre 4 godine

Komentator na RTS-u strasno neobjektivan. Naravno Novak je nas teniser,ali preteruje. 
(milann, 07. jun 2019 17:43)

Upravo sam to htio da napišem.
Kad Novak dobije poen - majstorija.
Kad Tim dobije poen - sreća!

Strale

pre 4 godine

Kakvi komentari, kakav narod... Ponekad me je sramota sto sam Srbin. Ajmo Novace, mozes ti to, mozes do preokreta pa onda svim silama na Nadala. Neka placu zavidne osobe!

Bg

pre 4 godine

Kakav bre Rolan Garos. Oni su nesposobni kao i oni sa Wombldona. Oni pod hitno treba da angažuju nekoga iz Srbije da ih uputi u pisao kako da organizuju turnire. Mi vec150 godina pravimo turnire u Bg. Neka uce od nas kada su pocetnici i prave greske. Nemaju ni tradiciju ni znanje kao mi... Zemljo Srbijo zemljo teniskih strucnjaka!

pribil

pre 4 godine

kanidja pg@ Sve je namesteno iz aviona se vidi, Nadalov zreb smesan, Nisikori i deda, a Federerov zreb jos smesniji, jedini pravi protivnik rekovalescent Vavrinka. Djokovic, vec u cetvrtfinalu na Zvereva pa na Tima, obojica jako opasni, plus namesteno da igra posle Nadala da bi ovaj imao dan vise odmora. Mozda sam ja naivan i teoreticar zavere, ali slucajno pratim tenis vec 34 godine od ere Mekinroa, Lendla i ostalih. Nadal ce osvojiti, a sponzori zaraditi. Simply my friend

veliki strumf

pre 4 godine

Jadni Rolan Garos!!! Pa jel ovo Grend slem??? Polufinale a tribine prazne, nema par hiljada ljudi na stadionu. Francuska sramota! Treba im oduzeti ovo.

Ivan

pre 4 godine

Nikada u zivotu nisam video prvog tenisera sa gorim smash udarcem od Djokovica. Posle tog njegovog udarca, protivnik prelazi u inicijativu, dok je kod drugih to 99 posto viner i zavrsen poen.

antisrpsko smeće

pre 4 godine

sad mu ne smeta vetar? hahahaha ljudi, ja ne verujem kakvim glupostima se vi zamlacujete 
(balasevic, 07. jun 2019 17:19) 

Rekao bih da te bas zabolelo izjednacenje, ali ono bas, priznaj
(Ajde, 07. jun 2019 17:21)

Balasavic se preziva, sve ti je jasno

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Ljudi koji kažu da ovi uslovi bolje odgovaraju Thiemu, nemaju veze sa tenisom. Thiem je uskraćen za jedan udarac, a to je jednoručni backhand, koji je pretežak i u normalnim uslovima jer zahteva neverovatnu tehniku, forhend može da se igra zatvorenih očiju i možete da zakasnite na udarac, a jednoručni bekhend zahteva pripremu na udarac, i ne smete nimalo da zakasnite na udarac jer loptica ide nekontrolisano u aut. Toliko o tome koliko znate o tenisu i kome više uslovi odgovaraju.

Dragan

pre 4 godine

Gotov je. Šteta. Cilj je do kraja karijere ove brojke realizuje: 311++18. Čiji cilj? Pa moj. Pošto danas gubi, šanse se povećavaju za jedan +, a smanjuju za 18. Cilju 311 se približio kroz učešće u polufinalu.

anica

pre 4 godine

Briga me za druge, gledam Noleta kako godinama, godinama na.ebava zbog nekog razloga, skoro sam ovde rekla da nista nece uspeti da ga spreci u pohodu ka osvajanju GS ako je sav svoj ili ako organizatori i ostali nesto ne smisle, ovoga puta je visa sila doprinela a organizatori dodali so na ranu. Zasto?? Zasto samo Novak celu karijeru po trnju, zasto nisu odlozili polufinala za sutra a finale u ponedeljak, zasto ce jedan finalista da odmara svoje dobre butkice uz tv i klopu dok ce drugi da smislja kako da zavrsi polufinalni mec, zbog cega turnir od 2000 poena nema alibi prema osnovnim vremenskim uslovima...kisi i mraku, zbog cega su im Novakova inteligencija i moc uvek trn u oku a u facu mu se keze i ulizuju. Zbog svega toga ce slaviti, ja necu moci da gledam ali vi hocete!

Medo

pre 4 godine

"Cirkus. A zar njima nije smor da Nadal stalno uzima njihov turnir ? Ne moraju baš toliko da nameštaju.Projektovali su i polufinale Rafa-Roger ,uzeli novac od tv prava, sad drugi finalista sa 30 sati manje odmora treba da ide na odmornog Rafu. Potpuno neregularno. RG je daleko i od nekih turnira 1000 . Nemaju pravo više da imaju status GS"trenutno je nebo VEDRO iznad Pariza,Đoković je odlučio da ne igra,na Eurosportu je objavljeno da prije nego je meč službeno otkazan Đoković je napustio stadion.Da je neko lošiji igrač bio bi diskvalificiriran.Meč se mogao komotno završiti danas.Đoković je odlučio da se to ne desi.

Matoradrtina

pre 4 godine

I kada je Nadal igrao duvao je isti ovakav vetar pa je čistio linije...bilo ko da prodje od ove dvojice Rafa će ih demolirati...

SV

pre 4 godine

Gledam javni...tamo je sve protiv Novaka, i vetar, i kisa, i skupljaci loptica, i loptica koja nece preko mreze, a sudija u svakom trenutku moze da dosudi kontumaciju Novaku. Sve pobrojano navija za Tima, strasno.

bane

pre 4 godine

Bez obzira na vetar i kišu, ovo je jako loša partija Djokovića. Previše plašljivo igra, skroz je stegnut kao da nije on br. 1 nego Tim.
Veoma loš utisak je ostavio na mene i ako radikalno ne promeni taktiku, ništa od finala. Nadal je počistio "najboljeg" i na pragu je 18-tog GS. Samo je pitanje vremena kada će prešišati Federerovih 20 i zvanično postati GOAT.
Šteta za Djokovića, jer da je imalo hrabrije igrao, pomeo bi Tima sa terena i zakazao finale.

xxx7

pre 4 godine

@ Ja reko u predhodnom komentaru da treba seliti ovaj jako bitan turnir iz Francuske a vi rokate minuse?! 
(Jon Bon Jovi, 07. jun 2019 16:19) 

Covece nedokazani, Francuzi su izmislili tenis. Stavice krov za dve godine i reflektore i resice i taj problem. Ne vrti se ceo svet oko tvojih zelja i perfektnih uslova za Djokovica. Kako je drugima tako je i njemu.
(Jovan, 07. jun 2019 16:34)

pa konacno normalan komentar. Turnir traje 123.god.i sad ce Srbi da ga sele iz Pariza, zato sto zaboga uslovi ne odgovaraju Novaku! Uslovi su danas manje vise isti za svu cetvoricu, pa izvolte gospodo.

ivanho013

pre 4 godine

Reseno... mec je odlozen za sutra. Divota! Ko god udje u finale imace kraci odmor od Nadala sve je predvidjeno ovako od 2 kola... jer slepci organizatori nisu stavili oba polufinala u isto vreme 0a da svima bude isto. Ovako se Nadal opet nasladjuje dok gleda i odmara... najgori GS ubedljivo godinama to dokazuju

King Roger

pre 4 godine

Sto ne kazete da je vetar bio neprijatelj Federeru nego eto samo Nolu smeta.Pa koliko je samo Kralj Federer promasivao zbog vetra u prvom i drugom setu.

Seki

pre 4 godine

Trebalo bi nadal da bude fer i trazi da se finale igra u ponedeljak ako novak prodje dalje samo zbog krova na wimboldonu sto je trazio da se zatvori i igra u dvoranskim uslovima sto je nadal bio protiv ali se on ne buni.

salamander

pre 4 godine

Cekaj, mogu li Nolovci nekako da se dogovore da li je dobro, ili lose, sto je mec prekinut? Ovamo nije moglo da se igra, a sad ce biti umoran? Vazi da on izabere protivnika, datum i termin, mozda ce onda valjati?

Posmatrač

pre 4 godine

Vidim da pametnjakovići neće da razumeju, pa zato podpitanje: kad bi Barselona/Real igrali sa Zvezdom/Partizanom na teškom i blatnjavom terenu, da li bi šanse bile 50:50?

laza

pre 4 godine

Jedino pod ovakvim uslovima mogu da dobiju Srbina
(Evans, 07. jun 2019 16:58)

Pa kažem ja: ONI su i namestili uslove da bi "dobili Srbina"! Čuo sam da ima neke rakete koje prave vetar.
Boze, ko sve ima kompjutet.

Kiza

pre 4 godine

Da sam Novak ovo bi mi bio zadnji Rolan Garos.
(Liverpool Man, 07. jun 2019 16:41)

Pa, svakako mu nije prednji. A u svakom slučaju mu je poslednji, bez obzira ba tvoje mišljenje.

timotije

pre 4 godine

Da li vi ljudi zaista mislite da je Tim slučajno u polufinalu? Valjda je stigao dotle prašeći kvalifikante? Očekujem naslov „Tim brži od kiše!“ hahaha

Kanidja PG

pre 4 godine

Jedno je cinjenica Dominik Tim nema sta da trazi u finalu protiv Nadala,ishod bi bio kao i prosle god 3-0.
Zbog tenisa i dobrog meca u normalnim uslovima Rafa-Nole je taj mec.Ako neko moze da ga slomi ili bar dovede do ivice poraza to je samo Novak na sljaci.
Ovo sto sad gledam nije top tenis Tima i Djokovica kao ni Rafa-Rodzer.
Vjerujem u finale pravo u nedelju I jedino dobro Nadal-Djokovic.

Markobg

pre 4 godine

Komentator na RTS-u strasno neobjektivan. Naravno Novak je nas teniser,ali preteruje.  
(milann, 07. jun 2019 17:43) 

Upravo sam to htio da napišem. 
Kad Novak dobije poen - majstorija. 
Kad Tim dobije poen - sreća!
(Bosanac, 07. jun 2019 18:14

Ajde vas dvojica lepo na BBC tamo se objektivno i po vašem ukusu komentariše!

interesuje me

pre 4 godine

Kako od ovih Novakovih navijača nikako da se sjeti da je jedino od tenisera njihov ljubimac pred početak RG nahvalio organizatore turnira za organizaciju i pripremu turnira i pri tom izjavio da je posebno oduševljen novoizgrađenim centralnim terenom!

srbislav

pre 4 godine

Ne zelim d neko misli d aprovociram Novakove navijace, ali sam pocetk meca govori cime raspolaze Novak, a cime Tim. Procnite od servisa pa nadalje. Zao mije, ali ovo uopste ne sluti na dobro. Bice ovo bolno. Bolnije nego poraz od rafe u Rimu, jer je Tim nova snaga. Brjek u startu njbolja opcija za Tima. Mpzemo racunati da je set gotov. Tim kad povede - ne gubi.
(mladen, 7. jun 2019 16:18
Mladene,ili kako god se zvao:Novak ovo dobija,kontas ba?

trn

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa.
(Posmatrač, 07. jun 2019 17:28)

Uslovi su isti za oba igraca, to sto mozda jednom odgovaraju vise, a drugom manje je druga stvar.
I ti pricas kao Novak igra protiv nekog amatera pa taj lik nema nikakve finese. Alo covece, igra protiv cetvrtog igraca na svetu. Pa nije Tim tamo slucajno.

DRAGAN

pre 4 godine

Ovaj GS pod hitno treba
bojkotovati.Svake godine
ista prica.Ako je ovo GS od
ugleda, sta su onda London,
Njujork i Melburn. Sramota
ziva za ovaj sport.Zao mi
je Novaka sto mu ovo svake
godine serviraju, a Nadalu
idu na ruku, iz godine u
godinu.Zato i ima ovoliko
osvojenih titula upravo u
Parizu.Stidite se francuzi, ovo je jadno i zalosno.
Suvisno je ovdje davati bilo
kakve komentare.

Medo

pre 4 godine

Reseno... mec je odlozen za sutra. Divota! Ko god udje u finale imace kraci odmor od Nadala sve je predvidjeno ovako od 2 kola... jer slepci organizatori nisu stavili oba polufinala u isto vreme 0a da svima bude isto. Ovako se Nadal opet nasladjuje dok gleda i odmara... najgori GS ubedljivo godinama to dokazuju,meč je odgođen za sutra jer je Đoković tako odlučio,izašle su informacije da je napustio stadion prije nego je meč službeno odgođen,može biti sretan ako ga ne diskvalificiraju.

djenka*

pre 4 godine

Ovo je smesno. Smesan turnir , smešna organizacija. Favorizovanje Nadala se nastavlja. Novak ceo turnir kasni za njim, kao i u Rimu. Ovaj igra po lepom vremenu dan ranije, novak se razvlači, odlaze, igra po vetru. Nemogući uslovi. Finale će nažalost biti unapred dobijeno ko god da prodje sutra. Po mom mišljenju Novak nije favorit na šljaci pored rafe. Može da ga ugrozi ali samo odmoran 100%. To će teško biti izvodljivo ovoga puta. Nike gura Nadala zbog Novaka a isto tako tim forsiranjem će miljenika Rogera baciti na drugo mesto večne liste najvećih turnira. Novak će biti blizu da ih stigne ali ipak ostaje treći. Naravno po broju mastersa i broju nedelja će Nole biti broj 1. svih vremena. Zauvek . Sa preko 320 nedelja možda i celih 350. I naravno sa H2H boljim. Živi bili pa videli.

x

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa.
(Posmatrač, 07. jun 2019 17:28)

Tačno. Logično je da boljem igraču odgovara da nema spoljnih faktora. Kad je jak vetar, kvalitet ne dolazi do izražaja i šanse slabijeg rastu.

Bojan

pre 4 godine

Bilo je puno za Federera. Nisi gledao? Valjda to nešto givori?
(Drnda, 07. jun 2019 16:19)

Nije zbog Federera negl zbog Nadala jer Nadal ima 11 RG, Federer ima jednu kupljenu titulu na ovom turniru.

zex

pre 4 godine

1-1je Novak je pokazao da je mnogo kvalitetniji i raznovrsniji igrac od Tima. TIM NEMA IGRU ZA NADALA AKO PRODJE U FINALE. SAMO SE VI LOZITE DA JE NOVAK SLAB. NOLE NOSI SOCIVA I IMA VELIKE PROBLEME SA VETROM, PADA MU KOCENTRACIJA, NERVIZAN JE I MALODUSUN.

Toma

pre 4 godine

Pratio sam uzivo na CH-televiziji. Odvratni Sajdzije su se celo vreme podsmevali No1etu i Thiemu. Pricali su da su Rafa i Rodzer mnogo bolje uspeli da se naviknu na igru i samim tim bolji igraci itd. bla bla.
Spekulise se da je Novak odbio da igra dalje danas po tim katastrofalnim uslovima, a izgleda da se i Thiem u tome slozio.
Novak sutra preokrece. U nedelju nas ceka mec stoleca.

Kiza

pre 4 godine

Odvalice ga Tim zato sto mu neodgovara vetar a bas da prekinu mec nema sansi.Steta ali svejedno u nedelju bi izgubio posto trenutno Nadal je bolji a ovako Tim mozda i iznenadi!

Nekako s’ proleca

pre 4 godine

Gledam na britanskom eurosportu, ljudi pa samo da znate koliko prozivaju Novaka za to sto je zatrazio da se prekine mec u ovako NEREALNIM USLOVIMA. Pa imaju li obraza da tako nesto uopste dovode u pitanje. A onda se desio kratak isecak Federerove pres konferencije gde je rekao da je sreca ubaciti lopticu u teren po ovakvim uslovima. Kad su to culi onda su promenili plocu a ja izneverovao u potpunosti. Koliko im je krivo za njegov uspeh uvek pokusavaju na neki nacin da ga omalovaze. Ne branim ni ja Novaka isti su uslovi i Timu ali sigurno da treba prekinuti ovo. Vidimo se kad se nastavi mec, srecno Nole!

NoleFan

pre 4 godine

Svakako je neverovatno da se uvek Novaku desavaju ove situacije, da njegov deo zreba uvek kaska, da je uvek u podredjenom polozaju i u poziciji da igra iz dana u dan. Sad svi mogu da pricaju ovo ili ono.. ali jednostavno nije fer, igraci nikako nemaju iste uslove, isto vreme za odmor. Sutra Novak i ako prodje u finale bice iscedjen. S druge strane, Nadal odmara, i s kim god bude igrao jednostavno je u prednosti IZ JEDNOG PROSTOG RAZLOGA, A TO JE ODMOORRR!!!! Tako da nema nikakve ravnopravnosti. Najrealnije je da se finale odigra u ponedeljak, kako bi se drugom finalisti dale kolike-tolike sanse da odmori, u suprotnom nije fer ni korektno. Sad ce svi nalupati minuse, ali ovo je realnost. I moram da kazem VELIKA SRAMOTA ZA TURNIR OVAKVOG KALIBRA, DA SE OVO DESAVA IZ GODINE U GODINU.
HAJDE DA SE MOLIMO DA CE KROV MALO POKRENUTI STVARI NA BOLJE OD IDUCE GODINE, jer ovo do sad je S R A M O T A!

VUK

pre 4 godine

Cirkus. A zar njima nije smor da Nadal stalno uzima njihov turnir ? Ne moraju baš toliko da nameštaju.Projektovali su i polufinale Rafa-Roger ,uzeli novac od tv prava, sad drugi finalista sa 30 sati manje odmora treba da ide na odmornog Rafu. Potpuno neregularno. RG je daleko i od nekih turnira 1000 . Nemaju pravo više da imaju status GS .

Gagi

pre 4 godine

Ono kada Srbija zeli da se ukine jedan Roland Garos! Hahahaha, neprocenjivo... Melem za usi i oci! Prijatno...
(Jumko, 07. jun 2019 19:24)

A u Hrvatskoj kod tebe sta kazu?

neko

pre 4 godine

U normalnim uslovima za teniske meceve,raskovo bi Novak ovog Thiema ko seljak shupu!Ovako,kada kilavi Francuzi ne umeju da naprave krov i uslove za tenis nek mu je Gospod Bog svevisnji u pomoc danas!!!

Tarzan

pre 4 godine

Ma idi, ja kad pojedem deset ćevapa ne smeta mi ni vetar ni kiša ni žabe da padaju. Mogu volu rep da iščupam i to s osmeh na lice. Samo ćevapi!

Gajetano

pre 4 godine

Ono kad te sreca skroz napusti. Neverovatno, samo ovo moze da slomi Novaka, secam se finala USO 2012 protiv Mareja, ista prica. Ne voli, ne zeli i nece mu se protiv vetra, pa to ti je!

Nego, za sve ove gustere koji su izmileli iz svojih rupa: Novak dobija ovaj mec. Ne znam kako, ali dobija. Jedino sto ce u finalu Nadalu na crtu potpuno iscrpljen, na zicer...

Pozdrav,

срле

pre 4 godine

Дајте трофеј Надалу унапред, срамота за организаторе Ролан Гароса и ово шта раде Тиму и Ђоковићу. Немате за један кров, онда пребаците гренд слем из Француске у Кину, Русију или Немачку. Они немају тих проблема.

veliki strumf

pre 4 godine

Turnir je potpuno, ali potpuno neregularan! Teniseri moraju da imaju podjednake ili barem približno jednake uslove. Ovde će jedan finalista da igra 4 dana uzastopno, a drugi će izaći na duel u finalu posle odigrana 2 sata u poslednjih 5 dana!!! Pa gde to ima, na kom turniru? I to se radi prvom na svetu, koji bas zbog toga sto se izborio da bude prvi treba da ima neki privilegovani polozaj. Minimum je da pobednik drugog polufinala dobije jedan dan za odmor i da se finale igra u ponedeljak. Daleko od toga da bi i tada uslovi bili podjednaki, daleko od toga da bi bili fer, ali najmanje sto mogu ove neznalice od organizatora (koji su još juče trebali da budu smenjeni) je da drugom finalisti daju makar jedan dan odmora posle polufinala. Nastavak sutrasnjeg meca će verovatno potrajati, i Novak i Tim su umorni i fizički a naročito psihički, a i nervozni. Finale treba da bude spektakl a ne da se eto otalja i Nadalu obezbedi još jedna titula.

Srbin

pre 4 godine

Aj majke ti kakve finese,Novak nije tehnicar nego odlican radnik i takticar
(Dusan, 07. jun 2019 17:38)

Djokovic sestu sezonu za rodom najvise poena dropsotom, sta je dropsot nego tehnika, ograniceni covece, nije ti ovo fudbal pa da mozes samo da trcis i da postanes nesto, auuu kakvi ograniceni ljudi imaju pristup internetu, au

Filip

pre 4 godine

Hvalaa organizatorima sto ga nisu stavili da odigra polufinale kada i nadal nego su mu stavil igra po vetru i kisi...
(Mane, 07. jun 2019 18:05)
Sramota stvarno, Federer i Nadal uopste nisu igrali po vetru

Sale

pre 4 godine

Nadal odigrao sve kako treba samo iz razloga sto je dobio mogucnost od organizatora da prvi igra svoje meceve, Djokovic ili Tim ce igrati 4 dana za redom, apsolutno neregularan turnir. Nema ovo smisla.

111

pre 4 godine

(lal, 07. jun 2019 18:30)
decko, lupas gluposti. ovde se radi da ce neko da odmara 2 dana a neko da igra 3 dana svaki dan?? shvatas? danas, pa nastavak sutra pa finale u nedelju?? to su isti uslovi? i onda kada taj dodje u nedelju igracu koji odmara 2 dana, sta ima da trazi? pobednik jednog GS turnira je neregularan pobednik..o tome se radi. taj ce da podigne pehar, osvojice ga boljom igrom ali je bio odmorniji od svog protivnika. ovde niko ne kaze da jednom igracu duva vetar, da je vlazna sljaka a drugi igra u boljim uslovim? njemu ne duva vetar ...jedino ako ti to tako razumes?

interesuje me

pre 4 godine

Kako od ovih Novakovih navijača nikako da se sjeti da je jedino od tenisera njihov ljubimac pred početak RG nahvalio organizatore turnira za organizaciju i pripremu turnira i pri tom izjavio da je posebno oduševljen novoizgrađenim centralnim terenom!

Caw

pre 4 godine

I evo ga gestikulacije, neko njegovo nerviranje - podsmevanje a kad ga Thiem zakuca samo ćuti pognute glave.
Pa šta se stidiš? Ko je svetski broj jedan? Ko je naosvajao sve te silne titule i 15 GS? Ti ili Thiem.
Opet Novakov sramota stav, ovako ako nastavi gubi lagano 3:0
Austrijanac smiren i pun samopouzdanja

Neko ko voli svoju zemlju, ali od ljubavi se ne živi

pre 4 godine

Osvojen drugi set. Gledajte sad kako Nole dere Tima. Ali kako god, ovo su nehumani uslovi za igru za bilo kog tenisera. Mučenje za njih, a i za nas.

HanSolo

pre 4 godine

Novak ovo na žalost gubi.. U vetru mora se biti hrabar i udariti loptu.. On nije dominantan.. Ne uzima inicijativu.. Ništa to nije dobro..

Jovan

pre 4 godine

@ Hajde da vetar ostavimo postrani, kako Djokovicu, tako i Timu. I Nadalu je duvalo, ali ga nije omelo da unisti Federera.
(otrov, 07. jun 2019 17:35)

Svako ima svoj stil igre. Nadalu najmanje smeta vetar iz dva razloga. Baca veoma nisko loptu na servisu i udara veoma jak top spin koji mu povecava marginu greske. Novakov stil igre je drugaciji i zahteva idealnije uslove, koji kad se stvore onda on ima prednost. Nazalost u ovakvim uslovima ne pobedjuje bolji i generalno vestiji teniser, vec onaj kome manje smeta vetar. Teniska vestina gubi na znacaju a dobija na znacaju jedan stil igre - top spin.

Matoradrtina

pre 4 godine

Važno da su dame odigrale mečeve...a muškarci neka se muče...i opet ista priča...90% njih i ne zna koje su se plasirale u finale a rizikuju da budu odloženi mečevi Rafe, Federer,Noleta i Tima...meni nomalo nisu jasni... mislim da ni sami sebi nisu jasni...

Lakic

pre 4 godine

RG jednako Rafa, sve ostalo je statistika greska... Ruku na srce Novak je ove godine mislim bio spreman da ovakvog Rafu dobije, posto ovo nije maj bolji Rafa al ajde.. E sad neznam kakve novak ima savetnike ali veliku glupost je ucinijo u Rimu samo je dao Rafi samopouzdanje nije to smeo uopste da igra to finale... Sto bi rekli dao je asov a ovaj mu je iskopao rupu u koju ga podlozi na RG... Pogotovo zbog svega ovoga sto se danas desilo. Steta za Novaka inace mislim da bi imao tri RG u karijeri da nepravdi gluposti i da malo taktizira!!!

zoran

pre 4 godine

Novak nosi sočiva a oni koji ih imaju znaju šta to znači kada se po vetru dugne prsak i prašina. Neće se on žaliti ali za njega su ovo nemogući uslovi !

dak

pre 4 godine

ma sociva i verovatno u ovakvim 
uslovima ima problem sa prasinom. ako ostanu ovakvi uslovi, veca je sansa za tima koji zasluzeno igra polufinale, decko je odlican na sljaci, na kojoj je nadala dobio vise puta.
(comi..., 07. jun 2019 16:54)

ko je pratio djokovica?
sta pitas covece,pa svi ga prate.nolobotovi su svi tu,a poznato je da njemu sve smeta.A kako odigrase ona dvojica pre njih?po kojim uslovima? a da sve je bilo idealno ali matori prepotentni svajcarac je isprasen od nadala,uplasio se finala sa noletom.
strasno.

Ajde

pre 4 godine

sad mu ne smeta vetar? hahahaha ljudi, ja ne verujem kakvim glupostima se vi zamlacujete
(balasevic, 07. jun 2019 17:19)

Rekao bih da te bas zabolelo izjednacenje, ali ono bas, priznaj

Jao

pre 4 godine

Aj majke ti kakve finese,Novak nije tehnicar nego odlican radnik i takticar
(Dusan, 07. jun 2019 17:38)

Hahahaahhahahahahahahaha gasi internet ahhahaahhahahahahaah

Helena

pre 4 godine

Ljudi, vi ovde pričate o nekom finalu sa Nadalom, a većina ne uzima u obzir činjenicu da je Tim uzeo set i ima brejk prednosti!
Ogromna većina ignoriše činjenicu da se i Tim pita!
Ovde se pravi račun bez krčmara. Dajte prvo da vidimo šta će biti u nastavku meča. Novak, očigledno, da teško pronalazi rešenje za igru protiv Tima koji je odličan! Dečko ima samopouzdanje, već je bio u finalu i, po meni, ovo što je pokazao danas više zaslužuje finale nego Nole!

Jovan

pre 4 godine

@ Ja reko u predhodnom komentaru da treba seliti ovaj jako bitan turnir iz Francuske a vi rokate minuse?!
(Jon Bon Jovi, 07. jun 2019 16:19)

Covece nedokazani, Francuzi su izmislili tenis. Stavice krov za dve godine i reflektore i resice i taj problem. Ne vrti se ceo svet oko tvojih zelja i perfektnih uslova za Djokovica. Kako je drugima tako je i njemu.

Borky

pre 4 godine

Ovakvo ponasanje je sramota za svakog sportistu a da ne pricamo o broju 1. Sramota da se covjek uvjek ovako ponasa kad mu nije sve potaman. Da be bude zabune naravno da sma veliki obozavatelj Novaka al ovo me je uvjek nerviralo kod njega.

Daki

pre 4 godine

Ok, svima je lose vreme, ali neki igraci se lakse a neki teze prilagodjavaju na to. Vrhunski sportisti moraju da igraju u vrhunskim uslovima, sto danas svakako nije slucaj. Novaku definitivno ovakvi uslovi ne odgovaraju, pored toga nije ni imao dan pauze koji bi mu dosta prijao. Nazalost sumnjam da ce moci ovo da preokrene, pogotovu sad kad je poceo da se nervira i nije skoncetrisan na igru kao juce.

marek hamšiković

pre 4 godine

Kad ćete shvatiti da nekim igračima manje,a nekima više smetaju ovakvi uslovi,naš Nole je jednostavno takav,sve mora da bude super da bi on mogao normalno da igra,dajem glavu da bi ga Nole danas razbio 3:0 samo da su uslovi za igru dobru kao juče i još jednom velika sramota je Rolan Garos,sramota za francuze,jedini gren slem koji nema reflektore,ej,reflektore a kamo li krov,evo sad kreće kiša,što je možda i dobro,nadam se da će biti lepo vreme posle pauze,makar ona trajala do sutra.

neko

pre 4 godine

Ali kada mi domaci i uvozni strucnjaci objasne ovde "pa vetar je i jednom i drugom...",alo strucnjaci jeste li svesni koliko je Novak kompletniji igrac od svakog igraca na ATP touru,od Thiema takodje...njemu vetar onemogucava izuzetno mnogo vise udaraca i taktickih stvari da odradi u odnosu na protivnike.Mislite o tome,strucnjaci domaci i uvozni.

Cph

pre 4 godine

Jednom je jedan danski ekspert za tenis objasnio zasto Novak ima mnogo problema u nesvakidasnjim uslovima odrzavanja meca. Kaze da igracima koji igraju tehnikom,a ne snagom, vise smeta vjetar. Kao primjer je naveo i Federera. Ne znam da li je to tacno,daleko sam ja od eksperta,ali,eto,on tako rece. Nadam se da ce Novak ovo ipak izvuci u svoju korist.

CHE

pre 4 godine

Ovo je smejurija od turnira.Organizatori nisu stvorili uslove za normalnu igru i to je jedina istina.Kakva je to igra ko se bolje snadje na vetru kisi i prasini koja se dize na terenu?!Smesno...vise mi i nije vazno ko ce da pobedi...

Volina

pre 4 godine

Sreca pa je mec prekinut i nastavice se sutra mislim da je to odlicno za novaka jel sa ovakvom igrom ne bih imao sanse protiv gorostasnog tima mislim da mu vetar smeta zato jel mu duva u lice i nanosi sljaku a dobro je poznato da novak na ocima nosi sociva pa mislim da su mu zbog toga oci mozda alergicne na sljaku sve u svemu dobro da je mec prekinut

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Losa atmosfera na tribinama,prekidi meca zbog kiša,loši uslovi za igru,odlaganje meceva,skupe cene karata...Zašto ovaj turnir ne premeste tamo gde će ceniti najviši nivo takmičenja u nekom sportu?Uz sve to nas sampion “kida”na takvom turniru!Srecno Nole uz tebe do poslednjeg poena!

Macak

pre 4 godine

Kako me ovaj prvi set podsjetio na meceve Gorana Ivanisevica..cekamo nadamo se lozimo se.. On izadje na teren, i nakon dva gema skontas da on taj dan ne zeli da igra tenis..

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Novak će ovo otaljati bez borbe i treba.
Ne može da igra i nema potrebe da se mlati, kada nisu odložili.
Užasni organizatori i jadni Pariz!
Idemo Nole biće dana za megdana, ko šiša ovaj prljavi tenis u blatu.

Beobrad

pre 4 godine

Poznato je koliko Novak ne voli vetar i koliko losije igra u tim uslovima!
Najbolji primer je finale Us opena 2012. kada je izgubio od Mareja po nevidjeno jakom vetru i samo zbog vetra. To je tada cak i Vilander konstatovao, iako mu nije bio naklonjen kao sada.
Novaku vetar smeta je igra filigrantski tacan, tehnicki tenis. Zato i jeste najbolji teniser sveta u dvoranskim uslovima!
Nista jos nije gotovo, Nole je to!

Borky

pre 4 godine

Dok je igrao sa kvalifikantima u prva četri meča, sve je bilo u redu. Niko se nije bunio. E, a sad kad se pojavio ozbiljan protivnik, koji preti da ga dobije, e onda neki smatraju da Rafa treba da ispadne džek i da traži da se igra u ponedeljak, da bi se Novak odmorimo. 
Sad se opet kuju teorije zavere. U podredjenom položaju jer je u drugom delu žreba. 
Jedno je iživljavati se nad 150 - im igračem, a nešto sasvim drugo igrati sa specijalistima za šljaku. 
Da se razumemo, nemam ja ništa protiv Noleta, ali stvarno je degutantno duvati se nakon pobede nad Štrufom i onim mučenicima za koje niko nikad nije čuo. 
Ako dobije Tima i Rafu, e onda je stvarno bez premca! I treba mu skinuti kapu! Nek pokaže da je bolji od Kralja Šljake!!!
(Helena, 07. jun 2019 19:18

A koga su to pobjedili Rafa i Federer? Jesu pobjedili i jednog igraca koji je bolji od recimo Zvereva?

Beograd

pre 4 godine

Mislim sta reci. Najgora podloga najgora organizacija turnira u svetu. Svake godine kisa olujni vetar teren se natopi vodom i postaje svinjac i tvrdoglavi organizatori ne zele da pokriju krov vec prekidaju mec. Onda igraci idu vracaju se navijaci takodje prekida se u nedogled. Mucne scene. Nije mi jasno kako ovi iz teniske asocijacije ne suspenduju Rolan Garos dok se ne steknu svi uslovi potrebni za odigravanje meca. Bruka i sramota svake godine. Razumem da se protiv prirode ne moze ali pokriti krov napraviti ga pokretnim moze gotovo svaka amaterska firma da uradi na ovom terenu.

Srbin

pre 4 godine

Nazalost ovo se Novaku ne desava prvi put, isto je bilo kada je od Vavrinke izgubio finale. Slucajnost ? Zenska polufinala su se danas igrala u isto vreme kako bi se zavrsila oba a muska jednomiza drugog pa gde ne tu logika ? Pri tome su svi znali prognozu za popodne(engleaki komentator je na pocetku meca rekao da se ocekuje nevreme)... Pogledajte moj komentar od srede gde sam rekao da ce se ovo dogoditi...

kaligula

pre 4 godine

Ne samo Nadal, evo i ja se nasladjujem kao i svi njegovi navijaci, pukni od muke.
(Goran ks, 07. jun 2019 18:50)

Ti odavno već pucaš od muke i to se tako vidi. Pusa! :*

Dragan

pre 4 godine

kako su mogla ona dvojica, kako su mogla ona dvojica...aman ljudi aman dosta...pa i taj je mec bio neregularan brate mili..poenta je u tome da igraci koji igraju jedan naspsam drugog nemaju iste uslove igranja...ovo je bruka za organizatora, to je cinjenica , a vi bre pisite sta hocete

Živko

pre 4 godine

Kažu - svima je isto, šta ima da se buni?? Pa nije svima isto, jer njegovom načinu igre najviše smeta vetar.Tim, Nadal, Federer, svi jako dobro udaraju lopticu, i snažan i specifičan udarac je osnova njihove igre. Novak to nikad nije imao, i znamo u koliko situacija sa kratkim loptama on ne uspeva da poentira, dok ova trojica, recimo, rutinski realizuju takve zicere. Novakova igra je zasnovana na preciznom i dubokom reternu, na dobrom kretanju i sigurnom držanju loptice u igri dok protivnik ne pogreši ili ga ne nadmudri, a u uslovima jakog vetra nema mogućnosti da tako igra i puno greši. Gledam kako samo prebacuje loptu gađajući sredinu jer se ne usuđuje puno da cilja linije, pošto nema sigurnost u tačnom pogađanju na vetru. Takve mečeve je i protiv mnogo slabijih protivnika teško dobijao, a kako će tek protiv raspoloženog Tima, kome zbog načina igre ovakvi uslovi ne smetaju toliko. I normalno je da se buni, jer ovakvi uslovi su nenormalni za tenis, što potvrđuje i odsustvo publike. Nadam se da će ovaj prekid da ga malo resetuje, jer mora da promeni nešto u pristupu, mada nema velike mogućnosti za to. Čini mi se da "baloni" i slajs lopte manje odgovaraju Timu, i nadam se da će naći način da onemogući njegovu napadačku igru a da, pre svega, smanji broj svojih stvarno preteranih grešaka. Ima šansi ako osvoji drugi set, ali jedina prava šansa je odlaganje za sutra, i nadam se drugačijim uslovima, bez vetra. A ovim "hijenama" koje vršljaju po forumu... jedno - bljak!

Milan

pre 4 godine

U pravu je Federer kad preskakao ovaj turnir. Ovo je bruka. Trulež od turnira. GS a igra se na prašini. Vetar duva, nastavlja se sutra meč, nema krov nijedan stadion. Sramota. Novak bi trebao da počne da preskače ovaj turnir pa neka Nadal osvoji 20 GS na Roland Garosu. Kao nagrađuju igrače nekim basnoslovnim sumama a ovamo teren im iz prošlog veka.

lal

pre 4 godine

@trn: uslovi NISU isti... ako nadalu i djokovicu vezes istu ruku iza ledja, onda uslovi nikako nisu isti, zato sto igraju razlicitim rukama...
ako vezes rodzeru i novaku istu ruku OPET nisu isti uslovi, zato sto jedan igra jednorucni, a drugi dvorucni bekhend...
ako ih svu trojicu stavis u invalidska kolica, verovatno ne bi prosli prvo kolo protiv ljudi koji su primorani da sede u istima veci deo svoga zivota...
evo ja cu u testu opste kulture pobediti najnacitanijeg coveka na svetu "pod istim uslovima"... pitanja i odgovori moraju biti na srpskom...

Ko

pre 4 godine

Mislim da je rešenje da se sutra igra i finale. Izdržaće oni. Šta im znači meč više, manje... A da je Nadal fer, insistirao bi da se da dan odmora i da se igra u ponedeljak.

slaviša šmigič

pre 4 godine

odlicno nema veze ako nole izgubi set ali i moze,da ga vrati i povede sa 2-1 nadam se sutra bez vetra moze hladnije ali samo,da nebude vetar nismo na prvenstvu paraglajdera i nemamo jadra za spustanje verujem,da ce se ako vreme posluzi igrati na 5.setova,mozda i 4 ako nole vrati ribrejk ovde je napravljen brejk ali u boljim uslovima novak moze riternima povratiti i okrenuti set na svoju stranu ako to povrati i dobije meč onda bi šanse bile 50-50 sa nadalom ako izgubi verovatno ce izgubiti i tim a postoji varianta da tim uzme ovaj pariz i imacemo novog osvajaca.

Uros

pre 4 godine

Spasise organizatori Novaka!!!Kod Srba uvek teorija zavere,svi su protiv Novaka, ovo veceras su mu bas pomogli jer su uslovi ocigledno vise smetali njemu nego Timu!!!
(Lampi, 07. jun 2019 19:32)

Kisa pada, zato je prekinuto jel ti sad jasno,

Greatness

pre 4 godine

Novak da bi uzeo RG, ima vjerovatno trenutno najteži zadatak u sportu - mora da dobije 2 životinje, ali bukvalno. Tim koji je toliko "nabrijan" za ovu podlogu i protiv koga i zvijeri postaju plijen, a tek Nadal...11/11 u finalima Pariza, pa mislim da je izlišno bilo šta više reći.. Ja vjerujem. Pa da vidimo. Ovog trenutka počinje meč. Srećno!

Nemo

pre 4 godine

E ovo stvarno nema smisla kako se duri zbog vremena pa kao da sija sunce i ne duva vetar na Thiemovoj strani. Stisni zube i igraj pa šta bude

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Jadan Pariz!
Upropastili su dva vrhunska polufinala!
Pod ovakvim uslovima morali su da otkažu!
Nole nema šansi po ovakvom vetru.
I ne lupajte da su uslovi isti za obojcu, jer Noletu i Federeru zbog stila igre mnogo više smetaju negi Timu i Nadalu.
Nole pusti Tima da ga ne umoriš.

lule

pre 4 godine

Pametnjakovići koji tvrde da vetar duva obojici ne razmišljaju o tome da to nisu isti uslovi za obojicu, ako je taktika jednog zasnovana na finesama, promeni režima igre i kretanju po terenu, a drugoga - na udaranju loptice reketom. Osim toga, ako vetar menja pravac u prednosti je onaj kojem vetar duva u leđa. 
(Posmatrač, 07. jun 2019 17:28) 

Tačno. Logično je da boljem igraču odgovara da nema spoljnih faktora. Kad je jak vetar, kvalitet ne dolazi do izražaja i šanse slabijeg rastu.
(x, 07. jun 2019 17:37)

Znači, Federer je taj super super kvalitetan igrač. GOAT. Njemu je vetar izrazito smetao.

Japi

pre 4 godine

Ovo je smejurija od turnira.Organizatori nisu stvorili uslove za normalnu igru i to je jedina istina.Kakva je to igra ko se bolje snadje na vetru kisi i prasini koja se dize na terenu?!Smesno...vise mi i nije vazno ko ce da pobedi...

Bravo za komentar

anica

pre 4 godine

Uzmite dodelite titulu Nadalu i cao djaci, znali su da ce biti vetra i kise, znali su da postoji mogucnost odlaganja i dozvolili su sve ovo...nemate krov, nemate reflektore, ali zapamtite ovaj komentar, sutra i prekosutra ce vam otpisani pokazati od cega je satkan. Isplakah se samo tako!!!!!!!

slaviša šmigič

pre 4 godine

nole nemoze,da se namesti za ritern koji je njegov zaštitni znak naravno da snazni igraci sa snaznim udarcima posebno ako upotrebljavaju spin imaju veče šanse i nisu nikada uslovi isti za oba igrača posebno novak koji trazi uglove i paralele iz bekenda nije mogao,da koristi.ovaj vetar je igra sa ruletom nikad neznas sa koje strane i kad ce zaduvati udaris prema kraju a loptu odnese negde po svome.

Kanidja PG

pre 4 godine

Anica
Svaka to je sveta,bravo za komentar.
U inat svima uprkos svemu treba da izadje sjutra i pokida Tima za sat vremena.
Ako sad nema zelju kad je na dva koraka od istorije a kada drugo?
Federer nikad vise nece uzeti to je jasno RG ,Nadal takodje djavolski tesko AO,Novak bi bio jedini koji ima bar svaki GS dva put osvojen.I opet bi imao vise bodova na listi nego 2 i 3 zajedno (Nadal,Federer).
Na kraju svega samo on i moze dovesti Nadala na ivici poraza kao npr 2012 7-9 peti set,Tim nikako vidjeli smo prosle god.

LondonCalling

pre 4 godine

"...Đoković je odlučio da ne igra,na Eurosportu je objavljeno da prije nego je meč službeno otkazan Đoković je napustio stadion..."

To je Dzim Kurijer provalio na engleskom ITV-u (navodno su njegove kolege iz americke televizije to videle)...upravo je demantovano. Djokovic nije nigde otisao dok mu nisu javili da se nece danas vise igrati. Mada se Kurijer posle te izjave odmah "ispravio" i rekao da Djokovic svakako nije mogao imati nikakav uticaj na prekid, sve je na organizatoru turnira...Ali je morao da naglasi na kraju, da ce ovo u svakom slucaju odgovarati Novaku...
Neverovatno kako nije skrivao radost kada je Novak gubio... komentator a mamlaz.

Трооки Гавран

pre 4 godine

Jadni Rolan Garos!!! Pa jel ovo Grend slem??? Polufinale a tribine prazne, nema par hiljada ljudi na stadionu. Francuska sramota! Treba im oduzeti ovo.
(veliki strumf, 07. jun 2019 16:09)
Петак, радни је дан.

City Girl

pre 4 godine

Samo onaj koji nosi sočiva zna koliko je neprijatno kada duva vetar i unosi prašinu u oči. Dovoljno je da se jedna trunka zavuče između sočiva i oka i da oko počne da suzi, sočivo grebe i da vas to unervozi. Srećno Nole!

mass

pre 4 godine

@joss klasa? Taj Tim nece osvojiti ni deseti dio trofeja kao Djokovic. Izgubio dobio svejedno. Znate samo da hejtate bez veze, nadjite zivot.

Djuro

pre 4 godine

Ovo nema nikakvog smisla sta rade organizatori.Bruka.Vec pola sata ne pada kisa a oni stavili na sutra,sto znaci bilo ko od njih dva da pobedi igrace cetri dana zaredom,dok je Rafa dva dana odmarao,danas lako dobio u tri seta,sutra ce odmarati,i kako onda Nole ili Tim da ga pobede?Nema sanse.Rolan Garos je zadnjih godina postao sprdnja od turnira.Svake godine nesto,ili kisa ili predugi mecevi,nema krova,nema reflektora,ma najgori slem koji postoji,pa cak i neki turniri 250 kao sto je npr Umag su svetlosne godine ispred Rolan Garosa.

Bratee

pre 4 godine

Samo inat od strane Novaka.Sutra ce bit druga prica.Volio bi da osvoji rg i da se vise nikad ne pojavi na njemu.i da nikad se ne izjasni zasto nece vise doci.nek cuva to za sebe.anglosaksonci ne vole slavene.lijepi sportski pozdrav

Рајко

pre 4 godine

Federer and Nadal - 2 matches in 5 days (longer rest before the finals) 
Djokovic and Thiem - 3 matches in 4 days (shorter rest before the finals) 

Well done Roland Garros, you succeeded in becoming the worst tennis tournament in the history of tennis

Tennnis

pre 4 godine

Kako mogu ovde pojedini da blate Novaka nije mi jasno? Da li ih je stid? Moze vise da vam se svidja Nadal ili neko drugi, ali da iskazujete nepostovanje prema coveku koji nastupa kao srbin stv je zalosno...

igor

pre 4 godine

Za tri sata samo treba staviti komentare na hronoloski raspored i citati komentare i posmatrati sav vas ocaj koji ostavljate ove negativne komentare na racun Noleta i gdje favorizujete Tima.

Sebi

pre 4 godine

Juče sam pisao, danas ponovo. Nije problem kiša, već udari vetra, kojj su se pojačali žestoko posle 16h.
Ponovo pitam: zašto nisu organizatori prebacili meč na tetenu odmah posle devojaka!
Zato što su znali, a svi znamo, da Noletu ne odgovara takvo (ne)vreme.
Eto, slike i prilike!
Strašno!

bmiles

pre 4 godine

Znate sta mi je danas najdraze?Lupati minuse svim komentarima koji trce na rudu odmah kad Novak izgubi set i takmice se u pljuvanju po njemu uz opasku da je sve gotovo,3:0 i slicne gluposti!Sad je 1:1 u setovima pocinje treci set,ja predvidjam borbu u 5 setova i to samo zbog uslova koji objektivno vise odgovara Timu,ili bolje receno snasao se bolje!Verovatno opet ce biti prekid nagovestavaju pljusak od pola sata,ali nazalost po naseg sampiona,Tim u trecem setu vodi 3:1!Definitivno ce sada sledeci RG biti sa krovom bar na Satrijeru!

Mix

pre 4 godine

Ni Nadal ne bi unistio Federera da su bili normalni uslovi za igru.Sigurno da je Nadal bio favorit,ali Federer je izgledao kao kvalifikant.Jednostavno se Rafa mnogo bolje snasao u ovakvim uslovima.

role

pre 4 godine

Preslikan meč iz Monte Carla protiv Medvedeva. Gledao sam uživo, i ovde je čista sreća ko će da pobedi. Dizala se prašina plus Đoković ima sočiva. Uništena dva meča.

Liverpool Man

pre 4 godine

Sutra nastavak. Apsolutno nemam vise ni zelju niti me zanima sta ce biti. Nadal na po 2 dana igra a Djokovic ce mozda 4 dana zaredom na teren. Smesan turnir.

Veran

pre 4 godine

Odlična vest!!! Šteta samo za ovaj brejk pre prekida. Ali i pored toga, ako sutra ne bude ovakvog vetra i zaista bude mogao da se igra tenis, videćete opet zašto je Novak No-1-e. Oduvaće ga!

Haris

pre 4 godine

Cak i da Djokovic kojim cudom dobije ovaj mec u finalu bi ga Nadal rastavio na proste cinioce zato mu je bolje da ovde izgubi i opravda poraz losim vremenskim uslovima.
(djoka, 07. jun 2019 18:11)

Pa 1-1 je u setovima zasto cudom da dobija? I Djokovic je na AO 2012. igrao 6 sati sa Marejem pa dobio Nadala isto za 6 sati igre, Novak se pita.

Borky

pre 4 godine

Vidim da pametnjakovići neće da razumeju, pa zato podpitanje: kad bi Barselona/Real igrali sa Zvezdom/Partizanom na teškom i blatnjavom terenu, da li bi šanse bile 50:50?
(Posmatrač, 07. jun 2019 19:34

Kakav si ti pametnjakovic. Pa nije razlika izmedju Djokovica i Tima ista kao izmedju gore pomenutih timova a Zvezda i Partizan bi imali vece sanse da iznenade po losem terenu nego u idealnim uslovima. Pa sto mislis sto se vrhunski fudbaleri uvjek zale na los teren ili lose vremenske uslove i zasto svi strucnjaci uvjek po pravilu naglasavaju da los teren poguduje ekipi koja se brani?! E moj pametnjakovicu.

sinhro

pre 4 godine

Ljudi, to su vrhunski sportisti , njihovu snagu i izdrzljivost mi gledaoci tesko mozemo da shvatimo. Siguran sam da ce Djokovic uspeti da se odmori i pobedi Rafu u nedelju , jos je tu neki nas inat protiv svega i svih.
A sutra, ukoliko ne bude bilo vetra, Novak ce oduvati Tima. I lepo je komentator objasnio zasto vetar vise odgovara Timu nego Novaku i nisu mi jasni mozgovi koji su protiv Djokovica.

Kanidja PG

pre 4 godine

Nije Novak izmoren mecevima,kao nikad dosao je do polufinala za samo 11h:i 30min provedenih na terenu.
Nadal zakljucno sa Federerom danas 13h i 30min.
Problem je sto je imao tri dana odmora do Zvereva a sada igra dan za dan,dok Spanac odmara.
Ako posluzi vrijeme tj ne bude vjetra moze da vrati ovaj brejk protiv Tima i zavrsi mec u 4 seta.
Do finala u nedelju ostalo bi mu 24-25h odmora i mislim da umor nije izgovor u tom slucaju.
Neuporedivo je ovo sa Rimom tada je igrao 8h u dva Dana i izasao Rafi na duel posle manje od 15h odmora.
Nisu ni izazovi isti,ovo je cilj zivota sportskog dobiti Nadala u finalu RG sa svim sto to donosi Dzoker slem i bar 2 put osvojen svaki GS sto dva najveca rivala nemaju.
Ulog je ogroman,nikad veci.

Baghdatis

pre 4 godine

Ono finale US Opena sto je samo zbog vetra izgubio od Murraya je dokaz da mu ti uslovi ne odgovaraju bas najbolje... tada je bio za klasu bolji igrac.

Лепи Цане

pre 4 godine

Улазе у трећи сет... Новак подиже ниво игре, надам се да неће морати да се игра шести сет...

nex

pre 4 godine

Cirkus od RG suspendovati i dati Kinezima. Ovo je na nivou celendzera u Tatabanji.
Da je Tim znao kako ce proci u drugom setu,bez obzira sto je dobio prvi,da se pridruzi Novaku u prigovoru supervizoru,pa da ovo odigraju ko ljudi sutra. Da su poslusali Novaka,sve bi bilo ok. Pricajte sta hocete,Nole je bio 100% u pravu kad se bunio. I sta imamo sad? Vasar i budalastinu od tenisa.

Rastko

pre 4 godine

Ali organski ne podnosim ovog komentatora na ES. Smarač, pojma nema da prevodi, priča gluposti. A uvek ga uguraju da prenosi Novaka. Što bre ne uče, ne usavršavaju se ti komentatori, ovo što on lupeta, svako bi mogao.

Aurora

pre 4 godine

Bez obzira ko pobedi nema sta da trazi u finalu protiv odmornog Nadala. Cetvrtak, petak, subota nedelja-to je Noletov i Timov raspored. Da sam na mestu jednog od njih dvoje odbila bih da igram u nedelju finale. Predajte Nadalu pehar bez borbe.Ako je to organizatoru turnira i Nadalu Ok, evo ti, uzmi pehar i radujte se svi.

Majordomo

pre 4 godine

Francuzi mešto da organizuju... Pa evo vidimo kako to izgleda. Gren slem sa dugom tradicijom pretvorio se u najgori čelindžer po nivou organizacije i uslovima za igru. Da je sreće da su top igraći složniji i manje gladni para, pa da se dogovore sledeće godine da bojkotuju turnir me bi li se najzad nešto promenilo na bolje i tereni doveli na nivo 21. veka.

veliki strumf

pre 4 godine

Govor Novakovog tela je uzasan! Ne sme sebi da dozvoli da mu se zbog vetra ne igra u polufinalu Roland Garosa, odvratnog turnira ali na kome može da ispiše istoriju. A ova igra na mreži je katastrofalna - za koji djavo uopšte izlazi napred.

Sabre

pre 4 godine

Super, opet ista prica ko u Rimu. Cak i da se digne sutra i odigra fenomenalno, tesko ce dobiti malog smaraca, a to znaci da ce opet biti umoran za finale, dok se Nadal lepo odmara dva dana. Bah.

anica

pre 4 godine

Nista ne menja cinjenicu da se gleda samo ko je osvojio...tako da ove nase price NAZALOST padaju u vodu...da l je neregularno, da l je neko odmarao manje vise njih zapadnjake to ne zanima, rade kako njima odgovara, i moze im se.

Dobro je

pre 4 godine

Novak ne može da odigra gore nego danas.Koliko god Tim bude podigao svoj nivo igre,ako budu normalni uslovi za igru,mislim i dalje da je Novak favorit samo da se reši svojih duhova.

vrg

pre 4 godine

Jednom je jedan danski ekspert za tenis objasnio zasto Novak ima mnogo problema u nesvakidasnjim uslovima odrzavanja meca. Kaze da igracima koji igraju tehnikom,a ne snagom, vise smeta vjetar. Kao primjer je naveo i Federera. Ne znam da li je to tacno,daleko sam ja od eksperta,ali,eto,on tako rece. Nadam se da ce Novak ovo ipak izvuci u svoju korist.
(Cph, 7. jun 2019 17:25)

ne treba ti ekspert za to. ko ide na preciznost, treba mu sto bolje vreme, dok na ove sto biju lopticu vetar ne utice bas toliko.
sto posto ne bi ni rafa tako lako izasao na kraj sa federerom da je vreme bilo normalno.
ni djokovicu sad nije lako, jos ima sociva, pa kad udje ona stroka... stvarno sramota. ni malo ga ne postuju kao prvog nosioca i da je otisa sa turnira bez da ga nastavi, podrzao bih.

Dule V

pre 4 godine

Ljudi zaboravljaju da novak nosi kontaktna sociva I da je prakticno nemoguce za njega igrati u ovim uslovima. Organizatori-velika sramota!!!

xxx7

pre 4 godine

Uslovi nista gori, naprotiv, nego u prvom mecu...ali Novak toliko karikira i pali masu da reaguju na to,da je strasno. Ako bude poveo u drugom setu, nista mu vise nece smetati.

comi...

pre 4 godine

ko je pratio novaka, zna da ima problem sa ovakvim vremenom. on ima sociva i verovatno u ovakvim
uslovima ima problem sa prasinom. ako ostanu ovakvi uslovi, veca je sansa za tima koji zasluzeno igra polufinale, decko je odlican na sljaci, na kojoj je nadala dobio vise puta.

Andrea Djani

pre 4 godine

Videćemo šta će biti sutra , a to da će igrati i u subotu je bilo jasno još juče svakom ko je to hteo da vidi , a ko nije nek se raduje što se Nole muči i nek uživa u svojoj pakosti .

Dejan

pre 4 godine

Svi realni navijači znaju ko je i šta je Nole i ako naeko može promeniti trenutne situacije , to je naš Nole.
Idemo sutra koncentrisano i čiste glave, idemoooooo

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Koja sramota i bruka od turnira.Jel postoji još neko ko misli da ovaj turnir treba da postoji u Francuskoj?Koja sprdnja.Kao u Bangladešu!+

Boris

pre 4 godine

Ono sto je za Djokovica AO, za Federera W, to je za Nadala RG. Ako Djokovic misli da ga pobedi morace da mu iscupa srce(ovo sam cuo u nekom filmu :D ) ako ga povedi definitivo ce biti najbolji ikada, jeste on pobedio Nadala u crtvrtfinalu, jos veci je izazov u finalu, srecno Novaku mozda i uspe.

Millennium

pre 4 godine

Ovo je sramota! I prema Đokoviću, i prema Timu i tenisu generalno. Izvedite ljude da igraju na livadi, podignite montažne tribine okolo možda će vam to biti u duhu tradicije. Englezi tri koplja ispred Francuza u svemu! O Nemcima i Amerima da ne govorim.

veliki strumf

pre 4 godine

Imace Novak velikih problema, to je jasno od samog početka. I inače ovde je svaki meč započinjao usporeno, kao da mu treba vremena da se zagreje. A ovi izlasci na mrežu i njegovi voleji... Čemu kad ih celog života nije naučio?!

Hari

pre 4 godine

Ljudi jel moguce da nema zive duse na tribinama?
(ivan grozni, 07. jun 2019 16:03)

Nemas pojma koliko mi je drago zbog organizatore, nece se najesti para onaj sto sto je planirao, poluprazne tribine Federer Nadal, sad i ovde, bas mi je drago zbog njih.

Žikica-prva puška Srbije

pre 4 godine

Jadnooooo
Bolje da su organizovali rvanje u blatu!
Ubiše tenis, dva vrhunska meča!
Pa ski skokovi se odlažu zbog vetra,a ne može tenis!

Andrea Djani

pre 4 godine

Nole treba da iskoristi autoritet igrača br.1 i da ne nastavi meč , dok uslovi ne budu regularni , a organizatori neka ga diskvalifikuju ako smeju .

veliki strumf

pre 4 godine

Prestao da se izivljava na mreži, počeo da dalje balone - promena taktike i dođe set. Samo forhend funkcioniše u igri, svi ostali elementi i dalje loši.

VS

pre 4 godine

Trebali su se igrati istovremeno mecevi dok je jos vrijeme bilo iole tolerantno, kao I zenski mecevi. Ovo je sada mucenje, na stranu rezultat, kreni stani. Al ajd.

Alex

pre 4 godine

Be znaš servis, vežbaš servis. Me možeš po vrućini, treniraj po vrućini. Ne znaš po vetru, vežbaj po vetru.
(pop, 07. jun 2019 19:15)

Ne znaš "slepo kucanje" na tastaturi? Vežbaj "slepo kucanje" na tastaturi. ;)

Kanidja PG

pre 4 godine

Dorcol
U pravu si 2013 igrali su 5 setova.Gledao juce malo 4-3 u 5 setu za Novaka,servis 40-40 i cuveno pecanje.Imao ga je tada kao nikad prije,sve do 2015 i rasturanja u cetvrtfinalu.
Vjerujem i sad da moze i ove god i pod ovakvim uslovima,samo da se otrese od Tima sj.
Nadal je najveci navijac Tima u ovom polufinalu.

v

pre 4 godine

Šta je bilo da je bilo. Viša sila, jbg. Ja verujem da će sve biti u redu. Samo da se nekako iščupa sutra. U ponedeljak će izaći ravnopravno Nadalu na megdan, pošto verujem da nema šanse da se odigra tada finale. Vajda ima ključnu ulogu da smiri Novaka jer on je živac, već ga vidim kako besni i baca stvari po hotelu. Ova prilika je sada i ovde, koliko god prepreka da ima, samo treba da misli da ovo pitanje je da li će se ponoviti i zato hrabro, napred i idemo da pobede.

kaligula

pre 4 godine

Ajmo plačljivci, krenite s trolovanjem. 3, 2, 1, sad!
Fekete sad može samo da navija za Tima jer ako Novak prođe u finale sa Nadalom jedan od njih mu se približava na jedan GS razlike manje.

tennisman

pre 4 godine

Jeste da na igru utice vetar, ali vetar smeta i Timu, a i koliko god da je jak vetar Novak mora da pogadja ciste voleje na mrezi i neke lake vinere, nesto drugo je u pitanju, vidi mu se da ne zeli da igra

Aurora

pre 4 godine

Nole igra kao da je ustao pet minuta pred mec. Ili kao da mu je ovo nebitan mec, totalno bez energije. Ili kao da se s nekim posvadjao na 'krv i noz' pa sad nije koncentrisan.

Domar

pre 4 godine

Djokovic pravi brejk i ne slavi, jasno je i njemu da ovde samo sreca igra ulogu, bas ocajno za gledanje, a faacinantno je da neko dopusta da se i dalje igra

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Ljudi, zašto se u poslednje vreme ne pominju uslovi za igru? Oću da saznam kakvo je stanje na terenu, da li sve valja ili ne valja?

Czv

pre 4 godine

Ovde najvise gubi tenis.ko god da prodje nema mnogo mudrovanja.ko se bolje prilagodio taj je prosao.steta za novaka jer je mogao da uradi nesto fenomenalno za sport.a ako prodje tim svi znamo da u finalu nema sta da trazi

zex

pre 4 godine

Neznam sta treba da se desi da Novak pobedi. Nazalost vidi se da Timu ne smetaju toliko ovi uslovi. Novak nemoze da servira od vetra. Kraj je blizu.

Zizu

pre 4 godine

Nebitno ciji ste navijac, ko se bolje snalazi, ko ce da pobedi itd, ne znam kako se dopusta da se igra kada neko udari lopticu ona leti na sasvim drugu stranu, totalno neregularni uslovi, zalosno!

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Ako ovakavo vreme bude u nastavku, bojim se da Novak gubi. Nisam optimista. Pišem kog drugog prekida i 2/6, 6/3 1/3.

Nije prvi put. On ima ozbiljne probleme u ovakvim vremenskim uslovima.

Sub013

pre 4 godine

"Treći set je mirno počeo. Prva četiri gema su protekla maltene bez ikakvih iznenađenja. Đoković i Tim su se viteški borili za svaki poen, pa su na svom servisu bili uspešni i bilo je 1-3 posle prave tuče sa vetrom."

Prva 4 gema su protakla bez ikakvih iznenadjenja, svi su sacuvali svoje serve i rezultat je bio 1-3 lol. Dajte malo koncentracije kad pisete.
Idemo Nole, mozes ti to, ako neko moze to si ti! Srecno majstore!

bmiles

pre 4 godine

Nemojmo da smo smesni i naivni!Nije organizator prekinuo mec ni zbog Novaka ni zbog Tima.J..e se njima za njih.Oni gledaju svoj interes a to je NOVAC!Danas su doziveli fijasko u finansijskom smislu i morali su se dosetiti necemu a to je da prekinu mec i nastave ga sutra!Bice vise gledalaca,pokrice se bar deo gubitka sto im je cilj.Zato ce napraviti krov jer ocigledno para busi tamo gde burgija ne moze!
Normalno da je sad Tim vise nesrecan,jer imao je Novaka pod ovakvim uslovima,bolje se snasao,odgovara mu vise i drugih okolnosti ne bi vise o tome!E sad da li ce Novak uspeti da se vrati(verujem hoce,jer se ipak igra u 3 dobijena) druga je prica,ali stoji ovakvi uslovi mu ne pogoduju!
Dugo ce se pricati o ovim danasnjim mecevima polufinala,Federer je vec podigao glas na konferenciji za novinare!Mogu zamisliti koliko su besni sponzori!?Kao sto rekoh ne budimo naivni odavno je svet pa i sport krenuo samo da misli na profit,a GS u tenisu,kupovina i dodela vrhunskih svetskih smotri u bilo kom sportu,veoma isplatljiva i profitibilna stvar!

veliki strumf

pre 4 godine

Voleji nisu ni nivo rekreativca. Bruka! Sve ih je promašio. Sve mu smeta, nezainteresovan, nekoncentrisan, ne zna šta radi... Sto gresaka a jedan viner dok ga Tim reseta i ima ih već 8. Tragedija od tenisa u prvom setu. Da li će naći način da nešto promeni - videćemo. Ovaj nivo igre je smešan, a ideja sa volejima očigledno totalni fijasko.

Qwerty

pre 4 godine

Igra ko baba neka. Kao da nikad nije igrao na vetru. Moze da se zali, a moze i da odigra najbolje sto moze u ovim uslovima. Za sada samo ovo prvo.

milann

pre 4 godine

Ovakvi su uslovi bili i za Nadala i Federera pa i za Thima. Tako da ne treba tu puno izgovora traziti.
Thim udara snazno,Djokovic se breca i savija. To mu nista nece doneti. Po meni ne sme da ide precesto na mrezu, igra prosecan volej i Thim dobro udara udara pasinge. Nego da 'vata ritam sa bejzlajna.
Ima tu Nole jos vremena,samo ne sme da izgubi drugi set.

bmiles

pre 4 godine

Kao sportista nisam voleo igru kad vetar duva preko 50km na sat.Gde je tu lepota!?Pokazao je to prvi polufinalni mec,gde razbijacu kao Nadal je vise odgovarao nego prefinjenom Federeru.Verujem,da uprkos lagano izgubljenom prvom setu nas sampion ce se prilagoditi i naci nacin da pobedi nezgodnog i samouverenog Austrijanca!Zavrsicu sa cuvenom mornarskom izrekom:Neka ti je vetar u ledja sampione!Ajmo Nole,mozes ti to!

zz

pre 4 godine

Oduzeti Roland Garosu licencu dok ne stave krov. Iz godine u godinu iritiraju i tenisere i ljubitelje tenisa. 
(Lepi, 07. jun 2019 17:03) 

rece srbenda koji prati tenis od 2011-te haahahahha
(Sta ucini to Bautisto Agute??!!??, 07. jun 2019 17:12)

Na stranu što se slažem, ali šta je to uradio Batista Agut ako nije tajna?

veliki strumf

pre 4 godine

Opet pad u igri Noleta u 3. setu a Tim se nekako bolje prilagodio uslovima nakon 2. seta. U drugom setu bilo je 10-3 u viner ima za Novaka a u trecem je do prekida 6-1 za Tima. Ogromne su to amplitude.

nenad

pre 4 godine

ово је тенис ко има више среће кад удари лоптицу какав ће фелш добити лоптица или да ли ће се уштоповати. штета није ово неки осредњи турнир овде би требало да гледамо врх од тенииса а ово нису услови

Milan

pre 4 godine

Deluje da će Rafa i Rodzer uhvatiti par sati taman da završe duel, dok Nole i Tim to teško da će imati danas. Ako organizatori budu insistirali da se finale igra u Nedelju, mogu komotno Rafi da daju odmah pehar.
(Milan, 7. jun 2019 11:12)

Sve se nažalost obistinilo što sam napisao jutros. Ključno je i dalje kada će se odigrati finale, a deluje da će biti ipak u Nedelju.

ccc?

pre 4 godine

Potpuno neregularan turnir. Nisu isti uslovi za sve. Sve jedno, bilo ko pored Rafe da udje u finale, ima odmah sutra da igra finale, mrtav umoran dok Rafa odmara...Normalno nije Rafa kriv vec organizatori. Da sam na Novakovom mestu, ovaj turnir u buduce treba da preskoci..Sta ce mu sve ovo? Covek ne ume da igra u ovim uslovima, sporo, mokra sljaka, otezano se kreces, vetar duva?? Secam se jednog USAO kada je bio vetar...ista prica..Tim je mnogo mladji, odgovaraju mu ovi uslovi uz to decko je sljakas..Sljaka mu jemiljena podloga. Ne znam, jedino da vetar stane, da moze da se servira normalno, da lopta normalno odskace pa da Novak dobije. I posle sa odmornim Rafom?? Svaki vasar ima krov, barem sator ovaj vasar od RG nema...21. vek?

Zuja

pre 4 godine

Dobro što je meč odložen za sutra. Više mi žao što nije prekinut kod 1-1 u setovima nego su nastavili po onoj vetrometini da igraju. Stojiš da serviraš a zemlja ti leti u lice pa ono još nisam video. To je bilo isto u prvom meču Federera i Nadala, ko je ono dozvolio i kome je to interesantno ja nemam reči! Novak je bio na dobrom putu da izgubi, videlo se da ne može ući u ritam u onakvim uslovima? Neprepoznatljiv. Zato je sutra novi dan, jeste ima Tim brejk prednosti ali ništa to nije nedostižno ima još dosta da se igra. Siguran sam sada da ukoliko kojim čudom Tim i dobije ima da rodi tele kako bi došao do toga. Ovo danas je mogla i biti njegova da kažemo laka pobeda, obzirom šta smo gledali.

Waterpolotenis, SM

pre 4 godine

Napisah ranije da bi trebalo prekinuti, eto ucinise to.
Mozda ovo vise odgovara Novaku, ko zna kako ce se zavrsiti mec.
Postujem tradiciju da se igra bez svjetla da se igra na otvorenom itd.
Ako onda organizator odluci da postuje to, treba da je spreman da igraci sacekaju dan ili dva ili vise da bi uslovi za igru bili regularni. Ovo je danas bio vjetar olujne snage. ovo nije bio samo "vjetar" oblaci prasine su letjeli, kisobrani, sesiri, papiri..
Otkazivanja su skupa zbog TV prava i reklama sponzora koje se pojavljuju. E ne moze i u dzep i u kesu.
Postuj tradiciju, plati odstetu sponzorima, vrati pare gledaocima a ne ovo muljanje, razvuci koliko mozes da bi sve bilo sto isplativije.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

@Baghdatis Da, toliko je bio bolji od Mareja tada, samo ne znam ko je u tom periodu igrao finale Wimbledona, Murray ili Novak? Ili još lakše pitanje, ko je osvojio tada zlato na Olimpijadi? I da li su možda tada igrali (2012)?

Paki

pre 4 godine

Nadam se pobjedi Djokovica,ali lose je krenulo po njega,nazolost gubi prvi set,a nemozemo traziti izgovor vjetar,i Nadalu i Federeru je isto bilo.

jamatsoc

pre 4 godine

Nije krenulo dobro za novaka..mozda ako se vise koncentrira na igru a manje na moljakanje za prekid jos moze proigrati i preokrenuti,svi znamo da je jaci igrac,ma kako thiem bio dobar zemljas..austrijanac je puno koncentriraniji..

Munze

pre 4 godine

Vreme na zalost ne ide na ruku Novaku, podseca me na ono finale US Open-a protiv Murry-ja, kada je vetar skroz pomeo Noletovu igru. Nista, samo da se nadamo da Novak ostane smiren i da mozda krene neki jaki pljusak... Ajmo Nole

matkke

pre 4 godine

Krov jedino rešenje. Dvoranski uslovi se naprave od ovih ne-uslova i uzivaju i publika i igraci na terenu.. Ovo je sve samo ne tenis, jer ga logicno nije moguce igrati

Kole

pre 4 godine

Novaka ovde može da spasi samo odlaganje nastavka meča zbog kiše, i nastavak pod normalnim uslovima za igru. Užasno ga dekoncentrišu vetar i prašina u očima sa kontakt-sočivima, a kad je iznerviran on gubi.

Milan

pre 4 godine

Ko se seća zna da je Novak i protiv Mareja i finalu US Open-a 2012 igrao po ekstremno jakom vetru i izgubio 3-2, iako je bio favorit. Naprosto se ne snalazi u takvim okolnostima.

Malek

pre 4 godine

Gledam na britanskom eurosportu, ljudi pa samo da znate koliko prozivaju Novaka za to sto je zatrazio da se prekine mec u ovako NEREALNIM USLOVIMA. Pa imaju li obraza da tako nesto uopste dovode u pitanje. A onda se desio kratak isecak Federerove pres konferencije gde je rekao da je sreca ubaciti lopticu u teren po ovakvim uslovima. Kad su to culi onda su promenili plocu a ja izneverovao u potpunosti. Koliko im je krivo za njegov uspeh uvek pokusavaju na neki nacin da ga omalovaze. Ne branim ni ja Novaka isti su uslovi i Timu ali sigurno da treba prekinuti ovo. Vidimo se kad se nastavi mec, srecno Nole!
(Nekako s’ proleca, 7. jun 2019 17:04) # Link komentara

Odakle gledas druze?
Pozdrav iz Mancestera.

Jovan

pre 4 godine

@ Koliko komentator kuka ovo nije normalno.
(Blue Moon 1649, 07. jun 2019 17:13)

"Da li moram opet da napominjem da je bio los odskok"
Zemljace nemoj vise molim te.
Inace covek konstantno prica da po prognozi vetar bi trebalo da stane uskoro, a i na satelitskoj i na accuweather prognozi vetar duva do 8,9 uvece (30,40 na sat).

sin lovca na medvede

pre 4 godine

Ovo vrlo malo lici na tenis, ali uslovi su jednaki za obojicu. Da je rec o fudbalu rekao bi da tezi teren, pomaze slabijem..za tenis ne znam.
Cinjenjca je da je ovo na granici regularnisti.

Waterpolotennis

pre 4 godine

nakon pvog prekida malo ko se sa skupljih mjesta na tribinama vratio da gleda, garant se griju u nekom salonu uz picence i gledaju na ekranu, ili su otisli kuci. Ovi jadni navijaci sa visokih tribina sad nakon drugog prekida pokusavaju da izdrze, vjetar iskrece kisobrane..stvarno su uslovi potpuno neregularni , i za jednog i za drugog. Ipak na glavnom sudiji je odluka pa kako on..tj. kako ljudi sa lovom koji su platili TV prava odluce tako ce i biti. Steta, ocekivao sam da gledam dobar tenis.
Steta, pokvarilo je vrijeme i prvi mec, Federer se stvarno spremio za ovo, ali nije ova oluja ni po njegovom ukusu.

roten

pre 4 godine

Daleko najveći izazov sa kojim se Novak susreo u karijeri.Verovatno će morati da okrene 1:2 i zato će mu trebati mnogo energije(i znanja naravno) jer će i Tim(koliko ga ljudi na ovom sajtu potcenjuju da čovek ne poveruje,a lik igra brutalno dobar tenis) igrati bolje.Čak i ako ga pobedi čeka ga odmorni Nadal u finalu.

Time

pre 4 godine

Sramotno za jedan GS turnir. Svi mogu da obezbede pokretne krovove samo RG sebi dozvoljava da se ovako poigrava sa zdravljem igraca, ritmom igre, koncentracijom i vremenom najboljih tenisera. Publika takodje uskracena za spektakl. Veliko razocarenje.

Miro

pre 4 godine

Roland Garros? Kao najbolji turnir godine, u Parizu, nemaju osvetlenje, nemaju pokriven stadijum, stelarna takmicenja se prekidaju, igra se po set na dan, nemojte molim vas. Kakav je to GS?

Borky

pre 4 godine

Koliko sa ovim finale postaje ne regularno.
Ko god da prodje imace mnogo mnogo manje odmora da se spremi za finale.
Strasno da se ovako nesto dogadja na gs turniru u 2019 godini. Sramota. Jedan od najgorih turnira uopste.

kritičar opšte prakse

pre 4 godine

Ovde svi pišu, kao da će se u nedelju sigurno igrati, a prognoza govori nešto sasvim drugačije.
Veoma je realno da Novak i Tim odigraju sutra, a onda zbog celodnevne kiše, dobiju taj dan odmora koji im treba, jer bi se finale pomerilo za ponedeljak.
Trenutno sve ukazuje na takav scenario, jer prognoze kažu da će sutra i u ponedeljak biti oblačno i ugavnom suvo, što pogoduje Novaku, dok se za nedelju i utorak, najavljuju obilnije padavine.

krznena revolucija

pre 4 godine

Ne mogu da vjerujem kakve komentare citam. Vec otpisali svjetskog broja jedan.Pa nije Dominiku protivnik neki celendzeras, vec 15-tostruki Gs sampion, covjek koji je osvojio poslednja tri Gs-a,jedini koji je u karijeri osvojio sve,koji je danas osvojio set i ima samo jedan brejk gubitka. Tako da, uzivajte u sportu, danas je jedna prica, sutra mozda bude druga, ali cinjenice da se postuju. Slazem se da su uslovi nehumani za oba protivnika i da nije isto kad neko ima sve dane odmora, a neko igra uzastopno, ali poznavajuci Noleta premotace danasnji film u glavi i iz inata dati sve od sebe.
Idemooooo!

Krtola

pre 4 godine

Ako duva vetrunac Thiem pobeđuje s obzirom da je Novak meteoropata kome na igru dosta utiču vremenski faktori. Đoković je od Mareja u finalu US Opena izgubio upravo zbog vetra.

meho teniser

pre 4 godine

Novak bi birao Rodzera u polufinalu da je mogao. To je jasno. Morace da igra najbolji tenis ovde u odnosu na ono sto je igrao do sada ako hoce dalje. Ako opet bude takticki tenis, mnogo slajsa i polubalona da ubije ritam kao sa Zverevim pitanje je da li ce uspeti. Iskreno, poraz nece biti veliko iznenadjenje..U tri seta nema sansi, za bilo koga. Pozz

Aranđel

pre 4 godine

U ovim uslovima nema Novak nema nikakve šanse. Protiv udarača kao Tim, igrač poput Nola koji igra na retern i preciznost u uslovima jakog vetra u ozbiljnom je hendikepu. Novak igra tek da prebaci, ne može da pogađa ćoškove, dok ovaj zapinje, pa šta bude, a uglavnom pogađa. Samo kiša i odlaganje mogu da mu pomognu, jer vetar danas neće stati. Štata, jer ovde nema ni T od tenisa.

Delije Čikago

pre 4 godine

Loš početak, naša zastava je iznad sudije, pozdrav za sve koji vole Novaka Đokovića, biće jako teško, na zagrevanju je još bio u grču, Tim igra neverovatno.

slaviša šmigič

pre 4 godine

ovo je vreme za paraglajdere a ne tenisere nezavisi od toga koliko dobro znaš igrati a ono što neki kazu bilo je za obojicu jednako vreme je izmislio neko ko se bavi onim letenjima u jednom momentu zaduva pa umesto da je udari[ ode negde gde je ni onaj spajderman nebi uhvatio.

MK Kostić

pre 4 godine

Upropašćen verovatno poslednji meč Federera protiv Nadala na Rolanu Garosu, a evo sad i drugo potencijalno zanimljivo polufinale, samo zbog nezajažljivosti i nesposobnosti organizatora. Uslovi za igru jesnostavno nisu normalni, nije važno ko pobeđuje a ko gubi. Umesto teniskih poslastica gledamo mučenje. Ubedljivo najgori mečevi ove godina na turnirima iole više kategorije. Teška blamaža za Rolan Garos. I ovde na tribinama publika je prilično nezadovoljna, imaju i razlog; a i karte nisu ni malo jeftine.

bruka

pre 4 godine

Sta je problem sto ljudi diskutuju o uslovima?
Ako je sam Federer prokomentarisao da su uslovi bili losi i da je razmisljao u pojedinim trenucima samo da ubaci lopticu u teren da ne bi ispao smesan, znaci da uslovi nisu dobri. Sta bi tek rekao da igra po jos gorim uslovima kao Djokovic i Tim?

Nije problem da li je Tim bolji, da li se bolje snasao, problem je sto ovakvi uslovi zbog tvrdoglavosti i bezobrazluka organizatora kvare sam sport i uzitak onima koji su debelo platili ulaznice i onima koji prate preko TV-a.
I naravno, nece biti spektakla ni u finalu jer ko god danas da pobedi bice iscedjena krpa u nedelju.

Dorćol

pre 4 godine

Kandija

Greška. Djokovic Nadal u finalu 2012 su igrali 4 seta. Tu je kiša prekinula nalet Novaka, a i mrak.

A 2013 je bilo to što ti pričaš, samo je u pitanju bilo polufinale. Ne finale.

Jao

pre 4 godine

Srecni ljudi za vreme prekida meca sa sve znakom "repriza" u cosku, HAHAHAHAHAHAHAHA, da nije smesno bilo bi zalosno....
(ivan, 07. jun 2019 16:59)

Jel ovatio Arandjel Ostojica haahhahahahahahaahhahahaah

Tweak

pre 4 godine

Prekid što se tiče nastavka ovog meča više odgovara Novaku (dalo se primetiti i posle prvog prekida) ali sve u svemu ide Nadalu na ruku. Igra u prvom setu očajna, naročito na mreži, Tim izuzetno siguran na servisu, u drugom je Đoković polako našao igru a pauza je izgleda poremetila Tima i uzeo je set zasluženo, na početku trećeg ponovo nesiguran na servisu, videćemo kako će ispasti sutra.

markomi

pre 4 godine

@ vojkan85

A kako ti to zalkjucio da ce neualuzeno otici i finale. Objasni mi to malo, kako to mislis. Zasto nije zasluzio??????

lal

pre 4 godine

@111: i ti i ovih trenutnih 51 glasac mozete slobodno da procitas moj post ponovo...
umislis nesto sto ocigledno nije napisano, pa se svadjas sa samim sobom i onda ja lupam gluposti?!?

Dejan

pre 4 godine

Za sve vas koji imate obraza da blatite Novaka imam jedno pitanje:
U čemu ste vi 1, 2,3 ili 10. na svetu, zavist i zloba je strašna bolest tako da vam želim brzo ozdravljenje.

A sad malo podrške tekstualne , idemo Nole poen po poen pa kako bude a svakako verujemo u tebe.

Lik

pre 4 godine

Ako pokušamo da bar malo objektivnije sagledamo stvari, videćemo da se ipak ne može opravdati organizator turnira. Stvarno je van pameti da potencijalni finalista (bez obzira ko to bio) igra zaredom 4 dana a drugi finalista po 2 dana odmora između mečeva. Gde je tu fer odnos, korektnost, sportsko poštenje?
Što se tiče ovog polufinalnog meča stvari su jasne: Novaku jednostavno ne odgovara vetar i zato loše igra, Tim se bolje tu snalazi i sve je to OK, zašto sad pljuvati Novaka zbog toga? Meč i nije prekinut zbog vetra već zbog kiše što je definisano pravilima.
Dakle, vetar smeta Novaku pa i Federeru koji je i sam to izjavio, to su igrači koji se oslanjaju pre svega na preciznost, taktitku i finese a za to su potrebni normalni uslovi, rvanje u blatu pod orkanskim udarima vetra sigurno to nisu.