Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.06.2018.

12:45

"Novaka nikad nisam videla tako slomljenog"

Bivša britanska teniserka Anabel Kroft rekla je da nikada nije videla Novaka Đokovića toliko skrhkanog i slomljenog posle poraza.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Julian Finney/Getty Images

Đoković je posle velike borbe poražen u četvrtfinalu Rolan Garosa od 72. tenisera sveta, Italijana Marka Čekinata.

"Bilo je veoma čudno. Nije prvi put da je odmah nakon poraza 'uleteo' u sobu za konferenciju, ali bi tada uvek imao poduže odgovore koji su smisleni, bio veoma konzican i veoma iskren sa medijima", rekla je Kroft.

Novak je posle poraza pravo sa terena sazvao konferenciju za novinare, a na njoj je davao nikad kraće odgovore, najavio mogućnost da ne zaigra na Vimbldonu i izgledao kao da iz njega ključa frustracija. To je bilo nešto što je većina teniskog sveta prokomentarisala kao nikad viđeno kod do nekada svetskog broja jedan.

"Nikad ga nisam videla toliko slomljenog posle poraza. Bukvalno nije mogao da odgovara na pitanja i na mnoga je dao odgovore jednom rečenicom. Nikad ga nisam videla takvog. Toliko je napredovao u poslednje vreme i nadam se da će razmisliti o svemu i da ćemo ga videti na travi", rekla je Kroft.

Zvanična informacija je da će Đoković nastupati na Gren slemu u Velikoj Britaniji, ali posle ovakvih komentara ništa ne može da se tvrdi. Novak je stvarno izuzetno napredovao od Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju, a čak i poraz od relativno nepoznatog Marka Čekinata je bio svetlosnim godinama bolji od izdanja na pomenutim Mastersima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve